Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Juhász Péter hamis érvekkel moralizál Gyurcsányról

2013.06.14. 20:38 | partizano | 29 komment

Juhász Péter tegnap egy írásában egy kemény személyes vitába állt bele. Közölte: a kormányváltás szempontjából jobb, ha Gyurcsány "nem lenne jelen vezető politikusként a politikai palettán". Juhász korrektül elismeri, hogy "Nem vezethető vissza minden rossz a 2002-2010. közötti kormányzati ciklusokra, és a jogállam lebontását, a sajtószabadság megszüntetését pedig végképp nem indokolhatja senki Gyurcsány Ferenccel." Ezután azonban főként morális érvekkel nyilatkoztatja ki mondanivalóját három téma mentén. Mindhárom érvcsoport vitatható és több érv kifejezetten hamis.

Juhasz_Peter_Milla.jpg
1. Juhász közli: "a jogállam bukására nyolcévnyi baloldali kormányzás után került sor. Súlyos politikai felelősség terheli ezért a baloldali politikai szereplőket ... ennek a politikai kudarcnak az első számú szimbóluma Gyurcsány Ferenc."

Attól, hogy valaki "politikai felelelősnek" tart valakit a Fidesz kétharmadáért még nem következik, hogy az illető nem küzdhet a kétharmad ellen. A focicsapatban sem szokták kiállítani a hibázó játékost: az edző mindig csak azt mérlegeli, hogy az adott pillanattól ki mit tud teljesíteni a pályán. Ha viszont Juhász azért akarja Gyurcsányt kihagyni, mert nem hoz a csapatnak, az egy pragmatikus döntés, amit nem szerencsés a moralizálással keverni.
Egyébként Gyurcsány vállalt politikai felelősséget: bejelentette, hogy nem kíván kormányzati pozíciót betölteni.

2. Juhász közölte, hogy "nem tolerálható", hogy Gyurcsány az őszödi beszédben beismerte, hogy hazudott. Persze tudjuk, hogy van aki "sohasem hazudik" (csak róla később kiderül, hogy "nem arra kell figyelni, amit mond"). Szóval egy pillantást megér az a kampányhelyzet, amelyben Gyurcsány többet ígért, mint amire valóban lehetőség volt. 2002 után a Fidesz minden népjóléti intézkedést kevesellt. A kampány idején pedig Orbán már elképesztő ígéretekkel állt elő: áramár-csökkentés, olcsóbb gyógyszer és benzin, a 14. havi nyugdíjat pedig járulékcsökkentésből (!) ígérték előteremteni. Mindezt pedig azzal a hazugsággal tetőzték, hogy az emberek rosszabbul élnek, mint négy éve. Gyurcsány ebben a helyzetben tehette volna azt, hogy semmit nem ígér és "úriemberként" átengedi a hatalmat a populista Orbánnak. Vajon morálisan helyes lett volna-e a gátlástalanul hazudó fideszes ígérgetőnek hatalmat adni? Ez nem könnyű kérdés, de Juhász ezt szőnyeg alá söpri. Ő csak Gyurcsány - szerencsétlenül túlzóan beismert - hazugságát említi, a helyzet figyelembe vétele nélkül. Pedig egyébként Gyurcsány próbált lényegesen kevesebbet ígérni a Fidesznél és inkább az uniós fejlesztésekkel kampányolt. Gyurcsánynak volt mit bevallania Őszödön, de az index megfigyelése szerint (ígéret-számláló) szerint Orbán kétszer annyi pénzt ígért.

3. Juhász elfogadhatatlannak tartja a 2006-os rendőri intézkedéseket. Azonban, amit ír, az részben hamis, részben durván egyoldalú. Közölte: "Egyetlen rendőri vezetőt sem váltottak le, Gergényi kitüntetése pedig égbekiáltó cinizmusként tette fel az ’i’-re a pontot."
Gergényit nem Gyurcsány tüntette ki és a budapesti rendőrkapitány nem ezekért az intézkedésekért kapott díjat. A Budapestért-díjat korábbi munkája miatt, már szeptember elején megszavazta a fővárosi közgyűlés mégpedig egyhangúlag. Igen, a Fidesz és a Jobbik is megszavazta. A rendőri intézkedések után, a november 23-i kitüntetés előtt se mondta a Fidesz, hogy Gergényinek nem kéne átvennie. (Egyedül a KDNP kérte Gergényit, hogy a vizsgálat lezárultáig ne vegye át.) A Fidesz csak utána kezdett el úgy tenni, mintha Gergényit az őszi események miatt tüntették volna ki.

Juhász egyébként azt is közölte: "A 2006-os zavargások idején tagadhatatlanul tömegesen elkövetett jogsértések következmények nélkül maradtak."
Tömeges jogsértések voltak, de azért jegyezzük meg, hogy ezek többségét a rendőrök szenvedték el a Fidesz szerint "békés tüntetőktől". Ugyanis azon az őszön több rendőr sérült meg mint tüntető. Lehet azt mondani, hogy nem ítélték el az összes vétkes rendőrt, de így is kétszer annyi rendőrt ítéltek el, mint tüntetőt. (Az adatokról Debreczeni József részletes kimutatást közöl a könyvében). Juhász tehát vitathatóan emeli ki az eseményeket.


gyurcsany_a_hibas.jpgA Fidesz hosszú évek óta nyomatja a karaktergyilkosságot

Összegzésül: Sokkal korrektebb lenne, ha Juhász a zavaros moralizálás helyett arról beszélne, hogy szerinte Gyurcsány részvétele miért nem előnyös választási szempontból az ellenzéki összefogásban. Mondhatná, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a Fidesz karaktergyilkosságát. Gyurcsányban, akiben megvolt a nagyvonalúság, hogy már ne akarjon kormányzati pozíciót, könnyen lehet, hogy meglesz a nagyvonalúság, hogy ne kérjen helyet a közös listán. (Így a DK úgy erősítheti az összefogást, hogy azt senki se támadhatja.) De ezt nem zűrös moralizálással személyeskedve lehet elérni.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr215361663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belevauvau 2013.06.14. 21:51:46

Nem biztos hogy Juhász hibája. Ès az sem biztos, hogy Gyurcsánynak akkora a tábora, mint amekkora látszik.
Az viszont egészen biztos, hogy ha az ország, és általában az emberek érdekeit vesszük alapul, akkor Gyurcsány 2006 os programja (Öszödi beszéd)messze felülmulja bármely ellenfeléét.

Andráska8 2013.06.14. 21:59:31

"Hell Nagy István
Tegnap, Budapest környékén
Csak röviden ideírom, amit Juhász Péternek szánok. Remélem, eljut hozzá akkor is, ha nem írom be mindenhová. Gyurcsány Ferenc állítólagos hibáit - amelyek miatt Juhász persona non gratanak nyilvánítja -, nem ő, hanem az MSZP ősbölényei követték el, Gyurcsány pártbeli ellenfelei. Akikkel viszont Juhász együttműködne."
bizony-bizony
De ajánlott a Seres-írás is a HVG-n.

Gyurcsány az újmutyizókról nyilatkozott a Klubrádióban:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Nfx-5nkrML8

esefe 2013.06.15. 03:47:24

AZ egyik egy kábszeres élősködő, a másik élősködő és tehetségtelen, aki nem a maga erejéből lett gazdag, hanem az ősbolsi család rablásainak köszönhetően. Az a jó, ha egymással harcolnak, nem a magyarokon uralkodnak.

farcsika67 2013.06.15. 07:04:30

mert akkor a saját személye teljesen háttérbe szorulna. ez az igazság, ezért fosik minden ellenzéki vezír Gyurcsány szereplésétől.

camilló 2013.06.15. 07:08:57

1., Pont azért bukott meg az "elmúlt nyócév" kormánya és pártja, mert nem baloldali volt, hanem liberális, amiben Gyurcsánynak óriási szerepe volt. Az MszP azóta is próbálja valahogy a baloldali látszatot helyre állítani. Ez nem könnyű, főleg azért mert pontosan olyan dolgokért támadják a Fideszt, ami baloldali. Persze ezt a liberálisok sok esetben populistának minősítik. Tudomásul kell venni, hogy Feri nem baloldali, hanem szélsőségesen liberális, így részt kérhet Ő az összefogásból, de ne akarja azzal lejáratni a baloldal felé hajló pártokat, hogy magáról is ezt állítja!
2., Nem zárt körben kellett volna elmondani azt a beszédet! ha kiáll, egy sajtótájékoztatóra, és ott mondja azt amit mondott, majd a végén bejelenti, hogy lemond, most hiteles is lehetne. Ott, és akkor elhitette az MSzP jelenlévő tagjaival, hogy nála van a bölcsek köve, azt sugallta, hogy nélküle nincs kormány, és más nem is alkalmas, miniszterelnöknek. A szép az, hogy valóban nincs olyan személy aki alkalmas lenne. Persze Gyurcsány sem az! Én meg vagyok győződve, az egész beszédet Gyurcsány szivárogtatta ki, mert így próbálta hitelessé tenni magát.
3.,Ha nem az akkori ellenzék kezdi el firtatni a történteket, hanem rögtön indul egy korrekt vizsgálat, akkor nem lenne miről beszélni. Hiba volt beavatkozni! Ha nem avatkoznak be a rendőrök, hanem elvonulnak, nincs az-az Isten aki lemosta volna Orbánékról, hogy szétverték Budapestet. Azért halkan megjegyzem, aki elmegy egy tüntetésre, ami így elfajul, az számoljon azzal, ha a rendőrök közbe avatkoznak, akkor jó esélye van arra, hogy kapni fog. Külföldön, még a Nagy Amerikában is, jobban elverik a tüntetőket. De ne menjünk messzire, csak nézzük meg az anti-globalista tüntetéseket. Viktorék, jól kezelték a mostani ellenzék próbálkozásait. Legalábbis propaganda szempontból.

camilló 2013.06.15. 07:11:10

@esefe: Ki a magyar? Akinek kutyabőre van? Esetleg Árpáddal lovagolt be Vereckénél? Esetleg van egy bizottság, aki eldönti, hogy én magyar vagyok-e? Ha igen miből, milyen szempontok alapján döntik el?

esefe 2013.06.15. 08:20:53

@camilló: Én magyar vagyok. Te?

És máris eldőlt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.06.15. 09:34:24

"a jogállam bukására nyolcévnyi baloldali kormányzás után került sor. Súlyos politikai felelősség terheli ezért a baloldali politikai szereplőket ... ennek a politikai kudarcnak az első számú szimbóluma Gyurcsány Ferenc."

nyilván, ha utánam jön valaki és összeszarja a nyilvános vécét, akkor én vagyok a hibás.

én nem értem Bajnait, miért nem dobja ki ezt a hülyét?! most már azt se lehet mondani, hogy a Millára szükség van a százezres tüntetéshez, mert olyat úgyse tudnak.

braue 2013.06.15. 09:49:43

@camilló: Neked magyarázni kell ki a magyar? Mi felismerjük egymást.

camilló 2013.06.15. 11:10:21

@esefe: @braue: A megjegyzésemmel arra akartam rávilágítani, hogy ne más döntse már el, ki a magyar, és ki nem az. Magyar az, aki magyarnak vallja magát.

camilló 2013.06.15. 11:12:39

@Andráska8: Ferinknek, már nincs szüksége mutyizásra, azzal ő már végzett a 90-es években. Persze ő az első a világtörténelemben, aki az első 10 millióhoz tisztán jutott hozzá!:) "Mi az hogy!"

susu64 2013.06.15. 13:44:11

Igazán többszöri elolvasás után sem tudom, hogy miről szól ez a blog. Itt nem hogy Gyurcsány, de a többi hasonszőrű alak sem lesz kívánatos, sem Bajnai, sem Juhász Péter (legföljebb ha ingyen osztja a szert), sem Mesterházy. Isten mentse meg ezektől a figuráktól, tehetségtelen, sunyi, tolvaj kis senkik. De jó sok kárt okoztak már eddig is. Azután: "Nem vezethető vissza minden rossz a 2002-2010. közötti kormányzati ciklusokra, és a jogállam lebontását, a sajtószabadság megszüntetését pedig végképp nem indokolhatja senki Gyurcsány Ferenccel." Hol van itt és micsoda lebontva? Ameddig itt nyugodtan irogathatunk, meg működik a Népszava, Népszabadság és a többi újságnak látszó nyomdaipari termék, működik az ATV Kálmán Olgával és elvtársaival miféle sajtószabadság szűnt meg? Vagy lehet, hogy nem ugyanabban az országban élünk?

hopptarisznya 2013.06.15. 14:00:51

Igen. Bolhák ugatnak egymás közt, hogy ki a kisebb csaló. Ex-szdsz-es idióták vs Gyurcsány.. Haha.
Gyurcsány még valakinek tényező???? Csak a legutóbbi balhéját említeném: kiderült, hogy a szakdolgozatát szóról-szóra másolta. Még a címet is. (igen, nem lehet bizonyítani, mert a kis mocsok ellopatta az egyetemről, a saját példányát pedig "nem találja".
De akinek nem elég, hogy a dolgozat javításában szóról szóra ugyanazok a hibák vannak, mint a vele egy fedél alatt élő Rozs Szabolcs szakdogájába az nem normális = DK-s :-)
Sajnos a biológia még fenntart pár példányt ezekből, de azért szép lassan kihullanak. Béke poraikra.

Vagy nézzük a leges-legújabb fejleményt:
Laborc találkozik Portikkal (aki érdekes módon a 98-as fideszkormány elől külföldre ment, vagy a szocik alatt visszaszivároghatott) Szóval Laborc nem csukja le Portikot, hanem dumálgat vele. Valószínűleg ő készítette a felvételt. Igenám, de azt ellopták. Laborc valahogy rájött és egy hónapra rá kirobbantja az UD Zrt ügyet. Ugye emlékszünk: egy cég aki "lehallgatja a titkosszolgálatokat". Szegény Laborcka. Nagyon be lehetett szarva, hogy kikerül a felvétel. Hálistennek nem tudták megsemmisíteni, és most együtt csodálkozhatunk, hogy a retkes komcsik milyen aljas módszerekhez asszisztáltak. Hogy az olajmaffiát (amit az MDF-el együtt ők hoztak létre) még akkor sem tudták visszafogni, amikor már ártatlan embereket robbantgattak az egymás közötti leszámolásokon.
Én ezt a világot SOHA többet nem akarom! Inkább szedje meg magát Simicska. Leszarom.
Azt is, hogy Pintér állítólag "maffiózó". ÉS???? Neki legalább van mersze kiiktatni a cigánymaffiát, a játékgép-maffiát, a "szervezet bűnözés elleni alosztály" lefizetőjét (V.László)
A gizda kis komcsik csak kullogtak az események után. Persze jópénzért. Mit akar egy füves kis libsi? Vagy egy LMP-s hülyegyerek ezekkel a nagypályás gengszterekkel? Fúúúú.... Istenkém. Most látszik, hogy ha valaki akar tenni (és van mögötte erő (lásd TEK), akkor az tud is tenni. Aki meg játssza az eszét és beszarik egy átlagos kis Vizoviczky szintű stricitől, az meg csak pislog. Nyolc évig. És ti ezt akarjátok vissza? Soha.

hopptarisznya 2013.06.15. 14:02:06

jav: ...külföldre ment, MAJD szocik alatt visszajött...

hopptarisznya 2013.06.15. 14:18:11

Az őszödi beszédről: mit is vallott be Csótány? Hogy olyan elképesztő hiteleket vettek föl az elmúlt két évben, (hogy tartsák a látszatot!), hogy már arra sincs pénze az országnak, hogy az őszi önkormányzati választásokig kihúzza.
Vagyis a nyáron be kell jelenti a megszorításokat. És ez nagyon sok komcsi-polgármesterjelöltnek nem tetszett. Ezért volt Gyurcsány olyan mérgesen

Tovább mit vallott még be? Hogy az igazi tervek már kész vannak. "Egy példányban" Veres János asztalán, hogy nehogy "kiszivárogjon". Milyen kedves demokrata, igaz, elvtársak?

A hazugságról:
Orbán ígért valamit.
Gyurácsány törvényeket hozott (ugye emlékszünk: választások előtt áfacsökkentés) majd erre hivatkozott a kampányban is. (az ötéves adócsökkentési terv meg lett szavazva.. bla bla) Majd egy héttel a választások után kiállt és közölte, hogy sorry, vissza az egész.
Akkor még a Klubrádióból az üvöltött, hogy miért bántja a Fidesz a komcsikat, hisz szegények nem látták előre, hogy így kiköltekezik az ország, és biztos nem szánt szándékkal sodorták az összeomlás szélére a költségvetést. Az őszödi beszédből viszont KIDERÜLT, hogy igenis ez a helyzet. Két évig nem tettek semmit a tarthatatlan állapot felszámolásáért, mert Gyurcsánynak kellett négy tiszta év, amikor majd megvalósítja "a csodát". (ez minimum hűtlen kezelés) És számoljátok hozzá nyugodtan a kampányköltségetekhez. Az ország legdrágább kampánya volt. A bizalmat megkaptátok. Elkótyavetéltétek. Nem értem mit akartok még?

Lilla50 2013.06.15. 14:20:44

azt hiszem JP messzemenően figyelmen kívül hagyja a saját felelősségét abban, hogy Bajnai lejáratásában mekkora szerepe van.
Ugyanis a filkensteini kommunikációs módinak Gyurcsány esetében tökéletesen behódolt a magát baloldalra pozicionálók összessége
és most Bajnait épp a bejáratott módi miatt már megvédeni nem tudja

Ezt elhiszem hogy JP nehezen látja be!
Gyurcsány egyébként indiferens a történetben, mert csak az ismertebbeket idehozva:

GyF---Dávid Ibolya---GyF Bajnai---Bajnai---Szanyi --Bajnai ---JP---és nincs vége!
Viszont ha egymást is védenék, akkor eme technika már kihunyóban lenne.

Így meg Bajnai még mindig nem alakíthatott pártot.

hopptarisznya 2013.06.15. 14:29:26

És aki azzal jön, hogy mindenki hazudik, attól azért megkérdezném, hogy miért csak bizonyos reklámok miatt büntetik a cégeket. A kedvenc példám Update Norbi, akit elkaszáltak, mert ráírta a palackozott vízre, hogy "fogyasztószer". Ha csak annyit írt volna rá, hogy "ettől karcsúbbnak érzed magad", nem büntetik.
Értjük a példát, vagy hülyék vagyunk?
Na ez a különbség a kampánykijelentések, és a hazudozás között. Orbán "ígért" 14 havi nyugdíjat "ha a járulékcsökkentés ötletéből várt többletbevételek valóban bejönnek".

Gyurcsány meg ezt mondta a választások előtt két héttel:
Világgazdaság: Áfaemelés nem lesz?
Gyurcsány Ferenc: Miért lenne?
Világgazdaság: A pénzügyminiszter korábban nem zárta ki a lehetőséget.
Gyurcsány Ferenc: Nem készülnek ilyen tervek. (hopp egy méretes hazugság)
Világgazdaság: Háttérbeszélgetéseken is elismerik kormánypárti politikusok, hogy történhetnek lépések.
Gyurcsány Ferenc: Nem tudok ilyen beszélgetésekről. A koalíció öt évre elfogadta az adótörvényeket, jól lehet tudni, merre akarunk továbbmenni.

Hopp! Egy olyan ötéves adótörvényre hivatkozik, amiről -az öszödi beszéd szerint- már ekkor tudta, hogy sztornózva lesz. És nekem nem két hét a memóriám, úgyhogy eléggé fájt, amikor a választáok után hülyének nézte az országot. És hálistennek a többségnek is fájt. Ezért vagytok ti most ott, ahol :-)

Nem tudom, hogy a kedves PIROSLAP blog szerzői tudnak-e olvasni, tudják-e értelmezni amit olvasnak... vagy csak jópénzért játsszák a hülyét őszöd-ügyben?

vakapad 2013.06.15. 15:34:12

@hopptarisznya:

1./ Úgy emlékszem, a FIDESZ kétszer annyit ígért 2006-ban, mint az MSZP, azaz a becsületesebb párt nyert. És ez így helyes.

2./ Az ötéves adótörvényeket max. 2011-ben lehetett volna rajta számon kérni, ha még ő lett volna hatalmon. Egyébként sajnos nem gilt.

3./ Örülök, hogy valaki ott volt Gyurcsány és Veres mellett, és onnan tudja, hogy akkor és ott készültek olyan tervek. Vagy csak hallani tetszett valahonnan?

vakapad 2013.06.15. 15:37:56

@camilló:

Emlékezetem szerint Gyurcsány a kölcsönt, amelyből megvette a MOTIM-ot (legnagyobb sajnálatomra teljesen szabályos, kihirdetett privatizációs eljárásban), mind egy szálig visszafizette. A bank is jól járt, a menedzsment is, az ott dolgozók is, az állam is (úgy 18 - 19 milliárd folyt be a kincstárba eddig a MOTIM-tó, amely 90 %-ban exportra termel), és sajnos Gyurcsány is. Ez utóbbi a baj, ugye?

hopptarisznya 2013.06.15. 16:05:10

@vakapad: Őszödön felszólalt Veres Janika is. (Gyurcsány után) Nem tetszett olvasni????
SEGÍTEK:
"Veres János öszödi beszéde: - Köszöntök mindenkit. Nem fogok én se természetesen konkrét számokat mondani, mert a megállapodáshoz nekem is tartanom kell magamat, mint ahogyan mindenkinek. Azonban van egy alapállás, amit érdemes tisztázni. És itt most Szabó Zolival vitatkozom egy picit. Nem ősz a határnapja annak, ameddig van türelem. (ugye ment a vita, hogy legalább az önkormányzati választásokig titkolják el a helyzetet, ami sodorták a költségvetést) Hanem nagy valószínűséggel ilyen amerikai kamatpálya mellett, amit az elmúlt hetekben diktáltak, ez sokkal hamarabbi időpont.
...valaki föltette itt hozzászólóként, hogy vajon megtörténtek az elemzések, igen, megtörténtek az elemzések. Ja, igen, nem szivárgott ki. ...de megvan az elemzés. ... egy példányba létezik az a program, amiről én időnként szóltam. Nincs két példány belőle. A miniszterelnök is azt mondta, hogy ne maradjon nála se példány..."

hopptarisznya 2013.06.15. 16:06:06

jav: ...a helyzetet, amiBE sodorták a költségvetést....

vakapad 2013.06.15. 16:11:18

@hopptarisznya:

Gyurcsány interjú: március 17.
Őszödi beszéd napja: május 26.

camilló 2013.06.15. 18:33:21

@vakapad: Én is kaptam volna pénzt, hogy privatizáljak? Aligha! Sőt! De mindegy...

György Fekete 2013.06.15. 22:31:45

Zavaros figura ez a Juhász. És nemcsak nagypolitikai értelemben. Számomra - drogviselkedése miatt - eleve hiteltelen személyiség. Már bocsánat...

hopptarisznya 2013.06.15. 22:48:58

@vakapad: és? Szerinted nem tudom? A választások előtt hazudott.
A választás után meg tartott egy beszédet, ahol dicsekszik is azzal, hogy nem szivárogtak ki a tervek, és majdnem beledöglött, hogy hazudoznia kellett. Nem értem miért tetted be a két dátumot. Szerintem te sem.

hopptarisznya 2013.06.16. 10:36:07

@vakapad: most esik le, hogy te szerencsétlen módon úgy gondolod, hogy a megszorítás tervei az őszödi beszéd előtt pár nappal készültek. Akkor most tegyem be neked az őszödi beszédet is, ahol Csótány elmondja, hogy már két éve tudtak a költségvetés tarthatatlan helyzetéről, de nem tettek semmit. Sőt! Az ÁFAcsökkentést a választási év januárjában vezették be. Ezzel totál félrevezetve a közvéleményt, és még nagyobb adóség felé vinni az országot. Szándékos károkozás, a választási győzelem érdekében. Nyugodtan csapd hozzá a szocik kampánykiadásához. (a választás után persze gyorsan áfaemelés volt... "mert akkor jöttek rá az ország nehéz helyzetére". Ezt a szar dumát az agymosott nyuggerek bevették. Az ország többsége nem. És miután ősszel kiderült, hogy nekünk van igazunk (kiszivárgott GyF vallomása) még ti okoskodtatok, hogy "igazságbeszéd". Az eszem megáll. Az ilyen szerencsétlenek miatt lehetett ebben az országban diktatúra. Ha nektek bemondja a rádió, hogy az 56-os tüntetők csőcselék, akkor azt szajkózzátok. Hála a jó égnek, hogy az új generációnak több esze van.

vénasszony 2013.06.16. 20:02:26

Most miért is ne kérjen Gyurcsány helyet a közös listán? A DK szimpatizánsok szavazatai ugyanannyit érnek, mint a többieké.
Nem értem, ha egy nyomorult hely a listán (nem az elején, természetesen) , nem illeti meg azt az embert, aki, mint ez a fenti írás is tanusíthatja, semmi olyasmit nem követett el, aminél súlyosabbakat mások nem, hogy miért is ne lehetne legalább egy mezitlábas országgyűlési képviselő.
Ha a DK külön indulna akkor bizonyára lenne DK frakció, melyet akár vezethetne is.
Az összefogás, amely több, a DK-nál erősebb pártot is tartalmaz, természetesen nem lehet frakcióvezető. De frakciótag IGEN! És ezt jó, ha minden"korszakváltó" figyelembeveszi!!!

Barragon 2013.06.26. 13:49:35

Azért Juhász Péter és a moralitás, így együtt, eléggé furcsa megközelítés!!! Szó sincs arról, hogy az MSZP az nem egyszemélyes párt volt és CSAK Gyurcsányt hibáztatni, eléggé ismeret hiányról tanúskodó indoklás!!! Sőt!!! Az MSZP alapvetően nem is változott meg, igaz több változás is történt belül! Mivel nem alapvetően változott meg, ezért Gyurcsány és Vitányi mellett állók KIVÁLTAK és új pártot alapítottak!!! Na már most!!! Azzal az MSZP-vel való együttműködéssel semmi baja Juhásznak, amelyből KIVÁLTAK a demokrácia értékeit tisztábban képviselők???? És a balra húzódó, nem kevésbé a populizmust is ismételten alkalmazó MSZP-vel gond nélküli az együttműködésük, Bajnaival együtt??? Az m,eg "politikai VILÁGSZABADALOM" lehet, hogy egy politikai párttal együtt akar működni egy másik politikai párt, de annak egyhangúlag megválasztott, azaz legitim elnökét még képviselőségre sem tartja alkalmasnak!! Azaz a DK politikáját ne az elnök képviselje a parlamentben, legfeljebb azon kívül!!! Igaz Abszurdisztánban nem csak a kormány , hanem az ellenzéke is ABSZURD!!!

boniéáúqbjwró 2013.09.02. 17:20:19

A "sötét ló" beugatott :-)
...lesz még ebből nagyobb baj is!
süti beállítások módosítása