Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Méghogy a Fideszben nincs demokrácia...

2010.06.05. 12:02 | ZöldMarci | 2 komment

Címkék: fidesz

Lázár "sántakutya" János fideszes frakcióvezetó indexes interjújában volt egy felejthetetlen rész:

"A miniszteri tárcát jósló elemzések mindig Orbán Viktor bizalmi embereként mutatták be, akármit is jelentsen ez.

Lázár: Ez egy bizalmi állás. Addig vagyok frakcióvezető, amíg a bizalom megvan. Azt a felvetést, hogy kié a frakció, a párté-e vagy a kormányé, életszerűtlennek tartom. Ez Orbán Viktor frakciója, ő jelölt a frakcióvezetésre, és a frakció abban érdekelt, hogy sikeres legyen a kormány."

Szóval a pontos kérdésre a válasz valószínűleg úgy hangozna, hogy nem a Fidesznek van vezetője, hanem Orbán Viktornak pártja.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr192057722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.06.05. 17:41:09

"Sok ember együttmûködésével érhetjük el a közös célt." (Orbán Viktor)
Nos, ez sikerült! Közel kétmillió devizahiteles emleget két napja, pártállástól függetlenül...

Más: "A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek. A Századvég című lapunknál ugyanakkor dolgoznak olyan reformkommunista szerkesztők is, mint Stumpf István és Wéber Attila. Őket változatlanul barátaimnak tartom, de egyszersmind politikai ellenfeleimnek is." Nos, hol is vannak az említett urak egy kivételével?! És hol van a szociálliberális hangocska?

Szintén tőle, 1991-ből: "…vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés." És arra hol a garancia, hogy kókler politikusok nem teszik tönkre a gazdaságot?!

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről - csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen... Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az... idegengyűlölettel..."

"Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar." (Magyar Nemzet, 1998. április 9.)

Nos, akkor most ki az uralkodó?

Ne felejtsük el az ígéretet sem, hogy "mindenkit meg fogunk védeni"!

Tavaly nyáron: "Egy diktatúra, legyen az akár barna vagy vörös, semmilyen vonatkozásban nem lehet jobb, mint a szabadságra épülő demokrácia rendje. Ha mégis ez a látszat keletkezne, akkor a demokratikus politikusok rosszul teszik a dolgukat... a diktatórikus rendszer valódi átalakítása nem valósulhat meg, ha nem tudjuk megbecsülni a szabadságot, ha megjelenik a relativizmus, amikor relatívvá lesz a különbség szabadság és diktatúra között."

Cseh Tamás halála után percekkel: „Ő a mi katonánk, a legjobb katonánk, a legjobb harcosunk volt”, mondta. „Ha az ember legjobb katonája meghal, azt jelenti, hogy a döntő ütközeten már túl vagyunk, de van még dolgunk, míg a parlamenti matematika nyelvén is látszani fog mindez”

Nos, látszik!!!

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.06.05. 17:46:54

"Úgy látszik, a Ház ellenzék nélkül is működik, talán nem lesznek olyan élvezetesek a viták, és elvesztünk néhány megfontolásra érdemes érvet is."
Miniszterelnökként arra reagálva, hogy az ellenzék kivonult a parlamenti ülésről. 1998, december
süti beállítások módosítása