Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Összeverekedett a két jobbos polgármester

2010.10.07. 15:39 | ZöldMarci | 1 komment

Bár Vona Gábor még Orbán polgári körében kezdte, ha hatalomról van szó, nagyon durva is tud lenni a Fidesz és a Jobbik viszonya. Ugyanis dulakodásba torkollott az átadás-átvétel a gyöngyöshalászi önkormányzatnál. A korábbi polgármester, a függetlenként, de Fidesz-KDNP támogatással megválasztott Hegedűs Gyula, vasárnap elvesztette a választást. Utódja, a szintén függetlenként, de jobbikos támogatással induló  Szabó Ferenc úgy tűnik nem tudja kivárni, míg hivatalosan is átveheti új posztját, a vita pedig szerda reggel a tettlegességig fajult. A dulakodás közben a 70 éves fideszes szemüvege is eltört (nem tudjuk ott lebegett-e Tarlós István szelleme).

Kárpátia a faliújságon

A civilben tanárként dolgozó, korábban a település alpolgármestereként tevékenykedő Szabó másfél éve „kezdte kimutatni foga fehérjét”, parancsolgatott, kitört rajta a hatalomvágy, mondják helyi lakosok. Nem sokkal később Szabó feltűnően szimpatizálni kezdett a Jobbikkal. „A falu képújságán elkezdte reklámozni a Kárpátia zenekart, és különböző jobbikos rendezvényeket. Erre többen is felhívták édesapám figyelmét, aki miután ezt szóvá tette, ellenségessé kezdett válni a viszony”, mondja Hegedűs Gábor, a korábbi polgármester fia, a helyi Fidesz elnöke.  



Lemondott, majd nyert

A viták végül addig fajultak, hogy Szabó beadta lemondását, a polgármester pedig elfogadta azt. De nem csak ő lépett ki a testületből, magával vitt két másik képviselőt is. A korábbi jó viszony ezek után szinte teljesen megszűnt: közvetlenül a vasárnapi választások előtt Szabóék kiadtak egy újságot, ami tele volt a polgármesterrel kapcsolatos valótlan állításokkal, ami miatt Hegedűs feljelentést tesz. A falunak azonban tetszettek Szabó eszméi, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Szabó megnyerte a vasárnapi választásokat.

Éjszakai fenyegetés

Hegedűs szerint már vasárnap éjjel megfenyegették a település jegyzőnőjét, hogy azonnal írja le, hogy Szabó lett a polgármester. Ezt persze nem teljesítette a hivatal alkalmazottja, hiszen ennek megvannak a hivatalos formái. A történet újabb fordulata szerda reggelre datálható: a most leváltott polgármester épp az átadást-átvételt intézte hivatalában, amikor két férfi Szabó vezetésével bement hozzá. Az új településvezető Hegedűs szerint a következő szavakat intézte hozzá: „Te meg mit keresel még itt”? Takarodj az irodámból.Én már dolgozni akarok”.

Törik a szemüveg 

A hetven esztendős férfi ekkor áthívta a jegyzőnőt az irodába, és mondta neki, hívja fel a Közigazgatási Hivatalt, kérdezze meg, mikor tudnak kijönni, hogy hivatalos formában is át lehessen adni a polgármesteri posztot. „Amint a jegyzőnő kitette a lábát, azonnal becsukták az ajtót. Édesapám mondta nekik, hogy hagyják nyitva. Mivel ez nem történt meg, odament, hogy kinyissa, ekkor hárman elkapták és dulakodás kezdődött. Összetört édesapám szemüvege is”, mondja Hegedűs fia. Az idős férfi ekkor kiabálni kezdett, mire bejöttek a hivatal dolgozói és kihívták a rendőrséget. A három férfi azt állította, hogy az idős ember támadt rájuk. Ennek bizonyítására egyikük még látleletet is vetetett sérüléséről. Ezek után Hegedűs Gyula is felkereste a rendőrséget: feljelentést tett, és szintén látleletet vetetett. 

Szóltak, hogy nem törvényes


Lapunk megkereste az új polgármestert is. Szabó Ferenc elmondta, a választásokon a falu 63 százalékos aránnyal vett részt, ami az országos átlagot jócskán meghaladja, ő maga pedig 120 szavazattal kapott többet, mint Hegedűs. „Az elmúlt napokban többször jelezték, hogy a volt polgármester bent tartózkodik az irodában, a hivatali idő lejárta után is. Szerdán kora reggel ismét szóltak, hogy szerintük nem törvényes, hogy egy volt polgármester bent van a hivatalban már reggel háromnegyed hétkor”, kezdi a történetet Szabó. 

Szerintük a 70 éves bácsi az agresszor

Az új polgármester egy másik képviselővel, illetve egy helyi lakossal bement reggel az irodába, és megkérdezték Hegedűstől, hogy mit csinál. „Egy másik hivatali alkalmazottal voltak, éppen elmerült munkában, mindenhol akták hevertek. Próbáltuk felvilágosítani, hogy már nem ő a polgármester”. Miután Szabó szerint a korábbi településvezető nem reagált érdemben a kérdéseikre, kihívták a rendőrséget, a járőrök pedig felvilágosították Hegedűst, hogy a személyes holmiját elviheti, de keresnivalója nincs az épületben. „Miután elment a rendőr, újabb szóváltás következett, a volt polgármester képviselőtársamat megütötte az arcán. Ekkor kisebb dulakodás keletkezett, és az ütés elcsattanását követően Hegedűs el kezdett kiabálni, hogy őt bántalmazzák, jöjjenek oda a közmunkások és védjék meg”, emlékszik vissza a történtekre Szabó. Ezek után újra kiszállt a rendőrség, és felszólította Hegedűst, fejezze a hőbörgést. Az új polgármester lapunknak azt mondta, volt nála egy diktafon is, ami mindent rögzített. (Az összetört szemüvegről Szabó nem beszélt.)

Pecsét az ajtón

Az eset következményeként a Közigazgatási Hivatal jövő keddi érkezéséig az irodát lepecsételték,  nem mehet be senki, ami jelentősen akadályoztatja az átadás-átvétel rendben lezajlását. 

atv.hu/piroslap

Ui: Az esetről "A gyöngyöshalászi vérnarancs" címmel beszámolt a jobbik hivatalos pártlapja a barikád.hu, de a cikket eltávolították.

 

A fideszes polgármesterjelölt férje fojtogatta ellenfelüket.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr192353985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pakesz (törölt) 2010.10.08. 00:01:21

amikor olvasok a kommunizmus buneirol, akkor allandoan emlegetik hogy felkavarodott a szenny...
ugy tunik ez a jobb oldalon is ugyanigy van...
talan nem kellett volna a kossuth teru hugyoldat tamogatni nehany prominens kepviselonek...
talan kellett volna az elkovetkezendo orszaglasra is gondolni, hogy azok a hugyos szaros gulyaslevesre jovo es samandobot lobalo hulyek meg a Nagy Forradalom utan is ott lesznek partnerek
süti beállítások módosítása