Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A brémai és a budapesti muzsikusok

2014.06.28. 16:41 | Brendel Mátyás | 2 komment

Az imént volt a második királyi tévén az ismert német mesére adaptált szintén német film, amely egy kapzsi parasztról, a béreséről, a lányáról, egy szamárról, macskáról, kutyáról és egy kakasról szól. A kapzsi paraszt - a még kapzsibb felesége hatására - mindenkit beáldozna, mindenből pénzt csinálna, hogy meggazdagodjon. Másokkal és a jövővel nem törődik, csak a maga meggazdagodásával.

A lány, a béres, de még az állatok is megszöknek tőle, és Brémába mennek. A kapzsi pár üldözőbe veszi őket, egy embertelen mészáros is a nyomukba ered, és még haramiák is útjukba akadnak. Az állatok túljárnak a mészáros eszén, a rablókat is elűzik, a béres és a lány egymásra talál, és legyőznek mindenkit, majd boldogan és jómódban élnek. Pedig mndegyikük meglehetősen buta, az állatok meg még vének is, és kissé hátrányos helyzetűek. Viszont összefognak, ennyi mondandó igaz lehet a bugyuta meséből.

Ha megnézem a legfőbb magyar parasztot, a magyarok egy része követte a brémai muzsikusok példáját, legalábbis elmentek külföldre muzsikálni. Azt már nem mondhatnám, hogy a Mészáros vagy a többi haramia eszén túljártak volna, vagy, hogy helyére rakták volna a kapzsi parasztot. A magyar béres közmunkás tovább gürcöl a főparasztnak. No de hát a mesében is minimum egy szamár eszére volt szükség a megoldáshoz...

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr146441203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2014.06.29. 07:38:37

Berlusca trükkjeivel felverkezett bűnözőkkel szemben kevés 1 szamár esze,ajrópának is évtizedek kellettek mire kicsit félre tudta lökni a kurvapecért.Putinlecidázó hazaárulónkat félrelökni sem lesz elég 1 szamár esze.
süti beállítások módosítása