Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kőkemény problémák vannak az észak-pesti Fidesz szervezetekben

2013.03.11. 13:37 | balközép | 1 komment

Címkék: budapest polgármester zugló újpest papcsák XV.kerület

Észak-Pesten is 2010-ben az önkormányzati választásokon a Fidesz győzőt. Na jó, a XIII. kerületben nem… A választás óta nem megy a fiúknak a kerületek irányítása… Állandóak a belső harcok, kimagaslóan sok az időközi választás vagy épp az alpolgármester csere-bere (Kösz, Viktor!) .

 Újpest

Újpesten éppen, hogy Wintermantel Zsolt lett a polgármester. A botrányok hamar indultak, országos ügy lett Derce Tamás, korábbi újpesti polgármesternek fizetendő nem kevés pénzből. Derce egy életműdíj keretében, élete végéig havi 350 ezer forintos „bánatpénzhez” jutott az önkormányzattól.

A városi pletykák szerint ez volt az ára, amiért a korábbi polgármester a kampányban Wintermantelt támogat. Ezt a történetet erősíti az is, hogy az ötlet a fideszes Wintermantel Zsolté volt, de még a KDNP budapesti elnöksége is tiltakozott ellene. Ez után jött ott minden, a KDNP tüntetett a Fidesz ellen, aztán az ellenzék többi tagjával népszavazást kezdeményezet. Az ellentétes politikai diskurzus odáig vezetett, hogy lecsicskázta a fővárosi KDNP-elnök a Fidesz újpesti frakcióvezetőjét.

Zugló

A XIV. kerületben is eredmények helyett botrányoktól hangos a városvezetés. Zuglóban a fideszes Papcsák lett a polgármester. A városházi anomáliák eddig is sűrűn következtek egymás után. Volt itt kocsi ügy, parkoló ügy, aztán az önkormányzat tanácsadásokért mintegy 80 millió forintot fizet ki. Több ezres ellenzéki tüntetés… szóval minden mi szem szájnak ingere. Beindult a helyezkedés (vagy a leszámolás?): időközi választás időközi választás hátán. (Itt jegyzem meg, hogy a szomszédos XVI. kerületben is kimagaslóan sok időközi választásra került sor.) Most meg a belső ellentétektől hangos a sajtó.

Az Index információi szerint Papcsák Ferenc pénteken a képviselők előzetes értesítése nélkül, e-mailben megvonta Ferdinándy István XIV. kerületi alpolgármester hivatali jogköreit. Ferdinándy István azon hat Fidesz-KDNP-s képviselő közé tartozott, akik nem támogattak egy  telek ügyletet. Aztán a másik alpolgármester - Kovács Balázs pedig lemondott, csak annyit mondott, hogy szakmailag nem ért egyet Papcsák Ferenccel. A dolgok most ott tartanak Zuglóban, hogy  egy fideszes önkormányzati képviselő szerint a polgármesternek teljhatalma van, amelyet ideje csökkenteni és kezdeményezni fogják Papcsák Ferenc hivatali jogköreinek megvonását a csütörtökre tervezett testületi ülésen. Izgi nem?

XV. kerület

Itt is éppen egy paraszthajszálon múlt a Fidesz győzelme 2010-ben. László Tamás lett a polgármester és kettő évvel a választások után a Népszava információ szerint olyan helyzet alakult, ki a kerületben, hogy elképzelhető, hogy időközi választásokat kell tartani. Ennek oka is a cash, ahogy az angol mondaná. Ugyan is László Tamás polgármester elfelejtette a 2013-as költségvetést egyezetni a saját, tehát a Fidesz frakcióval. Azok meg nem szavazták meg. A kerületnek március 15-ig kellene költségvetést elfogadni. De úgy nézz ki, hogy nem lesz költségvetés… László Tamást egyszemélyi vezetési stílusa miatt éri a legtöbb kritika a kerületben: megvonta és magához rendelte például mindkét kormánypárti alpolgármestere hatásköreit… tiszta Zugló, nem de?

Miért nem oszlat a Fidesz?

Korábban az volt a szokás a Fideszben, hogy az ilyen balhék elkerülése érdekében inkább fogta és feloszlatta a Fidesz szervezeteket. Sok találgatás van, hogy ezt a gyakorlatot miért nem alkalmazza az észak-pesti kerületekben?  Egyes vélemények szerint azért, mert nagyon sok kár keletkezne belőle. Nincsen egyetlen egy olyan karakteres politikusa sem ezekben a kerületekben a pártnak, aki mögé felsorakozna a tagság. Más elképzelések meg azt mondják, hogy egész egyszerűen lemondott a Fidesz a hagyományosan MSZP-s kerületekről. Már 2010-ben sem sokon múlt azt, hogy a baloldal nyer ezekben a kerületekben. Ez az előny már biztos elolvadtat- vélhetik- így felesleges bármit is tenni arra a kis időre.

 

Hát így mennek a dolgok Észak-Pesten a Fidesz vezetése alatt…

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr445127658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ElPadre 2013.03.11. 14:46:27

és az megvolt, hogy szpellcsekk? elnézést, de ha ennyire igénytelen a helyesírás, nehéz komolyan vennem itt bármit.
süti beállítások módosítása