Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A vörös festék és a dánielizmus maradt az egyetlen út?

2012.05.18. 12:19 | balközép | 8 komment

Címkék: horthy dániel péter

 Dániel Péter leöntötte vörös festékkel Horthy Miklós szobrát. Ezzel, nyilván nem mondtam újat. Az ügy kapcsán jó páran megfogalmazták a kötelezőkörös véleményüket. Igazából sokkal tanulságosabb az esete kapcsán született vélemények olvasgatása, mint maga az eset.

Sablonszerű, agyatlan és kötelezőkörös rutin posztok. Sokszor olyan érzésem van, hogy a véleményformálás annyi, hogy a szokásos csontig lerágott mondatok kusza halmazában rendre mindig színfoltként csak a nevek lenének kicserélve: Ez nem a mi emberünk tehát, fúj-fúj. Szép rendező elv. Azonban gondolkodni a miérteken vagy a hogyanokon az már egykét bloger kapacitását meghaladja. Beleszürkültek ebbe az egész politika állóvízbe. Az okos gondolat, annyi csak a saját pártom véleményét, embereit dicsérje, a többit meg lehetőleg savazzam le csontig.

Mert, ha gondolkodnának ezek a „engem tizenháromezernégyszázhuszonhárman olvasnak” menő gyerekek, akkor le kellet volna vonni egy konklúziót: a jobboldali radikalizmusra válaszként baloldalon is megjelent a radikalizmus. Tehát ez egy reakció és még egyenlőre nem kezdeményező megoldás.

Na és hogyha idáig eljutottak volna a gondolkodás fárasztó menetében, akkor most talán érdemesebb számba venni az egyéb lehetséges reakciókat a Horthy szoborra.

Tudjuk, hogy egy háborús bűnösről van szó. Egy egészséges társadalom ugyan úgy nem lehet büszke Horthyra, ahogy nem büszke, Kun Bélára, Rákosi Mátyásra vagy éppen Szálasi Ferencre.

Igazán a jog és a morál eszközei ezen radikális társadalmi csoportok tevékenysége ellen elfogytak… pontosabban, hát mondjuk ki tökre hatástalanok voltak. Sőt, a ballib oldalnak ezen „miaztánolyanbékésekvagyunk” válaszainak köszönhetően sikerült egy impotens, picit dagi, totyogós kacsa képet kialakítani magáról. Nem szeretem a háborús hasonlatokat, de amikor bombáznak egy várost, nem biztos, hogy háborúellenes tüntetést kell szervezni a főtérre…

Nyugaton, ha kimennek a nácik az utcára csak, mert éppen gyűlölködni van kedvük (lásd, egy szerencsésebb szomszéd ország), kimegy tízszer annyi antifasiszta és egész egyszerűen megköpdösi őket. Igen, pont úgy ahogy leírtam. No és akkor csodálkozunk, hogy Magyarországra járnak a nácik sziesztázni? Otthon rohadt paradicsomot kapnak a nyakukba, itthon meg a legnagyobb ellenállás az, hogy pár punk gyerek kimegy kartontáblákkal a Hősök terére, amire rá van írva „Soha többet!” És ezt, még pont kibírja az ő pici elfojtott nemzettudatuk…

Összességében annyit szeretnék mondani Nektek kedves ballibek, hogy először is gondolkozni, aztán fikázni, főként úgy, hogy a nagyszerű szellemi tevékenységetek sem tudta Magyarországon elfojtani a náci kezdeményezéseket… sőt megerősítette azt. (és akkor most itt tisztelet a kivitelnek) Ne… ne… nem kell önkritika, mert az szar dolog… csak annyi, hogy gondolkodjunk már: ahol vannak jobb radikálisok is ott lesz bal radikális erre reakció. Szerintem, addig ameddig ez pusztán válasz nincs baj, ha nem lenne az lenne a baj. Ez a társadalom egészséges immunrendszere. Meg akkor van baj, ha a bal radikálisok Kun Béla szobrokat akarnak majd állítani… és nem lesz olyan, aki leönti azt vörös festékkel!
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr974524164

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Színvallás 2012.05.22. 16:14:27

Na jó, most már azért tényleg álljunk meg egy szóra.Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője felszólalásában a XX. század legnagyobb magyar államférfijának nevezte Horthy Miklóst, és azt javasolta: a volt kormányzó újratemetésének XX. évfordulója alkalmábó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chronometere 2012.05.18. 12:35:46

A mi szégyenünk, hogy tűrtük, hogy ennek a fehér lovas pojácának – akinek kezéhez vér tapad – szobrot állíthatnak és utcákat nevezhetnek el róla. Nem kellett volna a szobrot vörös festékkel leönteni, ha több százezren kimentünk volna és megakadályoztuk volna, hogy a szobrot felállíthassák. De nem mentünk. Fotelből háborogtunk azon, hogy ilyen szörnyűség megtörténhet itt.
A Horthy nevű gazember szobrának felállítását vagy róla utca elnevezését ezerszer súlyosabb bűn mint amit Dániel a szoborral elkövetett.
Szégyelljem magam az elmulasztott cselekvésünk miatt.Ezért a szégyenért érzem úgy, hogy amit Dániel tett, azt bizony kicsit helyettem is a nevemben is tette.
Nem vetem meg érte. Ellenben a Horthy-imádó szélsőjobbos söpredéket igen.
Ezért ebben az ügyben közösséget vállalok Dániel Péterrel.

drover(fanyul társa) 2012.05.18. 13:18:56

Ez egy ilyen ország most..
Vesztes csatákat ünnepel dicsőségként, szánalmas történelmi alakokat piedesztára emel, fogcsikorgatva és erőlködve elővakart poros kriptaszökevényeknek állít szobrot, vélt politikai haszon miatt kétes alakokat temet újra vagy rehabilitál, saját szájíze szerinti ferde és nyögvenyelős történelem magyarázatokat axiómaként kezeli és hirdeti. .
Jöhetnek az Apokalipszis lovasai..

kzoltana 2012.05.18. 16:57:40

Holnap Debrecenben folytatódik a „horthyzás”.

„A Horthy-emléktábla debreceni helyreállítása a magyarság önsorsrontásának sötét jele.” Vattamány Gyula vallástörténész írása.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2227_gondolatok_a_horthy_emlektablarol

jenőke 2012.05.18. 21:35:55

Volt félénk próbálkozás is: tulajdonképpen a muhi csatában is győzhettünk volna, vagy Mohácsnál is.
Lányi Zsolt szerint: "A magyar katona egy szál szuronnyal többet ér, mint az amerikai ötezer rakétával."

csikarcsi 2012.05.19. 05:32:34

@chronometere: Teljesen igazad van, én is szégyellem magam, hogy csak itt a gép előtt dühöngtem. Ezen most már tégyleg tevőlegesen változtatni kell! Ja, és még az ügyvédet büntetik meg. Felhábirító.

todor48 2012.05.19. 22:35:37

Ma Magyaoszágon minden demokratának egyszerűen kötelessége Dániel Péterré válni!

pocaklakó minimanó 2012.05.20. 16:46:34

"Ma Magyaoszágon minden demokratának egyszerűen kötelessége Dániel Péterré válni!"

De miért akarna bárki is túlmozgásos, idióta szociopatává válni?

EndEnd 2012.05.29. 13:31:57

Ilyenkor a kettős mérce jut mindig az eszembe!
Aki disznólábat lógat Raoul Wallenberg szobrára azt letartóztatják, aki vörös festéket önt egy szoborra azt nem! Hol itt az igazság?
Egyébként Dániel Péter egy nímand!
süti beállítások módosítása