Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kamu a Fidesz aktivisták nagy része

2014.02.17. 03:58 | partizano | 49 komment

Kocsis Máté szerint 107 ezer "aktivistája" van a Fidesznek és ez több mint bármikor. Ez a szám eleve hihetetlen: 2010-ben a népszerűsége csúcsán álló Fidesznek nyilván több aktivistája volt, mint most négy év Orbán-Simicska rablóhadjárat után. A 107 ezret hatalmas kamunak mondja Szabó Gábor, aki Kocsis Máté 2011-es 8. kerületi népszavazási kampányát vezett. Blogposztját minimális rövidítéssel, szerkesztve közöljük (egy-két képet hozzáadva):

"... Szóval azon kevesek közé tartozom, akik a gyakorlatban ismerik a Fidesznyik kampánygépezetet. Nálam volt ugyanis annak joystickje egy teljes hónapig. És mielőtt az Összefogás pánikba esik egy puszta számtól, nem árt tisztázni a valóságot.

Matekozzunk kicsit. A Nyolckerben 80 ezren laknak. A Fidesz 2011-es taglétszáma 30 ezer volt. És ezek a tagok, magyarul Ők a legaktívabb aktivisták nemde. Tízmilliós országnak egy 80 ezres kerület az épp a 0,8%-a lakosságszámban. A Fidesz taglétszámának 0,8%-a az 240. Nettó matekkal ennyi Fidesz-tag fölött kellett volna tudnom rendelkezni. Namost még 24 Fidesz-tag se volt a kerületben, nem hogy 240.

Simonka_kitelepul.jpg

Papírtagság, nem több. Ne keverjük össze a Békemenetekkel. Nem véletlenül rendezik azokat is ritkán, és nem véletlenül raknak mindent - busz, kaja, pia, némi költőpénz - az egész országból összeszedett népség segge alá. Félévente egyszer csinálni egy fizetett dzsemborit, az nem aktivitás. hanem parasztvakítás. Akik ott résztvesznek, annak a többsége valódi kampányban, házról-házra menésben, plakátolásban, standolásban nem aktivizálható. Akik meg igen, na azoknak sincs hozadéka. Merthát a jó aktivista az nem szendvicsember, hanem értelmes igehirdető. Tudja, mi miért van, van agya, nem csak szórólap-tároló. És a Békemenetben ilyenek nem gyalogolnak.

Bekemenet_birkamenet_birka_Fidesz_hivok_kemenymag.jpg

Nade vissza a konkrétumokra. A Nyolckeres Fidesz tagság akkortájt hivatalosan 200 fölött volt. Mikor megkaptam a Kocsistól a rendelkezést fölöttük, azt elfelejtették mondani, hogy ezeknek a többségét oly rég látták, hogy azt se tudják, él-e még.

gyakorlatban támaszkodhattam a 12 Fidesznyik önkormányzati képviselőre, pár külső bizottsági tagra, meg néhány családtagjukra. Mondom, max 24 ember, nem 240, mint amennyinek lenni kellett volna. 24 ember egy jól szervezett kampányra persze elég lehet, de az már nem az a római légió, aminek a Vérnarancsok így a kampányinduláskor magukat bemutatni szeretnék.

A korosztályos megoszlásuk is tök átlagos. Délibábos hortobágyon, meg HírTV-s vágóképeken vannak azok a hamvas arcú csillogó szemű fiatalok, akikről beszélni szoktak. Ha viszont jobban megnézik az ilyen vágóképeket, gyorsan rájönnek, hogy az pont ugyanaz az 50 arc. Őket erre tartja Kubatov. Ők a fiatalság látszata.

Én, mint egy egész kerület Kocsis által fullhatalommal fölruházott kampányfőnöke,összesen három standot tudtam minimál-stábbal föltöltve tartani. A szórólapokat postával kellett kivitetni, mert az életben nem ért volna célba, lábak és kezek hiányában. Házalásra, ajtótól-ajtóig kampányra megaztán főleg nem volt senki. Szóval azt a 107 ezret, amiről vetítenek, nyugodtan osszák el 10-el, és még akkor nagyvonalú voltam. 17 ezer aktivistánál többel a Fidesz nem rendelkezik.

kubatov_gabor_lista_Fidesz_partigazgato.jpg

A Kubatov lista hatékonyságát sem kell misztifikálni. Van, abba én sem nézhettem soha, de téma volt. Valós célja egyébként épp az, hogy a nem túl széles aktivista bázist jól lehessen irányítani. Ha nincs túl sok embered, és a Fidesznek nincs több, mint az Összefogásnak, akkor azokat célra kell vezetni. A 10 pontos szimpatizálási erősségi lista is azért ilyen. Kopogtatógyűjtésnél minden erejüket összeszedik az első pár napra - nyugi, éppúgy alkalmaznak diákszövetkezetes srácokat, mint mindenki, meg arra a pár napra képesek megmozgatni a Békemenetesek egy részét is - és rámennek célzottan a 7-es szimpatizálási értéknél magasabbal regisztráltakra. Tőlük begyűjtik a cetliket, lobogtatják a sajtónak, hogy mennyit is sikerült ily hirtelen összeszedni, lám mily erős is a Fidesz.

Ezzel persze megintcsak az erő látszatára játszanak. Hisz ha néhány nap alatt simán begyűjtötték a szükségesnél jóval nagyobb számú ajánlást, akkor biztosan marha beágyazottak, hisz ha folytatják, akkor aztán mindenki az Övék lesz, ugyebár. Egy frászt. Ez blöff, ne tessenek bevenni. Nem képesek ugyanis folytatni. Egyrészt lejár a Békemenetesek motivációja, szépen hazamennek, pár nap után hosszú pihenőre. Másrészt meg a tökbiztos szavazókat - ezt jelzi a 7-es fölötti szimpátiaszám - nem kell győzködni: bekopogtat a Vérnarancs, kapja a cetlit, rohanás tovább. Ezt viszont már a 6 és azalatti szimpátiaszámúaknál nem tudják eljátszani.

Ott már bizony beszélgetni kéne, meggyőzni, vitatkozni, de ahhoz nincs stáb. Se mennyiségben, se minőségben. Meg tetszenek majd látni, amiről beszélek, terepen. Rengeteg narancssárga kabátos lesz az első napokban. Gyorsan össze fogják gyűjteni az aláírásokat. Az első napon, simán, sőt sokkal többet, mint amit kéne. És tele lesznek a sajtóorgánumok a Fidesz győzelmi jelentéseivel. Ennek persze kampánypszichológiai oka van. Hogy a tömegmédián keresztül azt sugározzák: nyerünk és kész, a nép mellettünk van.

Így próbálják demoralizálni az ellenzéki aktivistákat, beszaratni a nem rájuk szavazókat, és otthontartani a bizonytalanokat. Szarni rá. Kamu az egész. Maximum egy hét múlva üres lesz a pálya. Egy darabbal nem lesz több valós Fidesz aktivista, mint ellenzéki. Tessenek csak nyugodtan, saját tempóban, aktívan házalni, beszélgetni, standolni, a kampány második felében már alig lesz érezhető Vérnarancs jelenlét a házakban. Én az SZDSZ-szel annak idején mindig olyankor erősítettem. Be is vált.

muegyetem_szabadsag_osszekot_ellenzeki_osszefogas_tuntetes_2013_oktober_23.pngAz ellenzék tüntetése október 23-án, a Műegyetem előtt

Van még a telefonos listájuk, de az se egy világszám. Ott is csak a magas szimpátiaindexűeket zaklatják, azokat is csak a választás napján. A Fidesznyik választási bizottsági delegáltak vezetik önmaguknak a névjegyzéket, és időnként jelentenek, hogy az aktív szavazóikból ki nem volt még szavazni. Akkor megy a call-centerbe a jelzés, és noszogatják az illetőt. Az általam vezetett népszavazási kampányban is ment ez a móka, de minimális volt a hatékonysága. Tán ha száz, kétszáz szavazónyi többletet jelentett egy tízezres részvételű szavazáson.

MSZP_DK_Osszefogas_kitelepules_Budapest_Jozsefvaros_Ferencvaros_3_as_metro_aluljaro_pult_aktivistak.jpgAz Összefogás egyik februári kitelepülése

Szóval nem beszarni. Nem bevenni a kamut. Nem erősebbek terepen, mint az Összefogás. Ugyanaz a látszatteremtő politika játszik ebben is, mint bármi másban. Épp annyira szabad ezt is elhinni. Mennyiségben sem erősebbek, minőségben pedig gyengébbek. Övék az országos média. Mindennél fontosabb tehát a terep. Mert ott megverhetők.

Megverendők."

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr135816845

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.17. 11:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2014.02.17. 07:51:02

Mit várjon az ember a narancsvakságban szenvedőktől.Nekik a hallásukra kell támaszkodniuk,így aztán 1 milka birca van ott ahol 80 000 fér el.

fabatka2 2014.02.17. 10:05:59

Nem ártana, ha erre a cikkre felfigyelnének Mesterházyék is.
Kedves birca, nem mindegy: sok virtuális birka libát győzhet...(bocs a nyelvtörésért :)

imres 2014.02.17. 11:50:16

Piroslap elvtárs! Gyenge vagy, mint a tyúkfing. Nem mindegy mennyi? Az üzenet nem neked szól, hanem azoknak, akiket egyáltalán nem érdekel a politika. Azok hallanak egy számot, amit az Összefosás meg sem tud közelíteni. Majd elmennek szavazni és a győztes felé húz a kezük.
Ennyi.
De te csak pattogjál, mint kecskeszar a deszkán.
:)

házelnök 2014.02.17. 16:02:21

A négysajtos csirkemellen hogyan osztoznak öten ? Ezt magyarázza meg nekem valaki, azonnal ajánlom országgyűlési képviselőnek.

nemigenértem 2014.02.17. 16:22:11

Ettől fogtok nyerni?? :))

Gratula a baloldalnak!!

Nemrég voltam egy találkozón, ahol az aláírás gyűjtésekről volt tájékoztató.
Annyian jelentkeztünk, hogy egyszerre nem fértünk el, így 140 körüli létszámmal zsúfolódtunk be. Ez egy megyeszékhely, de így is csak nagyjából 1-3 utca jut egy emberre! Sőt vannak tartalékok, ha valaki lebetegszik. Önként, ingyen, meggyőződésből.
Rengetegen akarjuk, hogy soha ne térjetek vissza!!

Sokan leszünk és elegen!

Persze ha volt ott 100 beépített balos diverzáns, akkor igazad van! :))

nemigenértem 2014.02.17. 16:31:11

Megmondaná vaklaki, hogy milyen lesz az szja ha az Összefogás nyer?
Persze ők sem tudják.
A Fideszét ismerem.
Tudja valaki, hogy a családi adózás hogy változik ha az Összefogás nyer?
Persze, még ők sem tudják.
Bármit tud valaki a programjukról?
Még ők sem.

Egy dolgot tudnak: Kell a kassza kulcs! Ez így édeskevés lesz!

Bogas 2014.02.17. 16:32:18

"Én az SZDSZ-szel annak idején mindig olyankor erősítettem. Be is vált".

Ja. Egy darabig.

evelynn 2014.02.17. 16:44:15

Az emberek többsége tisztába van azzal, hogy minden csak szemfényvesztés.Nem lehet a választókat hülyének nézni büntetlenül. Ha minden igaz volna, amit tesznek, amit mondanak, akkor a nagyvezír sem erőlködne, hanem hátradőlne a foteljában. Nem kellene lépten-nyomon aljas trükköket bevetnie, és hazudozni itthon és külföldön.

Dzsindzser 2014.02.17. 17:14:57

@házelnök: Öt felé vagják így mindenkinek jut.Tudni illik a négysajtos és a négy sajtos jelentése nem ugyanaz.Akkor most hol indulok képviselőnek az Ön ajánlásával Tisztelt " házelnök"

08.szabogabor 2014.02.17. 18:19:02

Srácok, nem ciki, hogy az én blogomat idézitek - egyébként korrektül, rendben -, miközben a 8. kerületi MSZP Honlapról és blogról ki vagyok tiltva, mint "troll"? Most akkor hiteles információforrás vagyok, vagy pedig troll?

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2014.02.17. 18:45:45

@nemigenértem: Te tudod, hogy milyen lesz, ha a Fidesz nyer?
Jövőbelátó vagy.

befano 2014.02.17. 18:54:29

Az egész iromány válogatott komcsi hazugság, de én most nem fogom leírni az igazat
mert kampányidőszak van, és nem akarok écát adni egy aljas criptokommonista szájába /tollára/ sem.
Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok !

drkovax 2014.02.17. 19:01:54

És mennyi az E14+PM "nem papír" tagsága ?

yatumux 2014.02.17. 19:04:09

Ki írta -partizano...
Az egész banda mocskos komcsi, semmi nem változott.
Rengeteg vén proli, és néhány fiatalabb.

Örülök, hogy a Fidesz fog nyerni.

Ennyi keserű, gyűlölködő, proli nyomoroncot.

Hazánk legaljai.

borci 2014.02.17. 19:16:00

@yatumux: Magatokra gondoltál seggnyaló? olcsó hypót tudok, amivel a szátokat ki lehetne mosni! Ki vagy te "lézerjani"?

én már a fény gyermeke vagyok 2014.02.17. 19:23:06

Nincs valami törvény arra, hogy a fidesz plakátokon szereplő 50 ember arcát ki kell retusálni, el kell takarni vagy homályosítani? Az alapvető emberi jogok őket is megilleti. Mi van ha valaki felismeri őket az utcán? Hogyan élhetnek tovább ezzel a szégyennel?

ob.szerver 2014.02.17. 19:28:38

Akkor ha jól értem, minden választópolgárnak van egy szimpátiaszáma a Kubatov-listán?

Ki lehetne kérni az én 1-esemet? Szeretném, ha az utódaim büszkék lennének rám.

különvélemény 2014.02.17. 19:45:36

Nem értem ezt a posztot.
A grínpísz "aktivisták" 99%-a is csak egy szegény egyetemista, ha bármire rákérdezel, makog össze vissza.

Ez miben újdonság?

Gyorgy Nagy 2014.02.17. 19:50:13

Fideszes barátaim. Halgasátok meg kicsi Viktort! You tube: Orbán Viktor beszèd 2007 oktober 23, Orván beszéd 2008 február! Most akkor mi van?

colonel Tigh 2014.02.17. 20:03:14

@yatumux: Bagoly mondja. A Fideszben ugyanannyi volt komcsi ül. Kedves vezető és bűntársai miért ülnek olyan bőszen az ügynökaktákon? Elvileg nekik csak jó származhatna abból, ha nyilvánosságra hoznák, nem? Hisz ők a nemkomcsik, nem? A baj ott van, hogy az ország zöme azt hiszi muszáj Fideszre meg Mszpre szavazni. Nézzük már meg kik ülnek ott. Komolyan azt hiszi valaki, hogy ha ezek olyan fontosak az országnak?

MarbleC 2014.02.17. 20:27:14

@colonel Tigh: Ott a pont.

A valódi rendszerváltás legrégebbi akadálya az ügynök akta, szépen nyilvánosságra kéne hozni, és mindenkinek elszámolni a múltjával.

Ami történt megtörtént, az adott politikusnak a lelkiismeretére kéne bízni, hogy a nyilvánosságra kerülés után folytatja-e a politikai pályát vagy sem. (és természetesen a szimpatizánsaira)

De az, hogy ez még most is téma az a két kormányváltó nagy párt hibája. Tudjuk miért.

MarbleC 2014.02.17. 20:35:31

@nemigenértem: Én sem értelek, ezért hagy kérdezem meg, mert komolyan érdekel.

Miért támogatod a (jobb oldalt) Fideszt?

Neked tényleg jobb most? Nincs bankszámlád? Nem zavar, hogy a Fidesz is égeti az adóforintokat, amit tőlünk kaptak kölcsön? Szerinted is kell stadion Balmazújvárosba?
Nem zavar, hogy átvették a teljes média 80%-t és árnyékszervezeteken keresztül állami pénzből nyomják a negatív kampányt, míg a saját kampányaik pártpénzéből meg a sikert sugárzót? És még sorolhatnám.

Szerinted ez nem etikátlan, más szóval bűn?

Tényleg érdekel a véleményed, mert én "sajnos" nem ismerek egyetlen fidesz támogatót sem a nyugdíjas szüleimen kívül. Viszont ők nem számítanak, mert a négy fal mögött élnek 10 éve és két sorozat között, csak a hír tv-t nézik.

Válaszolj kérlek, mert nagyon érdekelne egy aktív korban lévő normális ember véleménye is!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.17. 20:44:35

@yatumux:

Ennyi..

Az MSZP már eljátszotta a többség bizalmát.

Ettől jobban elkúrni nem lehet, mint ahogy az MSZP megtette.

Megduplázták a munkanélküliségi rátát,
Eladósították az országot, és a Szlovákok elötti pozícióból, az EU utolsó helyére züllesztették az országunkat..

Beazonosíthatatlan karhatalmistákkal ellenzékieket verettek, a legtöbb tüntetést ők tiltották be, a legtöbb közteret ők zárták le, kórházakat is eladták, bezárták, ahogy az iskolákat.

Nincs kártékonyabb az MSZP-től és hű csicskáiktól.
Létük szégyen a nemzetre, ám látványos szenvedésük a bizonyság, hogy jó úton járunk!

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.17. 20:47:28

@MarbleC:

Segítek neked szívesen én is..

Aki nem akarja hogy 150 bruttó felett a második kulccsal lenyúlják a szocik,
akik nem akarják hogy a dolgozó emberek helyett, a megélhetési gyerekgyártókat támogassák családpolitikailag, akik nem akarják hogy a segílyezés legyen az etalon, a közmunka helyett, az saját jól felfogott gazdasági érdekei okán se szavaz soha a baloldali elkúrókra.

Nem beszélve az ország romba döntéséről, amit Gyurcsány és az MSZP magának tudhat.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.17. 20:50:25

@colonel Tigh:

Leszámítva azt az apróságot, hogy az MSZP eddigi miniszterelnök jelöltjei
- Horn Gyuszi pufajkás volt aki 56-ban a Nyugati téren lövöldözött,
- Medgyessy a D-209 fedőnevű KGB ellen küzdő hős
- és GYurcsány ak a Dialógus csoportról jelentgettett, amiért cserébe az MSZMP KB leszólt a vizsgáira

Ezt összevetve azzal, hogy Orbánt és feleségét évekig megfigyelték az MSZMP ügynökei, lakásukba lehallgató berendezést szereltek, mint minden más ellenzéki csoportosulásnak, valóban rendkívül nagy a hasonlóság.

Pattaya 2014.02.17. 21:23:35

Ez a pszichikai terror! Így akarnak soknak tűnni!

fehérfarkas 2014.02.17. 21:54:21

@imres: "Piroslap elvtárs! Gyenge vagy, mint a tyúkfing. Nem mindegy mennyi? Az üzenet nem neked szól, hanem azoknak, akiket egyáltalán nem érdekel a politika. Azok hallanak egy számot, amit az Összefosás meg sem tud közelíteni. Majd elmennek szavazni és a győztes felé húz a kezük.
Ennyi.
De te csak pattogjál, mint kecskeszar a deszkán.
:)"

Ez sajnos pontosan így van: hatalmas hazugság, amit mondanak. De nem is akarnak őszint lenni, sőt még csak kicsit hazudni sem akarnak, hanem egyből egy hatalmas nagyot. Elvégre, ha ezt elhiszi a nép, akkor ezután már bármit el lehet hitetni a néppel. A nép pedig meg is érdemli, ha tényleg annyira hülye, hogy beveszi ezt.
És nem az ellenzékre, nem az Összefogásra kell mutogatni, hogy miattuk teheti meg a Fidesz azt, hogy ekkora ordenáré nagyot szabadon hazudhat, hanem a nép miatt, amelyik ezt nemcsak hagyja, hanem egyesen mazochista módon követeli, hogy minél nagyobbat hazudjanak bele a képében.

Ezzel ellentétes a zuglóiak mentalitása, akik 2012-ben egymás utáni héten kétszer is kimentek több ezren tüntetni at ex-baktalóránházi ex-elszámoltatási kormánybiztos polgármester ellen (nem írom le a nevét, mert arról híresült el, hogy a blogokon a róla negatívat író kommentelőket feljelentgeti), és az önkormányzat az újonnan kivetett kommunális adót abban az évben megfelezte, a következőben pedig vissza is vonta (így a zuglói kommunális adó élet egyetlen egy évet), valamint a Hermina utcai rendelő bezárását levette a napirendről. A zuglói nép nem félt, nem rettent meg a Fidesztől, hanem megmutatta az erejét, és a fideszes önkormányzat és polgármester rémült meg a zuglóiaktól.
Előtte 2011-ben 2 időközi választás is volt, ahol ha lett volna összefogás, akkor az ellenzék nyer (a szocik és az LMP együtt több szavazatot szerzett mint a Fidesz - csak sajnos külön-külön indulva megoszlottak a szavazataik).
Sajnos az ország nem zuglói részt sikeresen meg tudja félemlíteni a Fidesz, sőt az ország nem zuglói része sajnos nemcsak beveszi az ordenáré nagy fideszes hazugságokat hanem egyenesen követeli azokat.

Messerschmitt 2014.02.17. 21:55:21

Kedves Partizano!

Szíves elnézését kérem, de én inkább a valódi szerzőhöz szólnék.

Szabó Úrnak üzenem, hogy kijelentésével ellentétben, miszerint "azon kevesek közé tartozom, akik a gyakorlatban ismerik a Fidesznyik kampánygépezetet", leírtak alapján inkább úgy tűnik, azon többség közé tartozik, akik nem ismerik a Fidesz kampánygépezetét. Ezt - többek között - abból gondolom, hogy egyetlen kerület egyetlen kampányának egyetlen hónapjáról von le országos szintű következtetést. Talán nem véletlen, hogy már nem tartanak igényt arra, hogy Ön kezelje a joystickot.
Egy aktuális történet, bár sokat tudnék mesélni az elmúlt 12 évből: a mai napon elindult az ajánlások gyűjtése. Magam is részt vettem benne - magam jelentkeztem, szabadidőmet ajánlottam fel, pénzt nem ígértek és nem is kértem. Már az meglepő volt, hogy a megadott helyszínen annyi aktivista volt jelen, hogy mindenkinek csak kettő (!) aláíró ív jutott, összesen 16 aláírható sorral. Beszélgetésekkel együtt másfél- két óra alatt végeztem. Ennyit - különösebb megerőltetés nélkül - bármelyik napon megteszek az elkövetkező két hétben, és még csak Fidesz tagnak sem kell lenni. A legnagyobb fizetség pedig az lesz, ha Ön és elvtársai végleg eltűnnek a történelem süllyesztőjében... Az SZDSZ-es kampányokhoz pedig gratulálok, az eredmény ismert, csak így tovább!

MarbleC 2014.02.17. 21:59:10

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Nem értettük meg egymást én egy normális fideszes véleményére vagyok kíváncsi.

Jössz nekem az egy kulcsos adóval, ez volt a fidesz egyetlen valós választási ígérete, amit mindenki beszopott. Csak egy probléma van vele, hogy az ország 80%-nak éves szinten kevesebb marad a zsebében.

Telekommadó, bankadó, biztosítási adó, stb. elviszik azt amivel több marad nálad.

Hiába csökkentik a villanyszámlámat, havonta 800 ft-tal, ha a cégemnek meg megemelkedett 3000-rel. A céges bankköltségről ne is beszéljek.

Pl. van egy termékem 100 EUR értékben, 20 EUR haszonnal. Én elutalom a kintinek a 80 EUR-t, amiből a bank levesz 10-t. Az ügyfél utalja a 100 EUR-t, amiből a bank levesz 3-t. Nekem marad 7, adózás előtt.

A 2. bankadó előtt váltottam bankot, annál a banknál már akkor 15 EUR volt a min. utalási költség és 10 EUR a min. bejövő költség. Az már tiszta bukó volt. Az első bankadó előtt legalább a bejövő utalásokért nem kellett fizetni.

Erre tudsz értelmesen válaszolni, vagy trolkodsz tovább?

A szemét bankok nem válasz, nem ők a hibásak.

zila5 2014.02.17. 22:15:27

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A vicc az, hogy ez az Orbán fiú véletlenül egy koleszben lakott néhány értelmes alakkal, kölcsönkért tőlük egy-két könyvet, hogy legyen mit nézegetnie míg újra le nem adja a tévé a volt egyszer egy vadnyugatot, aztán tessék, mi lett belőle. Erre bukik a magyar. :D

Gérard Duchemin 2014.02.17. 22:18:19

@gusthy1: "Te tudod, hogy milyen lesz, ha a Fidesz nyer?
Jövőbelátó vagy."

Nem kell ahhoz jövőbelátás, csodaképesség. Szar társaságtól szar várható. Ugyanaz a szar, mint most is.

Poszt Olok001 2014.02.17. 22:20:02

@MarbleC: Ne huzza fel magät kedves posztolo. Egy cseppet többet olvasna ilyen temäju posztokat, läthatä, hogy mindig ugyan azok a trollok ömlesztik a baromsägaikat. Menetrendszerint, tankönyvböl kimäsolva. Valoszinüleg fizetett szemelyek, akik közmunkäban keresik a "kenyerüket" ilyen modon. Gerinctelen emberek ezek, akiknek egy a fontos, hogy legyen egy kez ami enni ad nekik. Azt mär nem nezik, hogy mit kell ezert tenniük. Regebben engem is idegesitett,h mikent lehetnek ennyire demagogiara fogekonyak. Probältam tenyekkel es szämokkal meggyözni öket (mint sokan mäsok is), aztän mär csak röhögtem rajtuk.
Rengeteg szakertö van köztük. Egyik penzügyesnek mondja magät (ez bizony pontosan definiält szakma, de legaläbb a penzügyi kepessegeihez passzol). Mäsik földmüves csaläd sarjänak mondja magät, aki nemregiben meg szäntott is (ez is sok gazdasägi temäban lehet szakertö).... Egy (mär a trollok vezetöje ältal sem vällalhato) idiotärol sem szabad elfeletkezni, ez pedig Lencses Pityu...na neki van igazsaga. :D

Nem mondom,h a mäsik oldalon nagyobb szakertök vannak, de azok legaläbb a szämokra reagälnak, nem csak a központi baromsägokat nyomjäk.

Egy szo mint szäz... sok berelt idiota, akik önmaguknak is kepesek ellent mondani ket különbözö posztban es ez sem zavarja öket.

Nem fog egyenes välaszt kapni egyiktöl sem, mert nem az a munkaköri feladatuk. MAszatolnak, ferditenek es mellebeszelnek. Sok sikert nekik, remelem együtt lognak majdd uraikkal az alkalmas pillanatban. Addig is sok sikert kivänok nekik a 3 honapos munkanelküli regiszträltsäg elvezetehez. :)

Jot mosolygok rajtuk, mert többet mär nem erdemelnek. Ön is tegye ezt. A maguk modjän viccesek.

Gérard Duchemin 2014.02.17. 22:20:48

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"- Horn Gyuszi pufajkás volt aki 56-ban a Nyugati téren lövöldözött,
- Medgyessy a D-209 fedőnevű KGB ellen küzdő hős
- és GYurcsány ak a Dialógus csoportról jelentgettett, amiért cserébe az MSZMP KB leszólt a vizsgáira"

Ezek nem ugyanazok a mondatok, amiket már máshova is beírogattál gondolkodás nélkül? Gyanús vagy nekem, úgy tűnik nem nagyon gondolkodsz.

Gérard Duchemin 2014.02.17. 22:23:06

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT"

Azt ne is. Az MSzP soha nem csinált diktatúrát, de Orbán igen.

liebend 2014.02.17. 22:32:35

Számolgat, Ok. Érvrendszerre fűzi, Ok. Vagy igaza van, amit ebből levon, vagy nem, Ok. számol és érvel. De minek ír olyanokat ez a f.sz, hogy a Békemenetesek meg úgyis birkák, meg felkészületlenek? Minek viszi szubjektív irányba? Mire alapozza ezt? olvasta a "hírekben"? vagy mert a mindig ilyen branche-okon vadászó polbulvárosok megtalálják a Békemeneten is azt a három-öt-tíz.. prolinyuggert, amit mindenhol és mint buta kisállatot bemutatva általánosítanak? Vagy mert neki nem szimpi? Na, ezzel a lebecsmérlő hozzáállással nem juttok közelebb az ellenfeletek megismeréshez, a tudásra alapozott megfelelő stratégiához és buktok áprilisban.

Poszt Olok001 2014.02.17. 22:37:07

@liebend: Azt kene eszrevenni, hogy nem a bal vagy a jobb oldal fog bukni (vagy bukik itt mär 25 eve) äprilisban, hanem az orszäg. Egyikkel sem lehet korrekt orszägot epiteni, mert mindegyik csak lopott es lop. Nem vigasztal (es idiota az aki ezzel jon), hogy bezzeg azok is loptak. Sajnälom az ilyen agyatlan barmokat, akik szemeben ez az etalon es ez feljogosit bärkit, hogy hütlen kezeljen vagy elärulja a hazäjät politikuskent. Mellesleg a jobb oldal sem tartja semmire az ellenfeleit, de meg a sajät szavazoit sem. Akinek meg ez kell, az megerdemli.

RÖVIDLÁTÓ 2014.02.17. 22:44:00

Jól látom, a 2. képen az első sorban:
Széles, Bencsik, Kerényi.....

nemigenértem 2014.02.17. 22:47:26

@MarbleC: Normálisan kérdeztél, így tisztességes választ érdemelsz.

Van bankszámlám, amire 1.2 millió forinttal több fizetés jön évente a gyermekeim miatt. Ugyanide x ezerrel több jön az egykulcsos miatt.
A 2 %-kal magasabb áfa, a banki költségek emellett eltörpülnek.

A média 80%-a nem a Fideszé. A HVG, ATV, RTL, ÉS, Klub rádió, Népszava, Népszabadság stb mind a kormányt kritizálja.

A közmédia pedig MINDIG kormánypárti.(ez nem helyes, de ez van)
Emlékszel a Napkeltében a" Hajrá MSZP" felkiáltásra?

A stadionok építése régi tartozás. Látom itt ahol én is lakok. Esténként világítás mellett még most is fociznak 4-5 pályán. Nem az élvonalért épülnek.
A kicsikért. Az 5 éves fiam minden héten jár.

Az adóforintok elégetése túl általános.
Digitális tábla, kakaóbiztos számítógép, sose megépülő Metro, kormányzati negyed, Nemzeti, stbstb
Ilyesmi mindig volt.

Emellett a állampolgárság, segély helyett közmunka, családi pótlék helyett adókedvezmény, manyup helyett 1 kulcs, növekvő gazdaság, duplázás helyett csökkenő-stagnáló adósság stbstb

Ezek mind mellettük szólnak. Ezért segítem őket.
Ők is rám támaszkodnak.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.17. 23:00:27

Aktivista = önkéntes öreg néni + zsebből fizetett diákmunkás

libsibolsika 2014.02.17. 23:02:37

@08.szabogabor: A klaviatúrámból pattintottad ki a betűket! Ez tényleg vicces, hogy pont azok a helyi fiúk kopiznak tőled akik nem bírják az arcodat!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.17. 23:03:32

@nemigenértem: "A média 80%-a nem a Fideszé. A HVG, ATV, RTL, ÉS, Klub rádió, Népszava, Népszabadság stb mind a kormányt kritizálja."

A média 60-70%-a jobbos, 30-40%-a ballib. Független nem létezik. A korábbi független vagy balos újságokat is a jobbosok vették át az utóbbi 5-6 évben (Index, Metropol).

A közmunka kapcsán ajánlom figyelmedbe ezt a cikket: index.hu/belfold/2014/02/17/kozmunkaskent_epitettem_rezsiforumot_a_fidesznek/

Messerschmitt 2014.02.17. 23:30:17

@MarbleC:
Tisztelt MarbleC!

Amennyiben elfogad engem válaszadónak, úgy a következőkben reflektálnék néhány dologra.

Az ország többségének egykulcsos adóhoz fűződő viszonyát nem ismerem, esetemben - és munkatársaim esetében - a szaldó mindenképpen pozitív. Nem kicsit, nagyon. Családos ember lévén - 2 kiskorú gyermek (nagyobbik autizmus zavarral küzd) és érkezik a harmadik - a szaldó pozitív. Nem kicsit, hanem nagyon-nagyon. Örülhet, hogy a 20%os rezsicsökkentés folyományaként 800 Ft-tal csökkent az áramszámlája, ez azt jelenti, hogy kifejezetten takarékosan bánik az elektromos energiával, ez elismerésre méltó. Nekem 2200 Ft-tal csökkent, de szívesen cserélnék Önnel, már ami a takarékos felhasználást illeti. De csökkent a gázszámlám végösszege is, nagyjából hasonló összeggel. A társasházunk eddig negyedmilliót spórolt az ügyön. A cégem banköltsége tényleg nőtt, a kék színű belgánál majdnem duplájára, váltottam a piros-zöld építési vállalkozós magyarra. Az sem leányálom, de lényegesen jobb. A devizaátutalás tényleg horror, de ismerjük el, az mindig is az volt. Továbbá tény, hogy kis összegű devizaátutalások fajlagos költsége szinte kibírhatatlanul magas. E tekintetben tehát a "szemét bankok" sajnos hibásak.

De nem ezért vagyok elkötelezett jobboldali. Hanem azért mert, a nagyapámat a pufajkások rángatták le a lovaskocsiról, amikor '56 őszén élelmiszert hozott a fővárosba a nagykunsági parasztoktól, hogy a másik nagyapám földjét és állatait elorozták a vörösök, hogy a hajnalban, meg munkaidő után megművelt cukorrépaföld keservesen megszerzett jövedelmét elinflálták Bokros és társai, hogy a cukorgyárat eladták Suchman és társai, hogy 1990-ben láttam először a Balatont, mert az adminisztrátor édesanyámnak, meg a gépállomás-vezető édesapámnak másfél évtizedig nem jutott SZOT-beutaló a vállalati üdülőbe, hogy éveket vártunk a Trabant 601-re, hogy lenéztek, mert a Népszabadság helyett a Szabad Földet járattuk, hogy a kötelező május elsejéken a teherautóplatóról csak piros meg világoskék zászlókat osztogattak, piros-fehér-zöld sosem jutott, hogy a megyei párttitkár mindig egy fél disznóval a csomagtartójában távozott... és még sorolhatnám...

Én már régen döntöttem, és az az ember még nem született meg, aki ebben a hitemben meg tudna ingatni.

Szúnyog 2014.02.18. 02:21:56

@MarbleC: Én még nem láttam 10%-os bankköltséget. Szerintem te se, csak itt fosod a hülyeséget.

MarbleC 2014.02.18. 06:58:20

Nyiss egy vállalati számlát és meglátod!

MarbleC 2014.02.18. 07:04:23

@nemigenértem: Köszönöm a válaszod és hogy normális hangnemben maradtál.

Mennyivel szebb lenne, ha mindenki így tudna beszélgetni az indexen. Na de ehhez még idő kell az embereknek.

titanmanus 2014.02.24. 11:26:39

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A nickneve találó és igaz. Ugyanakkor:

"Beazonosíthatatlan karhatalmistákkal ellenzékieket verettek"
egyenlito.blog.hu/2011/02/24/a_fidesz_a_tomegbe_lovetett_volna_2006_ban
Ott van jelentés letölthető.

"Eladósították az országot"
Igaz, a fityisz meg szépen folytatja.
1) www.akk.hu (Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság honlapja)
2) Kiadványok, statisztikák
3) Statisztikák menü
4) A központi költségvetés adóssága
Tessék csodálkozni hogy nő évről évre, miközben 3000Mrd Ft bele lett lopva a MANYUPból...
süti beállítások módosítása