Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Ellenzéki összefogók bohózata

2012.09.18. 11:58 | balközép | 6 komment

Címkék: mszp összefogás 2014 4k dk lmp

MSZP-s vagyok... olyan, aki szívesen venné ha lenne összefogás. Legyen összefogás, je! De komolyan!

Csak igazából semelyik ká, meg dé meg pé nem tudja megmondani, hogy akkor ez most mit is jelent.

Tegnap a Kálmán vagy Olga műsorában volt a Jávor LMP Führer. Teljesen világosan beszélt az összefogásról: Hát ő, kell...őőő de nem úgy, hanem őőő nagyobb, de vele meg vele őőő nem ... és Gyurcsány pfffúj ööö úgy biztos nem... de itt stratégia van... és őőő.



Az LMP megbízható és pontos szövetségesnek bizonyult, akiről tudjuk mit akar, igazából lenyűgözött a határozottság és az útmutatás. Nyilván az MSZP-vel való összefogási hajlamról árulkodik az, hogy Schiffer a nyár végén így értékelte a pártot: A Mikulás-hívőknek szól az MSZP megújulásának története.

Persze az LMP-nél az összefogás jegyében van egy olyan kongresszusi határozat is érvényben, melynek az a lényege, hogy nem fognak össze senkivel sem...



A DK az már pontosabb képet add arról, hogy mit szeretne: neki mindegy ki mögé, csak húzzon Orbán a lecsóba. Persze valószínűleg nem ilyen egyszerűek ők sem.  A listás mateknál meg mandátum megoszlásnál vélhetően elröppenne az előzékenységük: "el is lehet menni autófényezőnek!"

A 4K! honlapja sokat nem mond az összefogásról, csak kb. ennyit: az újaknak össze kell; a régiekkel meg majd lesz valahogy. Jelzem az MSZP szemszögéből: aha ez jó!

Na, most ezek után nem értem, hogy mi a baj azzal, amit az MSZP mond: alapvetően összefogásban gondolkodunk, de ha az összefogás nem jön létre akkor egyedül is képesnek kell lennünk leváltani Orbán Viktort!

Kedves Ellenzéki Összefogók!

Most már talán abba kellene hagyni a bohóckodást... oszt mondani kellene valami karakteres igent vagy a-t vagy b-t... és lehetőleg legalább két évig nem változtatni azon az állásponton.

Ja és természetesen, ha az MSZP mondana javaslatot -mint ahogy mondott is már- akkor arra általában az a válasz: áhhh ez egy újabb trükk nincs itt semmi változás.

Összességében: remélem nem lep meg senkit sem, hogy az MSZP nem fogja kivárni, hogy még 2014. májusában is ugyanaz a lemez pörögjön: összefogás kellene bla bla.

Az Orbán-kormányt le kell váltani. Az MSZP nélkül ez nem lehetséges. Pontosabban az MSZP fogja leváltani akkor.

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr284785624

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fidesz 2.0. Nem kell. 2012.09.18. 13:30:10

Az MSZP titkos stratégiájában (amit a Fent és Lent Blog publikált) akadnak szimpatikus elemek. Örvendetes például, hogy legalább megpróbálnak úgy tenni, mintha megérkeztek volna a XXI. századba (Orbánék néha dermesztő múltbafordulásához képest mér ez i...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.18. 12:03:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moin Moin 2012.09.18. 15:20:23

„Az Orbán-kormányt le kell váltani. Az MSZP nélkül ez nem lehetséges. Pontosabban az MSZP fogja leváltani akkor.”

...És mi van akkor, ha a „régi ellenzéket” váltjuk le egy újjal – és az váltja le a jelenlegi kormányt?

Nem igaz az, hogy az MSZP nélkül nem lehet leváltani a Fidesz-KDNP alkotta kormányt. Mert mit is adna az MSZP egy „olajfába”? Avagy: miképpen képes az MSZP megmozdítani és magához vonzani azokat a szavazókat, akik jelenleg nem támogatják? Mit mond nekik? Ki mondja ezt a nemtudjukmit nekik, aki hitelessé teszi a szemükben a mondandót?

Mert az nem lesz elég, hogy „Orbán-váltó hangulat van!”. Ha a ma senkit sem választó polgárok nem találkoznak olyan politikai ajánlattal, amelyet támogatnának, akkor „protesztszavazókként” sem fognak az MSZP mellé állni. (Akkor talán már inkább választanák közülük egyesek az amúgy nagyon gyengus LMP-t.) ha benne lenne a potenciális képesség az MSZP-ben (vagy a DK-ban, vagy az LMP-ben) arra, hogy magához vonzza a szavazókat, akkor az elmúlt két év negatív tapasztalatai már odavitték volna a ma „passzívak” egy jelentős hányadát – mint ahogy történt ez az előző választási ciklusokban is, ha ezek a csalódott szavazók úgy érezték: van számukra elfogadható, támogatható alternatíva. Ám most ezek a csalódott és tekintélyes hányadukban már 2010 tavasza óta passzív szavazók nem érzik azt, hogy lenne az a bizonyos „számukra elfogadható, támogatható alternatíva”... Azért nem, mert semmi biztosítékát nem látják annak, hogy az MSZP, vagy a DK, vagy éppen az LMP kompetensebben nyúlna az ország IGAZI problémáihoz. Nem szabad ugyanis arról megfeledkezni, hogy a ma inaktív szavazók között vannak a legtudatosabb, a leginkább az eszükkel választó polgáraink – és ahogy a Szigetvári-Vető féle tanulmány is kimutatta, az ő bevonzásuk nélkül matematikailag kizárt a Fidesz leváltása. Márpedig a tudatos választó csak ésszerű programmal és azt hitelesíthető vezetőkkel győzhető meg – ilyen pedig sem az MSZP-nek, sem a DK-nak, sem az LMP-nek nincs...

...Ráadásul: ha megjelenik egy valóban jó, hiteles programot meghirdető politikai erő, akkor még az MSZP szavazóbázisából is sokan át fognak oda állni.

zipe moha 2012.09.18. 20:36:33

...." hahó,szép fiúúú gyere velem!
-Nem megyek!
-Tudom, hogy csak kéreted magad,ugyan...gyere már!
-Nem megyek!
-Büdös vagyok..vagy mi,hidd el már megújultam...rengeteget költöttem kölnire,gyere!
-Nem megyek!
-Tudod, nem szép tőled, hogy nem fogalmazol egyértelműen....folyamatosan kétségek között tartasz..őrlődöm....tudom,hogy úgy is jössz hisz én vagyok az husi a halpiacon akire neked szükséged van!
-Nem megyek!
-Ne szórakozz, rád gerjedtem....ilyen még sosem volt,ingyen lesz...akkor sem?
-Nem megyek!
-Fizetek, basszus...!
-Nem ,megyek!
-Hát veled sem fogom szennyezni a környezett...látszik,hogy nem vagy 100%-os (csak olyan 6-8%-os lehetsz)remélem nem is leszel.Hát akkor,(el) megyek egyedűl.
-Jó utat,lefelé a hegyről...ja és nem megyek!"

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.09.20. 23:01:27

Az MSZP jelenleg öreganyámat se tudná leváltani. És egyelőre úgy tűnik, ez még romlani fog.
Megújulás? Nebazdmeg!

2012.09.21. 19:59:20

Még ez az összefogás-papagájműsor... Mi van, feléledt a Népfront? Jávor világosan elmondta: összefogás, de nem az MSP/DK-val. Mit nem lehet ezen érteni?

biohouse 2012.09.27. 20:56:27

Mátyás, légyszíves határozd meg, hogy mi okból vagy Mszp-s? Az nem ér, hogy már 20 éve az vagy.
Ezután 1-1 pontban: miért nem vagy LMP-s, DK-s, 4K-s ill Szolidaritásos.(Úgy értve, miért nem szavaznál rájuk.)

G. Wolf 2012.10.01. 20:58:10

LMP ... tök mindegy hogy 2014-ben kivel nem akar koalícióra lépni egy parlamenten kívüli párt... a választási rendszer, meg a saját anti-párt építésük oda fog vezetni hogy úgy esnek ki hogy csak na...
süti beállítások módosítása