Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Gratulálunk a Szigetnek!

2012.01.12. 15:47 | ZöldMarci | 5 komment

"Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a mi Szigetünk lett az első az öreg kontinens legjobb fesztiváljait versenyeztető European Festival Awards megmérettetésén. A legnagyobb presztízsű fesztiválelismerés díjátadó gáláját szerda késő este tartották a hollandiai Groningenben.

Majd’ 400 ezer szavazó voksolt 2011 legjobb eseményeire, különböző kategóriákban a Yourope (európai fesztiválszövetség) és a Virtual Festivals Europe által életre hívott European Festival Awards szavazásán. A díjátadó gálát, mely egyben a nemzetközi fesztiválszakma egyik legnagyobb rendezvénye, az Eurosonic Noorderslag nyitóeseménye, január 11-én az esti órákban tartották a nemzetközi fesztiválszervező-, és a zenei újságíró társadalom színe-java részvételével. A legnagyobb presztízsű fesztiválelismerést immár harmadik alkalommal adták át.

A Sziget a legerősebb kategóriában, a “nagyfesztiválok” versenyében mérette meg magát, ahol huszonöt másik európai fesztivállal, köztük a véghajrában a dán Roskilde-vel, a német Hurricane-nel, a skót T In The Parkkal és a belga Tomorrowland fesztivállal versengett s végzett végül az első helyen." - olvasható a sziget.hu közleményében.

Gratulálunk a díjhoz! A Sziget.hu nemcsak kulturális esemény, hanem sok külföldi számára segít megismertetni Magyarországot. Végül pedig komoly turisztikai adóbevételt is hoz (s ezt évek óta állami támogatás nélkül teszi, ellentétben mondjuk a Forma1-gyel). Szóval reméljük Tarlós Istvánnak többé nem támadnak olyan "bolondos" ötletei, hogy milliárdos sarccal tönkretegye, és még nagyon sokáig megmarad.


Tavaly kicsit veszélyben volt a Sziget, de reméljük ez soha nem következik be

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr23540243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kurtipista 2012.01.12. 17:20:58

Miért az nem állami támogatás, hogy haszonszerzés céljából eddig ingyen használt állami területet? Vagy mindenki nyithat vállalkozást állami területen ingyen? Ezenkivűl jó hallani, hogy valamiben elsők vagyunk!:-)

ZöldMarci 2012.01.13. 03:18:32

@Kurtipista:
A terület nem állami, hanem önkormányzati így ezzel a főváros támogatta az eseményt, de mivel a terület (tavaly óta szedett) bérleti díjának többszöröse bement korábban adóban ez egyáltalán nem volt ördögtől való. A területet amúgy a fesztivál után Sziget takarította, rekultiválta - azzal a fővárosnak plusz költsége nem volt. A használatért cserébe a Sziget évek óta több hétvégén át tartó családi játékprogramokat szervezett a szigeten.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.13. 04:47:25

@ZöldMarci:

Hogy mik vannak!....

Ez nem tántorít el sok farkat attól, hogy országzászló legen ennek a helyén is.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.16. 13:59:29

Ahogy én látom a dolgokat Tarlós 100 milliót fog kérni a jelenlegi tulajdonosoktól. Majd Ork bán létrehoz egy állami céget, ami ingyen megkapja a területet és egy csíkos zászlókkal teletűzdelt fesztivált csinál, amire a kutya sem megy el. Ők jól járnak, mi nem. :(

kurtipista 2012.01.17. 19:29:20

@ZöldMarci: Jó akkor legyen önkormányzati! A lényegen nem változtat! Legyél nyugodt a családi hétvégék sem voltak számukra veszteségesek! Mindenki fizet mindenért, ők se legyenek kivételek! Még jó, hogy összetakarítanak maguk után, szép lenne ha mások csinálnák!
süti beállítások módosítása