Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Daniel Cohn-Bendit sallerja Orbánnak az EU Parlamentben (videó magyar szöveggel)

2011.07.06. 08:21 | Brendel Mátyás | 462 komment

Címkék: eu orbán viktor cohn bendit saller ep

Lehet, hogy a Orbán Viktor atomjaira röhögte magát azon, hogy az EU Elnökeként az EU diktátorát, azaz magát támadta.

***

Ugyebár az úgy volt, legalábbis a whig történetírás szerint, hogy Orbán kiosztott egy pár kokit és sallert Brüsszelnek. És persze mi más is történhetett volna most kedden, amikor Orbán beszámolt a magyar EU elnökségről az EU Parlamentben, minthogy megint kiosztott pár kokit és sallert. Ugye? Hát persze...

A göbbelsi propaganda majd megmondja, hogy Cohn-Bendit hogy hunyászkodott meg ismét, hogy miképpen tört meg a Vezér érveinek súlya alatt. Szépen le is fordítottam angolra és magyarra, nehogy valami félreértés történjék, hiszen tudjuk, a kormány sosem hazudik a fordításoknál.

 

Szóval tudom, hiábavaló munkát végeztem, mea culpa, mea culpa... Hiszen  a Cohn-Bendit felszólalásának hiteles magyar fordítását a Nemzeti Vezér be fogja kereteztetni, és aranysújtásos szegekkel szegezi ki a MédiaTanács dísztermének a falára. No hát, csak ehhez segítenék egy kicsit. Vernék még bele egy pár szeget.:)

Komolyra fordítva a szót, Cohn-Bendit nem mondott mást, minthogy az apparátus jó munkát végzett, de Orbán nem. Szegény Orbán szemére vetett mindent, amit hangoztatunk itthon: kétszínűség, köpönyegforgatás, szélkakaskodás. Cohn-Bendit nem finomkodott, simán leskizofrénozta Orbánt. Ehhez nincs mit hozzátennünk.

Lehet, hogy a Kárpátok Géniusza atomra röhögte magát azon, hogy az EU Elnökeként az EU diktátorát, azaz magát támadta, és tudom, hogy a fidesznyikek ezt úgy interpretálják, hogy milyen nevetséges volt Cohn-Bendit érve. De azért egy EU-frakcióelnököt kiröhögni nem egy diplomáciai siker-story. Moreover, Barroso ott ült szemben, és eléggé helyeselt Cohn-Bendit mondataihoz. Oszt így már a dolog akkora baki, mintha Orbán kiállt volna, hogy az Atlanti-óceán egy nagy pöcegödör. Hát ez tényleg nagy saller.

Figyeljük meg! Daniel Cohn-Bendit odamond egyet Barrosonak is, de az elfogadja a kritikát. Nem mondja azt, hogy kioszt egy pár kokit Cohn-Benditnek, pedig ezerszer inkább van abban a helyzetben, hogy megtehetné. Csak nem volna okos. Nem volna európai. Orbán meg a kokizásával szépen megmutatta, hogy mennyire balkáni, provinciális lény.

Az év elején Orbán válaszában még azt mondta, hogy Magyarországot érte támadás, ezért megvédi (akkor is dícsérték Magyarországot, csak őt kritizálták). Most egy lépéssel tovább ment, azt mondta, személyes támadás érte, de megvédi az országot. Legközelebb talán már megteszi az utolsó lépést: nem fog kertelni, kimondja majd, hogy "az állam én vagyok". Cohn-Bendit pedig majd rájön, hogy nem csak skizofrénia van itt. S nem tehet majd mást, minthogy belemegy a játékba: s egy kis guillotine-t küld ajándékba a felcsúti napkirálynak.

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr833043384

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A per [18+] 2011.07.11. 18:22:19

De nekem, kérem szépen, minden nagyon tetszik, mert én viszont eléggé buta vagyok. Mert van, aki azt tartja mindenek felett a legfontosabbnak, hogy ország-világ előtt őszintén megmondja, ő nem buta. Ez valahol igen megható. Én régebben sem voltam egy é...

Trackback: Orbán Viktornak le kellene szállnia a magas lóról 2011.07.06. 17:08:35

Schiffer András szerint a kormányfőnek le kellene szállnia a magas lóról és tudomásul kellene vennie, hogy vannak olyan egyetemes alapnormák, amelyek betartására nemcsak, hogy kötelezettséget vállalt Magyarország, de alapvető nemzeti érdekünk is, hogy ...

Trackback: Orbán megosztotta Európát 2011.07.06. 10:14:52

Nehéz lenne máshogy értékelni a keddi Európa parlamenti (EP) ülésnapot. Abban nagyjából egyetértés alakult ki, hogy szakmailag nagyon jó munkát végzett a magyar elnökség, a belpolitikai ügyekben azonban teljes az európai megosztottság. A választóv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.07.06. 09:14:29

A végén még jól le is diktátorozta :) Nice!

bamberg 2011.07.06. 12:13:59

Annnnnnyira örülök, hogy nem vagyunk egyedül. Tuggggya meg minden magyar, igenis aggódnak értünk európaszerte. Kicsi Magyarhonunk picinyke demokráciája féltve óvott kincse a német, francia, stb. politikus bácsiknak. Az utca emberéről pl. Münchenben nem is szólva. Na ja, fontosak persze a külföldi cégek sikerei is Mo-on, igen, hoz némi milliárdos hasznot, de ez most más, ez most fontosabb!! DEMOKRÁCIA!! Hogy a magyaroknak is legyen! Mert megérdemlik!

Dallas (a kitiltott) 2011.07.06. 12:17:01

Érdemes megfigyelni a rémHír Tv tudósításait ezekről a kritikákról. Abszolúte 50-es évek! Nagyon mulatságos és közben szánalmas is egyben. De hogy elfogulatlanul, pártsemlegesen megvágva a kereskedelmiken sincsen leadva ez az anyag, az már valóban elgondolkodtató.. A zembereknek fingjuk nincs, mennyire leégette magát és az országot a Vezér. Az, h magát égeti, nem érdekel, de az, h a magyarokat vele azonosítsák, részemről kikérem magamnak.

tovabb a jezsovi uton 2011.07.06. 12:24:36

a csuti vagy tényleg nem normális, vagy egy utolsó surmó buta paraszt kis gennyláda....

voodoux 2011.07.06. 12:26:15

@hunter84:

Liberalizmus

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A liberalizmus, más néven szabadelvűség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt.

szóval akkor te egy jobbtidikti vagy?
gratulálok észlény, mert inkább egy valaki alatt nyalod a parancsokat, de véleményed azért van...

tovabb a jezsovi uton 2011.07.06. 12:29:13

@anti_troll: hát, mivel nem nem keresztény pap, van némi esélye, hogy talán nem is buzi...

2011.07.06. 12:30:53

penztv.hu/makro/2011_07_05/vertes_andras_az_egykulcsos_adorol

ez sokkal izgibb, érdemes végighallgatni. Bicska kinyílik.

bamberg 2011.07.06. 12:32:11

Valóban szó sem volt arról, hogy Banditának Orbánt kritizáló szavaival egytértőleg viselkedett volna Barroso. De nem is ez a lényeg. A helyzet az, hogy a történelem által belénknevelt kisebbrendűségi érzés miatt többet látunk bele a nyugati politikusokba, politikába, mint amennyi benne van. Sajnos, be kell látnunk, az eu parlamentje sem jobb a tagországok parlamentjeinél, még a magyarnál sem. Nem mozgatja más a szálakat sem Brüsszelben, sem Párizsban, sem Bp-en, mint a pőre anyagi érdekek. Láthatólag néhányan megrészegülnek a lehetőségtől, hogy az eu parlamentben hősnek, a szabadságot és demokráciát akár messzi patkánylyukakban is védelmező lovagoknak látszódjanak. Kiábrándító a valóság.

bamberg 2011.07.06. 12:35:39

@anti_troll: Mert ott már nem játszhatja a jujjdenagyotszótademokratabácsi szerepet, tudják, hova tegyék.

MasterMason 2011.07.06. 12:38:38

Ezt hallgassátok meg, ennyi véletlen nem lehet:
www.youtube.com/watch?v=akN-t4_to8Q
Cenzúra és forgószél Magyarországon. (A szél terv.)
Miféle szél tervről beszél valójában a kormány? Ki ellen és miért háborúzik Orbán Viktor? Tényleg nincsen cenzúra Magyarországon?

hunter84 2011.07.06. 12:38:49

@voodoux: @Dallas (a kitiltott): Muhaha... mivel nem vagyok fityesz szavazó, így nyilván Orbán sem az istenem. Megsúgom, nekem a fidesz túl baloldali, vagy ahogy vooduux írta, számomra túl liberális. (igen-igen, Jobbikra szavaztam)

Na szóval, mivel ti támadtok neki a magyar miniszterelnöknek, amint valami senkiházi zöld politikus hülyeségeket beszél, így úgy gondolom, a parancsokat nem én nyalom.

Dallas, nem attól lesz valaki ballibsi, hogy nem szereti Viktorkánkat (én sem szeretem), hanem attól, hogy a fenti videó, valamint az erősen ferdítő blogbejegyzés alapján véres szemmel a jobboldal ellen támad, mintha a külföldi politikusok valami félistenek lennének, minden szavuk arany, és különben is joguk van beleszólni a magyar belügyekbe. Hát kurvára nincs, minket magyarokat pedig nem is érdekel mit böfögnek a fűtől láthatóan eléggé beszívva.

Ui: szarok az unióra!

borovi 2011.07.06. 12:43:54

"ohban" úr minden megnyilatkozása mindig, mindenhol arról szól, hogy kinek van a legnagyobb f.sza a teremben. Aztán ha meg néha a tökére lépnek, vérig sértődik.

zazooo 2011.07.06. 12:45:31

"senkiházi zöld politikus hülyeségeket beszél"

szedd már pontokba miben nem volt igaza, kurvára érdekel :D

bamberg 2011.07.06. 12:47:03

@Free-Press: Bizony, bebizonyosodott, hogy nincs cenzúra Mo-on. Sem politikai, sem pedig a józan észé. Mert a kínált linkeden akkora agymenés látható, mint ritkán. Vannak persze ilyen skizoid, paranoid emberek, mint ez a szegény narrátor is, dehát hogy az éterbe meg a digit világba csak úgy szabadon szálljanak (el), ez bizony a cenzura hiánya miatt lehetséges.

Dallas (a kitiltott) 2011.07.06. 12:48:24

Hunter, barátom, minden mondatod magáért beszél. :)
Attól, h Kohn nem római katolikus és nem gárdatag , még lehet igaza, nem? Nem az a lényeg, h zöld fr vez, hanem az, h mit mondott. Példákat sorolt fel, azt alátámasztandó, hogy a szeretett min elnök urad skizo. És milyen igaza van.. :) Vagy talán amiket felsorolt nem igazak? Nem ezeket mondta a különböző beszédeiben? Na ezen kellene elgondolkozni, nem azon, h mi a vallása Banditának. Mert én meg azt szarom le.

bamberg 2011.07.06. 12:52:10

Nem árt tudni, h. Bandita úr a '68-as bevonulást örömmel üdvözölte. Most a szabadság védőangyala. Ha már annyira számon akarja kérni, ki mit mond ekkor és mit akkor.

hunter84 2011.07.06. 12:53:07

@Dallas (a kitiltott): oké, de megkérdem, mi a fasz köze van hozzá?! Továbbá más is írta, hogy Barroso nem helyeselt (de még mennyire nem), hanem éppenséggel lesajnálva hallgatta szegény beszívott ordibáló vörösfejű barátunkat.

bamberg 2011.07.06. 12:55:01

@Free-Press: Miért nézeted meg velem a temetést? Legközelebb óvatosabb leszek Veled, rabolod az időmet. Vagy írd meg, hol található az inkriminált rész.

i23kovacs 2011.07.06. 12:55:36

Azt azért nem árt tudni, hogy Cohn-Bendit az EP bohóca, épp csak a sipka hiányzik róla. A felszólalásai kb. mint Torgyán doktoréi anno a magyar parlamantben. Szórakoztató.

Szerintem Barroso sem helyeselt, inkább jól szórakozott.

Mindenesetre ezt sallernak nevezni vaskos túlzás ...

clegane 2011.07.06. 12:56:07

érdekes hogy mindenki mást lát bele már csak ebbe a videóba is.
szerintem
- tényleg nem lehet tényszerűen belekötni a felszólaló beszédébe. aki azt mondja, hogy hülyeségeket beszél, annak a seggében van a feje.
- Bendit azért a tényeken továbbmenve fölösleges személyeskedésbe, szubjektív szurkálódásba is belement, például ezzel a Kádáros párhuzammal, amiben semmi logika nem volt ebben a szövegkörnyezetben.
- OV nem "kiröhögte" a jóembert, hanem azon a ponton nevetett, amit a szónok maga is (irónikusan) viccesnek szánt, ezzel nem járatott le Viktor senki, még magát sem.
- a másik két úriember akit néha bevágtak, fapofával hallgatta a beszédet, se egyetértésnek, se rosszallásnak nem adták jelét.

egyébként az egész csak politics as usual.
én jobb diktátor lennék a Viktornál, elvenném a szavazati jogot az ilyen idiótáktól mint a Hunter.

silver 2011.07.06. 12:57:19

Mátyás, neked milyen tévéd/monitorod van? Mert baromira nem volt "kritika elfogadás" Barroso részéről. Én inkább Olyan légkört vélek felfedezni, amikor Cohn Bandit beszél, mint amikor itthon a parlamentben egy Jobbikos, logika nélküli agymenés látunk. A tisztelt ház jót derül. Ne haragudj, frakcióvezető ide vagy oda, Cohn Banditet nem veszik komolyan ám ott sem. Csak """""""mi"""""" itthon...

menőmano 2011.07.06. 12:57:54

Nem is tudtam, hogy van már új poszt!
:)

Dallas (a kitiltott) 2011.07.06. 12:58:32

Hunter: Figyi, mi az, h mi köze hozzá? EU parlamentben vagyunk és tagjai vagyunk, komolyan kérdezed vagy te vagy pepipázva? Miről kellene beszélniük, az időjárásról? Bár gondolom, amikor Szegedi vagy Morvai égeti szénné az országot be szoktad csukni a füled, különben nem kérdeznél ekkora baromságokat. Mondjuk jobban is teszed.

MasterMason 2011.07.06. 12:58:35

@bamberg: Ha végignézted volna az első videót, akkor ezt a kérdést nem tetted volna fel... Akkor mondom finoman, ilyen szép temetésekre fogtok járni.

dadddd 2011.07.06. 13:07:20

A legszebb, amikor "moreover"-ező bérrettegők habzó szájjal szidják a "diktatúrát".
Kedves Posztoló!
Ha itt diktatúra lenne, ön biztosan nem írogatna itt ilyeneket. Ezen elgondolkodott már?
Egyébként pedig ajánlom figyelmébe a brit parlamenti vitákat, melyhez képest ez baráti csevejnek nevezhető. Az ilyen viták teljesen európaiak.

UI: Ajánlom figyelmébe a google fordítót, ha esetleg nem jut eszébe egy-két magyar kifejezés.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.07.06. 13:11:55

Brendel Mátyás

Viktor a Kárpátok Géniusza?

,,Lehet, hogy a Kárpátok Géniusza atomra röhögte magát..."

Magyar miniszterelnök? Kárpátok? Már tudsz valamit?

menőmano 2011.07.06. 13:14:09

Én a kormányfő arcán nem a tőle megszokott "mosolyt" látom. Nyilván ennek meg van az oka....
Nem jó ez, hogy az EP-ben erről híresek a magyarok, hogy ilyen harcias hangulatban politizálnak. Mert hát a kormányfő az országot "képviseli."
Nincs hadi állapot, igy nem tudom kitől, mitől kell megvédeni az országot.?
Milyen támadást kell visszaverni? A kifogások, vélemények, nem gondolom, hogy egy ország ellen inditott támadás lenne.
:)

samer 2011.07.06. 13:15:27

@Free-Press: A pedo Cohn- Bendit aggódik??? Bru-ha-ha...

bellissima 2011.07.06. 13:18:42

Orbánnak teljesen fölösleges volt nagyzolnia, mert aki erősnek érzi magát, annak azt nem kell bizonygatnia- vagy látszik úgyis, vagy nem. Az már a média meg annak a leeresztett lufifejű Cohn-Benditnek a szánalmassága, hogy mindig egyedül a leggyöngébbnek vélt elemet nagyítják föl, és napokig azon rugóznak. Így aztán, ha csak ez a két pasi lenne a világon, nem kérdés, hogy melyiket rúgnám ki az ágyamból.

potyus 2011.07.06. 13:28:41

@i23kovacs: Tudod az igazat mindig a bolond meg a bohóc mondhatta meg, még a királynak is.
Van e valaki aki megcáfolná például azt az igazságot is, hogy Orbán mint az EU soros elnöke, Brüsszelt diktátumok megfogalmazójának nevezte?
Vajon amikor Bendit ezt skizofréniának nevezte, nem volt igaza?
Sajnos Orbán miatt valóban Magyarország szégyelli magát.
Orbán, elmebeteg diktátor, csak fel ne gyújtsa a várost. Volt már ilyen diktátor a történelemben.....

táltos 2011.07.06. 13:33:12

"Cohn-Benditnek azt válaszolta: Magyarországon ő akkor tudja növelni Európa támogatottságát, ha világossá teszi, hogy az EP zöldpárti frakcióvezetője sem mondhatja meg Magyarországnak, mit szabad tennie. Orbán Viktor megjegyezte: benne és Cohn-Benditben egyaránt van lázadó hajlam: Cohn-Bendit a polgári demokrácia ellen lázadt, ő maga viszont a diktatúra ellen."
Nagyjából ennyit ér CB dühkitörése. Amúgy meg CB már rég nem lesz sehol a politikában, amikor OV még mindig miniszterelnök lesz.

Dr Betty Boop 2011.07.06. 13:36:01

@potyus: ..nos, a lovát még mindig kinevezheti helytartónak, szóval van ennél rosszabb helyzet is. Lefelé pedig nincs határ...

Ballagator 2011.07.06. 13:38:20

Nemcsak sallert és kokit lehet kiosztani, hanem guszkut és zsibbasztót is. :-) Aki még tud ilyen fogásokat ált. iskolából, lécci írja meg! Volt még az a szőr-összegubancoló dolog is, de annak nem tudom a nevét. Ja, van még hétfogás is.
:-)

Dr Betty Boop 2011.07.06. 13:40:11

@Ballagator: nyakleves, füles, pofon, tasli, ütés, tockos, maflás

LAVÓRVAGÁNY 2011.07.06. 13:46:43

Azt azért bírom, amikor egy pedofil oszt valakit...

Dr Betty Boop 2011.07.06. 13:48:13

@Ballagator: bilux, pofic, csattanó, nyakas

Attilajukkaja 2011.07.06. 13:48:19

@táltos:

"CB már rég nem lesz sehol a politikában, amikor OV még mindig miniszterelnök lesz."

Ez jo vicc volt :o)))))

Koszonjuk, Emese!

Crescendo 2011.07.06. 13:53:35

@potyus: engem sokkal jobban nyugtalanitott a francia felszolalo mondanivalojanak lenyege, amihez a Barroso helyeselt.
Orbant legfoljebb levaltjuk, ha nem tetszik, de mit teszel azzal a kijelentessel, hogy se Magyarorszagnak, sem Danianak nincs joga eldonteni, hogy mit tesz (schengeni egyezmenyre hivatkozott), ha az EU nem adja aldasat ra... Ha ez komoly, akkor a nemzeti szuverenitas es onrendelkezes megszunt.
A cirkusz mulatsagos, de ez utobbinak sokkal sulyosabb kovetkezmenyei vannak.

Cliff 2011.07.06. 13:54:03

es megis mi lett volna a helyes? ha orban terdencsuzva, nyitott szajjal ment volna az eu parlamentbe, ahogy ti mennetek?

keri5353 2011.07.06. 13:58:48

Kár, hogy a kokit, a sallert, a tarkón vágást mi magyarok kaptuk a saját miniszterelnökünktől.

Attilajukkaja 2011.07.06. 14:02:51

@táltos:

"Ő maga mondta:))) "
OK. Elolvastam es elfogadom.
Akkor lehet, hogy CB utan majd az utodja osztja ki OV-t. Ezt azert remelem, mert itthon hiaba is teszi barki. A veziiiirt erdemben lehetetlen kritizalni.

high up! 2011.07.06. 14:03:41

Az ilyen frusztrált hazudozós blogok az élö bizonyítéka annak, hogy a bolsi-libsi oldal teljesen húggyá-szarrá van verve. Az utóbbi egy év alatt többet hazudtak mint Öszödig összesen, összeomlást, 300 forintos eurót kiabáltak mint a töketlen kutya. Aztán Tabajdi eftárs megszervezte a magyar EU elnökség ellen a nemzetközi vörös-libsi-zöldült lejárató kampányt. És ebben is csak saját maguk járatódtak le.
A ballibsik most már en bloc jobban meghibbantak mint gyúrtcsótány gazdijuk. Gazdi eftárs is egyre idegesebb, hogy múlik az idö és a maszopósok még mindig csak 11%-on állnak, Orbán még ma is 50%-kal nyerne. Egyre jobban hibban meg a bolsi-libsi oldal a sikertelenségtöl, ezt meg annyira gyönyörü nézni.

Ja, agymosott piroslaposok: Kennedyt is Orbán lötte le (Polt Péter mentette aztán ki) de ezt a titkot majd a jövö héten fogjuk fellebbenteni. Az internacionalista bolsi-libsi sajtós eftársainknak azonban már elküldtük a cikket, hogy mit kell majd megjelentetniük, amikor szólunk nekik. Tabajdi eftárs mindenesetre már Moszkvában van.

high up! 2011.07.06. 14:05:20

Az már a vég amúgyis, amikor a bolsi-libsik utolsó szalmaszála egy pedofil kónbandita.. Persze ez a tipikus megtalálta a zsák a foltját eset.

ca2 2011.07.06. 14:07:13

már elnézést, de ki a bánatot érdekel, hogy mit beszél egy beszívott, nyugdíjas pedofil az ep-ben?!

Démonmac1 2011.07.06. 14:10:05

@ca2: Nem zörög a haraszt...

Attilajukkaja 2011.07.06. 14:12:10

@xenuka:
ez a beszéd érdekesebb szerintem:"

Jesszumpepi!!!!!

Ez milyen egeto, nagykepu, lekezelo beszed volt!!!!! Lassan letagadom Europaban, hogy magyar vagyok, mert lassan a Balkanhoz kapcsolnak minket :o)

shushu2 2011.07.06. 14:22:09

Érdekes a kedves poszt író, kaján vigyorral konstatálja ahogy a hazájának ahol él dolgozik, amit szeret, annak a vezetőjét ( és így a népét is, akit képvisel ) egy külföldi sehonnani ember megpóbálja megalázni. Sajnoz ez is nagy baj, hogy még ilyenkor se tudunk mi magyarok összetartani, hanem ilyenkor is az ellenségeskedés csak.

This_is_Sparta (törölt) 2011.07.06. 14:22:47

Barroso egyszer bólogatott (legalább is a felvételek szerint), amikor a Kohn Dani a Dánokat szapulta a schengeni egyezmény "felrúgása" miatt. A beszéd többi részében csak döbbenten figyelt (legalább is amikor a felvételen Őt mutatták), hogy szegény frakcióvezető úr nehogy agyvérzést kapjon hirtelen!

Kár lenne érte, mert szükség van rá, hiszen színesebb tőle az EU parlamentje. Egyébiránt meg mindenki jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának és viszonyítási alapnak...!

kivi000 2011.07.06. 14:24:28

@Crescendo: Jó reggelt! Pont erről szól az EU, hogy a tagállamok a szuverenitásuk egy részét az EU-ra ruházzák. Ebbe a körbe tartozik például a határellenőrzés szabályozása is vagy pl. a vámok is, így teljesen jogos, hogy erről nem a nemzeti parlamentnek van joga dönteni hanem az EU parlamentnek. Ha nem tetszik akkor ki kell lépni!

fehso2 2011.07.06. 14:26:21

Benditnek nem elég a koki meg a saller, neki kijár egy véreres lófasz is a seggébe. Megérdemelné, de nem kivételezhetünk. Ezzel van baja szegénynek.

This_is_Sparta (törölt) 2011.07.06. 14:29:43

@fehso2: Szerintem tapsikolna örömében...!

Démonmac1 2011.07.06. 14:33:26

Az lehet, hogy Daniel Cohn-Bendit pojácaként viselkedik, csakhogy jó meglátásai vannak, egyfajta demokrataként. És sajnos több pontban igaza van. Bár ne lenne.
Nem kéne Magyarországnak szégyenkeznie ...

sprenczl 2011.07.06. 14:33:49

"Cohn-Bendit a polgári demokrácia ellen lázadt, ő maga viszont a diktatúra ellen."

Na ez a saller, spori! Bandita bácsi amúgy egy súlytalan, pedofilgyanús, katedrára szaró, túlfizetett inygyenélő.

This_is_Sparta (törölt) 2011.07.06. 14:35:55

@sprenczl: Psszt! Ezen (jótékonyan) átugrott a posztíró, mert nem illik bele a ki, kit oszt ki okfejtésébe!

SzabóPatriciaVagyok 2011.07.06. 14:36:18

Orbán egy kétharmaddal megválasztott miniszterelnök. Az EP képviselői - tisztelet a nagyon-nagyon kevés kivételnek - meg lecsúszott, kiöregedett, alkesz bohócok akik sok-sok pénzért zümmögnek egy teljesen értelmetlen (mert jóformán semmilyen döntési jogköre nincs) szervezetben. Cohn-Bendit meg még ennek is a legalja. Ráadásul, ha van az Orbán fején sapka akkor azért diktátor, ha meg nincs akkor azért; hadonászik a Kádár-hasonlattal, amiről dunsztja sincs, és ezekkel meg tök hiteltelenné teszi az egész hisztit amit csinál. Ráadásul hiteltelenné teszi az egyébként szükséges és értelmes kritikákat is. Jó munkát végeztek a diplomatáink: igen. Akkor nyilván basztassuk (személyeskedve) valami másért, aminek semmi köze nincs az egyébként az "összejövetel" tárgyát képező uniós fél év értékeléséhez. Idióta szervezet idióta résztvevőkkel, és ennek tapsolni, csak mert lediktátorozta a zorbánt. Lenne miért basztatni a fideszt, de ezek az üres fasisztázások meg diktátorozások annyira szegényesek...

bamberg 2011.07.06. 14:36:27

@sprenczl: és nem győzöm hangsúlyozni, '68-ban örömmel üdvözölte a ruszkik bevonulását (nekünk azóta is ég a pofánk miatta)

Démonmac1 2011.07.06. 14:41:01

@SzabóPatriciaVagyok:Ha most lenne a választás, nem hiszem hogy meglenne a kétharmad.. Sokan megbánták már, és még mennyien meg fogják...

csillámpóni 2011.07.06. 14:44:30

Cohn Bendit egy Torgyán József kaliberű elmebajos szófosó, csak még egy primadonna-feleséget se tud felmutatni.

Démonmac1 2011.07.06. 14:45:38

Ha annyira értéktelen az az ember, miért van itt a fél fityisz bértollnok bandája sipákolni?:) Tojni magasról a fejire.

tomi257 2011.07.06. 14:49:19

Nem vagyok nagy Orbán rajongó. De a "rote Danny" az utolsó akinek járjon a pofája, öreg pedofil ribanc (Frankfurtban a Kinderladen-ben a gyerekeket molesztálta akkoriban, ennyit a nagy erkölcsességéröl). Se Franciaországban se Németországban nem birták, ezért tolta magát Bruxelles-be, mert ott aztán adólóvén lökheti a süketet. Öntelt ürge, azt hiszi ö a demokrácia királya. Életében nem dolgozott... Inkább foglalkozna a francia atomiparral. De az persze kényelmetlen, könnyebb kis országokat baszogtatni.

midnight coder 2011.07.06. 14:52:57

@csillámpóni: Engem sokkal inkább azok érdekelnének akik CB mögött állnak. Vajon mi is a céljuk, mit szeretnének elérni. És most hagyjuk a rizsát a demokráciáról, ha valakinek az USA-ban demokráciát van kedve védeni akkor találhat a világon számos más pontot ahol erre jóval nagyobb szükség van mint itt Európa közepén.

Attilajukkaja 2011.07.06. 14:56:07

@alfacharlybravo:

""Hogy mit kerestem én Varsóban?"

Huha! Ez utos,...de ketertelmu, vagyis ketelu fegyver az ilyesmi.
A szerzo neve?

belekotty 2011.07.06. 14:58:04

@tomi257: "Életében nem dolgozott.." - Azért ez nem túl jó érv, mert van az ügyben még pár érintett aki életében nem dolgozott.

Rwindx 2011.07.06. 14:58:38

hehehe
"Lehet, hogy a Kárpátok Géniusza atomra röhögte magát azon, hogy az EU Elnökeként az EU diktátorát, azaz magát támadta,"

Nem, ezt szvsz a te agysorvadásod eredményeként interpretálja.

Attilajukkaja 2011.07.06. 14:59:37

@tomi257:

"Életében nem dolgozott... "

Miert? Melyik politikus tette?
Na jo, persze hogy fel lehet hozni peldakat (Reagan, Walesa, stb.), de Viktorunk pl. mikor piszkolta ossze a kezet igazi munkaval?
Ez nem egy jo erv!

Démonmac1 2011.07.06. 15:00:34

@tomi257: "azt hiszi ö a demokrácia királya. Életében nem dolgozott..." és ezt még mennyien mondhatják el magukról...

Amúgy van hivtalatosan bírósági ítélet ezzel a mukival kapcsolatban? Bizonyították?
Hogy dolgozik még az EU ban? Fura.

Nekem csak az tűnik fel, hogy az egyik leghangosabb szószólója (felismerője) annak a ténynek, hogy M.O letért a demokrácia igen rögös útjáról, és a szémélyi kultusz fele lejtő irányba zötyög.

(A pedofiliáról jut eszembe, hogy mintha magas állami kitüntetést adtak volna egy olyan egyházi személynek, amelyik a bizonyított (!) ügyeket elsumákolta egyházon belül...:)

alfacharlybravo 2011.07.06. 15:01:09

Kurt Vonnegut

Éj anyánk

"Van-e ember oly lelke-holt,

Ki magához így sose szólt:

“Szülőföldem, hazám ez itt!”

Vagy nem dobbant szíve belé,

Ha külhonból hazafelé

Irányozhatta lépteit?"

Attilajukkaja 2011.07.06. 15:02:49

@belekotty:

:o))))

He-he. Nagyon hasonloan gondolkodunk.

Peripetia 2011.07.06. 15:15:02

Saller orbán koki viktor, mellesleg kordonka művész, hát kell nekünk ennél több? Ugye nem?

Balbágy 2011.07.06. 15:15:14

@táltos: "Cohn-Benditnek azt válaszolta: Magyarországon ő akkor tudja növelni Európa támogatottságát, ha világossá teszi, hogy az EP zöldpárti frakcióvezetője sem mondhatja meg Magyarországnak, mit szabad tennie. Orbán Viktor megjegyezte: benne és Cohn-Benditben egyaránt van lázadó hajlam: Cohn-Bendit a polgári demokrácia ellen lázadt, ő maga viszont a diktatúra ellen."
Nagyjából ennyit ér CB dühkitörése. Amúgy meg CB már rég nem lesz sehol a politikában, amikor OV még mindig miniszterelnök lesz.

Szétlázadta magát Oxford - ban (mostanság már Cambridge - ről is szó van, de mindegy).

Balbágy 2011.07.06. 15:17:16

@high up!: high up! 2011.07.06. 14:03:41
Az ilyen frusztrált hazudozós blogok az élö bizonyítéka annak, hogy a bolsi-libsi oldal teljesen húggyá-szarrá van verve. Az utóbbi egy év alatt többet hazudtak mint Öszödig összesen, összeomlást, 300 forintos eurót kiabáltak mint a töketlen kutya. Aztán Tabajdi eftárs megszervezte a magyar EU elnökség ellen a nemzetközi vörös-libsi-zöldült lejárató kampányt. És ebben is csak saját maguk járatódtak le.
A ballibsik most már en bloc jobban meghibbantak mint gyúrtcsótány gazdijuk. Gazdi eftárs is egyre idegesebb, hogy múlik az idö és a maszopósok még mindig csak 11%-on állnak, Orbán még ma is 50%-kal nyerne. Egyre jobban hibban meg a bolsi-libsi oldal a sikertelenségtöl, ezt meg annyira gyönyörü nézni.

Ja, agymosott piroslaposok: Kennedyt is Orbán lötte le (Polt Péter mentette aztán ki) de ezt a titkot majd a jövö héten fogjuk fellebbenteni. Az internacionalista bolsi-libsi sajtós eftársainknak azonban már elküldtük a cikket, hogy mit kell majd megjelentetniük, amikor szólunk nekik. Tabajdi eftárs mindenesetre már Moszkvában van.

Te faszfej, összeomlást a kurva tehetséges debreceni polgármester vizionált, meg görög út, meg elmúlt x év.

Atisz 2011.07.06. 15:18:33

Anyád, tényleg dagadnak a nyakán az erek (vagy csak az inak?) :)

phaidros 2011.07.06. 15:21:31

@Balbágy: én is hiányoltam a blogbejegyzésből az említett válaszát... pedig az szerintem, ellentétben Cohn-Bendit baloldali álláspontjával, tényállítás.

papas 2011.07.06. 15:29:38

A kedves vezér 4.00-kor mennyire zavartan tekint már körbe, ej de jó volt ezt látni. Az a kádár idézet meg nagyot szólt, na az volt az igazi saller. Köszi a fordítást.

Egyébként a sok fidesznyik bérkommentelőből is látszik, hogy mennyire megviselte ez szeretett pártunkat és a kedves vezető imázsát, mindent elkövetnek, már megint, hogy lejárasság a szónokot.

@tomi257: "Életében nem dolgozott...", ezen meg jót nevettem. Ezzel szemben vitya, a törpeuszkár, meg a sok megélhetési mosópor árus viszont halálra dolgozta magát.

gazsi72 2011.07.06. 15:30:27

www.youtube.com/watch?v=kKaGbW0ymtE

3:10-től a válasz, amit Orbán adott a Cohn Bendit kirohanására.

tovabb a jezsovi uton 2011.07.06. 15:31:22

@tomi257: "cohn bendit életében nem dolgozott" ...miért orbán dolgozott, a rohadt életbe??????az nem számit munkának, hogy idióta öregasszonyokkal csókoltatja a piszkos kezét..!!! ja, és orbán nem is öntelt..muhahahahaaaaaa

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.07.06. 15:32:39

Hagyjuk már ezt a "nem dógozott életébe' " c. proli hozzáállást! Azt már próbáltuk, hogy az esztergapadtól rángattunk valakit a miniszteri székbe, aztán az sem volt épp sikertörténet...

angyalföldi partizán 2011.07.06. 15:36:19

@Démonmac1: azért azt te se gondolhatod Maci elvtárs ,hogy Bandita elvtárs kis hazánk egyetlen bástyája.

makacshalacska 2011.07.06. 15:37:43

Marine Le Pen egyik legfontosabb (kampány)témája épp a schengeni határok "átértelmezése" , azé a Marine Le Pen-é akire nem kevesen szavaznának a közvélemény kutatások szerint Franciaországban.Kon Bandinak le kellene egy kicsit higgadni ebben a témában (is).

angyalföldi partizán 2011.07.06. 15:42:17

@Attilajukkaja: Attila elvtárs, mi pufajkás komisszárok mind egyformán gondolkodunk. mi már a vörös auránkról megismerjük egymást, ezzel is megzavarva a klerikális reakciót.

tovabb a jezsovi uton 2011.07.06. 15:43:31

@Kóser Malac: én azért megnézném szivesen orbánt, meg az egész fityisz frakciót egy szibériai fakitermelésen, -30 fokban.a gulágra velük!!!!

shushu2 2011.07.06. 15:47:27

@tovabb a jezsovi uton: Tipikus komcsi hozáállás, a politikai elenfeleket deportáljuk a gulágba :D ( bocs nem hagyhattam ki :D )

puhaporno 2011.07.06. 15:51:43

Ez a blog pont ugyanazt teszi, mint Viktorunk... nagy mellénnyel előadja ugyanannak a sztorinak egy másik olvasatát. Annak a sztorinak aminek még vagy 600 olvasata lehetséges. Kár ebből az egészből ügyet csinálni... Viktor pofája nagy és valóban szereti tupírozni magát az átlag magyar számára ismeretlen brüsszeli miliőben elért eredményeivel, de Bandit sem jobb nála semmivel... ugyanolyan politikus és csupán a fesztivált csinálja, mert az európai baloldal számára legkínosabb vereséget Magyarországon szenvedte el a baloldal. Hamar elfelejtették (illetve próbálják elfelejteni) Mr. Liar-t a "hazug miniszterelnököt" (gyk: Ferenc testvérünk állandó jelzője lett Brüsszelben Öszöd után) és hogy hogyan verte szét a saját népe tüntetőit az Ős Demokrata... szánalmas parasztvakítás ez az egész... viszont addig sem a konkrét kérdésekkel foglalkozunk, hanem ezeknek a pojácáknak a csörtéivel. GRATULA A BLOG ÍRÓJÁNAK.... SZÉPEN BESZOPTA A MASZLAGOT...

énis 2011.07.06. 16:00:19

Nekem ez Ep-ről az jut eszembe, amikor Kovács Lászlót kirakták oda képviselőnek és semmit az égvilágon nem tudtak rábízni, mert nem értett semmihez.. :-) Na az égés volt Magyarországnak! :-(

Attilajukkaja 2011.07.06. 16:02:35

@angyalföldi partizán:

"mi pufajkás komisszárok mind egyformán gondolkodunk"

Ertettem. Befogom a szamat. Csak a csaladomat nem bantsatok! Ok nem tehetnek semmirol.

Amugy Jukka elvtars vagyok, nem Attila :o)

midnight coder 2011.07.06. 16:04:44

@megint: Amúgy meg az egész EU dolog vihar a biliben. Miközben ezek vitatkoznak a sajtószabadságon és demokrácián, Kína felzabálja az egész bagázst reggelire.

TomT 2011.07.06. 16:10:01

Szégyenkezem eleget a politikusaink miatt, de egy Cohn-Bendit saller azért még mindíg a legnagyobb elismerések közül való.

31/48 2011.07.06. 16:13:33

@This_is_Sparta: aki már Barrosonak is balos és vállalhatatlan azt nem kellene idézgetni.

Megértem, hogy gyűlölni kell a A Viktort. De nagyon. Rendben, de attól mi lesz jobb, hogy ilyen gyakorló elmebetegek véleményére alapozva kell azt tenni. Aki nem kedvelte a Kedves Vezetőt, az ezután se fogja. DCB pedig nem fog senki meggyőzni, sőt.

Sőt. Pontosan ezért lett OV miniszterelnök, mert sikerült előállítani azt a helyzetet, hogy akkor inkább már ezerszer OV. Én személy szerint inkább hunter polgártárssal szavaztam, de meg tudom érteni azt aki a narancsot választotta, csak azért, hogy a szegfű kikerüljön végre a csendéletből.

DCB-tel elítéltetni OV-t olyan, mint Hitler érveit idézni Lenin elítélésére. Legalábbis visszás.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.07.06. 16:13:43

@hunter84: Akkor költözz Fehéroroszországba. Így egy darabig nem kell attól félned, hogy uniós tagország állampolgára leszel. És akkor szarhatsz az unióra.

31/48 2011.07.06. 16:15:00

@the_lonewolf: én inkább Norvégiát ajánlanám. Esetleg Svájcot.

tovabb a jezsovi uton 2011.07.06. 16:16:41

@shushu2:de azért te se bánnád, ha kicsit mélyen elgondolkodsz rajta, igaz-é??)))))))tudom én, na!!)))))

alibaszna de bamba (törölt) 2011.07.06. 16:26:48

@énis:
"Nekem ez Ep-ről az jut eszembe, amikor Kovács Lászlót kirakták oda képviselőnek és semmit az égvilágon nem tudtak rábízni, mert nem értett semmihez.. :-) Na az égés volt Magyarországnak! :-( "

Milyen nagy szerencse,hogy neked ez jut eszedbe az uniorol!
Milyen nagy szerencse,hogy mondjuk az agyon kokainozott agyú kurvapecér Deutsch Tamás mindenhez ért és nagyban emeli Magyarország presztizsét európában,Selmeczi Gabriella "SZENÁTOR" ,pitbull és grippen szakértő asszonyról már nem is beszélve.
Milyen szerencse,hogy még sok nagy szakértelemmel rendelkező embert küldünk az unióba,mint náci barbi nénit aki még az ottani protokollt is csak ugatja.
Milyen szerencse,hogy az ilyen okos emberek mint Te ujra megszavazták nekünk a jólét az igazmondás,a becsület pártját és kormányát!

Polit úr 2011.07.06. 16:31:39

" atomjaira röhögte magát" ...
" EU diktátor" ...
" göbbelsi propaganda" ...
" Nemzeti Vezér" ...
" Vernék még bele egy pár szeget" ... (!)
" Kárpátok Géniusza" ...
" fidesznyikek" ...
" kiröhögni" ...
" az Atlanti-óceán egy nagy pöcegödör" ...
" balkáni, provinciális lény"...
" Cohn-Bendit ... egy kis gilloutine-t küld ajándékba a felcsúti napkirálynak"

Gratulálok, Brendel mester, ehhez az emelkedett, kifinomult, európai stílben írt fogalmazványhoz.

Attilajukkaja 2011.07.06. 16:32:26

@alibaszna de bamba:

"Milyen nagy szerencse,hogy neked ez jut eszedbe az uniorol!"

Ne ragadtassd el magad! Es ne szemelyeskedj.

Senkinek sem jo az ilyen, akar igazad van, akar nem :o)

tovabb a jezsovi uton 2011.07.06. 16:34:00

éljen trianon!!!!!ez az ország minél kisebb, annál jobb!!!!!

Weöres Dániel · http://www.vatican.va/ 2011.07.06. 16:34:27

@high up!: jutalmad egy gyönyörű narancsszín bögre.

Attilajukkaja 2011.07.06. 16:36:43

@énis:

"Na az égés volt Magyarországnak! :-( "

Miert? Mostanra mi valtozott?

pistola 2011.07.06. 16:44:09

@31/48: a lehetőségeinket tekintve sokkal inkább a fehéroroszokhoz lennénk közel.

azt még az unokáink sem fogják megélni, hogy olyanná válhassunk mint norv. vagy svájc. az unió nélkül pár éven belül albánia gazdasági szintjén vegetálnánk.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.07.06. 16:45:38

@Attilajukkaja: ???????
Az uniorol ezek a gondolatok @énis-nek jutottak eszébe,ezért tettem (")be.
Az én gondolataim utána jönnek,úgy kezdődnek:Milyen szerencse....

pistola 2011.07.06. 16:49:28

az lesz a szép amikor ez a tróger végképp eltaknyol. mert be fog következni, nem vitás. csak idő kérdése.
és sokkal nagyobbat fog hasalni, mint az előző gyökér banda. mert sokkal magasabbra is hágott.

mikor majd meggyengül a hatalma, a saját pártársai pedig szépen előjönnek azzal, hogy miket csinált a kulisszák mögött. és szerintem már sokan várják a sajátjai közül, akiket elnyom és lealáz, hogy odapörkölhessenek neki.

óó, de szórakoztató lesz majd! :) addig meg majdcsak kihúzzuk valahogy.

31/48 2011.07.06. 16:50:05

@pistola: költözésről volt szó. Nem hinném, hogy poggyászként viszi az egész országot

31/48 2011.07.06. 16:51:49

@pistola: amúgy még 20 év ebben a tolvajtempóban, ami most megy és Albánia inkább pozitív példakép lesz.

midnight coder 2011.07.06. 16:56:59

@pistola: És utána ki jön ? A balfékek által kreált idióták gyülekezete akiket Jobbiknak hívunk ? Vagy a trágyásszekér irányítására is garantáltan alkalmatlan LMP ? Esetleg hamvaiból feltámad az SZDSZ vagy az MDF ? Netán visszajön az MSZP élén az El Curatorral ? Vagy élre törnek az MSZMP-sek Fel! Támadunk! táblákat lengetve ?

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2011.07.06. 17:01:25

@alfacharlybravo: te szerencsétlen, ne idézgess.. olvasd el

behalok, tudod miről szól a könyv?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.06. 17:01:42

ah ez tul sok komment
de azert annyit megjegyeznek, ki a tokomet erdekli, hogy egy Cohn Benedict mit magyaraz a magyar miniszterelnoknek???????

alibaszna de bamba (törölt) 2011.07.06. 17:06:10

@hagyma: A forradalmi 2/3 on kívül kit érdekel a magyar miniszterelnök???????????

pistola 2011.07.06. 17:08:47

@midnight coder:

nemtom, nem tudhatom. te sem. majd kialakul. csak nehogy az legyen, hogy akkorra már mindegy legyen. mint ahogy most is ez történt (nagyjából). azt hittük a kisebb szart választjuk.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.07.06. 17:11:35

Sajnos az ember idővel azzá válik, ami ellen küzd, és a sorsát Viktor sem kerülhette el. Nem a hatalom népnek adása, hanem a hatalom átvétele volt a hosszú távú célja ezek szerint, és erre DCB egészen jól rámutat, ahogyan arra is, milyen hangnemben kell Viktorkával beszélni ott, ahol nincsen kétharmadban.

Vicces, amit egyesek DCB-ről írnak, akkoriban egy olyan felfogás is szárnyra kapott, ami szerint a kisgyermekkori szexualitás megegyezik a felnőttkorival, aztán kiderült, hogy tévedtek (azért a 70s években a fejlődéspszichológia még nem állt a tudás magas fokán). Ha az az elmélet nyer, ma azokat vallanánk hülyének, akik a gyereket "leláncolják", mindig azok a bolondok, akik kevesebben vannak. Akkor éppen ők voltak. :)

pistola 2011.07.06. 17:11:58

@hagyma:

engem. meg még rengeteg embert, itthon is, külföldön is. minket éget a világ előtt, vazze! Benedict pedig jól beforgatja, ezt nem lehet elvitatni tőle.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.06. 17:20:25

@alibaszna de bamba: @pistola:
hat azert talan mas pozicioban vannak
gondolom
/amerikat pl. nem erdekli az tuti:)/
marmint ez a Cohn
meg engem sem
es ha jot mondott volna Titeket sem erdekelne
nem hiszem, hogy pariban vannak....

adflexum 2011.07.06. 17:21:06

@táltos: Hogy is van az a vicc:

"Maga már rég nem lesz politikus, amikor én még mindig kurva leszek"

aha, persze 2011.07.06. 17:23:14

"egy EU-frakcióelnököt kiröhögni nem egy diplomáciai siker-story"

De leskizofrénezni egy ország miniszterelnökét, az csak sima "no comment" a részedről?

Még ha nem is szimpatikus a két mommentum egyike se, azért valljuk meg, a becsmérlés elítélendőbb a kinevetésnél.

adflexum 2011.07.06. 17:30:11

@tomi257: "Életében nem dolgozott.."
Na, olyat itthon is találni. Kezdjük mindjárt Orbánnal...

Attilajukkaja 2011.07.06. 17:30:19

@alibaszna de bamba:

"Az én gondolataim utána jönnek,úgy kezdődnek:Milyen szerencse...."

Igen. Ertettem. Mar elsore is :o)
Eppen ezert irtam azt, hogy ne indulatbol valaszoljal.
Enis viszont azota sem valaszolt a roviddel utana megfogalmazott kerdesemre.
En kivarom.

Attilajukkaja 2011.07.06. 17:33:32

@adflexum:

"Na, olyat itthon is találni. Kezdjük mindjárt Orbánnal..."

Orulok, hogy te vagy az n+1.-ik, aki ma ezt valaszolja ;o)

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.07.06. 17:36:02

A Szilvásyék dolgában ellenük is vallottak, jócskán sárosak ezért lett gyorsan titkosítva. Megint árnyékra vetődött a fostos banda.

A MOL -Hernádi féle fidesz blöff megint szépen hozott a tőzsdén nekik, tudják hogy működik a tőzsde, shortolták a MOLT-rendesen. milliárdokat kerestek, nézd meg hová lett a hatalmas Fidesz adósság?

Attilajukkaja 2011.07.06. 17:37:12

En csak azt latom, hogy Orban minket nem Europa fele akar vinni. De megkerdeznem a nagyerdemut, hogy akkor most mit celoztunk meg: a Balkant, Oroszorszagot vagy a Tavol-Keletet?
Mert nekem az sem mindegy, hogy matol kezdve merre mosolyogjak!

ficus maximus 2011.07.06. 17:40:13

Sokat romlott nyolc év alatt Orbán, gyakorlatilag egy meggyötört beteg ember benyomását kelti. De korai lenne egy év után elítélni, reméljük nem megy erre tovább... Ám az, hogy már megint ez a megélhetési zöld-hulladékkal tudják bíráltatni a liberális gazdik, az is elárul valamit.

adflexum 2011.07.06. 17:40:27

@Attilajukkaja: Bocs, nem láttam a többi kommentet, de ezt nehéz ám megállni...

bebe tv 2011.07.06. 17:41:42

@wagem: Bendit egyetlen egy mondatában sokkal több intelligencia van, mint neked egy egész kötetedben. Arra mondod hogy szutykos pedofil zsidó aki anyanyelvi szinten beszél franciául, németül +magas szinten angolul. Ráadásul ez a szutykos pedofil zsidó mellesleg volt Frankfurt főpolgármestere is. Frankfurtban pedig a németek nem akkora hülyék mint idehaza a fővárosiak akik bevoksoltak egy tahó műveletlen volt szdsz-st, aki az szdsz nélkül még a politika közelébe se került volna.
Ha ő szutykos pedofil zsidó, akkor a főnököd pedig retkes more.

Hertelendi 2011.07.06. 17:48:19

Na már működik fostalicska fidesz bérencek hada:((( Gondolom nem havi 80000-ért...

Attilajukkaja 2011.07.06. 17:49:15

@adflexum:

"ezt nehéz ám megállni... "

Egyetertek :o)

Wagem 2011.07.06. 17:50:36

Nagyon el vagytok Ti havazva.
Igyátok csak a szavát, ez éltet benneteket.Mi köze ennek a retkesnek az én hazámhoz.Kutakodjon otthon...ha van neki...van ott is elég probléma.Csak ahhoz egy gyáva patkány.Hányingerem van az ilyen pedofil állatoktól.Kívánom h rontsa meg a gyerekeidet ....is.Elnézést.

bebe tv 2011.07.06. 17:52:09

@Attilajukkaja: En csak azt latom, hogy Orban minket nem Europa fele akar vinni. De megkerdeznem a nagyerdemut, hogy akkor most mit celoztunk meg: a Balkant, Oroszorszagot vagy a Tavol-Keletet?

Csak egy a biztos ki az EU-ból. Az EU az Orbánnak nagy tehertétel, mert minduntalan bírálatok érik onnan. Kemény diktatúrát pedig csak az EU-n kívül lehet bevezetni. Kilépni fosik, hát arra játszik, hogy kirúgjanak. Akkor pedig hamarosan Albánia szintje alá csúszunk. Ez a fideszt csöppet sem érdekli csak az, hogy ők uralhassák az országot több évtizedig.Példák vannak bőven a globuszon. Idi Amin Ugandából, Bokassa császár és társaik, akik 20-25 év alatt jócskán megszedték magukat. Mégis mit gondolsz miért törölte el az Orbán kormány a Bajnaiék által hozott törvényt, hogy nem lehet off-shore cégezni.
a fidesz holdudvarából minden milliárdos off-shore cégekbe síbolja ki a pénzt.

Attilajukkaja 2011.07.06. 17:53:54

Emberek!

Itt valaki mar rakerdezett, de nem jott ra valasz: Cohn-Bendit-et barki is elitelte jogerosen pedofiliaert, vagy mindenki csak vagdalkozik ezzel a jelzovel?

alibaszna de bamba (törölt) 2011.07.06. 17:54:39

@Attilajukkaja: Szerinted én indulatból?......
Szerinted én személyeskedem?....
Na, ip-d tárolva,továbbítva.
Éjjelre ne zárd be ajtód,terrorelhárítás,ávo,ávh,kgb küldve! ;-)

alibaszna de bamba (törölt) 2011.07.06. 17:57:38

@wagem:
Nem hiszem hogy szüksége lenne a magyar gyerekekre,őket már lefoglalták magyar papok!
Magyar seggbe Magyar lófaszt!
A külföldi nem trendi!

Aureliano Buendía ezredes 2011.07.06. 18:02:01

Orbán egy valamit felejt el: a magyar nép (az Istenadta) demokratikus népszavazással döntötte el, hogy belép az EU-ba. Ezzel azt is elfogadta az ország, h bizonyos dolgokba igenis bele fog pofázni Brüsszel. Ha Orbán ezzel szembemegy, akkor a hőn szeretett "a zemberek" ellen cselekszik.

Arról nem is beszélve, hogy EU soros elnöke arról értekezik, h ne pofázzanak bele az országok belügyeibe - miközben épp A-tól Z-ig megmondják Görögországnak, h mit és hogyan.

Basszus, az EU sem egy végtelen pénzcsap, és azért a néhány tíz milliárd Euróért cserébe igazán jogosan várják el, hogy ne egy Unió ellenes, puha diktatúrát építgető országot pénzeljenek.

billy reed 2011.07.06. 18:02:33

Elég elolvasni a Viktorunkat "védő" kommenteket.

"Véreres lófaszt", "ki ne szarja le", "ballibsi pedo", "kónbandi" "retkes", "gyáva patkány"...
@wagem: "Mi köze ennek a retkesnek az én hazámhoz."

Örülhet, hogy semmi. Egy olyan országhoz, ahol ez a színvonal...nincsenek érvek, csak ez.
Hát igen, erről van szó.
Erről a sok bunkó, paraszt megnyilvánulásról.
Ennyi a tudomány. Koki, saller, tasli, pofánverés.
Ez ma a Fidesz, és holdudvara.
Ilyenek vagytok...én szégyellem magamat helyettetek!
Tudjátok mit? A bánatot!
Ti szégyelljétek magatokat! Lejáratjátok az országot.
Kár, hogy nem veszitek észre, hogy mennyire elszigetelődünk Európában emiatt a szeretett vezető miatt.
Szarrá alázzák, nem tűnik fel? Ki nem állhatják, nem rémlik?
De te is szívod majd, kedves fidesznyik...hiába hiszed, hogy nem...

tomi257 2011.07.06. 18:03:55

@bebe tv: Bebe, sose volt föpolgármester CB. Soha: Volker Hauff alatt decernensnek volt kinevezve (multikulti-fulti). CB-t az életben soha senki se választott föpolgármesternek. Frankfurtban pedig pont azért, mert nem hülyék a frankfurtiak. Ha osztod a történelmet akkor legalább ismerd is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 18:04:26

@dadddd: "Ha itt diktatúra lenne, ön biztosan nem írogatna itt ilyeneket. Ezen elgondolkodott már?"

el. még nem totális.

"UI: Ajánlom figyelmébe a google fordítót, ha esetleg nem jut eszébe egy-két magyar kifejezés. "

azért a google translation angol-magyar viszonylatban messze rosszabb nálam.

efi 2011.07.06. 18:04:45

Az a felső kép tiszta Mr.Bean.

bamberg 2011.07.06. 18:05:08

@Attilajukkaja: Ő maga írta le élményeit a gyerekek között. Nem volt szó tényleges szexuális együttlétről, csak arról, hogy simogatták a nemi szervénél a nadrágját. Rájuk szólt, hogy ezt nem kéne, de csak csinálták, ő meg hagyta. Ha tényleg csak ennyi történt is, azért nem javaslom, hogy a kislányodat ő vigyázza, amíg moziba mész...

Attilajukkaja 2011.07.06. 18:07:06

@bebe tv:

"Az EU az Orbánnak nagy tehertétel, mert minduntalan bírálatok érik onnan. "

Ebben lehet valami.
Raadasul nem nagy dolog megjosolni, hogy a Tavol-Keletben nagy gazdasagi lehetosegek szunnyadnak.
De ezert kepes feladni az europaisagunk illuziojat is?
Kar, mert en mar 21 eve errol almodozom.

"Ez a fideszt csöppet sem érdekli csak az, hogy ők uralhassák az országot"

Ez szamomra akkort derult ki, amikor sajat inditvanyukkent terjesztettek fel ugyanazokat a terveket, amiket annak idejen Gyurcsany vagy az IMF. Hogy most szuksegesnek tartjak veghez vinni ugyanazokat a gondolatokat, amiket annak idejen elkaszaltak, azt jelenti, hogy mar akkor sem a haza jolete osztonozte oket, hanem csakis a hatalomvagy.
Gyurcsany legalabb kimondta, hogy hazudtak. OV vajon valaha is kepes lesz ugyanerre?

Attilajukkaja 2011.07.06. 18:11:14

@bamberg:

"Ő maga írta le élményeit a gyerekek között."

Ez eleg durvan hangzik. De valami megis santit. Ha igy volt, akkor az europai torvenyek szerint mar regen racsok mogott lenne a helye.
Hogy uszta meg?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 18:12:16

@bellissima: "Így aztán, ha csak ez a két pasi lenne a világon, nem kérdés, hogy melyiket rúgnám ki az ágyamból. "

ez nem volt világos, melyiket?:)

bamberg 2011.07.06. 18:16:57

@Attilajukkaja:Tudod, van ez az elévülés....
De itt az egyik forrás:

Fontos hangsúlyozni, hogy amikor a hatvannyolcasok a pedofília mellett érveltek, nem az egyoldalú, erőszakos kapcsolatra gondoltak, hanem arra, amit Vladimir Nabokov a Lolitában örökített meg: amikor mindkét fél voltaképpen nyitott a szexuális vonzalomra, de a társadalom és a büntetőjog normái nem engedik kiélni e vágyakat.

Daniel Cohn-Bendit egy frankfurti alternatív óvodában próbált meg „emancipálni" ötéves gyerekeket. 1972-től két évig dolgozott egy ilyen reformóvodában. A könyv, amelyben élményeiről, tapasztalatairól beszámol, már a hetvenes években jelent meg, de igazából csak 2001-re lett botrány belőle, amikor is a L'Express hetilap elővette ismét az ügyet, és a legpikánsabb részeket újrapublikálta.

Cohn-Bendit szerint a gyerekek sokkal érzékenyebbek és nyitottabbak, mint azt feltételeznénk róluk, és ennek megfelelően kell viszonyulni hozzájuk. Szerinte érezhető volt, ahogy a gyerekek erotikus értelemben is közelíteni akartak a felnőttekhez - mindezt Cohn-Bendit „flörtként" írja le.

„Többször is megesett, hogy néhány gyerek lehúzta a sliccemet, és elkezdtek simogatni engem. A körülményektől függően eltérően reagáltam minderre, de a vágyuk mindenképp problémát jelentett számomra. Miért nem egymással játszotok, miért engem választottak ki, és nem más gyereket? - kérdeztem tőlük. De ha kitartottak, én is visszasimogattam" - írja a zöldpolitikus a Le Grand Basar c. könyvben.

Teljes cikket ld. Heti Válasz 2011.04.07.

stratez 2011.07.06. 18:18:11

A magyar baloldal szánalmas állapotát pontosan jelzi, hogy ezzel a szerencsétlen anarchista futóbolonddal akarják lejáratni Orbánt. Amivel persze nagy szívességet tesznek neki, mert aki csak néhány másodpercig is figyeli vörös dani hadonászását, annak egyből beugrik a magyar megfelelője: Gyurcsány.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 18:18:40

@táltos: "Cohn-Bendit a polgári demokrácia ellen lázadt, ő maga viszont a diktatúra ellen."

és te ezt bevetted?! a kínaiak fogadásán, és a tibeti tüntetés betiltásakor melyik diktatúra ellen lázadt? tán a tibeti diktatúra ellen? és melyik polgári demkrácia mellett volt, tán a Kínai Népi Polgári Demokráciamellett?

Motherhacker 2011.07.06. 18:20:44

Kevéssé tisztelt szerző!

Ha kónbendit (aki véletlenül egy pedofig zs+) történetesen azt mondta volna, hogy Orbán Viktor egy büdös cigány, elmebeteg, hatalommániás barom, azzal is mélyen egyet értenél, igaz? Merthogy szívedből szólna, igaz? Nem lenne mit hozzátenni, mi?
Marha.

fülesboci 2011.07.06. 18:21:08

@bamberg: most nem tudom mi bajod. Liberális. Ha nagykorú, akkor eldönti fiú-é avagy leány. Amelyik jobban fizet.
esetleg bagoly, mint a viccben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 18:23:12

@Crescendo: "Ha ez komoly, akkor a nemzeti szuverenitas es onrendelkezes megszunt. "

nem, hiszen a vezér mondta, hogy az EU-n kívül is van élet. és abban igaza volt, hogy ez egy tényleges lehetőség. és emiatt már eleve hülyeség volt a brüsszeli diktátumról hablatyolnia.

tudod, a Habsburg Birodalomból meg a KGST-ből nem lehetett kilépni.

thinker_ 2011.07.06. 18:23:30

pont ugyanúgy hazudtok, mint az a pedofil mocsadék.

Wagem 2011.07.06. 18:24:51

Ki szerint járatjuk le az országot szerencsétlenkém??
Szerinted??A böszme szerint,netán göncz kinga szerint??,vagy,,tabajdi,hercóg.kovács "félrebaszós" laci szerint??
Naaa ezek vagytok ti.Ezeket akik szégyent hoznak ránk.
Rád nem természetesen.
Olvass...szilvásy,tózh,laborc../szándékosan kis betűkkel/
De hallgassátok a pedofil szólamait.A fél világ rajta röhög.

bamberg 2011.07.06. 18:24:57

@Brendel Mátyás: Bocsánat, lemaradtam vmiről!! El tudná vki küldeni azt a jelenetet, amikor Merkel, meg mindenféle egyéb demokrata politikus fenékbe rúgta a kínai vezetőket? Esetleg mikor visszakézből a kézfogás helyett odanyomtak egyet?
Viki persze paréj lett volna, ha ilyet tesz, most viszont kiderül, ő vezette az egyik tankot a Tienenman téren...:)))))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 18:26:53

@high up!:

"a maszopósok még mindig csak 11%-on állnak, Orbán még ma is 50%-kal nyerne."

már rég nem. belelóg a kezed a bilibe. a többi víziódat akkor ezzel el is rendeztük. a Fidesz nagyon a lejtőn van az embereknél. ennyi. ez nem valami kommunista trükk. tényleg mennek a szemétbe.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 18:28:32

@Trompf:

"Ezek szerint az apparátus jó munkát végzett. És ha Orbán mint ezek főnöke nem, akkor vélhetően Orbán akarata ellenében cselekedtek, vagy tudta nélkül."

nem értem, a diktátor Orbán alatt az apparátus a technokrata munkát jól elvégezhette, mert Orbánt ez nem érdekelte, nem volt ellenére. miért lett volna? hol cáfol ez diktatúrát?

Hitler alatt is egészen jól ment a tankgyártás.

bamberg 2011.07.06. 18:30:01

@val: Nincs értelme, sajnos semmire nem emlékszik. Mikor szóba hozzák francia pol.társai, ezt mondja: Ez egy nagyon régi történet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 18:32:27

@shushu2:

"Érdekes a kedves poszt író, kaján vigyorral konstatálja ahogy a hazájának ahol él dolgozik, amit szeret, annak a vezetőjét ( és így a népét is, akit képvisel ) egy külföldi sehonnani ember megpóbálja megalázni."

amikor a hazaszeretet azt jelenti, hogy ki kell állni egy bornírt diktátor védelmében, akkor az már a hazaszeretet beteges foka. rokon a rasszizmussal.

miért is kellene nekem minden hülye magyart védenem?

thinker_ 2011.07.06. 18:32:38

@high up!: teljesen igaz :) vergődnek, mint a partra vetett hal, és közben nyalják az európai parlament bal liberális seggét. amikor nemzeti érdekekről van szó, akkor kussolnak, azt leszarják.
levelet írnak amerikai külügyminiszternek. olyan emberek, akik 26-szor lejáratták már magukat ebben az országban. panaszkodnak. nincs demokrácia itthon. tudjuk, hogy a liberálisok szerint mi a demokrácia: amikor ők vannak 2/3-on. a többi az diktatúra :) még a végén megsajnálom ezt a nyomorult bandát :)

Wagem 2011.07.06. 18:33:49

Ki nem állhatja ki??Na találgass.Libsik,komcsik,kibaszottul zödek,szocik.Itt meg is állt a felsorolás.
Olvass..!a KEDVENC HÍRFORRÁSOTOK ÉPPEN A NAPOKBAN OKOZOTT KB.250 MILLIÁRDOS KÁRT AZ ORSZÁGNAK.A MOL-nak.
Ez nem bassza a csőrötöket??
Laborc ,aki a KGB.egyetemen végzett,lehetett a magyar titkosszolgálatok felye??
Hol volt ekkor a hős bandit??Rohadjon meg!!

Wagem 2011.07.06. 18:34:56

Szólj a fiadnak...ha magyar..

andyy 2011.07.06. 18:35:11

Piroslap! Ne erőlködj! Szánalmas az írásod..

bebe tv 2011.07.06. 18:37:37

@megint: Ebből látszik, hogy még mindig alul kivágott kezeslábasban mászkálsz, hogyha szarnod kell ne az alsógatyádba tojjál. Nem tudom mit mond neked az a név hogy Joschka Fischer. Nos ezzel a komával alakították ketten Frankfurtban 1975-ben a reálpolitika munkakört, amiből a németországi zöldek lettek ( Grüne ). Ez a Joschka Fischer lett a zöldek első bundestag képviselője, majd 1985-ben Hessen tartomány környezetvédelmi és energiaügyi minisztere, később pedig 1998-2005 között Németország külügyminisztere és egyben alkancellárja. Erre az emberre mondta a Martonyi elvtárs amikor Fischer privátice Budakeszin járt a nővéreinél, hogy ha nem Németországban született volna akkor most 2 ilyen nagy kaliberű külügyére lenne az országnak. Ja ha ő is belépett volna az mszmp-be és III/III-s lett volna. Akkor talán. Egyéb híján pedig lehetett volna tapétázó a Javszer-nél, vagy traktoros a budakeszi Tsz-ben.
Nagy bravúr ez egy olyan ember számára, aki érettségi előtt otthagyta a Bad-Canstatt-i gimnáziumot tehát még érettségije sincs, és Németország első számú külügyese lesz.
Ilyen kvalitású embereket ugattok ti le úton útfélen, akik egyetlen gondolata többet ér mint a vezéretek egész életútja.

Attilajukkaja 2011.07.06. 18:37:43

@bamberg:

"Tudod, van ez az elévülés...."

Amiket leirsz, arra szamomra nincs elevules. Ha jogilag eljutottunk az elevules pontjara, erkolcsileg akkor sem tesszuk meg.
De valami akkor is hibadzik. Ha CB ezeket muvelte, akkor hogy a fenebe ulhet ott az EP-ben?
Nem tudom, de valami buzlik Brusszelbern :o)

röhögő 2011.07.06. 18:39:17

@wagem: Hülyegyerek! A válaszre klikkelni még mindig nem megy?

"lehetett a magyar titkosszolgálatok felye??" - FELYE :-))

A MOL azért okozott kárt a magyar államnak, mert az MEGVETTE 21 százalékát.

röhögő 2011.07.06. 18:40:46

@wagem: Te meg minket magyarokat égetsz.

röhögő 2011.07.06. 18:41:32

@stratez: Szasz! Hát téged reaktiváltak?

Wagem 2011.07.06. 18:43:27

te magyar??na ne röhögtess.

Vincenzo90 2011.07.06. 18:43:38

Hű, mekkora saller. Emberileg nulla, degenerált állati értékrendeket hírdet nyilvánosan. Pont így képzelem el azt, akinek a véleménye számomra fontos. Ja, mégsem! Az EUnak az a jó, ha alszunk jó mélyen. Miért nem az ellen szólal föl Kón-bendit, hogy a franciák évek óta talicskázhatják a selejt, rossz minőségű, többször fagyasztott, romlott húst az Osanon keresztül a magyar emberek belébe? Miért nem szólal föl a nyugat az ellen, amit velünk művel, miért akar helyette belügyekbe beleszólni? Most is mi ellen lépnek föl? Hogy nincs a halálbűntetés tilalma az alkotmányban? 1, halálbüntetésre véleményem szerint(és a magyar társadalom többsége szerint) szükség van. 2, akkor sem lehetne bevezetni, ha 99% akarná, mert jönnének az ostoba taszosok és egyéb értékrend fogalmát hírből sem ismerő állatfajok 3, egyértelmű, hogy csak politikai célja volt az egésznek, ők sem gondolják ezt komolyan, csak fáj nekik, hogy egy pici gyarmatocska szeretne legalább belügyeiben picit önállót játszani. és tényleg csak játszani, mert Orbán ehhez kevés.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 18:44:42

@midnight coder: ezek közül csak a Jobbik rosszabb. és van még annyi más lehetőség is. azért én nem félek Orbán bukásától.

Wagem 2011.07.06. 18:46:00

Nem te fartúróó.azért,mert leszarlak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 18:47:18

@hagyma: "ki a tokomet erdekli, hogy egy Cohn Benedict mit magyaraz a magyar miniszterelnoknek???????"

téked töködet.:)

adflexum 2011.07.06. 18:49:09

@Motherhacker: Valld be, örüsz annak, hogy ezeket a jelzőket leírhattad!

röhögő 2011.07.06. 18:49:31

@wagem: Látom ez a fartúrás nálad a központi téma. Nem kellene ezt anyukáddal vagy egy pszichiáterrel megbeszélned? Egy kémiai kasztrálást nem kellene kérdned? Az agyadnak nem árt, a háromféle szinapszisodból úgyis egy vegetatív, kettő gátló. :-))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 18:49:35

@wagem: "Tedd már fel a viszont választ is.Az a lényeg te hernyó.
Legalább is nekem. "

elég hülye lehetsz, ha itt keresed, illetve, ha nem találod meg.

atila68 (törölt) 2011.07.06. 18:49:42

Szegény C.Bendit.
Utoljára Torgyán József alakított hasonlókat a Horn kabinet idején.

bamberg 2011.07.06. 18:51:55

Nem lehet halálbüntetés, mert az antihumanitáriánus. B.P. megmondta.

röhögő 2011.07.06. 18:52:00

@wagem: Mindig ez a fartúrás jut eszedbe? Anyukád így nevelt? :-))

Wagem 2011.07.06. 18:53:25

Neked??Moss fogat anyád előtt.

röhögő 2011.07.06. 18:54:58

@atila68: Ki is lépett koalícióra Torgyánnal? Jaj, ti jobbosok olyan egyszerűek vagytok!

@wagem: Te beszélsz, te román? Ők szokták a fejet ly-nal írni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 18:55:22

@tomi257: DCB polgármester-helyettes volt. ha a német polgármester és frakciótagok nem hülkyék, akkor ez bizonyára jelent valamit.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 18:58:25

@Motherhacker: "történetesen azt mondta volna, hogy Orbán Viktor egy büdös cigány, elmebeteg, hatalommániás barom, azzal is mélyen egyet értenél, igaz? "

az orbán-cigányozást még moserálni is szoktam. a szagáról nincs véleményem, a többivel egyetértek.

politologus · http://politologus.blog.hu 2011.07.06. 19:00:52

@atila68: Nem egészen. A Torgyán-féle nyelvi leleményeket mára egy fideszes alapszinten használja, csak T. még ezt mosollyal kísérte, az utódok összevont szemöldökkel és szikrázó tekintettel.

Wagem 2011.07.06. 19:05:02

Igen.
Amikor egy libsi,bolsi,zöld ugat,mindíg ez.
Sajnálom,ti tehettek róla.
Meg magyar?? bálint,aki az óvodákban szorgalmazta,hogy a fiú gyerekek ne csak vonatozzanak,hanem fordítsanak nagyobb figyelmet saját nemük iránt is.
Innen az ihletés ratyikám.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.07.06. 19:06:13

Miért reagáltok a fideszkommunista trollokra? Sima genetikai hulladékok, a magyar beltenyészet eredményei. Azért kapják a fizetésüket, hogy megvédjék a tolvaj kormányt és rombolják a blogokat. Ha nem reagáltok rájuk, akkor semmit nem ér a munkájuk.

Attilajukkaja 2011.07.06. 19:07:02

Jeeszssusom! Ti mirol beszeltek?
Eltavolodtatok a lenyegtol es csak a kis sajat serelmeitekkel foglalkoztok!
Nem, nem ezt kertuk!!!!!!

Wagem 2011.07.06. 19:08:45

Te felvidéki??Akkor onnan ugatsz?
Javaslom,van itt hozzád hasonló ratyi,dumáljatok egymással,és feküdjetek össze.
Ez való nektek.És nézegessétek cumi közben "bandit" videóját.
Jobb lesz az élvezet.
Drukkolok nektek. :-)

l60 2011.07.06. 19:13:05

Jót röhögtem, mikor valami olyasmit mondott Viktor, hogy elég nehéz lesz elmagyarázni otthon, hogy jó az EU, ha otthon azt gondolják, hogy Cohn-Bendit-ek parancsolnak nekünk. Szerencsére nem parancsolhatnak. Valami ilyesmi volt. A TV-ben láttam, nagyon szellemes volt. Persze az EU-parlament = sóhivatal, tehát mindegy, hogy ott mit mondanak, de azért Viktor a szokásos módon válaszolt. Valahogy abban jó, hogy gyorsan tud reagálni, nem kell neki több perc, hogy vágjon az esze. Azért is ilyen jó a kormány, mert jó a vezetője.

A Kárpátok Géniusza meg Ceausescu volt. Ezt csak a gyengébb, ismeretekkel kevésbé, indulatokkal meg annál jobban ellátottabb kommentelőknek.

"Keresztrejtvény-megfejtésből szerezted a műveltséged, annyit tudnék ajánlani, képezd magad, olvass többet! Könyvet, könyvet, könyvet. " -- régi Bikini-idézet

röhögő 2011.07.06. 19:14:36

@l60: "nem kell neki több perc, hogy vágjon az esze. Azért is ilyen jó a kormány, mert jó a vezetője." - Ja, persze! Rögtönzés az egész kormányzás.

röhögő 2011.07.06. 19:16:46

@wagem: Már így is túl sok dudor van a buksidon a kokiktól. Kíméllek. Még eltűnsz innen és nem lesz kivel szórakozni itt.

bamberg 2011.07.06. 19:18:55

@Brendel Mátyás: Marx Anna 2009. január 30., péntek
Merkel támogatja Kína törekvéseit

Címkék:
kína
merkel
németország
tibet
ven csia-pao
világgazdasági fórum

Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben látta vendégül Veng Csia-pao kínai kormányfőt. A találkozón kiemelt témaként tárgyalták a világgazdasági válság kérdését, melynek megoldása a két export-nagyhatalom számára különösen fontos lenne. Tibet is szóba került, de most nem lett sértődés belőle.

A két exportnagyhatalom világgazdasági kérdésekben tökéletesen egyetértett. Mindketten a kereskedelmi protekcionizmus ellen szólaltak fel, és hangoztatták, hogy erősíteni kellene a bizalmat és együttműködést nemcsak a kínai, illetve a német állam, hanem a vállalatok között is.
Merkel és Veng Csia-pao: bizalom és együttműködés

A német kormányfő biztosította a kínai miniszterelnököt: támogatja Kína azon törekvését, hogy egyre nagyobb világgazdasági és világpolitikai szerepre tegyen szert. Ez a törekvés egyébként nemcsak Veng Csia-pao berlini látogatása alkalmával, hanem a davosi Világgazdasági Fórumon tartott nyitóbeszédében is különös hangsúlyt kapott.

Merkel már 2007 óta következetesen képviseli, hogy Kínát, mint a világgazdaság kulcsszereplőjét és Németország stratégiai partnerét, nem szabadna kihagyni a világgazdaság irányításából. A kancellár ilyen értelemben szólalt fel a 2008. novemberi washingtoni pénzügyi csúcson, és mondván, hogy a G8 csoport elégtelen a világgazdasági helyzet rendezésére, a csoport 2007-es heiligendammi csúcstalálkozójára Merkel meghívta öt fejlődő ország, köztük Kína képviselőit is.

A kínai-európai kereskedelem több mint egynegyede Németországgal bonyolódik. Ezért is zárult a kínai delegáció berlini látogatása a gazdasági együttműködésről szóló konferenciával. „Több megbízást a Kínában működő német vállalatoknak, több kínai befektetést Németországban” - erről egyezkedtek a kínai és német gazdaság vezetői.

Az egyetlen kényes kérdést Tibet ügye képviselte a csütörtöki találkozó napirendjén. Merkel a kínai-tibeti kapcsolatok javítására próbálta rábeszélni kínai kollégáját, miközben biztosította, hogy a helyzet rendezését az EGY-KíNA- elv, tehát a Kínai Népköztársaság területi integritásának sérelme nélkül képzeli. A német vezetés számára a kínai-tibeti jó kapcsolat nem kis fontosságú.

Tökös volt a Merkel, tényleg. Nem arról van szó, hogy ki milyen gazdasági súllyal pofázhat, addig mer elmenni?

Wagem 2011.07.06. 19:22:06

Fáradsz geci.
Kifogytak az érvek?
Gondoltam.
Cumival a garatban..?Nehéz lehet.
Küzdj...! pákó.És ha lehet,legközelebb ne ártsd magad a magyarok dolgában.
Van nektek otthon elég bajotok.
Jaaa..és "bértollnok"? Na persze.Ez itt a sablon duma.Élj ezzel a tudattal.
Csak te nem vagy az.Szánalmas.

röhögő 2011.07.06. 19:24:36

@wagem: "ne ártsd magad a magyarok dolgában." - Aha! Látom a ragozás egyeztetése nem megy. Pár felkiáltójel is hiányzik. Mi van román? Egy okádást nem tudsz produkálni helyesírási hibák nélkül?

cukorrépa 2011.07.06. 19:25:17

lehet, hogy szegény Cohn-Benditnek is az a baja, hogy nem bírja otthon érezni magát Európában -- értve, hogy nem bír nacionalista (nemzetszerető, nemzetben hívő) üzemmódban viszonyulni egyik államhoz sem. így aztán jobb dolga sincs, mint anyázni azokat, akik nacionalistának vallják magukat.

szerintem ebben az a visszás, hogy ha valaki származásánál fogva nem tud azonosulni egyik EU-állam nacionalizmusával sem (s Cohn-Bendit vélhetően ilyen), akkor milyen alapon kritizálni a nacionalistákat? savanyú a szőlő? vagy nem savanyú, de egy számára elérhetetlen opciót kritizál valamilyen okból? nem lenne így meggyőzőbb, ha olasz, spanyol, francia stb. nacionalisták kritizálnák Orbánt? mert ha süketek kérik számon a hallókon, hogy kórusban énekelnek, az mégiscsak furcsa!

Martian (törölt) 2011.07.06. 19:31:51

Orbán megéri a pénzét, de Vörös Dani sem egy matyóhímzés... az EP a népek nagy trágyadombja.

adflexum 2011.07.06. 19:35:25

@l60: "Azért is ilyen jó a kormány, mert jó a vezetője."

Na erre mondják, hogy "no comment".

rókafogta 2011.07.06. 19:37:18

Megy a mocskolódás a hozzászólásokban de egy biztos Orbán kritikát kapott(nem is keveset) röhög rajta sallert osztogat de arról a tényről mindenki elfelejtkezik ,hogy mérhetetlen károkat okoz a " egója " csoda ,hogy befér mellé valaki az EP be(magának is) de leginkább az országnak.Kevesebbet kellene azzal foglalkozni ki mondja a kritikát (nem az elsőt és nem az utolsót)hanem mit mondanak mi lesz a következménye akármit is mondanak neki ,ö mindent sikernek tart, nem is tarthat másnak meggyőződése ,hogy csak ö tud mindent és mindenki felett áll..Magyarul az a fajta aki belelép a szarba az egyik lábával akkor visszamegy ,hogy a másik is szaros legyen .A narancs imádóknak csak annyit egyre kisebb a hang, igaz annál undorítóbb. Jobboldali szavazóként mondom.

adflexum 2011.07.06. 19:37:54

@bamberg: És ott is kivonták a tibetieket a forgalomból, vagy csak nálunk?
Mert Angliában tüntettek rendesen.

kormányzó 2011.07.06. 19:38:52

@cukorrépa: Tuképpen,mia herének szavaztál az EU tagságra?

egy hang a hátsó sorból 2011.07.06. 19:39:54

200+ komment, es meg senki nem mondta, hogy nem gilloutine, hanem guillotine?

smog75 2011.07.06. 19:39:59

Nem azt kell nézni mit mond, hanem, hogy ki mondja.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 19:40:50

@bamberg:

"Az egyetlen kényes kérdést Tibet ügye képviselte a csütörtöki találkozó napirendjén. Merkel a kínai-tibeti kapcsolatok javítására próbálta rábeszélni kínai kollégáját"

látod, ez a különbség. Orbán annyira benyalt, hogy ezt szóba se hozta, és betiltotta a tüntetéseket.

a másik, hogy nem tudom, miért jössz Merkellel. mondtam én bármikor, hogy Merkel szent? CSU-CDU. nem az én eszmém.

adflexum 2011.07.06. 19:40:54

Orbán, képviselőtársamnak szólította Cohn-Benditet.
De Orbán nem képviselő ott. Vagy ez így szokás?

Indriq 2011.07.06. 19:44:18

nem olvastam végig a kommentket, de remélem azért benne volt, hogy a magyar baloldal utasítására zúdítottak össztüzet orbánra.
a hatalom mégis csak hatalom..... hehehehehe

angyalföldi partizán 2011.07.06. 19:47:48

@Aureliano Buendía ezredes: mennyi euró,colonel elvtárs? téged is kannás borral fizetnek?

valterekurc 2011.07.06. 19:47:59

baromság a poszt, lapozzunk
(ilyeneket olvasva tényleg nem kár a hazai ún. "blogoszféráért")

high up! 2011.07.06. 19:49:30

@Indriq: Tabajdi föhazaáruló eftárs szervezte meg a nemzetközi lejárató kampányt Európa szennyeivel, úgy mint a vörösökkel, libsikkel, zöldbarmokkal.

Azt tudod, hogy amikor Bin Laden a WTC-t lerombolta, akkor a német zöldek örvendtek és azt mondták, hogy nem volt kár érte, mert úgy álltak ott ezek az épületek mint két FALLOSZ.

Na, ez Brendel és komcsi-libsi eftársainak a társasága, ezekhez akarnak ök tartozni. Barbárok, az életben nem lesz belölük szocializált polgár.

angyalföldi partizán 2011.07.06. 19:51:08

@billy reed: nana billy elvtárs,azért mi is odamondunk nagyon dulván ha kell. mi csak a géppityut tarjuk tisztán, a szánkat nem.

bamberg 2011.07.06. 19:52:27

@Brendel Mátyás: Na jó, csakhát a nyugati demokraták. Akiknek a viselkedése mérték. Merhogy Viktornak is úgy kéne.
Csak azt mondom, a kontaktus az erő pozíciójából zajlik (most aztán mondtam Neked vmi csudaújat, mi?). Tehát ha kicsi kis ország vagy, és becsuktad az egyik kaput, ahonnan kölcsönt kaphatnál (IMF), mert kiszipolyoznának (vagy akármi másért), és kiokoskodtad, hol van a másik pénzforrás lehetőséged, kicsit hülyén néz ki, hogy mikor a kisegeret vmi miatt talán megsegíti átmenetileg a macska, az egér elkezd pofázni a lustaságról, meg az ápolatlan hosszú körmökről.
Hogyan lehetne politikusnak így viselkedni???!!! Ez dilettantizmus. Ha BÁRMELYIK európai ország BÁRMELYIK politikusa ebben a helyzetben vadul tibetezik az ide látogató kínai kormányfővel, az vehetné a kalapját. Meg is érdemelné (ha lenne ilyen hülye, aki ezt tenné). Ez a politika világa, lehet, hogy Te szembeköpted volna a kínaiakat (én egyáltalán nem örülök a térhódításnak), de ezért dolgozol látod másik munkahelyen.

high up! 2011.07.06. 19:55:14

@Brendel Mátyás: Höhöhö, Merkel egyenesen megdícsérte Vent. amiért épp akkoriban engedett szabadon egy ellenzékit a börtönböl. Na akkor most filozofálj, hogy Orbán kinek nyalt be.
Pont az ilyen idióták miatt bukta el az ország 2002-töl az összes nagyberuházást és ment Szlovákiába, mert a barom medgyessiék és kúrcsányék csak éppen az ország érdekével nem törödtek, helyette az ellenzék lejáratásába ölték minden erejüket.

adflexum 2011.07.06. 20:03:03

@bamberg: "és becsuktad az egyik kaput, ahonnan kölcsönt kaphatnál (IMF), mert kiszipolyoznának (vagy akármi másért), "

Utána végrehajtjuk ugyanazokat a gazdasági intézkedéseket, amit az IMF gazdaságpolitikusai kértek, csak annyival szigorúbban, hogy azt már a valutaalap sokallja.(Tehát már az IMF aggódik a megszorítások miatt) Aztán fizetjük a sokkal magasabb kamatot az államkötvények után(30 évig), mint amit az IMF-nek kellett volna.
Minden demokratikus országban tüntetnek a tibetiek, a kínai miniszterelnök ezt pontosan tudja, de nekünk megint le kellett járatnunk magunkat.

Meloka 2011.07.06. 20:04:22

@wagem: pontosan így van! Sajnos nem tudnak mást, csak mocskolódni. Ha ezt a pedofil anarchistát védik OV ellen, akkor tényleg valami baj van!

bebe tv 2011.07.06. 20:11:25

@rókafogta: Minden tiszteletem a tiéd, hogy jobboldali szavazóként hamar kiismerted a Kárpátok Tell Vilmosát, aki lelőtte az EU feje búbjáról az almát. Talán erre az álmában előjött hőstettére gondolt amikor száját elhagyta az erősen fröccsszagú saller kifejezés.Sajnos egyre inkább kezd Schneider József kártyafestő mester által megfestett Redding Itell-re hasonlítani. Még nagyon sok hozzád hasonló jobboldali szavazóra lenne szüksége az országnak, a politikus gárdáról nem is beszélve ahhoz, hogy értelmes párbeszéd válthassa fel az acsarkodást. Természetesen az ilyen józan gondolkodású személyeknek a bal oldalról sem szabadna hiányozniuk. Mert lássuk be, hogy mindkét oldal sajnos tele van megélhetési politikusokkal. Neveket ugye nem kell említenem.

Llee 2011.07.06. 20:11:57

@wagem: Csak kérdezem:

Ki a magyar????????

bamberg 2011.07.06. 20:14:12

@adflexum: Kissé túlzó az a bizalom, ahogy az IMF-ről beszélsz. Komolyan gondolod, h. "aggódnak"? Egy pénzintézet, amelyik nem tudott velünk a továbbiakban olyan üzletet kötni, amilyent szeretett volna (értsd:nem tud akkorát kaszálni), látva sanyarú jövőnket, aggódik. AGGÓDIK. Muhaha

bebe tv 2011.07.06. 20:15:57

@adflexum: Ja. Amikor a Merkel kezdte ezt a témát feszegetni, akkor a kínai min.elnök mindaddig eljátszotta, hogy nem működik a fülhallgatója amíg a Merkel át nem nyergelt más témára. Azután rögtön működött a nagyothalló készüléke.
Mindenesetre nem ugatott vissza, mert van viselkedése.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 20:18:11

@bamberg:

"becsuktad az egyik kaput, ahonnan kölcsönt kaphatnál (IMF)"

az IMF kedvéért nem kellett tüntetéseket letiltani.

" Ha BÁRMELYIK európai ország BÁRMELYIK politikusa ebben a helyzetben vadul tibetezik az ide látogató kínai kormányfővel, az vehetné a kalapját. "

nekem az bőven megfelelt volna, ha Orbán úgy viselkedik, mint Merkel. nem kell úgy tenni, mintha nem lennének lehetőségek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 20:21:04

@bamberg:

" Ha BÁRMELYIK európai ország BÁRMELYIK politikusa ebben a helyzetben vadul tibetezik az ide látogató kínai kormányfővel, az vehetné a kalapját. "

és nem vehetné a kalapját, csak nem kapni kínai kölcsönt. Orbán ott baszta el, hogy már csak Kínától kérhet kölcsönt, mert hülye volt, és a többi lehetőséget nemzetieskedésből, kivagyiságból, vagy ócska hülyeségből elzárta maga elől.

persze, hogy most rájött, mekkora baromság volt, és persze, hogy most megfizeti a saját baromsága árát.

mert Kína előtt így megalázkodni, na ennél mindegyik másik lehetőség jobb volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 20:21:47

@high up!:

"Merkel egyenesen megdícsérte Vent. amiért épp akkoriban engedett szabadon egy ellenzékit a börtönböl. Na akkor most filozofálj, hogy Orbán kinek nyalt be."

te összetéveszted a buksisimogatást a benyalással. fideszes körökben ez ugyanaz? ja értem, miért olyan sok a seggnyaló ott.@bamberg:

bamberg 2011.07.06. 20:21:53

@Brendel Mátyás: Igazad van. Orbán nem úgy viselkedett, mint Merkel.
De fogadd el Te is azt, h. Orbán a Te szeretett, ámde szerényen pici országod vezetője és nem Németországé amelyik az egyik jelentős kontinens vezérkanja.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 20:23:14

@bamberg:

mondom, ekkora benyalást semmi nem indokol.

és mondom, Orbánnak nem kellett volna ilyen helyzetbe kerülnie. maga került ebbe a helyzetbe. hülyeség őt mentegetni azzal, hogy miután annyi baromságot elkövetett, hogy nem volt más út számára, kijelented, hogy nem volt más út számára.

tavaly még volt. elbaszta.

adflexum 2011.07.06. 20:25:53

@bamberg: Nem akarod megérteni, az a baj.
Amiatt aggódnak, hogy ezek a megszorítások annyira a padlóra küldik a társadalmat és a gazdaságot, hogy pont emmiatt nem tudunk majd fizetni.
Nem tudom, honnan szerzed az értesüléseidet, de ez tény, hogy ők sokallták a Széll Kálmán tervben levő takarékossági intézkedéseket(megszorításokat).

bebe tv 2011.07.06. 20:27:14

@high up!: Hát azért nem egészen így volt, mert ebbe a fidesz is keményen rájátszott. Ki akarta, hogy a BMW tirpákiába létesítsen gyárat? Na? Oszt addig nyomták a sallert, hogy Tirpákia, amíg a németek is felocsúdtak, és adtak a BMW-nek 90 millió € állami támogatást ha Lipcsébe megy.
Jobb ha megtudod, hogy mind a BMW mind pedig a Peugeot Tatabányát szemelte ki magának. Miért is? Mert Győr kb. 50 km meg Esztergom is. Gondolom a melósok meg akik már tudtak autót gyártani, mentek volna mindkét helyről még több pénzért.
Gyöngyösön pl. ki akadályozta meg, hogy az Apolló gumiabroncs gyár letelepüljön?
Kurcsány? A galerít úgy hívták, hogy gyöngyösi fidesz frakció, amit persze maguktól ki sem tudtak volna találni, ha odaföntről a központi bizottságból nem szólnak le, hogyan megy a keresztbe rakás. Orbán Viktor nemzetközi keresztberakó nagymester.

adflexum 2011.07.06. 20:29:10

@bebe tv: Én a tüntetésekről beszéltem, aminek a megakadályozása szégyen, az elintézési módja pedig pitiáner, épp attól a párttól amely pár éve még teli szájjal harsogta, hogy "szabadságot Tibetnek".

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 20:29:43

@adflexum: és az is tény, hogy az IMF maga állapította meg, hogy Orbán pont az IMF követeléseit valósítja meg.

tehát a követeléseket megteszi, de a kölcsönt nem kérte. ekkora baromságot ritkán lát az ember.

Orbán nem kérte az árut, de fizetni fizetett. fizettetett a lakossággal.

cukorrépa 2011.07.06. 20:29:53

@kormányzó 2011.07.06. 19:38:52
"@cukorrépa: Tuképpen,mia herének szavaztál az EU tagságra?"

kérdésed teljesen irreleváns a kommentemre, és Cohn-Bendit feltételezhető anti-nacionalista érzéseire.

ha sült nacionalista lennék, azt válaszolnám a kérdésedre: rengeteg pénzt kaptunk az EU-tól és vannak benne nagyon jópofa, nagyobbrészt nacionalista államok. szóval: volt értelme.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 20:31:28

@adflexum: és az is tény, hogy az IMF maga állapította meg, hogy Orbán pont az IMF követeléseit valósítja meg.

tehát a követeléseket megteszi, de a kölcsönt nem kérte. ekkora baromságot ritkán lát az ember.

Orbán nem kérte az árut, de fizetni fizetett. fizettetett a lakossággal.

p.a.r.t.i.z.a.n 2011.07.06. 20:31:31

Gyerekek! Ez a Cohn-Bendit hogy bekente szarral ezt az Orbán elvtársat! Gyerekek! Mondja már meg neki valaki, hogy Orbán elvtárs! Ez nem fabulon! Ez szar!!! (by H.G.)

A szerelő 2011.07.06. 20:33:03

Tipikus elvtelen és érvektől mentes vitamódszer, hogy ha nem tudják a mondanivalóját támadni, akkor magát a személyt próbálják meg lejáratni. Csakhogy bárki bármit mond Cohn Benditről, akkor is igaza van. Ez a gáz, nem ő! A mondanivalójára tessék reagálni, érvelni, hogy miért nincs igaza, tessék érvekkel válaszolni.

adflexum 2011.07.06. 20:35:28

@A szerelő: Ez nem a fidesz módszere.

rókafogta 2011.07.06. 20:38:22

@bebe tv: Egyet kell értenem az általad mondottakkal (valóban mindkét oldal tele megélhetési politikussal,de sajnos még rosszabbakkal is)Szerintem vannak hozzám hasonlók sokan csak egyelőre nem szólnak ill. talán nem foglalkoznak a dolgokkal. Amíg a szomszéd tehene döglődik addig nincs baj....csak a kór ragályos!Én azon a véleményen vagyok szarban voltunk eddig is (tudtuk) de az nem jelenti azt , hogyha most azt állítják a szarról , hogy nem az akkor az úgy is van.Tény változásokra szükség van(nem mindre) csak nem ilyen módon ilyen áldozatokkal és ilyen kioktató arrogáns fasisztoid (lazább szóval önkényuralmi diktatórikus) módon. A vezérnek meg észre kéne venni , hogy nem tévedhetetlen és nem mindenki felett álló valaki, hanem egy olyan ember aki szolgál,és nem egyedül dönt mindenben igaz aki 386 akárkit birkának tekinti a parlamentben ,hogy az embereket minek azt le se írom(természetesen a parlamenti 2/3 az birka, de leginkább gyáva seggnyaló.) a gyávaság (megélhetési ) a maradékról is elmondható. Igaz a gyáva ember szokott megfélemlíteni ill. önmagánál gyávábbakat maga köré gyűjteni.

Megdobbent 2011.07.06. 20:39:31

Vezirunk alaposan oklonverte az arcaval, aztan a tokevel meg labonhajitotta europat. Kemeny csavo ez, jofele szittyamagyar, ha torpe is.

bebe tv 2011.07.06. 20:41:18

@Brendel Mátyás: Az árat mint mindig mi fizetjük meg. Az ötlettár, hogy hogyan szedjék el a pénzünk ha nekik kell, az kimeríthetetlen.Valaki a múltkor az egyik blogjában nagyon találóan azt írta: ha rájönnek, hogy öngól volt a 16%-os 1 kulcsos adó, hát kitalálják majd, hogy minden baj a gyurcsányék miatt van még mindig, és bevezetik a jövedelmekre a 36% adósság csökkentési rendkívüli adót. Előtte azonban, hogy vezérünk a bruttóját nettó vihessen az után is haza, hát megemelik a 3 gyereknél több gyermekes családok gyermekkedvezményét.
Ennyit a mi védőszentünkről, akit a semjén még életében boldoggá is fog avattatni, mert csodát tett.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.07.06. 20:41:36

@Motherhacker: Te milyen igazat írtál Orbánról! Közelebbről ismered?

Megdobbent 2011.07.06. 20:51:36

@Brendel Mátyás: Es a kaland az neked smafu? Hogy vegre teljesen ismeretlen hitelt vesz fel atlathatatlan feltetelekkel raadasul nem tul nagy fizeto keszseg mellett? Ah, kihalt mar az emberekbol a kalandvagy, a fektelen financialis dzsungelharc ;)

adflexum 2011.07.06. 20:52:26

@bebe tv: Az a baj, hogyha az államformát Istenkirályságra változtatják(mert 2/3-al azt is lehet), sok fideszimádónak az sem lesz gyanús.
Remélem hamar véget ér a viktoriánus kor!

bebe tv 2011.07.06. 20:52:30

@adflexum: Frakcióvezető úrnak illett volna nevezni, de mivel a mi Viktorunk nem a pöttyös könyveken nevelkedett fel hanem hatodik lenin összes művein és mint ilyen az etiquette rules soha nem tartozott az erősségei közé, hát lefokozta a csóri Benditet képviselőtársammá.

adflexum 2011.07.06. 20:57:32

@Megdobbent: Majd, ha jönnek a kínaiak és viszik az ágyadat...

bebe tv 2011.07.06. 21:06:48

@adflexum: Ebben a Tibet pálfordulásban egyet értek veled. Ha tudva tudom, hogy a szomszéd lánya prosti akkor nem mondom utána, hogy szűz.
A viktoriánus kor engem személy szerint aggaszt, mert én már igaz kisgyerekként átéltem egy kemény diktatúrát, meg utána a gulyás kommunizmust is. Aggaszt, hogy egy olyan rendszerben hunyom majd le örök álomra szemeim, mint amilyenben megszülettem. Gondolom a korom ezzel sikerült megfejteni.

amize 2011.07.06. 21:16:26

Daniel Cohn-Bendit szégyellje magát szép csendben a pedofil múltja miatt.
Ha ő ugat akkor én teljesen nyugodt vagyok, hogy a dolgok pont a jó irányba mennek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.06. 21:20:58

SOKAKNAK:

Mit mondott DCB?

Mert itt csak arról megy a fideszmantra, hogy pedofil, hogy zöld, hogy komcsi, hogy libsi, hogy szemüveges, hogy francia, hogy cohn, hogy bendi, hogy .....

Mindenki, aki a mondandóját ellenérvek nélkül hagyta, és az embert fikázta, elismeri szavainak igazát.

adflexum 2011.07.06. 21:21:31

@bebe tv: Azért ne add fel "papa".:)
Olyan ez mint Napoleonnál. 1806-ban az angolok 20 évet adtak neki, 1810-ben már csak 10 évet, 1812-ben pedig már csak 5-öt.
Te hány ciklust gondoltál a fidesznek másfél éve? És ma? Na ugye!
Túléljük a fideszjárást is!

adflexum 2011.07.06. 21:25:00

@tlvajferi: 250 hozzászólás és te vagy az első jobbikos!
Azt hittem jobban figyelitek ezt az oldalt.

woodland 2011.07.06. 21:26:36

Az senkinek nem tunik fel,hogy ez a szellemi serult ket dolgot osszekevert?Orban kiallt Europa es Europa egyszege mellett,de azt mondta,hogy az orsag belugyeibe nem enged beleszolast.Ez a kohnbandit komolytalan bohoc...

diesel12 2011.07.06. 21:29:11

Az, hogy Cohn... pedofil az egy dolog. Az is, hogy amit mond az szerintem 90%-ban igaz. Ami a gond, hogy ez a sz.arhazi aki az országot képviseli, kiröhögi és olyan fajta balkáni magatartást mutat ami Magyarországot megint rossz felé viszi. Gyurcsány is egy hazudós senki volt, de aki azért hisz ennek mert az hazudott és ez most megmutatja, na az szerintem nagyon buta. Szörnyű, hogy az országot ilyen elvakult, tisztán nem látó, önkritika nélküli emberek vezetik, mint most ez, ezelőtt meg a másik. Lehangoló ahogy megítélnek minket magyarokat, de hát hogyan kellene viselkednünk ha az első ember ilyen példát mutat. Nagyarcú elvakult majom, a csapatával együtt. De hiába kívánom bukását csak egy ugyanilyen senkiházi lenne helyette. Elkeserítő! De hogy erre még büszkék is itthon????

diesel12 2011.07.06. 21:31:01

Amúgy pedig az ország nem európai. Nem is volt és nem is lesz valószínűleg soha sem.

high up!! 2011.07.06. 21:33:53

Persze brendel, Merkel amikor a világ elött megdícsérte Vent az emberi jogi területen tett haladásért az csak fejsimogatás volt, Orbán meg aki nem nyilatkozott emberi jogok területén, l meg benyalt. Hibbantabb vagy már a kúrcsány vezérednél is. Nem való neked a politizálás, mert rém hülye vagy hozzá.
Ezt már a NULLA SZÁZÁLÉKOS SZADESZOD után is megérthetted volna. De ti az utolsó leheltetekig veritek a fejeteket a falba. Igaz, ez hosszútávon csak jó az országnak.

adflexum 2011.07.06. 21:36:18

@diesel12: Amikor először láttam Orbánt az EU-ban, még amikor a médiatörvényes dolog volt, mindjárt Hruscsov ugrott be, ahogy veri a cipőjével az asztalt az ENSZ-ben.

manner 2011.07.06. 21:37:37

Csak annyit fűznék hozzá, kedves blogtulajdonos, hogy legközelebb, ha egy idegen szónak nem ismeri a helyesírását, inkább legyen kedves, nézzen utána, mielőtt butaságot ír. A guillotine-ra gondolok. Vagy pedig írja magyarul, hogy nyaktiló, ha már franciául nem megy.

high up!! 2011.07.06. 21:38:27

@bebe tv: te is halandzsázol mint egy igazi tudatlan coci. A BMW-nek Orbánék Miskolcot ajánlották fel. Amiatt bukták el már az elöválasztást is mert nem vezetett oda autópálya. Mert a komcsi-libsik 1994-töl semmit nem csináltak csak megszorítottak és loptak.
A BMW összesen 17 helyszínböl valaszthatott és a végén Lipcsét választotta. Sok európai helyszín elbukott tehát.

Az idióta Mekegi majom medgyessiék a Peugeot azért bukták el, mert elötte a 2002-es szavazatvásárláson minden pénzt kiszórtak és ezután semmi állami támogatás nem maradt az óriás beruházásokra. A Peugeot többször érdekldött, a nagy marha Csillagék meg nem is válaszoltak nekik. Hülye bünözö banda komcsi-libsik, szerencsére vonulnak a bíróságra meg börtönökbe most már rendesen!

bebe tv 2011.07.06. 21:40:23

@rókafogta: Legyetek csak egyre többen. Habár nem vallom magam jobboldalinak, de azért nem idegen számomra. Ha valaki 90 előtt jobboldalinak tartotta magát, hát én akkor igen. Baráti körömben alakult ki a mondás, hogy tök mindegy melyik párt nyeri a választást, mi mindig ellenzékben maradunk.
A jelenlegi kormány óriási hibájának tartom, hogy a megszerzett 2/3 ellenére is lehetett volna normálisan kormányozni és konszenzusra törekedni. Ezzel még azok szemében is nagyot nőttek volna, akik nem rájuk szavaztak. Sajna ez a hajó már elment, és nem maradt más mint az erőből történő mindenkit maguk alá gyűrés.
Igaz egyes párt és kortársai úgy emlékeznek vissza, hogy már a 90-es évek elején sem viselkedett sem ő sem pedig a Kövér demokrata módjára. Utalok itt arra, hogyan zajlott le a titkos elnökválasztás amikor éppen a Fodor volt egy időre a fidesz elnöke, és milyen módszerrel lett utána az Orbán. Mindez a vonalkódos konzultációs levelek kiküldése kapcsán látott napvilágot.

high up!! 2011.07.06. 21:40:31

@bebe tv: te is halandzsázol mint egy igazi tudatlan coci. A BMW-nek Orbánék Miskolcot ajánlották fel. Amiatt bukták el már az elöválasztást is mert nem vezetett oda autópálya. Mert a komcsi-libsik 1994-töl semmit nem csináltak csak megszorítottak és loptak.
A BMW összesen 17 helyszínböl valaszthatott és a végén Lipcsét választotta. Sok európai helyszín elbukott tehát.

Az idióta Mekegi majom medgyessiék a Peugeot azért bukták el, mert elötte a 2002-es szavazatvásárláson minden pénzt kiszórtak és ezután semmi állami támogatás nem maradt az óriás beruházásokra. A Peugeot többször érdekldött, a nagy marha Csillagék meg nem is válaszoltak nekik. Hülye bünözö banda komcsi-libsik, szerencsére vonulnak a bíróságra meg börtönökbe most már rendesen!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 21:45:47

@adflexum: a fidesznyikek módszere, hogy mivel tartalmi érveik nincsenek, ezért egyszerre, vezényszóra jönnek a pedofilizmussal. pedig DCB nem lett elítélve, csak egy könyvben elmesélt történetről van szó. de mindegy, mert ha DCB maga lenne a sátán, az sem befolyásolná azt, hogy igaz. amit mondott.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 21:49:25

@amize: csak hipotetikusan: ha egy pedofil azt mondaná, ne ugorj a kűtba, akkor beleugrasz? elég hülye vagy.

adflexum 2011.07.06. 21:58:06

@Brendel Mátyás: Általánosságban a karaktergyilkolászásra gondoltam, valamint a személy elleni támadásokra. Így nem kell érv, mindegy mit mond, mert ki is mondja? Egy libás, egy pufajkás, egy D209-es, egy pedofil.Legutóbb Szíjjártó az adatvédelmi biztost ill. a szakszervezeti vezetőket rendezte le ezzel a szisztémával.
A legjobban a módszer akkor látszott, amikor Gyurcsány helyére kerestek miniszterelnököt. Na hát, az aztán magáért beszélt.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.07.06. 21:58:57

@bamberg: Én viszont nem javaslom,hogy az egyre több ,egyházak által átvett iskolákba járasd a kisfiadat,ha nem akarod,hogy első szexuális élményét egy csuhás újjától szerezze meg!!!!

pontien 2011.07.06. 22:05:44

Pedo Dani kitett magáért. Ilyen alakítást Torgyán Józsitól szoktunk meg.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.07.06. 22:10:47

@wagem:"vagy,,tabajdi,hercóg.kovács "félrebaszós" laci szerint??
Naaa ezek vagytok ti."Ezeket akik szégyent hoznak ránk."

Hál'istennek a talpig úriember elkokózott agyú Deutsch fürer Tamás kurafi úr a szent fideszes,aki a beléptető rendszerrel(sem) számolt még el,most milliókat keres az eu-ban.
Naaa ezek meg vagytok ti.Jobb ha ráültök a saját mocsok szaros szátokra OSZT JÓNAPOT!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 22:11:37

@pontien:

"Pedo Dani kitett magáért. Ilyen alakítást Torgyán Józsitól szoktunk meg."

a Fidesz koalíciós partnerét szidod?:)

Kalmár 2011.07.06. 22:15:12

@Brendel Mátyás:
Megnéztem ezt a barmot. Tök jó érzés, hogy még egy ilyen beteg állat sem tudott semmilyen komoly kritikát mondani.
Ezek a gyerekségek szóra sem érdemesek. Igazán szép munkát végzett a parlamentben Magyarország.
Az alkotmányunkban pedig semmi olyan nincs, amitől ne lenne sokkal különb valamelyik Eu-s államban. Amit pedig mondott az nem igaz, hanem a ti ostoba instrukcióitokból született zagyvaság. Látom, hogy teljesen összezavart titeket, hogy parádés szakmai munka folyt, és így nem maradt szél a vitorlában.
Szerencsére azzal nem tudjátok pótolni, hogy kórusban próbáljátok telefingani.

Apropó: Illett volna Viktor válaszát is feltenni.
Mátyás, Mátyás egyre nagyobb bajban vagytok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 22:17:34

@woodland: "Orban kiallt Europa es Europa egyszege mellett,de azt mondta,hogy az orsag belugyeibe nem enged beleszolast."

az nem tűnt fel, hülyegyerek, hogy ez ellentmondás? ebben legfeljebb kompromisszumot lehet kötni, de Orbán extremista,

mert az EU egysége pont azt jelenti, hogy bizonyos belügyekbe beleszólnak. ha az egyik ország erre megy, a másik arra, az egyiknek ilyen alkotmánya van, a másiknak olyan, akkor mi a fenét jelent az egység?

egyáltalán, mi a fenét jelent Orbánnak az egység, miközben tapossa a legalapvetőbb emberi jogokat? visszamenőleges hatályú törvények, tüntetés betiltása, személyiségi jogokat tipró alkotmány

Orbánnak az EU egysége, hogy elmegy Brüsszelbe közpénzből és elénekli az örömódát? (amely mellesleg szép és frankó).

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.06. 22:20:24

@high up!!:

Csakhogy tudd! a BMW már régen lezsírozta Lipcsét, amikor még hagyta a kelet-európai városkákat ugrabugrálni. komoly állami megrendelések elmaradását kockáztatta a BMW, ha nem a volt NDK-ba telepíti a gyárat.

Ezt egy lipcsei székhelyű cég -mely a BMW gyár építésekor a szigetelési munkákat végezte- vezérigazgatója mondta nekem személyesen az egyik tihanyi fagyizóban. Családjaink 1983 óta jó baráti viszonyt ápolnak.

Kitartó guglizással megtalálod ki volt az.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 22:20:42

@high up!!:

"Merkel amikor a világ elött megdícsérte Vent az emberi jogi területen tett haladásért az csak fejsimogatás volt, Orbán meg aki nem nyilatkozott emberi jogok területén, l meg benyalt."

ez így van. kb kilencvenes IQ kell, hogy felfogd a különbséget, hiszen ordító. Orbán betiltatott egy tüntetést, azaz emberi jogi területen hátrafelé lépett. pont az ellentétét tette, mint amit Merkel dicsért. nehéz felfogni?!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.06. 22:25:12

@bebe tv: "Utalok itt arra, hogyan zajlott le a titkos elnökválasztás amikor éppen a Fodor volt egy időre a fidesz elnöke, és milyen módszerrel lett utána az Orbán."

Ez érdekelne.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.07.06. 22:25:46

@Llee: Hogy ki a magyar?
Hát,aki most él a Viktörp adta lehetőséggel,például az összes volt szekus besúgó aki most eladja a lelkét a Kedves Vezérnek ,igy azt hiszik megtisztulnak.

amize 2011.07.06. 22:26:07

@Brendel Mátyás:
Cohn Benditnek a pedofilia után nincs erkölcsi alapja arra, hogy másokat ő leckéztessen.
A sértéseidre meg nem vagyok kíváncsi.

Crescendo 2011.07.06. 22:27:15

@kivi000: Az EU, egy gazdasagi kozossegnek lett kitalalva es akkent is adtak el. Szabad munkaero, toke, stb. vandorlas... Nem pedig egy szuperallamkent, amibe az "odivatu" nemzetallamok szepen beleolvadnak es megszunnek letezni. A magyar allamisagot meg az oroszok sem mertek, nem beszelve a Habsburgokrol, stb. megkerdojelezni.
Ha figyelted a bohoc eloadasat szerinte ha Barroso valamit leokez (valami magyar lapok osszeolvadasa) akkor az rendben van es nem kerdojelezheti meg ezt a magyar kormany.
Ha itt tartunk, hogy igazabol a magyar allami let a tet, szerintem nagyon furcsa fordulatot vettek az esemenyek...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 22:30:47

@Kalmár:

"Az alkotmányunkban pedig semmi olyan nincs, amitől ne lenne sokkal különb valamelyik Eu-s államban."

entellektuel.freeblog.hu/archives/2011/04/08/A_Nemzeti_Hitvallas_nemzetkozi_osszehasonlitasban/

vakítasz, mint Szijjártó

"Apropó: Illett volna Viktor válaszát is feltenni."

biztosan megtalálod azokat a helyeket, ahol csak azt reklámozzák.

"Mátyás, Mátyás egyre nagyobb bajban vagytok."

a közvéleménykutatás szerint a Fidesz van egyre nagyobb bajban.,

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 22:31:19

@amize: szóval erkölcsi alapon kútba ugranál, és hülye vagy.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.07.06. 22:33:55

@manner: KÖSZÖNJÜK Emese,ez lényegi hozzászólás volt!
Még jó,hogy államfőnk olyan van,aki legalább a Magyar nyelvet ismeri,így hívei róla példát véve már franciául okoskodhatnak!

Crescendo 2011.07.06. 22:35:26

@Brendel Mátyás: Ez a Brusszel lassan veszelyesebb mint Moszkva volt...
Latva ezt az udvari bohocot, meg Barroso helyesleset a mondanivalojahoz, lassan nem is biztos, hogy nem allunk-e tenyleg harcban, csak epp az 1000 eves nemzetallamunkert...
Az Orban bar tovabbra is egy jol alcazott kommunistanak tunik, de lehet, hogy igaza van es tenyleg haboruban allunk, csak most nem fegyverekkel vivjak meg a letunkert...

adflexum 2011.07.06. 22:38:59

@amize: "A 'Nemzeti Forradalom' olyan nevezetes renegatot sorolhatott v e z e t ő i közé, mint Nagy Imre, akinek szellemi képességeit ugyan csak adóvégrehajtói karrierhez szabtak, de jellemtelensége biztositotta, hogy miniszterelnök legyen a legdühöngőbb fehérterror napjaiban"

Aki ezt mondta Nagy Imréről, annak van erkölcsi alapja ahhoz, hogy alkotmányt írjon nekünk? Érdekelne a válaszod.

alibaszna de bamba (törölt) 2011.07.06. 22:39:51

@adflexum: Ne izélj máááár...
Ő tud egyedül írni.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.06. 22:40:35

Szar nácik futni hagyták ezeket a férgeket...

Martian (törölt) 2011.07.06. 22:41:06

@kormányzó: miért, szavazott valaki az Európai Gittegylet tagságára..? :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 22:41:27

@Crescendo: ha ilyen paranoid vagy, akkor mit szólsz Kínához?!

Vincenzo90 2011.07.06. 22:42:00

A baloldalt még mindig csak az ostoba Orbán-gyűlölet tartja életben. A hozzászólók átlag IQ-ja 2, beszélni nem tudnak, de "akormányazrosszésazorbánmiattdrágajafarhát", mert ezt hallja orrba-szájba, na meg az európai liberálisokat és balokat, akik saját országaikban összesen 4 db kormányt bírtak alakítani és nagy eséllyel a következő EP választásokig tart az EPben is a nagy hangjuk és létszámuk. De semmi baj, maradjunk a multban a jó elvtársak mellett tartsunk ki. Lendvai cenzorasszony már bevállt, Mesterházy is elvtársozik bátran, szóval (zöld)vörös az út, előre hát hátra!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 22:42:51

@Vincenzo90:

"szóval (zöld)vörös az út, előre hát hátra! "

Kínából nem vörös szél fúj, te nullásIQ!

Martian (törölt) 2011.07.06. 22:44:02

@high up!: "amikor Bin Laden a WTC-t lerombolta"

...és vége a mesének gyerekek, aludjatok jól! :)

"akkor a német zöldek örvendtek és azt mondták, hogy nem volt kár érte, mert úgy álltak ott ezek az épületek mint két FALLOSZ."

Akkor lehet mondani, hogy ez a két beleszállt repülő elfuserált körülmetélési kísérlet volt..?
:)

alibaszna de bamba (törölt) 2011.07.06. 22:44:33

@adflexum:" @tlvajferi: 250 hozzászólás és te vagy az első jobbikos!
Azt hittem jobban figyelitek ezt az oldalt. "
@adflexum: Ne izélj máááár...
Ő tud egyedül olvasni és írni.

Crescendo 2011.07.06. 23:08:12

@Brendel Mátyás: nem vagy egy egyszeru egyeniseg. megnezve a blogod, korrekt modon elemzed a Fidesz igereteit vs. valosag.
En teljesen egy politikailag kozpontositott Europa ellen vagyok, szabadpaic teljesen ok, de nem politikai unio... Egy ilyen politikai unio hatranyai (nemzeti szuverenitas elvesztese, utan a magyar identitase, stb.) messze felulmuljak az elonyeit (milyen elonye lenne, ha Brusszel dontene minden dolgunkrol?).
Nem ertem, hogy bar tajekozottnak tunsz, meg sincs tudomasod arrol, hogy egy pusztan a resztvevok szamara elonyos gazdasagi tarulasbol hogyan akarnak egy kozpontositott politikai birodalmat csinalni. Csak 10-15 evre visszamenoleg eleg olvasni az ujsagok focimeit es lathato az eles fordulat. A taktika a lassu atalakulas...
Raadasul ad hominem tamadas nem egy kulturember eszkoztara, de errol a mult heten mar csereltunk eszmet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 23:13:18

@Crescendo: ez egy szubjektív vélemény. ha Orbán népszavazást rendezne, és ez nyerne, és kilépnénk, akkor kénytelen lennék elfogadni. de nem ez a kérdés. bent vagyunk, népszavazással.

ha pedig bent vagyunk, akkor itt lázadozni hülyeség és árt.

rókafogta 2011.07.06. 23:14:08

@bebe tv: Sajnos én is emlékszem a 90 évekre és sajnos 98-2002 re is és tudtam , hogy ez lesz. Ma este is hallgattam a tv Orbán nyilatkozatát és sajnos minden nap rá kell ébrednem (enyhe szóval) beteg ez az ember. Igen ezt mindennek lehet nevezni csak nem normális kormányzásnak. Ez az ország csak nem akar normális ország lenni. Mi állandóan átesünk a ló túloldalára. Részemről csak az a baj az én időmben már nincs már nincs sok idő a kísérletezésekre, de azt is mondhatom a gyerekeim életét is féltem tőle( igaz az egyik nem itt él) bár most épp itthon van és egyszerűen meg se tudja érteni mi folyik itt.Régen volt itthon az áraktól meg egyszerűen megdöbbent.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 23:14:34

@Crescendo: ami totál hülyeség, hogy Orbán lázadozik egy olyan szervezet ellen, amelybe Magyarország önkéntesen belépett, és önkéntesen bent van.

ez kb olyan marhaság, mint a házasságot szidni válás helyett.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 23:16:52

@Crescendo: ja, és én speciel nagyon is egy egységes Európa mellett vagyok. a különbség, hogy én nem mondom, hogy Orbán azért hülye, mert EU-ellenes. szíve szerint nem is teljesen az, csak játszadozik veletek, átver titeket., koncot dob nektek. kilépni majd csak legfeljebb jó okkal fog. a jó ok az, hogy mondjuk nem akar választást. bár lehet, hogy majd inkább rúgják.

Kalmár 2011.07.06. 23:17:15

@Brendel @Brendel Mátyás:
" a közvéleménykutatás szerint a Fidesz van egyre nagyobb bajban"
Hűha. Rémes lehet ilyen vaknak lenni. Feltűnt, hogy az időközi választásokon viszont titeket küldenek el a picsába?? Mitől lenne a Fidesz bajban?? Már unalmas titket laposra verni.

"biztosan megtalálod azokat a helyeket, ahol csak azt reklámozzák."
Biztosan. Akkor viszont a demokrácia szót ne írd le többet, jó??
Az általad gúnyolt Hír Tv lenyomta a kis beteged szövegét is, te beszaribb alak vagy?
Te tudod.

Az a felületes összahasonlítás semmire nem jó. Néhány alkotmány 1-2 elemét összevetni nincs értelme. Számtalan istenről szóló fejezet van sok alkotmányban.Tényleg nem talát a szerző olyat ahol tele van istennel?? Balfasz, esetleg gazember. Választhatsz.
Mindenesetre a miénkben NINCS. Csak az első sorban a Himnusz kezdő sorában. Ez nem értem miért baj.
Betegek vagytok, de sebaj ez tart távol titeket a kormányzástól örökre.
Nincs már ruha a császáron, és te hiába próbálsz gombokat festeni a csupasz főnöködre, senkit nem tudtok megtéveszteni.
Na jó, pár kommentelőt lehet, de a választásokat elfelejthetitek.
Szerencsére.

Crescendo 2011.07.06. 23:18:12

@Vincenzo90: a baloldalt a valasztok tartjak eletben...
egy orszagban, ahol kb. 1.5 millio ember dolgozik es a gyerekeken kivul meg eltart kb. 6.5 millio embert nem lehet mas a politika csak baloldali (vegyuk el attol, aki megkeresi).
Nevezz meg egy olyan politikai erot, amely nem baloldali?
Fidesz? kivel az MSZMP, KISZ tagokkal?
MSZP? "fizessenek a gazdagok"? eljen a jovedelemtranszfer?
LMP? fenntarthato fejlodes = adoztassuk le a kozeposztalyt a nincstelensegbe
Jobbik? - eljen a nemzeti szocializmus? itt nagyon lopnak es ez felhaborito, mert nem mi tehetjuk meg ezt es allamositsunk mindent?

tcom 2011.07.06. 23:18:20

@wagem:

"Olvass..!a KEDVENC HÍRFORRÁSOTOK ÉPPEN A NAPOKBAN OKOZOTT KB.250 MILLIÁRDOS KÁRT AZ ORSZÁGNAK.A MOL-nak."

Én ennyire nem követem az eseményeket, csak arra emlékszem, hogy Bajnai 100 milliárdért kevesebbért akarta megvenni a Mol csomagot, de ekkor a Orbánék ezt ellenezték. Most jobb volt 500-ért.

Szerintem a baloldalnak és a tükörfordítottjának, a Kedves Vezetőnek is el kéne húznia a Picsába.

Martian (törölt) 2011.07.06. 23:20:55

@Brendel Mátyás: "ha pedig bent vagyunk, akkor itt lázadozni hülyeség és árt."

Az euroszkepticizmusnak is teljes jogú (nemzetközi) képviselete van az EP-ben, úgyhogy már csak azért is korrekt a vélemény... Orbánnal inkább az a baj, hogy képtelen eldönteni, belecsapjon-e igazán a lecsóba.

rókafogta 2011.07.06. 23:24:55

@Vincenzo90: Te abban biztos vagy, hogy aki szeretett vezéredet kritizálja az baloldali? Az IQ t honnan tudod ? Felmérted? Akkor mérd fel a te oldaladat is! És rájöhetnél végre ,hogy itt nem oldalakról van szó. Az árkot és oldalakat Orbán maga csinálja-mert ezzel tud hatalmon maradni. Ne hidd ,hogy minden jobboldali ember odáig van érte, és akkor még nem beszéltem azokról akik egyik oldalhoz sem akarnak tartozni.

diesel12 2011.07.06. 23:27:10

Véleményem szerint az EU már bánhatja, hogy belekezdett a bővítési folyamatokba. A szovjet fennhatóság megszűnt, gazdaságilag nem szorult volna a régi EGK senkire, ha pedig a poltitikai unió nem tud megvalósulni, csak kiszúrtak magukkal. Én örülök, hogy EU tagok vagyunk, sokkal szimpatikusabb az európai(nem a miénk, a nyugat-európai) felfogás, mint a nálunk ragadt, keleti felfogás. Sajnos a vezetők sem az integrálódás hanem az ellen mozdulnak. A sok buta embertől csak azt kérdezném, hogy anno miért szavaztaki az EU csatlakozáshoz? Komolyan mit hiznek, mire képes ma Magyarország egyedül? Mi az ami minket egyedülállóvá tesz? Mire mennénk mások nélkül, mások pénze nélkül? Semmire. Nem kellett az EU pénze vagy az IMF-é ehelyett lett Kína. Nem kell itt erős Magyarországról beszélni, mert harmatgyenge, gazdaságilag és politikailag is. Súlytalan sajnos. De ez még nem is lenne baj, csak hát ne bizonygassuk már, hogy mennyire tuti. Ausztriában egy kalap alá veszik az országot, Romániával, Bulgáriával, Szlovákiával(ez jelenleg dicséret, ugyebár), Lengyelországgal. Nem vagyunk mi semmilyen központi szerepben, Maximum földrajzilag. Pedig lehetett volna másképp is. De ez a hajó nagyon messze úszott tőlünk.

kovego 2011.07.06. 23:29:36

"Figyeljük meg! Daniel Cohn-Bendit odamond egyet Barrosonak is, de az elfogadja a kritikát."

1:02-nél úgy néz Barroso Benditre, mintha Bentid lenne skizo
ja meg az összes többi úgy nézi

5:05-nél Barroso valóban bólogat, hogy eu jogot az eu parlamentben kell megváltoztatni.

ja ez volt az egyetlen értelmes mondata Benditnek, csak össze-vissza hablatyolt!

Crescendo 2011.07.06. 23:30:37

@Brendel Mátyás: Orban olyan, mint a cigany lova, vagy vak vagy bator... 2001-ben az Orban kormany szavazta meg az uj MNB torvenyt, amellyel a magyar fizetoeszkozt atjatszottak az EKB-nak. Eredmeny: 1.5 millio magyar elo tuszkent koveteli, hogy csatlakozzunk ez eurozonahoz. Gorogorszag hasonlo helyzetbol indult es latjuk a vegeredmenyet...
Nincsenek illuzioim, de nekem a baloldal-jobboldal vonalon gondolkoni kisse beszukultnek tunik...
Kit erdekel kulonosebben, hogy mit mond vagy nem barmelyik onjelolt "vezer", ha jol megy az emberek tobbsegenek (a nemzetnek) nagyjabol lenyegtelen. De hogyan mehetne jol amikor a szocializmust epitjuk tovabbra is renduletlenul.
Margaret Thatcher mondta, hogy a szocializmussal az a baj, hogy elobb-utobb kifutunk mas emberek penzebol. Kb. itt all az orszag husz ev utan es jo lenne, ha a szokasos lozungok helyett vegre kapnank valamit a kapitalizmus gyumolcseibol is. A jelenlegi rendszer nem kapitalizmus itthon, bar a vilagon nagyon keves helyen van, ugyan is a politikai es nagyvallalati osszfonodas miatt egyre inkabb a fasizmus fele megy a menet.

Crescendo 2011.07.06. 23:32:50

@Martian: European Freedom and Democracy group es az egyik legertelmesebb, ha nem a legertelmesebb MEP a vezetojuk Nigel Farage:

www.youtube.com/watch?v=2gm9q8uabTs

Meg is dicserte Orbant.

Crescendo 2011.07.06. 23:36:02

@diesel12: Celja volt a dolognak az biztos, de mi?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 23:36:49

@Kalmár:

"Feltűnt, hogy az időközi választásokon viszont titeket küldenek el a picsába?? "

engem ugyan nem. az időközi választásoknak meg van az oka.

www.nol.hu/belfold/20110627-csokkeno_fidesz-tabor_eros_aktivitasssal

érdemes tájékozódni. egyébként a Fidesz egyre kisebb előnnyel nyer

"Mitől lenne a Fidesz bajban??"

ha gondolkodik, hogy a trend mit jelent a jövőben.

""biztosan megtalálod azokat a helyeket, ahol csak azt reklámozzák."
Biztosan. Akkor viszont a demokrácia szót ne írd le többet, jó??"

pedig a demokrácia lényege, hogy mindenki reklámoz, te meg megkeresed, ami neked tetszik.

"Az a felületes összahasonlítás semmire nem jó."

több, mint amit te felmutattál.

"Ez nem értem miért baj."

az nem érv, hogy hülye vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 23:37:38

@Kalmár: "Nincs már ruha a császáron"

Magyarországon egy császár van, Orbán. ő meztelen. valóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 23:39:15

@Martian: "Az euroszkepticizmusnak is teljes jogú (nemzetközi) képviselete van az EP-ben,"

ezzel együtt még árt és hülyeség.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 23:42:31

@kovego: "5:05-nél Barroso valóban bólogat, hogy eu jogot az eu parlamentben kell megváltoztatni."

erről írtam. a másik a te képzelgésed.

okossan 2011.07.06. 23:42:37

Orbán Viktor tök simán paranoiás.

Napkutya 2011.07.06. 23:42:39

- Aki a Vezetőnket fikázza, az a Pártot fikázza!
- Aki a Pártot fikázza, az a kétharmados népakaratot fikázza!
- Aki a népakaratot fikázza, az a Magyarokat fikázza!

...és aki a Magyarokat fikázza, az elmehet a sunyi picsába!

Ergo: Ha beszólsz a Vezérnek bántod a Magyart!

Vazze, megint be fogják tiltani a Tanút?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.06. 23:43:57

@Martian:

"Az euroszkepticizmusnak is teljes jogú (nemzetközi) képviselete van az EP-ben"

van ilyen, de ez kb olyan, mint egy ateista gyülekezet a Vatikánban.

tcom 2011.07.06. 23:44:40

@Crescendo:

Orbánék csak a retorikában hiszik azt, hogy jobboldaliak.

Aki államosít, zsarolással, fenyegetéssel szerzi meg mások megtakarított pénzét, a hatalom felügyeletét kiterjeszti mindenre, aki a törvényeket saját magára, illetve a haverokra írja, aki fellép a szabad sajtó ellen, a vélemény nyilvánítás ellen, aki a külföldi multi cégeket ki akarja űzni az országból, csak azért, hogy a haverok bolthálózata kevesebb versennyel küzdjön meg, aki politikáját évente újradefiniálja (lásd alkotmánybíróság szerepe) az a jellemtelen kommunista.

Vagy még annál is rosszabb. A politikai tőkét milliókra váltó MSZP-s, SZDSZ-es politikusok óvodások, Orbánhoz képest, aki megrögzött hatalomvágyból, a hajlongó slepp látványa okozta öröm élménye hajtja. Aki semmi mást nem akar csak, hogy tömegek éljenezzék akár ütemes tapssal. Ha Rákosi korában születik, keményen meg kellett volna küzdenie a kopasszal, ha 10 évvel tovább tart a szocializmus Gyurcsánnyal küzdött volna az elsőtitkári posztért. És nem egyedül. Támogatta volna Kövér László, aki a pályafutását az MSZMP politikai kutatóintézetében kezdte, persze csak akta cipelőként. Mindenki úgy kezdi. Vagy Szájer elvtárs, aki 88-89 táján lépett be az MSZMP-be, vagy a III/III-as besúgó Szita Károly, Kaposvár polgármestere, vagy a Orbán háta mögött énekelő Vikidál ugyancsak besúgó.
Hol is a fiatal, tisztaság, a makulátlanság?
Magyarország egy nyomorult kommunista ország továbbra is. Alkalmazkodni képtelen, nyelveket nem beszélő, releváns tudással, szakmával nem rendelkező, funkcionális analfabéták országa. De a lényeg a vezérkultuszban van. A nép körében népszerű paternalizmust meglovagolva Kádárok, Gyurcsányok, Orbánok tesznek úgy mintha csak ők lennének a megoldás mindenre.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.06. 23:48:52

@Kalmár:
" Feltűnt, hogy az időközi választásokon viszont titeket küldenek el a picsába?? Mitől lenne a Fidesz bajban?? Már unalmas titket laposra verni. "

Ezt nem kiabálnám annyira hangosan.

Legutóbb is Dunaújvárosban (Sztálinváros? Orbánváros? -Dunapentele?) aratott a fidesz hatalmas sikert. A választásra jogosultak 8%-a, azaz NYOLC SZÁZALÉKA adta a voksát a fideszre. És ezzel az eredménnyel a fidesz nyert.

Ez már akkora siker, hogy az már kudarc.

Jut eszembe, a nagy demokrata népvezér, amikor még csak ellenzéki (örökös) miniszterelnök-jelöltként vizitált az amerikai nagykövetnél (Hogy is van ez a független erős Magyarország?), akkor maga mondta, hogy a pártja eredményének az alacsony választási részvétel kedvez.

tcom 2011.07.06. 23:55:03

@diesel12:

"Véleményem szerint az EU már bánhatja, hogy belekezdett a bővítési folyamatokba. A szovjet fennhatóság megszűnt, gazdaságilag nem szorult volna a régi EGK senkire, ha pedig a poltitikai unió nem tud megvalósulni, csak kiszúrtak magukkal."

Nem ilyen egyszerű. A fejlett nyugati országoknak nem ha káosz van a közvetlen szomszédjában. Jó példa erre a Jugoszláv háború. Egy Uniós Horvátország soha sem fog többet háborúzni. Másik ok a szegénység veszélye. Te sem költözöl nincstelen, szegény, bűnözésből élők szomszédságába.

Az EU bővítése egy önvédelem volt. A periféria kiszorult keletebbre, Ukrajna, Oroszország és az arab világ felé. A nyugatnak van egy élő, erős pajzsa.

Aztán ott van a gazdasági szempont. A fogyasztói társadalom kiterjesztése. A 20 éve még szegény keleti régió még ha mi magyarok nem is szeretjük beismerni nagyságrendileg többet fogyaszt már. Hol vannak a Trabantok, Ladák, Wartburgok? Helyette ezerszámra a legmodernebb autócsodák. Hol van az igényeket kiszolgálni képtelen kereskedelem?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.07. 00:02:49

@tcom:

A Hernádi ügy miatt picit betérdelt azóta a MOL árfolyam. az 500 már nem ér annyit.

noob.hu/2011/07/07/MOL_1_havi_arfolyam.jpg

Most ki fog a vádlottak padjára ülni ezért a vagyonvesztésért? 15%-ot térdelt le a MOL! Ez majd 75 milliárd forint!

Ennyi kárt okozott az országnak, hogy megvédtük a MOL-t.

Alamio 2011.07.07. 00:02:54

Nevetségesek vagytok. Akkor legalább a választ is adtátok volna be.
Így viszont...

Aki EBBEN a vitában képes Cohn-Benditet győztesnek hirdetni, az sem boxot sem politikát nem látott soha független szemmel.
(ha már hasonlatok)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.07. 00:07:16

@kovego:

A mandarinok nem is értik az EU alapértékeit. Emberi jogok, sajtószabadság, szólásszabadság, vallásszabadság, tolerancia, pluralizmus, többpártrendszer, TÖBBES JELÖLÉS.

potyus 2011.07.07. 00:10:34

@énis: 16 00 19 órás írásodhoz.
Írtál valamit Kovács Lászlóról, hogy valami negatívat tudass az itt kommentelőkkel.
Azt írtad, hogy Kovács amikor EP képviselő lett, az ég világon semmit sem bíztak rá, mert nem értett semmihez. Na az égés volt Magyarországnak.
Ezzel szemben, Kovács László volt az EU adó és Vám ügyeket felügyelő és vezető fő atya Isten, potom 5 éven keresztül.
Nem tisztem megvédeni senkit, de csak azért idehordani marhaságokat, hogy valakiről, akit te nem szeretsz, negatívat állítani, nem elegáns dolog, mondhatni szemétség.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.07. 00:20:11

Mátyás, dicsér, meg a gijotint is elírtad. Máskor több figyelemmel légy, s a haza fényre derül.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.07. 00:26:00

@potyus: no, mondjuk ez jellemző, hogy adó- és vámefendi lehetett pont ő.
Meg jellemző azokra is, akik delegálták. Bár itthon elhagyta szegény a bugyiját, nyilván ideje volt exportálni...

adflexum 2011.07.07. 00:27:02

@Hepci: Hát azt, te is!

giotin,giljotin,guillotin ez mind jó

de amit te írtál az épp nem!

Kandabula 2011.07.07. 00:44:48

@manner: a lényeg, hogy érzed a lényeget.
@Crescendo: Te honnan irkálsz? Jó ott neked? Nekünk is?
@tcom: van benne valami, ezt kellett volna kihasználnunk, amíg még volt hitelünk.
@bamberg: meggyőztél. Jöhetsz Te.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 00:49:33

Orbán válaszában egyébként folytatja a szélhámos vakogását:

1) Hebeg-habog arról, hogy akkor végül is ki mondhatja meg Magyarországnak, hogy mit csináljon. A Brüsszeli diktátumos dolgot meg is ismétli, de azért azt is mondja, Brüsszel nem Moszkva. És végül is olyat is mond, hogy Barroso megmondhatja, de Cohn-Bendit nem. Ami reális, csak ugye akkor mégiscsak van az a bizonyos brüsszeli diktátum, és Orbán biza befekszik neki.

2) Az euroszkeptikusokat alig bírja levakarni magáról. Kénytelen azt mondani, hogy nem ért egyet, de azért köszönget nekik. Ez a szokásos, a Jobbikkkal kapcsolatban megismert identitászavaros kavarás. A Jobbik ugye ott is van ebben a frakcióban.

3) Megköszöni az euroszkeptikus kritikát, de közben anyázza Cohn-Bendit kritikáját. Miért? Most el kéne dönteni, hogy a kritikát konstruktívan fogja-e fel, vagy nem. De nyilván arról van itt szó, hogy az euroszkeptikusok kritikájával titokban egyet is ért, meg a skizofrén egyik agyféltekéje egyet is ért. Meg arról is szó van, hogy Cohn-Bendit kritikája azért mégiscsak komolyabb. Az a saller tényleg fájt.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2011.07.07. 00:51:29

@LAVÓRVAGÁNY: én meg azt bírom, amikor egy skizofrén ül egy ország miniszterelnöki székében. akkor igy most egál?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.07. 00:52:23

@adflexum: gyöngegyerekvagyflex.
Picit viccoltam, de látom, magas volt...

Kandabula 2011.07.07. 00:53:32

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: itten valaki rulettezik a pénzünkkel. Csak nem Selmeci? Azt nem hiszem. Nem akarom hinni. Na neee! Ilyen pofátlan egyszerűen NEM LEHET!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.07.07. 00:53:56

@Brendel Mátyás: brüsszeli.
Tulképpen mijafasznak írsz te, Mátyás?
Annyi más hobbi van, amit írástudás nélkül művelni lehet.

Kandabula 2011.07.07. 01:29:47

Nem lehet, hogy ez a Cohn-Bendit kém? Csak kérdem...

Coyote82 2011.07.07. 01:50:01

Faszság ez a poszt.

A szerelő 2011.07.07. 02:14:10

Idáig követtem a hozzászólásokat, de érdemben senki sem tudta CB szavait cáfolni. Bezzeg a sértegetés és más egyébre való hivatkozás az megy rendesen. Nem ciki ez már kissé?

Blogger Géza 2011.07.07. 03:33:40

@A szerelő: Mi a fenét kéne azon cáfolni, hogy összehordott pár idézetet? Vagy hogy szerinte most Dániát kéne épp pellengérre állítani? Ez ő véleménye, nincs mit ezen cáfolni , semmi érdemit nem állított, csak üres frázisokat puffogtatott. (Orbán mint az EU diktátor vezetője és hasonló baromságok.) Az, hogy szerinte Magyarországon az volt a legfontosabb az elmúlt időszakban, hogy klubrádió másik frekvencián sugároz, meg hogy nem egyesülhetett versenyfenntartási okokból két balliberális lap, az őt minősíti. Ki a fenét érdekel ez? Látszik, hogy köze nincs Magyarországhoz, összeolvas pár hírt, és valamiért hobbija lett velünk foglalkozni. Ha meg egyesülnének, biztos az lenne a baja, hogy egyre kevesebb a balliberális szerkesztőség Magyarországon. Ja, hát egyre kevesebben kíváncsiak ezekre a süket dumákra, amiket ő is összezagyvál.

Minden esetre szánalmas szónoklata és gesztikulációja jól megmosolyogtatta a résztvevőket, ez látható volt, tényleg Cohn az EP Torgyán Józsija, a bohóc, akin jókat lehet szórakozni.

Amúgy a blog szerzőjének színvonalát tükrözi, hogy sem az igen bonyolult "translate" szót, sem Schengen nevét nem sikerült helyen feliratozni. A "vörös szakértelem" ismét tombolt...

Blogger Géza 2011.07.07. 03:41:57

@potyus: A két dolog nem zárja ki egymást. Kovács maga is bevallotta, hogy abszolút nem ért ahhoz, amit rábíztak. Hja kérem, az európai bürokrácia már csak így működik. Egyébként azért kapta végül az adóügyi témát, mert az eredetileg kijelölt energetikai biztosi posztról a tömeges tiltakozások hatásra le kellett mondania. (Mert ahhoz sem értett.)

"2004-ben először a José Manuel Barroso vezette Európai Bizottság energiaügyi biztosának jelölték, de az európai polgári pártok tiltakozása és felmerült energiapolitikai gyengeségei miatt később az adó- és vámügyi biztosi posztot kapta meg."

Kalmár 2011.07.07. 06:22:57

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Tényleg? Nem ég a pofátokról le a bőr, hogy csak az egyik pártot számoljátok ki az összes szavazóra??
Szánj rá egy kis időt és számold ki, hogy a többiek mit kaptak így.
Szóval akárhogy is fáj, a közvéleménykutatások és a választások szerint is aki igazán bajban van, az a szoclib ellenzék. Semmivé olvadnak.

adflexum 2011.07.07. 06:50:09

@Blogger Géza: " Kovács maga is bevallotta, hogy abszolút nem ért ahhoz, amit rábíztak"

Még szerencse, hogy a fidesz legalább valódi szakembereket ültet a legfontosabb posztokra.

Domonkos, ÁSZ elnök szakértelmét senki sem vonhatja kétségbe, hiszen anno ÁSZ vizsgálat indult ellene kreatív könyvelés miatt, mint ahogy, Juhász Miklós GVH elnöknek is kb. annyi köze van az általa vezetett hivatalhoz, hogy az korábban megbírságolta.
Stumpf és Balsai, úgy lettek alkotmánybírók, hogy sem a törvényben előírt szakmai gyakorlattal, sem tudományos fokozattal, ill. egyetemi ranggal nem rendelkeztek.(Bihari sem lehetett volna másodszor!)
Papcsák és Budai elszámoltatási kormánybiztosok múltjáról mindenki tud, elég az hozzá, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr.
Vitézy Dávid sem semmi, a BKK vezérigazgatója 24 évesen, szerintem ez guinnes rekord.

Gondolom egyébként a fidesz ezt direkt csinálja, mert így kézben lehet őket tartani. "Tudjátok, ezt nekünk köszönhetitek, belőletek az életben nem lehetett volna ez és ez, tehát létérdeketek a fennálló rezsim fenntartása"

Azért az én kedvencem: Pali bácsi, az elnök.

menőmano 2011.07.07. 06:50:46

Én nem értem ezt a kemény stilust. Olyan jó lenne , ha mindenki egy kicsit finomabban beszélne minden szinten. Hogy ez már micsoda világ?!

:)))

Nzoltan 2011.07.07. 06:56:58

@rókafogta: Ugyan milyen károkat? Az egész EP annyit és mint a hollandok Srebrenicában. És ezt mindenki aki ott van, tudja.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.07.07. 07:50:39

Amennyiben a hétfői EP ülésnek valóban az volt a programja, hogy az EU magyar elnökségét minősítse, akkor feltehetően Cohn-Benditnek erről nem szóltak... Mert mondandója nagyrészt OV személyének szólt, ami tartalmilag a magyar parlamentben egy itteni, hasonló habitusú ellenzékitől még jogos is volna. Az EP-ben viszont súlyos szereptévesztésnek tűnik a leginkább magyar belpolitikát érintő kritika ilyen színpadias előadása. Amit OV nyilvánvalóan nem a legelegánsabban kezelt, viszont az az egy mondata a lázongó múltjukról (OV-éről és Cohn-Benditéről) azért teljesen rendben van.
Tegnap este, még vhol alig kétszáz feletti komment környékén vki Cohn-Bendit védelmében vmi olyasmit írt, hogyha a fidesznyikek nem tudják a mondandót támadni, mert nincs érvük, akkor a személyt kezdik ki (pedofília, miegymás...). Erre gyógyírként javaslom a Cohn-Bendit beszédének ismételt meghallgatását. Az ui. csak vmi mellékszálként jegyzi meg, hogy a magyarok az elnöki feladatokat jól ellátták (kb. 2 mondat terjedelemben), a többi OV faszságáról szól. Azaz nem sikerült a lényeget támadni, de a januári fellépés után muszáj volt vmit virítani és hát ez sikerült... Mennyire jót tenne az MSzP-nek, ha volna egy ilyen Cohn-Benidtje...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 07:53:10

@Hepci: hú, találtál egy kommentben egy elírást, és elélveztél...

adflexum 2011.07.07. 07:57:58

@Canis Lupus Libertas: "Mert mondandója nagyrészt OV személyének szólt,"

Én úgy hallottam, Magyarországot, a magyar embereket támadták, a miniszterelnök úr, csak őket védte meg.
Most akkor neked higgyek, vagy a miniszterelnöki szóvivőnek?

atv.hu/video/video-20110705_szijjarto_peter

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 07:58:26

@Hepci:

"Annyi más hobbi van, amit írástudás nélkül művelni lehet."

Helyesen:

Annyi más hobbi van, melyet írástudás nélkül művelni lehet.

adflexum 2011.07.07. 07:59:51

@Brendel Mátyás: Majd azt fogja írni:

"Picit viccoltam, de látom, magas volt... "

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 08:03:17

@Blogger Géza:

"Mi a fenét kéne azon cáfolni, hogy összehordott pár idézetet?"

Hát arra kéne valamit lépni. Mondjuk, hogy:

1) Nem is Orbán mondta ezeket.
2) Nem is ellentmondásosak.

Csak ugye ez nem megy, helyette megy, mert Orbán mondta őket, és ellentmondásosak. Helyette megy a pedofilozás, mert ez az ukáz a Fidesz háza táján.

"Az, hogy szerinte Magyarországon az volt a legfontosabb az elmúlt időszakban, hogy klubrádió másik frekvencián sugároz, meg hogy nem egyesülhetett versenyfenntartási okokból két balliberális lap, az őt minősíti."

Az, hogy neked ez lényegtelen, az téged minősít.

"Cohn az EP Torgyán Józsija"

azt akarod mondani, hogy Orbán koalícióra akar lépni vele? Nem tudom, hogy Fideszékénél miért ezt az öntökönszúrásos ukázt adták ki parancsba, hogy a ti Torgyán Józsitokhoz hasonlítsátok Cohn-Benditet.

adflexum 2011.07.07. 08:06:11

@Canis Lupus Libertas: "Tegnap este, még vhol alig kétszáz feletti komment környékén vki Cohn-Bendit védelmében vmi olyasmit írt, hogyha a fidesznyikek nem tudják a mondandót támadni, mert nincs érvük, akkor a személyt kezdik ki (pedofília, miegymás...). Erre gyógyírként javaslom a Cohn-Bendit beszédének ismételt meghallgatását"

Ettől az még tény marad, hogy 99%-ban a személyét támadták és támadják.
És ezt nem Cohn-Bendit védelmében írták, ismétlem ez tény.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 08:08:25

@Blogger Géza:

"Amúgy a blog szerzőjének színvonalát tükrözi, hogy sem az igen bonyolult "translate" szót, sem Schengen nevét nem sikerült helyen feliratozni. A "vörös szakértelem" ismét tombolt..."

Van a feliratozásnak minden bizonnyal nagyobb hibája is. Ha csak simán felhívod rá a figyelmem, megköszönöm. Így egy kissé köcsög vagy. Pláne, hogy Shit Palit aligha lehet felülmúlni. Ennyit a vörös szakértelemről.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 08:10:11

@Kalmár: "a közvéleménykutatások és a választások szerint is aki igazán bajban van, az a szoclib ellenzék."

ha a trendeket nézed, akkor a Fidesz. ha nem nézed, akkor hülye vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 08:10:53

@adflexum: folytatom a sort: Selmeczi Gabriella, Deutsch Tamás, Semjén Zsolt, Áder János mi a fenéhez ért?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 08:17:53

@Canis Lupus Libertas:

"Amennyiben a hétfői EP ülésnek valóban az volt a programja, hogy az EU magyar elnökségét minősítse, akkor feltehetően Cohn-Benditnek erről nem szóltak... Mert mondandója nagyrészt OV személyének szólt"

amennyiben ez igaz lenne, akkor erről Orbánnak nem szóltak, mert ő Magyarország érdekében válaszolt. Szóval akkor Orbán hazudott?!

"az az egy mondata a lázongó múltjukról (OV-éről és Cohn-Benditéről) azért teljesen rendben van."

a Kínai delegáció után ő az utolsó ember, akinél ez rendben lenne.

" Az ui. csak vmi mellékszálként jegyzi meg, hogy a magyarok az elnöki feladatokat jól ellátták (kb. 2 mondat terjedelemben), a többi OV faszságáról szól."

A magyar funkcionárusok. De a magyar elnőkség tevékenységének Orbán faszakodása is része. Az is a magyar elnökség.

Hiába dolgoznak jól a funkcionáriusok, ha közben a Vezér Brüsszelt szidja, és skizofrén. A hitleri Németországban is jól dolgozott sok funkcionárius, csak a Führer miatt az egész totálisan rossz irányba ment végül.

adflexum 2011.07.07. 08:22:27

@Canis Lupus Libertas: "az az egy mondata a lázongó múltjukról (OV-éről és Cohn-Benditéről) azért teljesen rendben van"

Azért, olvasd el mindkettejük életútját, elfogultság nélkül.
Orbán jó politikus, azt mondja, amit hallani szeretnénk, és ez igaz az illusztris beszédére is.
Hol azt, hogy , már nem Magyarországban, hanem Európában kell gondolkodni, hol azt, hogy, nekünk Brüsszel nem diktál!
Hol az oroszokat küldi haza, hol Európát.
Tehát, amit hallani szeretnének tőle.

Motherhacker 2011.07.07. 08:50:40

@Brendel Mátyás: Szép tőled, hogy egyetértesz vele, hogy lemarháztalak.

rókafogta 2011.07.07. 08:57:33

@Nzoltan: A lista elég hosszú lenne, olvass utána.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.07.07. 09:46:10

@adflexum: De az azért érdekes, hogy ha a fidesznyikek személyeskednek, akkor az baromság, ha Cohn-Bendit személyeskedik akkor az súlyos/jogos/jókor-jóhelyen kritika. Sajnálom, de ez a logika nem éppen buktatóktól mentes... A tévedés minimális kockázatával.
Ami meg a lázongó múltat illeti, ahhoz a mai OV-nek már semmi köze. De nem vitatom el a jogát arra, hogy erre a ma már nem létező fickóra hivatkozzon - és miért ne tehetném ezt elfogultság nélkül?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 10:10:49

"ha a fidesznyikek személyeskednek, akkor az baromság, ha Cohn-Bendit személyeskedik akkor az súlyos/jogos/jókor-jóhelyen kritika. "

nagyon fontos különbség van. Orbán skizofréniája nem valami családi magánügy, hanem a miniszterelnöki és EU elnöki tevékenységéről szól. itt Orbán politikusi személye nem a témától független magánügy, hanem a téma közepe.

Cohn-Bendittel kapcsolatban előrángatni a pedofíliát kb olyan, mintha Cohn-Bendit olyasmivel jött volna, hogy Orbán ágyba vizel. nem ilyennel jött.

adflexum 2011.07.07. 10:20:45

@Canis Lupus Libertas:"ha Cohn-Bendit személyeskedik akkor az súlyos/jogos/jókor-jóhelyen kritika"

Ez pont azért van, mivel Orbán azonosítja magát Magyarországgal, a magyar néppel. És ez nem ma kezdődött.

Most a fidesz oldaláról, két alapvetően ellentétes kritika érkezik.
1. Bántják a magyart!
2. Cohn-Bendit személyeskedik.

Orbán személye elleni támadásról nem beszélhet, hiszen a magyarokat támadták.
Ha valaki azt mondja , az állam én vagyok, akkor csak a személyét érheti kritika.

A személyeskedésről, meg csak ennyit:

www.youtube.com/watch?v=aljn6e72ZY0
és
index.hu/kultur/media/2011/04/08/a_hircentrum_meghamisitja_a_hireket/

adflexum 2011.07.07. 10:33:27

@Canis Lupus Libertas: "Ami meg a lázongó múltat illeti, ahhoz a mai OV-nek már semmi köze. De nem vitatom el a jogát arra, hogy erre a ma már nem létező fickóra hivatkozzon "
Azért az a lázongó múlt sem annyira hiteles ám, KISZ-titkárként, párttitkár apukával, pártirodán dolgozó anyukával, angliai tanulmányokkal. Az ő politikusi jövője sínen volt, ha van rendszerváltás, ha nincs. Mondtam, jó politikus.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.07.07. 13:16:57

@adflexum: Azt hiszem az, hogy a magyar köztévében mi jelenhet meg, nem menti a posztban végéighallgatható Bendit beszédet egy pillanatig sem. A Híradó részlet a felelős szerkesztő szégyene, a Cohn-Bendit szövege meg Cohn-Bendité, Orbán vigyorgása pedig Orbán Viktoré. Nincsen ebben semmi különös, pláne nincsen benne erkölcsi tanulság.
Nem gondolom, hogy Cohn-Bendit vmi extra dolgot művelt volna a felszólalásával, de azt igen, hogy legalábbis szereptévesztésben van. Én a helyében nem enném ki a kenyeret Szanyi Tibor szájából...

Így azt hiszem, hogy ezen rugózni éppen lehet, de a valós értelme kérdéses.

És végül ami a lezsírozott politikai sikert illeti, arra azt tudom mondani, hogy OV a módszerváltás idején volt néha jókor, jó helyen, így nehéz lemosni róla a "rendszerváltó" jelzőt. Azaz lehet bármilyen a fizimiskája ma, ezzel operálhat a megnyilvánulásaiban bármikor és a jelek szerint teszi is, mint egy - tőled idézve - jó politikus...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 13:48:01

"Nem gondolom, hogy Cohn-Bendit vmi extra dolgot művelt volna a felszólalásával"

én sem. kb azt mondta el, amit itthon is sokan elmondtunk Orbánról. de ezt el is kell mondani mindenhol, ahol Orbán ámokfut.

adflexum 2011.07.07. 14:26:18

@Canis Lupus Libertas: Én végignéztem az egész plenáris ülést.
Nem tudom, hogy Cohn-Bendit melyik mondatát kifogásolod.
A legtöbben a skizofrén jelzőn vannak kiakadva, pedig az egyáltalán nem személyre szóló volt. Nem azt mondta, hogy Orbán skizofrén, hanem skizofrén helyzetről beszélt, ha figyeltél. A másik dolog az válasz volt, a Moszkva-Brüsszel párhuzamra. Azt kinek kellett volna címeznie, ha nem annak aki mondta, és aki ráadásul ott is ül előtte? Gondolom itthon az agytrösztök azt mondták Orbánnak, ez a beszéd belefér, azok ott úgysem teszik szóvá soha. Nos Barroso ízig- vérig diplomata, a szocdemek meg csak legyintettek rá. Viszont DCB nem egy diplomata alkat, ő igenis számonkérte Orbánon ezt a kijelentést.Ha átgondolod, mit is jelentett amit Viktorunk mondott, ezen nem lehet csodálkozni.
Meghalgattam CDB korábbi beszédeit is, mind igazi európai beszéd. Nekünk szokatlan ez a stílus, a gesztikulálás, a hangerő, a mimika, összességében a vérmérséklet.De egyetlen tiszteletlen megjegyzés sem volt benne soha.
Most fideszoldalról jönnek a személyeskedéssel, de nem tudják, hogy mi az. A személyeskedés az, hogy valakinek a személyét vagy mondjuk a magánéletét kritizálják. Ezt a módszert a fidesz ill. az őt támogató jobboldali média vitte tökélyre. Írtam, legutóbb Szíjjártó az adatvédelmi biztost és a szakszervezeti vezetőket támadta ezzel a szisztémával.

"A Híradó részlet a felelős szerkesztő szégyene,"

Ugye ezt nem gondolod komolyan.
Aki ezt csinálta, másnap előléptették. www.hir24.hu/belfold/2011/04/08/foszerkeszto-lett-a-cohn-benditet-tamado-riporter/

Ez nem "részlet", hanem manipulatívan öszevágott anyag, legalább két nyilvánvaló hazugsággal. És te jó ég, nem erről az egy anyagról van szó, nézz körül, mi folyik a köz és jobboldali médiában. M1,M2,Hír TV,ECHO TV,Duna TV,TV2 A rádiókat nem sorolom, de lassan azt mondhatjuk: az összes, a Klubrádión kívül.
Egymást tapossák, ez már a kormányváltás előtt elkezdődött, amikor Medveczky megszüntette a napkeltét, mert azt a fideszesek bojkottálták és úgy gondolta, most min 3 cikluson át Orbán lesz a főnök.
Nézd meg mondjuk az ATV híradót, utána a Hír tv-ét. Mintha másik országban lennél.Azt gondolni, hogy ehhez Orbánnak semmi köze, több mint naivitás.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.07.07. 15:15:39

@adflexum: Bizonyára velem van a baj, de nem tudok különös jelentőséget tulajdonítani Orbán beszédeinek abból a szempontból, hogy komolyan kell e venni pl. ezt a Brüsszel-Moszkva párhuzamot. Ez Orbán szájából is hülyén hangzott még márciusban, de ezt nem tudni megemészteni és ezen a magyar demokrácia állapotát lemérni szerintem gyerekes dolog. Így, ha Barroso egy ízig vérig diplomata, aki erre azt mondja, hogy a kutya a saját udvarában azt ugat amit akar, akkor szerintem igaza van. Március 15-én nagyokat kell mondani Magyarországon... De ez a kiszólás éppen annyira szerencsétlen és izzadtságszagú, mint ezen nem túllépni egy lesajnáló mosollyal...
Azt pedig nem gondolom, hogy naivitás lenne a felelős szerkesztőt kárhoztatni még akkor is, ha Mong Attila jól példázza, hogy mennyire nem éri meg - bizonyos szempontból - tökösnek lenni... Mert le lehet adni bármilyen szart a TV-ben, csak a stáblistán ne az én nevemmel. Úh. ha vkinek ez belefér, akkor rajta! De arra sem ragadtatnám magam, hogy az ATV-t bármilyen mértékben hitelesebbnek állítsam be, mint mondjuk a HírTV-t. Mert tényleg olyan, mintha más országról szólnának, de különbség nem igazság/hazugság relációban van szerintem... Ki-ki a saját rajongóit szórakoztatja... Úh. lehetek én naív, vagy éppen ostoba is, de nem tudok szégyenkezni amiatt, mert nem hiszek Orbán mindenhatóságában, amivel mételyez mindent maga körül...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 15:21:25

@Canis Lupus Libertas:

1) Ha egy ország miniszterelnökének beszédét nem lehet komolyan venni, az először is a miniszterelnököt méri. az, hogy egy ilyen alak kapott kétharmadot, az a demokráciát is. az a tény, hogy egy ilyen alaknak van kétharmada pedig következményeiben súlyos a demokrácia állapotára nézvést.

2) az ATV és HirTV kapcsán a legfontosabb dolog, hogy ha már kiegyensúlyozott hír tévé nincs, és nem is nagyon lehet, akkor legalább abban legyen egyensúly, hogy mindkettő legyen. a Klubrádió sorsánál ez a fajta kiegyensúlyozottság pecsételődik meg.

3) Szijjártó azért valamiért az ATV-t színvonalasnak tartja, szóval mégiscsak van bennük színvonalbeli különbség is. amit mondjuk Szijjártó a megjelenésével elismer, és egyben korrigálja is visszafele.:) de azért a különbség tetemes, még egy Szijjártó sem tudja lerontani.

adflexum 2011.07.07. 16:09:02

@Canis Lupus Libertas: "De arra sem ragadtatnám magam, hogy az ATV-t bármilyen mértékben hitelesebbnek állítsam be, mint mondjuk a HírTV-t."

Nem az újságíróklubról beszéltem, vagy az egyenes beszédről, ahol egyébként rendszeres vendégek a fideszesek, vagy a tétről, ahol mindig ott van legalább egy századvéges is, hanem a híradóról, ami ma még szerintem a lehető leghitelesebb. Érted, az ellentmondást? Egy baloldali kertévé híradója ezerszer színvonalasabb, mint a köztévéé, amit közösen fizetünk.

A Hír TV-t nem akarom kommentálni, elég a "manipulált" Orbán fotóra gondolni.

hirszerzo.hu/belfold/20110106_hirtv_orbankep_economist

Blogger Géza 2011.07.07. 18:09:33

@Brendel Mátyás: 1) Senki nem adta parancsba, de a hasonlóság Cohn és Torgyán között evidens. Arról meg nem a Fidesz tehetett, hogy a választók nagy része 2008-ban a kisgazdákra szavazott, így a parlamenti matematika szabályai alapján kihagyhatatlanok voltak. Lehet most emiatt cseszegetni a választókat, csak semmi értelme.

2) Jajj, mindjárt elmormolok egy imát szegény Klubrádióért, mi lesz most, hogy másik frekvencián ad??? Remélem, hamarosan az ENSZ, a USA kongresszusa és az Intergalaktikus Tanács is napirendre tűzi ezt az igen súlyos problémát!

Blogger Géza 2011.07.07. 18:12:29

@Brendel Mátyás: Azért talán ne tegyünk egyenlőségjelet egy étkezés után vendégkönyvbe sebtiben odafirkantott megjegyzés, meg egy youtube-ra kitett videó feliratozása között.

Blogger Géza 2011.07.07. 18:18:20

@Brendel Mátyás: "A pártválasztók körében a kormánypártok támogatottsága a májusi 48%-ról 53%-ra nőtt, miközben az MSZP-é 25%-ról 24%-ra csökkent,"

www.tarki.hu/hu/news/2011/kitekint/20110622.html

adflexum 2011.07.07. 18:35:42

@Blogger Géza: Hát, ilyen érvvel sem védte még meg senki, Pali bácsit.

"vendégkönyvbe sebtiben odafirkantott megjegyzés"

Egy négy szóból álló mondat, amiből kettő helytelenül van írva, ráadásul az egyik az államfő. Ezt kb.egy hajszál választja el attól, hogy valaki a saját nevét nem tudja leírni.
Az már csak a bónusz, hogy a magyar nyelvet védelmezi kivont karddal, azóta is.

Ja, és elárulom, hogy ezt is megtalálod a neten.

www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/359849

Bocs, de nem bírtam megállni, Pali bácsi a kedvencem.

adflexum 2011.07.07. 18:37:28

@adflexum: Ja, hat szó, bocs.(De abból kettő egyforma.)

adflexum 2011.07.07. 18:50:13

@Blogger Géza: Figyu, itt én azt látom, hogy
MSZP 24-ről 25 Fidesz 49-ről 56
Tehát mindkettőé nőtt.
De szerintem kár ennyire előreszaladni, 2014-ig még sok, jó dolog be van ígérve nekünk.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 18:52:54

@Blogger Géza:

"a választók nagy része 2008-ban a kisgazdákra szavazott, így a parlamenti matematika szabályai alapján kihagyhatatlanok voltak."

a) 1998-ban
b) a legtöbben az MSZP-re szavaztak
c) a kisgazdák nem voltak kihagyhatatlanok, lehetett volna kisebbségi MSZP kormányzás, kisgazda-MSZP koalíció, MSZP-Fidesz koalíció, és új választás is. persze, ha Orbán a hatalomért még akár Torgyánnal is szövetkezik, az más. csak ezután nincs miért ugrálni. az MSZP nem kötött koalíciót Cohn-Bendittel. de még ha kötött volna is... és akkor meg ugyebár ez a Torgyánhoz hasonlítás is csak Fideszes rögeszme. a "monnyonle" szöveget eddig csak Orbánék utánozták le.

"Az Intergalaktikus Tanács is napirendre tűzi ezt az igen súlyos problémát! "

annak Orbán az elnöke.:)

adflexum 2011.07.07. 18:54:07

@adflexum: A szöveges rész teljesen más, mint a grafikon, hogy van ez?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 18:55:16

@Blogger Géza:

"Azért talán ne tegyünk egyenlőségjelet egy étkezés után vendégkönyvbe sebtiben odafirkantott megjegyzés, meg egy youtube-ra kitett videó feliratozása között. "

tényleg nem ugyanaz, mert végül is én nem vagyok köztársasági elnök, meg én nem szoktam a népet helyesírásra okítani.

és végül, én ki tudtam javítani.:) tudod, ha valami nincs kőbe vésve, akkor az embernek nem kell annyira odafigyelnie. de ha papírra ír, akkor figyeljen már oda az a szegény embörfia!

adflexum 2011.07.07. 18:57:17

@Brendel Mátyás: Ja, meg amikor Dávid Ibolyának meg a miniszterelnöki széket ígérgette, ha visszalépnek a második fordulóban.(Aztán, hogy utálták egymást.)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 19:01:11

@Blogger Géza: tényleg ne tegyünk egyenlőségjelet egy vendégkönyvi bejegyzés, és egy szar interneten a youtubra feltett feliratozás között, amelyet azóta javítottam.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 19:01:47

@Blogger Géza: meg aközött se tegyünk már egyenlőségjelet, hogy valaki Schengen nevét gépeli el, és aközött, hogy valaki az "államot" írja egy l-lel. Ez tényleg ég és föld.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 19:11:31

@Blogger Géza: nem emlékkönyv, hanem emlékfal. azaz shit pali tudta, hogy ez ott fog éktelenkedni egy ideig. biztos meggondolta, mit ír, és hogyan. de lehet, hogy nem gondolta meg, mert hülye.

bebe tv 2011.07.07. 19:27:35

@rókafogta: Akkor hasonló cipőben járunk. Ha most 35-40 éves lennék fognám a kalapom és viszlát. Gyermekeim azonban erősen gondolkodnak, hogy kivándoroljanak, és lehetőleg jó messzire. A lányom pl. Kanadába lett szerelmes, miután 2002-ben látogatóban voltunk a nagybátyámnál. A községből ahol élek ami nincs messze Pesttől csak ebben az évben 8-10-en mentek ki egyenlőre csak dolgozni Németországba. Gondolom, ha bejön nekik akkor megy utánuk a család.

bebe tv 2011.07.07. 19:41:23

@Attilajukkaja: Nem akarlak kiábrándítani, de az egész fidesz vezérkar káder gyerek volt. Nem véletlenül foglalkozott velük gondolom a központi bizottság utasítására a Stumpf.Gyakorlatilag, ha szabad így fogalmaznom belőlük akarták kinevelni a jövő mszmp magas rangú kádereit.
Ezek után mit várunk? A jobboldali konzervativizmus náluk csak álca, de valójában kő kemény kommunisták. Elemezgessük egy kicsit. Ugyebár mint kádergyerekek jó néhányan kisz titkárok voltak. Majd 90-től liberálisok. Amikor rádöbbentek, hogy azon a fertályon az szdsz-é a szólista szerep, 94 után amikor az mdf és kdmp csúnyán lebőgött, gyorsan átmentek jobboldali konzervatív kereszténynek. Hát ennyit a fidesz elveiről.

bebe tv 2011.07.07. 19:51:25

@adflexum: Adja isten, hogy igazad legyen de én sajnos azt látom,hogy hosszú időre rendezkednek be. Lassan már a menetrendet is csak 2/3-al lehet majd módosítani. Mivel jól tudják, hogy leszálló ágon vannak, amit a felmérések nem tükröznek reálisan, hát új szavazatok után néznek. Az ellenzék meg sajnos olyan béna, hogy még a meccslabdákat sem tudják kihasználni. Ha minden2/3-os törvényt meghoztak, hát gyorsan lesz egy előrehozott választás 2012-ben, hogy újabb 4 évig elszedhessek az emberektől mindent.
Ha meg időközben kirúgnak az EU-ból, hát akkor jön a jól bevált egypártrendszer recept. Már csak borotváltatni kéne a fejét és tök Rákosi lenne.

bebe tv 2011.07.07. 19:56:46

@high up!!: Nagyon naiv vagy. Ennyi.

bebe tv 2011.07.07. 20:12:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ungár Klára visszaemlékezéseiben elmeséli, hogyan történt a Fodor leváltása és Orbán pártelnökké választása.Titkos szavazás teljesen demokratikus módon. A választmányt leültették egy hosszú asztal egyik oldalára, Majd mindenki megkapta a céduláját amire felírta kit akar elnöknek. Egyenként szedték be a cédulákat, és ugyanabban a sorrendben rakták egymásra ahogy ültek. Gondolom a harmadik negyedik cetli után a maradék rájött, hogy mire megy ki a játék és utána már a forgatókönyv szerint voksolt. Gyanítom a Kövér szabadalma volt ez a szavazási módszer.

Blogger Géza 2011.07.07. 20:24:08

@Brendel Mátyás: Jó, hát azért sci-fit ne keverjünk ide. Persze behívhattunk volna az orosz csapatokat is ennyi erővel vagy kérhettük volna felvételünket az USÁ-ba :). Vajában a megvalósult forgatókönyv volt az egyetlen reális alternatíva. Az MSZP-vel soha senki nem volt hajlandó koalícióra lépni Magyarországon, kivéve az SZDSZ-t, amelyik ezért a végén meg is kapta a választóktól a piros lapot, hogy stílszerűek legyünk. :)

Az különösen tetszetős ellenérv a kisgazdák kihagyhatatlansága ellen, hogy hát lehetett volna MSZP-kisgazda koalíció. :)))

rókafogta 2011.07.07. 20:27:07

@bebe tv: Igen! 89 óta vagyok cégtulajdonos vállalkozó 95 óta vezetem ( na nem Csányi féle )ja előtte volt munkahelyem amíg el nem privatizálták.Az első kaki az első Orbán kormány idején volt (vagyis nehézség) még nem is állítom , hogy csak miatta de sikerült túl élnem (igaz sokba került).Nehezen túléltem Gyurcsányt Bajnait elég komoly nehézségek (nem kellett röhögő görcsöt kapni a sok lóvétól) de tavaly június óta már az eddigi képzeletemet is felülmúlja a hatalmas "fellendülés"az óriási vásárló erő "növekedés" látom az szja nyerteseinek a munkahely teremtő befektetéseit Dunát lehet vele rekeszteni,szinte szárnyal a gazdaság kisvállalkozások tömegei "alakulnak" (szakmámból kifolyólag piac lenne-ha lenne) Na szóval szerencsére a gyerekeim úgy ahogy sínen vannak,bár ki tudja a budapesti ebben a nagy államosításban még megjárhatja(de nem féltem ,bármikor elmehet a kisebbik úgy sincs itthon valószínű nem is jön haza (látogatáson kívül) talán már lassan állampolgár is lesz talán még vállalkozó is lesz,talán nekünk is meg kell gondolni ,hogy eladunk mindenünket és inkább a saját gyerekünk" rabszolgái" leszünk mint itt talicskázni söprögetni éhbérért-mert egyszerűen el se tudom képzelni ,hogy más lehetőség az én koromban lenne ha abba kel hagynom saját magam foglalkoztatását.Olyan apró tényeket nem is említek ,hogy volt MNYP is meg 39 éve fizetek(ezért kapok 3 hónap munkanélkülit) hál Isten eddig még táppénzen sem voltam(de valószínű előbb utóbb be következik)-megtörtént már a dolgozómmal Társammal (45 év )szívműtét tehát boldog lehetek ,hogy 57 évesen még nem dobtam el a kanalat.Ők bíznak benne, hogy még 63 eldobom-nehogy sokba kerüljek.Ahol én élek(egy szép de szart se érő nagyváros közelében a gyerekeim korosztályából csak az van itthon akit a szülei el bírnak tartani (támogatni) a többiek már mind leléptek, még ha nem könnyű más országban sem, de azért nem mindegy ,hogy valakinek húszon éves korában min 1000-1400 font jövedelme napi 8 órával vagy itt a nagyvárosban 80 ezer néha 12 órával (soha nem lehet tudni meddig)

Blogger Géza 2011.07.07. 20:38:09

@bebe tv: Ez egy baromi hiteles mese. :D Külön szépsége, hogy Orbán Viktort a kongresszus választotta elnökké, és nem a választmány. Mennyit szívott Ungár, hogy egy akkora asztalt vizionált, amely mellé le tud ülni egy egész kongresszus? :D

Miért nem inkább arról mesél Ungár, mikor jött rá arra, hogy leszbikus, esküszöm, érdekesebb lenne.

adflexum 2011.07.07. 20:47:44

@Blogger Géza: Torgyán pedig azt mondta, hogy ő kötött volna koalíciót az MSZP-vel, csak az volt a gond, hogy éppen az Antikommunista Világkoalíció soros elnöke volt akkor éppen, a másik pedig, hogy a szocik élén Horn Gyula állt.Ez a két dolog így együtt lehetetlenné tette az együtműködést.
Pedig,mint mondta, az MSZP biztosan nem szúrta volna hátba, mint Orbán Viktor, akiből ő miniszterelnököt kreált, mivel inkább mutogatták volna a világnak, hogy lám tudnak ők együttműködni a jobb oldallal is.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.07. 20:48:07

@Blogger Géza: Komolyan mondom, te beteg vagy. Ki a faszt érdekel, kivel dug esténként.
A visszaemlékezéseiben leír valamit. Amit ott ler, azt érdemben nem cáfoltad meg, csk te is elmondtál valamit.

Egyébként biztos vagyok benne, hogy a fidesz minimum annyira demokratikus, mint a Torgyán doktor féle FKGP 1998-ban, ahol is 86 egyéni képviselőjelöltnek a második forduló előtt egyszerre jött az a hirtelen ötlete, hogy visszalép.

Mivel még Kádár és Rákosi se ért el egyedüli indulóként 99,7%-ot, illetve Orbán már sokadszorra egyedüli indulóként nyer, hajlok rá, hogy Ungár Klára visszaemlékezéseinek van alapja.

Elvégre orbán már jó régóta elnök, és még a vereség után is elnöke maradt pártjának. Nem gond, ha újraválasztják, de ő le sem mondott a vereségkor, ahogy megjegyzem Ildi néni se.

Amikor Pokorni pártelnökként egy kicsit normálisabb irányba kezdte vola vinni a fieszt, illetve népszerűségbe kezdte viktort beelőzni, mindjárt előkerült az apjának a hatos kartonja. Az apjának, aki még 1988-ban is jelentett, még 1989-ben is!

adflexum 2011.07.07. 20:52:55

@Blogger Géza:" Az MSZP-vel soha senki nem volt hajlandó koalícióra lépni Magyarországon, kivéve az SZDSZ-t, amelyik ezért a végén meg is kapta a választóktól a piros lapot, hogy stílszerűek legyünk. :)"

És a Fidesz egykori koalíciós partnerei most hol vannak?

adflexum 2011.07.07. 20:55:00

@Blogger Géza: Na látod, ez a Fidesz módszer, a személyeskedés.
El sem hinném, ha egyszer nem kerülne elő.

adflexum 2011.07.07. 20:58:15

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 99,7%.nál jobb eredményt, csak Mao Ce-tung és Enver Hoxha ért el eddig.

adflexum 2011.07.07. 21:02:46

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Valaki írt a blogon egy könyvről, amiben benne van, hogy bántak el a potenciális ellenfeleikkel akkoriban.
Rögtön ráfogták, hogy hazug vagy buzi vagy tolvaj és már nem is kellett vele vitázni, mert ez egy ilyen.

bebe tv 2011.07.07. 21:35:51

@Blogger Géza: Azokban az időkben a fidesz olyan kicsi párt volt, mint most az óvodában a középső csoport. Neked valószínűleg akkor még Misi mókus volt a jeled a kisded óvóban.Ha 90-ben az szdsz nem nyúlt volna a fidesz hóna alá ugyanúgy eltűntek volna már 90-ben mint a szociáldemokrata párt és társaik.
Berlin főpolgármestere Wowereit a 2001-es polgármesteri választást megelőző kampányban homoszexualitását nyilvánosan felvállalta. Az SPD kongresszusa előtt elhangzott mondata („Ich bin schwul, und das ist auch gut so.”, magyarul: „Meleg vagyok, és ez így van jól.”) azóta szállóigévé vált. Oszt mi van?

bebe tv 2011.07.07. 21:42:37

@rókafogta: Majd el felejtettem. A tegnapi Die Welt Online egy roppant érdekes cikket közölt Hugo Chavezről, aki egy hónap után tért haza Kubából.
A nagy vezér annyira nem bízik meg otthon senkiben, hogy Kubában kezeltette a rákját. Évi 1,5 milliárd dollárba kerül az országnak, hogy az elnöki palotát és a belügyminisztériumot és egyéb objektumokat kubai fegyveresekkel őriztet. Kb. 30.000 kubai van már Chavez szolgálatában.
Ennyire szeretik otthon, és ő ennyire bízik meg a hőn szeretett népében.
Majd nálunk is így lesz, csak kínaiakkal.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.07. 21:48:01

@bebe tv: Tegnap időhiány miatt elmaradt a Welt böngészése, köszi az ajánlót.

----------------------------------------------------------------------------

index.hu/kulfold/2011/07/07/nem_engedtek_fel_a_malev_gepere_a_palesztin_szimpatizansokat_parizsban/

1848-ban nem enegedtük, hogy Bécsből diktáljanak nekünk! Nem engedtük 1956-ban, hogy Moszkvából diktáljanak nekünk! Nem engedjük 2010-ben, hogy Brüsszelből diktáljanak nekünk!

2011-ben először Pekingből, majd most legutóbb Jeruzsálemből diktálnak nekünk.

adflexum 2011.07.07. 22:08:11

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Na ez majd Fidesz-Jobbik meccs lesz. Itt minden pofon jó helyre kerül.

menőmano 2011.07.07. 23:45:36

Daniel Cohn-Bendit, a zöldpárti frakció társelnöke felidézte Orbán azon március 15-i kijelentését, hogy Magyarország Brüsszeltől sem fogad el diktátumot.
Ezt szembe állította a magyar elnökség által hangoztatott célkitűzéssel, az erős Európa megteremtésével.
Szerinte ez "kettős beszéd", Orbán árt Európának, és miközben az elnökség alatt a magyar kormány tisztviselői nagyon szép munkát végeztek, "Magyarországon lerombolnak mindent, amit Strasbourgban és Brüsszelben építenek"

hetivalasz.hu/itthon/csak-nehany-hetes-vagy-nehany-honapos-idonyeresre-futja-39181
****************************************************************

Úgy gondolom nem kellett volna az EU- elnökséget "elrontani" a harcias stilusú megnyilvánulással. Magyarország sokkal jobb emlékekkel búcsúzhatott volna az elnökségtől.
Az erős kritika nyilván Mo. belpolitikájának szólt (nagyon szép munkát végeztek) elsősorban a médiatörvény- és az "alkotmányozás magyar módra.".:)
Kár, hogy igy alakult.
:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.08. 01:24:14

@Blogger Géza:

"Vajában a megvalósult forgatókönyv volt az egyetlen reális alternatíva."

volt a fenét.

" Az MSZP-vel soha senki nem volt hajlandó koalícióra lépni Magyarországon, kivéve az SZDSZ-t, amelyik ezért a végén meg is kapta a választóktól a piros lapot, hogy stílszerűek legyünk. :)"

A Fidesz összes koalíciós partnere kiesett a parlamentből, és nem is annyira a választók, hanem maga Orbán darálta le őket.

"Az különösen tetszetős ellenérv a kisgazdák kihagyhatatlansága ellen, hogy hát lehetett volna MSZP-kisgazda koalíció. :))) "

még mindig ott van a kisebbségi kormányzás, és az új választás, demokráciában előfordul.

szóval nem kell itt vakítani, hogy nem volt más lehetőség.

atila68 (törölt) 2011.07.08. 08:01:44

@röhögő:
Irigyellek.
Igaza volt a szociológia tanáromnak, az előítélet ("jobbosok") könyebbé teszi az életet.
A tiedet is.

rókafogta 2011.07.08. 08:55:21

@bebe tv: Miért a "Tek Orbán gárda "mennyibe került,valakinek kétsége van , hogy mire fogja használni?

rókafogta 2011.07.08. 08:59:56

A magyar emberek adtak egy világos felhatalmazást egy pártszövetségnek arra, hogy alkotmányozó (erre a kutya se adott felhatalmazást) többséget szerezzen az Országgyűlésben. Büszkék vagyunk erre az alaptörvényre (ti) azért is, mert olyan nagyon fontos európai értékeket állít a fókuszba és védelmez, mint a nemzet, a család, az emberi méltóság, ( a gátakon nem 21. századi módszerekkel) az alapvető jogok, a szabadság ( attól függ mi az alapvető szerinted ,rabszolga munka felügyelőkkel). Ezért lehet az, hogy sok tízmillió ember (sok tíz millió magyar nincs is) méltán örül (ti) Európában annak, hogy végre van egy ilyen modern európai (balkáni) alkotmány, amelyik ezeket az értékeket helyezi a fókuszba” - szögezte le a miniszterelnök szóvivője. Bla-bla-bla. 1 millió szoc. kérdőív a 8 millióból!!!!!!!!!!!!!! Nem fordítva kéne lennie kedves Szijjártó ? Akkor talán nem hazudnál!!!!!!!!

menőmano 2011.07.08. 12:12:09

Durva kritikát kapott Orbán – Újfajta stílus érkezett Brüsszelbe"

A Liberation a Képíró-per kapcsán elemzi a magyarországi közéletet, míg a Der Tagesspiegel és a Die Welt a magyar EU-elnökségről, és Orbán Viktor személyiségéről cikkez."

hetivalasz.hu/itthon/rolunk-irtak-39225

hm. Újfajta stilus" Itt Mo-on is újfajta ez a politikai stilus, de még mennyire, hogy új.
A kormány " betonpolitikája".hm?
:)

juditka** 2011.07.08. 12:20:29

Az Orbán V-ot még nem szokta meg Európa.
***************************************
"Orbán Viktor Magyarországán nem takargatják többé a kényes kérdéseket. Már csak azok a viták léteznek, amelyeket a hatalom akar."
****************************************

Igy írnak rólunk, avagy hogyan lehet a világlapok, lapjain, és cimlapján "állandóan szerepelni"?
:)

Attilajukkaja 2011.07.08. 12:43:20

@bebe tv:

"Nem akarlak kiábrándítani, de az egész fidesz vezérkar káder gyerek volt. "

Mar nem emlkekszem, pontosan mire is irtad ezt, de egy admin hiba/felreertes miatt csak most tudok valaszolni ra.
En sem vagyok mar egy mai csirke, ezert a kiabrandulasom sem eget rengeto,...vagy ha igen, nem a fideszesek multja miatt az. Anno dacume, szinte gyerekfejjel meg en is beleptem a KISZ-be, de az MSzMP-be mar hat okorrel sem tudtak berangatni, pedig a parttitkarunk egy igen szimpatikus, jo ember volt. A Fidesz vezetosegeben pedig ul egy par volt MSZMP-s is! Amikor ok tagok lettek, mar nem volt muszaj belepni. De nem is a multjuk erdekel, mert nehez megitelni, annak idejen ki, mit, miert tett. Nem a Fideszre szavaztam, de amikor gyoztek, nagyon remenykedtem, hogy valami mas, valami tisztessegessebb jon. Tudtam, hogy nem egy szureti bal lesz az elkovetkezendo par ev, de ugy jartam, mint Jozsi bacsi murepules kozben: erre azert en sem szamitottam. Ilyen mervu visszarendezodesre es foleg ilyen kommunikacio mellett! Erteni ertem, csak felfogni nem tudom :o)
Hat kinek jo ez az egesz? Vagy a Fideszben csak Pokorni latja, hogy nem kellene ennyire elbizniuk magukat? Vagy o sem gondolja komolyan? Na es ez a kokizas meg sallerozas! Az esz megall.

Attilajukkaja 2011.07.08. 12:50:06

@rókafogta:

"attól függ mi az alapvető szerinted ,rabszolga munka felügyelőkkel"

Raadasul a kozmunka felugyelok is azokbol a belugyesekbol kerulnek ki a , ha jol ertem, akiket jogos nyugdijukbol visszavezenyelt a partallam. Nem csak a rabszolgak, hanem ok is nagyon szeretni fogjak a "hivatasukat" ;o)

rókafogta 2011.07.08. 13:07:35

@Attilajukkaja:Nem szerintem , Szijjártó szerint! Valószínű !

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.08. 13:37:14

@Attilajukkaja: "erre azert en sem szamitottam. "

pedig megmondtuk előre.

Attilajukkaja 2011.07.08. 13:47:32

@rókafogta:

"Nem szerintem , Szijjártó szerint"

Ertem. Ertettem minden szavadat, de azert ennyire skizo helyzetre ritkan ad lehetoseget a tortenelem. Rejto "Csontbrigadjat" juttatja az eszembe :o)

@Brendel Mátyás:

Biztos vagyok benne, hogy annak idejen Jozsi bacsinak is megmondtak, hogy olyan elmenyben lesz resze, amilyenben meg soha. O is tudta, hogy hajmereszto dolgok kovetkeznek, de ameddig nem tapasztalod meg, addig nem tudhatod, hogy nem csak osszeszarod magad, hanem az egeszet meg a nyakadba is csorgatjak!!!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.08. 14:00:22

@Attilajukkaja: nem kell mindent megtapasztalni ahhoz, hogy tanuljunk belőle. a szart sem kell megkóstolni, jó okod van elhinni, hogy nem finom.

Attilajukkaja 2011.07.08. 14:19:26

@Brendel Mátyás:

Engem nem nagyon kellett gyozkodni. Mint irtam, eszem agaban sem volt a Fideszre szavazni (MSzP-re sem!). A szart sem en akartam megkostolni, csak azt nem hittem, hogy akaratom ellenere is a szamba tudjak tomkodni. Vagy ha megis, akkor azt hittem, nem fogom szo nelkul lenyelni. Es hogy ti ezt mar elore megmondtatok? Rendben. Na es? Ezek szerint, ha okos vagyok, akkor most meg nem is csodalkozom semmin, hanem szepen csendben nyelek tovabb. Jo lenne, ha most is megmondanatok a tutit, mint annak idejen!!!

bebe tv 2011.07.08. 14:36:12

@Attilajukkaja: Ahogy leszereltem a seregből, onnantól nagy ívben kerültem még a kisz-t is. Azért írtam csupa kisbetűvel, mert ennyire értékelem. Így vagyok jó néhány párttal is.

bebe tv 2011.07.08. 14:39:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Megnéztem az el socialismot.
Ez a pasi még betegebb. Nem elszólásból nevezte Bendit a mi nagy vezérünket Hugo Chavez-nek. Ő volt az etalon.

Attilajukkaja 2011.07.08. 14:49:02

@bebe tv:

Nekem a kiszesekkel (he-he, jol kikerultem a nagybetu-kisbetu problemat!) nem volt komolyabb gondom. Egyreszt nem nagyon lattam be a kulisszak moge, masreszt sok erdekes, ertelmes emberkevel talalkoztam kozottuk. Sokan voltak, akik, mint remenyeim szerint jomagam is, hozzajarultak a rendszervaltas tenyehez, meg akkor is, ha nem tettunk mast, csak nagyon-nagyon akartuk azt :o)
A partok mar egy mas kerdes. Azokkal en sem nagyon vagyok megelegedve,...de felek, ez egy vilagjelenseg. Gondolod a kinai kozember oszinten csapol a Kommunista Partnak? Pedig sikeresek. Vagy az amerikai demokratak Obamanak?
Nem tudom, de ugy latom, Magyarorszagon most ujra kell tanulnunk a demokraciat, a partosdit, es a "gyozelemig" meg nem egy part fog elverezni. Sajnos, en mar nem nagyon fogom megerni azt a gyozelmet.
"Fiatalok, tietek a jovo! Ugy volt, hogy a mienk lesz."

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.08. 15:02:19

@Attilajukkaja: egyrészt valóban nem nagyon csodálkozunk ezen, másrészt mi vagyunk azok, akik tesznek valamit. de amíg nem lesz elég elég sok embernek, addig csak annyit tehetünk, hogy ezt megpróbáljuk elérni.

Attilajukkaja 2011.07.08. 15:38:47

@Brendel Mátyás:

"valóban nem nagyon csodálkozunk ezen"

Nem tudom, melyikunk van irigylesremeltobb helyzetben? Mi, a naivak, orok remenykedok, vagy ti, a Zokosak.

"mi vagyunk azok, akik tesznek valamit"

Ti kik vagytok? Akik felszolalnak es irnak kulonbozo forumokon? Mert akkor egyetertek.
Ugyanakkor elnezem a szakszervezeteket es a zold aktivistakat. Ok is probalkoznak. Szep, szep a gyerek, csak kicsit verszegeny. Talan eljon az osszefogas/osszetartas ideje is,...csak ennek meg a csirajat sem latom. Illetve nem igaz: a rendvedelmisek es tuzoltok mar osszefogtak, de hol van meg az, hogy a pedagogusokkal es az orvosokkal egyutt vonuljanak a Parlament ele? Nem, nem akarok egy ujabb "kossuthterezest", de nem latom a civil osszefogast.

"amíg nem lesz elég elég sok embernek, addig csak annyit tehetünk, hogy ezt megpróbáljuk elérni"

Mit is?
Es ha mar eleg sok embernek lesz elege, akkorra van valamilyen terv vagy irany a Bastille?
Na jo, a kerdeseim termeszetesen csak kekeckedo, viccelodo formaban irodtak. MEG VELETLENUL SEM KOMOLYAK! Remelem, te is jot kacagsz majd rajtuk!

Attilajukkaja 2011.07.08. 16:42:12

@Brendel Mátyás:

Kedves Matyas!

En is ugy erzem, hogy eljutottunk arra a pontra, ahol mar csak ismetelni tudnank onmagunkat. Ertekelem, hogy ennyi figyelmet szantal nekem,...es azt is tudom, miert. Ertekelem az odafigyelesedet.
Meg egyszer koszonom.

Mert a pornep is szamit.
blog.stylesight.com/vintage/storming-the-bastille-in-style

rókafogta 2011.07.08. 17:00:29

@Attilajukkaja: Tudod a Kisz téma az valami más mint a párt téma . Magam példája a gimibe nem vettek fel (méltatlan voltam rá) aztán amikor katona lettem felvettek (mivel tiszti szolgálatot láttam el, őrsellátó voltam ,kommunista parancsnok alatt ) aztán a munkahelyen ott ragadtam (mármint a Kiszben) sőt egyszer csak azt vettem észre hogy alapszervi Kisz titkár lettem(szinte semmit nem csináltam ezt vállalom hisz kedvem se volt nem is akartam stb. de a balatoni Kisz táborok jók voltak. Eredmény is lett, a gyönyörű feleségem ! Más nem !A pártba sose léptem be nem is kellettem (a szüleim se annak idején, de az apám építészként becsülettel végig dolgozta az életét csóró is maradt , hiába volt sok évig egy nagy tervező iroda igazgatója nem kapott Nokiás doboz még egy kulcs tartót sem nem volt divat, akkor a munka volt a divat 70 években.Soha nem voltam baloldali érzelmű(nem is lehettem ,hiszen jogfosztott kirabolt kulák nagyszüleim ,családom volt) Ráadásul még a feleségemnek is. De ezt akkor sem tudom megérteni ami jelenleg folyik az országban,egyszerűen képtelen vagyok megérteni helyeselni Orbán viselkedését személyét .Nem akarom a fiatal hozzászólókat bántani (főleg nem a narancs oldaliakat) de én ár éltem igaz gyerekként egy kemény aztán kicsit nem gyerekként egy puhább diktatúrában még azért emlékszem(a keményről a szüleim sokat meséltek voltak vendégségben az AVH-nál tehát ismerték) ebből én a maradék éveimre nem kérek . Akik meg nem ismerik azok ne akarják elmagyarázni, hogy ez attól messze van nem így alakul ki stb.Tanulmányozzák akkor a múltat, javaslom egészen 1945- ig visszamenni a kommunista párt hatalom átvételéig. Az iskolában úgyse az igazat tanulták ,mint ahogy annak idején én se.Akkor talán megértenek sok mindent. Az én húszon- harminc éves gyerekeim se értik.

Attilajukkaja 2011.07.08. 17:36:15

@rókafogta:
A hatterunk meroben elter. En egy masik kozegbe szulettem es ott is nottem fel. Apam a Viharsarokbol (totalis nyomorbol), a NEKOSZ-bol avanzsalt a kommunista ideak fele. Helyeben valoszinuleg en is azt tettem volna, amit o. Addig nem itelek el senkit, amig nem tettek semmi olyat, ami az erkolcsi normaimba utkozik. Nehez teher ez, akar hiszed, akar nem. Szerintem sohasem fogom megtudni Apam mit tett (vagy te azt, hogy a tied miket tett). Talan nem is akarom :o)
De a lenyeg, hogy a nyolcvanas evek kozepere-vegere te es en ugyanarra a kovetkeztetesre jutottunk:ez igy nem mehet tovabb!
A KISz taborokrol amugy nekem is szep emlekeim vannak. A paromra nem ott akadtam ra, de nagyon sok erdekes emberrel talalkoztam: tobbek kozott Pungor Ernovel (akademikus, mernok), Vertes Andras ( kozgazdasz GKI vezetojevel), Tasmas Pallal (MTA Szociologiai Intezet vezetojevel), stb. Igaz, nem atlagos KISz taborokba jartam, de mindegyik ta'g teret nyujtott a szabad gondolkodas es szexualis elet gyakorlasahoz a 80.-as evekben. Kifejezetten jo emlekeim vannak arrol az idoszakrol. Neha en is beszalltam az ilyen osszejovetelek szervezesebe. Meg veletlenul sem tagadnam le!!!!

"De ezt akkor sem tudom megérteni ami jelenleg folyik az országban,egyszerűen képtelen vagyok megérteni helyeselni Orbán viselkedését"

Ugyanezt irtam le valamivel korabban.
Faj.
Persze nekem konnyu, mert allitolag tudhattam volna, hogy ez jon. Mert mondtak. Es akkor mit tehettem volna?
Nekunk allitolag megmondtak, ezert magunkra vessunk, hogy igy alakult!
Komolyan mondom, mar kezdem pakolni a cuccaimat. Nem, nem a fekete auto miatt, hanem lassan a lelkiismeretem nem engedi, hogy megemesszem, mindez miattam van.
Nagyon sok evet toltottem kulfoldon, de mindig hazajottem. Hogy en most elmegyek vagy maradok, az mar a kutyat sem erdekli,...de mi legyen a te gyerekeiddel?

rókafogta 2011.07.08. 20:12:33

@Attilajukkaja: Az igazság az ,hogy nehezen tudok válaszolni :Amikor iskolába jártam nem tartoztam az éltanulók közé(pedig elvárták a környezetem a szüleim mindenki)Aztán rá kellett jönnöm, szakmát kell tanulnom kell( megtapasztaltam engem nem raktak a szüleim jól fizető állásba, megtehették volna .De nem is ez a lényeg a Kisz-ről is azért írtam mert sokan mostanában úgy gondolják azok az emberek megátalkodott gonosz" libsi", meg mit tudom én mik, akik nem tapsolnak második "forradalmunknak" akik csak egyszerűen megkérdezik : Miért tőlünk lopták el a 3000 milliárdot, miért nekünk szar az szja, miért nekünk kell megfizetni azt az 500 milliárdot ,miért nekünk a másik 500 milliárdot ,miért nekünk az egyénii védelemre a 20- 30 milliárdot (mikor minket lopnak gyilkolnak naponta) miért én fizessem a stadionokat ( 20 éve nem voltam meccsen)és miért van az ,hogy én vagyok veszélyben ha véleményt mondok .Talán haszon élvezője voltam az előző kormánynak? Nem! Azért mert nem viselem el egy pökhendi arrogáns hazudozó ember rám kényszerített hatalmát.Tudom megszavazták, na nem erre amit tesz (sokan nem akarják még beismerni) de aki ismerte az tisztában volt azzal ,hogy mi következik és azzal is , hogy kiket fog maga köré gyűjteni. Itt nem "nyolc évezni" kell, már sokszor leírtam, ha bele lépek a szarba bal lábbal nem megyek vissza jobb lábbal is belelépni,hogy az is szaros legyen és utána azt mondani ez így jó(inkább lepucolom)És még egyszer leírom: Aki nem akarja észrevenni ez hová vezet , nagyon nagy csalódás fogja érni,ha ez az irány marad akkor nagy bajok lesznek .emberek százezrei i lesznek nyomorúságban a kiválasztott réteg mellet, azt meg tudjuk hová vezet.

sinus67 2011.07.08. 21:40:53

Értékrend:

Papa, mi az ott, ami csüng a lovacskának?
- Az a f*sza, kisfiam, azzal b*ssza a többi lovacskát, de nem illik ujjal mutogatni!

Blogger Géza 2011.07.08. 21:40:53

@Brendel Mátyás: Nem volt alternatíva. A kisebbségi kormányzás választása 4 évre Magyarországon nem alternatíva. Még a koalíciók is nehezen szokták kihúzni 4 évig, egy kisebbségi kormánnyal meg nyilván nem lehetne kihúzni 4 évet, lebénulna az ország..

Az új választás meg a posztkomcsi bagázs további hatalomban tartását jelentette volna, nyilván ezt sem szerette volna senki - rajtuk kívül.

Blogger Géza 2011.07.08. 21:49:02

@adflexum: A normálisabb része (KDNP, polgári kisgazdák, Dávid Ibolya kanyarjait követni nem tudó MDF-esek) a parlamentben.

Blogger Géza 2011.07.08. 21:51:34

@adflexum: Torgyán és Cohn tényleg baromi sok marhaságot összehordott, ez is igazolja, hogy mennyire hasonló típusok. :)

Attilajukkaja 2011.07.08. 21:58:07

@rókafogta:

Bevallom, neha nehezen tudlak kovetni, de azert igyekszem :o)
Szerintem mindannyian haszonelvezoi voltunk az elmult 20-21 evnek, csak mindenki kicsit maskepp. Es nem tolunk loptak el a 3E milliardot, hanem a nemzetgazdasagtol. Hogy 10-20-30 ev mulva mennyi nyugdijat kapunk, az ugyis azon mulik, hogy akkor hogy all a vilaggazdasag, nem azon, hogy neked most mit irnak le egy darab papirra.
De azert ertem a felhaborodasodat! Es meg mielott ramboritanad a bilit, megjegyzem, hogy en maradtam MNyP tag.
Ha en valoban csokkenteni szeretnem az adossagainkat, akkor nyilvan nem epitenek stadionokat, nem vasarolnek MOL reszvenyeket es nem koltekeznek a vakvilagba.
De a lenyeg, hogy nem latom azokat a strategiai atalakitasokat, amelyek tenyleg fellenditenek a gazdasagunkat, novelnek a munkahelyek szamat. Ezert egyelore en is csalodott vagyok.
Adja az Isten, hogy ne nekunk legyen igazunk!!!! Amen.

Blogger Géza 2011.07.08. 21:59:11

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát ha te tényleg elhiszed, hogy az egész Fidesz kongresszus ott ült egy asztalánál, az a te dolgod. :D

Orbán azért nem mondhatott le 2002-ben a választások után a Fidesz elnöki posztjáról, mert nem ő volt a Fidesz elnöke. Tudom, hogy ez picit bonyolult, de próbáljátok megérteni. Ellenben utána választották meg annak. Tudom, ez nagyon fáj, mert így meg tudta szerezni most a 2/3-ot, hát ez van...

menőmano 2011.07.08. 22:45:12

Orbán után felüdülést hozott Tusk az EP-be"

Végre valaki, aki nem hasonlítja Moszkvához Brüsszelt – hangoztatták többen is az Európai Parlament strasbourgi ülésén, miután Donald Tusk lengyel kormányfő megtartotta beszédét, amelyben bemutatta az országa által vezetett következő fél év céljait. A képviselők lelkes tapssal fogadták.

Lelkesen és fenntartás nélkül, a megelőlegezett bizalom jegyében fogadták az Európai Parlamentben szerdán reggel Donald Tusk lengyel kormányfőt.

Beszédét szintén nem zsúfolt ház hallgatta, ahogy előző nap Orbán Viktort, a magyar elnökséget búcsúztató magyar miniszterelnököt sem hallgatták túl sokan. Azért az érdeklődés komolyabb volt, a hangulatban érzékelhető különbséget tapintani lehetett.

A keddről szerdára megváltozott hangulat pontos oka tetten érhető azonban egy-két elejtett megjegyzésben. Visszautaltak ugyanis arra, hogy Orbán Viktor soros elnökként Brüsszelt Moszkvához hasonlította"

nol.hu/kulfold/orban_utan_feludulest_hozott_tusk_az_ep-be

hm. hoztam egy kis olvasmányt a későn fekvőknek, vagy korán kelőknek.:)
Milyen kár, hogy a ilyen emlékek maradtak az EP-ben a magyar uniós elnökségről. Lehetett volna ez másként is. gondolom.

:)))

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.08. 23:09:08

@Blogger Géza:
hu.wikipedia.org/wiki/Fidesz_%E2%80%93_Magyar_Polg%C3%A1ri_Sz%C3%B6vets%C3%A9g#Eln.C3.B6kei

Elismerem, ebben tévedtem.

Viszont miután kikapott, újra pajzsra emelte a tagság. Na ez az, ami egy valóban demokratikus pártban elképzelhetetlen.

Attilajukkaja 2011.07.08. 23:28:02

@menőmano:

"Lehetett volna ez másként is. gondolom."

Ah! Ne is bosszantsal!
Azert koszonjuk az olvasmanyt :o)

gipsz1234 2011.07.09. 00:03:11

Cohn Bendit téved. Orbán nem skizofrén! Pszichopata.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.09. 06:37:16

@Blogger Géza: "Az új választás meg a posztkomcsi bagázs további hatalomban tartását jelentette volna, nyilván ezt sem szerette volna senki - rajtuk kívül. "

komolyan, olyan hülye tudsz lenni az orbánhitedben. a "posztkomcsi bagázs" egy új választással akkor marad hatalomban, ha a többség azt akarja.

egyébként a Fidesz posztkomcsi, ha érted ennek a szónak a jelentését.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.09. 06:38:55

@Blogger Géza: "egy kisebbségi kormánnyal meg nyilván nem lehetne kihúzni 4 évet, lebénulna az ország.."

demokráciában előfordul. persze a fidesznyikek hol vannak a demokráciától?!

én elhiszem, hogy magadnak bemagyarázod, hogy "nem volt alternatíva", de ilyen frankó érveket a Hitlerjugendek is elő tudnak adni.

Blogger Géza 2011.07.09. 06:49:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nyilván akkor az is elképzelhetetlen, hogy bárki is Gyurcsányt támogassa egy demokratikus pártban :)

Blogger Géza 2011.07.09. 06:56:15

@Brendel Mátyás: Szóval mikor az MSZP-SZDSZ 1998-ban elbukott, olyan országot hagyott hátra örökségül, amelyben már demokrácia sem volt? Ejha itt mindig tanul valami okosat az ember. :D

adflexum 2011.07.09. 08:37:18

@Blogger Géza: Mint, ahogyan volt SZDSZ-esek szintén(Bencsik János, Molnár Oszkár), de jutott belőlük a főpolgármesteri székbe(Tarlós István)is.

adflexum 2011.07.09. 08:44:34

@Blogger Géza: Egy közöset látok bennük, hogy a magyarok egy része, mindkettőjüket kineveti.

rókafogta 2011.07.09. 09:08:36

@Attilajukkaja: Nem is úgy értettem a 3000 milliárdot, hogy konkrétan tőlem ,tőlünk. Mondjuk az én egyik lányom is maradt(elég nagy befizető volt hál isten)azt már viszont felháborítónak tartom ,hogy a jelenlegi helyzet szerint fizessen az állam felé a semmiért,de majd meg látjuk.A módszer és a zsarolás az ami nem tetszik, meg amit utána írtál,hogy bezsebelem a lóvét és utána költök , ha jól emlékszem 1300 milliárd államadósságra de 500 milliárd szja 500 milliárd Mol sok 10-20 milliárd Tek stadion stb. a seggünk meg ki lóg gazdasági átalakulás, javulás az egyenlő a "0 " val (tudom van aki felhorkan , hiszen "ennyivel "csökkent a munkanélküliek száma-két hónapig) A híres majd a nagy jövedelműek többet költenek , befektetnek szintén"0".Szóval javulás nincs ,jön a közmunka (rabszolga munka ) még érteném is ,ha egy bizonyos
rétegre terjedne ki , de nem azokra akik eddig legalább dolgoztak fizettek és most kerülnek szar helyzetbe azokat miért kell szívatni megalázni .Egyetértek a korkedvezményes nyugdíj témával is (de nem így és nem visszamenőlegesen stb.)Szóval az irányban van jó csak a megvalósítás rendkívül pocsék.Röviden!Visszatérve magamra a MNYP, én túl nagy befizető ne voltam igaz régóta meg ha igaz akkor 6 év munkaviszony van vissza, mit tehettem volna? De sajnos 6 évig nem lesz munkám szomorúan látom,hogy a 22. év után szépen kimúlunk,pedig azt hittem megedződtem (tünk) ,hiszen igazából sose volt könnyű, talán 90-96 között.Hogy ki mennyire volt az elmúlt 21 év haszonélvezője ,én különösen semennyire (átlagosan)szabadság szabad mozgás stb. ilyen általánosságok,én nem tudtam gyárakat privatizálni stb.A szavaimat inkább a 8 évre értettem ,mert aki megkritizálja a vezért az mindjárt libsi szoci haszonélvező stb. gyesek szerint ami természetesen nem igaz.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.09. 09:10:53

@Blogger Géza:

ov kikapott, míg GyF felállt az asztal mellől. Más.

Normális helyeken a vesztes, más szóval bukott miniszterelnök visszavonul. Nem tudom észrevetted-e, hogy Gyurcsány nem bukott meg, hanem megmondta, hogy elmegy (mivel a saját frakciója gáncsolta). Utána ugyanúgy az ő programja valósult meg, csak már Bajnainak hívták a miniszterelnököt.

Blogger Géza 2011.07.09. 11:22:41

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Gyurcsány nem bukott meg, " :D Ez nap vicce, köszönöm. Amelyik miniszterelnök nem tudja végigvinni a ciklusát, mert elfogy a bizalom, az megbukott. Lehet ez cifrázni, de ez van. Egy szoros versenyben kikapni a ciklus végén, no, az egészen más.

adflexum 2011.07.09. 17:22:02

Nem tudja valaki, mikor jelenik meg, Orbán Viktor Harcom című könyve?

sinus67 2011.07.09. 18:12:41

@Brendel Mátyás: "...egyébként a Fidesz posztkomcsi..."

Nem! Poszt nélkül. A keresztényi nemzettudat csak köntös, mert a kommunistázás orkánja visszafelé sült volna el.
PR-ben verhetetlenek.

Van a vicc, amikor mondogatni kell sokszor, hogy:
- Fehér, fehér, fehér,... stb.
Hirtelen jön a kérdés:
- Mit iszik a tehén?
Tízből - legalább - nyolcan azt válaszolják, hogy:
-Tejet.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.09. 19:57:30

Valamiért mindig üldözik és népirtják ezeket a szegény árva Kóhnékat.Nem tudja valaki,hogy miért?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.11. 09:20:15

@Blogger Géza: "Szóval mikor az MSZP-SZDSZ 1998-ban elbukott, olyan országot hagyott hátra örökségül, amelyben már demokrácia sem volt? "

volt, de nem a Fidesz képviselte.

Attilajukkaja 2011.07.11. 19:48:48

@rókafogta:

"Nem is úgy értettem a 3000 milliárdot, hogy konkrétan tőlem ,tőlünk. "

Akkor jo, mert valojaban azoktol loptak el, akiknek majd ezt meg kell termelniuk, amikor mi nyugdijba megyunk veled.

"Mondjuk az én egyik lányom is maradt(elég nagy befizető volt hál isten)azt már viszont felháborítónak tartom ,hogy a jelenlegi helyzet szerint fizessen az állam felé a semmiért."

Eddig ugy volt, hogy csak az olyanok, mint a lanyod vagy jomagam, fizetjuk a nyugdijjarulekunk 75%-at az allamnak a semmiert es a befizeteseink 25%-a megy csak a MNyP-ba. Volt is felhaborodas, hogy ez jogtalansag! A FIDESZ ugy nez ki, hogy ezt is megoldja/megoldotta egy huszaros kardvagassal: ezek utan mar MINDENKI csak a befizetese 25%-a utan fog nyugdijat kapni. Te is! Igaz, az allam lesz olyan kegyes, hogy annak a duplajat kapod, mint ami igy jarna neked. Igaz, ez akkor is csak a fele lesz annak, mint amire a regi rendszer szerint jogosult lennel. De igy kihuztak a hozongo manyuposok meregfogat es elebe mennek annak az itzi-pitzi problemanak, hogy amugy sem lennenek kepesek ennyi embernek teljes nyugdijat fizetni. Milyen praktikus! Es kozben meg basznak is! ;o)

Off.
Móricka az óvodában éppen meglátja, amint két kutya közösül. Odarohan az óvonénihez és megkérdezi:
- Óvonéni az a két kutya mit csinál?
- Hát tudod Móricka a felül lévő kutyának eltörött a lába, és a másik kutya segít neki elmenni a kórházba.
- Milyen praktikus, és közben még basznak is!

On.
Meg tiszta szerencse, hogy a FIDESZ kampanyszovegenek egyik sarkalatos pontja volt, a "megvedjuk a nyugdijakat" c. passzus.
Erre mondta valaki (talan ebben a posztban?), hogy ha a FIDESZ meg akar vedeni, akkor fuss, mert az eletedert futsz!

"De sajnos 6 évig nem lesz munkám szomorúan látom,hogy a 22. év után szépen kimúlunk"

Ez az igazan szomoru dolog. Nekem meg kb. 15 evet (?) kellene kihuznom, de mar en sem vagyok olyan biztos a dolgomban, mint kb. 5 evvel ezelott. Nem tudom, melyikunk a kiszolgaltatottabb, mert en raadasul meg kozalkalmazott is vagyok.

Az osszes tobbivel, amit irtal, abszolut egyetertek!

rókafogta 2011.07.11. 20:35:52

@Attilajukkaja: Mind a ketten azok vagyunk! Én ma is elolvastam a parlamenti tudósítást szerintem katasztrófa az egész, már igazából nem is tudom mit akarnak(imádók biztos tudják) Vagyis igen! Csak Orbán egy mondatát idézném: "Nincs Vona abban helyzetben , hogy megmondja igen vagy nem válaszoljak" Itt nem Vona a lényeg! Senki sincs abban a helyzetben! Itt csak egy helyzet van és az én vagyok Orbán Viktor!Magyarország én vagyok és kész , nincs apelláta .Akinek nem tetszik röpül, vagy eltűnik az országból, vagy majd találunk paragrafust két letöltendőre! Ez a az új V.V .

Attilajukkaja 2011.07.11. 21:06:34

@rókafogta:

"Mind a ketten azok vagyunk! "

Mik? Kozalkalmazottak? Akkor mi felszavakbol is megertjuk egymast :o)

Orulok, hogy ilyen gyorsan valaszoltal,....de a valaszodban tul sok elkeseredest vagy haragot latok. Nem mintha ez idegen lenne tolem,...de akkor sem javallom. Ha en erot tudok venni a haragomon, akkor te is legy olyan szives es tedd meg ugyanezt! Koszonom.
Nem jo, ha valaki indulatbol ir/cselekszik.
Orban Viktor a cselekedeteivel, de foleg a kijelenteseivel (?), maga alatt fureszeli azt a magyar mellekhajtast, amit O az EU foaganak vel. Te es en ezt mar biztosan megszivtuk Ahogy a szuleink is kegyetlenul megszivtak a "tortenelmet" annak idejen.
Es elottunk is mar csak egy cel van: jaj, csak a gyermekeink ne ennek a levet igyak! Jaj, ha isszak, minel kevesebb keseruseg legyen benne!
Ha valami engem ma elkeserit, az, hogy egy eletet ledolgoztam, megsem tudtam a gyernekeimnek szebb, jobb jovot biztositani.

Akkor most mi is van?

rókafogta 2011.07.11. 22:22:56

@Attilajukkaja: Megírtam a választ, de attól kapok idegbajt amikor kész az írás a rohadt vezeték nélkülim vagy az ADSL modemem megszakad és újra kellene írnom.Orbán valóban maga alatt fűrészel ,de sajnos az ágon mi is rajta ülünk. Ha csak Ő egyedül zuhanna nem kapnék sírógörcsöt .Egyébként nem haragszom rá leginkább egyszerűen megvetem, mint ahogy már sok más politikust is.Meg lehet ,hogy az IQ sem ér fel hozzá,de nem is akarom.A gyerekeim már nagyok nyelveket beszélnek szépek okosak az egyik itthon a másik külföldön (ez mondjuk fáj).Annyit nem keresek ,hogy sokszor lássam, sajnos(de gondolkodok a távozáson csak az én angol tudásom majdnem 0 és már nem megy a tanulás )főleg ha ő alkalmazna erre a pár évre, mert sok jövőt nem jósolok magamnak már itt.""A mi ketten azok vagyunk" a szar helyzetre gondoltam, én nem vagyok közalkalmazott én egy csúnya vállalkozó (kis cég vezetője)vagyok egyre kisebb piaccal.Ha 30 éves lennék nem aggódnék , lehet,hogy Orbán és kormánya sem érdekelne,nem lenne miért.

Attilajukkaja 2011.07.12. 00:20:58

@rókafogta:

"attól kapok idegbajt amikor kész az írás a rohadt vezeték nélkülim vagy az ADSL modemem megszakad és újra kellene írnom"

Ez velem is elo szokottt fordulni es en si idegbajt kapok tole :o)

"Orbán valóban maga alatt fűrészel ,de sajnos az ágon mi is rajta ülünk."

Hja. Ha nem igy lenne, ma te sem irnal nekem. Errol szol az egesz kormanypartosdi es orszagelnokosdi. Feleloseggel tatroznak egy csomo ember irant. Az emberek meg latjak, mit tesznek veluk. Nem mindig elso blikkre, de elobb-utobb eszre veszik, hogy csak jatekszerkent hasznaljak oket.
Lam, lam,...te is eszrevetted! En is.

Nekem harom felsofoku nyelvvizsgam van. Ne hidd, hogy ez segit. Illetve segitene, ha husz eves vagy es friss diplomaval rendelkezel. Nalunk, a mi korunkban ez mar szinte hatrany (tulkepzett vagy!).

Kis cegbe probalok most beszallni. Talan valami spin-off cegnel nekem is lenne eselyem. Az ember mindent megprobal. Hogy mik, mekkorak az eselyeim? Kit erdekel? Ugysem veszithetek.

A legszomorubb szamomra, hogy az ember nem gazdasagi racionalitas alapjan dont, mert ilyen ugysem letezik, hanem valamifele kodos megerzesek alapjan. Nem hosszutavban gondolkodik, hanem megprobalja kijatszani a jelenlegi szabalyokat. Mert tudja, hogy o is csak egy eger ebben a macskafogo jatszmaban.
Es ebbol az undorito jatszmabol ez a kormany sem mutat kiutat. Sot!!!!! Mintha egyre jobban belegabalyodnank a cicus gombolyagjaba!!!!

rókafogta 2011.07.12. 01:25:13

@Attilajukkaja: Sajnos azt nem tudom (amit írsz a nyelv vizsgáról)már mint a mi korunkban. Én egy olyan faluban lakom ahol kisebbségek vannak (na nem az ) hanem mint én és a feleségem. Én csak picit ő rendesen beszéli azt Adria parti nyelve.(Valóban ő már semmire se megy vele),Ebből csak az a lényeg azok a fiatalok akik szintén beszélik azokat felszippantja a nemzetiségi oktatás a városban persze ki tudja meddig de azért itt még erős az összetartás( már aki itthon maradt kb .10%)aki meg beszél még két nyelvet mint az én lányom az vagy Budapest ,vagy már rég angol nyelvterületen van mint a másik lányom. A céggel az a helyzet (olyanba én nem tudok beszállni mint te) én csak egy irodagép és számítástechnikai szakember vagyok( abban meg azért a fiataloknak van esélyük, egy kicsit szégyen a hálózati eszköz problémám, bár nálam túl sok eszköz is van a hobbim miatt is)
De a vállalkozásra akartam írni azért kockázat van én is szívtam már pár millát-főleg azért mert közös lónak túrós a háta.A tulajdonosok csak akkor szeretnek azok lenni amikor hencegni kell meg a markot tartani,amikor teljesíteni vagy zsebbe nyúlni akkor kevésbé, különben is az ügyvezető(munkáltató) azért van ,hogy mindent megoldjon .Életem legnagyobb baromsága volt ! Szóval van gond vele.Szabályok? Nincsenek! Vagyis nagyon is vannak, hogy minél több gond legyen, és valóban minél jobban belebonyolódjon mindenki, és minél többet le lehessen húzni róla.

Attilajukkaja 2011.07.12. 13:09:37

@rókafogta:
Eloszor is elnezest az elirasokert. Tegnap mar picit faradt voltam. Asszem te is :o)

Te horvat szarmazasu vagy? Vagy szerb? Nem hiszem, hogy ez tulzott bizalmaskodas lenne reszemrol. En orulok, ha mas hatteru emberekkel beszelgethetek :o)

"ki tudja meddig de azért itt még erős az összetartás"

Ezt nagyon fontosnak tartom. Nem szeretem a mostani kormany retorikajat a Nagy Magyar bla-bla-blarol. Alszent. Vagy te maskepp gondolod?
Szerintem a dolgok helyi szinten dolnek el. Magyarorszagon. Hatarainkon tul mar mas a helyzet.

"De a vállalkozásra akartam írni azért kockázat van én is szívtam már pár millát-főleg azért mert közös lónak túrós a háta."

Ertem. De akarmilyen okos is vagyok/lennek, akkor sem tudnek okosan cselekedni. Az ember mindig probalkozik es remel. Te is azt tetted annak idejen.

"Szabályok? Nincsenek! Vagyis nagyon is vannak"

Ez a legrosszabb! Ettol nem tartozunk meg mindig Europahoz. Ami itthon van, az tiszta balkan, akarhogy is veri a mellet OV vagy Martonyi Brusszelben.
A kokik osztogatsa pedig kifejezetten gusztustalan!!! Nem polgari szokas, az eccccer biztos!
(Akit az EP-be delegalunk, szerintem at kellene, hogy essen egy gyerekszoba-vizsgalaton!!!)

Attilajukkaja 2011.07.12. 13:48:44

@gipsz1234:

"Cohn Bendit téved. Orbán nem skizofrén! Pszichopata. "

Egyelore egyikre sincs orvossag. A Lipotot is bezarattak. Nem mindegy, milyen elmebaja van?

rókafogta 2011.07.13. 13:31:55

@Attilajukkaja: Elnézést ,hogy nem válaszoltam! Én szerb származású vagyok(feleségem horvát)nem tatom személyeskedésnek.A tegnapi napom sűrű volt , délután a helyi búfelejtő (kicsit elnyúlott ,mer vállalakozó és helyi polgármester barátommal ill. barátaimmal kicsit vitába is keveredtünk ezzel rabszolga közmunka marhasággal(nagyjából azért egy a véleményünk) este meg kicsit a kertben vacsora a lányommal mert ma lettem 57 éves (szabin is vagyok ) viszem a városba az "Inter City " -hez mert utazik Budapestre a másik lányomhoz aztán sajnos holnap repülő és irány vissza Skócia!Most egy kicsit szomorú vagyok,mert valószínű fél évig megint nem látom.Aztán holnap meglátom a vállalkozást, hogy mit csináltak egy napig nélkülem.(nem azért mert nélkülözhetetlen vagyok , csak mert ha nincs otthon a macska....)Persze az ember próbálkozik csak már az én koromban nem olyan mint régen(ezt a huszon évesek nem értik ,mert nem élték még meg)Én is minden nap úgy megyek el reggel a munkába,hogy ma valamit kitalálok ,létre hozok,csak aztán az ember szembesül a valósággal, aztán undort kap, mint amikor a tévében meglátom a tisztelt kormány napi hülyeségét.Na mennem kell.

Attilajukkaja 2011.07.15. 10:23:27

@rókafogta:
Utolag is boldog szulinapot! Az enyem pont egy het mulva lesz :o)
A szarmazasod/szarmazasotok pedig csak erdekesseg, nem igazan lenyeges. En pl. az enyemet nem is tudom, es amugy is nehez megmondani, ki a "tiszta" magyar, nem igaz? (...Ha ez valakit egyaltalan foglalkoztat (?))
En az eletem felet valahol kulhonban eltem le: kezdtem az ovodaval, tanulmanyaimmal, aztan folytattam azzal, hogy sokat dolgoztam kulfoldon. Kozben pedig mindig itthon toltottem/toltok hosszabb idot. Miert irom le ezeket? Egyreszt, mert megtanultam, hogy magyarnak lenni nem erdem, hanem egy adottsag. Eppen olyan, mint angolnak, madagaszkarinak vagy szerbnek lenni. Neha azt vagjak a fejemhez, hogy nem vagyok eleg buszke magyar. Nem a fraszt! Csak nem zihalom tul a dolgot. Egyaltalan nem vagyunk egy kivalasztott nep es ugyanugy kuszkodunk a fennmaradasunkert, mint az osszes tobbi. A baj pedig ott kezdodik, amikor a magyarkodas mar egy kirekeszto tenyezo kezd lenni, amire mostansag sajnos egyre tobb pelda akad.
A masik ok, amiert ezt irom, mert helyeslem, ha a fiatalok elmennek kulfoldre tanulni/dolgozni, akarmilyen nehez is megelnie ezt egy apai szivnek. Es nem csak szakmai/anyagi vagy nyelvtanulasi okokbol, hanem mert toleranciat, alazatot tanulnak, kicsit kinyilik az ember agya es megtanulja valamilyen szinten az alkalmazkodas muveszetet is. Ezek szamomra nagyon fontos tulajdonsagok egy emberben! Es a baj megintcsak nem itt kezdodik, hanem ott, ha a fiatalok vissza sem jonnek. Na, az komoly gaz!

"Persze az ember próbálkozik csak már az én koromban nem olyan mint régen(ezt a huszon évesek nem értik ,mert nem élték még meg)"

Ok mast elnek/eltek meg. Nekik semmivel sem konnyebb. Ha pedig a korral jaro hatranyokra/nehezsegekre gondoltal, akkor azt szerencsere ok meg valoban nem eltek meg. Nekem mindket szulom viszonylag jo egeszsegben el meg (79 es 83). Neha elnezem edesapam pergamenszinu boret, madarszeruve aszalodott, de meg mindig eros testet (piacrol siman hazacipel 20 kg-at), anyam duzzadt terdeit es az arcvonasait mielott beteszi a protkot, es arra gondolok, mi var meg ram/rank mielott elerjuk ezt a kort. Nekik mindenesetre sikerult :o)

Remelem, amig szabin voltal a cegedet/vallalkozasodat nem cincogtag szet az egerek :o)
Minden jot neked es ha valaszolni szeretnel a levelre, kerlek tedd azt a cimemre, mert amiket irunk mar elegge szemelyes dolgok es reg nem erdekel senkit rajtunk kivul :o)
[A nick-emre kattintva megtalalod az elerhetosegemet.]

rókafogta 2011.07.18. 11:26:50

@Attilajukkaja: Majd írok ,de mostanában kicsit foglalt vagyok.
süti beállítások módosítása