Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán Viktor tolvaj

2013.05.15. 00:15 | Rabelais | 27 komment

Címkék: orbán populizmus tolvaj végkielégítés rezsicsökkentés

semmicico.jpg
A strasbourgi bíróság kimondta, hogy a II. Orbán uralkodása alatt meghozott törvény a végkielégítések 98 százalékos adójáról, melyet az alkotmánybíróság elkaszált, de Orbán meg az alkotmánybíróságot kaszálta el megoldásképpen, a magántulajdon elvének súlyos megszegése. Na most, ha közember elveszi a más ember pénzét, és ez a magántulajdon súlyos sértése, azt köznyelven lopásnak vagy rablásnak nevezik. Strasbourg tehát virágnyelven kimondta: Orbán Viktor tolvaj.

Nem vagyok híve a miniszterelnököket önbíráskodás alapú "akasszuk fel", vagy "börtönbe vele" megtorló mozgalmának, mégpedig azért, mert az önbíráskodás súlyosan sérti a jogállami elveket. Az ilyen lehet, hogy Orbánt speciel méltó helyére helyezné a világtörténelem arcképcsarnokában, de több kárt okozna az országnak. Itt azonban bírósági végzés van, amely állítólag jogerős is. Ilyenkor a közembert beviszik a börtönbe. A miniszterelnököt is be kéne!

Valahogy nincs rendben a mi törvényrendszerünk, és ez a hiba már régi, mert korábban is így volt, hogy ha a bíróság bűnösnek ítél egy miniszterelnököt, akkor az megússza következmények nélkül. Jogilag lehet, hogy a Fidesz-frakció a felelős, akkor vigyék be az egész frakciót! De gyakorlatilag tudjuk, hogy ki a felelős, és ki volt a szavazógép. Persze a szavazógép sem ártatlan, de az ötlet-felelős mégiscsak Orbán Viktor. Őt kéne elsőnek bevinni! Őt kéne a legsötétebb cellába zárni, a legtöbb évre! Itt nincs kérdés, bírósági végzés van róla, hogy bűnöző!

A miniszterelnök azonban röhög a markába, mert nemhogy börtönbe nem megy, de nem is neki kell fizetnie. Mit gondoltok, ha Orbán lop és azt vissza kell fizetni, sőt, jogos kártérítést is kell fizetni - hiszen Orbán a lopott pénznél nagyobb kárt okozott a rablásával - akkor szerintetek ki fog fizetni?

  1. Orbán Viktor
  2. A birka adófizető

De hát a birka adófizetők egy része erre szavazott, másik része meg birkán nézte végig a dolgot. Hát kérem, ennek ez a következménye. A hülyeség komoly szelekciós hátrányt jelent. Csak kérem van egy kis része a szavazónak, akik ezt pontosan látták előre, jól szavaztak.  Igen ám, de az ő adójukból is fizetnek, nem csak a hülyék adójából.

És Orbán Viktor most megint megismétli a mutatványát. Megtalálta a magyar nép egy másik hülyeségi gócpontját: a rezsicsökkentést. Palira vették ezt az országot már 2008-ban, amikor 300 forintért adták el a jövőjüket Orbánnak. De ez az ország nem tanul, ez megcsinálja még egyszer ugyanazt. Ezt az országot be lehet schmitt palizni másodszor, ugyanúgy, és megint megszavazza a populista hülyét miniszterelnöknek.

És akkor végül is mit tehet az okos ember?  Hagyja el az országot! Nem is nagyon van más választás, 2.7 millió + még pár millió hülye hülyeségétől hogyan védje meg az ember máshogy magát?!

(A kép Pápai Gábor grafikája, a 168 óra oldaláról vettem)

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr465300845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

házelnök 2013.05.15. 04:46:11

Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

Öklöző 2013.05.15. 05:25:47

Hát, valóban birka népek vagyunk. Tisztelet a kivételnek azaz, akinek nem inge az dobja le magáról, amíg nem késő. Mert az öszödi beszédben is ez állt, de egyesek nem akarták megérteni, pedig ez rájuk is vonatkozott. Mi lett a vége? Hát az lett mint Petőfinek Apostagon.

csikarcsi 2013.05.15. 06:00:46

Ezt eddig is tudtuk. Első pillanattól kezdve lopja zemberek pénzét, és tömi a saját és sleppje pénztárcáját pofátlanul.

vantaan 2013.05.15. 08:32:21

Munkát, kenyeret a mutyizóknak kötelet!

ököljog 2013.05.15. 09:01:52

Rabelais!
te törvényesnek tartod,hogy a szociliberók alatt meghozták azt a törvényt,hogy akit eltávolítottak a beosztásából - ott fönn!!!
annak több ,akár százmilliós végkielégítés jár?!
Gyalázat volt az az éra!
Ráadásul a seggnyalóik még höbörögnek is!
Titeket kellett volna már régen lapátra vágni,tolvaj banda !!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.05.15. 09:42:44

@ököljog: "meghozták azt a törvényt,hogy" semmiféle ilyen törvény nem volt.

Mitzimackó 2013.05.15. 10:47:24

@ököljog: nem volt ilyen törvény, amúgy meg a PSZÁF főnöke kivel kötött szerződést, ami miatt kirúgáskor 200milliót kapott, sőt, még ez a 98%-os törvény se vonatkozott rá? (lex szász!)

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.05.15. 11:37:58

@ököljog: olyan bizonyára volt, hogy valaki tisztességtelen végkielégítést kapott. de jogállamban ilyenkor egy miniszterelnök nem azt csinálja, hogy úgy dönt, hogy tisztességtelen, és mindenkitől elveszi, kivétel a saját kis kedvenceit.

jogállamban az állam ilyenkor visszapereli a pénzt.

ahogy a sértettek most például kénytelenek lesznek visszaperelni a pénzt.

ez a dolgok normális, bár körülményes rendje.

a dolgok normális erkölcsi lerendezése meg az, hogy a politikai felelősökre nem szavaznak. arra sem, aki tisztességtelen pénzt adott, és arra sem, aki tolvaj módjára visszalopott mindenkitől.

zgabi 2013.05.15. 11:56:10

Az lett volna a korrekt eljárás, ha a végkielégítések összegének szabnak egy felső határt s ezt foglalják törvénybe. De ilyen nem történt 1990-2010 között, azaz 20 év alatt. Sem a szocik sem a fideszesek nem hoztak ilyen törvényt. Ezért kaphattak egyesek veszteséges cégektől távozó vezető tisztségviselőként horribilis összegű végkielégítéseket. A BKV-tól elment a HR-es, másnap nyugdíjasként vissza, és kap 100.000.000 forint körüli végkielégítést. Azt is börtönbe csuknám aki aláírta a munkaszerződését. Az, hogy Orbán próbál ja visszaszerezni az eszement összegű végkielégítések jó részét, teljesen korrekt. Mivel másképpen nem lehet, hát a 2/3-os hatalom közreműködésével. Én ebben semmilyen lopást nem látok. A strasbourgi bíróság viszont nem dönthetett másképp, mint ahogyan döntött, hiszen bármennyire is aljas, erkölcstelen, gusztustalan volt ekkora összegeket végkielégítésként kifizetni, sajnos jogszerű volt. Szégyen mindazokra akik ezt jogszerűvé tették illetve azokra is, akik jogszerűségét egy pillanatig is eltűrték. Mivel ebben az összes párt érintett, s mivel őket mi szavaztuk be a parlamentbe, sajnos most a mi adóinkból fogják visszafizetni a gátlástalan " károsultaknak" a 98 %-ot. De meg is érdemeljük. Az meg pláne, aki el sem ment szavazni. Tessék megfelelő törvényeket alkotni! Most még megvan a 2/3, meg lehet- és meg is kell csinálni mert a következő 100 évben aligha lesz valakinek alkotmányozó többsége.

rókafogta 2013.05.15. 12:22:51

Teljes mértékben egyetértek a cikk írójával .Akik itt hatalmas végkielégítésekről szoci libsiznekmazoknak közlöm a Fidesznyikek is ekkorákat vettek fel annó,ill a srasbourgi egy 5 millás dologban hozott itéletet vagyis ha 98 % -os adót vesszük figyelembe akkor az ill kb 5.1 millió végkielégítést kapott vagyis 100 E Ft mivel 98% át visszafizettették vele ,kívánom a helyeslőknek járjanak ők is így. Ami a százmillákat illeti azt már akkor meg kellett volna támadni jogilag.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.05.15. 12:24:35

@zgabi:

"Orbán próbál ja visszaszerezni az eszement összegű végkielégítések jó részét, teljesen korrekt. Mivel másképpen nem lehet"

de. az állam egyenként perelhetett volna. az lett volna a tisztességes, a jogszerű és igazságos is. ugyanis nyilván voltak erkölcsös végkielégítések is. eszement dolog mindenkitől ellopni a pénzét azért, mert egyesek erkölcstelenül kapták.

ez tőbb kárt okoz, mint hasznot erkölcsi téren is. hol a jó büdös fenében erkölcsi javulás az, hogy bizonyos erkölcstelen végkielégítések miatt MINDENKITŐL VISSZALOPJÁK a pénzt?!

ennyi erővel akkor Rákosi erkölcsös ember volt.

ököljog 2013.05.15. 14:13:33

rabelais
vedd észre ez a te féleszű magyarázatod a milliós végkielégítésekre nonszensz!
a dolgozó végkielégítésről ,ha elküldték csak az ujságban olvashatott!
Ez volt 2010 előtt!!
Ne magyarázd meg nem tudud úgy sem...

zgabi 2013.05.15. 14:46:11

@rabelais: Nagyon jól tudod te is, ebben az országban annyi idő megy el pereskedésre, hogy mire a ítélet születik, rég elévül az ügyek többsége. Itt még a gyilkosok is szabadon lófrálhatnak, mert 4 év sem volt elegendő arra, hogy a bíróság ítéletet hozzon, ezért ki kellett engedni őket. Ha én kapnék egy 100 millás végkielégítést, annak a feléből annyi ügyvédet tudnék fogadni, hogy a magyar állam soha a büdös életben egy fillért sem tudna peres úton visszaszerezni tőlem. Ezért kell más módszerhez folyamodni, mert az eszement mértékű végkielégítések zömét vissza kell fizettetni. A mértékén lehetne vitatkozni, hogy talán az a 2 milla kevés, legyen helyette 5 milla a maximum, de azon nem, hogy veszteséges, állami dotációval működő cég egy kanyi vasat se fizethessen végkielégítésképpen egyetlen vezetőjének sem. Hidd el, ennek tudatában is nagyon sokan pályáznának a megüresedett vezetői állásokra. Hajjaj, de még mennyien. S ez így lenne korrekt. Mint ahogy az is az, hogy Orbán vissza akarja szerezni az elképesztő mértékű végkielégítések nagy részét. Jól teszi.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.05.15. 14:55:16

@ököljog:

"magyarázatod a milliós végkielégítésekre nonszensz!"

vedd észre, te féleszű, hogy nem magyaráztam a milliós végkielégítéseket. egyáltalán nem magyaráztam. fel sem fogod, mit írok, mert hülye vagy hozzá.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.05.15. 14:58:30

@zgabi:

"ebben az országban annyi idő megy el pereskedésre, hogy mire a ítélet születik, rég elévül az ügyek többsége. "

ez szomorú, de nem indok a törvényes út önkényes kerülésére és önbíráskodásra. pláne az állam részéről nem indok.

"Ha én kapnék egy 100 millás végkielégítést, annak a feléből annyi ügyvédet tudnék fogadni, hogy a magyar állam soha a büdös életben egy fillért sem tudna peres úton visszaszerezni tőlem."

nézd a perek időkorlátait, na azt rövidíthette volna Orbán. ha ez a probléma, akkor ezt kell orvosolni. de ez a hülye Orbán nem a valódi problémát akarta orvosolni, vedd már észre, te félkegyelmű!

" S ez így lenne korrekt. Mint ahogy az is az, hogy Orbán vissza akarja szerezni az elképesztő mértékű végkielégítések nagy részét. Jól teszi."

korrekt a faszt. válogatás nélkül visszarabolta. az ártatlanoktól is visszavette a pénzt, te hülye, vedd észre!

zgabi 2013.05.15. 15:24:33

@rabelais:
Nézd, nekem megvan a saját véleményem a dologról, az pedig téged minősít, hogy ezért engem lehülyézel, félkegyelműnek nevezel. Pont tegnap néztem az M1-en az "Este" c. műsort. Egy vitában az egyáltalán nem lángész új Fidesz szóvivő, Hoppál Péter kulturált nyugodtságával tönkreverte a számomra totál idegbetegnek tűnő Szigetvári Viktort ( Bajnai jobbkeze az együtt 2014-ben), holott érdemi érveket nem sorakoztatott fel a Hajdu-Bét ügyben, miközben Szigetvári 10 jogerős bírósági ítélettel is előhozakodott. Utóbbi modortalan viselkedése, pökhendi, lealázós közbeszólásai számomra azt sugallják, hiába bíznék én meg Bajnaiban, ha olyan fullajtárokkal van körbevéve ( füvesjuhász is az) akikre a kutyám sétáltatását sem bíznám, nemhogy voksomat adnám azért, hogy engem képviseljenek a parlamentben. Az ok nélküli hülyézésedért rád sem bíznám a kutyám sétáltatását. Az eszement végkielégítéseket pedig így vagy úgy, de vissza kell venni. Sokat hibázik az Orbán kormány, nem vitás, de ez a lépése az üdvözölendő kategóriába esik, még ha egyeseknek nem is tetszik. Ha végeznének egy felmérést, szerintem minimum az emberek 2/3-ának ( de inkább sokkal többnek) tetszene Orbán eme lépése, s ez mindenképpen őt igazolja. Neked pedig jót tenne, ha egy kicsit visszavennél a nagy arcodból, ugyanis a hatalmas egód nincs arányban az annál sokkal szerényebb IQ-dal.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.05.15. 15:38:06

@zgabi:

a te IQ-dról csak annyit, hogy hogy a jó büdös fenébe jött ide Bajnai?! mi köze van ennek ahhoz, hogy Orbán törvénye törvényes-e?! ha Bajnai maga az ördög lenne, akkor Orbán törvénye törvényes lenne ettől?! hogy kerül a cwsizma az asztalra?! miért tetted oda a fene nagy IQ-ddal?!

poor 2013.05.15. 17:48:50

@zgabi:
Na a fityiszesek már megint tudnak Bajnaizni. A fizetések akkor, ha a LOPÓ CSALÓ HAZUDÓS fideszes kapja lehet 2 milla/hó felett. A választások előtt nagyon támadták ezt is. Ugyanúgy a végkielégítés is akkor pofátlan ha nem fityiszes kapja.
Tehát azzal van a legnagyobb probléma, hogy a fideszre semmilyen törvény nem vonatkozik mert legfeljebb 1 nap alatt visszamenőleg átírják. Hol van a társadalmi egyeztetés? Mikor kérdezik meg a szakértőket. Egy hülyeséget kitalálnak és lám bent van az alkotmányban!

poor 2013.05.15. 17:50:44

@ököljog:
Jó a viktor seggében lenni?

zgabi 2013.05.16. 09:39:06

@rabelais: Mert veled ellentétben én okosabb vagyok mint egy ötödikes.

zgabi 2013.05.16. 09:42:12

@poor: Elvakult, szemellenzős bajnaisták vagytok rabelais-sal együtt. Xar lesz nektek nagyon jövőre, amikor Orbán ismét 2/3-dal nyer. Az "elmúltnyócév" miatt örülhettek, hogy lyuk van a hátsótokon és szelel.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.05.16. 18:04:06

@zgabi: bajnaista a nénikéd, baromállat! oszt még te jössz itt az IQ-val, amikor ilyen baromságokra "következtetsz" téves módon. kurvára sehol semmi nincs ebben a postban, amiből bajnaizmusra lehetne következtetni. ezt a postot egy mszp-s, dk-s, lmp-s, liberális, bokrospárti és egy pártoktól iránt elkötelezetlen is megírhatta. de facto pedig az utóbbi az igaz.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.05.16. 18:04:44

@zgabi: az úgy kb 80-as IQ-ra vall részedről, hogy azt hiszed, aki nem szereti Orbánt, az csakis bajnaista lehet.

zgabi 2013.05.21. 09:59:08

@rabelais: Primitív írásaid alapján te tényleg nem lehetsz bajnaista. Te "torgyánista" kisgizda alfarhang vagy. Az IQ-mat rosszul ítéled meg, már az, hogy én értem, Orbán mit miért tesz, önmagában 120 felé katapultálja azt. S te oly messze vagy mögöttem ebben, hogy még a hátsólyukamat is csak távcsővel látod.

Szúrófény 2013.07.21. 02:42:22

@Öklöző: Megszorítás divatjához, Petőfit ajánlanám! "Új divatú nyakravaló, nem cifra, de jó szoros!" Akasszátok fel a királyokat! Című vers! Rájöttem, csak az erőszakos bűnözőket zárják börtönbe! A választott, kinevezett, pozícióban, bankban székelőket nem!

Szúrófény 2013.07.21. 02:45:16

@zgabi: Istennek az észt sikerült a legjobban elosztani! Mindenki azt hiszi, neki több jutott a többinél! Ez a legáltalánosabb tévhit!

Szúrófény 2013.07.21. 02:48:11

@poor: Aki mindíg mások után megy, mint a birka, folyton segget lát! A vélemény, olyan mint a segglyuk! Mindenkinek van, senki nem kíváncsi a másikéra!
süti beállítások módosítása