Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán utolérte Lukasenkót, a cél Észak-Korea

2011.09.17. 06:00 | Brendel Mátyás | 15 komment

Címkék: demokrácia orbán viktor lukasenko diktatúra tüntetések

Lukasenko, Putyin és Orbán megy a kelet felé vezető úton. Az Urálban a hegy tetején szemléli őket két jobbikos, szkíta vadász. Megszólal az egyik: Szerinted melyikük ér előbb Észak-Koreába?

***

Még tavaly, év végén írtam arról, hogy Orbán Viktor lukasenkói útra lépett a diktatúra felé. Emlékszem, akkor hőbörögtek a fideszes olvasók, hogy mit riogatunk itten. Hosszú hónapok teltek el, és azóta Orbán sok alávaló, durva, buta dolgot tett, de ezek közül itt most csak a diktatúra építését emelem ki. A már decemberben előrelátható médiatörvény életbe lépett. A fidesznyikes hőbörgés megint arról szól, hogy ugyan már, mi baj történt? Hát elfoglalták az MTV, és félig az index.hu-t. Kis lépés ez Orbán Viktornak, elég nagy baj ez az emberiségnek. Mármint a magyar emberiségnek, a zembereknek. A törvény élesítve van, hogy még hol, és mikor veti be a Führer, nehéz lenne kiszámolni, és azt is, hogy kit hogyan talál meg.

A Tákolmányról írtam már eleget, nem is ragozom. Annyit említek, hogy még ez is csak egy repülő nehéz kő, január elsejétől fogják a zemberek meglátni, hogy amit mondtunk, mennyire igaz, vagy akár még rosszabb is lehet.

Sokak elképzelésénél egész biztosan rosszabb lesz, mert például tegye a szívére a kezét az olvasó, gondolta volna, hogy a Viktatúra majd be fogja tiltatni a tüntetéseket?! Ugye, hogy nem? Persze mi sejtettük. Mi mondtuk, hogy ebből diktatúra lesz.

A puhatolózás a kínai látogatáskor elszabotált Tibet melletti tüntetések voltak. Arra nem sokan kapták fel a fejüket, ilyen önzőek a zemberek: Tibet, ugyan már, kit érdekel. De lehetett sejteni, hogy ez csak a szokásos Orbánus tapogatózás, és íme, ma már azt is megéltük, hogy Orbán államának rendőrsége betiltja a tüntetéseket. Nem is egyet, hanem sorozatban.

Schiffer András mondta nemrég egy riportban: "A demokrácia végéről addig nem nagyon lehet beszélni, amíg megvan a lehetősége annak, hogy a jelenlegi mamuttöbbség demokratikus úton eltávolítható. Ennek az esélye még adott. "

Hát, "kedves" Schiffer András, csak szólok, most már lehet beszélni arról a diktatúráról, nagyon ideje volna beszélni. Addig beszélj, amíg még beszélhetsz, mert nemsokára ezt sem lehet! Egyébként is, valószínűleg minél inkább diktatúra lesz, annál inkább lesz már késő beszélni róla.

Nem tudom, mit gondolt Schiffer, amikor ezt a szánalmasan vagy aljas módon tutyi-mutyi szöveget mondta. Mert én azt igazán nem tudom elképzelni, hogy Schiffer András majd a diktatúrában feltör a barikád tetejére, és a golyózápor közepette a Parlament ellen vezényli az LMP-s partizánokat. Szóval talán addig kellett volna beszélni a diktatúráról, amíg még demokrácia volt, illetve most kellene, mert beszélni talán még lehet. Tüntetni már nem. Tehát arról kellene beszélni, hogy akkor mégiscsak ki kéne menni az utcára, a tiltás ellenére.

Ma a Fideszes állam rendőrsége betiltja a tüntetéseket. Az az álszent, kétszínű Fidesz, amely 2006-ban diktatúrával riogatta a népet, és amely kordont bontott. Van pofájuk hozzá. Azóta már sokszor használtak ők is kordont a Parlament körül. És akkor elmagyarázom, hogy miért volt 2006-ben demokrácia, és miért van most diktatúra. 2006-ban a Kossuth-téren egy hónapig tüntethetett a tömeg, az a tömeg, amely összevizetle a teret, amelynek engedélye sem volt a tüntetésre. Az a tömeg, amelynek egy része megostromolta a tévészékházat, barikádokat emelt Budapest utcáin, kirakatokat tört be, kukákat gyújtogatott fel.

Ezt a tömeget végleg akkor oszlatták fel, amikor egy fontos nemzetközi esemény tőszomszédságában fegyvereket találtak náluk. Ekkor oszlatták fel az engedéllyel nem rendelkező, engedélyt nem is kérő tömeget. Ez a tömeg eközben elkötött egy tankot, és megint barikádokat emelt és gyújtogatott. A 2006-os oszlatás törvényes volt, és demokratikus. Akkor is, ha voltak egyedi túlkapások, mert az egyedi rendőrök vitték túlzásba a dolgot, nem a rendőrparancsnokság szegett törvényt.

Ma viszont a rendőrparancsnokság szeg törvényt, ugyanis a rendőrségnek kutya törvényi kötelessége tudomásul venni a tüntetést, és biztosítani azt. Semmiféle betiltásra nincsen joga.

Miért fontos ez a különbség? Azért, mert 2006-ban a rendőrség nem szisztematikusan rombolta a demokráciát (a zavargók inkább). Pár ember ellen elkövettek sajnálatos dolgokat, de ez nem rombolta a demokráciát. Ebből nem lett rendszer, ettől még később is voltak tüntetések, a demokrácia egésze nem vesztett 2006-ban semmit. 2006-ban az emberek tüntetéshez való joga nem foszlott szét, hiszen utána számtalanszor tüntettek. Például soha egyetlen Fidesz gyűlést nem oszlatott fel a rendőrség akkor sem, és utána sem. (A Fidesz gyűlésnek rég bejelentett vége volt, mire az Astorián oszlattak)

Ma viszont az embereket a tüntetéshez való jogától fosztják meg. Ki kell mondani, demokratikusabban éltünk nyolc évig. Sőt, demokratikusabban éltünk húsz évig. A 2006-os visszaélések során elszenvedett sebek be tudnak gyógyulni. De a tüntetéshez való jogot mikor szerezzük vissza Orbántól?!

A demokrácia nem akkor kerül veszélybe, amikor randalírozást oszlatnak fel, nem is akkor, amikor egy-két rendőr visszaél a helyzetével. Ilyen előfordul jobbfajta demokráciákban is, sőt, az, hogy az állam védi a rendet, egyenesen szükségszerű a demokráciához. A demokráciának akkor van vége, amikor a bejelentett tüntetéseket kezdik el betiltani. Ezt mondja a józan ész, és a nemzetközi példák is, mint Kína, Oroszország, az arab diktatúrák és forradalmak.

A cikk címe az, hogy Orbán utolérte Lukasenkót. Ezekben a napokban érte utol. Mert Fehéroroszországban is vannak választások, és vannak pártok is. De ezek a pártok nem rendelkeznek erős médiával. Magyarországon az ellenzék szintén gyenge médiával rendelkezik. A Fidesz mellett van az Echo, a HirTV, az MTV is. A Fidesz mellett van a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap, és a legfontosabb ellenzéki portált, az Indexet félig elfoglalták. Csak idő kérdése, hogy mikor foglalják el teljesen.

A Fidesz a választási rendszert is manipulálja, ezzel is az ellenzéket gyengíti. Minden úgy van, ahogy Fehéroroszországban, és ma már a betiltott tüntetésekkel teljesen utolérte Orbán Lukasenkót.

Fehéroroszország stagnáló ország, Európa szélén van, nem tagja, és soha nem is lesz tagja az EU-nak. Fehéroroszország benne ragadt a keleti despotizmusban, Európa legdespotikusabb állama Oroszországgal együtt. A napokban Magyarország felzárkózott hozzájuk. Gazdaságilag is, politikailag is. Nem is titokban, hiszen Orbán Viktor nyíltan mondja, hogy kelet felé orientálódik. Mind gazdaságilag, de mint látjuk, jogállami kérdésekben is. Kizavarja az országból a nyugati bankokat, a nyugati befektetőket, Kínával kokettál, gazdasági sagnálást hoz létre. Az EU-val nyíltan szembe fordul, és ha kell, simán ki is fog lépni belőle.
 

Nem hiszitek? Amit egy éve, két éve jósoltunk, Orbán mindezt megcsinálta. Ideje volna már elhinni, hogy folytatni is fogja. Repül a nehéz kő, ki tudja, hol áll meg. Talán Kínában? Szíriában? Észak-Koreában?

Nem engedhetjük ezt meg! Ki kell menni százezreknek és millióknak! Ki kell menni tüntetni akkor is, ha nem engedélyezik!  Ki kell menni akkor is, ha ellógtok a munkahelyről, ha utazni kell, ha nem érnétek rá, ha fáradtak vagytok, ha nincs kedvetek! Mert jobb ma egy ellógás, egy buszjegy kifizetése, mint holnap egy Észak-Korea! Az életünkről van szó, az elkövetkező évtizedekről.

ELÉG VOLT! Elég volt ebből az elmúlt húsz év

leginkább HAZUG,

leginkább NÉPNYÚZÓ,

LEGBÉNÁBB

és DIKTÁTOR

kormányából! Ha nem akartok holnapután Észak-Koreában ébredni, akkor még ma menjetek ki az utcára tüntetni!

TUNÉZIÁBAN,

EGYIPTOMBAN,

LÍBIÁBAN

ezt nem engedték meg a hatalomnak. Mi miért engedjük? Miért hagytuk, hogy így legyen?!

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr983232970

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hazugságország: mix 2011.09.18. 11:46:01

2010: Orbán Viktor szerint jelentős adócsökkentésre van szükség. A gazdaságot pénzhez kell juttatni, hogy a pénzügyi válság ne csapjon át reálgazdasági válságba, ne szűnjenek meg a munkahelyek. Magyarország adócsökkentés nélkül nem tud elindulni a növe...

Trackback: Isten óvja Magyarországot! 2011.09.17. 16:49:03

Mert másra már nem számíthatunk.Tudom, hogy Pártunk és Kormányunk most jelentette be a 2012 évi Országvédelmi Költségvetést. Ennek ellenére félek. Illetve dehogy ennek ellenére, pontosan ettől félek! Sajnos rohamosan öregszem. Érzem a csontjaimon, az í...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elvisz Prézli boulevard 2011.09.17. 07:43:54

Ne túlozzunk kéremszépen!
Majd ha Martens bácsi is azt mondja, hogy diktatúra, akkor kezdhetünk félni...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.17. 07:55:29

@Elvisz Prézli boulevard: Pató Pál urak mindig csak holnaptól akarnak félni. Ők ilyenek.

Elvisz Prézli boulevard 2011.09.17. 08:00:04

Jól van, csak vicceltem.
Hétvége van, vagy mi a szösz...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.17. 08:06:21

@Elvisz Prézli boulevard: Hétközben meg munka van, akkor azért nem érsz rá félni, ugye?:) Tiszta Pató Pál.

farcsika67 2011.09.17. 10:12:31

IGAZAD VAN, FASZA GYEREK VAGY, HOGY EZT ÍGY LEÍROD. DE FÉLEK, A MAGYAR TÚL GYÁVA ÉS KÉNYELMES AHHOZ HOGY KIMENJEN AZ UTCÁRA. EZT CSAK ORBÁN ALATT TETTE MEG, MERT FELKORBÁCSOLTA AZ INDULATOKAT. MA KI TESZI EZT MEG? ADDIG MARAD A KÖZÖNY, FÁRADTAK AZ EMBEREK, MEG AZ ÁLLÁSUKAT IS FÉLTIK. NINCS HAGYOMÁNYA A SZABADSÁGSZERETETNEK. PEDIG CSAK 1SZER KELLENE MEGTENNI. 3 NAP ALATTT SZÉT LEHETNE EZEKET ZAVARNI A BÚS PICSÁBA. DE KI JÖNNE UTÁNA? TUDSZ VKIT? SZÓLJ BÖLCS VEZÉREM.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.17. 11:03:51

Orbán helyett a Jobbikon kívól bármi jobb. Jobb egy Orbán nélküli Fidesz, jobb egy Fidesz-valami koalíció. De a legjobb egy MSZP-LMP koalíció. Én tudom, hogy ezek se tökéletes pártok, de JOBB lenne.

Bandibacsi34 2011.09.17. 11:25:38

Na mi ez a szerecsenmosdatas 2006-rol? Az is engedely nelkuli tuntetes volt. Ja hogy a jobboldalnal volt ver a p..ban? Ha az Mszpseknek nincs az egyeni szocproblem.

Bryan élete 2011.09.17. 13:50:14

Én a nagy tüntetések idején még ott laktam a parlament közelében és a szívem szakadt meg, azért hogy mit meg nem engedett magának a csőcselék, mert az volt, saját szememmel láttam minden nap, nem a híradóból. Mi tényleg fásult faszok/picsák vagyunk. De ne felejtsétek, hogy a múltb an nekik ott volt a jobbik, aki kiválóan előkészítette MINDIG a terepet a fidesznek, ő volt az előzenekar, orbánnak meg a zembereinek már csak nagy dumát kellett levágni és gyorsan hazamenni. Igaz, a bunyót is a jobbik kapta, de ezért biztos megvolt és megvan mai nap is a jutalma. Most - ennyi gazság elkövetése ellenére, miért nem mennek törni-zúzni. Mi tetszik nekik ennyire az eddig elkövetett nyomorításokban, hogy egy szavuk sincs ? Ennél sokkal kevesebbért is hagyták magukat agyonverni. Attól nem félek, hogy a baloldal egy Bajnaival ne tudna hirtelen összeállni, ha hirtelen szükség lenne rá, és amit remélek ebben az esetben, jól meg is tudná válogatni a munkatársait. Szerekes, Lampert, Szili, stb. konyec. De tényleg, emeljük fel a seggünket és MENJÜNK! Különben megérdemeljük a sorsunkat.

márta)) 2011.09.17. 14:35:24

"Lángoktól ölelt" Budapest – a zavargások helyszínei 2006-ben"

2006. szeptember 17-én, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde kiszivárgásának napján az esti órákban terjedt el a hír a neten: tüntetők gyülekeznek a Parlament előtt. Este tíz órakor a többezres, jobbára hétköznapi Fidesz-szavazókból álló tömeg már a következő évek legmeghatározóbb rigmusát skandálta: „Gyurcsány, takarodj!”

A Kossuth téren a következő napokban egzotikusabbnál egzotikusabb szervezetek alakultak és jelentek meg, amelyek csaknem naponta váltottak rendszert.

Az Országház előtt csakhamar valóságos sátortábor alakult ki, mígnem a rendőrség az október 23-i ünnepség előtt műveleti területté nyilvánította, lezárta és kordonokkal vette körül a teret.

Mivel a Kossuth tér hetekre az ország legnagyobb vécéjévé silányodott, 25 millió forintot kellett költeni a rendbetételére, egyebek mellett a talajt is ki kellett cserélni.
A rendőrségi kordont – gerillaakció keretében – először a Fidesz-frakció bontotta el 2007 februárjában, ám a kerítés még aznap újra állt. A rendőrség végül márciusban bontotta le a teret körülvevő kordont."

hvg.hu/itthon/20110916_zavargasok_helyszinei_budapesten#rss

Forró őszt jósolnak)
Az országban van politikai hangulat és helyzet" is. Nem is akármilyen, hanem rossz.
Csak remélni tudom, hogy nem ismétlődik meg az ami 2006-ban történt, - annak ellenére , hogy a szakszervezetek békés tüntetését betiltotta a kormány.
Nem árulok el titkot, hogy az erőszakra, erőszak szokott a válasz lenni. )
(Igaz, most talán nincs szél")?

márta)) 2011.09.17. 14:42:31

Őszöd 2.0: Gyurcsány belebukott, mások túlélik a káromkodást"

hvg.hu/vilag/20110902_berlusconi_szaros_orszag#rss

Ja! kérem szépen. ez iit egy másország.) Az a legnagyobb probléma, hogy a társadalom egy hatalmas csoportja még fel sem nőtt a napi politizáláshoz sem.
Sokan, de nagyon) egyoldalúan látják, értelmezik. (de még talán az is nagyon nehézkes.)
:))

márta)) 2011.09.17. 14:57:00

Hemzseg a belső ellentmondásoktól a BRFK gyakorlata a demonstrációk engedélyezése vagy megtiltása kapcsán, ennek legújabb példája a szakszervezeti demonstrációk kérelmének elutasítása is. A hvg.hu-nak az MSZOSZ alelnöke azt mondta: így-vagy úgy, de demonstrálnak majd."

hvg.hu/itthon/20110916_brfk_szakszervezet_tasz#rss

„Én nem emlékszem, hogy ilyen előfordult volna a BRFK gyakorlatában. Mindig korrekt volt a viszonyunk velük, ha bejelentettünk egy demonstrációt, akkor egyeztettünk, legfeljebb egy-egy kisebb útvonal módosítást javasoltak, amit mindig elfogadtunk” – mondta a hvg.hu-nak Hernádvölgyi Andrea, az MSZOSZ alelnöke."

Nem lenne szabad erőszakkal betiltani a békés, előre bejelentett tüntetéseket.
Van rá példa, nagyon sok, rossz példa, -egy picike szikra is elég -( amikor hatalmas feszültségek halmozódnak fel ) - , hogy az "alvó elmék feléledjenek.

menőmano 2011.09.17. 15:13:52

Brendel Mátyás!

Totálisan jókat írsz!

************
************

Ez a sok csillag a Tiéd!!!

:)))))))))))

menőmano 2011.09.17. 15:19:37

Én azért nem szeretnék Libiát!!!

Akkor azt mondanám, hogy ) Félek. de nagyon.

:))

Nem értem a betiltást". A szakszervezetek, a tüntetők, most, biztosan nem akarták /akarják a Kossuth teret valamiféle "főzőverseny" helyszinéül használni, sőt még WC.-nek sem.

Totálisan nem értem. Nem értek én már semmit, de semmit.
Hm?

:)

hegyilány 2011.09.20. 08:13:20

Orbán nem fogja kitölteni a négyéves ciklusát – véli Lengyel László"

2011-ben a növekedés lassul, 2012-ben nulla lesz. A ciklus elején egy súlyos betegséget kellett volna kezelni, ehelyett folyamatosan apró sokkokkal megöli a beteget. Ezt négy évig nem lehet kibírni, nem volt ilyen kormány – húzta alá Lengyel.

A 2014-es megoldás vagy egy radikális robbanás lesz, ha addig eljutunk robbanások nélkül, vagy egy kerekasztalos tárgyalás lesz. Csakhogy ez utóbbira azért csekély az esély, mert a kormány nem tárgyal senkivel – jövendölt a közgazdász."

hvg.hu/itthon/20110919_lengyel_laszlo_orbankormany_gazdasag

Hm. Kemény szavak. Nagyon kiváncsi vagyok.
az biztos, hogy "helyzet" van, s nem jó) rossz.
süti beállítások módosítása