Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

(Anti-)Demokrata könyvpusztítók - Napi legalja VIII.

2009.11.03. 20:55 | ZöldMarci | 2 komment

Címkék: könyv kultúra fidesz demokrata bencsik andrás bencsik könyvégetés pozsonyi ádám napi legalja könyvpusztítás

Néhány éve Orbán három lapot ajánlott az emberek figyelmébe, köztük a Demokratát. Legutóbb ott olyan írás jelent meg, ami után Orbán Viktor is helyesbíthetne. Addig is ideteszek egy-két bekezdés Andressew Iván blogjából, amely elegáns csattanóval válaszol a Demokratának:

"Kérem, mindenki gondolja végig a Demokratában megjelent, Pozsonyi Ádám által jegyzett "Harcra fel!" című írás lehetséges következményeit. A szerző többek között ilyeneket üzen:
"Alakítsunk kis házi kommandókat. Három-négy fős csoportokban fésüljük át a könyvtárakat, és lopkodjuk ki, majd semmisítsük meg a ballib hazaárulás és ízléstelenség fekélygócait. Ha a kicsempészés nem megoldható, tépjünk a lapokba, firkáljuk össze, szellemi mérgezésre tegyük alkalmatlanná a futtatott senkiházik mocskait, mit hazaáruló médiánk minden szinten propagál.
Ne becsüljük le ezt a feladatot. A világ sorsa szellemi síkon dől el..."
">>Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok.<< Ez legyen a felállítandó kis szabadcsapatok indulója, kik hősi, szent harcba indulnak a magyar szellemi élet megtisztításáért. Erkölcsi gátlásuk ne legyen."
 
Ne minősítsük a Demokratát és főszerkesztőjét, Bencsik Andrást, aki ezt megjelentette. Kérem, ne minősítsük Pozsonyi Ádámot, de még az íráskészségét sem. Mert ennek már nincs értelme.
Ne minősítsük azokat a pártokat, író- és újságíró- és egyéb alkotószövetségeket, kulturális közösségeket és szervezeteket, egyházakat, amelyek ezt szó nélkül hagyják. Mindegy is, mit tesznek és mondanak. Cinkosok voltak abban, hogy idáig jutottunk. Már késő: magunkra vagyunk utalva.
Csak azt kérem, hogy védjük meg együtt a könyveket. Kérem a könyvtárosokat, a könyvesbolti eladókat, az olvasókat, a vásárlókat, ne engedjék, hogy ezek a gondolatok lábra kapjanak és pusztítsanak ebben az országban.
Nem tudom, hogyan óvhatjuk meg gondolatirtó gárdisták pusztítása ellen a könyveket, de ha kell, akár rejtsük el őket biztos helyre, amiképpen ezt más, vészterhes történelmi pillanatokban elődeink sokszor megtették.
 
Kérem, értsünk egyet azzal a gondolattal, amelyet meglepő módon a Demokrata ugyanennek a számnak egy másik oldalán idéz:
"A nemzeteket úgy likvidálják, hogy legelőször elveszik az emlékezésüket. Megsemmisítik könyveiket, műveltségüket, történelmüket. És valaki másféle könyvet ír, más műveltséget nyújt, és más történelmet gondol ki nekik. A nemzet lassan nem érti jelenét és elfelejti a múltját. (Milan Kundera)""

 

A fidelitasos alapítású Reakció blog tavasszal jó cikkben szólt be, a "nemzeti" könyv- és írógyűlöletnek, a gond csak az, hogy ez láthatóan nemcsak a Jobbikot érinti:

http://reakcio.blog.hu/2009/05/15/a_jobbik_fanatikus_konyvtara

 

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr841496990

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi a közös a Jobbikban és a Magyar Dolgozók Pártjában 2009.11.07. 17:49:53

Szociológiai karakterükben, retorikájukban és a keleti Nagy Medvéhez fűződő viszonyukban is megegyeznek. A Jobbik szociológiai karakterét hasonlítom össze a bolsevik típusú kommunista pártokéval.   A Jobbik és a bolsevik típusú pártok k...

Trackback: Prédikálja a vizet, issza a bort 2009.11.04. 11:16:12

Fölösleges volt előre bespájzolni konzervekből, ásványvízből, Marx-összesből, és mindenből, mi nélkülözhetetlen a világvége előtti átmeneti időszak átvészeléséhez. Mert hogy elmarad. Mármint a világvége. Amikor már azt hittük, nincs tovább és menekülni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n0kedli 2009.11.05. 04:27:59

Kicsit ironikus, hogy épp egy Demokrata című lap hasábjain engedik publikálni ezt a felvilágosodás-fób, látens mazochista izépukkasztót. De most komolyan, mi a fasz baja van ennek az arcnak? A legviccesebb, hogy miközben vehemensen fikázza a felkapott kortárs irodalmat, majd minden cikkében sikerül ejtenie vagy három vesszőhibát...

n0kedli 2009.11.05. 04:39:45

Egyébként - mint az előző kommentemből látszik - nem értek egyet abban, hogy Pozsonyit nem kéne minősíteni az eset kapcsán, vagy nem kéne az ő személyére kihegyezni a dolgot: ez az arc tökéletes orvosi ló, amelyen be lehet mutatni, hogy találnak el egyes, a kommunizmusban megcsömörlött emberek útkeresésük során antidemokratikus ideológiákhoz. Erősen át van hatva a magyar közélet azokkal a mémekkel, amelyek a kommunizmus idején lettek a fejekbe plántálva: vagyunk mi, és van a homogén "ellenség", az "idegen" ideológia, amely a mi egységünket akarja felszámolni, és ehhez globális machinációkat alkalmaz. A széljobb ugyanezt a retorikát nyomja, csak más szereplőkkel, az átkosban szocializálódott néptömeg pedig nem véletlenül vevő rá.
süti beállítások módosítása