Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Gondolja újra elnök úr!

2012.03.31. 17:55 | Nagymogyoroszag | 4 komment

Tisztelt Schmitt Pál!

Meghallgattam a tegnapi beszédjét. Világossá vált számomra, hogy Ön ezt a történetet különösebb következmények nélkül megúszhatja. Annak a gondolkodói és értékrendi körnek, melytől a megbízását kapta, még ez a dolog belefér. Tudnak önnel azonosulni és szilárd a meggyőződésük, hogy Ön a legalkalmasabb köztársasági elnök. Persze előbbi megállapításaim szimplán feltételezések, melyek azon alapulnak, hogy a KDNP budapesti elnökén kívül lényegében más jobboldali politikus nem fejezte ki kételyeit. Ez önnek nyilván politikai értelemben siker. Számomra világos, Ön a Fidesz és a KDNP szövetség egyik erős és emblematikus politikusa. Szívesen örülnék Önnel együtt ennek a sikernek, de sajnos nem tudok, mert más rendező elveknek kellene működnie. Kérem, ne értsen félre, nem személyes alapon nyugszik az alább megfogalmazásra kerülő véleményem:.

Ön sportoló. El kell ismerni, kivalló eredményeket ért el és büszkék voltunk Önre, amikor hazánknak szerzett aranyérmet. A Magyar Olimpia Bizottság és a sport diplomácia jól végezete a dolgát, hiszen számtalan arany- ezüst- és bronzérmet szereztünk. Nyilván e mögött az edzők munkája mellet az Ön munkája is jelen volt.

A sportéletben, sikerek megszerzéséhez nem elég pusztán a teljesítmény. A sikert tisztán és a szabályok betartása mellet kell megszerezni. Például, ha egy sportoló megbotlik és doppingol, vagy csak felmerül a dopping gyanúja nagyon szigorú eljárás keretében kell tisztáznia magát. Ha ez nem sikerül elveszik a megszerzett érmét és eltiltják a sporttól, akkor is, ha korábban sikeres és elismert sportoló volt. Persze az eltiltás egy idő után letelik és a sportolónak utána lehetősége van bizonyítani, de addig nem.

2004-ben az olimpián két magyar sportolóval kapcsolatban merült fel dopping gyanú, Ön akkor az MTI szerint ezt nyilatkozta:

"Nem személyes hangvételt kell megütni ebben az ügyben, hanem szigorúan a tényekhez kell ragaszkodni" - mondta szerdán Schmitt Pál. Schmitt hozzátette, „ha valaki nem teljesíti száz százalékra az előírt ellenőrzési pontokat, vét a doppingszabályok ellen, aminek a következménye, hogy kizárják a játékokról, törlik eredményeit, visszavonják akkreditációját, bárkiről legyen is szó. „

Sőt az Ön által vezetett testület, a MOB akkor az alábbi határozatot fogadta el:
A MOB megköveteli, hogy sportoló tartsa tiszteletben a NOB szabályait, s adja vissza aranyérmét. A MOB elnöksége nem fogadta el a súlyemelő-szövetség jelentését, mert a történtek kronológikus ismertetésén kívül másról, így a felelősség kérdéséről nem szól. A MOB mindkét szövetséget felszólítja, hogy indítsanak fegyelmi vizsgálatot a versenyzők és a felkészítésükben közreműködő szakvezetők ellen, és a tényfeltáró vizsgálatot terjesszék ki a doppingoláshoz bárminemű segítséget nyújtó vagy arról tudomással bíró személyekre.
Tisztelt Elnök úr!

Demokráciában van egy fontos írott és íratlan szabály: A köztársasági elnök a nemzet egységét testesíti meg, személyének fedhetetlennek kell lennie. A plágium az Ön politikai doppingvétsége. Az akkor érintet sportolok hasonló érvekkel védekeztek, mint Ön tegnap. Ön nem a sportolókat védte, hanem a magyar sportélet megkérdőjelezhetetlenségét. Most is ezt kellene tenni, azonban most a magyar közélet igazságának megkérdőjelezhetetlensége a tét. Ezért, kérem vonuljon vissza.

Természetesen az újrakezdés lehetősége, mint a doppingoló sportolóknak Önnek is jár. Helyes cél, hogy szeretne PHD-t csinálni, tegye. De tudja, Ön mondta a doppingvétséget elkövetett sportolónak „visszavonják akkreditációját, bárkiről legyen is szó.„ A sportélet igazságosságát az írott és íratlan morális szabályok betartása adja, helyes lenne ha ezek a szabályok vonatkoznának a közéletre is, talán kevesebb ember lenne kiábrándulva a politikából és kevesebb fiatal menne külföldre dolgozni.

Visszavonulásával is tudja segíteni a magyar sportot és Magyarországot! Gondolja újra Elnök úr!
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr504352399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scutty 2012.04.01. 09:46:44

Kép alatti első sor: KIVALLÓ helyett KIVÁLÓ lenne a helyes megoldás;
Kép alatti negyedik és hatodik sor: MELLET helyett MELLETT lenne a helyes megoldás;
Kép alatti hatodik bekezdés: FEDHETETLEN helyett FEDDHETETLEN; ÉRINTET helyett ÉRINTETT, és SPORTOLOK helyett SPORTOLÓK lenne a helyes megoldás.

Kérem nem kukacoskodásnak venni, ám ha a blogbejegyzésben megszólított illetőt helyesírási hibái miatt is kedveljük, akkor legalább a sokezernyi olvasó kedvéért jobban oda kellene figyelni, mit és hogyan írunk. Köszönöm a figyelmet.

mindig igazamva 2012.04.01. 10:37:16

Korrekt írás. Mondjuk elolvasni biztos nem fogja, így ez az üzenet nem fog eljutni hozzá. Pedig így a saját példájára "lebutítva" talán megértené, miről van szó. Bár az is lehet, ő tudja, csak a kis zsebnapóleon nem engedi, hogy kiszálljon.

csikarcsi 2012.04.01. 11:08:20

@Scutty: Nem lehet, hogy csak az "álamfő" szellemét akarta így idehozni? Én csak kérdezem, mert teljesen jogos a "kukacoskodás".

Scutty 2012.04.01. 11:26:56

@csikarcsi: Az biz meglehet, hogy szellemidézésről van szó, azaz szeLemidézésről... Ám azért nem lenne helytelen kijavítani. Sokat vigyorgok (néha káromkodnék is) azon, hogy egyes blogok hozzászólói mennyire hadilábon állnak a magyar nyelvvel, sokszor még úgyabbul, mint a megszólított személy. Egyik kedvencem az "EGYET ÉRTEK VELED" kitétel, így, két szóba írva... meg az igekötős szerkezetek szinte népbetegségként terjedő különválasztása/írása, p.l. így, hogy "MEG NÉZEM", vagy " HOZZÁ JÁRULÁS". Pedig már egyik nagy gondolkodó elménk is rámutatott: "ÖSSZENŐ, AMI ÖSSZETARTOZIK!" Mi van, tán ritkán olvasunk klasszikusokat?
süti beállítások módosítása