Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Ilyen lesz az Orbán-Mesterházy miniszterelnök-jelölti vita

2014.03.16. 10:27 | Brendel Mátyás | 28 komment

Címkék: kampány választás 2014 rezsicsökentés miniszterelnöki vita

orban_mesterhazy-qpr.jpgModerátor:  Hölgyeim és uraim, köszöntöm önöket a 2014-es parlamenti választás két legesélyesebb miniszterelnök jelöltjének vitáján! Baloldalon (kuc-kuc:) Orbán Viktor, jelenlegi miniszterelnök, jobboldalon (hi-hi:) Mesterházy Attila, a kormányváltó koalíció miniszterelnök-jelöltje. A vitát témakörökre osztottuk. Kezdjük az első témakörrel, a gazdasággal! Mesterházy Attilának adom meg elsőnek a szót.

Mesterházy Attila: Önök 2010-ben növekvő gazdaságot, több munkahelyet ígértek, és az államadósság csökkentését. A GDP az egész ciklusban alig nőtt, volt év, amikor recessziót okoztak, a munkahelyek száma a magánszférában nem növekedett, az államadósságot nem sikerült csökkenteni, pedig a magánnyugdíjak sok ezer milliárd forintját erre pazarolták el.

Orbán Viktor: Nem leszünk gyarmat!

Mesterházy Attila: Ha már szóba került a téma, a Paks II. bővítésével gyakorlatilag orosz gyarmattá tették az országot, és 3000 milliárd forinttal adósították el az országot.

Orbán Viktor: Rezsicsökkentés. Hölgyeim és uraim, rezsicsökkentés!

Moderátor: A második téma a demokrácia és a szabadság. Orbán Viktornak adom meg a szót.

Orbán Viktor: Szabadság és demokrácia van, nem? Végül is, ha a Piroslap blogon megjelenhet egy ilyen paródia, mint ez, akkor sajtószabadság van, nem?

Mesterházy Attila: Egy minimális értelemben igaza van a miniszterelnök úrnak, valóban, nem visznek senkit a Bastille-ba egy újságcikkért, nem zúzatják be a könyveket. Csak éppen az állami tévé, a helyi, állami újságok, a rádiók, a plakátolás van Fideszes kézben, és az emberek többsége csak ezt hallja, látja, tehát csak a Fidesz propagandáját. Az ellenzék számára pár kisebb lap, az internet, és egy ellenzéki kis tévé és egy nagy harc árán megmentett kis rádió jutott, ez pedig nem elég ahhoz, hogy elérjék az emberek széles tömegeit, ugyanis nagyon sok ember nem olvassa, nem nézi, nem hallgatja ezeket. Számos önkényuralmi rendszer van a világon, ahol hasonlóan oldja meg az elnyomó rendszer az ellenzék ellehetetlenítését: nem öli meg teljesen az ellenzéket, csak alig enged neki levegőt. Ez tehát bizony nem sajtószabadság, hanem önkényuralom.

Orbán Viktor: Őőőőőő.... mit mondjak, őöööö.... megvan, rezsicsökkentés!

Moderátor: harmadik téma: kivándorlás. Mesterházy Attila kezdheti az érvelést.

Mesterházy Attila: A kormány is elismerte, hogy mintegy ötszázezer magyar hagyta el az országot az utóbbi években, azóta ez a szám csak növekedett, az idei kivándorlás például még a tavalyinál is magasabb. A kivándorlással a leginkább piacképes munkaerőt veszíti el az ország, és lassan már csak azok maradnak, akik nem dolgoznak, vagy nem eladható külföldön a tudásuk.

Orbán Viktor: Nem igazán értem, miért mennek el. Csökkentettük a rezsit, nem?!

Moderátor: harmadik téma: az új alkotmány. Orbán Viktoré az első szó joga.

Orbán Viktor: A sztálinista alkotmányt le kellett cserélni!

Mesterházy Attila: A 2010-ben érvényes alkotmány már régen nem a sztálinista alkotmány volt, teljességgel át lett már fogalmazva. Elképzelhető, hogy további módosítások előnyösek lettek volna, de ehhez nagyobb konszenzusra lett volna szükség. Az MSZP-SZDSZ kormány sem írta át anno a maga kedve szerint az alkotmányt, amikor erre volt kétharmada.

Orbán Viktor: No és a rezsicsökkentés?

Moderátor: negyedik téma: az oktatás. Megadom a szót Mesterházy Attilának.

Mesterházy Attila:  Maguk a tandíj eltörléséért harcoltak 2008-ban, de ma már drágább az egyetemi oktatás a diákoknak, mint akkor a tandíj volt.

Orbán Viktor: De csökkent a rezsijük.

Mesterházy Attila: Ez sokat nem segít nekik az egyéb költségekhez képest, de nem csak anyagi problémák vannak, az oktatási rendszer is egyre rosszabb. A PISA teszten például egyre rosszabbul teljesít az ország. A hittan helyett a reáltudományos oktatást kellene erősíteni!

Orbán Viktor: Lassan mondom, hogy mindenki értse: R e z s i c s ö k k e n t é s.

Moderátor: az utolsó téma: a rezsicsökkentés. Orbán Viktor beszélhet elsőnek.

Orbán Viktor: Na végre! Rezsicsökkentés, rezsicsökkentés és százszor is rezsicsökkentés!

Mesterházy Attila: Ön egész végig csak a rezsicsökkentést ismételgette. Kétségtelenül a legnépszerűbb, populista intézkedése. Nehéz is érvelni ellene, mert nehéz az emberek megfontoltabb értelmére hatni, mint a rövidtávú, zsigeri ösztöneikre. De az állam által erőltetett rezsicsökkentés nem valódi csökkentés, mert nem versenyből, nem fejlődésből fakad. A közművek ettől nem lesznek hatékonyabbak. Most is a beruházásokból veszik el a pénzt, és pár év múlva ott fogunk tartani, hogy teljesen ingyen nem lesz víz, gáz és áram. Akár csak Észak-Koreában. Azon kívül az állami kedvezményt beszedik az emberektől más adók formájában, mint a tranzakciós és telekommunikációs illetékek.

Orbán Viktor: Hmmm erre most mit mondjak?! Á, megvan, Rezsicsökkentés!

Hölgyeim és Uraim! Időnk lejárt, a 2014-es parlamenti választások miniszterelnök-jelölti vitáját látták és hallották. Biztatom magukat, hogy holnap menjenek el szavazni, reméljük, ezzel a vitával segítettünk a döntésben!

***

De valószínűleg nem lesz ilyen az a vita, mert Orbán Viktor tisztességtelen és gyáva módon nem fog kiállni. Mert neki többet számít, hogy ebben a vitában mit veszíthet, mint az, hogy ez egy tisztességes megmérettetés, a kampány tisztességes része, hogy az emberek racionális módon várják el, hogy a két legfontosabb jelölt elképzeléseit jobban megismerjék. Orbán Viktor ezt szépen megfogalmazta saját szavaival is:

***

Norbi update: a legutóbbi hírek szerint a címet módosítani kell: "Ilyen lett volna...".

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr875864167

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bátor Sir Orbán 2014.03.16. 18:11:54

A rezsitábornok nagyon bátor, amikor katonákkal a háta mögött kell kinyilatkoznia az ájult híveknek, vagy amikor Obersovszky-díjas újságírók kérdeznek alá a Magyar Rádióban, de speciel Mesterházyval nem mer kiállni vitázni. Úgy látszik még élénken él b...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.03.16. 10:51:12

Nagyon jó! Na ezért nem lesz miniszterelnök jelölti ita. Mert a Felcsúti Csüngőhasút, egy értelmesebb óvodás lenyomná.

Lovag Mihály 2014.03.16. 11:39:10

namost akkor képzeld el ti mennyire szarok vagytok, ha még így is el lesztek picsázva

Doberdo 2014.03.16. 11:50:39

Tekintve, hogy -érdekeinkkel teljesen ellentétesen - a Jobbik szavazótábora is
jelentősen gyarapodik, aligha lenne elkerülhető, hogy a vitán Vona Gábor is
részt vegyen. Én nem ragaszkodom ehhez, de sajnos a tények ezt mutatják!

program készítő 2014.03.16. 13:30:40

vorosi.blog.hu/2014/03/07/miniszterelnokjelolti_vita_2014-online

ezt már régen megcsináltam,de nálam Mesterházy nem jöhet szóba jelöltként

István Tamasi 2014.03.16. 14:33:18

Rezsikamu van. A mutyivezér ezt a 'zemberk félrevezetésére találta ki. Ha valóban a rezsi csökkentése lenne a szándéka, akkor eltörölné az általa bevezetett sárgacsekk adót ami önmagában sokkal több, mint a rezsikamu VAGY visszavinné az ÁFSA-t 25%-ra mert az általa rátett +2% nagyságrenddel több, mint a rezsikamu.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.16. 19:10:05

hát azért tuti elszavalna 1-2 simon-cuslágot is.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2014.03.16. 20:47:48

Orbán 1998-ban még fizetett hirdetésben követelt miniszterelnök-jelölti vitát. Ebben is megtagadta korábbi énjét.

fideszfigyelo.blog.hu/2014/03/16/orban_ne_csak_a_miniszterelnok_beszelhessen

.Gordon Gekko. 2014.03.16. 20:52:36

A buta és gyáva Orbán Viktortól nagy égés lesz kiszopni 2/3-ra, újra. Há nem?

Andráska8 2014.03.16. 23:04:00

Orbán maga helyett ügyvédjét, Schiffert küldi vitázni.

colonel Tigh 2014.03.17. 03:58:33

@.Gordon Gekko.: Az a baj, hogy ez csodálatos bizonyítványt állít ki az országról.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.03.17. 08:41:53

Moderátor: Hölgyeim és uraim, köszöntöm önöket a 2014-es parlamenti választás két legesélyesebb miniszterelnök jelöltjének vitáján! Baloldalon (kuc-kuc:) Orbán Viktor, jelenlegi miniszterelnök, jobboldalon (hi-hi:) Mesterházy Attila, a kormányváltó koalíció miniszterelnök-jelöltje. A vitát témakörökre osztottuk. Kezdjük az első témakörrel, a gazdasággal! Mesterházy Attilának adom meg elsőnek a szót.

MA: Orbán Viktor!

Moderátor: Elnézést, Mesterházy úr, nem értem!

MA: Orbán Viktor! Ditkatúra! Antiszemitizmus!

Moderátor: Pontosítana kérem?

MA: Orbán Viktor! Diktatúra! Antiszemitizmus! Fékekésellensúlyokrendszere!

Moderátor: Áh, fékek és ellensúlyok! Tudna esetleg konkrétabban fogalmazni Mesterházy úr?

MA: Orbán Viktor!!!!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.03.17. 08:52:07

@jobbdemokrata:

"Fékekésellensúlyokrendszere"

bocs, de ugye ebben a témában kapott kritikát az EU-től, az Egyesült Államoktól, és ha azzal jössz, hogy ezek még mindig baloldali megrendelések, akkor Angela Merkel kormányától is.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.03.17. 08:53:34

"Önök 2010-ben növekvő gazdaságot, több munkahelyet ígértek, és az államadósság csökkentését."

- a gazdaság nőtt (még ha nem is hatalmas mértékben), a munkahelyek, és a dolgozók száma nőtt (való igaz a közmunkával, de mégis jobb mint ugyanennyi ember segélyen tartani), az államadósság stagnál (ami tekintve a gazdasági helyzetet, még a manyup pénzek bedolgozásával is dicsérendő)

"Ha már szóba került a téma, a Paks II. bővítésével gyakorlatilag orosz gyarmattá tették az országot, és 3000 milliárd forinttal adósították el az országot."

- Ha már szóba került: az MSZP-SZDSZ duó eladósította az országot, és még nem is épített Pak II.-t...

"Az MSZP-SZDSZ kormány sem írta át anno a maga kedve szerint az alkotmányt, amikor erre volt kétharmada.":

- az alkotmányt néhány ponton módosították: szabályozták a képviselők és polgármesterek megbizatási idejét, döntöttek a polgármesterek közvetlen választásáról, az országgyűlési biztosok feladat- és hatásköreivel kapcsolatos prioritásokról, az alkotmánybíróság létszámának csökkentéséről

"A kormány is elismerte, hogy mintegy ötszázezer magyar hagyta el az országot az utóbbi években, azóta ez a szám csak növekedett, az idei kivándorlás például még a tavalyinál is magasabb. A kivándorlással a leginkább piacképes munkaerőt veszíti el az ország, és lassan már csak azok maradnak, akik nem dolgoznak, vagy nem eladható külföldön a tudásuk."

- Az uniós belépésünk óta mentek ki jópáran külföldre (bár nem egészen félmillióan). Az észrevétel második fele egy hatalmas bullshit. Olyan jobbikos duma. Hajrá Matyi! :)

"Ez sokat nem segít nekik az egyéb költségekhez képest, de nem csak anyagi problémák vannak, az oktatási rendszer is egyre rosszabb. A PISA teszten például egyre rosszabbul teljesít az ország. A hittan helyett a reáltudományos oktatást kellene erősíteni!"

- A mostani PISA-teszt nebulói még az MSZP-SZDSZ-féle oktatási rendszerben tanultak, Matyi, ezt te is tudod. Ismered a teszt-rendszerét. Miért ködösítesz??? :)

Az összes Mesterházy szájába adott mondat demagóg csúsztatás, ha erősebben szeretnék fogalmazni: egyszerűen hazugság. Persze mindig ilyen volt a balllibdemó oldal....

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.17. 09:11:05

@Brendel Mátyás: tudom, csak jeleztem, hogy annak is gyenge, mert e kettőt amit említettem biztos megemlíteni.

Satyala 2014.03.17. 10:05:06

@jobbdemokrata: "- a gazdaság nőtt (még ha nem is hatalmas mértékben), a munkahelyek, és a dolgozók száma nőtt (való igaz a közmunkával, de mégis jobb mint ugyanennyi ember segélyen tartani), az államadósság stagnál (ami tekintve a gazdasági helyzetet, még a manyup pénzek bedolgozásával is dicsérendő)"

Az a kevés növekedés is a szemét multiknak köszönhető, akiket meg a szocik hoztak ide. Autóipar. A többi a tavalyi jó mezőgazdasági évnek. 2012-ben -2,7 13-ban, +2.7=0

A versenyszférában 32 ezerrel kevesebben dolgoznak. A többi csúsztatás, hiszen ha nem mennek külföldre dolgozni az emberek, a munkanélküliségi adat sokkal rosszabb lenne. Ha még azt is hozzátesszük hogy a munkanélküli segélyt levitték 3 hónapra, és ezáltal rengeteg ember kiesett a rendszerből, akkor kilehet jelenteni, hogy a munkanélküliek száma drasztikusan nőtt, és nem csökkent! A statisztikai adatokkal lehet trükközni, de ez nem változtat a valóságon!

Az államadósság nem stagnál, hanem növekszik! Már nincs manyup, amit újra belehet áldozni,(bár amit most nem kell a manyupba utalni az államnak, annyival több marad a kasszában).

A gazdasági helyzet nagyon jó, kár hogy több mint 20 helyet rontott az ország 2010-óta a versenyképességben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.03.17. 10:18:21

@jobbdemokrata:

"- a gazdaság nőtt (még ha nem is hatalmas mértékben)"

ja, négy év alatt fél százalékot. kérdezd meg a zembereket, hogy ez elég-e nekik, miközben a környező országok sok százalékot növekedtek!

" a munkahelyek, és a dolgozók száma nőtt (való igaz a közmunkával, de mégis jobb mint ugyanennyi ember segélyen tartani)"

elég kétséges eredmény, mert ahogy ezt megszervezték, az az, hogy alibi munkáért tulajdonképpen segélyt kapnak. a különbség, az, hogy "dolgoznak" valamit annak gyakorlatilag nincs nemzetgazdasági haszna. viszont például munkát keresni addig se tudnak.

" az államadósság stagnál (ami tekintve a gazdasági helyzetet, még a manyup pénzek bedolgozásával is dicsérendő)"

a manyup pénzekkel együtt ez kurva szar teljesítmény. ez azt jelenti, hogy 3000 milliárd forint adósságot csináltak a 4 év alatt.

"- Ha már szóba került: az MSZP-SZDSZ duó eladósította az országot, és még nem is épített Pak II.-t..."

de ők nem kampányoltak azzal, hogy az ellenkezőjét teszik.

"- az alkotmányt néhány ponton módosították"

igen. ennyi. QED

"Az észrevétel második fele egy hatalmas bullshit. Olyan jobbikos duma. Hajrá Matyi! :)"

a Jobbik nem így fogalmaz, de ha speciel a Jobbik mond egy dolgot, ami igaz, akkor én nem fogok hülyeséget mondani, csak, hogy mást mondjak. ez a Fidesz szokása volt, hogy mindent ellenezett, amit a kormány csinált, akármilyen hülyeség volt ellenezni.

"- A mostani PISA-teszt nebulói még az MSZP-SZDSZ-féle oktatási rendszerben tanultak, Matyi, ezt te is tudod. Ismered a teszt-rendszerét. Miért ködösítesz??? :)"

olvasd el a linket, te fasz, erre ott válaszoltam! a PISA teszten sokkal jobb eredményt értünk el 2009-ben, mint 2012-ben. Na most 2009-ben a tanulók már 7 éve az MSZP-SZDSZ kormány alatt tanultak. 2012-ben viszont 2 éve a Fidesz kormány alatt. a 2009-es kurvára jobb. kurvára jobb azon gyerekek eredménye, akik a megelőző 7 évben MSZP-SZDSZ kormány alatt tanultak, mint azoké, akik az megelőző 2 évben nem. a különbség nem magyarázható mással, mint a Fidesz kormánnyal, mert a Fidesz kormány 2 éve a különbség a két eset között, nem más.

logika, faszfej, logika! meg olvasd el a kurva linket, mielőtt idevinnyogsz valamit te baromarc!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.03.17. 10:20:07

@doggfather: a szatíra lényege az, hogy nem teljesen a valóság leírása, hanem kicsit túloz. tudod te mi egy szatíra?!

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.03.17. 10:23:34

@Brendel Mátyás:

2002 és 2008 között a térség utolsó helyére kerültünk, ráadásul már a válság előtt iszonyatosan visszaesett a növekedésünk, és iszonyatosan megnövekedett az államadósság. Nekem abból volt elég! :)

A kommented vége miatt pedig most ki a szádat, szégyelld magad és bújj a sarokba, te sötét paraszt....

Satyala 2014.03.17. 10:27:18

@jobbdemokrata: "- Ha már szóba került: az MSZP-SZDSZ duó eladósította az országot, és még nem is épített Pak(s) II.-t..."

Jogos! De azért halkan tegyük hozzá, hogy az adósság egy része ott van az MNB-ben, és hogy az abba az adósságba beleszámított IMF pénzt már az Orbán kormány költötte el.

Paksban a legnagyobb baj hogy Orbán fű alatt állapodott meg az Oroszokkal, és a parlament úgy szavazta meg hogy nem ismerték a szerződés részleteit, no meg az hogy a megállapodás ráért volna akár 7-8 év múlva is, no meg hogy amennyire előre látni lehet, a szerződéssel csak az Oroszok járnak jó, mi aligha. Mutyiszaga van az egésznek!
Tényleg! Ha egy képviselő úgy szavaz a szerződésről hogy nem ismeri a részleteit, akkor az a képviselő a pártját képviseli, és nem a választóit, Igaz?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.17. 10:29:04

@Brendel Mátyás: még egyszer. értem, felfogtam, de gyenge lett.

Csak, hogy világos legyen:

Egy ilyen szatírába gond nélkül belefér, sőt bele kell(ett volna) a simoncuslágolás, mert 3 hete a rezsicsökkentés mellett az egyetlen üzenete a fidesznek.

NekemNemEzKell 2014.03.17. 10:30:56

Ki az a Mesterházi és ugyan miért kellene kiállni vele vitatkozni?
Ja, az az ideiglenesen, látszólag MSZP vezér? Aki jelenleg, helyettesíti a Gyurcsányt?
Már miért kellene egy egy év múlva a semmibe eltűnő kis emberkével vitázni?
Nincs olyan épeszű balos, aki nem tudná, hogy a választás után Gyurcsány megeszi ezt a kis senkit és utána egyedül ő lesz az Orbán ellenesek vezére! Nem a baloldaliaknak, mert azok ugyebár már nincsenek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.03.17. 10:57:05

@doggfather: a szatíra lényege az, hogy a rezsicsökkentés sulykolására hívjam fel a figyelmet, nem fogom lerontani azzal, hogy mást is beleteszek. ismétlem, a szatíra nem rossz attól, hogy nem hitelesen írja le azt, hogy mi történik.

egyszerűen hülye vagy, nem fogod fel, mi a szatíra, és itt okoskodsz feleslegesen

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.03.17. 10:58:18

@Satyala: "a parlament úgy szavazta" én úgy tuom, elhalasztották, nem szavazta meg

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.17. 11:20:00

@Brendel Mátyás: még véletlenül se te nem tudod felfogni, hogy gyenge lett a poszt, mi?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.03.17. 11:34:21

@doggfather: én elfogadom, hogy szerinted gyenge a szatíra, ez szubjektív, mindig lesz, akinek gyenge. az okfejtésed, hogy objektíve is igazad van, azt nem. a jelenleg 282 like meg egy elég jó közepes like-szám ahhoz, hogy ne tekintsem szarnak a postot.
süti beállítások módosítása