Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán és a parasztháború

2011.11.26. 12:08 | Brendel Mátyás | 18 komment

Címkék: gazdaság orbán intelligencia matolcsy

 

Mert parasztvezér miniszterelnökkel legfeljebb parasztháborút lehet vívni, nem pedig szabadságharcot.

***

A leminősítés után Orbán Viktor Matolcsyval közgazdászokat hívott meg egy tárgyalásra. Az összejövetel tartalmi elemeiről írtak eleget, nem szeretném megismételni a sok kritikát a matolcsyzmusról, magam is írtam eleget erről, felesleges ismételnem magam. Amiről írni szeretnék, az a stílus. Nézzük meg tehát a videót, amely csak az entréeról szól, az első pillanatokról, és figyeljünk oda Orbán viselkedésére!

Mire emlékeztet ez? Igen, valami olyasmire, mint amikor magyar férfiak összeröffennek egy jó kis disznóvágásra. Holott itt egy nagyon komoly helyzetben, nagyon fontos szereplőkkel folyt egy meeting, amely az ország szempontjából kiemelt jelentőségű, nem csipp-csupp ügyről van tehát szó.

Namost - hogy elkerüljem a rosszindulatúság vádját -el kell ismerni, hogy minden tárgyaláson, a legfontosabbaknál is lehet egy kis barátságos belépővel indítani, amely egy kis small talkot tartalmaz. De az ilyen könnyed beszélgetést is lehet intelligens módon intézni, és lehet paraszti stílusban. Persze ehhez műveltségre és intelligenciára van szükség.

Megint, hogy elkerüljek egy ellenérvet, ha valaki nem tartozik éppen a Hochkultur legragyogóbb képviselői közé, akkor még mindig lehet normálisan is barátságos. Például, személyesen: "család hogy van?", vagy személtelenül: "hogy mennek a dolgok az OTP-nél?". De az "OTP még áll?", az ugyanennek egy bunkó, félreérthető, csipkelődő változata, amely ebben a helyzetben kifejezetten rosszul veszi ki magát. Mert ugye temetésen nem viccelünk halálról.

Mindennek a teteje, amikor Orbán valamilyen árfolyam, vagy kockázati ábrát nézeget, és megkérdezi, hogy "És tessék mondani, ez jó, vagy rossz?". Orbán ezzel vagy totális dilettantizmusát árulta el, mert komolyan fogalma nincs, hogy rossz-e mondjuk a 317 forintos eurós árfolyam, vagy viccelődik ezzel, ami viszont nagyon szerencsétlen egy dolog.

A tárgyalásról szóló beszámolók arról is szólnak, hogy Orbán és Matolcsy meg volt illetődve, ami érthető. És persze ezt figyelembe véve azt is jobban értjük, hogy zavarát ilyen hülye viccelődéssel üti el, de ez nem elfogadható indok. Egyrészt azért, mert itt ő maga tehet a kínos helyzetről, másrészt, "tetszettél volna nem arrogánsnak lenni előtte", harmadrészt, a miniszterelnök ilyenkor is legyen ember a talpán, ez a minimum!

De a zavarodottság nem magyaráz mindent. Ismerős Orbánnak ez a nyegle stílusa máshonnan is. Máskor is demonstrálta már, hogy nincs benne annyi intelligencia, hogy a helyzethez, az alkalomhoz alkalmazkodjon, felvegye az annak megfelelő style-t. Vélhetően annyi sincs benne, hogy egyáltalán képes legyen más stílust megtanulni. Itt nem az illem ellen lázadó, farmernadrágos, hosszú hajú, lázadó fiatalról van szó, aki tudatosan nem felel meg valamilyen elvárásnak. Ezeket az időket Orbán már rég megtagadta.

Nem. Orbán hozott anyagból dolgozik, otthonról hozott anyagból. El tudjuk képzelni, ahogy az Orbán családban kb. így ültek le disznóvágás előtt a férfiak egy kis pálinkázásra. Orbán ezen nemcsak nem akar túllépni, hanem nem tud. 1990 körül, pár évig mozgott olyan közegben, ahol erre lett volna esélye. A liberális fiatalból lehetett volna nyugatias felnőtt. De ezt elszalasztotta. Tudatosan tért vissza gyökereihez.

Ennyi van benne, ezt hozta, ezen végül nem lépett át. Mindig is a harminc markos legényes parasztember maradt, aki mellesleg több "markos embert" alkalmaz a miniszterelnökségen, mint ahány embert korábban Bajnai. És ez elég szomorú, nem csupán rá nézve, hanem még inkább az országra nézve. Mert parasztvezér miniszterelnökkel legfeljebb parasztháborút lehet vívni, nem pedig szabadságharcot.

Az igazán kolbászba vágó kérdés ugyanis nem Orbán stílusa. Ez csak az intelligencia hiányának egyik megnyilvánulása. Az országra nézve az a katasztrofális, ami ennek az alacsony intelligenciának egyéb következménye: a csökönyösség, a szembenézésre való képtelenség, az előre látás képtelensége, és persze az a munkás-paraszt Orbány, amely csak tönkre tudja tenni Magyarországot.

Disclaimer: a cikkben a "paraszt" szó jelzőként szerepel, és a viselkedésre utal, nem a foglalkozásra. Az őstermelők nevében tehát felesleges megsértődni.

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr853412893

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vigyázó szemetek Esztergomra vessétek 2011.11.27. 10:56:55

Esztergom a Fidesz kísérleti területe. Itt kísérletezi ki, hogy milyen lehet az új Magyarország. Igaz egy kis porszem került a gépezetbe, mert az önkormányzati választásokon a helyi kiskirály megbukott, de láthatóan ez még jobban inspirálja a Fideszt. ...

Trackback: Miért volt hülye ötlet az Euró bevezetése? 2011.11.26. 15:09:19

Európának most meg kell mentenie, ami az Euróból még menthető, bármi áron. És minthogy a válság folytatódik, egy dolog teljesen világossá vált: egy évtizeddel ezelőtt, amikor bevezették, túl hiszékenyek voltak....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Táskás Tóni 2011.11.26. 13:03:19

Egy bunkó focista. Az volt és az is maradt. De az is tahó, aki igazi államférfinek mondja.Humortalan,álszent és nem okos. Ha valaki irányítóként ennyi szart hozott össze másfél év alatt és olyan gusztustalan parasztként viselkedik ellenzékben, mint ahogy ő tette, az kimeríti a hazaárulás fogalmát. Egy őszinte pillanata sincs.

gitron 2011.11.26. 13:33:43

Nagyon helyes értékelés. Nem populista, hanem paraszt. (Nem foglalkozás - az tiszteletreméltó -, hanem jelző.)
Ez az ország tragédiája, alacsony inteligenciájú - és azoknak nyalók - csürhéje kezébe került a hatalom.

Bryan élete 2011.11.26. 13:53:28

Tökéletesen egyetértek, mert évek óta pont így látom. Miért, lehet másképp is nézni ezt az embert?

jenőke 2011.11.26. 14:32:56

Kedves Mátyás! Figyelmedbe ajánlom:
aristotle.5mp.eu/web.php?a=aristotle&o=Zklf6SNpIF

Kitűnő munka, érdemes tanulmányozni, akkor is, ha nem mindent fogadsz el belőle. Itt van egy kicsike kedvet csináló idézet. Remélem Tarski elnéző lesz emiatt.

„Egy személyiséget kitűnően jellemezhet az a viselkedésmód, ahogyan az egyén a frusztrált helyzetben cselekszik, illetve képes-e azt megoldani, vagy sem, s ha mégis, akkor milyen módszerrel. Az előbbi helyzetben láttuk azt, hogy a gyermek Viktorka nem tudott adekvát választ adni a problémára, amelyik nyilván az lett volna, hogy engedelmeskedik a tanítónőnek. Ehelyett rombolt, csakhogy mégse legyen igaza a tanítónőnek. Ennek a rombolási hajlandóságnak a következőkben óriási szerepe lesz, hiszen ehhez a megoldáshoz többször fog folyamodni felnőtt korában is, csak akkor nem egy mákos bejgli látja a kárát.”

„Maga a dac elsősorban a kisgyermek korra jellemző, amit a gyermek „kinő”, és a későbbiek során nem lesz rá jellemző. Egyes esetekben ez azonban rögzülhet, a személyiségnek egyik sajátosságává válhat, kivételes esetekben azonban patológiás esetet képezhet. Böttcher szerint az alábbi jellemváltozásokhoz vezethet, ami egy-egy szindrómát jelölhet:

1. a vezethetőség csökkenése. Ezek a „nehezen nevelhető” gyermekek. Ilyen volt Viktorka is, és ezért vette meg az édesanyja a nehezen nevelhető gyermekekről szóló szakirodalmat. De ugyanezért kellett Orbánt a katonaságnál többször megfenyíteni, a fogdába dugni, és csak hónapok elteltével eltávozásra engedni.

2. A hangulati és lelkiismereti megközelíthetőség csökkenése. Az ilyen gyermekek megkeményednek. Böttcher szerint a társadalom normáiban nem látnak mást, csupán szabadságuknak korlátait, és így aztán könnyen arra az útra térhetnek, amely a huliganizmusba és a törvénysértésbe vezet. Orbán esetében ez többek között a kordonbontásban, a parlamenti munkarend semmibe vételében, a hatályos törvények kijátszásában mutatkozik meg ( lásd például a Parlament munkarendjének megváltoztatását ).

3. a kontaktus és a kapcsolat felvételének hiánya. Félénk és önfejű magányosságban élnek és csak akkor hajlandók a kollektívával együttműködni, ha abban különleges szerepet játszhatnak. Orbán esetében az egész politikai pályafutása csak arról szólt, hogy ő a vezér, és ezt a posztot sohasem adta át másnak. Böttcher szerint a kapcsolat nélküli gyermekek azt az álláspontot foglalják el, hogy nekik jogfosztottaknak minden szabad, csak nem szabad, hogy rajtacsípjék őket. Jól példázza ezt a szemléletmódot Simicska azon nézete, hogy amíg a „komcsik” lopnak, addig nekik is joguk van lopni. Továbbá a székház eladása során tanúsított információk elhallgatása, még a Fidesz tagsága előtt is.

3. az aktivitás elvesztése. A gyermek ilyenkor a saját világába merül, és tompult lustaság vesz erőt rajta. Ezt tapasztalhattuk például a 2002-es elvesztett választás után Orbánnál, amikor úgynevezett idegrendszeri karbantartásra kellett mennie. De ez mutatkozott meg akkor is, amikor hónapokig nem járt be a munkahelyére, a Parlamentbe.

4. engedelmességet színlelnek, de csak alkalmazkodnak a kialakult helyzethez. Ez a magatartás többnyire mély, belső bizonytalanságot takar. Ilyen sunyi meghunyászkodást mutattak a Fideszesek minden esetben akkor, ha kiderült valamilyen törvénytelenség, vagy valamilyen téves intézkedésük, ami miatt defenzív helyzetbe kényszerültek.
Mindezekre bőven találunk majd példákat a következők során.”

Gratulálok írásodhoz!

kalaposinas 2011.11.26. 17:56:39

Azért az félelmetes, hogy a versenyszférában egy valamirevaló munkakör betöltését komoly alkalmassági vizsgálat előzi meg, törvény próbaidőt ír elő, addig a miniszterelnök elég ha azt mondja, hogy gyakorlata van a disznóól takarításban és mindenki meg van győzve, hogy ő a mi emberünk.

UncleSam 2011.11.26. 18:17:29

Vége a hisztinek: Orbán Viktor politikai, gazdasági és kommunikációs szmpontból is megbukott. Évtizedes hazudozásai után most koppan a medence alján. Így jár az az ember, aki minden reformra azt mondta, hogy nemzethalál: a tandíj is, a vizitdíj is, a kórházi napidíj is. Meg az önkormányzatok és az államigazgatás átszervezése, meg a pártfinanszírozási törvény. Kicsit kevesebb, amúgy az országot előbbre vivő dologra kellett volna azt mondani, hogy rossz, kártékony, elmebeteg, hebehurgya és így tovább - most lenne képessége a cselekvésre.
Ám hogyan is nyúlhatna valaki az egészségügyhöz, az oktatáshoz, a nyugdíjhoz, bármihez, ha eddig az ellenkezőjét mondta annak, amit tennie kellene. Még a végén kiderülne, hogy az volt az út, amit Gyurcsány, majd Bajnai csinált. Márpedig a beismerésbe Orbán belehalna.

Muszáj tehát rögzíteni a tényeket: Gyurcsány a világválság szorításában - és magánnyugdíjak ellopásáról szó sem volt - 4 százalék alá vitte a költségvetési hiányt, s amikor a jelenleginél sokkal brutálisabb válság volt, az IMF-fel gyorsan megállapodva védőhálót vont az ország alá. Gyurcsány hiteles volt az IMF számára - Orbán, aki ezen a téren is elszúrta a becsületét, nem az. Gyurcsányt hitelesítette sikeres konvergencia-programja, amelynek következtében nem csak a hiány csökkent, hanem az infláció is, és pluszba fordult a külkereskedelmi mérleg. Bajnai Gordon pedig részben tovább vitte, részben új elemekkel egészítette ki a válságkezelést, kiegyensúlyozott pályán adva át a kormányrudat.

Orbán 18 hónapos vesszőfutásának oka leginkább Öszödön kereshető. Annyira mindent feltett a "hazugságbeszéd" hazug koncepciójára, hogy képtelenné tette magát a kormányzásra. Ugyanis ha a politikai ellenfél hazudik, akkor ő nyilvánvalóan igazat mond. Mostanra viszont már az elvakult fideszes is láthatja, ha kinyitja a szemét: Orbánnak, bizony, egyetlen mondata sem állja ki az igazság próbáját.

Orbánnak hagynia kellett volna dolgozni a 2006-2010 közötti kormányt, nem az utcára vinni a csürhét, és mindenhol arról óbégatni, hogy ezek mindent tönkre tesznek, ami ráadásul nem volt igaz, sőt.

2010 tavaszán a Fidesz és elnöke hátradőlt, hogy most jön 20 év nyugi a centrális akármiben, beposztolva a helyekre a cimbiket, a többi pedig megy a magától. Azzal nem kalkuláltak, hogy a világ mélyen megveti őt és demokráciapusztító rendszerét, és egyre jobban zavarja a valódi döntéshozókat a felesleges, teljesítménnyel alá nem támasztott hepciáskodás, a bunkóság, a törpe erőlködése, hogy nagyobbnak látsszon. Orbán nem magyar nemzeti hős, aki szembe mert menni a gonoszokkal, hanem közönséges lúzer, aki annyi kárt okozott a hazájának, hogy lassan tényleg 1944-ig kell visszamenni a történelemben.

Őszöd igazságbeszéd volt, hogy ami addig történt az országban, nem mehet tovább: Orbán pedig hazudott Őszöd előtt, és azóta is. 2006-2010 a pénzügyi egyensúlyról, a reformokról, a fejlesztésekről szól. Most jön az egyensúlytalanság, a reformképtelenség, és még csak nem is épül semmi az országban. A diktatúrán kívül.

Az Orbán-kormány így nem maradhat. Rossz lesz sétálni levágott jobbkézzel, de járni ettől még lehet, sőt, értelmes döntéseket is lehet hozni. A parlamenti többség ma még megvan hozzá. Két útja van immár a vezérnek: vagy megtagadja saját tízéves mondatait, tetteit és megfizetve ezek politikai és erkölcsi árát, bocsánatot kérve a haza polgáraitól elkezd dolgozni, vagy tartja a magát a spekulánsok "báncsák" a forintunkat című maszlaghoz, és csődbe viszi Magyarországot.

UncleSam 2011.11.26. 18:41:48

Az ma már világosan látszik, hogy a fidesz gátlástalanul végighazudta az elmúlt másfél évet, ideje észrevenni, hogy az elmúlt 8 évről és Gyurcsányról alkotott kép is hamis, mert az orbáni gyűlöletpolitika gátlástalanul meghamisította!
A közhiedelemmel ellentétben
- nincs semmi konkrétum arra, hogy Gyurcsány hazudott volna (aki tudja konkrétan miben is áll GYF hazugsága, kérem írja meg!)
- bírósági ítélet bizonyítja, miszerint nem volt olyan adat, amit a 2006-os választások előtt a szocik eltitkoltak
- az államadósság nem amiatt keletkezett, mert ellopták a pénzt, hanem mert felelőtlenül és fedezetlenül a mi jólétünkre költötték
- a költekező, adósságnövelő programot a fidesz egyhangúlag megszavazta 2002-ben
- az "elmútnyócévben" nem volt több korrupciós ügy, mint egy átlagos kormányciklus (pl.1998-2002) idején, bár tény, hogy ügyesen fel lettek fújva!
- a szociális népszavazás egy hatalmas demagóg csalás volt, amelyhez sajnos az alkotmánybíróság is asszisztált, s amelynek a levét most issza a kormány
- a fidesz ellenzékben minden követ megmozgatott, hogy a kormány munkáját ellehetetlenítse, külföldön befeketítse, ezzel a gazdasági megítélésünket lerontsa
- 2010-ben Bajnaiék nem hagytak csontázakat a szekrényekben (hiába állította a Fidesz, ezt azóta sem tudta bizonyítani!)
- másfél év alatt kínkeservvel sem tudott a Fidesz olyan ügyet kreálni, amivel bizonyíthatná, hogy az előző kormány bűnöző volt, a felelősségre vonás ígérete tehát csak a gyűlölködés fenntartását szolgálta.
Mindez nem jelenti azt, hogy a ballib 8 év alatt ne vétett volna komoly hibákat a kormányzásban, de épp az elmúlt másfél év a legjobb bizonyíték arra, hogy bizony nem olyan egyszerű dolog kormányozni.
Orbán legnagyobb bűne nem a 2010 óta tartó ámokfutás, hanem a permanens gyűlölet, a hazugság és az agymosó mítoszgyártás.

gekkócska 2011.11.26. 18:56:08

Bemásoltam. Mert érdekel. Legyetek kedvesek elmondani nekem, hogy azért mert az összes megtébolyodott ott elöl, akkor egy sincs, aki középen, vagy hátul azt mondaná, hogy na ebből elég. Persze többen és párton belül. Vagy csak a gempa?.... Hát itt tucatnyi fidesz office égni fog, ha így csinálják tovább. Gempa vagy élet?

gekkócska 2011.11.26. 18:57:38

Azt mondaná, hogy ebből elég??,, Ez kimaradt. Kérdés.

Táskás Tóni 2011.11.26. 19:15:45

@gekkócska: Nincs. Figyeld , hogyan szavaznak. Parancsszóra. A sor elején elkurjintja magát a "megmondó" legény és mindenki aszerint nyomja a gombot. Nincs kiszólás és kiugrás. Összezárnak minden idiótaságukra.

gekkócska 2011.11.26. 19:28:30

@Táskás Tóni: Ez nem jó hír. Köszönöm a választ.

istvankah 2011.11.26. 19:40:54

Szomory ha élne csak ennyit mondana:Szomorú...

márta)) 2011.11.26. 21:09:43

Mert parasztvezér miniszterelnökkel legfeljebb parasztháborút lehet vívni, nem pedig szabadságharcot"
Pontosan.
Csak annyi a baj, hogy egy kormányfőnek semmilyen háborut, és szabadságharcot" nem kell vivnia. Hiszen nincs háborus helyzet.
A szabadság harcosdi) viselkedés, kormányzás, megmutatta, hogyan nem szabad.Csak az a baj, hogy egy egész ország látja kárát.
Nem csatározni kellett volna az eltelt több mint egy évben, hanem kormányozni. Jól.
Fellenditeni a gazdaságot. Nem pedig lerombolni amit a Bajnai kormány, a gazdasági világválság ellenére - felépitett.
Nem rossz állapotban adta át - pályára állitotta az országot, a Bajnai kormány.
Ja.Igen. Ahhoz, hogy egy kormányfőt elfogadjon a külföld, a nemzetközi politika egyfajta diplomáciai érzék (is) jó ha van.

"A költségvetés egyensúlyának helyreállítása érdekében 1200 milliárd forintos megtakarítást hajtott végre a Bajnai kormány.
Ez, arányait tekintve, az elmúlt évtizedek legnagyobb hasonló kiigazításának tekinthető a világban.
Az államháztartási hiány 3,8 százalék alatt maradt, ezzel Magyarország megteremtette az Európai Unió egyik legfegyelmezettebb gazdálkodását.
A hivatalos adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal." (Bajnai)
:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.11.26. 21:17:39

@jenőke: igen, ezt valamikor már szerintem olvastam

márta)) 2011.11.26. 21:17:56

Bocsánat!

Ezt is megmondta a Bajnai)

„a következő tíz év mostohább körülményeket teremt számunkra, mint amilyen a válság előtti évtized volt. Az ország vezetőinek olyan korszakra kell felkészíteniük hazánkat, amikor lassabb lesz a fejlett világ növekedése, és élesebb lesz a verseny a munkahelyekért, a hitelekért, a piacokért.”

:)

márta)) 2011.11.26. 21:27:47

csipp-csupp ügyről"

Erről jut eszembe. Bejelentsem.

Tisztelt Brendel Úr!!!

Jöttem már egy kicsit ugatni.

Emlékszik??? Remélem ) Igen.

Zakarias 2011.11.27. 10:37:07

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor „funkcionálisan analfabéta”?!
- avagy ami a háttérben van!

„A modern világban a "funkcionális analfabéta" definíciója változóban van. Már nem csak azt az embert tekintjük annak, aki nem tud értelmezni egy használati utasítást, egy nyomtatványt, hanem aki nem beszél idegen nyelven és nem ért az informatikai eszközök használatához.”
(forrás: oktinf.elte.hu – digitális írástudás)

Soha nem értettem, hogy Orbán kritizálói politikai ellenfelei és más elemzők miért nem kritizálják Orbán gyakorlati vezetői képességeit.
Nem értettem, hogy a választást megelőzően miért nem hangsúlyozták alkalmatlanságát az ország vezetésére. 2010 nyarán nem értettük a rövidnadrágos, dzsippes „kormányzást”, azt a lelki nyugalmat, amivel kezelte a Kósa és Szijjártó által okozott forintválságot. Az EU elnökeként sok vihart kiváltó i fellépésének következményeire való reagálását, Magyarország csődhelyzetének kezelését, pedig a válasz egyértelmű.
Orbán Viktor nem használ számítógépet, mert bevallottan kezelni sem tudja azt! Nem tudja használni egy olyan korban, amikor egy raktáros, egy mezei előadó, egy parkoló ellenőr sem tud elhelyezkedni, munkát vállalni egy minimális informatikai tudás ismerete nélkül. A mai világban már az iskolában is kötelező a számítógép használat. Ma az elektronikus bevallások, ügyfélkapus ügyintézések korában egy kisvállalkozást sem lehet elvezetni az informatika használata nélkül, nem egy tízmilliós országot!!! Ezt tetézi, hogy újságot sem olvas kedvenc politikusa Helmuth Kohl tanácsára. Persze az egy kis különbség, hogy a tanácsadó milyen politikai kultúrájú és infrastruktúrájú országot vezetett, és mely korban (múlt század) tette azt.

Nem régen a választások előtt Kubatov Gábor így jellemezte: „Orbán Viktor nem igazán ért a számítástechnikához. Most már sokat léptünk előre, mert például sms-t tud fogadni, küldeni és tudja mi a fax és az e-mail közti különbség. Kis túlzással!”
Ehhez képest több mint 3 millió ember feltétel nélkül erre az emberre bízta 10 millió ember életét és jövőjét! Futárok és „jól fizetett” tanácsadók tájékoztatására van szorulva, akik lehet, hogy nem szakmai kvalitásaik alapján kerültek ezekbe a pozíciókba. Ne is beszéljünk arról, hogy mennyire torzíthatta a dokumentálatlan infókat, a rossz hírek hozóinak szokásos sorsa. (A részeredményeket és következményeket már tudjuk.) 

Sok képen mely munka közben „örökíti meg” vagy a környezetét mutatja, soha nem látható számítógép. Egyetlen kivétel a facebook-os videók, ahol oda van mellé téve, de látszik a felvételeken, hogy nagyon vigyáz arra, hogy még csak véletlenül se pillantson rá! Valahogy úgy van vele látszólag, mint a testi fogyatékos az amputált végtaggal. Haragszik rá!

Ettől persze még hazugabb a „facebookon nyertük a választásokat” nyilatkozat, melyet az EU-ban riposztolt, mint ahogy az is, hogy a választóival el akarja hitetni, hogy valóban kommunikál velük.

Zakarias 2011.11.27. 10:43:08

Bocs a hosszú "belépőért", de évek óta fáj a téma!
süti beállítások módosítása