Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Már cionista-figyelőnek sem jó a kuruc.infó

2010.07.02. 10:41 | partizano | 1 komment

Címkék: jobbik kuruc irónia kurucinfó

A kuruc.infó, amely a múltkorjában egy közös gyűlölködés kedvéért még Jan Slotához is közel került megint nagyot alakított. A német elnökválasztás eredményéről átvett egy MTI hírt, amelyhez saját szellemi termékként két fényképet és egy címet adtak. A cím a következő volt: "A cionista Christian Wulff lett az új "német" államfő - az antikommunista Gauckkal szemben nyert".


Kuruc: Zsidó rendezvényen ül=biztos cionista

Tehát Gauckkal nincs gond, viszont a Wulff az cionista és az idézőjelek jelzik, hogy nem is igazi német. Hogy miért nem német azt az "támasztotta alá", hogy kétszer lefényképezték kipában. Elmagyarázni is fáj, hogy a kipa felvétele egy zsidó vallási rendezvényen, megemlékezésen nem tesz zsidóvá. (Mint ahogy attól sem lesz valaki katolikus, hogy egy katolikus templomban vagy temetőben a többiek imája közben ő is összeteszi a kezét). Amúgy az interneten semmilyen nyomot nem találtam Wulff "cionizmusáról", hiába próbálkoztam több keresőkifejezéssel is. Bár kétségkívül németes neve van...

Ennél azonban érdekesebb, hogy a kuruc láthatóan az "igazi cionisták" kiszűrésére sem alkalmas. Ugyanis a valóban következetesen antikommunista Gauckot több szempontból is "cionistának" találná a kuruc.infó.

Egy történetet Kőszeg Ferenc mesélt el róla írásában:

"A '90-es évek első felében többször is Magyarországon járt Joachim Gauck ... A vacsoránál a [budapesti német] nagykövet a kiváló magyar-német kapcsolatokról beszélt. - Nem meglepő - tette hozzá. - Hiszen ez a két nemzet már két háborúban tett tanúbizonyságot fegyverbarátságáról. A honi vendégek zavartan bámulták a poharukat. Gauck szólalt meg, gondosan tagolt beszéde elárulta a prédikációkon iskolázott lelkipásztort: - Látja, nagykövet úr - mondta élesen -, ez az a gondolkodásmód, amelyet én egyáltalán nem tudok elfogadni."

Ennél is egyértelműbb bizonyíték lehetne a "cionizmusra", hogy a holokauszt  megpróbálta a később evangélikus lelkésszé lett Gauck istenhitét. (A holokauszt kurucék szerint ugye nem is történt meg, tehát eleve gyanús.) Az evangélikus.hu-n megjelent interjúösszegzés:

"Gauck gyerekként már sokat gondolkodott a halál utáni életről és valahogyan úgy értelmezte a halált, mint a hazatérést. Később ezt már nem csak kívánta, de remélte is, hogy így van. A legnehezebb azonban az volt a számára, hogy megtanulja, hogyan kell Auschwitz után hinni. Akkor ugyanis az összes gyermekkori képet elveszítette".

A lelkes zsidózók nagy bánatára meg kell állapítanunk, hogy a kuruc.infó még cionista-figyelőnek sem jó.

 

P.S. Óvatlan olvasóinknak: a cikk jelentős mennyiségű iróniát tartalmaz.

P.S.2 Németország szerencsés ország, hogy egy minden szempontból jó és egy néhány szempontból még ennél is jobb államfőjelölt között választhat. Amikor többen sajnálkoztak, hogy az ellenzék által támogatott, kiváló Gauck helyett a "pártjelölt" Wulff nyer, akkor senki nem Wulff kvalitásait kérdőjelezte meg.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr402124467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.07.03. 21:02:17

Valljátok be, hogy a Play Station-t és a PS2-t kizárólag Hoffmann Rózsa úrhölgy kedvéért írtátok a végére...

:-)

Én szeretem a focit, bár a box sokkal igazságosabb.

Egyébként qruc.-ot akkor érdemes olvasni, amikor tudod, hogy történt valami, csak nagyon-nagyon eloldalúan állítja be a legtöbb média a hírt. Nna, ott a másik látásmód. Szélsőséges, de az egyre jobban blokkolt, ellenőrzött, lefejezett, lecserélt vezetésű és dúrván befolyásolt online- televíziós, írott és rádiós média még szélsőségesebb, csak a másik oldalról...
süti beállítások módosítása