Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Matolcsy, a kék színű, taktikai atomvillanás

2012.05.28. 12:41 | Brendel Mátyás | 5 komment

Címkék: orbán kdnp abortusz semjén harrach matolcsy

Magyarország végre megtalálta Matolcsy Györgyöt, megtalálta azt az atomfegyvert, amellyel tényleg sikerülhet magunkat visszabombázni a kőkorszakba. Mert Orbán és Kövér egyedül mondjuk csak a Horthy korszakba bombázná vissza az országot, a KDNP a középkorba, de a kőkorszak eléréséhez mindenképpen szükségesek Matolcsy kék színű atomvillanásai is.

Mekmester legújabb szösszenete a kreativitásról szóló kis "esszé", amelyben keveredik egy pár igazságmorzsa egy jó adag agykontrollos stílussal, és interdiszciplináris katyvasszal.

"Ha kék színt látunk, mert a tengert, az eget és szabadságunkat idézik elénk, 50 százalékkal növeli meg a kreatív eredmény esélyét: ellazulunk, nem kívülre koncentrálunk, hanem befelé figyelünk. A vörös szín azonban veszélyt jelent, ezért erősen koncentrálunk és logikusan gondolkodunk: csak a régi megoldás jöhet, új nem."

A bal és jobb agyféltekés duma például már erős túlzás, és urban legend. A végén pedig a gumibogyószörpöt Matolcsy úgy önti a nyakunkba, hogy azzal a saját gazdaságpolitikáját akarja megmagyarázni. Elmebajos egy jelenség.

Elmebajos nem csak a New Age-es "gondolkodási" stílus, amelynek legalább nyilvánosan nem kéne felszivárognia az államvezetésig, furcsa dolog az, hogy egy aktív miniszternek egyáltalán van ideje akár csak pár bekezdést is írnia a kreativitásról. Eleve veszélyes dolog az ilyen interdiszciplináris kalandozás, az ember ilyet legfeljebb akkor tegyen, ha rendkívül sok ideje van arra, hogy a szükséges mértékben elmélyedjen az adott területen, és lebiztosítsa magát a kínos bakiktól, amelyek hozzá nem értéséből adódhatnak! Egy aktív miniszter ilyet ne tegyen!  Akkor sem, ha leonardoi multi-talentummal rendelkezik, és neumanni éleslátással. Ne legyen rá ideje! Aztán, ha sem tehetséggel sem intelligenciával nem rendelkezik hozzá, akkor csak nettó beégés az egész.

A kreativitásról csak egy bekezdést: a kreativitás frankó dolog, például egy művésznek életfeltétel, egy tudósnak szüksége van rá, és egy politikusnak sem árt. De a művészek különféle őrült ötleteit megszűri a közönség (és nincs nagy gond, ha az egyik túlságosan eszement), a tudós téves ötleteit megszűri a tudományos módszer, és jó esetben a politikus hülye ötleteit megszűrik a tanácsadók, majd a szavazók. A politikusnál a hülye ötlet nagyon veszélyes, sokkal inkább a racionális szűrésre kellene hangsúlyt fektetni, mint a kreativitásra. Tehát, Eltolcsy, tessék inkább sokkal többet nézni a piros lámpába, mint a kékbe, mert az önkritikus gondolkodással van a gond, nem az ötlethiánnyal! Messze kisebb baj volna az, ha szürke, kis racionális politikusaink lennének, mint a kreatív eltolcsyk.

Nehéz felfogni egyébként, hogy Orbán miért ragaszkodik a "jobbkezéhez", illetve, hogy miért nincs Eltolcsy körül néhány tanácsadó, aki lefogná azt a bizonyos jobb kezet, amikor éppen rohama van. Amikor akkora magas labdákat dob fel önként, és dalolva, mint ez: „A pénzügyi tranzakciós illeték olyan taktikai atomfegyver...". Most komolyan, ilyenkor miért nincs a Fideszben egy "TEK" egység, amely "bezsákolja", és gyorsan elviszi a helyszínről?!

A Matolcsy jelenségben az egyik számomra legrejtélyesebb elem, hogy egyáltalán hogy gondolják, hogy megengedhetik maguknak. Orbánnak nem ez az első esete, ott volt Schmitt Pál is, őt is támogatta az utolsó vérig. Orbán ezek szerint ennyire ostoba.

De Matolcsy most sincs egyedül, az atomvillanás-hadművelet másik szárnyát a KDNP-s offenzíva képezi az abortusz-tabletta ellen. Az abortusz kérdésbe nem szeretnék nagyon belemenni, mert ha már belemegy az ember, akkor azt csak "pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen". Kényes kérdés, és tényleg nem szeretnék egy Matolcsy cikkéhez hasonló kontármunkát közreadni. Többre pedig nincs időm.

Tehát itt most induljunk ki abból, hogy Magyarországon van demográfiai probléma, ezt fontos volna orvosolni. Általánosságban én nem a KDNP nézeteiben látnám a megoldást, de mondjuk most induljunk ki a KDNP saját céljaiból, és világnézetéből! Egyébként Harag (sic!) Péter férfi-soviniszta elszólását úgyis megkritizálta már a Civilpálya blog.

Hasonlóan kivesézte már a Szabotázs blog a KDNP-s véleményeket az abortusz-tablettáról. Én csak további két, kifejezetten belső ellentmondást mutatnék fel. Az egyik Nagy Kálmán és Semjén Zsolt álláspontja közötti ellentmondás. Nagy így fogalmaz:

"Pszichésen sokkal terhelőbb a nőnek, mint az eddigi eljárás, amely egy napig tartott".

Azaz szerinte a tablettával az a baj, hogy túl nagy szenvedést okoz a nőknek. Semjén ezzel szemben ezt mondta:

„A legnagyobb probléma, hogy bizony a társadalom egy részében az abortusz problémájának a bagatellizálását jelentené, hogyha egy pirula bekapásával tekintenék lerendezhetőnek, megoldhatónak a kérdést.”

Azaz Semjén szerint túl könnyű megoldás az abortusz-tabletta, kvázi nem jár elég szenvedéssel.

Én azt gondolom, hogy az egészet kérdést beteges úgy megközelíteni, hogy elég vagy nem elég szenvedést okoz a nőnek. Még ha a legkönnyebben is lehetne elintézni a dolgot, akkor is bízzuk rá a nőkre, hogy mekkora lelki teher nekik egy magzat elvétele! Ne akarjuk ezt mi férfiak megszabni, és ne akarja az állam vagy az egyház ezt megszabni nekik!

A KDNP offenzívája átgondolatlan, indoklása ad hoc, zavaros. Nagy és Semjén persze biztos nem egyeztetett, illetve biztos nem rendelkeznek azzal az analitikus képességgel, amely szükséges lett volna az ellentmondás felismerésére. Ha hinnénk Matolcsynak, akkor bizonyára nem néztek elég sok vöröset a megszólalás előtt.

De Harrach Péter sem nézett bele elég mélyen a piros lámpába, mert ő még magának is ellentmond:

"Ez önmagában azt mutatja, hogy az általam felvázolt kép – az, hogy mi lesz itt a század végén –, azt is jelenti: az iskolázatlan rétegek adják tovább a gyermekeiknek az ő sajátos kultúrájukat. Tehát nem elég, hogy kevesen leszünk, hogy öregek leszünk, még képzetlenek is leszünk."

Mert most gondoljunk csak bele! Ha a KDNP sikeresen küzdene az abortusz-tabletták, vagy még inkább az abortusz ellen, akkor ennek mi lenne az eredménye? Kik azok, akik jellemzőbb módon fordulnak aburtuszhoz? Jellemzőbben pont azok a nők, akik műveletlenségből, kulturálatlanságból, meggondolatlanságból nem ügyeltek (gy.k. ezzel nem mondom, hogy csak a nőnek kell ügyelni, de valahol a végső döntés az övék). És Harrach azért küzd, hogy ezen nők mind szüljék meg a gyerekeiket, aminek következménye aztán az, hogy eme nők nagy valószínűséggel - ahogy Harag Péter mondja - tovább adják gyermekeiknek sajátos kultúrájukat. Tehát amiért Harrach küzd, azzal pont azt érné el, amit nem akar. Avagy az indoklása pont ellentmond a cselekedeteinek.

Hát, ahogy így elnézem, Harrach Péter is egy sajátos réteget képvisel, azt a réteget, amely a legelemibb logikus gondolkodásra sem képes. Mert ekkora blőd logikai bakugrást elkövetni egy riportban azért durva dolog.

Harrach, Semjén, Nagy, Matolcsy, ők eme réteg, és egy jelenség képviselői. A jelenség arról szól, hogy társadalmunk, különösen a magyar társadalom, amely igen korrupt, kontraszelekcióval egyenesen nyomja fel a vezetésbe az intelligencia területén kihívásokkal küszködő egyéneket, ahogy ezt politikailag korrekten mondják. Ez folyik a pártokban, ez folyik a választásokon, ez folyik különféle üzleti szférákban. Amíg ez így lesz, addig Magyarország a vesztébe rohan, mert hülyébb és hülyébb emberek fogják irányítani különféle szinteken.

Ennek a társadalomnak meg kell tanulnia azt, hogy legalább meglássa, hogy melyik jelölt az intelligensebb. A szavazóknak, a párttagoknak, a vállalkozóknak nem kell mindnek egytől egyig intellektuális zseninek lenni, de annyi esze legyen már az embereknek, hogy az intelligenseket felismerik, értékelik, és kiemelik maguk közül (természetesen nem a recski munkatáborba:)!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr434550650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

citromfiu 2012.05.29. 06:44:53

Matolcsy már bizonyította I OV kormányban is : debil hülye.

Le is váltotta akkor, most ullácc, OV is hozzáhülyült: 2 év eletelt és semmi.

ursus artos 2012.05.31. 20:27:16

@citromfiu: "Le is váltotta akkor, ..."
Hülyeségeket nem kéne írni, mert Matolcsy a kormány váltásig maradt miniszter.

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2012.06.03. 16:03:47

@ursus artos: Látod igazad van te anyabaszó orbánimádó senkiházi féreg.
Akkor indultunk meg először a lejtőn, egyénként gratulálok a fajtádnak, hány kilométer bőr van a pofátokon hogy még mindig véditek ezt a magyargyűlölő geciláda bandát ?

www.mfor.hu/cikkek/Az_ipar_sem_tudta_mersekelni_a_beruhazasok_csokkeneset.html

Ezért pedig egymás belén fogtok lógni rühes kutyák !

www.mfor.hu/cikkek/Intenziven_vasarolnak_a_Jarai_fele_biztosito_bennfentesei.html

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.06.03. 22:33:00

Harrach faszán megmondja, mi lesz itt a század végén... ostoba, korlátolt, felfuvalkodott senkiháziak... :D

naat2 2012.06.03. 23:42:16

Nem véletlen a régi mondás: "A Harag rossz tanácsadó!"
Köszönjük minden FIDESZ-szavazónak, hogy újabb megerősítést adtak e régi bölcsesség igazolására.
süti beállítások módosítása