Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Pistike, te még hiszel a Karácsonyban?

2011.11.14. 10:40 | Brendel Mátyás | 25 komment

Címkék: választás demokrácia lmp

 

Lehet Más a Politika? Egy fenét lehet más. Soha nem hittem, hogy az LMP alapjában más párt lenne, mint a többi. Bár el kell ismernem, azt nem gondoltam volna, hogy Karácsony Gergely ennyire a pofánkba tud hazudni. Hát tud. Nem lépett vissza. És persze megmagyarázza a bizonyítványát, de ez pont ugyanaz a pitiáner szánalmasság, amit Szijjártó Péter is tud.

 

 

Nem, ma Magyarországon Nem Lehet Más a Politika. Talán más országokban sem, de ez most nem annyira érdekes. Magyarországon nem lehet, mert például ott volt az a 10000+ szavazó, aki még mindig a Fideszre szavazott, meg igazából egy olyan jelöltre, akit meg se neveztek, mivelhogy nem Láng Zsolt fog beülni abba a székbe, amelyre szavaztak. És ott van sok tízezer lakos, aki meg nem ment el szavazni, mert még mindig nem tudja felemelni a lusta fenekét ahhoz, hogy megtegye azt a minimálisat, amit megtehet az ország érdekében.

Jó, tudom, azért nem szavaztak, mert egyik rosszabb, mint a másik, de azért a legkisebb rosszra még mindig fontos volna leszavazni, és akár 5 különböző rossz párt is jobb a Parlamentben, mint egy kétharmad. Tehát szimplán a legkisebbre is racionális szavazni. Még mindig jobb, ha több pártnak kell egyezkedni, mint ha egy csinálja a maga hülyeségét. Két hülye okosabb, mint egy.

És jó tudom, Karácsony Gergely azt mondta, hogy akkor lép vissza, ha olyan helyzet van. És persze a Fidesz megverte az LMP és MSZP jelöltjét együttesen is. Mert együttesen sem lett volna több, mint negyven százalék. De ez az a helyzet, amikor optimizmussal, összefogással el kéne vinni azt a sok bizonytalankodó, lusta szavazót a második fordulóban szavazni! Ez az a helyzet, amikor a Fidesz pocsék politikáját ki kéne használni, amikor egy jó kampánnyal nyerni lehet. Ha az LMP erre nem képes, ha ilyen tutyi-mutyi banda, akkor mi a fenét akarnak a politikában?!

És Nem Lehet Más a Politika Magyarországon, mert a politikusok is emberek, közülönk kerülnek ki. A mindennapi emberek legtöbbje szintén megbízhatatlan, ígérget, nem tartja be, hazudik és csal. Csalja például a feleségét, nem megy el a megígért randira, nem csinálja meg azt, amit megígért, és hazudik a feleségének arról, hogy hol volt, meg hasonlók. Ezt csinálják a közemberek, miért lennének a politikusok jobbak?

Azért, mert a politikusoknak van valami tesztjük, van valami diplomájuk? Nem, nincs, nem kell hogy legyen. Senki nem válogatja ki őket, nem válogatott emberek ők. Közülünk kerülnek ki. Azok lesznek politikusok, akik politikusok akarnak lenni, és megélnek a politika mocsarában. A tisztességes, értelmes embereknek ebben a mocsárban pedig nincs több esélyük. Mert a politika mocsarában ugyanaz a taposás megy, mint a mindennapi életben, a munkában, a cégekben.

Vagy talán igaz az, hogy a választókban legalább annyi bölcsesség lenne, hogy a jelöltek közül az okosabbat, tisztességesebbet válasszák ki? Ugyan már, hogy lenne! Nem is ismerik a jelöltet. Most láttuk, hogy akár úgy is szavaznak jelöltre, hogy meg sincs nevezve. Az LMP legalább megnevezte, mi lesz Karácsony helyett (húsvét:), de mi értelme ennek? Mi mást mutat ez is, mint hogy a szavazók nem ismerik a jelöltet? Mit mutat az, hogy ezt meg lehet csinálni a szavazókkal? Hogyan válogatnák akkor ki a szavazók a tisztességesebbeket, okosabbakat?

Ha nincs pozitív szelekció, akkor pedig a politikusaink ugyanolyan eloszlást fognak mutatni, mint a közemberek: sok tisztességtelen, buta ember, és néhány tisztességes és néhány okos. Ennyi, ezt kaptuk, ezt érdemeltük.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr293378185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slamx 2011.11.14. 11:00:46

"És ott van sok tízezer lakos, aki meg nem ment el szavazni, mert még mindig nem tudja felemelni a lusta fenekélt ahhoz, hogy megtegye azt a minimálisat, amit megtehet az ország érdekében."
Na ne hogy már az legyen a hülye, aki nem száll be a "játékba" és nem próbál hosszan gondolkodni azon, hogy szar1, szar2, szar3 vagy szar4 jelölt közül épp melyik kevésbé szar...!:(

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.11.14. 11:10:47

@slamx: ott van a cikkben, hogy miért jó a legkisebb rosszra, vagy miért jó a leggyengébb szarra is szavazni. nem fogod fel. igenis te is hülye vagy.

a játékban pedig nem lehet nem benne lenni. nincs a Földön olyan hely, ahol ne lenne állam feletted. választani azt választhatod, hogy te is részt veszel a döntésben, vagy mások döntenek helyetted. ha az utóbbit választod, akkor igenis te vagy a hülye.

slamx 2011.11.14. 11:28:08

@Brendel Mátyás: Kedves Mátyás, én nem hülyéztelek le, de ha ettől boldogabb vagy, akkor a jó kur*** ******t!:)
Ne köszönd, jó szívvel adtam!:)

A 2/3-ot nem én hoztam össze, majd lebontja aki felépítette.;)
És hiszem, hogy többet jelentene, ha szar1 vagy szar2 közötti választás helyett az érvénytelen szavazatok száma lenne a legmagasabb. Ha egy választáson az az eredmény jönne össze, hogy:
szar1. 10.245 szavazat
szar2. 5.179 szavazat
szar1. 2.811 szavazat
érvénytelen szavazat 21.549

Mert ha azért mert szar1 nagyon szar szar2-re szavazol, szar2 el fogja hinni, hogy Ő nem szar, ha nem gyémánt, ami beragyogja Magyarországot. (Lásd Fidesz 2/3)
Abból talán értenek, ha a szavazók bemennek szavazni és áthúzzák a szavazócédulát és úgy dobják az urnába. Mert az is szavazás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.11.14. 12:18:23

@slamx:

elég nyilvánvaló, hogy ha három kb ugyanúgy szar pártra kell szavazni, akkor a legjobb megoldás ez:

szar1. 10.245 szavazat
szar2. 10.245 szavazat
szar3. 10.245 szavazat

mert ilyenkor nincs kétharmad, és mert ilyenkor valamiféle koalíciót kell kötni, és mint mondtam, két jülye egy picit okosabb, mint egy, hiszen ha két hülye egyetért valamiben, akkor az már mégiscsak valószínűbb, hogy igaz. mert ugye a hamishoz mindkét hülyének ugyanabba az irányba kéne tévednie, ami kevésbé valószínű, mint az, hogy egy hülye téved.

ehhez meg a hülye nemszavazóknak le kell szavazniuk arra, amelyik éppen hátrányban van.

neked nagyon hülyének is.

emellett az érvénytelen szavazatok meg a nem szavazók aránya totál mindegy, semmilyen következménye nincsen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.11.14. 13:17:28

@slamx: 1) a hülyézés és az anyázás nem ugyanaz a kategória. tekintve, hogy a hülye voltodra vannak érveim.

2) "A 2/3-ot nem én hoztam össze"

a nemszavazók is összehozták. ha pk leszavaztak volna a leggyengébbre, akkor legalább nem lenne kétharmad.

"És hiszem, hogy többet jelentene, ha szar1 vagy szar2 közötti választás helyett az érvénytelen szavazatok száma lenne a legmagasabb. Ha egy választáson az az eredmény jönne össze, hogy:
szar1. 10.245 szavazat
szar2. 5.179 szavazat
szar1. 2.811 szavazat
érvénytelen szavazat 21.549"

semmit nem érsz vele. ugyanúgy kétharmadot kapna a legerősebb párt (a mostani rendszerben).

"Mert ha azért mert szar1 nagyon szar szar2-re szavazol, szar2 el fogja hinni, hogy Ő nem szar, ha nem gyémánt, ami beragyogja Magyarországot. (Lásd Fidesz 2/3)"

hülye vagy.

1) amiatt, mert azt hiszed, hogy a Fidesz a kisebbik szar
2) és amiatt, mert kifejezetten nem a legerősebb melletti, hanem a gyenge melletti szavazásról beszéltem.

diszlexiás majom vagy, ember.

"Abból talán értenek, ha a szavazók bemennek szavazni és áthúzzák a szavazócédulát és úgy dobják az urnába. Mert az is szavazás."

szerintem Orbán attól nem hatódik meg, hogy sok érvénytelen szavazat lesz. ismét nagyon hülye vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.11.14. 13:24:03

@slamx: egy dolgot tudok. a Fidesz kétharmadot kapott. hogyan kapott kétharmadot?

1) 2,7 millió szavazó rájuk szavazott
2) kevesebb szavazó szavazott ellenük.
3) sok millió szavazó nem szavazott

hogy lehetett volna a Fidesznek nem kétharmada?

ha 1) nem szavaz a Fideszre, vagy ha 3) szavaz ellene.

2) felelős, hibás és hülye emiatt nem lehet, mert ők a Fidesz kétharmad ellen tettek.

1 és 3 felelős, hibás és hülye, mert ők tehettek volna ellene, de nem tettek.

namost az 1 csoportot nehéz meggyőzni,egy részük egyébként is átment a 3-as csoportba, szóval inkább őket gondolom meggyőzni, hogy mekkora hülyék, és ne folytassák ezt.

márta)) 2011.11.14. 14:09:58

Az a hatalmas nagy probléma, hogy a társadalom egy hatalmas csoportja, még csak a napi politikai események értelmezéséhez sem nőtt fel.
Még náluk úgy látszik mindig az igérgetések, a visszamutogatások politikája a nyerő.

A másik a magyar politikai "elit " is olyan, amilyen. Értem ez alatt, hogy a szocialisták elvesztegettek egy évet, az LMP. pedig még most sem tudja talán azt sem, hogy valójában milyen politikai irányvonalat képvisel.

Azt nem igazán tudom megitélni, hogy a szocialisták jelöltje a legjobb választás" volt e.

márta)) 2011.11.14. 14:10:35

. Ennyi, ezt kaptuk, ezt érdemeltük."

Na. Én nem.

2011.11.14. 17:29:00

Ez a tipikus sértődött szoci blogposzt, mert nem jött be a csoda és Karácsony tartja magát az ígéretéhez, miszerint - lassan írom, hogy te is megértsed, Matyi - akkor lép vissza, ha van reális esély.

Amit te kavarsz itt, az nem reális esély, hanem csodavárás. A nem szavazó 60% egyrészt nem jönne el a második fordulóra sem, másrészt egy közös jelöltre kevesebben szavaznának, mint külön-külön, harmadrészt semmi bizonyíték nincs arra, hogy a 60%-ban többségben lennének (méghozzá nem kis többségben) lennének az ellenzékhez húzók.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.11.14. 19:16:50

@iii:

szerintem a közös jelöltre többen mennének el szavazni, ugyanis a szavazási hajlandóság egyik fontos eleme az, hogy van esély.

de ha Karácsony szerint nincs, akkor mi értelme a második fordulónak? vissza lehet lépni a Fidesz javára, és kész. ennyivel is csökkentenénk az állami kiadásokat. ki lehet osztani télen meleg kajára a hontalanoknak. .

2011.11.14. 20:59:12

@Brendel Mátyás: Három okot is leírtam, miért nincs esély. Közismert tény, hogy a szavazók csak egy része hajlandó a másik pártra szavazni, a többi el se megy. Politológiai 1x1. Ezt nem pótolja semmiféle esély.

A másik, amit írsz, egy komplett marhaság. Választás mindenképpen lesz, a Fidesz javára meg miért mondana le Karácsony? De ha Lévai is és a másik 2 is hajlandó erre, akkor semmi akadálya.

A harmadik, hogy nincs közös jelölt.

A negyedik, hogy már a Fidesznél is rájöttek, az "egy a tábor, egy a zászló" logika nem működik és ha működne, az duális rendszerhez vezetne, ami káros.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.11.14. 23:44:00

@iii:

"Közismert tény, hogy a szavazók csak egy része hajlandó a másik pártra szavazni, a többi el se megy."

Nem közismert. Explicit koalíciók esetében nagyon is tud működni a dolog. Volt már rá példa.

"A másik, amit írsz, egy komplett marhaság. Választás mindenképpen lesz, a Fidesz javára meg miért mondana le Karácsony?"

Mert mint mondtad, semmi esélye.

"A negyedik, hogy már a Fidesznél is rájöttek, az "egy a tábor, egy a zászló" logika nem működik és ha működne, az duális rendszerhez vezetne, ami káros."

Az egy a tábor egy a zászló elve akkor nem működik, amikor a nagy párt erőszakosan be akarja kebelezni a kisebbiket. És a LISTÁS szavazáson bukott meg, nem az egyéniben. Egyéniben az MDF szavazók nagyon szépen átszavaztak a Fideszre akkor, amikor erről megegyeztek.

Politikai 1x1.

De a legnagyobb effektus az azon emberek tömegei, akik azért nem mennek ki szavazni, mert nem látnak esélyt, és az esélytelenség legnagyobb faktora az összefogás hiánya.

Pont azért nem látnak esélyt, mert az MSZP és az LMP egyedül esélytelen a Fidesz megverésére. Együtt esélyük lehet, és ha ezt sikerül elhitetni a szavazókkal, akkor meg is van az esély. Ez egy önbeteljesítő koalíció lehetne.

Az ilyen önbeteljesítő effektusok miatt a hülye elemzéseid eleve marhaságok, mert pont ezzel nem tudsz számolni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.11.14. 23:45:24

@iii: De mondom, ha igazad van, akkor sincs igazad, mert egyetlen politikai párt sem mondhatja ki azt, hogy "akár fel is akaszthatjuk magunkat". Aki ilyet mond, az fel is akasztotta magát.

Meg lehet nézni, Karácsony mennyit fog kapni a második fordulóban. Egyjegyűre tippelek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.11.14. 23:47:17

@iii: Ritka az olyan párt, amelyik egy 40-50 százalékos állásnál választás előtt feladja. Ilyen ritka hülye csak az LMP tud lenni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.11.15. 10:46:40

@iii: "sértődött szoci blogposzt"

ha figyelmesen elolvasod a postot, akkor megláthatod, hogy még véletlenül, még tudat alatt sincs benne semmi az MSZP mellett. ha figyelsz, még kritikát is találhatsz benne. de az olyan felszínes hülyének, mint te, az ilyesmi nem tűnik fel. első ránézésre elkönyveli "sértődött szoci blogposztnak", mert ezzel az előítélettel jött ide.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.11.15. 13:05:26

@iii: azt sem, szokás feladni. kilóg a lóláb.

márta)) 2011.11.15. 19:17:38

Nem, ma Magyarországon Nem Lehet Más a Politika."

Pedig.Igen! Lehetne más a politika nálunk, ha a politikai elit nem lenne olyan, amilyen. ) No és persze a nagybetűs nép is lehet nem másmilyen :)
Az, hogy nevezett megnyerni látszik az időközi választást, mégy egyáltalán nem biztos, hogy országos jelenség lenne.
Más lenne a helyzet, ha egy elmaradottabb, szegényebb kerületben, városban, településen lett volna választás.
A polgármester választásnál egyébként azt is nézi a választó, hogy tett e valamit, vagy nem tett az adott helyért".
A győzelem - vagy vesztés) egyáltalán nem azon múlott, hogy a Karácsony G. visszalépett e vagy sem.)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.11.16. 13:41:22

@iii: nem idnul a 40-60-on, mert esélytelen, de indul a 15-85-őn, mert az esélyes.

bazdmeg, neked sem osztottak 80-nál nagyobb IQ-t, meg Karácsonynak sem.

márta)) 2011.11.16. 21:01:54

Tisztelt @iii

Te még hiszel az LMP-ben) abban, hogy valaha is meg fog erősödni, és meg lehet majd végre tudni milyen politikai irányvonalat követ??
Ne viccelj már.

2011.11.25. 11:30:19

@márta)): Mindig is lehetett tudni, milyen politikai irányvonalat követ. Zöld, ökopolitikai irányvonalat. Akit érdekel, megtudhatja.

Igen, hiszek benne, hogy meg fog erősödni.
süti beállítások módosítása