Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Alapítványi pénzekkel trükközött az LMP-s?

2010.08.24. 10:41 | Nagymogyoroszag | 1 komment

Címkék: civil kispest lmp

Néhány hónappal azután, hogy Faith Balázs (most már volt) kispesti LMP-jelöltről kiderült, jogosulatlanul vett fel támogatást egy pályázaton, újabb LMP-s botrány került a középpontba, a Hírextra.hu információ szerint.

Faith Balázst követően, aki romáknak kiírt pályázaton nyert félmillió forintot nem romaként,   most Herpainé Márkus Ágnes, az LMP kispesti polgármester-jelöltje keveredett gyanúba. (Faith Balázs, ha a pénzt nem is fizette vissza, de az etikai vizsgálat megkezdése miatt kilépett az LMP-ből).

Önmagában az is meglepő, hogy az LMP olyan jelöltet indít a dél-pesti kerületben, aki 2002 és 2009 között, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányok időszakában a Szociális és Munkaügyi Minisztérium alá tartozó intézményekben dolgozott. Mindez azonban nem jelentett akadályt számára ahhoz, hogy az LMP Kispest első emberének javasolja.

 

Az utóbbi hetekben Faithhoz hasonlóan Herpainéval kapcsolatban is felmerültek gyanús ügyek. A HirExtra információi szerint ugyanis az elnökségével működő Társadalmi Összetartozásért Alapítvány a minisztériumtól (Herpainé akkori munkaadójától) 200 ezer forintot kapott. Ennél nagyobb pénzekkel is támogatta az SZMM az LMP polgármester-jelöltjének másik érdekeltségét, a Szociális Innovációs Társulást, amely 2009-ben 3 millió, a Nemzeti Civil alapprogramból pedig 1,2 millió forintot kapott.

[HMA_feloldalas.jpg]Herpainé (a képen) a vádakra reagált:

„A Társadalmi Összetartozásért Alapítvány kevés támogatást kapott, ezért csupán egyetlen esetben tudok arról, hogy az NCA-tól kétszázezer forintos támogatást kaptunk. Ez az összeg elenyésző. Az alapítvány igazgatójaként a minimálbér kétszeresét keresem. Az említett összeg pontosan egy havi bérem a bérterhekkel együtt.”


”A Szociális és Innovációs Társulás munkavállalója 2008 augusztusától 2009 augusztusáig voltam. A béremet nem állami forrásból, hanem a Vodafone alapítvány Társadalmi Felelősségvállalás Programjából finanszírozták. A Szociális és Innovációs Társuláshoz ilyen értelemben nincs közöm.”

Ez már az én személyes véleményem, jó biznisz ez a civil sztori… innen egy minimálbér kétszerese (ami az NCA-tól kapott 200 ezer még az egy havi fizut sem teszi ki) onnan egy kis Vodafonos pénz. Hát így kell ezt csinálni no… Rendben van itt minden, nem? És egyébként is, ki irigykedik még?
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr732243343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Na, ki irigykedik az LMP-s képviselő fizetésére? 2010.08.24. 12:40:00

Meglepő Facebookos beszélgetésre hívta fel a figyelmünket az egyik olvasónk. Az LMP egyik képviselője kiszámolta, hogy egy képviselő bruttó 533.340 forintot fog hazavinni. Erre a felvetésre reagált egy másik LMP-s képviselő, a vuvuzelához is értő Ertse...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.08.26. 21:53:47

Az igazság nem zavar ugye a véleményalkotásban? Miért ne lehetne véleményed, miért teszed fel a kérdést? Miért ne kaphatna egy alapítvány pénz az államtól? Miért ne kaphat fizetést valaki az egyesülettől, ahol teljes munkaidőben dolgozik? A minimálbér kétszerese tudtommal a hivatalos elvárt APEH kereset, az átlagkereset felét is alig éri el. Ezt kell annyira irigyelni?

Ha egy kis lejáratásra vágyik, mogyoro, nem kell a szomszédba mennie, látom. Ismét gratulálok, piroslap, megvan a bögre.
süti beállítások módosítása