Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

KDNP-s példamutatás a tiltakozó egyetemistáknak (videó)

2010.11.10. 09:36 | Nagymogyoroszag | 14 komment

Címkék: mszp fidesz felsőoktatás facebook kdnp nagy kálmán hoffmann rózsa

Kedves Diákok!

Ha a rebellió helyett szorgosan tanulnátok, ti is ilyen művelt kereszténydemokrata képviselők lehetnétek!

Hoffmann Rózsa néni                                                                         


Dr. med. Nagy Kálmán KDNP-képviselő, a Fidesz kulturális tagozatának elnökségi tagja

Ha szerinted mégse a KDNP-nek (hanem, az érdekeltekkel egyeztetve, értelmesebb fideszeseknek, netán MSZP-seknek) kellene a felsőoktatást szabályozni, és nem kéne brutálisan csökkenteni a vizsgaalkalmak számát, akkor csatlakozz a tiltakozókhoz.

UPDATE:

Nem mondhatjuk, hogy a képviselő úr ne lenne lelkes olvasó:

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr252437485

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bér/Bér-es ügynök jelenti 2011.02.22. 18:08:17

Na végre!  Már azt hittem sosem indul el a bérkommandó, de végre elkészült a honlapjuk és már zöld számuk is van. Egyet viszont nem értek, ha semmilyen konkrét adatot nem kérnek, honnan tudják, hogy melyik munkaadó nem teljesítette az egyébké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheSpeedPhantom 2010.11.10. 12:12:56

Hát nem szeretném jellemezni, hogy milyen aljadék emberek osztják az észt. Remek példa ez, hogy még az író nevét sem tudja kimondani, de okoskodik. Szánalom.

TheSpeedPhantom 2010.11.10. 12:14:57

Ja és az idézethez hozzászólva.

Kedves Hoffmann Rózsa!

Ha a zsebed tömése helyett azzal foglalkoznál, hogy néhanapján kicsit gondolkodj, akkor sok minden jobban folyna ebben az országban. Ja és ez szól minden politikusnak.

2010.11.10. 12:16:02

Az igen, szép munka, minden elismerésem a tisztelt úrnak.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.11.10. 13:39:14

Bazz, utána van még pár válogatás.
Nálam a prímet az "összecsórt fontok" viszi Gyurcsánytól. Majdnem leestem a székről. :)

druppel 2010.11.10. 13:54:22

Arról miért nem beszélt, hogy mennyit nyallerkodott ezért...

Én hiába lennék bármennyire is jó (jobb) politikus, soha nem kerülhetnék be a parlamentbe, mert én úgy szavaznék, ahogyan az eszem és a szívem diktál, és nem úgy, ahogyan fölülről utasítanak.

Nem tudnék csak azért arról nyilatkozni, hogy mennyire jó ez az ország, és mennyire jól kormányzunk, mikor látszik, hogy ez nem így van.

Nem találnék ki irracionális változtatásokat csak azért, hogy kevesebb pénzt kelljen a felsőoktatásba, ezáltal a tudásba és a jövőbe fektetni.

És nem tudnám ellopni azt, amiért mások megdolgoztak. Nem lenne szívem visszaélni a választók bizalmával...

Egy szóval nem lennék jó politikus... Egyetemista sem azért vagyok, mert annyira ez volt az álmom, hanem azért, mert, ha nem akarok éhen halni, akkor muszáj egy értékes diplomát szerezni, mivel ebben az országban diplomásként talán a létminimumon megélhetsz, ha tisztességes vagy, ha tisztességtelen, akkor pedig akár királlyá is válhatsz (mondjuk nem kell hozzá feltétlenül egyetem, lsd képviselők jelentős része).

M&Ms (törölt) 2010.11.10. 14:28:16

Ebben az a legszomorúbb, hogy egy országon élősködő, 0%-os párt (kdnp) próbálja osztani az észt, és megmondani mi a frankó az országnak. De komolyan ezek a kdnp-sek tényleg ilyen hülyék, hogy szerintük két emeltszinűvel, és vizsgáltatás korlátozásának egyből bevezetésével bírni fogják egyik a diákok? Meg egyáltalán mi a lófaszért nem fognak vonatkozni az egyházakra az újonnan bevezetendő szabályok? Mert a kdnp seggét nyalják, azért.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.11.10. 16:22:07

eltévesztette nagy ügy

megbotlott a nyelve, persze én nem vok maliciózus

Nem vagyok fideszes 2010.11.11. 09:12:12

Szegény Gabriel, jól le lett Gabriellázva. Mondjuk az sem elhanyagolható, hogy egy könyvnek baromira nem neve, hanem címe van, de sebaj, ennyit tud egy KDNP-s.

Csókoltatom Hoffmann Rózsát!

java786 2010.11.11. 11:34:24

Szerintem meg tanulni kell és korlátozni. Ha mi időnkben (10-15 éve), nem kredit rendszerben (akkor egy tantárgy vagy gyakjegy nem megszerzése automatikus félévismétlést jelentett) megadott idő alatt el tudtuk végezni a sulit, akkor most is el lehet.
Mi sem élősködni akartunk az adófizetőkön, hanem tanulni, elvégezni a sulit, és "kikerülni a piacra" akkor most is elvárható ez.
Könyörgöm, aki negyedjére nem tud átmenni egy vizsgán, akkor vagy rossz szakot választott vagy lehet, hogy neki nem való az diploma!

druppel 2010.11.11. 13:56:00

@java786: Igen, de akkor valószínűleg más felfogásban is oktattak. Most csak a pénz a lényeg a felsőoktatásban, hogy minél tovább bent maradj, de diplomát ne feltétlenül kapj, mert azzal túl sok lenne a diplomás, és elértéktelenedne a papír.

Ha azt a szintet követelnék meg, ami 10-15 éve volt, és ugyanúgy állnának az intézmények az oktatáshoz, akkor vélhetően lényegesen kevesebb félévismétlő lenne.

Pl.: Abszurd, hogy megtanulom évközi vizsgára az anyagot a könyvből + ea jegyzetből, relevánsan írok róla 4-6 oldalt, kitöltöm a rendelkezésre álló időt, és kapok 5 pontot a 20-ból, és ennek örülnöm kell.

Vagy bemagolom a 6 oldalas forráskódot gyakorlatról-gyakorlatra, leírom helyesen, de a gyakvez kinullázza, mert nem tetszik neki benne valami... És ezt megcsinálja egymás után 3 dolgozatoddal...

Esetleg úgy várják el, hogy írj egy teljes programot adott környezetben, hogy a környezetről semmit nem tudsz, leírás nincs/nagyon kevés van róla az interneten, és gyakorlaton szó nem volt róla kb...

Elismerem, hogy BTK-t, GTK-t, pedagógiai, zeneművészeti szakokat elvégezni nem nagy kihívás, de egy mérnöki, orvosi, informatikai szakot szinte lehetetlen...

java786 2010.11.11. 14:33:12

@druppel:

Akkor ha jól olvasom valamilyen szinte is egyetértesz velem:
"Ha azt a szintet követelnék meg, ami 10-15 éve volt, és ugyanúgy állnának az intézmények az oktatáshoz, akkor vélhetően lényegesen kevesebb félévismétlő lenne."

Félre értés nem essék, szerintem is el van k. a felsőoktatás (közoktatás is) nem kicsit nagyon, és alapjaiban újra kell gombolni az egészet, és egyik pont hogy megemeljük a színvonalat, vagyis magasabbra tesszük a lécet, mind a bekerülésit, mind a bentmaradásit.

"Elismerem, hogy BTK-t, GTK-t, pedagógiai, zeneművészeti szakokat elvégezni nem nagy kihívás, de egy mérnöki, orvosi, informatikai szakot szinte lehetetlen.."
Egyrészt igaz lehet, másrészt dolgoztam olyan "friss" mérnök informatikussal, hogy a fejem fogtam...

Harald hardrode 2010.11.16. 22:58:20

@druppel: Én BTK-ra járok, két szakra (nem szakpár, hanem két külön BA). BTK-n jó lesz a két vizsga. Én félévi 60 kredittel (nem simán, kurva kevés alvással és vérfosató vizsgaidőszakkal) is csak egyszer voltam UV-n. Miért? Mert a komoly tárgyakra felkészültem (ált. 7-8 nap volt vizsgaidőszakban, hogy nem aludtam semmit vizsga előtt), a többiről meg nem érdemes szót vesztegetni pl.: volt vizsga, ahol többet álltam jegybeírásért, mint amennyit készültem rá és mégis ötöst kaptam. No comment. Nagyon sok ingyenélő van, nekünk nagyon kéne a 2 vizsga, meg visszahozhatnák a felvételit. Otársam mérnök-infora jár, bátyám fél éve végezte a villanyt 5.5 év alatt. Szerintük sem lenne hülyeség a két vizsga. Tény, hogy van egy két tárgy amihez lehetsz hülye (szigorúan), de erre meg egy normális dékáni kérvényes rendszer kell, nem úgy mint a BTK-n, ahol mindenki mindenre megkapja a 4. vizsgaalkalmat.
Annyit még hozzátennék a mundér becsülete nevében, hogy egy-két nyelvszak van, amit tényleg nehéz megcsinálni (skandisok, távol és közel-keleti nyelvek), ott viszont nem igazán tudják, hogy mit akarnak a hallgatókkal csinálni. Régészet meg lehet nehéz ha komolyan veszed, meg lehet nem nehéz, ha nem veszed komolyan. A többi tényleg vicc.
Más hogy látja, tényleg ad absurdum a 2 vizsga a többi egyetemen?
u.i. a Közgázt se hagyjuk már ki a könnyűek közül.
süti beállítások módosítása