Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán és az IMF: Másfél év papírmaséra fizettünk százmilliárdokat

2011.11.18. 08:39 | Brendel Mátyás | 6 komment

Címkék: gazdaság orbán imf matolcsy

Európa most bizonyára tényleg csodálkozik azon, hogy mire képes Magyarország. Vagyis inkább - magyarosan szólva -, hogy mire nem képes ez az Orbán-kormány.

***

Orbán és Eltolcsy visszasunnyog az IMF-hez. Sőt, a nagy "gazdasági szabadságharc" után, mint egy nyüszítő kutya fognak lefeküdni az IMF-nek, gyorsan, vita, és feltételek nélkül dobják fel a hasukat simogatásra.

Ilyen nincs, tör elő belőlem az indulat. Várom, hogy hol feslik fel az idő szövedéke, várom a hibaüzenetet: segmentation fault. Egy tisztességes téridő-kontinuum ezt nem bírja ugyanis ki, egy valamira való számítógép ettől lehal. Persze túlzok: a téridő nem dől össze, és nincs kék halál sem, pont azért, mert a téridőnek és a számítógépnek nincs lelkiismerete. Namost, a"különbség" az, hogy a kormánygépezetnek sincs. Orbánnak sincs, Matolcsynak sincs, Szíjjártónak meg a lelkiismeret halvány fogalma sincs meg.

Ez a kormány abban is felül múlja ugyanis a korábbi kormányokat, hogy minden hazugsága mellett még lelkiismerete sincs. Ha Gyurcsány Ferencet illetően a legsötétebb Hírszerzős, vagy akár Fidesznyikes zsigeri utálatot is vesszük alapul, ha elfogadjuk, hogy hazudott reggel, délben este (nem fogadjuk, csak tegyük fel), akkor is találunk benne némi lelkiismeretet.

Gyurcsány a megszorításokról nem hazudta azt, hogy nem megszorítás. Gyurcsány nem akarta megmagyarázni, hogy a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalások, a tervezett megállapodás nem olyan, amilyen, hanem amolyan, másmilyen. Ahogy kinéz a dolog, ez az IMF - nem, nem a Nemzeti Valutaalap, hanem ugyanaz a Nemzetközi, mely eddig ellenség volt - ugyanolyan, vagy igencsak hasonló biztonsági szerződést köthet Orbánékkal, melyet nem biztos, hogy a kormány felvesz. Namost, emlékszünk a paranoiáról Fidesznyikes körben, hogy Gyurcsányék tutira elverik az egészet? Nem, még Bajnai is hagyott belőle Orbánnak 3 milliárd eurót (azt lehívta, de nem használta fel), amelyet persze Orbán vert el. 3.7 milliárdot pedig soha nem hívtak le.

De most tényleg, eddig, miután elkergette Orbán az IMF-t, és miután saját hülyeségei ellenére mégiscsak megszorításokat kellett bevezetnie, nyilvánvalóvá vált, hogy a gazdasági szabadságharcban, csak a függetlenség díszletére fizetjük a nagyobb kamatokat, drágább frankot és eurót. Csak Orbán Viktor büszke lelkének kenegetésére megy el ez a pénz, mert valójában a kormány muszáj volt meglépni azokat a lépéseket, melyeket az IMF és a gazdasági realitás kívánt. Vagy gazdasági valóság. Orbánnál mindkettőt mondani kell, mert nála ez a kettő valamiért különböző. Ő ilyen "kettős tudatú".

Hát, most láthatjuk, hogy milyen az, amikor a valóság nem ugyanaz, mint a realitás, láthatjuk, hogy nyugat csodálni fogja, mire képesek a magyarok, láthatjuk az unortodox gazdaságpolitika eredményeit. Európa most bizonyára tényleg csodálkozik azon, hogy mire képes Magyarország. Vagyis inkább - magyarosan szólva -, hogy mire nem képes ez az Orbán-kormány.

De most, hogy Orbán és Matolcsy visszasunnyogott, a díszlet is leomlott. A számítógépes animáció már nem bírta a strapát. Ezt már nem lehetett szimulálni. Túl sok volt az egymásba ágyazott "valóság".

Most ugyan mondja már meg valaki, miért is fizettük a drágább eurót, frankot, benzint, és kamatot az államadósságra? Mire verték el Orbánék az einstandolt nyugdíjakat? Másfél év papírmaséra? A fake fülkeforradalom utáni mű...szabadságharc latex-gumiszobás díszleteire ment el ez a pénz?! Ezért einstandolták a nyugdíjainkat, ezért sarcoltak meg különadókkal, ezért voltak a brutális megszorítások?! Orbán Viktor külön kis pánikszobájának berendezésére?!

És Gyurcsány végül, amikor az ellene folytatott nagyrészt alaptalan karaktergyilkosság odáig fajult, hogy nem volt tartható a helyzet, lemondott. Én is érveltem korábban amellett, hogy nem szabad lemondania, mert nem szabad engedni a karaktergyilkosságnak.

De Orbán esetében szóba sem jön, hogy karaktergyilkosságról van szó. Orbán tényleg azon emberek egyike, aki gátlások, lelkiismeret nélkül, pofátlanul képes hazudni, akiben semmi nem szakad el, semmi nem mozdul meg. Ha az IMF jön, én megyek mondta. Itt az idő Viktorkám, itt az idő!

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr983391489

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyelőre még nem a csóva farkalja kutyát 2011.11.18. 18:44:28

Csak bámulom eztet a nagy nemzeti agyzsibbasztást és türemkedik belőlem kifele egy erőteljes hangú mijafaszvan  formájában a szódáskocsishoz  méltó pikareszk profanitás.Azt hittem, hogy nagy nemzeti agyi bukdácsolás talán ott véget fog érni, ...

Trackback: Magyarosch tárgyalás 2011.11.18. 11:36:14

Mint ahogy az lenni szokott az IMF-fel történő kapcsolatfelvétel bejelentése is magyarosra sikeredett. A legmagyarosabb az volt, hogy már mindenki tudott a tárgyalások megkezdéséről, csak azok a partnerek nem, akiknek részt kell benne venni. Az IMF is ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2011.11.18. 09:39:05

Berzevizcynek iskolái vannak,
De mit is mondott?

A politikailag függőségben lévő nemzetek erőteljes kivitele nem fejlett gazdaságukból, hanem kizsákmányolásukból fakad.
Roppant tömege megy a pénznek keresztül Magyarországon, de nem marad itt, hanem az osztrák tartományok felé folyik el, és különösen Bécsben halmozódik fel… Ennél fogva kettős baj sújtja Magyarországot: a látszólagos gazdagság tünete, s a kimerült szegénység nyomasztja, mivel az ország elveszti pénzeit és a hevesebb keringésű átmeneti forgalom hatása azt még jobban szegényítvén, a politikai halál válsága felé siet.
Amennyire gazdagítják a nemzeteket az ipar és kereskedelem, úgy viszont az ipar és a kereskedelem sem virágozhat ott, ahol a nép a legalsóbb és legnagyobb részét, a nemzet alapját a nyomor sanyargatja. Ennek a legnépesebb osztálynak fogyasztása által ingereltetik a belföldi termékek előállítása. Ez ad életet a belföldi iparnak és forgalomnak, ami azután a külkereskedelem bővebb folyásában is érvényesül. Ahol a szűkös állapotok által lenyomva úgyszólván nem létezik a gazdaság, ott a fogyasztás és a forgalom alapjának ingadozása folytán az arra fektetett ipar, kereskedelem és a közjólét is csak tengődik.

bibic1945 2011.11.18. 13:16:27

Hogy ezek mi mindenre képesek ez már a pofátlanság magasiskolája.Csak tudnám hol tanulták?Mi van a sallerral és a kokival Viktor?Jellemző rád.

mindig igazamva 2011.11.18. 15:32:23

Nem szaporítanám a szót, teljesen igaza van a cikk írójának, ideje lenne eltakarodnia Orbán zsebnapóleon bandának a pi...csába. Azt viszont tudom, hogy úgy sem fognak. Ahogy mindig, odaküldi maga helyett a szopórollerre Szíjjártót, giroszkópot, a tárgyalásokra büntiből meg a seggtörlő "jobbkezét".

anonymand 2011.11.18. 20:03:50

Tisztelt Olvtársak!

A gyorsnaszád irányt váltott. Most elhagyta kipaterolt, és bepaterol fele tart.
A kapitány nyugodtan dekázhat, Maximus Balfus 2-3 perc alatt képes volt előadni mindent, ami a fejében volt.
Ha ott volt és nem egy nemzeti színű szalaggal átkötött néhány bites memórián.
Végtére is örüljünk, mert az lesz a vége, hogy az egész csapat mehet Verdalóba.

Tisztelettel:
anonymand

trabant 2011.11.19. 12:35:40

"Hát, most láthatjuk, hogy milyen az, amikor a valóság nem ugyanaz, mint a realitás, láthatjuk, hogy nyugat csodálni fogja, mire képesek a magyarok, láthatjuk az ortodox gazdaságpolitika eredményeit."

A kormányrúdnál nem ortodoxnak, hanem unortodoxnak nevezték el az antitalentumok a magyar "gazdaságpolitikát". Az unortodox az ortodoxnak, a hagyományosan bevált gazdasági folyamatoknak pont az ellentéte. Az abszurditás siralmas eredménye a vége, ami a logikával is ellenkezik. Nyögjük is majd, száz évig.
süti beállítások módosítása