Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A kétharmad visszamenőleges hatállyal hozza vissza az azeri baltás gyilkost!

2012.09.01. 21:48 | Brendel Mátyás | 9 komment

Címkék: ázsia jogállam elqrás viktatúra

Úgyhogy nekem erről az ügyről meg a neolit módszerekről valahogy ez a régi regény jutott eszembe, amely a delfin könyvek sorozatában jelent meg, és fiatal koromban olvastam. A meghökkentő, hogy a kép nem manipulált: bizony, az eredeti kép ennyire Orbánosra sikeredett. Úgy tűnik, hogy a fiatal Orbán Viktor arcképe eléggé hasonlatos az ősember archeotipusához. Valahogy ez a baltás ember a maga félázsiai módszereivel párjára talált a mi Viktorunkban, a maga szintén félázsiai, unortodox-neolit módszereivel.

***

Nos, én nem akartam ebbe az ügybe nagyon beleszállni. Azért nem, mert beteges dolognak tartom, hogy ma Magyarországon ez a legnagyobb ügy, és ma Magyarországon Orbán Viktor regnálását leginkább ez az ügy képes valamelyest megingatni.

Ma Magyarországon az, hogy a matolcsyzmus-orbánizmus tönkreteszi az országot, hogy a hoffmanizmus-orbanizmus tönkre teszi az oktatást és az ország jövőjét, hogy a demokráciát leépítették, hogy az egyházak gátlástalanul foglalnak el mindent, hogy a Hősök terén nácikat avathatnak rendőri asszisztálással, hogy az egész ország oligarchák kezében van, akik gátlástalanul mutyiznak, ez mind szelíd rezignáltságot vált ki a zemberekből.

Ezzel szemben ma Magyarországon az, hogy kiadtak, és felmentettek egy elítélt gyilkost, aki pár évet azért ült a börtönben, és aki nem magyar, hanem azeri, és nem magyart, hanem egy örményt ölt meg, na az érdekes módon felizgatja az embereket. Igaz, ettől a benzin nem lesz drágább, az államadósság nem nő, a egyetlen munkahelyet sem vesz el, nem növeli az inflációt. Mindezek nem az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt vannak, hanem az Orbán rendszer miatt. De ez nem háborítja fel a zembereket, csak a baltás gyilkos.

Jó, ezen túl égettek egy kicsit magyar zászlót, meg ilyenek, ez egy kicsit érinti az embereket, és persze, van szimbolikus, elvi jelentősége, de azért maradjunk már egy kicsit a földön, hol van ez az ügy bármelyik égető gazdasági kérdéshez nézve? Az IMF tárgyalások húzódása, az euró akár csak egy forinttal való drágulása is messze nagyobb horderejű kérdés.

Százezreknek kéne kint lenni az utcán, és Orbán, Matolcsy, Hoffmann Rózsa lemondását követelnie az említett okokért, mert ezek megkeserítik a zemberek életét, ezek tönkre tesznek embereket, ezek szétbarmolják az országot, a jövőt, és valóban ázsiába és a középkorba "bombáznak" vissza minket. De ezért nem tudnak százezren kimenni, most már október 23.-áig tán nem is lesz tüntetés, és akkor sem valami nagy. A Fidesz népszerűségre ráadásul stabilizálódott, és az előzetes regisztrációval Orbán valóban bebetonozhatja magát még egy ciklusig, mert az emberek hülyék, lusták, beletörődőek.

És akkor itt van ez a kis ügy, amely esetleg pár Örmény rokonnak igazán fontos, a többi még az örményeknél is csak nemzeti hepajkodás, és erre sokkal élénkebben reagál a rezignált magyar szavazó. Miért? Jó, tudom, azért mert ez valami más, valami új, valami vicces, valami abszurd. De ez akkor is irracionális, hogy eljutottunk oda, hogy Orbán bármilyen szokásos szívatást megtehet, arra rezignáltság a válasz, ellenben ha valami új kis hülyeséget követ el, arra ugrik a szavazó, mint Galvani békacombja.

Szóval nem akartam én ebbe beleszállni, de ha már ez lett az aktuális mém, és Orbán hatalmát ez rombolja, akkor hát szálljunk be! Mert végül is, amit Orbán csinált, az valóban alávaló, és erkölcstelen, félázsiai, unortodox, sőt, neolit, és hiába takaróznak a joggal.

Úgyhogy nekem erről az ügyről meg a neolit módszerekről valahogy ez a régi regény jutott eszembe, amely a delfin könyvek sorozatában jelent meg, és fiatal koromban olvastam. A meghökkentő, hogy a kép nem manipulált: bizony, az eredeti kép ennyire Orbánosra sikeredett. Úgy tűnik, hogy a fiatal Orbán Viktor arcképe eléggé hasonlatos az ősember archeotipusához. Valahogy ez a baltás ember a maga félázsiai módszereivel párjára talált a mi Viktorunkban, a maga szintén félázsiai, unortodox-neolit módszereivel.

Ami pedig a címbeli viccet illeti, valóban, ha a kétharmad visszamenőleges hatállyal mindent meg tud oldani, akkor csak vissza tudja hozni az azeri gyilkost. Hoznak egy törvényt, amely 2012 január elsejétől lép hatályba, és kész. Ha az alkotmánybíróság ugrál, beveszik az alkotmányba, hogy "azeri gyilkosokat márpedig ki nem adunk". És kész.

Ja, hogy ez nem lehet, mert az azeri gyilkos a valóságban már elment, és a valóság az nem kétharmad kérdése?! Na ugye, hát csak ennyit akartam mondani. A valóság a kétharmad összes bornírtságában visszaüt, vagy vissza fog ütni. Amit törvényileg könnyen el lehet qrni, azt törvényileg gyakran nem könnyű visszacsinálni, sőt, sokszor nem is lehet. Ne legyenek illúzióink, a kéthamrad minden hülyeségének meglesz a hasonló ára, és mi fogjuk szívni. Mert a valóság nem kétharmad kérdése. A valóság erősebb, és mindig visszaüt.

Köszönhetjük ezt a Fidesz szavazóknak, az otthon maradóknak, és most már azoknak is, akik az elmúlt két év valahány hónapban is csak otthon ültek a fenekükön. És többre nem képesek, mint például egy-egy ilyen esetnél viccelődni, élcelődni, humorkodni, illetve az interneten jártatni a szájukat.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr794746541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2012.09.02. 01:54:36

Kedves piros alsó (az is lap!) Légy szíves szorgalmasan pontoskodni.
Ez mi "kiadtak, és felmentettek egy elítélt gyilkost" ? ?

Nem felmentették, hanem amnesztiázták.

Éppen ideje, hogy ismét írogass, de ezek szerint vége a nyárnak?

paci13 2012.09.02. 08:30:22

Idetévedtem, érdemes volt.
Kiváló írás, köszönöm.

vakuljmagyar 2012.09.02. 13:46:33

szívemből szóltál, csak az a kár, hogy akikre vonatkozik, azok nem olvassák.

kiskutyauto 2012.09.02. 14:16:46

Igen igen igen.. csak ez a jó megoldás, kétharmaddalvisszamenőleg de izibe.. és a végrehajtási akciót a TEK bonyoliccsa le, rohanják le Azerbajdzsánt és szabadíccsák ki azaz fogják el a baltást... Az utazásra mindenképpen menjen Pntér Sándor, Orbán Viktor, Matolcsy, Navracsics, Lázár és Kövér... nekik feltétlen ott kell lenni és részt kell venni az akcióban.... Ez tökéletes megoldás lenne... az egész ország számára... XD

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.02. 19:43:56

Igazad van, és még sincs igazad. Magyarországnak égetően szüksége van egy katalizátorként működő, szimbolikus ügyre, amivel az emberek azonosulhatnak. Ha ez végül az azeri baltás lesz, legyen az.

Egyébként meg egy diktátorra sokkal nagyobb veszély a nevetségessé válás, mint bármi más.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.09.02. 21:38:27

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Ha ez végül az azeri baltás lesz, legyen az."

szégyen lenne Magyarországra, ha Orbán ebbe, vagy valami ilyenbe bukna bele.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.03. 13:44:43

@Brendel Mátyás:

Nagy ügy. Nixon abba bukott bele, hogy borostás volt a TV-vitán.

menőmano 2012.09.03. 21:57:41

Hát! Ja! Totális a helyzet az biztos) politikai , gazdasági zűrzavar. Az" a "fránya" gazdaság nem akar működni. :(

De! Tetszettek volna másként szavazni, s akkor talán, most, nem kellene totálisan sivalkodni.
Szerintem.
osztjónapot!kész.ennyi.
:((

pokrocz_x1 2012.09.08. 21:25:29

ha az egyszerű nép információt kaphatna....eltakarítaná ezt a mocskot
süti beállítások módosítása