Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Vannak-e no-go zónák Párizsban?!

2015.09.22. 06:52 | Brendel Mátyás | 28 komment

707871-fox-news-no-go-zone_1.jpg

NINCSENEK. Emlékezetes, hogy a Fox News a Charlie Hebdo merénylet után cuppant rá erre a az éktelen baromságra, amely az interneten terjedt, mint gyöngytyúk a takonyra. De a magyar internetezők ettől nem jöttek nagyon lázba, hiszen nem Magyarországról volt szó. Most, a menekültügy kapcsán viszont tör elő a mélymagyar nácikból a hülyeség megint. Részben a Fox News alapján, részben a Kurucinfó alapján, részben meg az interneten alapjáraton terjedő hülyeség alapján. Maradjunk a Fox News eseténél, mert az nagyon konkrrét, nagyon jól dokumentált eset.

Érdemes talán megnézni az eredeti híradást is, amelyben a Fox News "szakértője" (azt írták ki, hogy nemzeti biztonsági elemző) elmondja, hogy ezekben a no go zónákban nem-muszlimok be se mehetnek, madrasza-iskolák vannak, sharia jog van, mini-államok,értsd a rendőrség se mehet be, és maguk bíráskodnak az ügyeik felett, és még a mentőautó is csak akkor megy be, ha van rendőri kísérete (no meg, ha beengedik):

 

 

Na most ez persze mind oltári baromság. De akkora baromság, hogy a franciák perelték a Fox Newst, kifigurázták a Fox News-t, és fetrengtek a röhögéstől. Érthető. Egy hülye amcsi, aki még ezek szerint soha nem járt Párizsban olyanokat mond, ami képtelenség. Az ő saját városukról, melyet ismernek, amelyben laknak.

Képzeljük el, ez olyan, mintha a Fox News-ban bemondanák, hogy Budapestet ellepték a pálmafák, és majmok ugrálnak ablakról ablakra. Nemcsak oltári képtelenség, de hogy a faszba jön valaki ahhoz, hogy a nagyvilágba kiabálja, tehát köztünk nekünk is azt, ami totális képtelenség?! Mégis mit gondolt?! Hogy Párizsban nem fog senki szólni?! Senki nem néz Fox News-t? Nem tudnak angolul?! Vagy, hogy a világ leglátogatottabb idegenforgalmi célpont városában nem járt még amerikai (Egyesült Államok)? Hogy gondolták, hogy ekkora hülyeségnek nem az lesz a vége, hogy az egész világ rajtuk röhög?!

A franciák beperelték a Fox News-t, és napokig ezen szórakoztak, a saját show műsoraikban ebből csináltak poént, és eközben ragyogó bizonyító anyagot is szolgáltattak. Íme egy ilyen műsor:

 

No de hagyjuk ezt, mert nem a Fox News itt a célpont, hanem azok a hülye magyar nácik, akik visszaböfögik ugyanezt a hazugságot. Akik nem jártak még Hajdúborzasztó határán túl, de a Fox News-hoz hasonlóan azt hiszik, majd ők megmondják, mi van Párizsban. Ők sem gondolnak arra, hogy van ám internet, megtalálni az ellenkező bizonyítékokat, a leleplezéseket, de leginkább arra nem, hogy mások azért nem olyan kis lokálparasztok, hogy ne jártak volna Párizsban, és ne röhögnék ki őket halálra.

A fenti kép egyébként a Liberation egy cikkéből való, amely szintén kielemzi, hogy mekkora baromság ez az egész. Ugyanezt a térképet láttuk visszaköszönni a francia tévé-műsorban. Nos nézzük, milyen zónákról van szó?! Csak azokat emelném ki, amelyek turistáknak is ismerősek:

1) Saint-Denis: a rue Reaumurtól északra levő területet emelik ki. A rue Saint Denis eme szakasza valóban nem annyira szép, itt állnak kint prostituáltak az úton, vannak szex-shopok, még a templom mellett is. Aztán a porte Saint-Denis-n túl meg mindenféle árusok vannak, közöttük itt van Párizs általam ismert egyetlen magyar boltja is, mellette meg úgy emlékszem egy lengyel bolt is van. A Passage Brady meg tele van indiai és pakisztáni éttermekkel. Színes az élet, de nem feltétlenül muszlim. És ha ezek az árusok nem engednének be senkit, akkor felkopna az álluk. Egyébként ez a környék már a maghreb bevándorlás előtt is ilyen árus utca volt, és a prostitúciójáról is híres volt. Nem az arabok vagy afrikaiak rontották el.

Kb így néz ki:


rue-fauboug-saint-denis-paris.jpg

Bárki megnézheti google street view-ban is, és kereshet más képeket. Sok prostituáltról fog találni képet, az igaz.

2) Belleville: a híres Pere Lachaise temető és a szépséges Parc des Buttes Chaumot közötti rész. Ez nem annyira gazdag környék.  Innen származik Edith Piaf. Sok kínai és zsidó lakik itt, minden bizonnyal arab is. Lakott itt egy munkatársam, tényleg nem túl jó házban, de francia volt. A csatorna és a parkok miatt egészen szép, idilli részek is vannak itt. Veszély, vagy olyan, hogy ne lehessen bemenni, olyan nincs. Egyszer it ettem valakivel egy zsidó étteremben Mardi Gras alkalmából. Továbbá itt található egy cukrászda, ahol kapni olyan francia krémest, amit mi magyarok ismerünk (amúgy náluk ilyen nem nagyon van). Valahogy így néz ki:
belleville-paris.jpg

Tényleg színes, és van egyfajta politikai aktivitás is, de ez inkább olyan, mint nálunk a Humanista Társaság, tehát próbálnak összefogni a szegényekért, kicsit naiv rózsaszín módon.

3) Chateau-Rouge: na most aki a Barbesnél kiszáll a metróból, az ugyan láthat utcai árusokat, akik nyilván feketén árulnak dolgokat, és tényleg ez egy híresen arab-fekete kerület. Olcsóbbak is a lakások. De hát kérem, azért ez félig a Montmartre, a Sacre Coeur oldalában. Itt naponta sok ezer turista fordul meg. Én is jártam itt sok tucatszor. Egyik kollégám is itt lakott arab barátjával. Ő egyébként egy metzi lány. Így néz ki:

entry-to-ch_teau-rouge-metro-station-cropped-e1370006629277.jpg

Ezek az árusok megint a turistákból is élnek, hülyék lennének nem beengedni idegeneket vásárolni. Jó, az igaz, hogy ebben a kerületben előfordul az, hogy az utcán imádkoznak a muszlimok. De azért, mert Franciaországban 1905 óta állami pénzből nem szabad templomot építeni. Sem keresztényt, sem mást. Na erről vegyen példát Magyarország!

A Fox News egyébként elismerte tévedését és kénytelen volt bocsánatot kérni egész Franciaországtól és Angliától, amit, akiket megsértettek.



Mint az az előzőekből sejthető, jól ismerem Párizst. Jobban, mint Budapestet. Azért, mert éltem Párizs egyik külvárosában 3 és fél évet. Majd minden hétvégén bent voltam Párizsban, és minden környéket, minden múzeumot bejártam. Ezt a blogommal tudom is igazolni, dokumentálva van.

Azt is megtudhatjuk a riportból, hogy Franciaországban állítólag több, mint 750 van ezekből a no-go zónákból. És itt lóg ki a lóláb, ugyanis Franciaországban volt 751 ún. "zone urbaine sensible", azaz mondjuk: "törékeny városi zóna". 2014-ben megszüntették ezt a besorolást. Mondjuk úgy, hogy hátrányos helyzetű kerületek. Ezek az államtól nagyobb figyelmet kaptak, esetleg több támogatást. A Fox News cikke ezeket már említi is. Jó, de ne túlozzuk el a dolgot, mert:

1) Ha a támogatásra szoruló zónákat no-go zónáknak nevezzük, akkor egész Magyarország az, hisze felzárkóztatási támogatást kap az EU-tól.

2) Továbbá akkor a francia termelők dzsihadisták, hiszen támogatást kapnak az EU-tól, sokszor arra, hogy ne csináljanak semmit. Ennek értelmén lehet vitázni, de az egy másik kérdés.

3) A bevándorlók közül, és főleg Franciaországban tényleg sokan ilyen szegény kerületekbe kerülnek, hiszen ezek olyan országokból jönnek, amelyek szegényebbek Franciaországnál, naná, hogy nagy részük szegény. Franciaország helyzete abban is speciális, hogy a volt francia gyarmatokon sokszor eleve beszélnek franciául, tehát tényleg jobban vonzza onnan a szegényebb bevándorlókat is. De a mostani, szír menekültek, azok eléggé mások.

4) Az, hogy ezek a bevándorlók ezekben a kerületekben ne integrálódtak volna, az túlzás. Kicsit olyanok ezek, mint egy szegény magyar falu, ahol sok a közmunkás. De, mint saját tapasztalatból tudom, ezek között ott élnek szegény PhD. hallgatók is, akiknek olcsóbb lakás kell. Csakúgy, mint ahogy nálunk laknak szegény diákok, PhD hallgatók, sőt, végzett bölcsészek is a IX és VIII kerületben. Csak úgy, mint ahogy én magam is laktam a VIII. kerületben valaha. Párizsnak nincs olyan kerülete vagy környéke, amire azt mondanám, hogy ide turista ne menjen el megnézni. Bizonyos külső részek persze halál unalmasak, és minek menne oda a turista, de veszélyes vagy annyira lerobbant hely nincs, mint a nyócker.

Páriszról szólva végezetül még egy konkrét személyes élményemet osztom meg. Amikor Franciaországban laktam, akkor volt egy pár hónap, amikor nem volt munkám. Ekkor egy Massy nevű kisvárosban laktam Párizstól délre. Collocationban laktam egy német lánnyal és egy togói sráccal. Egy egészen normális családi házat osztottunk meg. Én nem nagyon szeretek kezdetben idegenekkel együtt élni, mert ki tudja, milyenek. De sokat lehetett spórolni ezen. A togói srácról megmondom nektek, azt se tudom, hogy muszlim volt-e vagy katolikus, mert semmiféle jelét nem adta semmiféle vallásnak. A német lánnyal megosztott fürdőszobát használt, de képzeljétek, egyszer sem erőszakolta meg!

Na most ráadásul ez a hely, a rue Jean Jaures, ez az egyik ilyen zone urbaine sensible mellett volt. Sétálgattam én azokban az utcákban is, amelyek be vannak jelölve a térképen. Semmi különös nem volt. Szerintem ott különösebben nem is laktak muszlimok, vagy más afrikaiak. Gazdagnak nem volt éppen gazdag. A közelben voltak modern, lakótelepi házak, hát, egyfajta francia Újpest-szerűség volt. Ennyi.

Szóval mindezek után azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon tanulságos, leleplező, ugyanakkor bosszantó, amikor a hülye, tudatlan kis náci jön, és meg akarja nekem magyarázni, hogy milyen nyugaton a helyzet, mennyire nem integrálódnak a muszlimok, és, hogy no-go zónák vannak. Ő, akinek halvány lila fogalma nincs a világról, semmi tapasztalata nincs, csak a kurucinfó baromságait olvassa. Amely kurucinfó explicit hazudik is, meg persze ki is emel dolgokat. Persze, vannak, voltak muszlim terroristák, de ettől még a muszlimok jelentős része nem terrorista. Persze, vannak még zavargások is, de hát Budapesten is voltak zavargások 2006-ban. Persze, a bevándorlók közt is van tolvaj, betörő, rossz arc, tuskó, és persze, amikor Algéria nyert valami fontos meccset egy foci VB-n, akkor kint voltak az utcán, és megállt az autópályán a forgalom, mert dudáltak. De ez még mindig barátságosabb volt, mint a magyar foci ultrák felvonulása legutóbb a magyar-románon.

És akkor még ehhez tegyük hozzá, hogy a szír menekültek egészen mások, mint az afrikai bevándorlók. Az afrikai bevándorlók nagy része tényleg megélhetésért jön. Kisebb része Franciaországban tanul. A megélhetésiekkel kicsit nehéz, pláne akkor, amikor Franciaország stagnál. De a szírek menekültek, nem szegények, és képzettek. Képzettebbek  a magyar átlagnál. Ok, nem tudnak németül, de sokan tudnak angolul, és ezt süsd meg, Németországban sok helyen és sok szakmába ez is elég. Nem olyan nehéz megtanulni németül sem az angol után.

És ha Németországról van szó, hát ott sem kell nekem a kurucinfós hazugságokat mondani, mert Németországban is éltem. Németországban nagyon sok a török. És a törökök még csak nem is lázonganak annyira, és eddig Németországban sikeres terrorcselekmény sem volt. Ez lehet, hogy a törökök miatt van, vagy a németek miatt, vagy puszta véletlen. Mindenesetre az ha valaki bemegy egy Aldiba, akkor Németországban szinte csak török pénztároslányt fog látni. Az én városomban volt mecset, és állítólag 200 tagja volt a közösségnek. Ami nem sok, mert a város 16ezres. Szerintem több török van, mint 200, a többség nem jár mecsetbe. Mert bizony elvilágiasodnak.A török pénztároslányok természetesen tudtak németül, és bármerre jártam a városban, és találkoztam török, vagy más idegen emberrel, aki gyerekkel volt, a gyerek szinte kivétel nélkül németül beszélt. Volt, amikor a szülő még az idegen nyelven, de a gyerek németül válaszolt neki. Volt, amikor a szülő is németül beszélt.Saját példámon is tudom. Ha egy gyerek óvodába, majd iskolába kerül, akkor azt a nyelvet tanulja meg legjobban, amelyiket ott beszélik. Ha betesznek 5 törököt 15 német közé, akkor minden gyerek németül fog beszélni. Pláne, ha a tanítás is németül van.Saját példámon is tudom, hogy van ez, én fél év alatt tanultam meg az oviban magyarul, és utána iskolába mentem. A német nyelvet pedig elég erősen elfelejtettem. Van az "anyanyelv" kifejezésünk, ami megtévesztő, illetve régies. Régen lehet, hogy egy gyerek a legtöbbet az anyjával volt, és az ő nyelvét tanulta meg, az volt a legjobb nyelve, ha több volt neki. Ma ez addig érvényes, amíg a gyerek el nem megy a bölcsibe, oviba, suliba. Onnantól az anyanyelve a sulinyelv lesz, és nem az anyjának a nyelve.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr667807530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.28. 22:36:30

@kazse89: négy okból nincs kurvára igaza ennek a műsornak:

1) más az, ha valaki viccel valamivel, és azzal sérti meg a másikat. és más az, ha komolyan rágalmazza. ezt a különbséget minden normális ország törvénye ismeri. a magyar törvények is, az Egyesült Államok törvénye is.

2) más vélemény kérdése, és más a faktuális kérdés. az, hogy Párizsban nincsenek no-go zónák, az egy faktuális kérdés. aki azt állítja, hogy van, az faktuálisan téved, és rágalmaz. ha valaki iszlám hívőket viccesen dzsihadistának ábrázol, az nem faktuális kérdés, hiszen nincs konkrét személy megnevezve, dzsihadist muszlimok meg tény, hogy vannak

3) végül azt az Egyesült Államok törvénye is ismeri, hogy valaki rossz hírét kelti valakinek, valaminek, és ezzel ANYAGI KÁRT OKOZ. márpedig a világ leglátogatottabb turista-célpontjának kárt okoz az, ha ilyennel rágalmazzák meg. márpedig ha valahol, akkor az Egyesült Államokban kurvára be lehet ilyennel valakit perelni, és kurvára ki lehet perelni belőle az utolsó fillért is.

4) a 3) pont polgári törvénykönyv, a mások megsértése büntetőtörvénykönyv. a SUn ezt is összekeveri,mert hülyék. vagy valószínűleg nem is annyira hülyék, de tudják, hogy az olyan hülyék, mint te, beszoják

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.28. 22:38:16

@kazse89: és a Fox News ügyvédei kurvára tudták is, hogy kiperelik az utolsó fillérüket is. ezért kértek bocsánatot. úgyhogy kár erőlködni.

kazse89 2015.09.29. 03:59:33

Némely dologban teljesen igazad van. A körzetek, amiket a fox news jelentett gakran tévesek voltak és kerek perec 'no go zóna' valószínűleg nem, vagy kevés létezik. Ugyanakkor nem tudomásul venni a problémát sem egészséges, nem igaz? A muszlim országokból érkezők, a romákhoz hasonlóan, általában ideológiai okokból képtelenek integrálódni. A nyolcadik kerületet mi sem nevezzük no go zónának, éppeszű ember mégsem megy oda éjszaka egyedül. Vagy csoportban. Vagy bármilyen értékkel.
Lényeg, hogy a probléma igenis valós, és rasszista szemétnek nevezni azokat, akik aggódnak nem segít a helyzeten, csak szélsőségeket generàl.

kazse89 2015.09.29. 04:20:19

Helyesírásért sorry, telefonon pötyögtem, így csak utólag tudtam visszaolvasni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.29. 15:38:54

@kazse89:

a hozzászólásod a kérdés felületes, és még mindig nem reális ismeretéről tanúskodik. igaz, legalább az explicit hazugságot elkerülted.

1) a cigányok sajnos kevésbé integrálódtak, minta muszlimok. a muszlimok nagy része, kb 95-99 százaléka integrálódott. például Németországokban a törökök tömegei dolgoznak normális helyen. a mi cégünkben van egy török nő szoftverfejlesztésben. most vagyok a cégünk azon telephelyén, ahol a gyártás folyik. itt törököket látok dolgozni magasan automatizált gyártósorokon. csak onnan tudom, hogy törökök, hogy ilyen a nevük, illetve van akcentusok németül. no de az nekem is van.

egy algériai és marokkói, egy iraki, egy libanoni és egy pakisztáni munkatársam van ezen kívül szoftverfejlesztésben, K+F-ben, egészen magas képzettségekkel. ők angolul beszélnek, illetve felük németül is.

ami a maghreb bevándorlókat illeti Franciaországban, azok kézül is sokan műveltek, sokan hasonlóan alacsonyabb állásokban dolgoznak, és persze vannak Párizsban sokan, akik nyilván munkanélküliek, vannak bűnözők is. de ez a kisebbség. a hírekben persze azok jelennek meg, akik zavarognak, és azok, akik terroristák lesznek. de ez a szenzációhajhász híreken kívül nem akkora probléma, hogy emiatt ki kéne minden muszlimot toloncolni Európából.

muszlimokból ugye van sok tudós, van bankvezető, más cégvezető, focista, humorista, stb. cigányoknál sajnos kevés ilyen magasan képzett, és ilyen ismert, vagy ilyen karriert megcsináló ember van.

2) ugyanakkor a cigányoknál ennek a problémának jelentős része a cigányokkal szembeni rasszista előítéletből fakad, csakúgy mint a muszlimoknál.

3) ha viszont azt nézzük, hogy mi van az európai "törzslakossággal", akkor azt látjuk, köztük is van sok képzetlen, van sok szegény, a képzetlenség és a szegénység náluk is kéz a kézben jár. és sok bűnöző is van közöttük.

úgyhogy nem látom, hogy lenne igazoltan szignifikáns különbség, és ha van, akkor, hogy ennek nem inkább a velük szembeni előítélet az oka, mint az ő hiányosságuk.

kazse89 2015.09.29. 16:17:29

Felületes hozzászólásomat sikerült olyan felületesen megválaszolnod, hogy az igazi kérdés felett el is siklottál.
Mondtam egy szóval is, hogy utálom ezeket az embereket? Hogy hibáztatom őket? Hogy nincs itt helyük? Persze, hogy nem. De mivel nem értek egyet Merkel nagylelkű bevándorláspolitikájával, hirtelen előítéletes, gonosz gyerekgyilkosnak titulál a humanitárius, magasztos bal.
Persze, hogy vannak köztük képzett emberek. Persze, hogy vannak, akik viszonylag könnyen integrálódnak. De megkérdezhetném melyik testnyílásodból produkáltad az arányokat? Mert hogy én is tudok neked statisztikákat citálni, ráadásul legitim forrásokból, nem csak úgy 'érzésre'. Javallom, keress rá FÜGGETLEN elemzők, hírcsatornák, szakemberek riportjaira, elemzéseire, ha már arra jársz.
A német török 'vendégmunkások' pedig még jó, hogy könnyebben illeszkedtek be, hiszen szabályozott körülmények közt érkeztek oda. Most 800000 ember özönlik be mindenféle korlátozás nélkül. Svédország példájára rákeresve talán rájössz, hová vezet ez a mértéktelen, önfeláldozó tolerancia. Megkérdezte ezeket a bevándorlókat bàrki, hogy egyáltalán ismerik-e a törvényeinket? Az EU-s alkotmányokat? Tudják, hogy az EU-ba belépve màr bűncselekmény a családon belüli erőszak? Hogy Allah törvényei csak a MI törvényeink korlàtain belül alkalmazhatóak? Persze, hogy nem. Én pedig rasszista, előítéletes szemtláda vagyok, mert meg merem kérdőjelezni, hogyan is fognak pontosan beilleszkedni az otthonomba, amikor jelentős részüknek esze ágában sincs a törvényeinket Allah törvényei fölé helyezni.

kazse89 2015.09.29. 16:29:36

Pontosítok: Svájcot akartam vala mondani. Ismét sorry a hibáért.

kazse89 2015.09.29. 16:34:17

De a svédek is remek példa, ha már említésre kerültek. Ismered az ott elkövetett nemi erőszakos cselekmények statisztikáját?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.29. 19:43:54

@kazse89:

" De megkérdezhetném melyik testnyílásodból produkáltad az arányokat?"

tapasztalatból. és nem testnyílással írok.

" Mert hogy én is tudok neked statisztikákat citálni"

akkor citálj!

"A német török 'vendégmunkások' pedig még jó, hogy könnyebben illeszkedtek be, hiszen szabályozott körülmények közt érkeztek oda. Most 800000 ember özönlik be mindenféle korlátozás nélkül. "

1) ezeknek kevesebb, mint 40 százaléka jön olyan országból, hogy menedéket kapjon. a többit visszatoloncolják

www.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/fluechtlinge-wer-kommt-da-eigentlich-zu-uns-13812517/infografik-herkunftslaender-13811220.html

2) Törökből több van Németországban.

3) Az, hogy milyen körülmények között kerültek németbe, nem releváns.

"Megkérdezte ezeket a bevándorlókat bàrki, hogy egyáltalán ismerik-e a törvényeinket? Az EU-s alkotmányokat? Tudják, hogy az EU-ba belépve màr bűncselekmény a családon belüli erőszak? Hogy Allah törvényei csak a MI törvényeink korlàtain belül alkalmazhatóak? Persze, hogy nem. "

a törököktől sem. és a németektől sem. a családon belűli erőszak kérdésében pedig Magyarország nincs túl jó helyen. mihez is kéne integrálódni?! a "vak komondorokhoz"?:)

"jelentős részüknek esze ágában sincs a törvényeinket Allah törvényei fölé helyezni."

ezt melyik testnyílásodból szoptad?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.29. 19:49:47

@kazse89: igen, ez a nácik kedvenc példája, tehát már ismerem a kérdést.

röviden. a statisztikák országonként nem hasonlíthatóak össze, illetve több bejelentett eset nem jelent több valós esetet, jelenthet nagyobb bejelentési hajlandóságot

en.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Sweden#Swedish_rape_statistics

kazse89 2015.09.30. 03:58:58

Nem releváns?! Tapasztalatból?! Nácik?! Gratulálok, ezennel tapasztalatból kijelenthetem, hogy fikarcnyival sem vagy jobb náluk. Tapsi tapsi, mivel ragyogóan járulsz hozzá ezzel az elvakult gyűlölködéssel a szélsőjobbos rasszizmus további terjedéséhez, amely amúgy csaknem az összes érintett országban a II. Világháború óta nem látott mértékekig fokozódik szépen lassacskán.
Ha már felteszek neked kérdést, legalább annyi legyen benned, hogy ELLENŐRZÖD a validitásokat, nem pedig visszakézből gyűlölködsz alaptalanul. Ha az aggódók ilyen gyűlöletet kapnak csupán néhàny (jogos) kérdésért, miért csodálkozik bárki, hogy más híján valóban a szélsőjobbhoz, rasszizmushoz fordulnak?
Ja, és a törvényekkel kapcsolatban? Több száz megnézett interjút vettem alapul, amikben egytől egyig (még az integrálódott muszlimok is) Allah törvényeit követik mindenek felett. A szemükben az ember nem úr, csupán Isten. Az integrálódott európai muszlimoknál csak az a különbség, hogy az imámjaiknak sikerül összeegyeztetni a Koránt az Alkotmányos emberjogokkal. Irakban, Afganisztánban, Szíriában ez nem épp prioritás. Mielôtt ezt a felvetést is 'tapasztalatból' lelövöd, előbb nézz utána az ég szerelmére! Nem kétlem, hogy van kivétel, és nem kétlem, hogy sokukat egy kis odafigyeléssel meg lehet győzni, hogy az EU-ban EU-s törvények a módik. De mi lesz a többivel?
Amúgy megkérdezhetném, hogyha a menekültek '40%-a' nem menekült, mi a fékes fenéért trappolhatnak végig az EU-n korlátok nélkül, ellenőrizetlenül?

kazse89 2015.09.30. 14:13:04

Ohó! Képzeld, épp most értesültem róla, hogy a német kormánynak végre leesett a tantusz, és a minap kinyomtatták az Alkotmányukat arabul. Rögtön eszembe is jutottál! ;)

kazse89 2015.09.30. 16:06:27

Na meg megfogadtam, hogy ha már ennyire szeretnéd, hogy citáljak, akkor citálok. Kérdéseidre, felvetéseidre a válaszaim:

"a statisztikák országonként nem hasonlíthatóak össze"
Persze, hogy nem. Nem is ez van kérdésben, bár csak makacs, vak öszvérek tudják ebből azt kihozni, hogy a Svédek ezek szerint olyanok, mint bármelyik más ország. De nem kekeckedek, legyen igazad. Ugyanis nem igazán releváns az adat. Releváns viszont az, hogy hogyan növekedett a bevándorló migránsok arányát figyelembe véve.

"...több bejelentett eset nem jelent több valós esetet, jelenthet nagyobb bejelentési hajlandóságot", mondod te, mire én megkérdezem:
Aha! Szóval minden svéd szemét náci, és összeesküdtek a szerencsétlen bevándorlók ellen! Ezért jelenti így be érkezésük arányával több és több megerőszakolt nő, hogy ők igenis meg lettek erőszakolva, igaz? Szemét nácik, mind!
És mielőtt jogszabály változásokra hivatkozol, az utolsó 1992-ben történt.

Ha már a náciknál tartunk, kíváncsi lennék, tudod mi volt Hitler tömör véleménye az iszlámról? Ezt nem citálnám. Ennyire azért nem rághatok mindent a szádba.

"muszlimok nagy része, kb 95-99 százaléka integrálódott"
És eljutottunk a tapasztalatokig. Remélem te is érzed, milyen szinten röhejes tapasztalatok alapján EKKORA baromságokat összehordani, rájuk hivatkozni. Az hogy te a munkádból kifolyólag integrálódott muszlimokkal találkoztál - na ez a tapasztalat. Nem figyelembe venni az összes többit véleményalkotásodkor egész egyszerűen ostobaság.
Mérvadó statisztika (érthető okokból) nem létezik az ügyben, ámde számos tanulmány, könyv és riport készült.

"Jocelyne Cesari, a Harvard professor and author of 2004 book When Islam and Democracy Meet, argues in order to protect themselves, some Muslims seek closed communities similar to the Amish community in the United States. She says Europeans need to learn to differentiate between religious "conservatives and Jihadis.""

A fentiekkel abszolút egyet is értek. Nem terroristáknak tartom ezeket a menekülteket, csak integrálódásra nagyban képtelennek a jelenlegi társadalmi és politikai körülmények között. (Csak hogy tudd, a te hozzáállásod sem segíti az ügyüket.)

Következő pontunk: " a törököktől sem. és a németektől sem"
Röviden: de.
Hosszabban: books.google.hu/books?id=ZhYR9MnqQ2wC&pg=PA5&lpg=PA5&dq=germany+bilateral+recruitment+agreement&source=bl&ots=ZHIR4sPDos&sig=jFCDGc7RwaWdKMjXvEqwyKu-_oo&hl=hu&sa=X&ved=0CE4Q6AEwBWoVChMIqvjQ5IqeyAIVBNYaCh2TTgl0#v=onepage&q=germany%20bilateral%20recruitment%20agreement&f=false

Kérlek vond le magadnak a tanulságot.

Tehát "Az, hogy milyen körülmények között kerültek németbe" láthatjuk, hogy abszolút releváns. És velük is rengeteg integrálódási probléma áll fent.
www.azcentral.com/news/articles/global-immigration-germany.html

"ezeknek kevesebb, mint 40 százaléka jön olyan országból, hogy menedéket kapjon. a többit visszatoloncolják"

Juhé! Ezek szerint csupán 480000 ember trappol végig az EU-n teljesen jogtalanul, bármiféle azonosítást gyakran - teljesen mindegy, milyen személyes indítékból - megtagadva. (Mielőtt ebbe is belekötsz: www.youtube.com/watch?v=zx_SLQcV4S0 Reuters tudósítások: remek hírcsatorna. És FÜGGETLEN. :))

Szó, ami szó, nem azt mondom, hogy a tényleges menekülteknek nem kellene segíteni. Sőt,emberi kötelességünknek tartom. De miért kell ezt úgy tenni, hogy a lehető LEGNAGYOBB kárt okozzuk saját magunkban ezzel párhuzamban?
Egyáltalán miért is kötelességünk őket az EU-ba beengedni, amikor a háborús körzetet kb 4-5 határral ezelőtt már elhagyták? Miért is nem fordíthatja az EU az amúgy is rájuk költött BILLIÓKAT Törökország és segélyszervezetek, a háborúktól védett, ámde KÖZELI menekülttáborok segítésére? Miért kell ezeknek a szerencsétlen menekülteknek TÖBB EZER KILOMÉTERT túrázniuk, ahhoz hogy biztonságban érezzék magukat? Akik az EU-t elérik már nem "menekültek". Saját bevallásuk szerint: "szerencsét próbálnak", "munkát keresnek".
Az EU-nak viszont nem kötelessége ezt biztosítani, az ég szerelmére! Ha vége lesz egyszer a háborúnak (ha), az embereket vissza is kell küldeni, különben Szíriának nem marad mérvadó populációja a jelenlegi állások szerint. A menekülteket ellátni kell, segítséget biztosítani nekik, nem pedig egytől egyig befogadni!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.30. 22:48:00

@kazse89:

"Nem releváns?! Tapasztalatból?! Nácik?! Gratulálok, ezennel tapasztalatból kijelenthetem, hogy fikarcnyival sem vagy jobb náluk."

nem, mert tényleg nem releváns, tényleg nácik, és tényleg van sok tapasztalatom.

" Tapsi tapsi, mivel ragyogóan járulsz hozzá ezzel az elvakult gyűlölködéssel a szélsőjobbos rasszizmus további terjedéséhez, amely amúgy csaknem az összes érintett országban a II. Világháború óta nem látott mértékekig fokozódik szépen lassacskán."

értem, tehát te olyan hülye vagy, hogy azt mondod, a szélsőjobb azért terjed, mert a nácizmust nevén nevezzük. nagy fasz vagy te, mit ne mondjak.

"Ha már felteszek neked kérdést, legalább annyi legyen benned, hogy ELLENŐRZÖD a validitásokat, nem pedig visszakézből gyűlölködsz alaptalanul."

úgy őszintén, melyik testnylásodból szoptad, hogy akit náciknak neveztem, azok milyenek valójában, hogy a jó kurva anyádba ELLENŐRIZTED TE EZT?! és nekem mit kellett volna ellenőriznem azon, amit már ellenőriztem, mivel beszéltem azokkal a nácikkal, akiket náciknak neveztem?! hogy a faszban ellenőrizhetném jobban?!

"Több száz megnézett interjút vettem alapul, amikben egytől egyig (még az integrálódott muszlimok is) Allah törvényeit követik mindenek felett. "

több száz interviewt láttál olyan muszlimokkal, akik Európában élnek egy ideje?! és ha igen, több száz, az a muszlim bevándorlóknak hány egy tized ezreléke sincs.

ennél több olyat találok, akik szerint a tízparancsolat abszolút törvény.

" Irakban, Afganisztánban, Szíriában ez nem épp prioritás."

ez kurvára irreleváns, ha Európába bevándorlókról van szó. akkor csak az egy jó ideje Európában élők a relevánsak. hülye vagy, mint a főd.

"nézz utána az ég szerelmére! "

nem nézek utána, hülyegyerek. neked kell utána nézni, különben faszt se érdekel a vartyogásod.

"Amúgy megkérdezhetném, hogyha a menekültek '40%-a' nem menekült, mi a fékes fenéért trappolhatnak végig az EU-n korlátok nélkül, ellenőrizetlenül?"

a bevándorlók közül a német és osztrák határon ellenőrizetlenül az első hetekben pár tízezer trappolhatott végig. ezek azért, mert a görög és a magyar kormány törvényt szegett. igen, az a hülye, fasz Orbán Viktor.

azóta ellenőrizetlenül a schengeri határon belül szintén a görög és a magyar kormány miatt trappolhatnak. tovább már nem.

azért bazdmeg, az elemi dolgokat tudhatnál a hírekből, faszfejkém

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.30. 22:55:34

@kazse89:

1) alaptörvényük van
2) az "alkotmányuk", ha lenne, akkor is köznév, azaz nem írandó nagy betűvel. csak németül. de te magyarul írtad

3) én olyat találtam a hírekben, hogy az SPD (baloldali párt) főnöke fordíttatta le arabra az alaptörvényt. de mindjárt utána bajorra is a CSU-nak.:)

4) mi bajod?! jó irányba haladnak a dolgok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.30. 23:24:46

@kazse89:

"Releváns viszont az, hogy hogyan növekedett a bevándorló migránsok arányát figyelembe véve."

nem releváns, ugyanis ahogy a wikipédia leírja, más változások is voltak, és a kutatásban nem növekedtek az erőszakot megadó válaszok aránya. ami arra utal, hogy ami nőtt, az a bejelentési hajlandóság, és nem az erőszakos cselekedetek tényleges száma.

en.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Sweden#/media/File:Rate_of_exposure_to_sexual_offences_unchanged_2005-2013.svg

"Aha! Szóval minden svéd szemét náci, és összeesküdtek a szerencsétlen bevándorlók ellen! Ezért jelenti így be érkezésük arányával több és több megerőszakolt nő, hogy ők igenis meg lettek erőszakolva, igaz? Szemét nácik, mind!"

nem, hanem felvilágosítási kampányok miatt. nagy hülye vagy, hogy erre egyáltalán így rákérdeztél.

"És mielőtt jogszabály változásokra hivatkozol, az utolsó 1992-ben történt."

én nem értem, miért írsz be ide hasból hazugságot.

"In recent years, several revisions to the definition of rape have been made in Swedish law,[3] "

Nordlander, Jenny (10 June 2010). "Fler brott bedöms som våldtäkt" (in Swedish). Dagens Nyheter. Retrieved 14 May 2014.

"Ha már a náciknál tartunk, kíváncsi lennék, tudod mi volt Hitler tömör véleménye az iszlámról?"

nem, de Vona szerint az emberiség utolsó reménysége. oszt ma meg szembeköpi magát a hülye náci.

"Az hogy te a munkádból kifolyólag integrálódott muszlimokkal találkoztál - na ez a tapasztalat. Nem figyelembe venni az összes többit véleményalkotásodkor egész egyszerűen ostobaság."

már miért volna ostobaság?! eddig csak igen hülye emberek véleményével találkoztam, és miért kéne elhinnem azt, hogy nem hazudnak, illetve ha nem hazudnak, akkor azt, hogy speciális tapasztalataik nem az ő speciális foglalkozásukból adódik, illetve az összes eddig általam hallott ellenkező tapasztalat bőven a 100-98=2 százalék alatt van.

"Jocelyne Cesari, a Harvard professor and author of 2004 book When Islam and Democracy Meet, argues in order to protect themselves, some Muslims seek closed communities similar to the Amish community in the United States. She says Europeans need to learn to differentiate between religious "conservatives and Jihadis."

1) nincs hivatkozás. én is tudok angolul írni olyat, hogy: "according to Francoise Rabelais, a professor at Sorbonne, all the muslims are integrated in France, without any exceptions".

2) "SOME"

3) USA

úgyhogy feldughatod magadnak az idézetedet

"A fentiekkel abszolút egyet is értek. Nem terroristáknak tartom ezeket a menekülteket, csak integrálódásra nagyban képtelennek a jelenlegi társadalmi és politikai körülmények között. (Csak hogy tudd, a te hozzáállásod sem segíti az ügyüket.)"

és végül a "Muslims seek closed communities similar to the Amish community in the United States. " nem ugyanaz, mint az, hogy "integrálódásra képtelenek". én például ma kerestem egy 70-es buszt Ingolstadtban, hogy azzal menjek a hotelemhez haza, de ez nem jelenti azt, hogy képtelen lettem volna gyalog hazajönni, amit tegnap meg is tettem.

"books.google.hu/books?id=ZhYR9MnqQ2wC&pg=PA5&lpg=PA5&dq=germany+bilateral+recruitment+agreement&source=bl&ots=ZHIR4sPDos&sig=jFCDGc7RwaWdKMjXvEqwyKu-_oo&hl=hu&sa=X&ved=0CE4Q6AEwBWoVChMIqvjQ5IqeyAIVBNYaCh2TTgl0#v=onepage&q=germany%20bilateral%20recruitment%20agreement&f=false

Kérlek vond le magadnak a tanulságot. "

a hivatkozás az európai magas szintű szellemi műhelyekben idézetből és linkből áll, és te vonod le a tanulságot. ez a három neked egyszerre soha nem jön össze. szerintem neked nem sikerült integrálódnod Európába.

"http://www.azcentral.com/news/articles/global-immigration-germany.html"

ez egy blog szintű hivatkozás.

"Juhé! Ezek szerint csupán 480000 ember trappol végig az EU-n teljesen jogtalanul, bármiféle azonosítást gyakran - teljesen mindegy, milyen személyes indítékból - megtagadva."

nem. ebben már kiigazítottam a tévedésedet. ezek csak Görögországon és Magyarországon trappolnak végig azonosítás nélkül nagy tömegekben. reklamálj Orbánnál, te fasz!

"Egyáltalán miért is kötelességünk őket az EU-ba beengedni, amikor a háborús körzetet kb 4-5 határral ezelőtt már elhagyták?"

megint egy szokásos náci kérdés. én Törökországot nem mondanám biztonságos helynek menekülteknek. Görögország amúgy szinte összeomlik. Montenegrótól Szerbiáig még mindig nem mondanám olyannak az országokat, amelyek tényleg gazdaságilag meg tudnák oldani sok menekült hasznosítását. Magyarországot Orbán elqrta, de pár ezer menekültet azért befogadhatnánk.

" Miért is nem fordíthatja az EU az amúgy is rájuk költött BILLIÓKAT Törökország és segélyszervezetek, a háborúktól védett, ámde KÖZELI menekülttáborok segítésére?"

fordítja

" Miért kell ezeknek a szerencsétlen menekülteknek TÖBB EZER KILOMÉTERT túrázniuk, ahhoz hogy biztonságban érezzék magukat?"

kérdezd Erdogant!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.30. 23:26:49

@kazse89:

"Ha vége lesz egyszer a háborúnak (ha), az embereket vissza is kell küldeni, különben Szíriának nem marad mérvadó populációja a jelenlegi állások szerint."

erről ráérünk pár évig gondolkodni, ilyen veszély nem fenyeget. a menekültstátus egyébként nem örökre kapnak:

"Das Bundesamt ist gesetzlich verpflichtet, spätestens drei Jahre nachdem eine positive Entscheidung unanfechtbar wurde, zu prüfen, ob die Voraussetzungen für diese Entscheidung weiterhin vorliegen."

de.wikipedia.org/wiki/Asylrecht_(Deutschland)

összességében:

1) igen hülye vagy
2) nagyon szarul "érvelsz"
3) kurvára nem tudod releváns hivatkozásokkal rendesen alátámasztani az állításaidat
4) van, amikor a pofámba hazudsz, illetve kurvára tájékozatlan vagy

szerintem ne erőlködj! selejt vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.30. 23:31:37

@kazse89:

"" Miért is nem fordíthatja az EU az amúgy is rájuk költött BILLIÓKAT Törökország és segélyszervezetek, a háborúktól védett, ámde KÖZELI menekülttáborok segítésére?""

"A török kormányfő bírálta a menekültek ellátására szánt, 1 milliárd euróig terjedő pénzügyi támogatással kapcsolatos uniós terveket, amelyek szerint Brüsszel az Ankara uniós csatlakozására előirányzott forrásokból különítené el ezt az összeget."
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/torokorszag_sziriaban_kell_oriastabort_letesiteni.603750.html

kergfsa 2015.10.19. 23:13:49

Érdekes h Párizst hozod fel. Svédország évek óta a sokkal durvább, vagy éppen London. Vagy éppen Németország a sarie police mellényes idiótákkal.

"(..) These are No-Go Zones. We simply can’t go there."

swedenreport.org/2015/05/18/police-yes-there-are-no-go-zones-in-sweden/

kergfsa 2015.10.19. 23:14:46

@Brendel Mátyás: "szerintem ne erőlködj! selejt vagy."

milyen kedves balos házigazda. és még csodálkozol h úgy álltok, ahogy:D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.10.19. 23:43:27

@kergfsa: e a cikk is azt állítja, hogy Párizsban vannak no go zónák, és mivel tudom, hogy nincsenek, ezért ezzel már el is ásta magát. tudom, hogy egy hazudós cikk

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.10.19. 23:44:26

@kergfsa: miért, ha máshogy szólnék, baloldali vagy liberális pártra szavaznál?! nem. na akkor meg?! hülye köcsögnek meg hülye köcsög vagy, miért ne mondanám meg neked?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.10.19. 23:49:04

@kergfsa: "Németország a sarie police mellényes idiótákkal."

mi az a sarie police, te fasz?! angolul úgy írják, hogy "sharia", németül "scharia" .

a mellényes idióta Wuppertalban fordult elő egy éve. volt egy eljárás, azóta sem történt semmi.

ennél súlyosabb eset a náci, aki nyakon döfött egy politikusnőt, meg a Pegida, amely elvert egy orosz riportert.

a nácik sokkal veszélyesebbek, mint a muszlimok. őket kéne kitoloncolni

kergfsa 2015.10.21. 13:13:39

@Brendel Mátyás: ja tényleg, a videómegosztók is azért vannak tele a párizsi no go zonák videóival mert a Csúnya Nácik behaluzták:D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.10.21. 17:59:57

@kergfsa: a videomegosztók nagyon sok marhasággal vannak tele, ha eddig még nem vetted volna észre. a legkönnyebb dolog egy videót készíteni, amiben hazudsz valamiről. oltári nagy agybeteg vagy, ha te videókat igazolásnak tekintesz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.11.02. 17:59:04

@kergfsa:

www.origo.hu/nagyvilag/20151101-menekultek-elleni-tamadasok-nemetorszagban.html

muhaha.

ha te ki akarsz tiltani egy népet Európából, mert egy pár képviselőjük megtámadott valakit, akkor a németeket és magyarokat is ki kell toloncolnod, és akkor Európában senki nem maradhat.

ugye belátod, hogy ez baromság?!

nyilván van a bevándorlók között szórványosan bűnöző, de van az európai népek között is, ugyanúgy. ezt persze a hülye nácik nem fogják fel, nekik szelektív a vallásuk.
süti beállítások módosítása