Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Ébresztő II. kerület, ébresztő Magyarország!

2011.11.15. 12:05 | balközép | 11 komment

Gratulálok Láng Zsoltnak, hiszen megnyerte a II. kerületi időközi választás első fordulóját. Bár már Láng a parlament tagja, ha november 27-én megnyeri a választást valaki mást juttat mandátumhoz... de, hogy kit, senki sem tudja...

A győzelem megérdemelt, hiszen Láng kormánypárti képviselő úr is részese annak a csodálatos kormányzásnak, amit az elmúlt másfél évben láttunk. Ez a munka folytatásra érdemes... sőt példaértékű.

Nem gurultak szét a gyógyszereim. Mert ez az üzenet. A focit gólra, a politikát meg mandátumra játsszák. Ha van gól, akkor jó a csapat és jól játszanak, ha van mandátum akkor csodálatos a kormányzás és ez a mandátum is az övék.

Lehet itt tüntetni... nemtetszikarendszer... meg lehet tölteni a főváros összes terét... és lehet kiabálni, hogy Orbán takarodj.... aztán jön egy időközi választás és a számok azt mutatják, hogy kérem nincs itt semmi baj. Fidesz 53 százalék... utána MSZP 24...

Mondok valamit. 2 év múlva, ilyenkor már a 2014-es választások kampánya fog ezerrel dübörögni. Itt az idő arra, hogy mindenki végig gondolja, hogy mi a realitás, illetve, hogy mit szeretne. Ha azt szeretné, hogy a kormány a helyén maradjon, akkor tök jó... sőt kedvezőbb nem is lehetne a Fidesznek ez az egész... ha pedig azt szeretné, hogy ez a kormány menjen és jöjjön egy minőségében más, akkor pedig el kell kezdeni barátkozni az MSZP-vel. Mert az Erzsébet híd lábánál még kormány nem bukott meg, csak a szavazófülkékben.

És persze lehet szeretni az LMP-t, mert cuki kispárt, meg mások is tök trendi kis aranyosságok. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag a média számára az MSZP-s jelölt nem is létezett, szavazatban az MSZP annyit kapott, mint a másik három ellenzéki párt együtt se.

Karácsony Gergely csöpögött online a médiából... index videó... atv riport... népszabadság riport és még ki tudja mi mindent kapott meg, amiről az MSZP-s jelölt álmodni sem álmodhatott. Mégis 10%-kal többet kapott.

Tessék már végre megérteni, az LMP-ből soha nem lesz váltópárt... mert fingjuk sincs róla mit kellene csinálni azért.

Jaaa és a nagy Karácsonyi ígéret: vissza kell lépni annak aki a rosszabbul szerepel. Gergő ezt te mondtad. Senki nem kért rá. Senki nem kényszerített. Ezt te gondoltad így. Mi változott? Az, hogy az LMP-ről kiderült, hogy képtelen nagypártá lenni. Akkor, pedig semmi gond, tessék mindenféle porhintés helyett betartani az ígértet. Valóban igazad van, nincs esély arra hogy Lángot megverje... az LMP... de azért mert Ti nem tudjátok ezt megcsinálni, az MSZP a Ti támogatásotokkal még képes lenne.

Nem én mondom. Egy Facebookon futó szavazás eredménye, ahol a kérdés az, hogy Karácsony visszalépjen- e Lévai Katalin javára. 747 ember mondja azt, hogy igen és 108 azt, hogy nem. Ne hogy már azt mondjátok, hogy a szocik Facebookon is erősebbek az LMP-nél... ennyivel?? Nem, ez az elvárás felétek, LMP felé.

De ne lépjetek vissza. Lassan nem lesz dolgunk egymással. Ennyi átverés után nincs miről beszélni. Hiteltelen politikai prostik vagytok. És ezzel a Fidesz szekerét toljátok... ezt sem én mondom.

Én bízom a II. kerületiekben az ott lakók bölcsességében. Látják a számokat. van esély arra, hogy a Fideszt legyőzzük. Ennek kettő peremfeltétele van: először is mindenkinek akinek a töke ki van el kell mennie szavazni, szólni ismerősöknek, barátoknak és rokonak. Facebookon, utcán, az iskolában mindenütt. A második, hogy mindenki egységesen a legerősebb ellenzéki jelöltett támogassa: Lévai Katalint. Ha megcsináljuk, akkor a Fidesz legyőzhető. Tudunk egy valódi erős jelzést küldeni a kormánynak. Ez most csak rajtatok múlik. Van rá 13 napunk, november 27-ig! Kezdjük el!


 

· 5 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr533384467

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Könyörgésem meghallgattaték 2011.11.17. 19:08:33

Az égiek (és az IMF) meghallották a fohászom. Bevallom őszintén, nem hittem, hogy ilyen hangos, ilyen messzire hangzó volt a tegnapi segélykiáltásom az IMF felé. Azt meg végképp nem hittem, hogy ilyen hamar meghallgatásra talál. Mindenesetre örülök, ho...

Trackback: Vége a szabadságharcnak 2011.11.16. 14:24:53

Eddig tartott, de elbukott. Hiába volt minden áldozat. Hiába adtuk oda önként és dalolva a magánnyugdíjunkat, hiába mondtunk le mosolyogva a béremelésünkről, hiába követeltük az ÁFA és jövedéki adó emelését, mindezek ellenére győzött az ellen! A legfri...

Trackback: Vége szabadságharcnak 2011.11.16. 13:56:11

Eddig tartott, de elbukott. Hiába volt minden áldozat. Hiába adtuk oda önként és dalolva a magánnyugdíjunkat, hiába mondtunk le mosolyogva a béremelésünkről, hiába követeltük az ÁFA és jövedéki adó emelését, mindezek ellenére győzött az ellen! A legfri...

Trackback: Ne szarozz: építs te is diktatúrát! 2011.11.16. 10:48:39

A bölcs vezetők tökéletessége megkérdőjelezhetetlen, ezért szeretnek téged. Mert te csak a népet szolgálod, döntéseid a javukat szolgálják, a hatalmad pedig felelősségteljesen és bölcsen gyakorlod....

Trackback: Ne szarozz: építs te is diktatúrát! 2011.11.16. 10:48:39

A bölcs vezetők tökéletessége megkérdőjelezhetetlen, ezért szeretnek téged. Mert te csak a népet szolgálod, döntéseid a javukat szolgálják, a hatalmad pedig felelősségteljesen és bölcsen gyakorlod....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naidefigyeljenekemberek 2011.11.15. 14:32:28

Két ordító egér, Inci és Finci megbeszélték, hogy itt az idő a macska torkába harapni.
Aztán a macska fújt egyet és az egérkék gyorsan visszabújtak a lyukaikba.

Inci gondolkozás nélkül elfelejtette,
hogy mit ígért F(emin)incinek a második támadás lehetőségére.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2011.11.15. 14:44:04

A kedves szerző olvassa el, mit nyilatkozott Gergő, utána pedig ne írjon butaságokat. Arról volt szó, hogy ha reális esély van az összefogással megelőzni Lángot, akkor a gyengébben szereplő lépjen vissza. 53-40 után szerinted van esély? Pláne ha a fideszhez hozzáadjuk a végszükségben bevethető 6 % jobbikost? 59-40, ember... gondolkozz el, kérlek.
Az is vicces, hogy azt írod, Gergőt futtatta a média. Az indexen mindenkiről volt szó, nem tudok statisztikát. TV-t nem nézek, így arról gőzöm sincs. No de legalább olyat ne írj, hogy Lévai nem kapott Népszabadság-riportot. Hiszen az egész visszalépés-téma az ottani KÖZÖS interjújukban jött elő!

Hegedűs_Imre 2011.11.15. 19:28:45

Én bm613-al értek egyet, hozzátéve, hogy ha ennyire pontatlanul emlékeznek megállapodásokra - előbb-utóbb senkivel sem tudnak szövetséget kötni. Az alábbiakat a lehetmas.hu-ra írtam, ahol ugyanezt kérte számon egy kommentelő:
Hegedűs Imre szerint:
2011. november 15. kedd - 18:24
Ha már itt kommentelünk erről:

én úgy tudom, hogy arról állapodtak meg: ha egyikük visszalépésével a másik esélyes lesz a mandátum megszerzésére, akkor az “egyik” visszalép…

Itt enyhén szólva sincs sok esély… Arról nem is beszélve, hogy egyetlen párt szavazói sem rabszolgák. Az LMP szavazótáborának egy része nemigen szavaz az MSZP-re. Ez is csökkenti a kevés esélyt.

Viszont a szavazótábornak ez utóbbi része esetleg ezért hátat fordíthat az LMP-nek… Mindez egy “veszett fejsze nyele” helyztben – egy olyan körzetben, ahol 1990 óta csak MDF-es és FIDESZ-képviselőt választottak.

Püspökladányban ugye FIDESZ-képviselőt választottak – ennyivel is kevesebb az esély a 2/3 lebontására. Ha valamilyen csoda révén Lévai Katalint mégis képviselővé választják – akkor mi van?

A 39%-ból elért 52%-os eredmény így is elég nagy pofon a FIDESZ-nek ilyen körzetben. Nagyjából ezt írtam a nol.hu-ra is, ahol ugyanezt ugyanilyen stílusban tömegek kérték számon – de azért néhány józan is akad…
Hegedűs Imre
EsperantoDebrecen@gmail.com

krausz2 2011.11.15. 19:38:38

Két szimpatikus ember két vállalhatatlan párttal.A /sötét/ zöld LMP-t a világon sehol
nem sikeres zöld politikával.A MSZ/m/ P meg 8 évig annyi kárt csinált, hogy miért felejtsék el a választók.Szóval marad a FIDESZ. Reméljük rendet csinálnak!!!
Szóval ez a két ember rossz helyen áll!
A többi párt az egy elmebaj. Ez ma Magyarország!

mindig igazamva 2011.11.15. 20:01:20

Emberek, lehet, hogy csak nekünk szar, de ott nem! Oda kell költözni, mert ott ezek szerint nem 450 Ft a gázolaj, nem 317 Ft az Euró, nem 27% az ÁFA! Vagy tiszta hülyék laknak arra fele, vagy több a jómódú a kerületben, mint a nyugdíjas,a rokkantnyugdíjas, a pedagógus, a vállalkozó, az egészségügyben dolgozó, a minimálbéres együttvéve? Szerintetek...?

pityipalkó 2011.11.16. 10:20:55

hát,ha lenne egy csöpp eszük akkor a 2. fordulóra minél több ellenzéki menne el és szavazna,de nem a fideszre. Az lenne az igazi pofon az önteltség ellenében.De hát Abszurdisztánban élünk..

Cogito.t 2011.11.16. 10:47:27

Úgy látom itt (is) csak egyik, vagy másik párt hívei vitatkoznak egymással. Mindegyik bizonygatja a maga igazát/"győzelmét" egy ÉRVÉNYTELEN szavazáson!! Röhej!!
Az senkinek nem homályosult bele az agyába, hogy a 61%, aki nem ment el szavazni, az mondott igazán véleményt??
Mégpedig azt, hogy a jelenlegi politikai garnitúrából egyikre sem kíváncsi, egyik mellett sem teszi le a voksát??
Mivel nincs reális, és normális alternatíva, így inkább nem szavaz!! Minek?? Változás nem történne!! Egyik 19, a másik eb!!
Persze, persze, most jöhet a zúgolódás, meg pfújolás!! Meg jöhetnek a hithű megmagyarázók és bizonygatók!!
Pedig elég csak megnézni az elmúlt 20 év történéseit és minden józan gondolkodású ember rájöhet, hogy a 61%-nak van igaza! Csak picit ki kellene húzni a fejüket a hitbéli pártjuk homokozójából!!
Igen, most jöhet a kérdés, nincs alternatíva!! Sajnos nincs!! Ez egy ilyen ország!! Abszurdisztán!!
De attól még nem kell egyik vagy másik kupacra szavazni!!!

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2011.11.16. 12:09:59

@Cogito.t: Az lenne a szép ha 80% nem menne el szavazni, mert nincs kire.
Viszont ezeknél a magyargyűlölő orbánimádó rohadékoknál bárki, illetve bármi jobb.
Ha egy döglött kutyát indítanának az orbanista féreggel szemben akkor arra kell szavazni.

Cogito.t 2011.11.16. 13:07:28

@orbánmentesítő: Szerintem meg el kéne jutni végre oda, hogy nem valaki/valami ellenében határozza meg magát valaki, hanem saját elképzelései/tervei alapján.
Persze a választói tudatosságnak/gondolkodásnak is el kellene jutnia arra, hogy nem feltétlenül hitből kell szavazni és a másik által mondottak nem mind ördögtől valók!
Persze ehhez gondolkodni kellene!!
Remélem, hogy a 61% - vagy annak jó része - a minden oldali kiábrándultsága mellett gondolkodik is!
Az "ezeknél bárki jobb lenne" alap szerintem csak kudarchoz és totál alkalmatlanok megválasztásához!!
Sajnos az is tény, hogy nincs alternatíva!
Számtalan a kerület/báros/ország vezetésére alkalmas embert ismerek, csakhogy ők alapból, a politikától való megcsömörlésből/irtózásból nem lennének hajlandók politikai szerepet vállalni!!
Azt meg már 20 éve látjuk, hogy a hozzáértőket/szakértőket nem engedik vezetői pozíciókba!!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.11.17. 19:16:25

@orbánmentesítő:

": Az lenne a szép ha 80% nem menne el szavazni, mert nincs kire. "

Kibővítem: Ha csak azok menének el szavazni, akik a zorbánékra szavaznak, akor 76 évig vernék a droidok a mellüket, hogy dehát a lángzsolti a másodikkerületben.... 99,86%!!!!

Reálisan: Láng nem rossz polgármester.

Orrokat befogni, és Lévaira szavazni.

dagy63 2011.11.20. 13:21:05

@Naidefigyeljenekemberek: Mi van veled ember? Lerí rólad a jobboldal cinizmusa és mélységes mély setétsége, ennél az inci-finci ócskaságnál csak egy Dakota mondás űberelhetné felül az elfogult gyökérségedet! Ha még mindig a "győzelmi" mámorban úszkálsz, az azt jelenti,hogy fizetett droid vagy.....................Tök mindegy, hogy ki-mi, csak ne a fidesz és neazorbánisták hőbörögjenek, ugye érted?
süti beállítások módosítása