Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

E-demokráciát!

2010.01.24. 02:10 | partizano | 26 komment

Címkék: mszp fidesz kdnp jobbik iksz societas lmp netkampány

Ez a hét a szembesülés hete volt. Az internetező társadalom forgatókönyvekkel, és stratégiákkal szembesült, melyeket a pártok készítettek a kampányra. Szájbertérre beköltözött a külső világ. De a pártok itt sem képesek magukat meghaladni. Ugyanazt a szöveget tolják mint az újságokban, a tv-ben és T. házban. Annyi különbséggel, hogy arctalan nickek klaviatúrájából csöpög az ideológia.

Nem is az MSZP lenne, ha nem szivárgott volna ki az ifjúsági szervezetük netes kampánystratégiája. A jobboldali (Jobbikos és Fideszes is) blogok fűt fát fújtak a szervezetre. Mint ha ők szűz ministránsfiúk lennének. Pedig nem. Persze ezt a labdát a Fidesz politikusai is igyekeztek lecsapni. Nyilatkozataikban volt egy kis „gyurcsányahibás”-ozás, majd egy netkampányos hauzugságra abszurditásra ültek fel. Tény, ennek köszönhetően a Societas bannerje kint van a fidesz.hu-n, (a 2006-os kampányban az MSZP ifjúsági szervezetének irodát ajánlatok fel a székházukban) Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt beszédrészlete alatt. (Lehet, hogy az államigazgatásba törekvő Fidelitast lecserélnék a Societasra??:D) Bár a netkampányoló MSZP honlapján, sem a társult ifiszervezetük a Societas honlapjára mutató logó, sem a Mesterházy beszéd nem található meg a nyitóoldalon. De hát ez az ő bajuk ! Mondjuk nem is ők kampányolnak a neten, hanem a Societas. Szerintem a szervezet köszöni az ingyen reklámot, jól jön az nekik. És a Piroslap beszámolt  a héten a Jobbik netkampányáról is. De ne faroljunk ki szélsőjobbra.

Szóval a narancséknál sem idegen a netes agitprop. Bár az utóbb években az internetes téren igen csak visszaszorultak, de még 2006-ban kőkeményen, szervezeten osztották a kommenteket! Nem mintha sokat számított volna. Ezt a feladott az egyik ernyőszervezetük, a KDNP ifjúsági szervezete, az IKSZ nyerte meg. Nyílt internetes honlapon toborozták/toborozzák a netaktivistákat. A ifiak szerveződése által kezelt szájton, -természetesen- instrukciókat kapnak a világhálón eltévedt fiatalok arról, hogy mi a közvéleménye. Ha nincs véleményük, legyen, ha van, ez legyen! A projekt lényege ennyi. No de mit csinál egy őskeresztény ifi, akinek most már van véleménye? „A megszerzett ismeretanyaggal felvértezve a netaktivisták párbeszédekbe bonyolódnak fórumokon, e-mailen, chaten.” Persze, nehogy vakvilágba kommenteljenek ezek a szájbergyerekek: „A netkampany.hu különböző internetes fórumokra irányítja a netaktivistákat, hogy ott véleményüket kifejthessék”

Bár a Gyikból kiderül az is, hogy ez a netkampány, igen kezdetleges, vagy talán kevésbé profi a másik kettőhöz képest.(Vagy az IKSZ, hülyének nézi az aktivistáit, vagy ezek nagyon bekockultak a klérusba):

„Miért vannak viccek a honlapon?
Az élethez hozzátartozik a humor. Sok fontos témával kapcsolatban születnek humoros írások, viccek, melyek a műfaj sajátos eszközeivel világítanak rá olykor lényeges dolgokra, vagy mutatják fel érvek önellentmondásait, abszurditását.

Miért vannak képek és videók a honlapon?
A netaktivisták e-mail és internet forgalmukban sokszor találkoznak multimédiás üzenetekkel. Társadalmi kérdésekkel kapcsolatos vitákban is sok érdekes vagy humoros kép, grafika születik. Ezeknek is helyet biztosítunk a honlapon, mert egy beszédes kép olykor többet mond ezer szónál.”

Világos lesz az is, hogy az interneten is igyekezett a szélsőjobbosokat integrálni a fidesz, hisz többek között az egyik kommunikációs feladatuk az alábbi volt:

„Jelen kampány célja, hogy támogassa a Budapest XII. kerületi Turul szobor felállítását és fennmaradását.”

 

Szerintem a leggázabb dolog az álszentség, mára tök természetes dolog, hogy az interneten is fent vannak a pártok. És szerveződnek. Bár tény, hogy két párt -próbálja - uralni ezt a teret, az LMP és a Jobbik. Az előbbi szinte csak ott szerveződőt meg (offline hamar kiderülne, hogy még a néhai SZDSZ-nél is Budapest centrikusabb a párt). Itt is folyik a közdelem. Nyilván nem nézik jó szemmel az újonnan próbálkozókat. És lehordják őket a sárga iszapig. De az Internet nem csak a liberálisok és a szélsőjobbosok privilégiuma. Nem uralhatja egy párt, egy ideológia ezt a teret sem.
 

Azt hiszem, most E-diktatúra van!

Hamarosan elmúlik azok ideje, akik: meglátják másutt a trollokat, de hogy ő maguk orkok azt nem veszi észre!

 

 

 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr961696879

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Közpénzből javasolták a kommentek tiltását 2010.01.24. 17:10:45

Meggyes Tamás esztergomi polgármester népszerűségének emelkednie kellett volna. Legalábbis a legutóbb a villájánál közpénzből csónakázótavat építettő városvezér népszerűsége érdekében már  készült egy tanulmány – mondani se kell: közpénzből....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosenfeld Koppány · http://magyarinfo.blog.hu 2010.01.24. 12:55:31

Azért fikázzátok az LMP-t, mert jobban szerepel az online térben, mint ti, illetve azért, mert féltek, hogy a normális baloldali szavazók az LMP-t fogják választani, nem a vérciki MSZP-t.

Ez érthető. De ha az online térben jól akartok szerepelni, akkor szerintem semmiképp ne societas-os troll hadsereget szervezzetek, mert ez sokkal több ellenérzést szül, mint amennyi hasznot hoz. Nincs gusztustalanabb hernyó az online térben, mint a "bérkommentelő". Kb akkora presztízse van, mint egy 3/3-mas ügynöknek, vagy mint a jobbikos bérkommentelő trolloknak (őket is utálja mindenki).

theof 2010.01.24. 16:36:45

Az MSZP-SZDSZ-MDF pártok azért szorultak ki teljesen az internetes kampányból mert azok akik megpróbáltak őket támogató hozzászólásokat, blogokat írni több száz hozzászólásban hordta le a sárga anyaföldig a tisztelt publikum. Ha valaki ír, egy a jelenlegi kormányzó pártokat támogató cikket és engedélyezi a hozzászólásokat, gyakorlatilag pillanatok alatt megszületik az iromány hozzászólás megcáfolása és ez a cáfolat sokkal szélesebb körben kezd el terjedni.

Az MSZP azért nincsen olyan nagy felületen az interneten mert ha elkezdenének itt is kampányolni az olvasók teljesen szétcincálnák őket és az ellenkezőjét érnék el mint amit szeretnének. Ebből, a fősodrású média is merítene, amely már eljut az őket támogató nyugdíjasokig cigányokig hajléktalanokig.

partizano 2010.01.24. 16:52:14

@Rosenfeld Koppány: Dehogy fikázom az LMP-t! Szerintem ebben a cikkben mindenki megkapta a sajátját, így az LMP is, bár ő nem is kapott olyan nagyot! Amúgy én csak a jelenséggel foglalkoztam ezt nem értékeltem. (Az MSZDF vagy mi a nevük , SZDSZ+MDF-el ezért nem is foglalkoztam mert nincsenek sehol se)

A Piroslap tény, hogy válaszolatlan baloldali, szociáldemokrata értékeket képvisel. Itt a poszt írok jelentős része (pl. én is) párt (hülyeség) függetlenek vagyunk. Így a tanácsodat nem tudom, de nem is akarom továbbítani, majd rá jönnek, nem?

partizano 2010.01.24. 16:58:08

@theof: Persze, de szerintem e mögött van szervezés más pártok részéről. Pont ezt írja le ez a cikk is meg több is.

Mondjuk, mi nem kampányolunk direkte, de tény, hogy baloldali (nem feltétlenül MSZP-s) értékrendet képviselünk. Olyan élesen nem tapasztaljuk ezt. Pedig voltak azért témák amiket felvetetünk már.

Mondjuk azokkal akikkel csináljuk ez a blogot mindig jót nevetünk a reakció időn mire megérkeznek a pártok kommentelői:D

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.01.24. 17:07:55

Istenem, hogy lehet még valaki először is MSZP szimpatizáns, mint olyan, ráadásul olyannyira, hogy még blogot is indít nekik? Na mindegy.

A helyesírást gyakorold, kérlek, ez így gáz. Másodsorban, az internetes kampánynak ott van eredménye, ahol azt olvassák. A fiatal, szavazóképes állampolgárok közül minden 17-ik szavaz az MSZP-re (felmérés volt róla) és tegyük hozzá, hogy ugyanezek használják az internetet is. Az MSZP kampányolhatna mondjuk nyugdíjas lapokban, ott lenne eredménye.

Mind a Jobbik, mind az LMP támogatói nagyobb részt fiatalok, ez amúgy a magyar oktatás szégyene, de ezért érződik a nagyobb hatásuk az interneten, ez ilyen egyszerű.

Röviden, a Jobbik és az LMP bázisa be tudja kapcsolni a számítógépet, az MSZP-é nem.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2010.01.24. 17:08:58

@theof: A baloldali szavazók általában kevésbé vállalják fel a szimpátiájukat. Orbán 2002-ben több embert vitt az utcára (pl.: Kossuth tér) mégis vesztett. (Most meg eleve több a jobboldali szavazó).

Persze van, amikor a Fideszes városvezetőnek közpénzből készült tanulmányban javasolják, hogy népszerűsége érdekében ne tegye kommentelhetővé a blogját.

fideszfigyelo.blog.hu/2009/09/18/komment_moderalasi_javaslat_kozpenzbol

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.01.24. 17:17:36

@d.z.: "Mind a Jobbik, mind az LMP támogatói nagyobb részt fiatalok, ez amúgy a magyar oktatás szégyene"

- Ez mondjuk így sarkítás szerintem. Nem (csak) ezen múlik leginkább...

Amúgy meg francot politizáltok ennyit. Inkább nézzetek Haruhi-t! :P (lásd fentebb a képen)

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.24. 18:35:55

MSZP 4.85%
FIDESZ 15.42%
SZDSZ 0%
MDF 7.93%
KDNP 0.44%
MIÉP 0.88%
Munkáspárt 1.76%
Jobbik 46.26%
LMP 20.26%
Egyéb 2.2%

Nálunk ( www.kitvalasztanal.hu ) szavazók eloszlása. Azért ebből lejön, hogy messze a legaktívabbak a Jobbik szavazók. Fidesz és LMP közel azonos szinten van. Többi párt felejtős.

@theof: Jó, ne írjanak sajár blogot. De nem is kommentelnek. Én legalábbis nem találkoztam ilyesmivel.

tony zionist 2010.01.24. 18:55:00

van olyan nem zsidó fiatal, aki beáll MSZP-snek?

oké, komcsi muterfatereseket kivéve.

tony zionist 2010.01.24. 18:57:10

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal: lavinaszerű győzelmeket fog aratni a Jobbik.

az önkormányzati választásokon sztem márnagyvárosokban is elképzelhető Jobbikos győzelem, és így polgármester.

pl Botka helyett vmi Jobbikos, mekkora lenne már :)

emlékszem a kis nyikhajra, amikor 94ben legfiatalabbként bekerült. nem, nem a kommunista gyalázatos muterja miatt, dehogyis...mert ő már 22 évesen szagértő volt, és hihetetlen szociális érzékkel rendelkezett...

16 év alatt összejött egy zanzibárra :D

böhömúr 2010.01.24. 19:04:33

@tony zionist: és utána felébredsz hogy bilibe lóg a kezed!

szánalom 2010.01.24. 19:08:13

@tony zionist: 800 ezer mszmp párt tag volt. Na szaladj gyorsan faggasd csak ki a szüleidet, nagyszülőket! És ha kiderül, esetleg hogy ott a családban is dúlt a Kommunizmus, szerintem búj el! Tudja ezt a jobbik is, ezért lehet volt MSZMP-s a tagja!

SZÁNALMAS VAGY!

Sicc

tony zionist 2010.01.24. 19:11:07

én? nektek kéne már felébrednetek, hogy lassan már mindenki leköp titeket, és nem azért mert gonoszfideszes, hanem mert egy MSZP-s minden normális magyar ember szerint egy leköpendő, megvetendő szar. nem más.

ezt kiharcoltátok magatoknak...

@szánalom: volt az 1millió is. és? kcisit másképp működött a dolog. volt ahol kötelező volt, volt ahol csak ajánlott. voltak sokan, akik utálták a kommunizmust, és párttagok voltak, és voltak párton kívüli kommunist gecik is.

aki 2010ben MSZP-s, az nem emberi lény...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.24. 19:12:14

Ez most olyan, mint amikor a béka csókolja meg a királylányt, és ebihalak születnek.

tony zionist 2010.01.24. 19:15:57

partizano
Adatlap

partizano 8 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2009.09.08. óta tag

pfff :) a patekhuszár

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.01.24. 19:41:28

@tony zionist: már ne haragudj, de ahova te beteszed a lábad azt a posztot tuti fossá kommenteled fassággal. Nem lehetne, hogy a;ne írj idegesítő hülyeségeket mindenhova? b; találj jobb elfoglaltságot? c; levonj valami konzekvenciát abból, hogy mindenhonnan letiltják a kommentelési lehetőséged?

tony zionist 2010.01.24. 20:04:28

@d.z.: nem engem jellemez :) hanem a tiltót...nekem a szó is elég fegyvernek

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.01.24. 21:18:54

az egész választási mizéria egy nagy népbutitás... francnak kell ennek ennyi ideig húzódnia. Legyen 2 hetes a kampányidőszak, reklámok meg plakátok nélkül...

tony zionist 2010.01.24. 23:36:59

@Kőmíves Kelemen: meg MSZP-SZDSZ-MDF nélkül.

mesterházi menjen inkább cusi mellé a haverjaival...

az is beszarás, hogy aratóék csak úgy visszaadtak x milliót, meg se gyanúsítják őket, és maradhat államtitkár. újhelyit meg májszterhauzert pedig hetekre eltüntették, mikor cusiért mentek a fakabátok. ez az MSZP :) csupa bűnöző

pír 2010.01.25. 12:40:54

@Kőmíves Kelemen: ha a népnek cirkusz kell, akkor kapjon cirkuszt.

cyrus01 2010.02.01. 09:09:19

@Rosenfeld Koppány: az lmp egy lufi nem is kell vele foglalkozni ahogy a többi libsi szarral sem de a JOBBIK magyar ország ereje vele igenis kell egyébként találó a neved
süti beállítások módosítása