Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Ébredj fel, kisköcsög!

2011.12.30. 16:37 | Brendel Mátyás | 12 komment

Címkék: tüntetés összefogás viktátor

Ha az egyiptomiak, ha a tunéziaiak meg tudták csinálni, akkor mutassuk meg, mi magyarok, hogy mi sem vagyunk kevesebbek!

***

Az indexvideó tanulsága szerint az említett felszólítást eredetileg Kukorelly Endre, író, az LMP képviselője követte el ezt a felszólítást december 23-án.

Megértem, ha az olvasó felkapja a fejét, némileg kiakad a stíluson. Értem, hogy esetleg első reakciójában Kukorellyre és az LMP-re haragszik. De értse meg, lehet, hogy ez a szükséges stílus ahhoz, hogy felrázzuk a társadalmat. Mert itt nem babra megy a játék, itt nemcsak a gyerekeink, az unokáink életéről van szó, hanem a saját életünkről. Már jövőre jöhet az államcsőd, már idén is rosszabbul élünk, mint két éve. Hónapok alatt itt rosszabb lesz élni. Nem csak rosszabb, mint két éve, hanem még annál is rosszabb. Államcsőd, diktatúra, egyházállam jön. Totális agymosás, és a média teljes elfoglalása. Kell ez nekünk?! Akinek kell, ne olvassa tovább, akinek nem kell, az legyen szíves tenni ez ellen! Nem csak a Facebookon poénkodni, nem csak a kommentekben felháborodni, hanem szedni a lábát, és kimenni a tüntetésre! Mert Orbán Viktor lehet, hogy tesz a tüntetésre, de hogy a kommentekre tutira tesz, az biztos. De még a blogokra is. A blogoknak is csak akkor van értelme, ha akciót érnek el.

"Mert vétkesek közt cinkos aki néma", mondja Babits sokkal szebben, mint Kukorelly. Cinkos, aki nem megy ki tüntetni. Nem csak Kukorelly fogalmazta meg, hogy a társadalomnak fel kell ébrednie, de például Karácsony Gergely is elmondta az ATV-n. Jó, Karácsony, és az LMP maga is későn ébredt, de most már belemegy az összefogásba, és legalább tettek pár lépést. Támogatják a január másodikai tüntetést.

Megfogalmazta ezt Székely Tamás a Szolidaritásból is, még 23.-án este. És ugyanazon este megismételte Kukorelly (1:30-tól) "a magyar társadalom még mindig valamifajta kómában van, és nem érzékeli azt, hogy milyen nagy a baj". És Karácsony is (8:50-től): "van jövője Magyarországnak, ha TI nem féltek". (12 perc) "Ez a hatalom össze fog omlani, de ahhoz az kell, hogy mindenki hallassa a hangját." "Hozzunk még egy embert a demokratikus oldalra, és váltsuk le ezt a szörnyű rezsimet!"

Megfogalmazta ezt az a három civil vezető is, aki az ATV-ben beszélt Kálmán Olgával. Emberi, mély, kérdésekről beszéltek, érdemes megnézni. Kónya Péter mesélt arról a bácsiról, aki öt átszállással jött fel Budapestre. Tétényi Éve azt mondta (amikor 57:45 perc van hátra):"Tehát lehet, hogy az embereknek valami nagyon döbbenetes rosszal kell szembesülni ahhoz, hogy végre rájöjjenek, hogy bizony itt csak az összefogás vezethet előre."

21:30 környékén Juhász Péter beszél arról, hogy ha az emberek nem mennek ki, akkor "a mi asszisztálónkkal bekerülünk egy diktatúrába", hogy egy ideig tűrik az emberek. Ugyanakkor arról is, hogy "egyre többet mozdulnak meg", és hogy "most van az a pont, hogy állj, nem lehet tovább túrni azt, hogy tényleg egy diktatúrába vezeti be az országot Orbán Viktor".

Kónya Péter pedig csatlakozik hozzá a saját szavaival. 20 perc környékén. Arról beszél, hogy a Viktatúra kis puzzle elemekből áll össze, és az ellenállás is így áll össze, most már sokan összerakták a Viktatúra képét, és lassan összeáll az ellenállás kirakója is.

A helyzetet, a Viktatórát nem magyarázom tovább. Azt igen, hogy mit lehet ilyenkor tenni. Lehet várni 2014-re, de ki tudja, lesz-e választás? És szabad, és demokratikus lesz-e? Mert sok országban vannak, voltak választások, még a Kádárizmusban is voltak, meg lehet azt űgy ölni, hogy ne legyen demokratikus. Le lehet darálni addigra az ellenzéket. Orbán kezében van a média, az AB, az OVB, a bíróságok. Lehet, hogy késő lesz. Akkor már lehet, hogy nem lesz mit megmenteni. És mindenképpen sokára lesz. Tényleg addig akartok szenvedni?

Lehet várni az EU-ra, IMF-re, hátha "lecserélik" Orbánt. Megtették Görögországban, megtették Olaszországban. De nem tudjuk, hogy a kétharmaddal szemben ők mit tudnak elérni. Hiszen Görögországban és Olaszországban sem volt parancsjoguk. Lehet, hogy ott a képviselők meginogtak, de nálunk nem biztos, hogy meg fognak. És ha meg is inognak, nem nekünk kellene megingatni őket?! Az IMF-re és az EU-ra várunk?!

Hát ennyi nemzeti öntudat már legyen bennünk, hogy ebben nem a külföldre támaszkodunk. Ha lehet, csináljuk már meg magunk! Ha az egyiptomiak, ha a tunéziaiak meg tudták csinálni, akkor mutassuk meg, mi magyarok, hogy mi sem vagyunk kevesebbek! Mutassuk meg, hogy nemcsak Orbán Viktor van Magyarországon, nem csak a sleppje, nem csak a neki kétharmadot adó illumináltak, hanem vannak egyet nem értők is, sőt, vannak, akik hajlandóak tenni, kimenni, kiállni ellene!

Mit lehet csinálni?! Rohamozzuk meg a Parlamentet?  Szedjük fel az utcaköveket? Legyen polgárháború?!

Nem emberek, nem véletlenül nem Líbiát mondtam példaként. Az csak a végső eszköz. Először próbáljuk meg még egyszer a demokráciát! Egy fegyverünk még van, amit nem próbáltunk ki. Orbán Viktor még nem látott százezer tüntetőt. A Fidesz képviselők még nem láttak millió embert az utcán. Márpedig ez minőségileg nagyobb változás. A Fidesz legyinthet pár száz, legyinthet pár ezer, és legyinthet pár tízezer tüntetőre is. De vajon legyint-e tengernyi tüntetőre?

Vajon mit mozgat meg a Fideszben az, ha az Operát január másodikán gyakorlatilag körbeveszi a tömeg, amely a Deáktól az Oktogonig ér? Lehet, hogy páncélozott autóban menekülnek majd el, de a tömeg hangja utol fogja érni őket. Mit tesznek, ha az Operában az ünneplést megzavarja az a tudat, hogy "idebenn pár tucat ember ünnepel, odakint pár százezer ember fütyül"? Ha egy módunk van rá, legalább szégyenítsük meg Orbán Viktort és bandáját! Legalább érezzék kutyául magukat, legalább ünnepelni ne ünnepeljenek!

Valahol kell, hogy legyen egy kritikus tömeg, amely megdönti a rendszert. Tunézia, Egyiptom és korábban több más ország példája ezt mutatja.

És ha végül az EU kell, hogy közbeszóljon, mutassuk meg az EU-nak, hogy milliók ellenzik ezt a rezsimet! Könnyebb lesz az EU-nak tenni valamit, ha látják, hogy Magyarország nincs Orbán mellett.

Tehát te, aki eddig is ellenezted, vagy szidtad a rendszert, de eddig nem mentél ki a tüntetésre, "ébredj fel, kisköcsög", és tegyél valamit a hazádért és magadért! Mutasd már meg, hogy mégsem vagy kisköcsög! És te, aki eddig is kifáradtál a tüntetésekre, most is gyere el, mert sajnos megint szükségünk van rád, ki kell még menni, addig kell kimenni, amíg Orbánt elzavartuk. Ébreszd fel ismerőseidet, barátaidat, menjünk ki együtt!

Január 2. 18 óra az Operánál!

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr243507275

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz: Miben buliznak politikusaink idén szilveszterkor? 2011.12.31. 11:17:04

Miután politikusaink még karácsonykor sem hagytak nekünk békét és már készülőben van az utószilveszteri perpatvar is az operaház előtt, mi Súúúhanterek arra voltunk kíváncsiak, miben buliznak országunk vezető politikusai szilveszterkor.   &nb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kirsten 2011.12.30. 18:31:24

Minden hazáját szerető embernek ott a heéye !

Venyigeszu 2011.12.30. 19:09:07

Azt kellene csinálni, hogy minden állami rendezvényre elmenni, és feltenni egy bohóc orrot vagy egy bohócsapkát.
Semmi mást: állni, csendben, méltósággal, orrunkon a bohocorral, vagy fejünkön a sipkával.
Beleőrülnének.
Na persze nem a Vezér és sleppje - ha nem a mamelukok, akik talán még mindig elhiszik, hogy őket imádja a nép.

afejer 2011.12.30. 20:11:49

Örülök ennek a blognak, de félek, hogy kevesen ébredtek még fel. Sokak számára még nem világos az, hogy mi lesz itt, ha OV még jobban kiteljesíti rendszerét. És sajnos még az összefogás sem az igazi. ( nagyon drukkolok, hogy mihamarabb az legyen, hisz ez az egyetlen esélyünk.) De ezt a harcot nekünk kell megvívni a lehetséges eszközökkel. Nem lehet várni az EU-ra, ők direkt nem avatkoznak bele.

sóhegy049 2011.12.31. 00:53:31

Az összefogás gátját abban látom, hogy 2006-al ellentétben a "jobber-lájker" szócsövek valamiért még mindíg hangosabbak, mint az elégedetlek! Nem értem miért? Már csak annyiból nem, hogy a sík hülye ember és az oligarchikus klientúra nem veszi észre, nem akarja észrevenni, hogy nem telt el 2 év, de mire eljő, addigra az államcsőd is vele együtt. Mindenütt a komcsizás, bolsizás, libsizés és önmagukból kifordult "lájkerek"! Ha ezeknek a szócsöveknek be lehetne tömni az arcát, akkor valamit meg is lehetne értetni több emberrel. Vissza a 2006-os "mókára". Valamiért most a tömegekben nagyobb parát látok, ami elszomorít!

mindig igazamva 2011.12.31. 01:32:31

@sóhegy049: Ezen már én is gondolkodtam. Talán azért vagyunk csendesebbek, mert mi demokraták vagyunk, van bennünk türelem és megértés. Normálisak vagyunk, szinte hétköznapiak, akik csak nyugodtan és békességben szeretnének élni és dolgozni.
A sötét oldalon azonban tombol a gyűlölet, az erőszak, ami ennek a társaságnak a lételeme. Nekik nem okoz gondot vandálkodni, verekedni a rendőrökkel, természetből eredően bennük van a csürheszellem.
Szerintem ez a különbség, ezért nehezebb nekünk jobban beleállni a dolgokba, azonban egyre inkább szükség lesz rá, mivel teljesen sarokba szorítanak és ellehetetlenítenek bennünket.

házelnök 2011.12.31. 05:10:37

Kívánom, hogy a kormánypárti politikusok és csicskáik jövőre minimálbérből éljenek

Axum 2011.12.31. 22:37:36

Az összefogás gátja abban van, hogy sokan balról, sokan jobbról, páran meg a demokrácia felöl támadják a Fideszt. Én sem szeretnék Gyurcsánnyal együtt tüntetni!
És kérdés az is, mi van, ha elzavartuk a kormányt, ki jön utána? Jobbik, LMP? Akkor inkább lennénk szlovák gyarmat!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.01.02. 11:38:20

@Axum: Mivel a Jobbik nem vesz részt a kormány elzavarásában, ezért nem lehet Jobbikos kormány utána. A néplélek már csak ilyen. Forradalom után a forradalmárok szoktak kormányozni.

kurtipista 2012.01.05. 23:23:15

Miért is kell a többség által demokratikusan megválasztott kormányt elzavarni? Majd 2014-ben is a többség dönt!" Ha ezeknek a szócsöveknek be lehetne tömni az arcát" Ez olyan sztálinos! Aki nem veled van az ellened? Ezeket a módszereket alkalmazzák a diktatúrákban! Látom igazi vérbeli kommunista vagy! Lenin kép kinn van a faladon?

kurtipista 2012.01.05. 23:28:29

@házelnök: A baloldal egyszer sem emelt minimálbért, ha rajtuk mulik most is 36000ft lenne! Erre az összegre gondolsz most? Meg különben is a nagyórrú főnöködtől kérj!

kurtipista 2012.01.05. 23:30:14

@Brendel Mátyás: Úgy mint 56-ban! Ott pl,a példaképeid kormányoztak utána!
süti beállítások módosítása