Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Hogyan éljünk együtt 3 millió idiótával egy országban?

2014.10.15. 23:26 | Brendel Mátyás | 137 komment

Címkék: választások demokrácia iq cenzus

mark-twain-idiot-congress.jpg

A hétvégi, önkormányzati választáson mintegy 1,5 millióan szavaztak a Fidesz polgármesterére és 250 ezren Jobbikosra. A tavaszi EP választások eredménye kb. ugyanez volt. Ezek a kisebb részvételű választások nem teljesen érik el, de arányaiban visszaigazolják az áprilisi országgyűlési választások eredményét, ahol 2,1 millió választópolgár szavazott a Fideszre, és 1 millióan a Jobbikra. Innen a cím a 3 millió hülyéről. Ebből az alsó hangon 3 millió hülyéből az EP és önkormányzati választása már kevesebben mentek el. Ez a 3 millió lehet, hogy valójában olyan 4 millióból kerül ki, de ez majdnem mindegy is. A lényeg, hogy van Magyarországon sok millió ember, aki hülye. Talán nem egészen a többség, de többségbe tudnak kerülni.

Mára már igazolódott, hogy ez a helyzet, a választások eredményének a következő fő oka van.

1) Van ez a 3-4 millió hülye, ezek közül 2 millió lazán leszavaz a Fideszre.

2) Van az országban vagy 3 millió kevésbé hülye, de még mindig elég hülye, aki nem megy el szavazni. Ők ugye a szó eredeti jelentése szerinti idióták.

3) A hülyék, ellentétben a korábbi helyzettel, a Fidesz (vagy Jobbik) felé húznak.

Ezt az utolsó pontot meg kell magyaráznom. Korábban, azaz 2006-ig természetesen nem voltak okosabbak az emberek, ugyanennyi hülye volt akkor is, csak ezek a hülyék akkor még kétfele dőltek. Ugyanúgy szavaztak a Fideszre, mint az MSZP-re, esetleg más pártokra is. Általában ez így van. Megoszlottak, nem képeztek leküzdhető akadályt, nem döntötték el gyakorlatilag kompenzálhatatlan tényezőként a választást. Jó, lehet, hogy az egyik választásnál kicsit ide húztak, a másiknál kicsit oda. Még az is lehet, hogy ez döntött el egy választást, de ez nem volt teljesen leküzdhetetlen jelenség. Most viszont annyira a Fidesz és a Jobbik felé húznak, hogy ezt nehéz leküzdeni. Ez nem jelenti azt, hogy a mi oldalunkon nincsenek hülyék, hanem azt, hogy azon az oldalon milliónyian vannak. És mint mondom, ez leküzdhetetlen akadály. Hacsak nem menne el az a 3 millió passzív ember szavazni. De hát ahhoz is valami csoda kéne.

Mit lehet akkor tenni?

Az ellenzéki pártok eddig próbálkoztak összefogással, külön indulással, egyik sem jött be. Nem bizonyult megoldásnak, mert nem ez a probléma, és nem ez a megoldás. Talán megoldás lenne egy energikus, karakteres, tehetséges, okos politikai vezér felbukkanása az ellenzéki oldalon, de hát ha nincs, ezt nem lehet erőltetni. És egy értelmes országban nem is volna szükség arra, hogy trónok harcává váljon az ország. Igazából az sem az igazi megoldás, hogy egy karakteres vezérrel visszaszerezzük a mi hülyéinket.

Mit lehet akkor tenni?

Tulajdonképpen igen keveset, és igen lassan. A helyzet az, hogy demokráciában élünk, ahol elfogadtuk, hogy:

A) Az embereknek joguk van hülyének lenni.

B) A hülye emberek tömegeinek lehet döntő szava egy országban.

És ennek viselni kell a következményeit.

A-hoz annyit, hogy ugyebár az IQ-tesztek úgy vannak kalibrálva, hogy hozzávetőlegesen az emberek felének 100 alatt van az IQ-ja. Tehát az emberek fele mondjuk mindenképpen relatíve hülye. Mindig is hülye volt, mindig is hülye lesz. Pontosabban, az ország okosabbik része mellett mindig is lesz egy hülyébbik rész, amelyik le van maradva.

B-hez annyit, hogy ez szerencsére általában nem szokott így lenni 3) miatt. B csak átmeneti jelenség, és ezért kell átvészelni, és ezért nem szabad a demokrácia eszméjét emiatt feladni.

De amikor éppen a hülyék egyfelé dőlnek, akkor nincs mit tenni, meg kell próbálni átvészelni a helyzetet. Ilyenkor van az, hogy egy országot hülyék vezetnek, mert persze a sok hülye nem valami okos politikusok miatt dőlt be, az okosságra annyira nem vevők ők, hanem természetesen hülye politikusok, hülye párt programrája. És mit lehet tenni, ha egy hülye párt a maga oldalára tudja szédíteni a hülyéket, akiknek annyi eszük sincs, hogy ebből végül baj lesz?! Nem nagyon lehet mit tenni. Mit tehettek volna az értelmes németek, amikor a hülyék a náciknak dőltek be?! Nagyon keveset. Lehet itt okoskodni, hogy mit kellett volna tenniük, de senki nem tud olyat mondani, ami akkor tuti működött volna. Szóval nehéz jobbat mondani, mint, hogy "borzadozva kérdezzük, mi lesz még, honnan uszulnak ránk uj ordas eszmék", s ki kell várni az "országégést", hogy majd a hamuból újra építhessük az országot, amikor a hülyék végre maguk is ráeszmélnek, hogy ezt "elqrták, nem kicsit, nagyon", mert nekik bizony "Mohács kell".

És addig? Addig erre kell berendezkedni. El kell viselni valahogy, hogy a hülye főnökök, a hülye közönség drukkolása mellett a szakadékba viszik az autót, és el kell tudni viselni, illetve minimalizálni kell a saját kárunkat. De hát ismerjük ezt, majdnem mindenkinek volt már hülye főnöke, majdnem mindenki látta már, hogy valami hülye emelkedik a ranglétrán, ismerjük, hogy ez itt nem a világok legigazságosabbja, és ezt el kell tudni viselni. Ahogy a hülye főnköt is el lehet viselni egy kis bölcsességgel, tudván, majd csak belebotlik saját cipőfűzőjébe, úgy a hülye politikai vezetést is el lehet. A részleg, a cég, az ország attól még működik valahogy. Nem a legjobban, de valamilyen szinten marad benne némi emberség.

Addig meg kell húzódni ezen a szinten, és fehérek közt európaiként élni, addig a Michelangelóknak széklábat kell faragnunk, és el kell tűrnünk. Addig lehet a sarokban szépen nevelgetni a virágokat, építgetni valamit, ami majd az országégés után új talapzat lehet. Addig meg lehet próbálni a népet nevelni, hogy ne legyen már annyi hülye. Addig elsősorban nem választásokat kell akarni nyerni, hanem építeni valamit nagyon lentről, nagyon az alapoktól.

Mert mégis mi mást tehetnénk? Vezessünk be IQ cenzust? Némi gondolkodás után azt mondom, nem jó, ez a rendszer is korrumpálódna, és rosszabb lenne, mint nélküle. Mert ugye valamilyen intézménynek az IQ-t mérnie kell. És akkor az az intézmény lenne a korrupció áldozata. Akkor mit tehetnénk? Az okosak egy csoportja csináljon elitista diktatúrát? Ez sem jó. Még ha a diktatúra jó céllal is indulna, még ha pár évig jól is alakulna, később biztos, hogy elromolna, és rosszabb lenne, mint előtte. Előbb-utóbb a középszer vagy a hülyék diktatúrájává válna.

Akkor hát? Meg kell tanulni elviselni a 3 millió hülye hatalmát. Vagy el is lehet innen menni. Meg lehet próbálni külföldön átvészelni ezt az időt. Azzal, hogy rossz esetben akár már vissza se jövünk. Az is egy lehetőség, senki nem kényszeríthet senkit, hogy elviselje a hülyék hatalmát. Ahogy a II. VH előtt is emigrált a fél német értelmiség.

Végül: jól tudom, ha idetéved pár Fideszes vagy Jobbikos szimpatizáns, erre azt fogja mondani, hogy emiatt a lenéző modor miatt vesztett a balliberális oldal. Amiatt, hogy lehülyézzük az embereket. Szerintem nem, mert vannak, voltak szerény emberek is a balliberális oldalon, például Bajnai Gordon, ő sem járt sikerrel, nem ezen múlott. Én viszont ilyen vagyok, én a szemedbe mondom, te Fideszes vagy Jobbikos szavazó, hülye vagy. Ha mindezek után képes vagy rájuk szavazni, akkor hülye vagy. Ez van. No meg persze nem neked szól a cikk. Sok ellenséget a balliberális oldalnak ezzel a cikkel nem szerzek, ellenben ezen az oldalon talán nem árt kimondani az igazságot, hogy tisztán lássunk. Nem azért, mert olyan nagy megoldást tudnék rá, hanem azért, hogy akkor talán több erő lesz elviselni.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr896762897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.10.16. 11:05:26

@Brendel Mátyás: Véleményem szerint egy demokrata nem hülyézheti le a népet.
Feltéve, de meg nem engedve, hogy az MSZP kevésbé korrupt, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy emiatt alkalmasabb is az ország vezetésére.
Egy párt korruptsága és az ország vezetésére való képessége között nincs korreláció.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 11:14:07

@zipe moha:

nem látom, hogy mindez hogyan mond ellent annak, hogy a Fidesz és Jobbikos szavazók idióták.

"hatását tekintve te is ehhez járultál hozzá...."

ez egy roppant hülye vád. a kritizálásával igen nehezen járulhattam hozzá ehhez.

"ha az emberek előbujnak és a szomszédban , a munkatársban ,a többi magafajtában nem ellenséget látnak, hanem szövetségest akivel összekapaszkodva bármit eltakarítanak...na akkor lesz változás....pont az ellenkezőjére van szükség minthogy a közember egymást mcskolja itt alant is a kommentekben...."

a cikk célja elsősorban nem az, hogy a sok FIdeszes olvassa. kevés Fideszes fogja olvasni, több balliberális. a cikk fő hatása náluk van, nem a sértődött Fideszes idiótáknál. csak ez a hatás kevésbé látszik, ezért te meg se látod.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 11:17:21

@bölcsészmérnök:

"Véleményem szerint egy demokrata nem hülyézheti le a népet."

véleményem szerint meg igen.

"Feltéve, de meg nem engedve, hogy az MSZP kevésbé korrupt, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy emiatt alkalmasabb is az ország vezetésére. "

valaki kérdezett a korruptságról, én válaszoltam, melyik a nagyobbik rossz. a Fidesz. a többi szempontból is a Fideszt gondolom nagyobbik rossznak. ez a véleményem határozott, akinek más a véleménye, azt én simán hülyének tekintem, mert aki ezt fordítva látja, annak az intelligenciája roppant alacsony kell, hogy legyen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 11:18:45

@bölcsészmérnök:

aki egy IQ teszten nagyon rosszul teljesít, azt bizony joggal gondolom hülyének.

aki az elmúltnégyév után a Fideszre szavazott, az egy elég nagy IQ teszten szerintem nagyon megbukott. ugyanolyan joggal gondolom hülyének.

ha őt nem hülyézhetem le, akkor kit?!

zipe moha 2014.10.16. 11:19:13

@bölcsészmérnök: ki mondta, hogy brendel demokrata?....csak olyan demokrata minta a többi aki az utóbbi években érdekérvényesítés és viták során használja ezt a mindent ledöfőnek gondolt kifejezést..... a problémájuk eszenciája annyi, hogy nem kaparták ki a gesztenyét a nekik népek, mint 2010 előtt....nem a rendszerrel van bajuk, hanem a helyzetükkel...mindenből látszik, ezért maradtak el a népek...végre nekik is leesett...ugyan annak a kutyának a másik kölykei

ebella 2014.10.16. 11:28:20

@maxval a bircaman:@Brendel Mátyás:
"aki egy IQ teszten nagyon rosszul teljesít, azt bizony joggal gondolom hülyének."

Magaddal is így vagy? Mert, hogy te nem lehetsz átlag felett az IQ-dal, azt lefogadom a dumád alapján. Sőt, nagy pénzt is rátennék!

Az a szerencséd, hogy a legtöbben átlagosak és ezt nem egyből ismerik fel.

Elég egyszerű az, aki fideszes és nem fideszesre osztja fel a világot. Nem. Nagyon egyszerű.

ebella 2014.10.16. 11:29:29

Bocsi! Nem tudom a maxval hogy került oda.Természetesen a Matyinak címeztem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 11:30:12

@zipe moha: egyébként amíg fel nem mutatod, hogy te mit értél el az életben, és nem igazolod, hogy nem csak a szád jár, hanem tényleg, addig a jó édes anyádat tehetségtelenezd, te kis sunyi fasz. névtelenül, sötétben bujkálva könnyű másokat ekézni!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 11:31:28

@ebella:

"nem lehetsz átlag felett az IQ-dal, azt lefogadom a dumád alapján. Sőt, nagy pénzt is rátennék!"

ha el akarsz szegényedni, akkor sokat!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 11:35:01

@ebella: egyszerű dolog ez.

megadod a neved, címed, elérhetőséged, telefonszámod. fogadunk 1000 euróban, elmegyünk ügyvédhez, utána csináltatunk egy IQ tesztet, te is ott lehetsz, ellenőrizzük a pontokat. ha 100 felett teljesítek, enyém az 1000 euro, ha alatta, tied, 100-nál döntetlen.

zipe moha 2014.10.16. 11:38:18

! @Brendel Mátyás:

...."ha őt nem hülyézhetem le, akkor kit?! "........én válaszoljam meg helyetted?..:))
ideje önvizsgálatot tartanod, mert az a tétel megbukott, hogy itthon hülyék az emberek...csak meg akarnak gazdagodni a máséból, mások meg legprózaibban túl akarnak élni....mint ahogy te is amikor külföldre távoztál (sok sikert!).....ám a szar egy részét elvitted... ne öntsd vissza

megérteni próbálj másokat (..én értelek téged...) és kevesebbet figyelj magadra (...nem vagy olyan fontos...) akkor talán rátalálsz a hangra is mellyel segíteni tudsz...vagy inkább tartsd magadban

zipe moha 2014.10.16. 11:43:18

@Brendel Mátyás: ...faxoljam , át írásban?....:)))....a hülyézés után , sunyi faszozás??...hogy megnyugtassalak: valamiben biztos tehetséges vagy mindenki tehetséges valamiben...neked például jól megy milliók leócsárlása, hülyézése trágárkodás ..köpsz is, hánysz is , az orrodat is szívod gondolom...viszont a kritikát szörnyen nehezen viseled...

zipe moha 2014.10.16. 11:49:58

...sok segítséget adtam neked, azon a módon ahogy te talán be tudod fogadni...a tükörbe jött vissza mit tőled kapott a téged olvasó. így a végére.

nézd meg a te címed, amit te adtál és nézd meg amit én javasolok...

"Hogyan éljünk együtt 3 millió hülyével..."

" Hogyan éljünk együtt?"

azértezszánalmas 2014.10.16. 12:18:15

@Brendel Mátyás:

A párt országos elnökségét pedig arra kérik fel, hogy szabadítsa ki a baloldalt abból a csapdából, ahova Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kényszerítette". Az állásfoglalással egyetértett a Harmadik Hullám Platform is.

Az MSZP nyilatkozatokban szakított a DK-val, mire a DK viszontüzenetben közölte: akkor ők is eszerint politizálnak majd.

Defasza koalíció lenne....
Mátyás megdöglött a lovad! Szállj le róla!
Furcsa kissé, hogy lehülyézed a melletted elsétálókat, amiért gyalogolnak, miközben ilyen pompás paripák vannak, mint a tied :)
Nem azért büdös mert fingott, hanem mert bomlásnak indult.

ebella 2014.10.16. 12:26:34

@Brendel Mátyás: Szépecsém! Nem vagyok nyeretlen kétéves, ne is próbálkozz! Én ezek már túl vagyok tizenöt éve, mikor először történt meg, hogy egy hozzád hasonló nagyszájú buta tahó kihívott, de elfelejtett eljönni. Névtelenül ilyesmit nem intézek. Add meg a neved és címed és az ezer eurót feltesszük arra, kinek magasabb az IQ-ja.Rendben? Várom a nevet elérhetőséget!

Egyébként meg egyrészt nem veszem magamnak a fáradtságot, hogy veled ennél többet foglalkozzak, másrészt a 100 az kurvakevés, még ha a magyar átlag IQ ennél eggyel kevesebb is. Az bazdmeg, csak épp nem teljesen hülye, mint a nép többsége. De a nép többsége nem is akar csillogni a farkincányi IQ-jával, mint te.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 12:31:01

@zipe moha:

"az emberek...csak meg akarnak gazdagodni a máséból, mások meg legprózaibban túl akarnak élni...."

1) annak a korlátolt racionalitását még értem, hogy "Fidesznyikes káder vagyok, a Fideszre szavazok, mert tovább akarok lopni". Bár ennek is korlátolt a racionalitása, mert pár ciklus alatt annyira tönkrevágják az országot, hogy rosszabb lesz Magyarországon gazdag, korrupt politikusnak lenni, mint nyugaton normális embernek.

2) De azt sehogy sem értem, hogy "a Fideszre szavazok, mert túl akarok élni". Ez hogy jött össze?! Ezt a baromságot hogy bírtad kitalálni?!

ebella 2014.10.16. 12:34:28

@Brendel Mátyás: Ha címet kéne neked adni,hát a Sötétség délben, épp találó lenne..

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 12:35:13

@zipe moha:

"...faxoljam , át írásban?....:)))"

szerintem bátrabb dolog lenne nyíltan kiállni.

"....a hülyézés után , sunyi faszozás??"

most mit csináljak, ha az vagy?!

"viszont a kritikát szörnyen nehezen viseled..."

amit te csinálsz, nem kritika. nem mondtad meg, hogy miféle teljesítményt nevezel tehetségesnek, melyiket tehetségtelennek, és azt sem, hogy te mit tudsz. úgy ócsárolni a másik tehetségét, hogy közben te magad esetleg alkoholista közmunkás vagy, az nem kritika, hanem biza aljas sunyiság.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 12:36:29

@zipe moha:

""Hogyan éljünk együtt 3 millió hülyével..."

" Hogyan éljünk együtt?""

én kiemeltem a te címedből a problémásabb részt. a problémára fókuszáltam. ezt nevezik intelligenciának.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 12:38:23

@azértezszánalmas:

"Defasza koalíció lenne...."

szerintem egy veszekedő koalíió is jobb a Fidesznél. a veszekedés ugyanis hátráltatja a lopást.

látod ez az, amit az olyan hülyék, mint te nem fognak fel.

Mogyorósi István 2014.10.16. 12:45:56

Szerintem, a poszt szókimondó és korrekt. Egyébként hol a fenébe istenítenének festett komcsikat, a jogutód komcsikkal szemben. Hiszen amazok még az eredetüket és tetteik "eredményét", létüket is hazudozzák.

zipe moha 2014.10.16. 13:20:55

...jól van Mátyás...:)) ahogy elnézem az emberek először nyelnek egyet miután elolvasnak téged , majd visszadumálnak neked....ahol élsz ott meg is szoktak rugdosni???...:)))...tudod az ilyen alakokból 12 1 tucat....mindenki hülye, ő a megértetlen okos....és makacs mint a szamár, hiába mondanak neki ezt-azt akkor se...rendben legyen tiéd az utolsó szó...végül is a te cikked...vagy micsodád..:)))

zipe moha 2014.10.16. 13:23:20

jah, és tehetséges vagy.....olyan tehetséges, hogy párját ritkítja...el is fogyott...kiritkult teljesen

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 13:38:03

@zipe moha: "hiába mondanak neki ezt-azt "

érvet nem mondtál,szóvalleseszarlak.

S* 2014.10.16. 13:38:45

Hogy mennyi hülye van itt is...

program készítő 2014.10.16. 15:52:05

Nem a választók a hülyék,a politikusok!Könnyű amerikai pénzzel,a katolikus egyház felhasználásával Isteniteni egy balféket.Természetesen az elérhetőségem ott van a blogon,és még 3 minisztérium előtt is,és mégis loptak tőlem.

sielfis 2014.10.16. 17:49:59

T. Brendel M. nagyokos ....
a cikk akár jó is lehetett volna , csak 2 dolog nem stimmel:

1./ Nem érted a demokrácia lényegét !
2./ "hogyan éljünk együtt 3 millió idiótával.."
ezt kérdezzük mi is szánalmasok !

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 17:55:54

@sielfis: de értem. Ott van az A és B pont, te hülye vakegér.

sielfis 2014.10.16. 18:10:36

IGEN BRENDEL ÚR!
a 3 millió vakegér pedig Ti vagytok és még sokáig !!!

Gábor Jonás 2014.10.16. 19:07:25

@Brendel Mátyás: Anyád a leghüjébb, mert egy idiótát hozott világra!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 19:15:28

@Gábor Jonás: a te anyád bezzeg egy briliáns módon érvelő csemetét!:)

szárny 2014.10.16. 19:56:02

Az a hárommillió alaphangon hat - már ha a családokat nézzük. Tik meg felső hangon vagytok százezren. Hogyan élhettek együtt velünk? Szerintem sehogy sem kell. Húzzatok innen a vérbe, és megoldódik a problémátok. Meg a mienk is.

laci0011 2014.10.16. 20:08:14

@azértezszánalmas: Ne vetíds rám saját nyomorodat vagy csak ennyit tudsz?Szövegértést kéne erőltetned ha emberek közé akarsz járni.

laci0011 2014.10.16. 20:10:22

@szárny: Pár millió magyart már elüldözött a fajtád aztán meg rinyál Trianon miatt pedig az elüldözött magyarok helyére települt be román szerb ennek a vége országvesztés lesz.

szárny 2014.10.16. 20:11:08

@Brendel Mátyás: Ne fogd a nácikra. Én sem vagyok az, és annak a hat-hétmillió embernek a 95 százaléka sem. S nem mellesleg, nem én tettem föl a vérnáci kérdést, hogy "Hogyan éljünk együtt 3 millió idiótával egy országban?" - hanem te. Én csak válaszoltam.

szárny 2014.10.16. 20:17:17

"Hogyan éljünk együtt 3 millió idiótával egy országban?"

Szerénység, Brendel! szerénység! Ne tömjénezze magát! Ha van valami, amit becsülök magamban: az a szerénység! - mondaná a druszád, Bástya Mátyás elvtárs.

H.Sandor 2014.10.16. 20:25:27

Csak a Fidesz !
-Itt nem lop senki "Csak a Fidesz !"
-Itt nem hazudik senki "Csak a Fidesz !"
-Itt nem csal és mutyizik senki "Csak a Fidesz "
-Itt senki nem hülyíti a "zembereket" szerencsétlen populista
szlogenekkel. "Csak a Fidesz"
-Itt senki épeszű ember nem tudja,hogy mit jelent az,hogy
"Magyarország jobban teljesít" Egyáltalán miben és kikhez
képest ???
-Itt él 3 millió szerencsétlen,akik nem tudják,hogy melyik párt
vezetője kiabálta a magyar parlamenteben,hogy
" Térdre csuhások" Természetesen erre is egy válasz létezik és
ez a válasz: "Csak a Fidesz"
Összességében az a véleményem,hogy az átlag fideszes nem azzal
követi el a legnagyobb hibát,hogy csak az orra hegyéig lát,hanem
azzal,hogy nem szed valami ORRNÖVESZTŐT.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.16. 20:54:44

@szárny:

1) nem náciztam
2) mondtam egy elrettentő példát
3) te nem fogtad fel, mert a 3 millió hülye között vagy

4) válaszod lehetőségként szerepel a cikkben, szóval nem mondtál semmit. hogy nektek ettől jó lenne az országban, abban viszont tévedsz. ez az ország pusztul, ha mi teljesen feladjuk, akkor nektek annyi. marad nektek a sok hülye közmunkás, aki még elmenni sem tudott

santa gauss 2014.10.16. 21:05:22

a fidesznyaloncok mesevilágban élnek és gyűlölöik azt aki megpróblja kinyitni a szemüket. a nagy komcsizás közben nem veszik észre, hogy egy kommunista okádékot bálványoznak (és hűséges kutyáit). a turbókeresztények nem hajlandók felfogni, hogy a parazita egyházaikat csak agymosás és propaganda célokból pénzelik adóforintokból.
többek közt ezért valóban elmonható róluk, hogy idióták.

Bánik Eduárd 2014.10.16. 21:10:08

@S*: Rövid,tömör összegzése az itt uralkodó helyzetnek.

Gyingizik 2014.10.17. 09:05:07

Szegény srác ez vmi maszopos vállalkozó gyereke lehet, akiknek nem megy a cége, nem kaptak trafikot stb. Brendelkém! Szó sincs hülyékről! A nép kiválasztotta a kisebbik rosszat. Mi lenne itt maszop szadesz DK PM stb uralom esetén teszerinted? A Bajnau egészen nyíltan beszélt megszorításokról (nem olyanról, mint amit a zóórbánc csinál most) hanem 25%-os elbocsátásról, nyugdíjcsökkentésről. Megint extra pénzzel tömnék a multikat, és kétévente jönne az újabb holocaust film. Ki a hülye?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.17. 11:43:17

@Gyingizik:

1) Maszopos vállalkozó gyereke a kurva anyád
2) Bajnai a világválság idején csinált megszorításokat
3) azóta Orbán-Matolcsy békeidőben saját hülyeségeinek megoldására kurvára nagyobb megszorításokat csinált
4) bizony, a hülye te vagy. közöd nincs a valósághoz, és a helyzet megítéléséhez. totál zizi vagy. pont erről beszéltem, hogy ahhoz, hogy valaki Fidesz szavazó legyen, kb ilyen elvarázsolt fasznak kell lennie, mint te

Gyingizik 2014.10.17. 12:52:58

@Brendel Mátyás: Egyáltalán nem csalódtam a magadfajta nagyképű ballibbantban. Mindenféle bizonyíték nélkül okoskodik saját és hozzá hasonló alakok fantazmagóriáit valóságként kezeli, és ez alapján fölényeskedik, oktat ki másokat. Arról nem beszélve, hogy egy büdös bunkó vagy. (Én pl. nem kurvaanyáztam, nem faszoztam, az a dopeman-féle pökhendi és bunkó neolib csürhe sajátja. Köszönjük, hogy kiállítottad magadról a bizonyítványt!)
Ki az akinek nincs köze a valósághoz? Csak egy orbitális marhaság a hszedből "Bajnai a válság idején csinált megszorításokat" Ezek szerint már véget ért a 2008-ban kirobbant gazdasági válság? Megint vannak munkahelyek, és pörög az ipar (a nyugati világban)? Növekedik a GDP, úgy, mint azelőtt? Megint annyit ér a lakásom, mint 2004-ben, amikor megvettem? Ki a hülye?
Senki nem állítja hogy Orbán matolcsy nem húzta a nadrágszíjat. De marha nagy különbség van az EU által elvárt megszorítás konkrét példák pl. Románia, Görögország, Lettország: 25-30%-os elbocsátás, bércsökkentés, nyuggerdíj csökkentés, amiket az ottani bajnai-k vittek végbe meg a matolcsy között. Nem nekem nincs közöm a valósághoz hanem neked, még kérkedsz is vele a blogodon. Nem baj, egy ország előtt csináltál hülyét magadból, ki vagy posztolva egy csomó helyre.

teleorman 2014.10.17. 13:44:21

Az írás jó példa hamis érvelésre. (Logical fallacy). Ezen belül a fordított hamis dichotómiára. Hiszen valóban, aki az olyen rossz kormányzásra szavaz, mint ami itt 4-5 éve folyik, az látszólag csakugyan hülye. Ám akkor is az, ha ennek a pocsék kormányzásnak lényegében nincsen reális alternatívája?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.17. 13:50:24

@teleorman: aki nem ismeri fel, hogy az ellenzék a kisebb rossz, az hülye.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.17. 13:55:01

@Gyingizik:

"Én pl. nem kurvaanyáztam, nem faszoztam"

te ennél sokkal rosszabbat tettél: mindenféle alap nélkül rágalmaztál. aztán csodálkozol, hogy anyáznak. mondom, hogy hülye vagy.

"Ezek szerint már véget ért a 2008-ban kirobbant gazdasági válság?"

igen.

" Megint vannak munkahelyek, és pörög az ipar (a nyugati világban)? Növekedik a GDP, úgy, mint azelőtt? Megint annyit ér a lakásom, mint 2004-ben, amikor megvettem?"

Magyarországon nem. No de épp erről beszélünk, hogy a Fidesz elqrta. nem kicsit, nagyon.

"konkrét példák pl. Románia, Görögország, Lettország: 25-30%-os elbocsátás, bércsökkentés, nyuggerdíj csökkentés"

ezt sem igazolni nem tudod, sem nem érv neked. nem ezekről az országokról van szó.

mondom, hülye vagy. összevissza beszélsz, semmiféle bizonyítékod nincs, és semmiféle logika nincs a karattyolásodban. ilyen zizi hülye faszok a Fidesz és Jobbik szavazói.

DrGehaeuse 2014.10.17. 16:46:06

Érdekes. Majdnem ugyanezek jutottak eszembe 2006-ban amikor gyurt-csányi másodszor lett góré.
Most orv-bán ganajságaitól fordul fel a gyomrom, de semmit se tehetek. Nincs itt kire szavazni. Az összes párt az oligarchikus-korrrumpoktata elit szüleménye (talán az LMP kilóg de lehet, csak azért mert még nem volt hatalmon, és a jobbik az meg jobb lenne ha nem lenne).

DrGehaeuse 2014.10.17. 17:12:58

De az is lehet, hogy ez a 3 millió hülye most tesz egy kisérletet egy többciklusos kormányzásra berendezkedő hatalom eltűrésével. Mert már annyi kisérlet volt itt 25 év alatt, hogy abba belerokkant. És ez a sok hülye azt gondolta magában:qva szar ez a zorbán de az arégi jó kádár is csak 10-12 év után lett kicsit elviselhető. És milyen jó is volta az a régi jó krumplileves. :)
A sok hülye jobban bízik egy erős kezű akarnokban mint egy sereg kisérletező-vitatkozó kurvaországozó egymást is köcsögölő simaszájú entellektüel elitista budapesti menagerben.
Ez a bunkó focista aszonta építek nektek stadionokat ha kell ha nem. És megépítette a kiba..t stadionokat. Fletó annak idején igért egy kormányzati negyedet és 16 milliárdért eljutottak néhány látványtervig.

Gyingizik 2014.10.17. 17:19:29

@Brendel Mátyás: Nem a te kedvedért, mert te szemlátomást csőlátású szellemi fogyatékos vagy (kétségbe vontad a nyilvánvalót, az említett országokban brutális megszorítások voltak, nem lájtos matolcsy félék (szándékosan fideszes elfogultsággal nem vádolható neolib lapokat idézek):

Megszorítás Lettországban az Index szerint 2010-2014 között:

„A nyugdíjasok elvesztették nyugdíjuk tizedét, az aktív dolgozók nyugdíjasok a nyugdíjuk 70 százalékát, az állami alkalmazottak a bérük nagyjából ötödét, később nagyjából a felét. A lettek érthető okokból nem örültek a fejleményeknek, az országban hamarosan minden harmadik munkaképes állampolgár munkanélküli maradt. Megindult a mai napig tartó lett exodus a nyugat-európai országokba.”

index.hu/kulfold/2014/01/06/viszlat_lat_hello_euro/

Megszorítás Romániában 2010-ben a Magyar Narancs szerint:

„Az oktatásban kitapintható a rettegés - 17 ezer alkalmazottat bocsátanak el a következő tanév kezdetéig… Az általános felháborodást azok a megszorító intézkedések váltották ki, amelyeket a kormány szinte kompromisszum nélkül kényszerít most rá a társadalomra. A liberális-demokrata Boc-kormány (PD-L) 25 százalékkal kívánja csökkenteni a közalkalmazotti béreket, és 15 százalékot vonna meg a nyugdíjasoktól. Jelentősen csökken a gyes, csökkennek az ösztöndíjak, változik az étkezési hozzájárulás adóztatása. A drákói szigorra azért szánta el magát az RMDSZ koalíciós partnere, mert a Nemzetközi Valutaalap elégedetlen a kormány eddigi munkájának hatékonyságával. A minimálszinten felüli nyugdíjak 15 százalékos csökkentése viszont azt jelenti, hogy immár több mint egymillió embernek kell abból a nyomorúságos 350 lejből kihúznia a hónap végéig.”

magyarnarancs.hu/kulpol/brutalis_megszoritas_es_sztrajkok_romaniaban_-_a_megdermedt_orszag-73885

Megszorítás Görögországban (höhö, erre bizonyítékot kell bemutatni? Csak itt csak Mátyásnak):

index.hu/gazdasag/vilag/2010/03/05/megszavazta_a_gorog_parlament_a_megszoritasokat/

Sőt egész Európa a vizsgált időszakban:

index.hu/gazdasag/vilag/2010/05/26/egesz_europa_megszorit/

Itt is ez lett volna ha Bajnau kerül hatalomra! Sose titkolta egy percig sem, hogy a multikat képviseli. Csak a gyökér hülyék nem látják ezt, mint blog”író”. Bajnau maga is lenyilatkozta, hogy akkor jön vissza, ha szükség lesz a gazdaságban „kiigazításra”.

És most tegyük fel a kérdést ki a hülye? Pl. Nyugdíjas: Aki arra szavaz, aki 2%-ot emelt (fidesz) vagy aki arra szavaz, ami 25% nyugdíjat elvesz? Közműfogyasztó: Az a hülye aki arra szavaz, hogy csökken a rezsi pár százassal, (fidesz) vagy arra, akinél emelkedik (mszp)? Betegek: privatizát egészségügy, ahonnan kidobnak, ha beteg vagy és nincs biztosításod (ld. USA) vagy ingyenes? Pedagógus: Aki arra szavaz hogy több munkája lesz ugyan de nő a bére (fidesz), vagy aki arra, hogy ugyanazért a bérért több munkát kell végeznie (Gyurcsány 2008 heti óraszám emelés kompenzáció nélkül)? Aki azt szeretné, hogy a bolti lopás büntetlen maradjon (a jegyző előtt szabálysértésben, gyúrcsány) vagy aki átpakolta rendőrségre, bíróságra (fidesz)? Államadósság növeléséről ugatnak azok, akik 50%-al vették át 2002-ben , és 77,5%-al adták vissza, mínuszos GDP-vel. Még 15 ilyet tudnék írni, de minek? Egy hülyét nem lehet meggyőzni.

DrGehaeuse 2014.10.17. 17:22:12

Sőt fletó igért nekem személy szerin egy Technopoliszt vagy mit Miskolcra. És még egy kiba...t sufnit se húztak fel. A merci is kecskemétre ment mer nekik is hiányzik az a qva technopolisz. A Takata meg már későn jött már nem költözök vissza.

Gyingizik 2014.10.17. 17:26:17

@Brendel Mátyás: Most látom ilyet is írtál: "nem ezekről az országokról van szó." Magyarország nem a Holdon van elszeparálva az EU-tól a multiktól, a bankoktól és az IMF-től. Hanem az EU része, és a washingtoni konszenzus kísérleti terepe, mint egész Kelet Európa! Ezt érted? Említhettem volna akár a bolgár rezsiemelést is. Nem tartom valószínűnek, hiszen igazoltad, hogy tájékozatlan és tudatlan vagy. Péntek van, irány a romkocsma, ott csak magadhoz hasonló stupid marhákat találsz akiknek a hvg, a mancs, meg az ÉS a "szaklap".

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.17. 18:06:51

@DrGehaeuse: igen, a 3 millió hülye nem akar túllépni a Kádár korszak szintjén.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.17. 18:16:00

@Gyingizik:

látod, jól demonstrálod, hogy a Fidesz szavazó diszlexiás hülye.

az első cikk, amit hoztál.

index.hu/kulfold/2014/01/06/viszlat_lat_hello_euro/

Én itt azt olvasom, hogy:

1) Dombrovskis a válság idején, 2009-ben csinálta a megszorításokat
2) 2010-ben ÚJRAVÁLASZTOTTÁK
3) Lettország azóta euro tag
4) "Lettország 2012-ben az EU országai közül a leggyorsabb gazdasági növekedést jegyezhette, az ország GDP-je 5,1%-kal növekedett, 2013-ban ez a szám 4,1% volt. " 2013-ban emlékeztetlek, Matolcsy-Orbán recesszióba vitte Magyarországot.

szóval ha szerinted Bajnai megválasztása után ez lett volna Magyarországon is, akkor megerősíted, a Fideszes választók kurva hülyék lehetnek. téged beleértve.

akkora pofont adtál magadnak, hogy a fal adja a másiknak, te hülye, FIdesznyikes seggfej.

DrGehaeuse 2014.10.17. 19:04:01

@Brendel Mátyás:
Nade orv-bán vette ezt észre hamarabb és kezdett rájátszani a kádári elit maradékának reflexeire. Ha fletó lép hamarabb akkor most egy balos centrális erőtér vajpuha önkényuralma működne hasonló hatékonytalansággal mint 2007 ben mondjuk.
Ez neked elfogadható alternatíva?

DrGehaeuse 2014.10.17. 19:10:35

viktóriusz duplanullusz minimusz még így is kenterbe verte a nagyokos baloldalt a körúti értelmiség hátszele ellenére. Azért ezt én a helyetekben elemezném még egy kicsit. A reálpolitika mindig nyer hosszab távon. A realitások része kb 5millió 2bites agyú választópolgár is hogy a poszt fogalomkészletéhez csatlakozzak.
Egyetlen reményem HaFr utódja és a PkP úgy 16 év múlva.

DrGehaeuse 2014.10.17. 19:23:16

@Brendel Mátyás:
Nem akar túllépni? Akkor mi a f...omnak ment ki 500e bizony dalolva nyugatnak?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.17. 20:19:28

@DrGehaeuse: nem igazán jó alternatíva, egy kicsit jobb. de ez a kérdés nem is fontos. a fontos kérdés, hogy ha a hülyéket Orbánnak sikerült beszédítenie, és mindegyik odahúz, akkor mit tegyünk? erről szól a cikk. arról, hogy mi lett volna, ha, nem sok értelme van gondolkodni ilyen helyzetben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.17. 20:21:11

@DrGehaeuse: a 2007-es állapotok konkrétan viszont egyértelműen jobbak a mostaninál

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.17. 20:24:13

@DrGehaeuse: ahogy írtam a cikkben, az, hogy egy hülye képes volt maga mögé szédíteni sok millió hülyét, a történelemben nem példa nélküli. tehát azon rágódni, hogy ez hogy lehetett, szerintem nincs mit. előfordul jobb országokkal is (Németország).

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.17. 20:25:43

@DrGehaeuse: "Akkor mi a f...omnak ment ki 500e bizony dalolva nyugatnak?"

ez az 500ezer az ugye nem az a 3 millió. nem tudom, mi a faszt akartál ezzel mondani, te seggfej. próbálj meg érthetően fogalmazni!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.17. 20:33:53

@Gyingizik:

ilyen a hülye Fidesznyik.

1) valami eszement, hülye érvet akar benyomni arról, hogy ha egy külföldi ország megszorításokat végzett, akkor abból következik, hogy a Fidesz jó kormány. hogy a jó büdös kurva anyádba következik ez, bazdmeg?! a Fidesznyik sötét, mint a bányató.

2) ezt alátámasztandó, hoz egy cikket, amely egy megszorítások után sikeres, külföldi országról szól, amely kenterbe veri Orbán Magyarországát. ezt nem veszi észre, mert diszlexiás hülye

DrGehaeuse 2014.10.18. 09:22:09

@Brendel Mátyás:
A seggfej megszólitást tőled bóknak veszem. És szolíd figyelmeztetésnek, hogy alpáriságom legjavát most már mellőzzem. Rá kell jönnöm, hogy értelmesen is lehet(ne) vitatkoznunk.
Az 500000 magyar kivándorló (egy részük végleg) elsősorban a pénzkereset miatt ment ki, de a lábával arra is szavazott, hogy ez a rendszer (89-óta) neki nem pálya.
Nem pálya az, hogy a vállalkozók és a politikusok komolyan gondolják a 100000 Ft minimálbért ill. azt hogy ez már egy elfogadható cél jelenleg. Én még emlékszem arra amikor a szocik a minimálbér túlzott emelése ellen érveltek (akkor 25000 volt), nehogy elbocsátások legyenek a kevés megmaradt munkahelyen. Majd jött ez a tahó focista és 40000-re emelte. És nem ettől akadt meg a növekedés, hanem attól, hogy a nagyvárosi középosztálynak adott nyakló nélküli hiteltámogatással (visssza)élve "polgárok" tömegei lettek egyszerre 2-3 lakás tulajdonosai és ment ki a költsévetésből sok-sok milliárd az ingatlanpiacba, amitől az árak hirtelen 2-3 szorosra mentek fel. Létrehozva a magyar gazdaság legnagyobb pénzügyi lufiját. A fityisz mégsem ezért bukott meg, hanem amiatt a 3 milliárd miatt ami valahonnan hirtelen becsobbant a maszop kampánykasszájába. A fityiszben a legrohadtabb az, hogy kiegyezett az olajmaffiával (don alejandro) és egy másikkal (lézerjani) és túl sokat tanult fletótol.

Hogy mit kéne tenni?
Hagyni a francba összes pártot (teljes bojkott) és olyan mozgalmakat indítani amelyek valódi körösségi programokat szerveznek maguknak és megbeszélik a teendőket. Kiteregetik a szennyest, kimossák a mocskot (a korrupciót saját maguk mentalitásából) és elkezdenek élhető tereket, fórumokat kialakítan. Nem ácsingóznak állami pénzekre de még norvég pénzekre se, hanem adakoznak a saját céljaikra amiket önmaguknak határoznak meg. És segítenek egymásnak és az elesetteknek, bárkinek aki bajban van. Ezt lehet és ezt kell(ene) tenni. És magasról tenni az orv-bán és gyurt-csányi félék szájkaratézására.

Kezdjetek el élni! Ez most a legfőbb parancs és okosság.

Szerinted mi az oka annak, hogy az önkéntes és pályázati pénzek nélül működő egyesületek között ma is magasan a legnagyobb és virágzó formáció a magyargárda - legalább is az a része amit (ma már) nem pénzel a jobbik?

Elsősorban mert közösségi rendezvényeket szerveznek maguknak. Önzetlenül segítik és védik egymást és a védtelen öregeketá. Valóban figyelnek egymásra és törődnk egymással. Áldoznak a szabadidejükből és munkaerejükből közös dolgaikra. Ha valahol egy (általuk jó magyarnak ismert) ember bajba kerül, segítenek. Alkoholisták akik a hajléktalanság felé sodródva vegetáltak, tetterős gárdistaként józanéletű családos emberekké válhatnak. (ez egy konkrét példa leírása akit ismerek). Ha a fajvédő ideológia nem lenne, ez egy jó dolog lenne.

Ha jól látom a DK-ban is vannak ilyen közösségi (ifjugárdista, kiszes nosztalgia) momentumok. Ebben nem különbözik a magyargárdától, és sajnos a cigányorbánozásban is van hasonlóság :(.

A virtuáli közösség (pl. milla) csak flash-mob szerű akciókra jó.

DrGehaeuse 2014.10.18. 09:29:56

@Brendel Mátyás:

Az 500ezer-nek viszont van 1,5-2 millió szülője meg nagyszülője. ezek már benne vannak a 3millióban. Ezt te elfelejed IQ fighterkém!

DrGehaeuse 2014.10.18. 09:51:46

@Brendel Mátyás:
Nekem nem. 15000 Ft/hó netto bércsökkenéssel fizettem a fletó féle korrekcióért sokad magammal. De nem az a 15000 ft fáj, hanem az, hogy a lyukas zsákokba töltötték. Tudzs róla, hogy pl. van egy Magyar Atlanti Tanács nevű NGO ami 2007-ben is kapott 22millió forint állami és pályázati támogatást? És ez csak egy a magyar "elit" pénzlehúzó "társadalmi szervezet" -einek százaiból. A tagok és haszonélvezők között békésen megférnek a balos és jobbos ingyenélők.
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&sqi=2&ved=0CC8QFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.mat.hu%2Fhun%2Fdownloads%2Fdocs%2FKOZHASZNU%2520JELENTES%25202008.doc&ei=KxpCVIu1COj-ygO-zoHYAw&usg=AFQjCNFKY6sbtv1MTYmP5n3GyCDJKp8LVw&sig2=zIfpGbVOn6_Hm9xNHglIqg

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.18. 10:08:08

@DrGehaeuse:

"Az 500000 magyar kivándorló "

nem tudom, kivel képzeled, hogy vitatkozol, mert velem nem. án erről a témáról itt és most semmit nem mondtam.

"Hogy mit kéne tenni?
Hagyni a francba összes pártot (teljes bojkott) és olyan mozgalmakat indítani amelyek valódi körösségi programokat szerveznek maguknak és megbeszélik a teendőket. Kiteregetik a szennyest, kimossák a mocskot (a korrupciót saját maguk mentalitásából) és elkezdenek élhető tereket, fórumokat kialakítan. Nem ácsingóznak állami pénzekre de még norvég pénzekre se, hanem adakoznak a saját céljaikra amiket önmaguknak határoznak meg. És segítenek egymásnak és az elesetteknek, bárkinek aki bajban van. Ezt lehet és ezt kell(ene) tenni. És magasról tenni az orv-bán és gyurt-csányi félék szájkaratézására."

ilyen mozgalmak vannak. annyit tudnak elérni, amennyi igény van rájuk. az embereknek olyan nagy igénye nincs arra, hogy legyen még egy mozgalom, ahol adakozhatnak a pénzükből.

"Szerinted mi az oka annak, hogy az önkéntes és pályázati pénzek nélül működő egyesületek között ma is magasan a legnagyobb és virágzó formáció a magyargárda - legalább is az a része amit (ma már) nem pénzel a jobbik?"

emberi hülyeség. a rasszizmusra, gyűlöletkeltésre mindig is volt igény ez emberek egy jelentős részében.

"Elsősorban mert közösségi rendezvényeket szerveznek maguknak. Önzetlenül segítik és védik egymást és a védtelen öregeketá. Valóban figyelnek egymásra és törődnk egymással. Áldoznak a szabadidejükből és munkaerejükből közös dolgaikra. Ha valahol egy (általuk jó magyarnak ismert) ember bajba kerül, segítenek. Alkoholisták akik a hajléktalanság felé sodródva vegetáltak, tetterős gárdistaként józanéletű családos emberekké válhatnak. (ez egy konkrét példa leírása akit ismerek). Ha a fajvédő ideológia nem lenne, ez egy jó dolog lenne."

van egy csomó mozgalom, ahol ez meg is van, fajvédő ideológia nélkül.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.18. 10:11:40

@DrGehaeuse:

"Az 500ezer-nek viszont van 1,5-2 millió szülője meg nagyszülője. ezek már benne vannak a 3millióban. "

1) nehéz lenne megbecsülni, hogy az 500ezer magyar kivándorló szülei közül mennyi a Fidesz és Jobbik szavazók aránya

2) de tegyük fel, hogy X. és akkor mi van?! mi az állításod? hogyan érv ez mellette?!

amit te itt csinálsz, az nem vita. az, hogy ész, logika és összefüggés nélkül dobálsz be igaz és kevésbé igaz tényeket. ez még nem vita, fiacskám.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.18. 10:17:59

@DrGehaeuse:

"Tudzs róla, hogy pl. van egy Magyar Atlanti Tanács nevű NGO ami 2007-ben is kapott 22millió forint állami és pályázati támogatást?"

mi ez ahhoz képest, hogy Simicska százmilliárdokat visz el?! ezt most komolyan összehasonlítási alapnak, érvnek gondoltad?! ilyen entreevel szerintem ne is nagyon akarj IQ teszt kitöltésnek nekiállni. borítékolom az eredményt: negatív.

DrGehaeuse 2014.10.18. 11:10:14

@Brendel Mátyás:
Nem állítottam, hogy mind benne van. De ellentétben veled nem gondolom, hogy csak a fityiszre szavazók hülyék. Szerintem a balra szavazók többsége sem igazi észérvek alapján szavazott. És a nem szavazóknak is vannak érveik.
Én pl. 1985 ben voltam első szavazó. Akkor haza se mentem szavazni, a faterom leadta helyettem a szavazatot a Népfront jelöltjére, az egyetlenre. Na azóta nem kapott tőlem voksot baloldali párt. És szerintem az nem rendszerváltás hogy az MSZMP egy része átkeresztelkedik MSZP-re, ezért szerintem az a hülye aki 89 után képes volt rájuk szavazni.
A mostani fityisz már inkább utódpártja az MSZMP nek, de ügyesebben hitette el magáról 2010-ben, hogy jobb mint a többi. Most meg már az állam eszközeit használja politikai hatalma megtartására.

Ettől még a többi párt se lesz vonzóbb. Jobbhíján szavaztam idén LMP listára és Jobbikos egyéni jelöltre mert az illető munkatársam volt, és tudom róla hogy nem egy szar alakak. Polgármesternek egy fideszesre szavaztam aki nyert is. De nem azért mert fideszes, hanem azért mert Édesanyám szomszédja a faluban ahol felnőttem és nem a városban szavztam ahol élek, mert az itteni mókusokat nem ismerem eléggé. Az illető polgi. azért alapított fidesz alapszervet a faluban, mert polgi akart lenni, és mert a fideszes helyi maffiózó ki akarta csinálni 2006-ban hogy ne induljon. Annyi esze se volt az izomagyúnak, hogy fidesz alaposzervet alakítson. Na most a mi emberünk ezt megtette és 2010 ben és most is nyert. De nem csak a fityisz miatt, hanem mert A helyi önkéntes tűzoltó egylet pk-ja volt. Es sokan jó embernek ismerik.

DrGehaeuse 2014.10.18. 11:17:32

@Brendel Mátyás:
Nem mondod, hogy a szociknak nincs néhány simimicskányi sara!?
- kakaóbiztos projekt
- sulinet projekt
- kormi negyed projekt
- kopaszi gát
- autópálya építések (völgyhíd)
- 4.es metró panama
- BKV lenyúlások

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.18. 11:49:25

@DrGehaeuse:

"ellentétben veled nem gondolom, hogy csak a fityiszre szavazók hülyék. "

ezt én sem gondolom, és nem is írtam. tehát megint szélmalomharcot folytatsz, kisbutus.

"szerintem az nem rendszerváltás hogy az MSZMP egy része átkeresztelkedik MSZP-re"

1) nem ez a rendszerváltás, a rendszerváltás többől állt. ha ezt se tudod, ne okoskodj!
2) nem volt kérdés a rendszerváltás, az idei választások a cikk témái, és a mai helyzet

" szerintem az a hülye aki 89 után képes volt rájuk szavazni."

szerintem meg nem. de ez sem volt kérdés.

becsületes ember nem lehet Fideszes vagy jobbikos jelölt. akkor sem, ha a kishúgom. ennyi. nem szavazunk ilyenekre, aki ilyenekre szavaz, az hülye. aki Fideszes vagy Jobbikos jelölt, az is hülye. ezeket a pártokat nem lehet felvállalni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.18. 11:53:48

@DrGehaeuse: ez kevesebb, mint a Fidesz összes.

-trafikmutyi
-földmutyi
-magánnyugdíjpénztárak
- PAKS II
- Simicskázás
- 4-es metró panama
- BKV lenyúlások
- egyházi iskolák
- tankönyvmutyi
- Szijjártó, Rogán villa, fociakadémia, stadionok, stb.

ezek kurvára sokszorosai a te listádnak

ezt megítélni intelligencia kérdése, ugyanis össze kell hasonlítani egy pár milliárdos, és egy pár ezer milliárdos listát. ehhez kell egy 100-as IQ.

ezért mondom, aki ebben nem látja egyértelműen, hogy melyik a kisebb rossz, annak az IQ-ja 100 alatt van. az hülye.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.18. 11:54:40

@DrGehaeuse: "15000 Ft/hó netto bércsökkenéssel fizettem a fletó féle korrekcióért sokad magammal."

a magánnyugdíjjal Orbán tőlem sokkal többet vett el

azértezszánalmas 2014.10.18. 13:23:23

@Brendel Mátyás:
És a Bokros féle 28%-os infláció ami most 0?
A Fletó féle 11%-os alapkamat ami most 2-3körül van?

A magánnyugdíjjal semmit nem vettek e! Egy biztosítás nélküli magáncég helyett az állam fogja a nyugdíjat fizetni. Sokkal megnyugtatóbb. Kevesebb állam tűnik el, mint nyugdíjbiztosító.
Sokan a tőkét sem tudták megőrizni.

Az egykulcsos és a gyerekek után járó adókedvezmény, a dolgozó és gyerekeket nevelőket segíti. Helyesen!
A szocik, csak a nagytőke, a pénztőke és a segélyeseket nyomták.

DrGehaeuse 2014.10.18. 13:28:16

@Brendel Mátyás:
OK! Nyertél. Számháborúban alulmaradtam.
A manyup pénzt tőlem is elvette. És nem is szavaztam rá, de nem ezért. Én a fityiszre csak 2006-ban szavaztam, de azt is megbántam.

Azelőtt MDF szavazó voltam, mert volt benne néhány jó arc Kónya Imrétől Elek Istvánig és Mile Lajosig. De említhetem Kis Gy. Csabát, Csengey Dénest vagy Furmann Imrét is.
Sajnos a góré Antall lett, aki úri fintorgással tekintett a hazai közélet egyre inkább trágyadombra hasonlító halmazára és az "Atlanti Gondolat" volt az amivel a legtöbbet foglalkozott, ahelyett hogy megállította volna a "spontán privatizáció"-nak nevezett szabadrablást és az állami vagyon szétlopását.

A politikai parasztvakítás ősi hagyománya az ami mérgezi a közéletet. És ennek felelevenítésében anno az SZDSZ volt az élharcos a fröcsögő látszat- antikommunizmus és a válogatás nélküli antiszemitázás vétsége miatt (3/3 Csurkapista R.I.P. és társai segítségével). Aztán jött 89 dec. a 4igenes népszavival. A magyar történelem egyik legpofátlanabb parasztvakítása volt SZDSZ-FIDESZ-Torgyán trió részéről. Szerintem ennek a logikus folyománya volt orv-bán illiberalizmusig eljutó politikai "karrierje", de ez hosszú történet.

Ha volna a magyar "elitben" egy kicsi kis önreflexió, elhúzna innen a véresbe mondjuk délamerikába mint a friccek meg a nyilasok 45-ben. Mert így közösen több kárt okoztak már mint azok. De ezeknek semmi sem elég. Amíg él itt elegendő hülye aki hajlandó dolgozni és adót fizetni, ezek iit fognak élni a nyakunkon.

DrGehaeuse 2014.10.18. 13:44:03

@Brendel Mátyás:
Kvittek vagyunk. Mert szerintem meg becsületes ember nem lehet szoci jelölt.
Nem véletlen, hogy a helyi volt mukásőrparancsnok fia nem is merte felvállalni a szoci jelöltséget, hanem "független"-ként indult és kapott 8%-ot.

A szoci-dk egy húsdaráló ami bedarál minden nem jobboldali kezdeményezést. Még a babaarcú Bajnai se bírt velük, inkább visszament a bizniszbe. Hiába volt a Ch. Gáti amerikai nagybácsi hátszele.

DrGehaeuse 2014.10.18. 14:09:38

Az LMP-re se azért szavaztam mert olyan ragyogó elmék vagy hatalmas hazafiak lennének. Csak azért, hogy hátha meglesz az 5% uk. Annnyival is kevesebb mandátum jut a többi bolsevik pártnak fityisztől-dk ig és mert a jobbik mint párt nekem nem se jön be.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.18. 20:57:27

@azértezszánalmas:

"És a Bokros féle 28%-os infláció ami most 0?"

a Bokros csomag a rendszerváltás utáni válság kiküszöbölésére született. ne hasonlítsd a mostani helyzethez! a mostani infláció 0 mivolta mesterséges, és egyébként aki ért a közgazdasághoz, az tudja, hogy elég durván veszélyes dolog. az egészséges inflációs ráta 3 százalék körüli.

"A Fletó féle 11%-os alapkamat ami most 2-3körül van?"

ismét egy mesterkélt eredmény, amely negatívum. alacsony kamatnál az emberek nem fektetnek be Magyarországra. és ez így is van. Orbán alatt kurvára alacsonyak a befektetések Magyarországon.

tehát mindkét érték NEGATÍVUM. csak a hülye fidesznyikek nem értik, hogy az, mert fingjuk nincs a közgazdasághoz.

"A magánnyugdíjjal semmit nem vettek e! Egy biztosítás nélküli magáncég helyett az állam fogja a nyugdíjat fizetni. Sokkal megnyugtatóbb. Kevesebb állam tűnik el, mint nyugdíjbiztosító."

nem látom, mi a garancia, hogy az állam az elvett pénzt kifizetné majd nekem. kevés állam megy tönkre, de az Orbán rezsim sokkal hazudósabb, mint egy nyugdíjbiztosító. tehát nem bízok benne. eddig is hazudtak reggel, délben, este.

"Az egykulcsos és a gyerekek után járó adókedvezmény, a dolgozó és gyerekeket nevelőket segíti. Helyesen!"

több milliós szegénységet, és fogyasztáscsökkenést, és GDP csökkenést okoz. helytelenül.

mondom, a Fidesznyikek hülyék, nem bírják helyesen felmérni az intézkedések kihatását.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.18. 20:58:23

@DrGehaeuse: nem érdekelnek ezek a régi történetek, nincs közük a cikkhez.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.18. 20:59:51

@DrGehaeuse:

"Kvittek vagyunk. Mert szerintem meg becsületes ember nem lehet szoci jelölt."

ok, szerintem te is hülye vagy.

"A szoci-dk egy húsdaráló ami bedarál minden nem jobboldali kezdeményezést. Még a babaarcú Bajnai se bírt velük, inkább visszament a bizniszbe."

OK, paranoiás hülye vagy.

DrGehaeuse 2014.10.18. 21:12:51

@Brendel Mátyás:
OK!
Te kire szavaztál? Te nagyonokos?
Én leírtam és azt is, hogy miért. Te gyurcsányista vagy szoci vagy. Neem inkább a nem is létező PM híve lehetsz. Csak ők lehetnek elég okosak neked.

DrGehaeuse 2014.10.18. 21:18:09

@Brendel Mátyás:
A régi történet ilyen szar következményei miatt mint az orv-bán regime, egy kicsit se írnál ilyen provokatív posztot.
Na ezért van köze hozzá. Ha nem értjük meg legalább a közelmult eseményeinek kihatását a jelenre, a jövőt még jobban el fogjuk qrni.

DrGehaeuse 2014.10.18. 21:20:44

@DrGehaeuse:
bocs "miatt" helyett "hiányában" kell.
Nem mindig azt gépelem amit szeretnék.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.18. 21:21:12

@DrGehaeuse: én az összefogásra szavaztam. nem volt dilemmám, hogy azon belül kire szavazzak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.18. 21:22:14

@DrGehaeuse: nem az MDF és az SZDSZ ügyeiben látom a mostani helyzet okát. leírtam a cikkben, miben látom.

DrGehaeuse 2014.10.18. 21:31:25

@Brendel Mátyás:
Hát igen, az infláció a szegények adója, az alapkammat meg a pénztőkések ingyenjövedelme. Mindkettő a hazai gazdaságból nyomja ki a jövedelmet.
A hazai ipari tőke számára az alapkamat csökkentés áldásos, ha hitel kell a fejlesztéseihez. A "befektetők" hozamot keresnek és az államkötvény hozamok magasabbak mint a jegybanki alapkamat.
Szerinted a nyugat miért nyomta le a válság hatására az alapkamatot.
Pl. itt a FED:
profitline.hu/ny/irattar/2012-03-10/21680_4F4Zl8y.jpg

DrGehaeuse 2014.10.18. 21:45:04

@Brendel Mátyás:
Ja igen az emberek hülyék. Ez nagyon kielégítő magyarázat.
Az SZDSZ nek csak annyi köze van, hogy orv-bán akkor vadult be és szabadult el mint Djangó amikor szadeszék átdobták a palánkon 94-ben. Úgy berágott , hogy meg se állt, azóta is pörög mint egy leszakadt propeller.

DrGehaeuse 2014.10.18. 21:57:05

@Brendel Mátyás:

Pedig a PM-es haveroknak dillemmájuk volt, és csak unikummal tudták elviselni fletó szagát az összefosásban.
Nem tudom mit tud ez a fletó, hogy semmiből se lehet kihagyni?

DrGehaeuse 2014.10.18. 22:17:34

@Brendel Mátyás:

Az infláció csak a rizsacsökkentő unortodoxia miatt van és csalóka. A maginfláció most is az egészséges 2% körül van 3% akkor lenne, ha lenne nagyobb növekedés. A nagy baj az állami újraelosztás túlzott mértéke és a pazarló korrrupt bürokrácia, meg az off-shore pénzkinyomás ciprusra pl. ebben az egész "elit" jeleskedik.
A szegénység növekedése már nagyobb gáz. Annak idején a szlovákok drasztikusabban vonták meg a segélyt a romáktól mint most a fityisz. Ha jól emlékszem éppen Bokros Lala volt az egyik tanácsadója Dzurinda Mikulásnak.
Volt néhány éhséglázadás is meg balhék keletszlovákiában. A szlovák rendőrség meg a nemzeti gárda rendet csinált és kész. Fura de nem emlékszem széleskörű nemzetközi botrányokra emiatt. Aztán a szlovák gazdaság valahogy kipörögte hogy legyen Eurója és van nagy csend és növekedés.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.19. 10:01:24

@DrGehaeuse:

más az USA és más Magyarország. Az USÁ-ban azért tartják alacsonyan a kamatlábat, hogy az inflációt szabályozzák, a munkanélküliséget csökkentsék, hogy a pénzforgalmat serkentsék.

www.federalreserve.gov/faqs/money_12849.htm

de az USA egészen más ország, ott nincs szükség külföldi befektetőkre, mert egy nagy, tőkeerős ország. az infláció sem nulla, mint Magyarországon.

szóval más ország, más körülmények. ezt Magyarországon bután másolni hülyeség.

egyébként a FED a válság előtt magasan tartotta az alapkamatot, tehát ha a FED hivatkozási alap volna, akkor a korábbi jegybanki politika jogos volt.

ami a beruházási rátát illeti, azt a Matolcsyzmus-Orbánizmus elbaszta:

www.ecf.hu/newsletters/20120731_1834_files/image003.gif
kep.index.hu/1/0/579/5793/57932/5793212_d413051381435a81765b0f8331e524e9_wm.jpg

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.19. 10:09:57

@DrGehaeuse:

"Ja igen az emberek hülyék. Ez nagyon kielégítő magyarázat."

ez annyira kielégítő, hogy nem is kérdéses. tény, hogy az emberek hülyék.

"Az SZDSZ nek csak annyi köze van, hogy orv-bán akkor vadult be és szabadult el mint Djangó amikor szadeszék átdobták a palánkon 94-ben. Úgy berágott , hogy meg se állt, azóta is pörög mint egy leszakadt propeller. "

ez a te fantazmagória elméleted. mondom, hogy hülye vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.19. 10:10:42

@DrGehaeuse: nem érvelsz, seggfej. senki nem kíváncsi a baromság szövegedre, ha nem érvelsz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.19. 10:15:26

@DrGehaeuse:

1) Dzurinda reformjai nem a cigányság megregulázásából álltak
2) Voltak cigány tüntetések, zavargások, és a hadsereget küldték be, nem a magyar gárdát

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/slovakia/1455390/Slovakian-troops-sent-in-to-stop-gipsy-riots.html

volt nemzetközi botrány is.

mindezzel nem tudom, mit akarsz, ezek nem érvek a cikkem ellen. a többi sem. nem vitázol, faszfejkém, ömlik belőled, a rizsa, néha igaz, sokszor szarság, csak vitázni nem tudsz, ahhoz hülye vagy. mi lenne, ha abbahagynád, és nem rontanád itt tovább a levegőt?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.19. 10:23:28

@DrGehaeuse:

"Az SZDSZ nek csak annyi köze van, hogy orv-bán akkor vadult be és szabadult el mint Djangó amikor szadeszék átdobták a palánkon 94-ben."

azonkívül, hogy nem tudom, mit értesz ezalatt, és kétséges, hogy mi az igazságtartalma, a hülyeség netovábbja, hogy a mai helyzet okát ilyen, 20 évvel ezelőtti, nem túl jelentős eseményekben látod vagy keresed. az ilyen hülyeség miatt nem látod a fontos összefüggéseket.

sajnos van ilyenből, mint te még sok millió ebben az országban, és emiatt kurva nehéz itt veletek együtt élni. mert kurva sok mindent kurvára elbasztok. tönkreteszitek az országot a hülyeségetekkel, és azzal, hogy nem látjátok, milyen sötétek vagytok, tehát magabiztosan folytatjátok a hülyeséget.

DrGehaeuse 2014.10.20. 12:22:43

@Brendel Mátyás:

Látom fájó pont a szadesz ekézése. Most már biztosra veszem, hogy PM-es okostojás vagy. Gratulálok Karácsony Gergő teljesítményéhez. Ez az egyetlen értékes momentum azóta, hogy a PM-esek kiugrottak az LMP-ből.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.10.20. 13:57:13

@DrGehaeuse: nem fájó, hanem irreleváns, és uncsi. nem vagyok PM-es. hülye vagy.
süti beállítások módosítása