Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Jókai Mór, a trafikmutyi és a passzív rezisztencia

2013.04.30. 23:18 | Brendel Mátyás | 4 komment

Címkék: történelem irodalom korrupció alkotmány trafikmutyi


kozmunkás.jpg
"A történelem arra tanít meg bennünket, hogy az emberiség semmit sem tanul a történelemből."

Albert Einstein állítólag

Pedig hát kéne, ugye. Már az is baj, ha egy nemzetnek állandóan el kell követni a hibáit ahhoz, hogy tanuljon belőle, de az már mégiscsak szánalmas, ha újra és újra elköveti ugyanazokat a hibákat és még csak nem is tanul belőlük. Én azt gondolom, hogy ahova ma a Viktatúra "fejlődött", az már nagyon-nagyon vastagon olyan, mint amit már sokszor láttunk a magyar történelemben a Jókai és Móricz által megírt 19. századi kis magyar valóságtól a Kádár rendszerig. Sokszor elkövettük már, sokszor megismételtük már. De ez a magyar nép, az istenadta nép újra és újra belemegy ugyanabba a sikátorba, demonstrálva Einstein idézetét.

No de hát mit is olvastam én épp a minap? Egy Jókai regényt. Egyébként egy barátomtól kértem el a könyvet, mert valahol várakoznom kellett pár órát. Olvasás közben pedig végig arra kellett gondolnom, ez az egész világ, amelyet Jókai leír, az elnyomással, a bírósági manőverekkel annyira ugyanaz, mint ami körülöttem, ma Magyarországon van. Amit utálok ebben a kurva országban (Gy.F.).

mikszat2.jpg
(A képen Mikszáth Kálmán szerepel)

"Egy ilyen kedve ellen előretolt napon azt mondák Garanvölgyinek, hogy egész tökéletességgel mégsem lehet a világot kizárni a szobából, a politikai változások ellen semmiképpen sincs az ember azáltal biztosítva, ha azt mondja: hallgatni fogok, mert azok felkeresik az embert legcsendesebb odújában is, s megtámadják a dohánydöböze közepében. – Már ezentúl nem lehet „szűzdohányt” színi: be van hozva a monopólium; a dohányt csak trafikából lehet hozatni, különben házmotozásnak teszi ki magát az ember, s ha tiltott kedvencét megkapják nála, nagy pénzzel lesz adósa a státusnak.Garanvölgyi Ádám erre azt mondta:– Jól van. Nem fogok dohányozni többet. Legalább jobb étvágyam lesz.És azzal fölviteté a padlásra ősi tajtékpipáit, a minden veszedelemben hű kísérőket, mik annyi veszteségből egyedül maradtak meg családi klenódiumképpen, és soha többet nem dohányozék vala."

Jókai Mór: Az új földesúr

Mit mondjak? Nincs új a magyar, szíkszikkasztó nap alatt. Orbán Viktor és a Fidesz összes rosszakaratában alig-alig tud olyat kitalálni, amit azelőtt ne látott volna már az a jó öreg magyar föld. Ennyire nem zseniálisak még gonoszságukban sem. Nem okosabbak ezek Ferenc Józsefnél és Kádár Jánosnál sem. Pedig hát azok se voltak észkombájnok.

És hát kérem, ez van. Több, mint száz éves bölcsesség: jó lesz passzív rezisztenciaként nem szívni! Ennyi jó van ebben a rosszban: két legyet lehet ütni egy csapásra. Az Orbán rezsim döglegyeit, és a rákot. Már elnézést a képzavarért! Orbán remélem összehoz végre egymillió új valamit: mégpedig egymillió új nemdohányost.

De egyébként, hogy írjak még egy felemelő gondolatot, meg valami elemzést is a jó öreg, magyar búslakodás mellett, én aztán most remélem, hogy ezzel a trafikmaffiával Orbán betette az ajtót magának. Mert ugye lehet, hogy osztogatott X trafikosnak, akik most Battonyától Nemesmedvesig széles vályúhoz jutottak. De annak nagy része eddig is Fideszes volt. Emellett megharagított pontosan ugyanannyi X darab trafikost, akik közül sokan bizonytalanok vagy közönyösek voltak. Igen, tessék végre a Fidesz ellen leszavazni, ha ezt nem akarjátok tovább látni! Ha szerencsénk van, akár pár Fidesz-szavazóval is kitolhattak, olyan Fidesz-szavazóval, akinek nincsenek kapcsolatai a Fideszhez, csak éppen rájuk szavaztak. No és ha most ilyen is eltántorodott, akkor politikailag még inkább veszteséges a bolt. És akkor ott van a sok kívülálló, akik közül csak felháborodik már jó pár ember ezen a pofátlanságon. És nekik is azt mondom: ha nem ilyen világot akarnak, akkor tessék felemelni a feneküket!

A bolt persze úgy érte meg a Fidesznek, hogy anyagilag: ezek szerint most már muszáj volt kifizetni bizonyos embereket, és hát így sikerült. Remélem, narancsos bukta lesz ebből. Mert ha a Fideszes trafikosok nyernek ezen, és a dohányosok szívnak, duplán, akkor már valami haszna is legyen a dolognak!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr15237531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

republican 2013.05.01. 06:58:23

Mindig mondtam, hogy a tobzódás a hatalomban - elég megnézni a Tarlós és Ovi a kék buszon című moziszkeccset, thriller-horror, 2:57-nél szájszélnyalogatással brrrr - olyan pontról fog hirtelen megálljt kapni, amire a kis csapat nem számít. A bukás nem az ellenzék felől, nem az EU-tól, hanem váratlan helyről kap majd ösztönzést, vagy inkább ösztökét. S nem sima politikai váltás lesz, ezeket a szemtelen és pofátlan alakokat meg is fogják verni, elkeseredett egzisztenciájukat vesztett emberek. Ahogy nézem, Lázáron kezdik, jó eséllyel.

házelnök 2013.05.01. 10:48:07

@republican:
A fiatalabb komának olyan gusztustalan tokája van, hogy azt már egy 120 kilós hízó is szégyellené.

toportyánzsóti 2013.05.01. 11:13:47

Rezsicsökkentésnek nehéz lesz eladni a 400Ft-ról 1000Ft közelébe feltornázott árú cigit...Ilyen amikor a szerzésvágy felülírja a józan önérdeket is!

republican 2013.05.01. 14:27:17

@házelnök: mondanám, hogy nem a kinézet számít, de sajnos, igen, mert ha valaki lesz..ja a környezetét, azt, hogy ő közKereplő, és ILLIK valahogy normálisan megjelennie, vagy legalább erre látható kísérletet tenni, akkor az ezzel azt mondja: "azt csinálok, amit akarok, én vagyok az állam, meg az orrom és a tokám...ti meg senkik vagytok...én megtakarítok, ti meg TAKARÍTTOK!!
süti beállítások módosítása