Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Pofátlanul provokálják az Éhségmenetet Mezőkövesden, ahol demonstráció is lesz

2013.02.05. 13:52 | balközép | 5 komment

Címkék: demonstráció kenyeret munkát éhségmenet mezőkővesd

Kicsinyes provokációval fogadja a fideszes vezetésű borsodi város az Éhségmenetet. Az egész települést tele aggatták transzparensekkel, melyeken többek között a „A munkát keresd, ne a balhét" vagy, hogy „Hozd vissza az eltűnt lapátot!!" szövegek olvashatóak.

eltuntlapat.jpg

Kép: Facebook- Éhségmenet -hivatalos oldal

 

Persze csendben tesszük fel a kérdést, ki fizette a provokáció költségeit? Egy ilyen molinó elkészítése olyan 20 és 30 ezer forint között van. A településen alsó hangon is tíz darab került kihelyezésre… azaz valakinek ez 200 ezer forintjába fájt… valakinek mire nincs pénze… mondjuk reménykedünk, hogy nem a város kasszáját terhelte  ez a költség… ugye?


Komjáth Imre a menetet szervező civilek egyik vezetője a stop.hu-nak mondta: nem könyöradományért vagy alamizsnáért teszik meg idén is az utat. Az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy Magyarországon egyre többen szakadnak le, élnek szegénységben. Nem azt mondták, hogy a menet éhezőkből fog állni, hanem azt, hogy az éhezés ellen vonulnak: munkahelyekért, tisztességes bérekért minden dolgozni vágyó magyar munkás számára. Tolvajok pedig végképp nem vagyunk - utalt a hólapátot visszakövetelő, Mezőkövesden kihelyezett transzparensre Komjáthi.

 
De Mezőkövesd városvezetése nem először provokálja az Éhségmenetet. Tavaly olyan teával várták őket, amiben alkohol volt. Majd, munkát, hólapátolást kínáltak a menet tagjainak. Akik természetesen elfogadták az alkalmi munkát. A munka felvétel előtt azonban alkohol szondát fújattak velük, szerencsére csupán egy ember ivott a teából… neki pozitív is lett a szonda. Aztán, ezt az akciót meg is szívta a furmányos fideszes városvezetés… másnap a hír hallatán, hogy itt van munka emberek özönlötték el a Mezőkövesdi munkaügyi hivatalt… aztán hamar kiderült, hogy egy frászt van ott munka… nem volt több mint PR akció.

 

Hát erre emlékezve ma 16 órától öt Éhségmenet is – a miskolci, a hevesi, a szabolcsi, a polgári és az ózdi- a városba megy és demonstrálni fognak a polgármesteri hivatal előtt. –írja Facebookon az Éhségmenet hivatalos oldala.

Nos, mi meg minden Mezőkövesdit biztatunk, menjen és álljon ki!  

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr605063986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megfigyelt 2013.02.05. 22:00:07

Mezőkövesden nem gond a kiadások fedezése a ZSÓRI fürdő ingatlanadójából futja a kampányra Bogácson 300ft/m2 Zsóri hevesi oldalán 400 ft/m2 Zsóri borsodi oldalán 600 ft/m2. A közmű építési visszaélést is érdemes lenne megvizsgálni ,de a FIDESZ fellegvárban minden visszaélés TÖRVÉNYES.

Szúrófény 2013.02.06. 11:36:31

Élelmiszert termelni is lehet(ne) követelőzés helyett! De a kapa , kasza büdös neked! Az állatvilágban senki nem tartja el fajtársait, magának kell élelmét megkeresni, megtermelni!

hot-spot (törölt) 2013.02.06. 12:26:14

@Szúrófény: Az nem kétséges,hogy egy rohadt nagy állat vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.02.07. 18:34:14

@Szúrófény:

"Az állatvilágban senki nem tartja el fajtársait, magának kell élelmét megkeresni, megtermelni!"

Mit tanultatok suliban a hangyákról és méhekről?! Vagy te suliba nem jártál, az árokparton nevelkedtél?!
süti beállítások módosítása