Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Ennyit a szabad táncról

2013.05.28. 18:19 | Tucker Dávid | 5 komment

Címkék: család tánc budai vár soltész miklós

Az utóbb "Szabad egy táncra?" névre átkeresztelt Táncválasztó Párválasztóval már mi is foglalkoztunk. Vasárnap meg is tartatott az első fordulója, tíz helyszínen, köztük a budapesti Nemzeti Táncszínházban. Másnap hétfőn Soltész MIklós, az EMMI? szociális ügyekért felelős államtitkára máris nyilatkozott egy jót ugyanitt, erre reagálnánk pár keresetlennel.

1. Köszönjük a szépen a kormánynak, hogy engedélyezi a találkozást és a párkapcsolatot, de erre eddig is volt lehetőség, még állami beavatkozás nélkül is, és ez maradjon is így, ha lehet.

2. Nem kell ahhoz baloldali médiának lenni, hogy az ember ezt az egészet szánalmasnak találja.

3. Bajnai Gordon a közelben nem volt, semmilyen formában.

4. Senki nem akarta tönkretenni a rendezvényt, csak szerette volna arra használni, amire elvileg meg volt hirdetve: közös táncra és közösségi élményre.

5. A rendezvény Facebook-oldalát a kutya nem törte fel, csak annak gazdái nem voltak felkészülve az antipatizáns kommentekre, sőt az irónia felismerésének teljes hiányáról is tanúbizonyságot tettek.

6. Hogy ki akart elüldözni kit, arról lehetne vitatkozni. Elvégre ez a rendezvény Budapest ifjúságának szólt, akik bizony elég sokszínűek, még ha egyesek néhány színt nem is szeretnek annyira.

7. Állítólag ez a rendezvény arról szólt, hogy mindenki együtt táncoljon, és nem arról, hogy a közönség nézze, ahogy mások táncolnak. Egyébként a megjelent fényképek alapján éppen a fellépő táncművészek élvezték a legjobban a helyzetet, hogy amatőrök is beszálltak hozzájuk spontán. (Ami egyébként egyetlen táncelőadásnál fordult csak elő.)

7,5. Egyébként a jó hangulat is pont ekkor vette kezdetét, meg onnantól, amikor hirtelen egy csapat feltűnően egyívású fiatal is megjelent a színen, pont mintha valaki hirtelen riadóztatott volna egy ifjúsági politikai szervezetet, hogy "srácok, égés van, gyertek már csápolni".

8. Anarchizmusról sem volt szó, de ha már mindenképpen kategorizálni kell, akkor nyugodtan ki lehet mondani, hogy az emlegetett gyanús egyének diák- és melegaktivisták, valamint barátaik voltak, mint ahogy ezt nyíltan vállalták is.

9. Nem tudom, milyen tüntetés volt húsvétkor és pünkösdön (biztos volt), de sehol nem látom a Bibliában, hogy "bizony mondom néktek: ne tartsatok kormányellenes demonstrációt az egyház által felkent ünnepeken, plusz-mínusz öt nap". Amúgy meg én például már szívesen megünnepelnék egy békés, nyugodt, méltó október 23-át, de ez most nem ide tartozik.

10. Milyen döglött hal?!

11. Milyen pártjelvény?!?

12. Milyen obszcén jelvények?!? Örülnék, ha az Államtitkár Úr kifejtené, hogy miről beszél.

12,5. Na jó, a döglött halból annyi igaz lehet, hogy valahogy bekerült egy levágott (ergo már nem élő) halfej a parkettra, amit valószínűleg valóban nem a fellépő táncosok hoztak magukkal. De hogy a megjelent rendbontók döglött halakkal dobálták volna őket, az egyszerű rosszindulatú ferdítés.

13. A sikerességnek mióta az a mércéje, hogy mit és hány helyszínen rendeznek meg? Nem inkább az, hogy hányan vettek rajta részt? Mármint önként, és a fellépésük után átöltözött táncosokon kívül? Budapesten valóban mentek el rá jó páran, többségükről az államtitkár úr éppen imént fejtette ki a véleményét.

14. Milyen eső ellenére? Egy csepp nem esett. (Az viszont nem derült ki, hogy az eső miatti elővigyázatosság miatt vitték-e be a rendezvényt a Várszínház kicsi, szellőzésmentes, így hamar izzadtságszagúvá fülledt előcsarnokába, vagy eleve oda tervezték?)

15. Kedves az államtitkár úrtól, hogy megmondja, hogy a fiatalok valójában mit kérnek tőle, de nem tudom, hogy számára mitől számít valaki fiatalnak, ha akiket imént lehordott, nem azok? (Legalább a látszat kedvéért beállíthatta volna maga mögé a budapesti Fidelitast, mint ahogy ezt a miniszterelnök úr tette az egyetemi tandíj megmagyarázásakor.)

16. A hatórás rendezvényből négyet ott töltöttem el, az azóta is emlegetett jeleneteknek is szemtanúja voltam (már ami abból igaz), de az államtitkár urat ez idő alatt sehol sem láttam. Szóval kijelenthetjük, hogy egyrészt olyasmiről beszél, amiről fogalma sincs, ideértve a szóban forgó rendezvényt, az ismerkedést, a fiatalságot - másrészt meg hazudozik összevissza. De ha neki jó magából hülyét csinálni, akkor hajrá. Csak belőlünk ne, ha egy mód van rá, köszönjük.

Ennyit a szabad táncról.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr395330801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burakefendi 2013.05.29. 09:29:37

Aktivisták voltak, de nem provokálni mentek oda? Hm..:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.29. 10:37:20

azt is nyilatkozták, hogy ugyanazok mentek oda, akik a fidesz székház ellen tüntettek.

Nah ezt honnan tudják?!

RS 2013.05.29. 12:01:05

húú ez az ember nagyon gáz. pár(t)választó :)

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.29. 12:57:25

Ma már a tviszttel
senki sem viccel.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.05.29. 20:14:13

Azért az tényleg fasza, hogy tisztelt politikusainktól a pénzünkért semmi mást nem kapunk, mint cinikus hablatyot, nettó hazudozást, pökhendi kioktatást, valamint a Holdról is tisztán látható dilettantizmust. Soltész úr menjen a büdös picsába, Lézer, Rogán, Orbán stb urakkal együtt.
süti beállítások módosítása