Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

"Tisztelt" Rétvári Bence, döntsük le a Luther szobrokat is!

2014.01.30. 10:30 | Brendel Mátyás | 8 komment

Címkék: kdnp antiszemitizmus

1543_On_the_Jews_and_Their_Lies_by_Martin_Luther.jpg

"Tisztelt" Rétvári Bence államtitkár "úr"!

Nagy szobordöntögető felbuzdulásodról lehet olvasni mindenfele, különösen, hogy a rasszista, par excellence az antiszemita történelmi alakok szobrait szereted döntögetni. Nem átalkodol akár szövegkörnyezetből kiragadva, kissé eltúlozva idézni ehhez bizonyos műveket, adott esetben akár még a szerzőséget is meghamisítva.

Nagy buzgóságod az antiszemita és rasszista szobrok döntögetését illetően nem annyira baj, inkább az, hogy mennyire elsietve, kapkodva és felszínesen végzed eme munkádat. Ezért segítségedre szeretnék lenni, és figyelmedbe ajánlanék bizonyos más, antiszemitákat. És egészen közel merészkednék a házad tájékához is.

A legfőbb antiszemitának, a tuggyukkinek nincs ugyan szobra Magyarországon, de a német megszállásról épp terveznek egy szobrot alkotni, melyet esztétikai szempontból, illetve az egész eljárás ideológiai csapásirányáról elég sok kritikus cikket lehetett mostanában olvasni. Ebbe nem mennék bele.

Hasonlóan, a kb. négyszázezer zsidó deportálásáért felelős Horthy Miklósnak is sorra avatják újabban szobrait, és tollad tudtommal meg sem rezdült ennek hallatára. No de hát mit az a négyszázezer zsidó, egyetlen, félreértelmezett Marx idézethez képest! Ám én még közelebb mennék hozzád. Bár nem pont a szűken vett vallásod nagy vezető alakjáról lesz szó, de mégiscsak a Keresztény Demokrata Néppárt politikusaként azt gondolom, közelebbről érintve vagy az illető esetében.

Martin Lutherről (gy.k. Luther Márton) van szó, aki mindeme "jóemberek" ideológiájának egyik igen korai úttörő alakja volt. Nem szükséges ilyen-olyan cikkekből idézgetnem egy-két sort, mert „A zsidókról és hazugságaikról” írt egy egész könyvet, melyben így fogalmaz: „Ez a bűn ott sugárzik a szemükből és a bőrükből. Vétkezünk, ha nem mészároljuk le őket.” (14. fejezet). Nos, van egy pár Luther szobor Magyarországon, Budapesten például egy Zuglóban. Itt akkor kezdhetnéd is a munkádat!

Hogy a többi, jelentősebb, történelminek mondott keresztény vallásra is kitérjek, Jean Calvin (Kálvin János) sem volt éppen a tolerancia bajnoka, kissé vitatott, hogy mennyire volt antiszemita, de a te módszereddel bizonyára lehetne tőle egy pár szaftos idézetet hozni, például: "Sok zsidóval beszéltem, de soha nem találtam a jámborság legkisebb cseppjét, az igazság és őszinteség legkisebb magját sem bennük - nem, soha nem találtam a zsidókban józan észt."

De beszélhetünk szűkebb vallásodról, a katolikusokról is, amikor is Torquemada a Spanyol-félsziget visszafoglalását egy kis inkvizícióra használta fel, és sok mór mellett sok zsidót is elűzött, kisemmizett, illetve akár meg is égetett. Szóval kérem, ha az anticionizmus gyökereit akarod kipusztítani, akkor valahol itt kellene keresni, és itt is kellene kezdeni a szobordöntögetést!

"Kedves" államtitkár "úr"! Én nem vagyok nagy szerelmese Marxnak, te nem éppen a kálvinista nyájba tartozol, szerintem megalkudsz te, beáldozol egy Luthert egy Marxért, ahogy Torquemada is beáldozott pár lutheránust az autodafén.:)

Előre szólok: antiszemita beszólásért azonnal ban jár!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr965789672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pantagruel 2014.02.06. 19:29:37

"Előre szólok: antiszemita beszólásért azonnal ban jár!"

Ez jó. Zéró hozzászólás. :D

SA45528 2014.02.21. 21:45:18

"ban": letiltás (cenzura).
'Valának pedig hamis próféták is a nép között...'

SA45528 2014.02.21. 23:42:41

A cenzúra sem mindig ördögtől való.... de tőlem nevezhetjük moderációnak is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.22. 10:28:52

@SA45528:

nyuszóka, nem igaz, hogy nem fogod fel a különbséget.

moderáció: X.Y. a saját újságjában, blogjában, kiadójában szűri, vagy törli azokat a dolgokat, amiket nem akar megjelentetni

cenzúra: az állam X.Y. újságjában, blogjában, kiadójában nem enged valamit megjelenni

a cenzúra disznóság. a moderáció, illetve, hogy a kiadó és az újság saját kedve szerint válogathat, az meg természetes joguk.

ha én beküldök egy cikket a Magyar Nemzethez, akkor azt egész biztosan nem publikálják, azaz moderálják.

rendben van ez így? rendben, nem is küldtem be soha oda cikket. sokszor a Népszava, Népszabadság, HVG, Magyar Narancs is vissza dobta a cimmek. rendben van ez így?! nekem személy szerint nem tetszik, szerintem hiba volt, de a demokráciát nem fenyegeti.

no ez a moderáció, te hülye barom, fogd fel, hogy ez nem cenzúra.

SA45528 2014.02.22. 11:56:04

@Brendel Mátyás: Matyi, neked elsült a fejed. Kérdezhetném a te stílusodban, hogy mi a f@szt kötekedsz velem, amikor én csupán a "ban" jelentését próbáltam a gyengébbek kedvéért megvilágítani, és bizony ebben a fordításkörben benne van a cenzura is. Arról nem is beszélve, hogy a blogod tartalmával többé-kevésbé egyet is értettem, de úgy látszik, ez érdekel téged a legkevésbé, úgyhogy kabbbe!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2014.02.22. 17:32:03

@SA45528: a vitához két ember kell, te benne voltál, ha nem vitattál semmit, akkor ahhoz képest elég furcsán válaszolgattál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2014.02.22. 17:34:42

@SA45528: egyébként senki nem járt erre, akinek a "ban" jelentését magyarázni kellett volna.
süti beállítások módosítása