Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Gyurcsány átvette a közbeszéd irányítását

2012.09.16. 12:20 | Brendel Mátyás | 9 komment

Címkék: gyurcsány regisztráció indexhu

Gyurcsány Ferenc egyik visszatérő elköszönése volt a blogjaiban az, hogy: "Gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat!" És legtöbbször ez igaz is volt rá. Különösen tetszik az utóbbi napokban, ahogy nyugodtan, a provokációkra nem ügyelve, lényegében átvette a politikai közbeszéd irányítását. Bizony, még a Fidesztől is. Számomra a legszimpatikusabb az ATV Egyenes Beszédnek egyenes kapcsolásban adott riportja volt. Ehhez persze kellett egy Kálmán Olga is, aki nem a bulvárhülyeségeket kérdezi meg tőle, de tovább megy azon, hogy "hát akkor ugye a regisztrációs miatt sztrájkolnak". Ez persze a legfontosabb információ, de egy jó riportban azért tesznek e kőré némi körítést.


Ez a körítés egyébként a jövőre vonatkozott, és ez Gyurcsány dologtevésének egy mások pozitívuma, hogy sikerült egymásra építeni néhány dolgot, és fontos bejelentéseket tennie. A regisztráció elleni éhségsztrájkot összefűzte a saját tüntetésükkel, ott sikerült az MSZP együttes kiállását megszervezni. Aztán tovább fűzte ezt az ellenzéki összefogással, az október 23-i tüntetéssel, ahol a Szolidaritás összefogásához csatlakoztak.

És ami az összes hír között a legnagyobb durranás volt, hogy egyértelművé tette, nem indul miniszterelnöknek. Ez nagyon helyes, reális helyzetfelmérés. A dolognak két szempontja van. Az egyik, hogy Gyurcsány személye bizonyos felek kicsinyessége, és Fideszes agymosása miatt az összefogás akadálya. Én sokszor kritikus vagyok Gyurcsánnyal, de nem tekintem szalonképtelennek, koalícióra képtelen félnek, tehát ezzel a finnyáskodással határozottan nem értek egyet. Igenis helye van egy koalícióban a DK-nak!

Gyurcsány most ez ellen az igazságtalanul túlzó karakterrombolás ellen tovább nem hadakozik, hanem nagyvonalúan visszalépett. Ugyanez kellene a többi oldalon is! Tehát az LMP is visszavehetne a nagy képéből, és beállna a támogatottságának megfelelő helyre!

A másik szempont pont ez, a támogatottság. Egy koalícióban akárhogy is, de a legfontosabbak az erőviszonyok. Ez pedig jelenleg, és előre láthatóan MSZP-LMP-DK sorrendet jelent. Alapból innen indulhatnak a tárgyalások, és ennek megfelelően. Ez pedig azt jelenti, hogy vagy Mesterházy, vagy egy külső fél lehet a miniszterelnök jelölt.

Gyurcsány világossá tette, és ezzel is egyetértek, hogy Bajnai Gordon még jobb közös jelölt lenne. Azt nyilatkozta, hogy a DK elképzeléseihez Bajnai közel áll. Ha meggondoljuk, az MSZP-nek nem lehet gondja vele, hiszen miniszterelnöke volt, az LMP-nek meg talán szintén elfogadható. Csak az kellene, hogy Bajnai Gordon végre elhatározza magát. Tartok tőle egyébként, hogy a nagy elfogadottságának pont az az oka, hogy határozatlansága miatt eddig kevés emberrel és párttal került élesen szembe a balliberális oldalon.

Ugyanezen hírek kommentárjához, és legutóbbi cikkemre visszautalva említeném még meg, hogy az Indexnek sikerült folytatnia a bugyuta stílusát, előkaptak egy másik silly "újságírót". Cikke ezúttal egy kicsivel több információt tartalmaz, de emellett továbbra is zsigerien rosszindulatú. Ezt illusztrálja, hogy "egyhetes léböjtkúrának" titulálja az éhségsztrájkot. Namost, aki nézte a híreket, az tudja, hogy Gyurcsányék hangsúlyosan cukormentes teát ittak, és általában kalóriamentesen éltek. A léböjtkúra pedig általában tartalmaz gyümölcs vagy zöldségleveket, cukrokkal, kalóriával.

Ez nem elfogulatlan tudósítás, és az Indexben az az amatörség, hogy a tudósításokat ilyen elfogult véleményekkel keverik, nem választják szét a két műfajt. És aztán ezt sikerült olyan tuskósággal tetézni, ami aztán biztos kiveri a biztosítékot akár még a jobboldalon is. A cikkben eredetileg ez szerepelt:

"Jézus Krisztus csak három napig maradt meg a kereszten, aztán meg is halt"

Na most én ateista vagyok, engem ebben nem a blaszfémia része  zavar. De azért ha már ateisták vagyunk, akkor ne műveletlen, tuskó ateisták legyünk! És ha már sok embernek blaszfémikus hasonlatot hozunk, legalább ne basszuk már el, "kedves" Márk! Ne járassuk már le az ateizmust! Én ismerem a történetet, és nem írok hülyeségeket. Az Index azóta egyébként már javította a mondatot.

Gyurcsánynak egyébként pont az sikerült, amit silly Lacika lesajnált: sikerült a médiát megmozgatnia, és bekerülni a középpontba. silly Lacikának még sokat kell nőnie ahhoz, hiteles megmondóember legyen, akinek bejönnek a megmondásai.

Nem értem, hogy az Index miért ezt a fajta totál elfogult, agymosásos tudósításformát használja, de azt még kevésbé, hogy miért negatív szelekcióval, a leghülyébb embereket alkalmazzák. De ha ez így megy tovább, az Indexnek vége.

Most tényleg, miért a Szily Lászlóknak, Herczeg Márkoknak kell itt a magyar médiában randalírozni, amikor vannak például Kálmán Olgák?

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr104780199

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.17. 10:24:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2012.09.16. 18:09:50

A helyzet az, hogy a zemberek kezdik belátni, hogy Gyurcsány a felcsúti ámokfutóhoz képest egy rózsaszín mámor volt. Kivéve persze néhány húgyagyú, tántoríthatatlan és meggyőzhetetlen fideszest.
Olvasom több helyen a hsz-eket és mit látok: előbukkan eddig illegalitásban lévő számtalan fleto-fan és bizony karakteresen megvédik és kiállnak mellette. Hosszú út vezetett idáig - ehhez kellett az, amit írtál: józan belátása a jelenleg elfoglalható helyét illetően.
Őszintén örülök, hogy egyre kevesebben vannak, akik minden szemrebbenésére indok nélkül is mocskolják és többségbe kerültek a józanul visszagondolkodók.
Személytől függetlenül, gyomorforgatónak és undorítónak tartom, ha pártutasításra akarnak bárkit lemészárolni.

imres 2012.09.16. 18:35:59

Azt hiszem, a baloldali gondolkodás csapdája, ahogy az örökös kiútkeresési problémakört megfogalmazzátok.
Mondhatni hétről-hétre.
Mondhatni 2009 óta.
Hogy a Feri tematizálta a közéletet?
Hogy a Ferire most sokkal több rivalda jutott?
Nos.
A Feri ismét elszállt. Immár sokadszorra. Lehet, hogy a baloldali együttműködés kereke 2 láncszemet előrébb jutott, de ez csak a síránkozó és vágyakozó baloldalon hír.
A közélet sokkal fontosabb kérdései vannak és lesznek terítéken és kurvára nem érdekel senkit, hogy a Ferinek és csapatának mi a véleménye a regisztrációról, Trianonról.
Feri Dopemannal együtt a nemzet bohóca. Hogy melyik a silányabb?
Eldönthetitek.

Bryan élete 2012.09.16. 18:50:00

@imres: Megértelek. Van az úgy mindenki életében, hogy savanyú a szőlő.
Kedves Vezéredről mostanság csak nagyon csúnyákat lehet olvasni, hát bánatunkban rúgjunk egy újabbat a Feribe!
Trianon meg a magyarok 99 %-ának annyi, mint a tatárjárás, meg a mohácsi vész. Régi nóta.

dr. jenőke (jenőke) 2012.09.17. 03:46:36

Nem is tudom, miért jutott eszembe utánanézni?
Fanatizmus: Elsősorban vallási meggyőződés, rajongás, de általánosságban bármelyeszme iránti túlzott odaadás, kritikátlan ragaszkodás, megszállottság, elvakultság. Gyakran türelmetlenséggel, a másként gondolkodók iránti lenézéssel, vagy gyűlölettel párosul.

felcsutisuttyo 2012.09.17. 06:32:28

MÁR LÁTSZIK, A MILLIÓS ELÉGEDETLEN ÉS HA EZ A NÉP ELINDUL.....SZARRÁ TAPOSSA A TEH-EL EGYÜTT A NEMZETI SUTTYÓ ÉS BANDÁJÁT!
Mert ez lesz!!!!!!!!!!!!!!!
....a diktatúrát meg szokták dönteni.!!!!!!!!!!!!!!!
...demokratikus út nincs.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
..ezt már elintézte a Nemzeti Gonosz Törpe!
A NÉP MÁR NEM VÁLASZTHAT..CSAK EGYET A " LÁZADÓT" VÁLASZTHATJA!!!!

doxi2 (törölt) 2012.09.18. 09:09:11

Ami a médiát illeti: Kálmán Olga nem jó, csak a legjobb. Egy jó tulajdonsága van, hogy nem hülye, mint a többi.

Norris74 2012.09.23. 13:55:47

"Gyurcsány most ez ellen az igazságtalanul túlzó karakterrombolás ellen tovább nem hadakozik, hanem nagyvonalúan visszalépett. Ugyanez kellene a többi oldalon is! Tehát az LMP is visszavehetne a nagy képéből, és beállna a támogatottságának megfelelő helyre!"

Nem akarom védeni az LMP, mert se kutyám, se macskám....de szerinted a DK a támogatottságának megfelelő helyen pozicionálja magát? Szerintem nagyon nem! Az LMP ugyan nem érne el már 5%-ot jó eséllyel, de a DK még kettőt se. Gyurcsány pedig egy akkora ripacs, hogy az már néha fájdalmas. Ha csak fele olyan jó miniszterelnök, és negyed olyan jó politikus lett volna, mint amilyen színész, akkor nem itt tartanánk. Nagyon nem.
süti beállítások módosítása