Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A szocik rákaptak a bulvárra?

2010.12.03. 16:38 | balközép | 45 komment

Címkék: mszp hajléktalan fut szanyi tibor

Ma reggel kishazánk népe olyat láthatott elő egyenes adásban, a dicső TV2 jó voltából, amit még soha. Ehhez hasonló eseményt, azt hiszem Magyarország még nem élt át, így új műfaj született. Hisz, olyan dolgot csinált meg politikus, amit ekte celebek szoktak. Csak azt nem tudom, ezt minek hívjam, hisz amit eddig politikai bulvárnak hívtunk az smafu ehhez képest.

A történet piszok jól felépített, ahogy egy krónikás megírná: Szanyi Tibor az MSZP méltán népszerű képviselője, elhagyá az ezüst öngyújtóját, amit ötvenedik születésnapjára kapott ajándékba (csodálatos Helénától). Majd Tiborunk, kereste, kerestette és szép hazánk Fehérházát, az öngyújtó fájdalmas elvesztésének hírével teleragasztgatta. Végső keserűségében, hogy nem lelé a számára értékes tűzszerszámot, fogad egyet Déri Balázzsal, kinek feladata nem más mint a szociáldemokrata história eljuttatás sok, de sok emberhez.

 

Mondom, én neked Balázs - szólal meg Tibor: nem lesz már meg az én szépséges öngyújtóm soha! Ne bánkódj Tibor, fogadjunk, hogy megtaláltatik a te öngyújtód. Úgy is lett. Fogadtak hát, és láss csudát a határidő lejárta után egy meseszép hercegnő visszaszolgáltatta Szanyi kapitány elveszejtett születésnapi ajándékát. Tibor örömében, virágot vitt, jótevőjének, ám eszébe jutott a kommunikációs guruval kötött fogadása: Tibor, ha meglesz az öngyújtód, akkor, futnod kell. A Parlament és a Fehérház között. De, hogy feladatod ne legyen oly egyszerű, reggel és havazásban egy szál pólóban és rövid nadrágban kell megtenned a távot. Tibor, Tibor gondolkozik teljesíteni kell a vállalását. Futok, én futok, de nem csak fogadásért. Futok sok szegény hajléktalan társért!

Kapitány áll, a reggeli ködben. Népszavás sapkát hozott a fejére. Amit már beharangozott a Facebookon este. Éppen már neki állna futni, de feltűnik a TV2 teljes stábja. Jöttünk veled, Tibor közösen (…. Öööö) futni, cserébe, kérjük hagy közvetítsük! Hát, így esett meg reggel, hogy kiesett a TV nézők szeme.

Ám, a történet folytatódik. Szanyi Tibor délután, egy tizenharmadik kerületi betyár kocsmából babgulyást rendel, és választókerületében található hajléktalanszállón élőket vendégül látja.

A szót, komolyra fordítva: ma Budapesten több ezer hajléktan van az utcán. Nekem, szociáldemokrataként sokszor fájó élmény végigmenni egy-egy aluljárón. Emberek, mindenféle remény nélkül fekszenek a földön rongyokba és piszkos paplanokba bugyolálva. Időnként megcsörren egy-egy kibelezett telefonfülke a fejük felett, de nem veszi fel senki sem.

Tibornak igaza van. Ma sokan fáznak, és minden napjuk egy értelmetlen vesszőfutás, a hidegben és cél nélküli életért. A reménytelenség, olyan emberek ők kinek az álmuk az mi sokunknak természetes: fűtött meleg lakás. Bár, hogy is állt össze a ma reggeli missziója Szanyi kapitánynak, a szimbólum, ha tudatosan, ha véletlenül de sokatmondó: Egy ember, fut előre, fázva, igazából értelmetlenül és látszólag lehetetlen célt kitűzve. Ha ilyen szemüvegen át nézem a mai akciót akkor sokkol és úgy érzem nekem is futnom kellet volna…
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr652490538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rókakígyó 2010.12.03. 17:47:54

hehe
fussatok patkányok! Tiétek a város.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.12.03. 18:03:01

A fotós lány a legjobb az egészben, ahogy lelkesen fut mellettük a jó fotós pozícióért.

Zozi79 2010.12.03. 18:11:45

"Egy ember, fut előre, fázva, igazából értelmetlenül és látszólag lehetetlen célt kitűzve."

Bizony. Soha nem lesz már a böszme miniszterelnök.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.12.03. 18:53:02

@Zozi79:

Te mindenben ugyan azt a mondani valót látod? Nem szar Trollkodni, így péntek este? Barátnő nincsen? Család akivel tudnál beszélgetni? Vagy egy remek pornólap legalább??

Zozi79 2010.12.03. 18:56:56

@szocdemman: a személyeskedés nálatok kötelező?

Amúgy meg, szerinted mire gondolt a posztoló?

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.12.03. 19:07:13

@Zozi79:

Javaslom neked, a poszt utolsó bekezdésének az elolvasását a szimbólum és hajléktalan kifejezésekre erőteljesen koncentrálva, aztán ha megérted el kezded magad szégyenelni, hogy ilyen ügybe is Gyurcsányozol...

Mr Garrison 2010.12.03. 19:16:15

Szanyi!

elraboltam az öngyújtód. a váltság díj 5 trilliárd billiárd forint. 3 napod van összeszedni. ha megvan akkor megint plakátold ki a parlamentet azzal a felirattal hogy IGEN IGEN... ebböl tudom majd meg hogy készen állsz az átadásra. Majd hívlak és megmondom a pontos helyszínt és időpontot. Ha a szerveknek szólsz akkor a dunába hajítom az öngyújtódat. Siess, mert már kevés benzin van a kis öngyújtódban és úgye senki se szeretné ha végképp kimúlna...:)

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.12.03. 19:17:06

Minek gyurcsányozni,mikor zsidót,szabadkőművest,felsőbbrendű nácit is írhatsz?
Akik miatt fázik sok hajléktalan...

Zozi79 2010.12.03. 19:18:44

@szocdemman: ja értem, hogy szerinted (és a posztoló szerint) Szanyi ezzel felhívja a figyelmet a hajléktalan problémára és majd ettől változik bármi is. És vajon az elmúlt 8 évben kormánypozícióból mit tett, mit tettek a hajléktalanok érdekében? Most 8 év utánellenzékből csak ennyire telik, hogy egy zavaros fogadás miatt fut, ebbe bele erőltet egy ilyen "nemes eszmét", miközben a posztoló szerint is szimplán celebként viselkedik. Színvonal, ó istenem...

igényes 2010.12.03. 19:23:05

Szerintem a MNYP-ak készítsenek egy sablonszöveget, küldjék meg a tagoknak. A tagok azonnal forduljanak, mind a 3 090 000 tag a Bíróságokhoz, miszerint pénzüket eltérítették. Kérjenek ideiglenes intézkedést az APEH/kormány ellen, miszerint a pénzüket nem lehet felhasználni a döntéshozatalig, egyben kérjék a legnagyobb hozamot biztosító MNYP által realizált hozam megtérítését

Tekincsa Wakumba 2010.12.03. 19:36:11

@Zozi79: Nyilván nem kell leszopni a f@szát, de legalább annyit tett, hogy aznap pár hajléktalan enni kapott.
Ha te ezért elítélsz egy embert, mégha mocskos undorító maszopos is, akkor komoly bajok vannak veled.
Bárki más ugyanígy megtehetné, nem? Mégsincs tele a média azzal, hogy melyik politikus mennyi ingyenkaját osztott szét. Vagy tele van, csak én nem olvasok róla?
Személy szerint én nem tudom, hogy az előző kormány mit tett, és mit nem tett a hajléktalanokért, de az azelőttiek átfogó hajléktalan programját fel tudod sorolni, csak azért, hogy tisztán lássak?
Köszönöm szépen!

Anti Anyag (törölt) 2010.12.03. 19:40:05

Rövidesen egy eltévedt gyereket is talál és akkor semmi nem menti meg, hogy 2014-re miniszterelnök jelölt legyen. Na bumm, legfeljebb elbukja.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2010.12.03. 19:52:23

Szanyi kapitány megint jól odavágott. Valamivel a felszínen kell maradni. Nekem a Demcsák (Majdnem szóvivő) Zsuzsa és a Kárász (Szellemekkel suttogó) Róbert alákérdezése tetszett. Igazán összeillő társaság.

Zozi79 2010.12.03. 19:52:39

@Tekincsa Wakumba: "de legalább annyit tett, hogy aznap pár hajléktalan enni kapott."

Ez valóban szép dolog. Amúgy nagyon nem érdekel, hogy mit celebkedik, csak az egész ez így eléggé erőltetett. És igazából semmi nem fog változni ettől (szerintem ő sem azért tette, de most persze megint rosszindulatú vagyokm, meg troll, meg stb.).

Persze, az előző kormányoknak sem volt átfogó programjuk, inkluzíve Fidesz-kormány.

öcsi55 2010.12.03. 20:15:03

A Fidesznek addig jó,mig Szanyi és Gyurcsány elvtársak vannak a víz felszínén!
Sokákig maradjanok ott.

TGV 2010.12.03. 20:41:51

piros lap! meg tanulhat nal helyes en irni!
(az ige kotokre gondoltam...)

Nádasi Balázs 2010.12.03. 21:23:50

Ez mekkora :D bazzeg... azért ez a Róbert a csúcson van tényleg, legutóbb kibírta nevetés nélkül, most meg hülyére vette Szanyit :D bazzeg :D

shimizu 2010.12.03. 21:23:57

pont láttam reggel, ahogy a Kárász Robi rákészült a nagy tettre, azt hittem, h Mesterházynak ment el az esze....szerencsére azt már nem láttam, h a Szanyi jött. Biztos vicces volt.

Díjazom a történet ilyen formába öntését, de h tört volna le a posztoló keze! Kérlek, vedd elő az általános iskolai magyar nyelvtan könyvedet, ha még megvan, v kérj kölcsön és nyisd ki a vessző, ill. igekötők használatánál! Nagyon zavaróak a fenti hibák az értelmezésben, és ez az egyébként tetszetős iromány értékéből bizony elvesz.

willcox 2010.12.03. 21:46:03

Szanyi nem rossz ember és ami fontos, nem épített birodalmat!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.03. 21:46:50

most akkor fusson a szanyi, ha az neki a vágya nagyon. Így csinálják sokan mások is. Mondjuk speciel én nem, én csak iszok, mint a szanyi, de nem futok hülyén. És csak marha ritkán vagyok nevetséges. Igaz, csalok, mivel nem vagyok ilyen politikus szarházi.

Mindenkinek a maga keresztje.

Borzasztó Károly 2010.12.03. 21:47:20

" egy száll pólóban és rövid nadrágban" - szerencse, hogy nem meztelenre vetkőzve :)

KG2000 2010.12.03. 22:01:07

Szép dolog Szanyitól, legalább egy nap ilyen dolgot cselekedni. Nem lesz könnyű az elmúlt 8-12 év bűneit levezekelni. Szanyi megellettazorbánfelesége Tiibor.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.03. 22:16:39

Már a 2011-es büdzsét költi a pécsi városvezetés, mégpedig újabb átvilágításokra. A közétkeztetésére nettó 2 milliót, a korábbi nagy "operacionális auditálás" folytatására 22 milliót különítenek el. A meghívott 6 cégből 5 budapesti, 1 érdi.
A PécsiStop korábban több alkalommal cikkezett már a tavasszal 60 millió forintért elkészült pécsi városházát és önkormányzati cégeket, intézményeket érintő átvilágítással. Egyebek között az derült ki róla, hogy először 3500, majd 1500 oldalas dokumentumként reklámozták, ám alig több, mint 1100-at számlál. Az így oldalanként 52 ezer forintba fájó munkát elnyerő cég újra nyeregbe kerülhet. A városvezetés ugyanis újabb átvilágításokat rendelt meg, immár a 2011-es költségvetés rovására, amelynek felhasználása egyébként tabunak számít például az önkormányzati intézményeknél.

Szarházi ez fidesz!

parttalan 2010.12.03. 23:00:34

@Tekincsa Wakumba: "Bárki más ugyanígy megtehetné, nem? Mégsincs tele a média azzal, hogy melyik politikus mennyi ingyenkaját osztott szét. Vagy tele van, csak én nem olvasok róla?"

Választási kampány idején tele van.

Napkutya 2010.12.03. 23:13:06

Persze, hogy a szocik nyitnak a kereskedelmi médiák felé, mert a közszolgálatiakat már teljesen lenyúlták a narancssárga elvtársak.

(A Dunát egy porpapuffantó HTV-s műsorvezető elnökli? Minden mást meg központosítanak? Sztálin sírva verdesné magát a földhöz a jogdíjért, hogy valaki átvette a TASZSZ ötletét...)

Gusztustalan az egész! A nép meg birka.

Csak gratulálni tudok...

lanyi 2010.12.03. 23:14:20

Jó kis írás...

Ja ja ja

Aha

Zuzimama 2010.12.03. 23:16:09

@Zozi79: emlékszem amikor Arrogán Antalnak és Cecília asszonynak elveszett a kutyája. Éppen a tévé2-ben celebkedtek, nem-e kerítené elő nekik valaki az ebet. És lőn....
Az is elég erőltetett volt....:(

fitball 2010.12.03. 23:33:34

A jóságos teréz apa!!

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.12.04. 01:01:41

Miért nem úszta át inkább a Dunát? Az sokkal egészségesebb! a FOTÓS LÁNY MEG MELLETTE TEMPÓZOTT VOLNA :)

RedRobotrooper 2010.12.04. 04:41:50

Komolyan van akkora nyomorék aki azon háborodik fel, hogy a Szanyi felhívja magára a figyelmet valahogy miközben ellopják a nyugdíját, ak közmédiákból egy jó nagy narancsszinű segget csinálnak az alkotmánybíróságot meg jogfosztott taláros bohócok teadélutánjává alakítják? LOL. Ha tényleg ekkora balfaszok vagytok megérdemlitek, hogy a Viktor szép lassan elvegye az 1984 sci-fi titulusát.

thinker_ 2010.12.04. 08:31:55

"Szanyi Tibor az MSZP méltán népszerű képviselője..."

csontig, ahogy kell :)

"Nekem, szociáldemokrataként sokszor fájó élmény végigmenni egy-egy aluljárón. Emberek, mindenféle remény nélkül fekszenek a földön rongyokba és piszkos paplanokba bugyolálva."

jajaj....

Studt 2010.12.04. 08:35:00

MAJD HA JÖN A NEMZETI Egység Forradalma a Rohadt Hazug Lopós Gonosz Törpe kormánya ellen----------hogy fog futni a FIDESZ bagázs!!!!!!!!

Studt 2010.12.04. 08:35:43

Azért a megnyugtatóbb az lenne ha a Gonosz Törpe temetése lenne minél előbb!!!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.04. 09:09:21

Az "ekte" az milyen nyelven van?

klacus 2010.12.04. 09:23:07

Szánalom...

Már csak erre futja.

Az audid hol van Szanyi elvtárs?

Achilles 2010.12.04. 09:24:39

A riport száni, viszont a blogról elég jól lejön hogy milyen nagy és mennyire primitív tábora van az mszpnek.

fidesz = házmesterek pártja 2010.12.04. 09:46:24

@Zozi79: igaz. Van helyette egy, a maguk helyét életfogytig biztosító(már nem kell sok, hogy eltöröljék a négy évenként esedékes választásokat), rabló-komcsi kormányunk, összeállva a nácik szellemi utódaival.

loláb 2010.12.04. 09:55:11

Hát, ha már a politikai mondanivalóval nem tudtok eljutni a választókhoz, hátha egy kis bohóckodással sikerülni fog.

Különben, nem azért, de ha megnézem Szanyikapitányt rövidnadrágban, hát sok minden eszembe jut, de az nem, hogy az mszp egy szexi párt.

És??? 2010.12.04. 10:31:01

@Achilles: Gratulálok majom. Bár, azt hiszem ez rád is vonatkozik.

TemplarOmega (törölt) 2010.12.04. 10:59:36

Ugyan Szanyi eltars lopjon masikat. Az menni fog....

Kalmár 2010.12.04. 11:25:24

Tényleg elég szappanoperásra sikerült.
Talán csak az maradt ki, hogy a megtaláló hölgy, aki amnéziás, beleszeret Szanyiba, de később kiderül, hogy ő Orbán elhagyott lánya emiatt a frakciófegyelem szétválasztja a párt.
Ó Tibor miért vagy te szoci, dobd el a pártod, tagadd meg Fletót.

A záróképben kéz a kézben vetik le magukat egy magánnyugdíjpénztár földszinti ablakából......
Megy ez:))

Studt 2010.12.04. 11:50:23

A SAJÁT FEGYVEREIVEL KELL LEGYŐZNI EZTA NEMZETI HAZUG, TOLVAJ FIDSZ BANDÁT ÉS A NEMZETI GONOSZ TÖRPÉT.
Vazze Tibi, menj kolbászt is tüntetni--és millókért vegyétek fel videóra ahogy a Nemzeti Kis szaros ember-is csinálta.

Akvyr 2010.12.04. 12:34:46

Hogy spuriznak a nyomi riporterek!!!! :D
Hatalmas, komédia az egész világ.

Studt 2010.12.04. 12:54:00

Viktor mondja: Te Lázár,...ellopták a Szanyi ezüst óráját...
Lázár mondja suttogva: ---Mutasd!---
( Lehet, hogy Lázár ismeri a Viktort és családját?:)
süti beállítások módosítása