Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

RTL Híradó: ötezer egészségügyi dolgozó készül felmondani (+videó)

2020.11.09. 09:24 | balközép | Szólj hozzá!

Már több mint 5 ezer egészségügyi dolgozó jelezte a Magyar Orvosok Szakszervezeténél, hogy elhagyják pályát, és nem írják alá az új munkaviszonyról szóló szerződésüket.

A szervezet elnöke szerint már az is katasztrófa, ha 10 ember felmond, de ha tömeges pályaelhagyás lesz, januárban összeomlik az egészségügyi rendszer – hangzott el az RTL Híradó riportjában.

 

Tovább olvasom>>>

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

Ukrán győzelem az európai kultúrhadszíntéren

2016.05.16. 01:33 | Tucker Dávid | 4 komment

Címkék: zene eurovízió orosz külföld ukrajna oroszország európa ukrán

Jamala (Dzsamala) ukrán énekesnő megnyerte a 2016-ban, Stockholmban rendezett Eurovíziós Dalversenyt. Ez önmagában nem nagy dolog, máskor is nyert már Ukrajna Eurovíziót. Ami ezt a győzelmet valóban érdekessé teszi, az a produkció politkai tartalma, ami mögé Európa szombat este beállt.

jamala-1.jpg

Dzsamala a győzelmét ünnepli Stockholmban.
Fotó: AFP. Forrás: ABC News. Bicepsz: nem semmi.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A kopaszi gát és a népszavazás

2016.02.28. 11:37 | Brendel Mátyás | 1 komment

A "kopaszi-gát"

Kezdem azzal, hogy Orbán sajtótájékoztatója a kopasz-botrány után tartalmazott pozitív elemeket, meg negatívokat is:

A) Orbán elismerte, hogy a törvények rosszak.

B) Orbán megígérte, hogy ki fogják javítani a törvényeket.

C) Orbán bejelentett egy másik népszavazást a kvótákról.

A)-val kapcsolatban azt ki kéne hangsúlyozni, hogy ez az ő törvényük, tehát elqrták, nem kicsit, nagyon.

B)-t nem kell elhinni, én megvárom, amíg kiderül.

C) ízléstelen, bunkó dolog, ha egyszer elismeri, hogy a népszavazási törvény rossz, akkor addig ne használja! Ez olyan, mintha bejelentette volna, hogy a törvény adócsalásra ad lehetőséget, és egyúttal, hogy ő ezt ki is fogja használni a legközelebbi adóbevallásban, aztán majd utána legfeljebb kijavítják a hibát.

A kvótás népszavazás kérdésfeltevése egyébként népbutító, és uszító jellegű,

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Merthogy nem betelepítésről van szó, hanem áthelyezésről. És mert az Európai Unió határozatainak betartását elfogadtuk a csatlakozáskor, illetve a liszaboni szerződés aláírásakor.


Ez kb olyan, mintha a boltbezárásos népszavazást így tennék fel:

nepszavazasboltbezaras.png

 

A tájékozatlanok nyilván azt gondolják, hogy az NVI-nél annak a népszavazási kérdését fogadják el, aki elsőnek leadja, úgy általában. És, hogy a Kopaszok szimplán nem hagyták Nyakónak leadni a kérdést. A helyzet azonban az, hogy egy bizonyos, előre nem tudható időpont után kellett elsőnek lenni, amikor a bíróság kihirdeti az előző kérdés elmeszelését. Ez 12 órakor jelent meg az interneten. 12 óra után kellett tehát elsőnek lenni. Na most az egyik videó felvételen látszik, hogy Nyakó 12 előtt odamehetett a blokkolóhoz. Ugyanakkor utána hátrament. Nyakó indoklása szerint azért, mert egy bizonyos csík mögé kellett menni, és a kopaszok ott álltak a csíkon, és gátolták. Hát lehet. Aztán lehet, hogy 12-kor meg összezárt a "kopaszi gát". És az is lehet, hogy a kopaszok azért álltak ott, mert előbb jöttek, de az is lehet, hogy azért, mert előbb engedték be őket. Nem tudom, nehéz megállapítani. És az is lehet, hogy a kopaszok és a néni előre tudták a 12 órát. Elég valószínű, hogy leszóltak nekik.

Nekem úgy tűnik, hogy:

1) A törvény mindenképpen rossz. Abból nem lehet tülekedés, meg ilyen botrányos akciózás, hogy népszavazás legyen vagy ne legyen. A tülekedéses botrány rosszabb, mint a bizottság túlterhelésének problémája.

2) A kopaszok lehet, minimum nem voltak fairek a viselkedésükben.

3) Az biztos, hogy a kopaszok és a néni szerepe a dologban nem pozitív. Ugyanis semmiképpen nem pozitívan használták a népszavazás intézményét.

Azt nem tudom tehát, hogy ott a helyszínen történt-e törvénysértés. Van-e a törvényben olyan tényállás, amely itt alkalmazható. Az viszont biztos, hogy az eset gyanúra ad okot. Arra a gyanúra mindenképpen okot ad, hogy a kopaszok igazából megbízás alapján teljesítettek. Például, ha egy csoport embernél ugyanolyan piros dosszié van, akkor az nem véletlen. Ezt sokan meg is fogalmazták. Az NVI-nek tehát ki kellett volna hívnia a rendőrséget. A rendőrségnek  hajnal és 12 óra között ki kellett volna tudnia érni, és minimum igazoltatni az embereket, rögzíteni egy pár tényállást. Az ügyészségnek pedig nyomozást kellett volna indítania. Ezt egyébként még most is kéne, mert a gyanú fennáll, és a médiában elég sok adat megtalálható arról, hogy kik után kéne nyomozni. Ezt az NVI nem tette, a rendőrség nem tette, az ügyészség nem teszi. Ez kérem az illiberális "demokrácia". Amikor nem lehet arról szavazni, amiről akarunk, hanem arról kell, amiről Orbán akar. Amikor a rendőrség, az állami intézmények, az ügyészség egyoldalúan teszi a dolgát. Ez a demokráciának nem olyan vérbe fojtása, mintha Nyakót a helyszínen agyonlőtték volna, ez sunyi elnyomás.

Ja, és egyébként a kvóta elleni népszavazás tavaly még a Fidesz szerint is alkotmányellenes volt.Idén meg már nem. Ez is az illiberális "demokrácia". Egyébként a tavalyi Fidesznek volt igaza: nem lehet, felesleges arról népszavazást kezdeményezni, ami az EU szerződésekről szól, és amit Orbán Viktor egyébként aláírt.

"teljeskörűen végre kell hajtani az Unión belüli áthelyezési folyamatot" ezt írta alá Orbán február 19-én.

orbanmegvanveszve.png

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A cinizmus kopasz csúcsai

2016.02.24. 16:01 | Tucker Dávid | 4 komment

Címkék: mszp fidesz népszavazás nyakó istván

Először akartam írni végre valamit a kockás inges demonstrációról. Pontosabban egy reakciót erre a Mandiner-cikkre, amiben a kormánypárti média egy kormánypárti újságírója kéri számon a tüntető pedagógusokon és diákokon, hogy miért is nincs a kezükben elég eszköz arra, hogy a kormányzatot bármiben is átgondolásra kényszerítsék? Azt akartam volna finoman megírni, hogy ez a cikk a szalonképtelen cinizmus csimborasszója.

Itt tettem volna egy kis kitérőt erre a még inkább kormánypárti Válasz.hu-n megjelent szösszenetre is, aminek az írója felháborodik azon, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében bizonyos kigyúrt kopaszok elállták a népszavazást leadni kívánó Nyakó István útját. Majd ő is nagyokat csodálkozik, hogy ezt vajon ki szervezhette így, mert tényleg óriási rejtély. Ehhez képest a másik számottevő jobboldali online médium: a Mandiner egészen kellemesen reagált. (Bár ezután azt is sikerült kihozniuk, hogy valójában az NVI a hibás.) Legfeljebb csak a kommentelők némelyike hisz azon összeesküvés-elméletben, hogy a szocialisták maguk szervezték oda az Sz. Ferenceket, valamint az egykori fideszes polgármester kampányarc feleségét, hiszen ebből az egész történetből a Fidesz jött ki a legrosszabbul, ergo csakis az ellenzék provokációja lehet. (Ezek szerint még szerintük is ciki volna, ha ez valóban a Fidesz műve lenne. Úgy látszik, még nekik is kell egy-két nap az új módszerekre való átálláshoz. Addig is ott a Magyar Idők, ott lehet tájékozódni az aktuális kánonról.)

kopaszok.jpgkép: Index.hu

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

Miért nem ér szart sem a tüntetgetés?!

2016.02.13. 12:18 | Brendel Mátyás | 45 komment

2247210_c58edf93f9bba227677451029b7fd058_x.jpg

Persze nem azt mondom, hogy a tüntetés általában, sehol a világon, semmikor nem ér semmit. Csak Magyarországon, és most nem. Azért, mert ez egy ilyen hülye ország. Orbán és bandája nem fél semmitől, csak attól, ha megbuknak a legközelebbi választáson. A jelenben nem félnek semmitől, csak, ha a közvélemény-kutatóknál nem a Fidesz vezet, vagy, ha egy időközi választáson bukik a Fideszes jelölt. Ettől is csak azért félnek, mert a választásokon való bukás rémét vetíti előre. Egyébként viszont ez a maffia kormány mindent leszar.

Egy normális országban ha kimegy százezer ember tüntetni, akkor az emberek elgondolkodnak, és lesz pár ember, aki azt mondja: "igazuk van, nem szavazok a kormánypártra". És ha sok ilyen tüntetés van, és igazuk van, akkor a kormány lassan sok szavazót veszít. Ezért normális országban az ilyen tüntetések jelzések, és a kormány figyel rájuk, próbál érdemben egyezkedni velük.

De nagyon sok magyar szavazó hülye.

1) Hülye az a szavazó, aki azt mondja, hogy "nem érdekel, hogy a kormány hülyét nevel a gyerekemből, mert én is hülye vagyok, ne legyen már a fiam okosabb, és egyébként is az a fontos, hogy a szír menekültek nincsenek az országban". Ez nem fogja fel, hogy az országot nem az teszi tönkre, hogy jön pár ezer vagy tízezer szír menekült, hanem az, hogy az oktatás és az egészségügy elrohad, hogy nincs érdemi befektetés, hogy Magyarország az EU segélyeken tengődik, és a kormány azt is ellopja. De ezt ő nem fogja fel, ő a Fideszre szavaz (vagy a Jobbikra).

2) Hülye az a szavazó is, amelyik nem szavaz a Fideszre, de a demokratikus ellenzékre sem, mert azt mondja, "az sem jobb". Hülye, mert a demokratikus ellenzék jobb. És ha a nemtörődöm szavazó nem szavaz a kisebbik rosszra, akkor az 1) pontban említett hülyék a nagyobbik rosszat emelik kormányra.

3) De még akkor is hülye a szavazó, ha azt vesszük, hogy szerinte az ellenzék és a kormány ugyanolyan. Ugyanis, mint mondtam, a Fidesz csak a bukástól fél. Ha a szavazók arra nem hajlandóak, hogy a Fidesz helyett másik pártra szavazzanak, akkor ezek biztonságban érzik magukat, és több geciséget követnek el. Csak azért érdemes a másik pártra szavazni, hogy a geciségnek némi gátat szabjunk. Csak ezért is. Mivel sok hülye szavazó ilyen egyszerű dolgot sem fog fel, kifejtem:

Tegyük fel, hogy a 2017-et írunk! A Fidesz van kormányon. Tegyük fel azt is, hogy el lehet lopni százmilliárd forintot, de tegyük fel, hogy ezt nem lehet médiabotrány nélkül ellopni. Na most nézzünk meg két különböző esetet:

A) A jelenlegi realitás a hülye szavazókkal. A Fidesz szívbaj nélkül ellopja a százmillió forintot, mert a közvélemény-kutatóknál toronymagasan vezetnek, és eddig is loptak, eddig sem lett baj belőle. Aztán, amikor elkezdik a lopást, és a médiában botrány lesz belőle, akkor sem esik a népszerűségük. Tehát sűrű migránsozgatás közben tovább lopnak.

B) Az a helyzet, amely egy normálisabb országban lenne: Fidesz csak 20 százalékon áll, durvára össze kell szedniük magukat ahhoz, hogy nyerjenek, mert az MSZP, DK, Együtt, PM, LMP (a neked tetsző összetételben) szintén 20 százalékon áll. A Fidesz népszerűsége azért ilyen alacsony, mert eddig is loptak, minden egyes lopásos ügyben esett 5 százalékot a népszerűségük, mivel a szavazók nem mind olyan hülyék, mint a jelenlegi valóságban. Ebben az esetben a Fidesz vélhetően vigyázna azzal, hogy ellopja azt a 100 milliót. Még normálisabb országban persze a Fideszt már 2014-ben megbüntették volna. Igazán intelligens országban meg egy ilyen paraszt rablóbandának esélye sem volna a választáson.

Mivel Magyarországon a B verzió nem működik, ezért a tüntetés szart sem ér. A Fidesz nem fél tőle, mert nem csökken a támogatottsága. A Milla tüntetések óta vagy egy tucat esetben volt már Magyarországon  sok tízezres tüntetés. Az egyetlen tüntetés, amelyik elért valamit, az az internetadó elleni tüntetés volt. Az talán azért, mert annyira hirtelen, annyira óriási tüntetés jött össze. De azóta már ez sem jön össze, és a Fidesz megtanulta: akár minden héten tüntethet pár ezer ember a Kossuth téren, le sem szarják, ezért szart sem ér.

El lehet  mondani, hogy ez a maffia kormány lop, csal, hazudik, hülye, urizál, és ezzel tönkreteszi az országot. El lehet mondani ezt még sok tucatszor, lehet ragozni így vagy úgy, de fokozni ezt már nem lehet. Legfeljebb a sok századik geciséget lehet sorolni. Aki ezt eddig nem értette meg, mert hülye, az nem érti meg. Aki megérti, az már megértette. Még egyszer elmondani egy pár ezres tüntetésen szart sem ér. Persze, elmondják az emberek a panaszaikat, viccelnek, morgolódnak, szerepelnek. No de ebből nem lesz változás. "Majd megunják, és hazamennek."

Mi az, ami ér valamit?! Fent van a képen. A taxisok, akik sokkal kevesebben vannak, mint a tanárok, azok el tudtak érni a kormánynál valamit. Hogy mivel érték el?! Azzal, hogy nem csak tüntettek. A sztrájktól, a szabotázstól, attól még fél a kormány, mert durva következményei lehetnek.

A kormány állandóan azt kommunikálja, hogy a tanárok ne balhézzanak. Ez pedig elárulja őket: a balhézás az az egyetlen dolog, amitől félnek. Igenis, pont, hogy balhézni kell!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

Mi a terve Orbán Viktornak 5 millió görög menekülttel?!

2015.12.06. 07:07 | Brendel Mátyás | 54 komment

greece.jpg
Mint tudjuk, Orbán Viktor

1) A kvóták ellen van.

2) Szereti a kerítést.

3) Le akarja zárni a görög-török határt.

4) Beszélt néha arról is, hogy a menekültkérdés megoldása Törökország, illetve Szíria.

Igen ám, de ahogy arról már írtam, 3 hülyeség, mert a görög-török határ nagy része tenger. A szárazföldön már van kerítés. A tengert nem lehet lezárni. És hiába küldenek oda haditengerészetet, azok akár még el is süllyeszthetik a gumicsónakokat, de utána ha nem akarják az embereket is a tengerbe lőni, akkor fel kell őket venniük. És ha kihúzták őket a vízből, akkor nem lehet Törökországba visszavinni őket, hanem Görögországba kell vinni őket. Itt pedig menekültstátuszért folyamodhatnak, és máris a problémánál vagyunk.

Jó lenne Szíriában megoldást találni, ezt nem csak Obán monjda. Orbán igazából ezzel a lózunggal csupán a hátsó sorban az egyik papagáj. Az a baj, hogy Szíriában két jelentős erő van: az ISIS és Aszad. És mindkettő elől menekülnek menekültek. Van olyan menekült, aki tényleg egyszerre mindkettő elől. A nem dzsihadista ellenzéki erők gyengék, és nem biztos, hogy tudnának kormányozni. Ha még kézben is tudnák tartani a helyzetet, akkor is igaz, hogy előlük is volnának, akik menekülnek. Menekültek tehát úgy tűnik, mindenképpen lesznek még évekig, és nem garantálható, nem is várható igazi megoldás.

A törökök (és Jordánia és Libanon) sok menekültet befogadtak, de már régen túl vannak a befogadóképességükön. Éppen ezért is indultak el a menekültek onnan. Lehet segíteni Törökországot ebben, és ezt az EU meg is teszi (nem, nem Orbán adott pénzt Törökországnak, mert ehhez Magyarország túlságosan is szarul teljesít). És meg lehet állapodni a törökökkel, hogy nem engednek annyi menekültet Görögországba. De ez a megoldás sem biztos, nem látszik, hogy hosszútávon is megáll-e. És embercsempészek a török hatóságok ellenére is fognak tovább működni.

Görögországba tehát mindenképpen jönnek a menekültek. Ha jobban mennek a dolgok, talán nem sok százezrével évente, hanem csak kevés százezrével. Orbán megoldása pedig az, hogy Magyarország épített és épít kerítést. Orbán azt mondja, tegyen így Szlovénia, Horvátország is, Szerbia, Macedónia is megteheti. A bolgárok és románok is.

Rendben, de mi lesz ennek a vége?! Az, hogy ott ragad a sok menekült Görögországban. Ez a görögökön kívül látszólag mindenki másnak jó, csakhogy:

A) A görögök ezt nem fogják lenyelni. Ha kell, aktívan fogják segíteni a menekülteket. Zsarolni fogják az EU-t. Minimum sok pénzt kéne a görögöknek fizetni.

B) Még ha le is nyelik, nem bírják. Pláne a gazdasági válságban lévő, amúgy is államcsőddel küszködő Görögország. Hogyan várható el tőlük, hogy még a sok százezer menekülttel is küszködjenek?! Nekik a hatalmas munkanélküliségi rátával, majd összedőlő gazdasággal tényleg nem menekültekre van szükségük. Arra Németországnak, és társainak van szüksége, és bizony egy bizonyos mennyiségre még Magyarországnak is szüksége lenne, demográfiai okokból, és bizonyos munkaerőhiány miatt.

No de ami a legfontosabb következmény, az az, hogy Görögország ebbe beleroppan. Aminek az eredménye az, hogy mondjuk fél Görögország, 5 millió ember fog onnan elmenekülni. Volt már hasonló a görög kommunistákkal, szóval a görögöknek nem gond az országuk elhagyása.

Na most a görögök schengenen belül vannak. Személyi azonosítóval felülhetnek repülőre, és kiszállnak Ferihegyen. Orbánnak az égadta világon semmi alapja nem lesz kizárni őket, mert schengeni EU tagok. És akkor mit fog csinálni Orbán 5 millió görög menekülttel?!

Na jó. A görögök sem az igen szarul teljesítő Orbanisztánba fognak jönni, hanem ők is Németországba. Tehát ez valójában megint nem Orbán gondja, ő sunyi módon kihúzhatja magát belőle. Merkel gondja, hogy Görögország nyilván nem hagyható pácban. És ők természetesen semmiképpen nem akarnak olyan geci, hülye módon viselkedni, mint Orbán. Németország tehát átvesz menekülteket, és a kvótarendszer mellett van.

Mert Görögország nem tehet arról, hogy Szíriában háború van. Semmi közük hozzá. Arról sem, hogy Törökország mellett vannak, mert hát ez már földrajzilag így van. Tehát a kvótarendszer nélkül igazságtalanság volna az EU. Ezt mi úgy tudjuk elképzelni, hogy ha ukránok menekülnének, és az EU azt mondja, maradjon mind Magyarországon. Akkor Orbán nyilván ugrálna, hogy legyen kvótarendszer. De ha nem mi vagyunk a pácban, akkor Orbán, és a magyarok jelentős része egy antiszociális geci.

Az egész persze fog valahogy alakulni, mégpedig úgy, hogy Németország fog menekülteket befogadni, Orbanisztán meg nem fog, ha nem akar, de minden antiszociális geci megfizeti az árát annak, hogy ilyen. Magyarországnak pénzt kell majd fizetni, illetve Magyarországot az összes többi, kvótarendszeres ország utálni fogja. Alappal. És ennek kemény ára lesz.

Ezt csak úgy mondom az összes Orbanimádó hülyének, akik azt hiszik, Orbán okos, és kijátszotta az EU-t. Nem, a hülye magyar szavazókat játszotta ki, akik nem látják, hogy Orbán egy rossz "megoldást" választott, amelyik károsabb a kvótarendszer elfogadásánál. A kvótarendszer elfogadásával felvállaltunk volna egy kis feladatot. Erkölcsileg helyes lett volna, de mindenekelőtt benne lettünk volna az összefogásban az EU megoldásában. Részt vettünk volna a játékban, és nem a homokozó szélén antiszociáliskodtunk volna. Most az Európai Közösség ki fog tagadni minket. Ha nem is dobnak ki, ennek lesz ára.

Végezetül egy összefoglaló meglátás: ha valahol van egy menekültprobléma, és sok ország érintett, sok ország képbe kerül, akkor ott a menekültek így is, úgy is el fognak oszolni valahogy. A menekültek egy része így is, úgy is az egyik országban fog landolni, egy másik része máshol. Ha ezt senki nem irányítja, akkor az élet fogja irányítani. Sok menekült Németországba fog menni, mert ezt vette a fejébe, és el is jut oda. Van, aki itt-ott-amott el fog akadni, és eltölt pár évet. Mint ahogy az afgán menekültek sokszor megrekednek Iránban, hogy ott dolgozzanak egy ideig, hogy tovább tudjanak jönni. Vagy Törökországban. Magyarországon is maradhat pár menekült azért, mert ő ide jutott el, vagy valami tetszik neki az országban. Vagy van itt rokona, vagy itt szerelmes lesz valakibe, vagy ki tudja még miért. A menekültek, de különösen a bevándorlók egy része Görögországban reked, mert nem jut át a macedón határon. Sokan Olaszországban, mert Afrikából oda jöttek. Mások Franciaországban, mert franciául értenek. Mások Angliáig eljutnak, és angolul beszélnek. Az élet így is, úgy is fog alkotni egy bizonyos elosztást. Az EU a kvótarendszerrel csupán szervezettebbé, igazságosabbá kívánja tenni ezt az elosztást. Hogy ne úgy essék, ahogy puffan. Ne a kényszerhelyzetek alakítsák a dolgokat, ne alakuljanak ki helyi válságok, torlódások. Sokkal jobb, ha szervezetten veszünk át menekülteket, mint ha azért jönnek, mert Görögországban már katasztrófa van.

Orbán a szervezett elosztás helyett az anarchiára tette le voksát. És ez egyszerűen bugyutaság.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

süti beállítások módosítása