Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Amputálás diagnózis előtt

2010.06.12. 13:57 | ZöldMarci | 3 komment

Címkék: egészségügy mikola istván szócska mihály

Az új kormány egészségügyi államtitkára Szócska Miklós a Világgazdaság konferenciáján elárult egyet s mást elképzeléseikről. A portfólió.hu beszámolója szerint az államtitkár 'előadásában többször is hangsúlyozta, hogy "még nagyon az elején vagyunk a folyamatnak", jelenleg a cselekvési tér feltérképezése folyik'. Tehát értelezésem szerint még a diagnózist próbálják felállítani. Nem véletlen, hogy a Fidesz még ennyire elején tart a munkának: a kampányban egyszerűen nem engedték nyilatkozni egészségügyi szakpolitikusaikat.

Ahhoz képest, hogy az államtitkár szerint még a cselekvési teret térképezik fel, Szócska máris bejelentett néhány intézkedést. Ezeknek mindegyikéhez van kisebb hozzászólásunk.

– hatályon kívül helyezi a patikaliberalizációt. (A kistelepülési patikákat átláthatóbban és jobban is lehetne támogatni a verseny korlátozásánál. Az, meg hogy a nagyvárosokban ne legyen több patika nehéz mással indokolni, mint némely patikatulajdonos anyagi érdekével).
– visszaállítja a kötelező kamarai tagságot (a Kamara megszolgálta a korábbi évek elszánt ellenállásával.)
– felfüggeszti a minimumfeltételeket (Azért érdekes, hogy az évekig embertelen körülményeket emlegető párt most épp azt engedné meg, hogy a betegeket nem kielégítő körülmények között is próbálják gyógyítani.)
– megszünteti az Egészségbiztosítási Felügyeletet (Ami a betegek érdekének a legfőbb képviselője volt).

Ez utóbbi esetében biztosan mondhatjuk, hogy Mikola és Szócska azelőtt amputál, hogy diagnózisa lenne. A kérdés, hogy jó lesz-e a betegnek.

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr522075374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZöldMarci 2010.06.13. 14:37:47

@kerdesek05: Egy hónappal ezelőtti bejegyzést spam-melsz ide, aminek köze sincs a témához? Ezért nem fognak megdicsérni a Szentkirályi utcában.

Fapuma (törölt) 2010.06.14. 02:19:14

áááááááááááááá

ásít........
Más?

Kérdezzünk meg egy szaGértőt? hováth mengelica ágnest talán? Szerinted?
süti beállítások módosítása