Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Youtube szerint Orbán nyugdíj-cárevics, és szovjet rituálékról dicsekszik

2011.09.03. 19:55 | Brendel Mátyás | 4 komment

Címkék: humor orbán viktor nyugdíjrendszer

 A youtube szerint Orbán azzal dicsekszik, hogy bevezettek egykulcsos adórendszert, és szovjet szertartásokat, rituálékat.

***

Legutóbbi bejegyzésemben bemutattam Orbán Viktor egyik beszédének felvételét, amelyhez magyar fordítást készítettem. Ez a beszéd idén májusban hangzott el az OECD előtt. Ebben a bejegyzésben le is írtam a véleményemet Orbán hazug, szélhámos, színészkedős, pojáca politikájáról, amelynek ez a felvétel az egyik legékesebb bizonyítéka. Itt ezt nem fejteném ki ismét.

Ha az ember egy kis időt eltölt a youtube-on, akkor a videóknál talál egy CC gombot, ahol különféle, feliratozással kapcsolatos funkciók vannak. Ezek közül az egyik, kísérleti funkció a "hanganyag átírása" címet viseli. Ezt érdekes kipróbálni, hiszen körülbelül olyan jó, mint a google fordítója, és így kb. ugyanolyan vicces dolgok sülhetnek ki belőle.

Az említett, angol nyelvű beszéd (magyar felirat van hozzá) angol nyelvű, automatikus leirata sok helyen jó, sok helyen buta, de helyenként rendkívüli "éleslátásról" tanúskodik, amit lementettem kép formájában.

A legfelső kép azt állítja Orbánról, hogy ő bizony egy nyugdíj-cárevics. Ami hát nem túlzás, ha a nyugdíj-einstandokra gondolunk.

Ez a kép pedig azt dokumentálja, ahogy a youtube szerint Orbán azzal dicsekszik, hogy bevezettek egykulcsos adórendszert, és szovjet szertartásokat, rituálékat. Hát bizony, ez is egy találó "nyelvbotlás" a szövegátíró rendszertől.

A szövegátírást mindenki maga ellenőrizheti, ha a videóhoz megy, és bekapcsolja az átírást a CC gomb alatt.

Természetesen mindez csak érdekes viccelődés, semmi összeesküvésről nem beszélek, és azt sem gondolom, hogy a youtube, azaz a google speech recognition rendszere valóban éleslátó volna.

Mivel hasonló területen dolgozok, igazából arra se vetemednék, hogy ezt a speech recognition rendszert olyan komolyan kifigurázzam. Tudom én azt, hogy miért nehéz ez, mennyire nehéz ez, és azt is, hogy majd fejlődni fog a rendszer. A fejlődéshez pedig éppen, hogy az ilyen lépések fontosak, ahol kereskedelmi termék lesz valamiből, és ahol felhasználók milliói kezdik el használni.

Ha sikerül valahogy visszajelzéseket gyűjteni, és ezzel tovább tanítani a rendszert, akkor az nagyon sokat javíthat annak hatásfokán, ahogy tulajdonképpen a Google Translation is egészen jó, például franciából angolra.

Ami viszont Orbán Viktort illeti, ő nem tanult, nem tanul, és valószínűleg nem is fog tanulni a visszajelzésekből és a hibáiból, ő az összes google szoftvernél, és gépi tanuló rendszernél rosszabb, mivel ő gépiesen nem hajlandó tanulni.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr953200595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csetepaté márki 2011.09.04. 09:32:14

Ez a poszt egy vicc, az ostobaság, a csúsztatás és a rosszindulat keveréke. Nyugdíj-cárevics, szovjet rituálék stb. Na ezt elemezhetitek, agyhalottak!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.04. 10:26:31

@subrik: "Ez a poszt egy vicc". Igen. Oda van írva. Csak olvasni kell tudni.

rakaz 2011.09.04. 15:28:50

Elvtárskáim ! Megszoritások nem lesznek, csak költségvetési kiigazitások. Teccenek
érteni?

hegyilány 2011.09.04. 20:15:20

Megszorítások nem csak lesznek, már vannak. Tavaly ősz óta folyamatosan.
Nem csak érteni kell, hanem megélni és tulélni.
süti beállítások módosítása