Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Miért kell kimenni háromszázezren tüntetni

2012.04.30. 11:16 | Brendel Mátyás | 15 komment

Címkék: tüntetés

Képzeljük el, hogy az EU-nak azért egészen más lenne az, ha a Fidesz a közvélemény-kutatások szerint alig rendelkezne támogatottsággal, netán nem is volna a legnagyobb párt! Ha sikeres népszavazási kezdeményezés volna, amelyet nem kétszázezren, hanem egymillióan írtak alá, és ha volna egy olyan tüntetés, amelyre lehetne hivatkozni, mert háromszázezren volnának Orbán ellen.

A legtöbben meglepődtünk azon, hogy az EU hírtelen zöld utat adott Orbán Viktornak. AzIndex például megpróbálja megmagyarázni a dolgot, és leginkább a spanyol helyzetnek tulajdonítja a dolgot, és annak, hogy a spanyolokhoz képest mi nem vagyunk fontosak.

Ebben lehet valami. Tényleg igaz, hogy a spanyol válság fontosabb, mint a magyar. Nagyobb ország, régebb óta tag, és eurójuk van. Ha Magyarország dől, az az eurónak nem akkora gond, még annyira sem, mint egy görög államcsőd. Csak a környező országokra való kihatása, a különféle vállalatok, bankok útján való továbbgyűrűzés jelent egy kis veszélyt, de talán Ausztria már nem dőlne be a magyar államcsődtől, talán már felkészültek, visszaépítettek kapacitásokat Orbán sarcai miatt.

Az is nyilván igaz, hogy Barroso egyszerűen elfáradhatott abban, hogy itt van ez a hülye kis mitugrálsz, aki csak makacskodik, nem adja be a derekát, össze-vissza beszél, kiszámíthatatlanul sült hülye. Sok eredményt elértek, sokmindenben Orbán már térdre kényszerült. Most további ígéretekkel ment oda Barrosóhoz, hát lehet, hogy Barrosonak elege lett, azt mondta, hogy most már az IMF is kiveheti a maga részét Orbán pszichiátirai kezeléséből.

De van egy faktor, amely elsikkadt. Pedig Orbán maga emlékeztet rá, ez pedig az, hogy aBékemenet nélkül nem ment volna. És igaza van. Amikor ugyanis Kárpátok Géniusza Brüsszelbe ment, és lekapták a négy körméről, akkor bármikor előállhatott azzal, hogy Magyarország szuverén ország, továbbá kétharmada van (odakint esetleg sokan elfelejtették, hogy az az kétharmad 52 százalék volt), ráadásul a közvélemény-kutatások is rendre a Fidesz stabil vezetését hozzák ki. És végül, Orbán mellett hozták össze a legnagyobb tüntetést Magyarországon az utóbbi években. Szerintem a január másodikai tüntetéssel ugyan döntetlenes a dolog, de hát ez már ilyen szempontból nem számít sokat, és egyébként Brüsszelben ezt egész pontosan úgy sem tudják. Aztán még egy kis dolog: itt van az LMP-s népszavazás, hát az se jött össze.

"Messziről jött ember azt mond, amit akar", legalábbis bizonyos keretekig. Brüsszelnek ilyen körülmények között be lehet adni, hogy az ellenzék nagyon gyenge, amiből annyi igaz, hogy kicsit gyenge, de nagyon passzív és teljesen széttagolt. Sok az elégedetlen, az ellenzéki szimpatizáns, de mégis erőtlenek. Brüsszelből pedig ennyire nem látják tisztán a helyzetet.

És akkor, ha megnézzük, Barrosonak, vagy az EU-nak általában tényleg kissé gyengébbek lettek a számonkérési pozíciói. És erről mi tehetünk. Mi, az ellenzéki szimpatizáns emberek. Azok tehetnek, akik nem mentek ki a tüntetésekre, azok, akik nem írtak alá a népszavazási kezdeményezésnél, és azok, akik a közvélemény-kutatásnál bizonytalannak mondják magukat. Nem babra megy tehát a játék, van tét!

Akik bizonytalanok, nem mennek ki tüntetni, azok sokszor mondják, hogy "ugyan minek, úgy sem lehet elérni semmit, Orbánt nem fogjuk tudni megbuktatni".  Talán tényleg nem lehet, ahhoz sokkal nagyobb zavargás, sztrájk, tüntetés kellene, tán még az államcsődig is kihúzná, vagy tán még azt is kibírná. Nehéz megjósolni. De nem kipróbálni meg balfékség. Persze nem az államcsődöt, de legalább a lényegesen nagyobb tüntetést.

És mint látjuk, nem is csupán azért, hogy megbuktassuk Orbánt, hanem azért, hogy féken tartsuk. Pontosabban azért, hogy az EU féken tartsa. Mert az az ötvenkét százalék hülye olyan hatalmat adott Orbánnak, hogy igazán az ellenzéki pártok nem tudnak mit csinálni. Ha meg alá sem írják a népszavazási kezdeményezést az emberek, akkor az a kis lehetőség is elvész.

Marad tehát az EU. De az EU az nem egy magyar szervezet. Magyarország meg hát mégiscsak szuverén. Az EU-nak csak annyira van alapja beavatkozni az ország életébe, amennyire erre az EU szabályzata lehetőséget ad, és nem mellékes az sem, hogy mennyi belső támogatást kapnak innen.

Képzeljük el, hogy az EU-nak azért egészen más lenne az, ha a Fidesz a közvélemény-kutatások szerint alig rendelkezne támogatottsággal, netán nem is volna a legnagyobb párt! Ha sikeres népszavazási kezdeményezés volna, amelyet nem kétszázezren, hanem egymillióan írtak alá, és ha volna egy olyan tüntetés, amelyre lehetne hivatkozni, mert háromszázezren volnának Orbán ellen.

Persze lehet azzal jönni, hogy Orbán belügyminisztériuma négyszázezres tüntetésnek hazudta a "Békemenetet". De azért odáig az EU is ellát, hogy tudja, ez hamis. Ezekről a nagyobb tüntetésről írnak a külföldi lapok, és az EU-ban kinyitják az újságot, és a Le Monde-ban azt látják, hogy a "Békemenet" százezres volt. És ha lenne háromszázezres tüntetés a kormány ellen, azt is látnák. Ebben a belügyminisztérium nem tudja megvezetni őket. De ha százezer körüli tüntetés van pro és kontra, akkor már Brüsszelben nem lehetnek olyan biztosak a dologban.

Szóval gyerekek eddig is ki kellett volna menni tüntetni háromszázezren, és ha eddig nem, ezután ki kell! Ne feledjük, az EU most ugyan zöld utat adott a tárgyalásokhoz, de még nem egyeztek meg! Az IMF és az EU kezében még mindig van adu. Hogy ezt mennyire tudja, akarja kijátszani, az meg azon is műlik, hogy mi itthonról segítjük-e őket. Mert ugye "segíts magadon, és az EU is megsegít!" Viszont, "aki hülye, az haljon meg!"

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr524480518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szárny 2012.04.30. 15:30:00

Így van, Brendel Mátyás. Ki kell menni háromszázezren.
Csak hát...
a 2010 tavaszán tartott parlamenti választásokon a 176 egyéni képviselői helyből 1, azaz EGY darabra tudott vért pisálva betaszigálni egy angyalföldi műproligyereket a Gyurcsánytól Dávid Ibikéig ívelő olajfabűnszövetkezet...
Ha emléxik még valaki...
Ki kell menni háromszázezren? Csecsemőtől az élőhalottig nem vagytok annyian, te szerencsétlen.

laci0011 2012.04.30. 15:59:03

@szárny: Szerencsétlen az akinek bármit be lehet adni,egyszer ezt azután meg ennek az ellenkezőjét,mert nincs memóriája és kognitív képessége...

/manens 2012.04.30. 16:07:28

@szárny: Tudod józsi, ez akkor azért volt, mert a szocik nagyon elb...ták előtte. Azt kapták, ami ilyenkor várható. Megmajd a komunisták is ezt kapják.
Tudod mit vizionálok ? Kapjanak annyi szavazatot, hogy ők alakítsanak kormányt, de legyen mongyuk 72 mandátumuk semjénestől, vonástól. Istenem, be szép lenne !!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.30. 18:26:29

@szárny: vagyunk. csak eddig otthon ültek. de vannak elegen. az emberek nyilcvan százaléka nem ért egyet azzal, ahogy mennek a dolgok. közvéleménykutatás

paisano 2012.04.30. 20:13:06

@Brendel Mátyás: szóval, ha a közvéleménykutatás azt hozza ki, hogy a Fidesznek a legnagyobb a támogatottsága akkor az nem valós mivel az emberek nem árulják el a valódi véleményüket, de ha azt hogy nyolcvan százalék elégedetlen akkor az tény. Nem hülyeség ez így egy kicsit? Egyébként meg elárulom, a "bizonytalanok" jelentős része (főleg az értelmesebbje) szintén a kormány oldalán van, csak azért nem vallja be, mert aki most nyíltan Orbán mellé áll azt azonnal a földbe döngölik olyanok akiknek az értelmi színvonala nem teszi lehetővé, hogy megértsék a jelenlegi helyzetet. Szóval nyugi, megvan még az a kétharmad...

szárny 2012.04.30. 21:16:43

@laci0011: Lacikám. Nekem a választás jegyzőkönyvét "adták be". 175:1 arányban nyert egyéniben a Fidesz; vagyis fél százalékot kapott a NÉPTŐL a teljes libsybolsi ellenzék - Bajnaitól Kunciánon át Kalapocskáig meg lehetmásékig - együttvéve. Ezt má' azé' nem tudjátok letagadni, vazze. Hogy nem emlegetitek, azt meg nem csodálom.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.30. 22:42:07

@paisano:

"szóval, ha a közvéleménykutatás azt hozza ki, hogy a Fidesznek a legnagyobb a támogatottsága akkor az nem valós mivel az emberek nem árulják el a valódi véleményüket"

de, az valós. és jelenleg a Fidesznek van a legnagyobb támogatottsága. emellett viszont igaz, hogy ez a legnagyobb támogatottság is nagyon kis támogatottság az összes szavazó között.

" de ha azt hogy nyolcvan százalék elégedetlen akkor az tény. Nem hülyeség ez így egy kicsit?"

nem, csak neked magas.:)

"Egyébként meg elárulom, a "bizonytalanok" jelentős része (főleg az értelmesebbje) szintén a kormány oldalán van, csak azért nem vallja be, mert ..."

igen igen, és Holdraszállás sem volt....:)

fourgee 2012.04.30. 23:08:15

@Brendel Mátyás: "Mert az az ötvenkét százalék hülye olyan hatalmat adott Orbánnak, hogy igazán az ellenzéki pártok nem tudnak mit csinálni. "

1. Az emberek nagy része nem Orbánra szavazott, hanem Gyurcsány ellen. Nagyon sok MSZP szavazó el sem ment szavazni, mert Orbánt utálták, Gyurcsányra meg nem akartak.

2. Nem a Fideszre szavazók "adtak hatalmat", hanem azok, akik el sem mentek szavazni.

3. Ha Medgyessy marad a miniszterelnök, a Fidesznek 2010-ben esélye sem lett volna nyerni.

4. Tudod, több millió állampolgárt lehülyézni azért mert nem úgy szavaztak ahogy te szeretted volna, rendkívül primitív dolog.

5. Valószínűleg vagy nem fog megjelenni ez a komment, vagy csak késve, mert bár a demokrácia és a szólásszabadság fő harcosa vagy, de csak azt szabad szólni, amit te megengedsz. :) Hitler is ezt csinálta.

fourgee 2012.04.30. 23:11:59

Az 5. pont törölve, elnézést, benéztem, de a többit nem :)))

laci0011 2012.05.01. 08:52:49

@szárny: Sokan odavannak a popsiszexért...Csak ha majd jönnek a következmények,lessz sírás rívás...

laci0011 2012.05.01. 08:58:02

@szárny: A választásokról érdemes lenne polemizálni kicsit,ahol ennyien mennek el szavazni az már csak kuyíakomedia inkább,és az nem hiszem hogy komolyan legitimálná a hatalmon levőket!!!

rókafogta 2012.05.01. 12:08:55

@paisano: Ezek szerint a tiedé lehetővé teszi! Igazad va, ahhoz tényleg hatalmas értelmi szinte van szükség, hogy ezt a szart megértsed. Ennek meg is van az eredménye(kb .4000 millird kár 2 év alatt .Ehhez tényleg csak gratulálni lehet , és tényleg hülyék vagyunk mert nem érjük el Orbán,Matolcsy és természetesen a ti értelmi szinteteket .Hát valóban az eredmények magukért beszélnek ,igaz a gyornaszád már méllyeben pihen mint a Titanik, csak az a baj hogy az akkori áldozatok százszorosát rántotta a mélybe.

rohadjmegARCgeci 2012.05.03. 19:43:17

@paisano: Borítékolhatod,hogy imádott kormányod úgy fog eltakarodni a politikai palettáról,ahogy még soha egyetlen párt sem az ország történetében!Én ebben 1000000000% biztos vagyok.

rohadjmegARCgeci 2012.05.03. 19:46:30

A fidesz jelenlét a parlamentben egyetlen fő sem lesz a választások után,olyan szinten rühelli őket a nép!Én ezt onnan tudom,hogy minden nap közvéleményt kutatok.Hiába a határontúliak,hiába bármilyen csalás és hiába lesz pénzkiszórás a választások előtt,hiába lesz látszatjólét a csóróknak.Soha semmilyen körülmények között nem fog náci fidesznyik a parlament közelébe sem kerülni!

rohadjmegARCgeci 2012.05.03. 19:49:10

@Brendel Mátyás: A saját holdudvara kevés lesz ahhoz,hogy ők akár csak egyetlen fővel is bekerülhessenek a parlamentbe.Úgyhogy javaslom hogy nézzenek körül amíg még megtehetik,mert legközelebb már soha többé nem lesz nekik lehetőségük semmire!Az emberek sem tök hülyék,továbbá a csórók és a kiszopatottak arányaiban is úgy kb alaphangon 80% körülire saccolható.Szóval nincs is miről beszélni...
süti beállítások módosítása