Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Matolcsy Torgyánosodik

2011.11.20. 09:14 | Brendel Mátyás | 2 komment

Címkék: gazdaság torgyán imf elszámoltatás matolcsy

A matolcsyzmus bukott, Orbán és Matolcsy tevékenysége az elmúlt egy évben felért egy világgazdasági válsággal. Emiatt az ország százmilliárdokat fizetett. Katasztrófa. Ez az, amire felgerjedt Jobbikos és Fideszes szavazók azt mondják, hogy számonkérést, büntetést, börtönbe velük! Csak valóságban a baj talán inkább az, hogy tetszettek volna nem ilyen hülyéket választani!

"Normális" esetben ilyenkor a miniszter bukik, a miniszterelnök lemond, az ország fizet, fizet tanulópénzt is, elgondolkodik, és legközelebb epszilonnal okosabban választ (nincs egyébként sok illúzióm egy ország tanulóképességéről).

De nem Abszurdisztánban. Nem, ott a miniszter marad, a miniszterelnök nem bukik. És a szembenézést torgyános politikai show-val ütik el. A bukás Matolcsyból nem a lemondást, nem az elgondolkodást, hanem a torgyáni igénytelenséget hozta elő. Matolcsy "A siker láthatatlan" munkacímmel olyan Győzike-showt produkált, hogy még az RTL-klub is leadhatta volna. Az origo ugyanezt "Matolcsy: Hálót kötünk az IMF-fel" címmel adta le. Ld. kép.

Íme egy kis válogatás:

„Önök nálam jobbak szorzásban, de azt még egy miniszter is tudja, hogy ha egy három elemű szorzat egyik eleme negatív, akkor az eredmény is az lesz”

Kedves Huba! Íme egy pár általános iskolai matekfeladvány:

-1x1x-1=?

1x0x-1=?

Miért egy "iskolakerülő" Magyarország nemzetgazdasági csúcsminisztere?!

Ráadásul, ahogy az index is megjegyezte, az előjeles és szorzatos párhuzam eleve téves, mert két negatív és egy pozitív szám szorzata is pozitív, két negatív és egy pozitív tényező együttes hatása a valóságban meg nem pozitív. Tehát miért kilencvenes IQ-jú miniszterünk van? Ja, mert a miniszterelnök nem akar magánál okosabbat.

A következő sziporka:

"A miniszter szerint az ősmagyarokról feljegyezték korabeli bizánci és perzsa források, hogy három dologban voltak kiemelkedően jók: agysebészetben, gasztronómiában és vendéglátásban."

Igen, az ősmagyar agysebészet, az nagyon a csúcson volt. És egyébként a kalandozó magyarok kiválóan vendégül látták a németeket a Lech-mezőn.:)

Matolcsy nagyon komolyan beszélt az államadósságról, és abban persze igaza van, hogy a befektetők nagyon kényesek erre. No de az Orbán kormány, akármekkora hadjáratot is folytatott az államadósság ellen, még a MANYUP pénzek lenyúlásával együtt is tovább növelte azt, ahogy ezt a ténytár szép ábrája mutatja.

De Abszurdisztánban különösebb büntetés nélkül lehet kamuzni. Aztán azt is mondta Matolcsy, hogy:

"A siker azonban szerinte olyan mint a jéghegy  – nagynak kell lennie alul ahhoz, hogy látszódjon."

Most gondoljunk bele, hogy a 317 forintos euró, és az előbb bemutatott adósságnövekedés -ahogy azt a jéghegy párhuzam sugallja- az a matolcsyzmus sikerének csak a tíz százalékos csúcsa volt! Mi lehet még ott lent?!

Az a baj, hogy Abszurdisztán egy olyan ország, ahol egy ilyen Eltolcsy miniszter lehet, nem váltják le, megválasztják azt a pártot, azt a miniszterelnököt, aki a székébe helyezte ezt az észkombájnt. Az a baj, hogy Magyarországon a negatív szelekcióval ilyenek kerülnek legfelülre.

Egy kis intermezzóként egy komolyabb téma:

"Az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabály preambulumában a Fidesz kimondaná, hogy az MSZP a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) jogutódjaként osztozik minden felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető."

Írja az index.hu.

Tegyük ehhez hozzá a Magyar Szennylap egy cikkét, mely arról értekezik, hogy ezt a kölcsönös, IMF-es dolgot már a Kádárizmusban elrontották.

És akkor vegyük elő Matolcsy életrajzát:

"1973-ban érettségizett, majd felvették a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem ipar szakára. Itt szerzett 1977-ben közgazdászdiplomát. 1981-ben egyetemi doktori fokozatot szerzett. Diplomájának megszerzése után egy évig az Iparszervezési Intézet munkatársa, majd 1981-ig a Pénzügyminisztérium ipari főosztálya, illetve 1985-ig a miniszteri titkárság főelőadója, majd osztályvezetője volt. Ezt követően 1990-ig a Pénzügykutató Intézet (1987-től részvénytársaság) munkatársa, majd tudományos főmunkatársa. Rövid kormányzati kitérő után 1991 januárja és szeptembere között a Privatizációs Kutatóintézet igazgatója volt, ezt követően a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgató-helyettese lett. 1994-ben rövid ideig a bank egyik igazgatója volt. 1995 és 1998 között a Tulajdon Alapítvány Privatizációs Kutatóintézet igazgatója. 1998 és 1999 között, illetve 2002-től a Növekedéskutató Intézet igazgatója. Az MSZMP tagja volt ".

Rakjuk össze a hármat, gyúrjuk össze, és vágjuk vele pofán az egész, hülye Fideszes bagázst!

Eltolcsy Győzike-showjában két morzsányi igazság volt: "akár százezerszer, sőt, milliószor is lehetünk okosabbak, mint mások." Hát Matolcsynál nem lett volna nehéz százezerszer, vagy milliószor okosabb embert találni a székbe. És kellett is volna, mert a másik igazság:

"Amiben nem vagyunk jók, azt nem érdemes csinálni."

Tessék Eltolcsyt eltávolítani! Tönkre megy az ilyenekbe az ország.

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr243397471

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szómágiával ért véget a szabadságharc 2011.11.20. 15:10:28

Tanár úr, én ezt már nem értem! Tessék mondani, most akkor az IMF bácsi mégsem olyan rossz bácsi? Nem könnyű most trollnak, pártdroidnak vagy pártfanatikusnak lenni. Eddig azt hallották, és azt is kellett mantrázniuk, hogy soha többé IMF, mi az IMF ...

Trackback: Jó komcsik, rossz komcsik 2011.11.20. 14:44:07

Az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabály preambulumába foglalná a Fidesz, hogy az MSZMP jogutódjaként az MSZP is felelős az állampárt összes bűnéért, amelyeket a tervezet hosszan fel is sorol. A szöveg szerint a szocialista párt a...

Trackback: Matolcsy és a józan paraszt esete 2011.11.20. 11:37:13

Nem tanultam közgazdaságtant, s noha életem során összefutottam számos közgazdásszal, sosem hagytam magam általuk megfertőzni. A mezőgazdasághoz nincs semmi közöm, és anno megboldogult fiatal koromban nem traktorral jártam (se ekével, se a nélkül) a di...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2011.11.21. 02:59:33

Ez a kormany es ez az orszag egy rossz vicc.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.11.23. 09:28:47

Kikérem magamnak, hogy matolcsiné férje torgyánosodik. gyurika egyenlőre nem lop ipari mértékben. Viszont nagyon érdekelne, hogy ki dugja.
süti beállítások módosítása