Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Hóesésben is köcsög multik és az elmaradhatatlan kormányzati PR

2013.03.16. 15:14 | balközép | 5 komment

Címkék:

Nem akarom szépíteni a dolgot szánalmas az, amit a kormány leművelt ebben a katasztrófahelyzetben. Nem elég, hogy béna kacsa volt, de pont azok mentették az embereket, akik ellen szabadságharcot hirdetett.

Itt van ugye pl. a Tesco: szemét kizsákmányoló, de ameddig a kormány csicsikált és 16 órán keresztül tojt magasan az emberekre, ő kinyitotta áruházait és melegedőt biztosított. De ugyanígy járt el több szálloda is, akik ingyen fogadtak be a hókáosz idején menekülőket. Magánvállalkozók magángépeivel előbb megérkeztek menteni, mint Orbánia dicső és erős állama. A központi kommunikáció totálisan összeomlott. A Facebook előbb lépett Londonból, mint az MTV Budapestről és biztosított korlátlan megosztási lehetőséget a hatékony tájékoztatást segítve. A közösség előbb csinált Google Maps-en katasztrófa térképet, mint a Katasztrófavédelem saját honlapján.

A mobilcégek igaz utólag, de korlátlan telefonálási lehetőséget biztosítottak a bajbajutottaknak. Groteszk, de épp a hivatalok miatt nincs hálózat Észak-Magyarországon: Akadozik a mobiltelefonelérés. Lemerül a bázisállomások akkumulátora, a Katasztrófavédelem nem engedi a közelbe a szolgáltatókat, akik aggregátort vinnének - írja az Index

Talán a legmegalázóbb, hogy az osztrák állam előbb kapcsolt és mozgósította hógépeit, mint a magyar. Igen, az az osztrák állam, melynek egyik televíziótársasága a napokban a nem túl hízelgő "Ungarischer Mini-Diktator" jelzővel illette a mi csodás vezérünket. No és ez pont március 15-én... minek az ünnepe is ez? Az emberek összefogtak, de nem az állammal, hanem annak "ellenségeivel".  

A kormány, pedig tette a szokásosat, amit tenni szokott, ment a PR ezerrel. Először is a közszolgálati médiában mély kuss a katasztrófáról. Pont az a médium, melynek dolga lenne a tájékoztatás, semmit nem mondott az embereknek. 14 órája az emberek a hó alatt. Orbán Brüsszelben smúzol a haza ellenségeivel. Kövér és Pintér urak a Kossuth téren zászlót vonnak fel és Semjén Zsolt meg az ég tudja, hova, lóval vonulgat be.

Közben a web2-n szétszedik az egész döglött államgépezetet és jön az első PR sms, aminek kb. annyi relevanciája volt, hogy ingyen kiküldhetek egy PR szöveget. No, a Telenor ellenállt, azt mondta, hogy ezzel nem terheli le a hálózatát. 18 óra után Pintér úr megszólal és van energiája Tata város Fideszes polgármesterével egy remek PR fogást előadni a kameráknak.

És 20 óra elteltéével tegnap este sikerült a miniszterelnöknek is megszólalni hóhelyzettel kapcsolatban. Meglepő fordulat, Orbán tudatlanul, de beismerő vallomást tesz. Nézzük csak ezt a sajtótájékoztatót:

(hvg youtube)

Orbán: „Az osztrákoknak szeretném megköszönni, hogy ennek a hófalnak elbontása érdekében nyugati irányból a hómaróival megindultak. Mi keletről, ők pedig nyugatról emésztjük fel ezt a nagymennyiségű havat. Az osztrákok gyorsan és hatékonyan léptek föl.”

Tudom, hogy ez szőrszálhasogatás, de ha értelmezzük ezt a gondolatot, akkor világos hogy kettő hatóság van megemlítve: az egyik az osztrák, a másik meg a magyar. Nos, ebből az osztrák hatóság gyorsan és hatékonyan lépett fel, míg a magyar nem. Oké, legyünk megengedőek Orbán csak rosszul fogalmazott és szemét Freud manipulálta, de ez a gondolat akkor is ezt jelenti.

Orbán: „arra szeretnék kérni mindenkit, hogy a rádión eljuttatott hatósági kéréseknek tegyen eleget. Én tudom, hogy egy ilyen helyzet megoldásában elsősorban mindenki saját magában bízik, de most még is arra van szükség, hogy a hatóságok kérésének tegyenek eleget”

Ez már egy komolyabb dolog. Egész egyszerűen Orbán ezzel azt mondja el, hogy az emberek nem hisznek az államnak, a hatóságoknak. Persze ez sem ügy jött az égből. A sok állami hazugság az embereket ilyen következtetésekre sarkallja. Az indexen van egy videó, ahol egy külföldi állampolgár nem érti, hogy miért nem mondják meg a hatóságok az igazat. Miért adnak hamis, nem a valóságnak megfelelő információt?

Egy magyar ember pedig, arról számol be, hogy a rendőrök úgy tájékoztatták, hogy csupán egy órát kell várni és már itt van 20 órája. Általános volt, hogy a hatóságok az információ hiány miatt adtak fals tájékoztatást. Nos, Viktor, az a helyzet, hogy ahhoz, hogy az állampolgárok bízzanak, nem lehet nekik hazudni. Sokkal jobb lett volna, ha azt mondja pl. a rendőr: nem tudom mennyi idő, amint tudok valamit, tájékoztatom Önöket. Mert ez lett volna az igazság.. Azt hiszem ezt hívják állami hazugságnak. Jelzem ez a jelenség baj és pont ilyen helyzetekben elértétek azt, hogy az emberek nem hisznek az államnak.

És még egy gondolat a polgármesterekről, akik Orbán szerint is jól végezték a munkájukat. Nos, bár ebben nem vagyok biztos, de könnyen lehet: csak törvényt sértve tudtak hatékonyan intézkedni, hiszen az iskola amit kinyittattak már nem az ő hatáskörük, sőt a katasztrófavédelem sem… csak a döntések végrehajtói… de ha nincs döntés?

Nem több ez sem, mint egy bukott gondolat és egy bukott államfelfogás újabb kudarca. Nincsen ezzel több dolgunk, mint 2014-ben múzeumba tenni. Szerintem jó, hogy eljött, mert sokan nem értették, mi a baj a diktatúrákkal. Hát ez. Nem működnek.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr605138096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imi60 2013.03.16. 23:00:37

....amit a kormány leművelt.....mit csinált ????? ez milyen szó hogy leművelt ???? tanulj már meg magyarul rendesen !! mert kapsz egy nagy piroslapot !!!

toportyánzsóti 2013.03.17. 10:51:00

@imi60: Végső stádiumos trolléga,ezután a fegyver szokásotok még személyeskedni ballibbantozni.Magyarságot a szátokra venni ma már sértés Magyarország lakóival szemben,magyartalanok!

Ména Ságh 2013.03.17. 11:54:16

Katasztrófahelyzet.
Tudja egyáltalán mi az ?
A hóeltakarítás, az utak járhatósága és karbantartása magán kézben van, milyen jogon szólhat bele a kormány a magánvállalat munkamegszervezésébe ?
Vajon ha már ennyire magáénak érzi valaki a viharban rekedt emberek sorsát miért nem jár utána ki kellett volna biztosítsa a megfelelő forgalmat, ki kellett volna hófogókat kirakjon, készenlétbe állítsa a hótolókat stb ? Vagy így könnyebb és hangzatosabb volt ?

Nap Pali 2013.03.18. 09:07:02

a lengyel elftársak megtanulták a NER t

"Lassanként az elektromos ellátás is megszűnt, ennek következtében sem a világítás, sem pedig a fűtés nem működött. Az utasok hat órát várakozva, hajnali 2-ig fagyoskodtak a sötét, jéghideg kocsikban, hiába várva az érdemi információkat."

hvg.hu/itthon/20130317_MAV_Bekemenet_vonat?
süti beállítások módosítása