Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Beszámoló a NAV tüntetésről

2013.12.19. 23:16 | Brendel Mátyás | 15 komment

Címkék: tüntetés korrupció lmp nav

DSCN0760.JPG

Régóta szoktam volt ekézni a zembereket, hogy miért nem mennek ki tüntetni, miközben én magam eddig nem is tudtam kimenni ilyen tüntetésekre, mert nem voltam soha Budapesten, amikor éppen tüntetés volt. Éppen ezért, amikor ma olvastam, hogy lesz NAV-os tüntetés, elemi erkölcsi feladatnak éreztem, hogy hazafias kötelességeimnek eleget téve, az utolsó csepp vérig BKV jegyig harcolva:), biza elnégyeshatosozzak a Legfőbb Ügyészséghez, hogy ott tüntessek. Becsületbeli ügy.

Nem mintha arra számítottam volna, hogy megostromoljuk az ügyészséget, vagy Orbán szobrokat fogunk döntögetni, de kérem, ha ez elvi kérdés, akkor ki kell állni! Nem is voltunk sokan, csak pár százan. A környéken lézengett pár rendőrautó, pár rendőr, láthatósági ruhában, és pár kamerás, mikrofonos, fényképezőgépes riporterszerű alak. Ehhez jött az enyhén többségben lévő tüntetők hada. Sokáig nem történt semmi, csak egyik alkalommal az összes riporter, mint a vadlibák áthúzott az út másik oldalára, lehetett tudni, hogy a híres ember valamit nyilatkozni fog. Kerestem szememmel a híres embert, és Schiffer Andrásnak bizonyult. Életemben először láttam egy ekkora személyiséget közelről.:) Ja, igen, hát ez a NAV botrány ez az LMP szívügye. Bocs, erről nincs fénykép, éppen nagyban beszélgettem, és nem akartam udvariatlanul kilépni egy jó fénykép kedvéért.

Volt valami hangosbeszélős bömbölés is, amely persze nem volt túl informatív annak, aki a híreket követi. Ő tudja, hogy az ex-NAV-os Horváth András kitálalt, hogy szerinte ezermilliárdos csalás van, és, hogy ma azért tüntetünk, mert házkutatást végeztek nála. Ami nem azért baj, mert elvették az utolsó merevlemezét - remélem, hogy minden adat biztonságban van valahol másolatban - hanem azért, mert itt már megint nem a bűnöst akarják elkapni, hanem az ártatlant vegzálják, másoknak üzennek, megfélemlítenek. Én legalábbis úgy figyeltem, hogy Horváth András kínosan ügyelt arra, hogy ne adjon ki olyannak olyan adatot, ami visszaélés lett volna.

A hangosbömbölés során bejelentették, hogy átvonulunk a NAV-hoz. Végre egy kis mozgolódás. Őszintén szólva az ellenzéki tüntetéseken én hiányolom a menetelést, az jó dolog. A Békemenetben sem a menetelés a baj, meg nem is a béke, hanem, hogy miért képesek menetelni, meg az a kognitív disszonancia, ami a menet valósága és neve között van. Merthogy ugye "háborús uszítás" volt az EU ellen.

No, elindult az erőltetett menet, de a menetelés legalább mozgósít, nem fázik az ember. Tudja, hova tart, és ott akkor majd vége lesz, legalábbis, ha nem vagyunk diáktüntetők, akiknek fogalmuk nincs, mit kezdjenek magukkal. Elhaladtunk egyébként a Nemzetgazdasági Minisztérium mellett, és megérkeztünk a NAV-hoz. Itt is volt hangosbömbölés, és egy kis "nem hagyjuk". A NAV-ból kicsit kinéztek az emeleti ablakokból az ott dolgozók.

Most nem azért, de ha én a NAV-ban dolgoznék, akkor egy ilyen tüntetéstől nem csinálnám össze magam, de őszintén elgondolkodnék, hogy mit dolgozok, miért ott dolgozok, mit tehetnék, hogy a tükörbe tudjak nézni. Például sosem dolgoztam még olyan munkaadónak, aki ellen tüntettek.

DSCN0761.JPG

Itt derült egyébként ki, hogy Schiffer mellett Szabó Rebeka és Vágó Gábor is kint voltak. No és van egy homeless "barátjuk" is :). Egyik rutinos társam tájékoztatása szerint ő állandó eposzi kelléke az ilyen tüntetéseknek. "Magyarország jobban teljesít" jelszóval árul otthontalan újságot. Én először azt gondoltam, valahonnan szerzett FigyelőNet.

Az LMP-sek egyébként hátul álltak, a hangosbemondós srác és a mások, akik szervezőknek tűntek, kicsit ismerősek voltak valami más akciókból, de sajnos nem ismerem őket konkrétan. Én azt hiányoltam, hogy Horváth András maga nem mondott valamit.

Na most a zIndex egy ilyen dologból kínjában valami szarkasztikus-ironikus dolgot szokott kihozni, mert nem tudják kezelni ott az ilyen helyzeteket, de lehet erről normálisan írni. Kint voltam egy tüntetésen. Jól éreztem magam, mert találkoztam két emberrel, akikkel egy kicsit más témában meg akarjuk váltani a világot, és alkalmunk volt beszélgetni. Egy ilyen tüntetés erre is jó, akinek aktív ismerősei vannak, az ilyenkor szervez, találkozik, beszél. Szóval a szociális élet része lehet.

És egy ilyen tüntetés nem dönti meg a kormányt, nevetségesnek tűnik akár a nagyobb ellenzéki megmozdulásokhoz képest is, de mégis fontos. Van egy ember, Horváth András, aki karrierjét, életét, munkáját, megélhetését kockáztatva elég bátran kiállt valamiért, amiben mindenki más csak sunnyogott. Ez becsülendő, ez értékelendő. Még akkor is, ha esetleg volt ezzel valami célja, én nem tudom, nekem mindegy. Azt megérdemli, hogy az emberek kiálljanak mellette. Ez a pár száz ember nem védte meg a testével Horváth Andrást. De azért, ha csak pár lézengő tüntető jött volna el, akkor az elég kínos lett volna, Olyasmi, mint amikor valakinek a temetésére nem megy el szinte senki. És üzenet a kormánynak: a kutya sem törődik ezzel, úgy hurcoltok meg valakit, ahogy akartok, senki nem figyel.

Annyit megmutatott ez a tüntetés, hogy van, aki figyel, ha nem is utcakőszaggató forradalmi tömegről van szó. Ha Horváth Andrást máglyára küldték volna, nyilván többen lettünk volna, és esetleg szaggattunk volna utcaköveket is.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr205700024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.01.10. 06:30:56

Ahogy elhal az ügy, azért az a benyomásom, hogy Horváth András kezében valójában nem volt sok bizonyíték.

hungarisztan 2014.01.11. 15:13:14

@Brendel Mátyás: Szerinted megpróbálkozik bárki is egy ilyen cselekedettel, amiről tudja, hogy az állásába kerül, személyét bemocskolják, hiteltelenítik, hacsak nincs elég bizonyíték a kezében?
Nem látunk a háttérbe, simán el tudom képzelni, hogy ennél jóval durvábban megfenyegették. Kapott egy virtuális lófejet reggelre kelve...
(Meg azt se tudjuk, mennyire volt amatőr, azaz mi mindenről csinált másolatot a házkutatás előtt, és mi mindenről nem.)

Larry Silverstein 2014.01.28. 11:09:40

Húha ezek mind ott voltak?

Igen igen! Ó igen, igen igen!

toportyánzsóti 2014.01.28. 11:09:47

Az Unió vajon mikor ébred fel?!Létét fenyegeti ez a tolvaj siserehad!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.28. 11:09:50

Csak a képeket szoktam megnézegetni, de lassan mind a 20 szokásos tüntetőt simán felismerném élőben is. :S

Trackers 2014.01.28. 11:09:56

Felcsapok jósnak..

1. Horváthot még ma kiengedik.

2. Azt fogjátok állítani, hogy ez a Horváth melletti példátlan összefogásnak köszönhető.

3. MIvel (Horváth állítása szerint is) az MSZP és Fidesz is sáros az ügyben, az ÁFA csalások felderítetlenek maradnak nagyobb részben. (Esetleges Kormányváltás után is)

pánpéter 2014.01.28. 11:09:59

"az ex-NAV-os Horváth András kitálalt, hogy szerinte ezermilliárdos csalás van"

kitálalt, hogy szerinte? és ez olyan becsületbeli ügy, mi mellett ki kell állni? ha holnap valaki kiáll, és mond bármit, akkopr az is becsületbeli ügy? ráadásul a nyomozó hatóságok végzik a dolgukat. jogállamban ez így helyes.

ez az egész ügy, ez a lufi, amit ez a pali csinált maga köré, már most ezer sebből vérzik... Mátyás meg eljátsza a forradalmárt, és tűntet. hogy miért, vagy mi ellen, vagy mi mellett, az nem derül ki. csak tűntet. "enyhén többségben lévő tűntetők hada". :)) ez a legviccesebb mondat.
ez az ügy egyre szánalmasabb...

holdkoros · http://holdkor.blog.hu/ 2014.01.28. 11:10:03

Sajnos cselekedhet, és cselekszik is. Nem olyan régen ennél sokkal, úristen milyen sokkal kevesebbért lebontották a fél várost. És nem mellesleg szétkergették a kormányt. Talán nem egy perc alatt, de mindenki tudja, mibe is bukott bele a Ferkó. Kicsiny hazánk lakóit minősíti, hogy egy tényközlésért, hogy tudniillik a politikusok hazudnak (jaj, kezeket az égnek, micsoda meglepetés, akkor hallottunk erről először...) képesek vagyunk kimenni és hetekig parádézni, de amikor a legalapvetőbb jogainkat tiporja a kormányunk, akkor mintha fel sem fognák az emberek. Az, hogy ez így van, legalábbis azt világossá tette, hogy az a pár évvel ezelőtti nagy "spontán forradalom" az valóban egy szépen leszervezett történet volt.
(más kérdés, hogy a tüntetgetéssel itt már nem lehet semmire menni. Talán még sose mondtam ilyet, de ezeket tényleg egytől egyig Dunába kéne lőni, másképp nem lehet megszabadulni tőlük. És ez vonatkozik az összesre)

felcsutisuttyo 2014.01.28. 11:10:07

Most már érik a dolog, hamarosan megszólalnak a fegyverek !

hungarisztan 2014.01.28. 11:10:14

Sajna, a rezsicsökkentés mindent visz.
Havonta párszáz forintért senkit (minusz párszáz ember, no meg az a pártízezer, aki dobbantott a kilátástalan szélmalomharc miatt) nem érdekel, hánymilliárdot lopnak szét, hány embert hurcolnak meg, hogyan verik szét a demokráciát, hogyan építik le a jövőt, hogyan hamisítják a múltat, hogyan csinálják vissza azt a kommunizmust, ami ellen valaha küzdöttek. Mármint állítólag, mert már ez sem biztos.

Állítólag 89-ben elege volt az embereknek a tervhivatalból, a hatalom packázásából, a szegénységből, a cenzúrából, a kiszolgáltatottságból, az „igazságszolgáltatás” joggyakorlattá silányulásából, a különböző helyi potentátok büntetlen visszaéléseiből, a hazug kormánypropagandából, az örök keleti barátságból, a manipulált választásokból, a seggnyaló nímandok favorizálásából, az államosításokból, a hatékonytalan államból – és hosszasan lehetne még sorolni, mi mindenből.

Alig több mint 20 év telt el, és a magyar választók egy jelentős hányada mire szavaz? Tervhivatalra (rezsicsökkentés I., II., III., ... n), a hatalom packázására (jelen szégyentelen ügy a sok másik mellett), a szegénységre (3,5 millióan élnek ma Magyarországon mélyszegénységben – de tény, hogy egyeseknek tényleg jobban teljesít az ország!), a cenzúrára (közmédiumok öncenzúrája, birkamenetek stb.), kiszolgáltatottságra (hajrá munka törvénykönyve, hajrá alaptörvény), igazságszolgáltatás leépítésére (pártvezérelt ügyészségek, eljáró bíróságok manipulálása, felülről leszólás stb.), különböző potentátok visszaéléseire (nem írok neveket, mert beperelnek és a kézivezérelt bíróságokkal basszus meg is nyerik!), hazug kormánypropagandára (lopás = megmentés, „negatív növekedés is növekedés”, „Magyarország jobban teljesít” Szijjártó, Giró Szász, Selmeczi, s osztódással szaporodó kollégáik stb.), kelet fele nyitásra, manipulált választásokra (fideszbarát határon túli magyaroknak levélben szavazás lehetősége, vélhetően túlnyomórészt fideszellenes politikai menekültektől ugyanezen lehetőség megvonása, választási körzetek átrajzolása, választási törvény átírása stb.), seggnyaló nímandok favorizálására (megintcsak nem írok neveket), az államosításokra (melyek iszonyatos adófizetői pénzeket emésztenek fel, csakhogy lerohasszák a megvett jószágot, amit így valaki roppant olcsón meg tud venni), hatékonytalan államra (az ígéretekkel ellentétben nagyobb – és persze drágább – az államapparátus, mint valaha) – és hosszasan sorolhatnám.

A legszebb az, hogy akik a legbuzgóbban építik a kommunizmust, azok kommunistáznak a legjobban.

Gratulálok, ezért megérte a rendszerváltással görcsölni.
Disznók elé gyöngyöt...

bgp 2014.01.28. 11:10:32

Már nem tart sokáig. Elvitték a bizonyítékot, most már csak rávernek egy erőszakolást, adócsalást vagy egyebet.
Remélem volt annyi esze, hogy elrakott egy másolatot, mert ha nem, neki teljesen annyi.

Szúnyog 2014.01.28. 11:10:35

Vagy előáll a navos Horváth a zöld dossziéban rejtegett bizonyítékokkal, vagy elmegy a francba. Különösen ezt kell tennie, ha valóban nincs másolat azokról, s volt egy példány, most meg nincsen. Az ilyen hülye hülyítsen hülyéket!

Foxtrotty 2014.01.28. 11:10:40

"ész nélkül a kormány nem cselekedhet!"

Arra utalsz, hogy nem avatkozhat be a két folyamatban lévő nyomozási eljárásba? Egyetértek

Foxtrotty 2014.01.28. 11:10:51

" Sosem dolgoztam még olyan munkaadónak, aki ellen tüntettek."

Legkönnyebb ezt megvalósítani annak, aki még soha nem dolgozott az életben. Tüntetni sokkal vidámabb együtt a hajléktalannal. A NAV-ból pedig ezután nyilván tömegesen menekülnek a dolgozók

vaktor 2014.01.28. 11:10:56

Ha már ott fagyoskodtunk, annyit megemlítenék, hogy szó volt valami további rendezvényről, talán dec.28-án, ha jól hallottam.
süti beállítások módosítása