Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Fidesz.hu, 2009: Nem az Áfa emelésre!

2011.09.16. 19:18 | balközép | 10 komment

Címkék: fidesz fidelitas 2009

2009-ben még ellenzékben a Fidelitasnak jutott az a szerep, hogy elutáljon egy ÁFA emelést... Igaz, az nem teljes körű volt, hisz csak a mobil és informatikai piacra vonatkozott. De ebből összetették akkor a nemzet halál víziót. No de itt a teljes 2009-es hír a fidesz.hu-ról!


A Fidelitas Informatikai Kabinete határozottan elutasítja az ÁFA 5%-pontos emelését, mert az feleslegesen okoz újabb plusz terhet a lakosság számára - különösen az internetet és mobiltelefont gyakran használó fiatalok körében.

A felnövekvő generációknak ezek a modern kommunikációs eszközök már életük szerves részeivé váltak és a hazai információs társadalom építése szempontjából is kiemelkedő fontosságúak. A kormányzat intézkedései miatt az uniós szabályozás ellenére a külföldi nyaralások során is aktívan mobilozó fiatalok nem élvezhetik nyaralásaik során a csökkenő roaming díjakat sem.

A meglehetősen szokatlan évközi adóemelés az informatikai és távközlési piac szereplőinek is komoly nehézséget jelent, ugyanis a már megkötött szerződések veszteségei a cégeket illetve megrendelőiket érinti. Szerencsétlen megoldásnak tartjuk, hogy a válságos állapotban lévő magyar gazdaság 10%-át adó informatikai szektor az adóemelések miatt tovább fog zsugorodni, holott éppen ez a terület szolgálhatna a növekedés motorjául.

A mobiltelefon-előfizetők száma néhány hónap alatt már eddig is több százezerrel csökkent, a vezetékes szélessávú internet csatlakozások száma gyakorlatilag stagnál, a mobilinternetezés során forgalmazott adatmennyiség pedig folyamatosan csökkent.

A Fidelitas Informatikai Kabinete az információs társadalom építését elősegítő és a fiatalok életét megkönnyítő, átgondolt kormányzati lépéseket támogatja, az értelmetlen és kizárólag megszorítást szolgáló elemeket - mint az ÁFA 20%-ról 25%-ra emelése - határozottan elutasítjuk és károsnak tartjuk.

 

Vajon a Fidelitas most is elutasítja az ÁFA emelést???

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr883232458

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hazugságország: mix 2011.09.17. 20:00:49

2010: Orbán Viktor szerint jelentős adócsökkentésre van szükség. A gazdaságot pénzhez kell juttatni, hogy a pénzügyi válság ne csapjon át reálgazdasági válságba, ne szűnjenek meg a munkahelyek. Magyarország adócsökkentés nélkül nem tud elindulni a növe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGAZ MAGYAR 2011.09.16. 21:49:44

Minden féle hülye szöveg megy most a "Nemzet mentő védelmi költségvetéssel "kapcsolatban!

Ne feledd! "A nemzeti propaganda gyógyszer
a bolsevik propaganda méreg"
(1942 augusztus 10. Debrecen)

No haladunk!!!!

anonymand 2011.09.16. 21:52:22

Tisztelt balközép!

Jó helyen keresgéltél?
Nékem ez jött le:

'A Fidelitas Informatikai Kabinete határozottan támogatja az ÁFA 2%-pontos emelését, mert az egyáltalán nem okoz újabb plusz terhet a lakosság számára - különösen az internetet és mobiltelefont gyakran használó fiatalok körében.

A felnövekvő generációknak ezek a modern kommunikációs eszközök már életük szerves részeivé váltak és a hazai információs társadalom építése szempontjából is kiemelkedő fontosságúak. A kormányzat intézkedései miatt, az uniós szabályozás ellenére, a külföldi nyaralások során is aktívan mobilozó fiatalok élvezhetik nyaralásaik során a csökkenő roaming díjakat.

Az unortodox, szokatlan évközi adóemelés az informatikai és távközlési piac szereplőinek is komoly előnyöket jelent, ugyanis a már megkötött szerződések veszteségei a cégeket illetve megrendelőiket nem érinti. Szerencsés megoldásnak tartjuk, hogy a válságos állapotban lévő magyar gazdaság 10%-át adó informatikai szektor az adóemelések miatt tovább fog pezsdülni, és éppen ez a terület szolgálhat a növekedés motorjául.

A mobiltelefon-előfizetők száma néhány hónap alatt már eddig is több százezerrel nőtt, a vezetékes szélessávú internet csatlakozások száma gyakorlatilag nem stagnál, a mobilinternetezés során forgalmazott adatmennyiség pedig folyamatosan növekszik.

A Fidelitas Informatikai Kabinete az információs társadalom építését elősegítő és a fiatalok életét megkönnyítő, átgondolt kormányzati lépéseket támogatja, az értelmes és kizárólag átstruktúrálást szolgáló elemeket - mint az ÁFA 25%-ről 27%-ra emelése - határozottan támogatjuk és hasznosnak tartjuk.'

Kérlek, nézz utána, melyik verzió az autentikus!

Tisztelettel:
anonymand

Megdobbent 2011.09.16. 22:39:25

Nalam meg ez tartja magat, de meg kell varni, amig a fidelitas felno, hogy majd odamondogasson a gazdajanak :)

"A Fidelitas Informatikai Kabinete az információs társadalom építését elősegítő és a fiatalok életét megkönnyítő, átgondolt kormányzati lépéseket támogatja, az értelmetlen és kizárólag megszorítást szolgáló elemeket - mint az ÁFA 20%-ról 25%-ra emelése - határozottan elutasítjuk és károsnak tartjuk."

Megdobbent 2011.09.16. 22:40:40

Huha, most veszem csak eszre, hogy ott a tiltott szo: MEGSZORITAS. Megpedig szoros osszefuggesben az AFA emelessel. Ajajj, ebbol meg lesz egy kis gond :)

márta)) 2011.09.16. 23:14:32

Ugyan, ugyan! Hogy utasitaná már el? Nem fog szembe menni a kormánnyal, csak mos a Fidesz megy szembe régi önmagával.
A cél? és a végeredmény) lesz egy gazdag réteg és egy nagyon szegény.

márta)) 2011.09.16. 23:17:13

Persze, hogy haladunk) a szakadék felé.

márta)) 2011.09.16. 23:25:18

Itt a Matolcsy által közölt megszoritás) vizionálás a gazdasági növekedésről.

Matolcsy: a 2012. költségvetés 1,5 százalékos GDP növekedésre épül"

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=472173
...................
Egyébként a megszoritás, már tavaly ősz óta folyamatos. Igaz a csodaváró gazdaságpolitika eredménye még várat magára) miközben életek dőlnek romba.

menőmano 2011.09.16. 23:39:24

Na. Igen! A Szijjártó megmondta a tutit) a "megszoritás" szó csak a szocialisták szótárában ismert.

Érdekes olvasmány a Fidesz 2010-es ígéretgyűjteménye"

"A dokumentumból éppen csak az hiányzik, hogy ha hatalomra kerülnek, ők majd abból a bizonyos egy százalékból is jócskán lefaragnak, és amit az alul lévőktől elvontak, azt odaadják a felső egymilliónak"

www.stop.hu/articles/article.php?id=897812

Pontosan. Csak az alul lévők) az a probléma, hogy egyik hónapról- a másikra csak vegetálnak. Már lassan ott tartunk, hogy vagy rezsit fizetnek, vagy esznek, vagy valahol félúton feladnak mindent ) nincs tovább.?

menőmano 2011.09.17. 00:07:35

Vajon a Fidelitas most is elutasítja az ÁFA emelést???"

Kedves balközép!

Ilyen butaságot kérdezni??!!
Totálisan nem értelek.

:)))))))

farcsika67 2011.09.17. 10:24:26

JAJ NE CSINÁLJÁTOK. HA A FIDESZ TESZI AZ JÓ, HA MÁS AZ ROSSZ. ENNYI. VÁLTSUK LE ŐKET, NEM POFÁZNI KELL, HANEM TENNI A JOBBÉRT. AMÍG ITT SENKI NEM AKAR VÁLTOZÁST, CSAK POFÁZIK MINDENKI A SZAR ELLEN, ADDIG EZ LESZ. TESSÉK FORRADALMAT CSINÁLNI. 3 NAP ALATT EL LEHETNE EZEKET INTÉZNI A HATALOMBÓL. DE KI JÖNNE HELYETTE? ÉS AZ MÁST TENNE? PRÓBÁLJUK KI.
süti beállítások módosítása