Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán őszödi beszéde az OECD előtt

2011.09.01. 22:31 | Brendel Mátyás | 9 komment

Címkék: orbán párizs nyugdíj megszorítás fizetés oecd

A felvétel leginkább bicskanyitogató része a keményebb nyelvről való beszéd. "Tehát amit az emberek szeretnek, az egy keményebb nyelv." Az, ahogy Orbán a nyugatnak elmondja, hogy ezeket a magyar parasztokat itt, ezeket át kell baszni a palánkon, mert ezek ezt szokták meg, ezt szeretik. (Bocs az őstermelőktől.)

***

Orbán Viktor még májusban Párizsban volt az OECD gyűlésén, de ez a hír valahogy nem keltett elég nagy visszhangot. Úgyhogy elővettem egy felvételt, és szinkronizáltam magyarra. Hátha leadja az MTV, HírTV és az Echo.:)

 

Egyébként arra már sokan felhívták a figyelmet, hogy milyen érdekes, abszurd, hazug, sunyi, aljas színészkedés az, ahogy Orbán, a gőgös, nemzeti vezér, a nyugati rendszer ellen állítólag küzdő, a Magyarország függetlenségéért állítólag kiálló, az állítólag bátor, állítólag külön utas rendszer letéteményese benyal a nyugatnak, meghunyászkodik, és nekik valami egészen mást mond, mint a "birka" népnek itthon. Ott kint megszorításokról dicsekszik.

Mi ebben a beszédben, a videóban az igazán bosszantó?

Nem vagyok demagóg. Nem a megszorítás, mint olyan. A bosszantó nem ez lenne, ha Orbán őszintén beszélne a megszorításokról, ha itthon is arról beszélne, mint ahogy Gyurcsány bevállalta. Meg ha bevallaná, hogy a saját, fideszes, úri hülyesége miatt, a  maga által elrontott egykulcsos adó miatt kell megszorítani. Nem pozitív reformok miatt, hanem saját elkúrása miatt. Az igazán bosszantó az, hogy ott, az OECD-n, a nyugatnak bevallja, hogy itt irtózatos nagy megszorítások vannak, keményen fogja az embereket, kemény nyelv kell nekik, itthon meg megpróbálja beadni, hogy nincsenek megszorítások, a megszorítás neokonzervatív vagy kommunista trükk, és van más megoldás, és a nyugatnak leáldozott, kampec dolores, nem számít, és egyébként is le van szarva.

Ez a kettős beszéd a fölháborító, ez a pojáca színészkedés. Mert az orbáni legbelső, valódi látásmód szerint a magyar ember nem volt még Párizsban, nem tud angolul, nem néz más híreket, át lehet verni. Ez a hazudozás, amely Gyurcsány őszödi beszédének valójában az ellentéte. Hiszen Gyurcsány az őszödi beszédben a hazudozás végét szerette volna elérni, Orbán pedig ebben a beszédben bár éppen az igazságot mondja, de utána itthon továbbra is hazudozott, hazudozik. Orbán a hazudozást fenn akarja tartani.

Gyurcsányhoz képest az is baj még, hogy Gyurcsány legalább tényleg reformokról is beszélt, tényleg bele is vágott, és az igaz, hogy ahogy Orbán mondja, nem sikerült neki. Valójában persze Orbán itt sem pontos, mert Gyurcsány nála több reformot ért el, mert például a társadalombiztosítási befizetéseinket előtte nem ellenőrizték, és Gyurcsány volt az, aki bevezette, hogy ezt szigorúan ellenőrzik. 2007-ben sikerült is egy időre helyre billenteni a társadalombiztosítás mérlegét. Ez azért fontos eredmény volt.

No de az már a legnagyobb cinizmus, parasztvakítás, hogy Orbán eme reformok (részbeni) sikertelensége kapcsán elhallgatja azt, hogy ezek nem csupán csak úgy véletlenül voltak sikertelenek, hanem ő maga szabotálta el őket az ún. szociális népszavazás keretében. Kicsinyes, saját érdekei miatt rávette az országot, hogy eladja a jövőjét egy tál lencséért, azaz háromszáz forintért. Magyarul nem keményebb nyelv kell ennek az országnak, hanem nem kellett volna hülye, Fideszes ellenzék.

És bárcsak meglettek volna azok a reformok, mennyivel előrébb állnánk most! Most, amikor Orbán még mindig nem beszél reformokról, hanem az ország átbaszásáról átszabásáról. Hű a fenébe, az meg akkor mi a jó halál akar lenni, ha nem reform, talán Orbán az ország saját igényeinek és berendezkedésének megfelelő átszabását tervezi? Ezért nem lehet azt reformnak nevezni, mivel az országnak semmi előrelépés nincs benne, csak hátrafelé való átszabás? Talán igen, talán Orbán pontosan fogalmazott: az átszabás csak neki jó, ezért nem reform. Az országnak meg tényleg csak a Matolcsyzmusba való belefulladás.

A felvétel leginkább bicskanyitogató része a keményebb nyelvről való beszéd. "Tehát amit az emberek szeretnek, az egy keményebb nyelv." Az, ahogy Orbán a nyugatnak elmondja, hogy ezeket a magyar parasztokat itt, ezeket át kell baszni a palánkon, mert ezek ezt szokták meg, ezt szeretik.

De a videó legtalányosabb része, amikor egyhavi fizetésről és nyugdíjról beszél. "és akkor meggyőztük az embereket, hogy le kell mondaniuk egy hónapnyi fizetésről évente. Kidobva... Egy hónap nyugdíj. Kidobva..." Miről beszél itt Orbán? Talán beismeri, hogy az egykulcsos adóval nagyon sokan rosszul jártak? Talán ez az eldobott, egy hónapos fizetés? vagy volt még valami terve, amelyet nem váltott valóra? Talán ez még most ősszel jön?

És mi az egyhavi nyugdíj, amely elvész? Talán a magánnyugdíj einstandolását ismerte be? Vagy még tervez valamit?

Nem tudható, hogy május óta Orbán még nem vette el azt az egyhavi fizetést és nyugdíjt, és még csak ezután fogja?

És mikor lesz már végre Orbán kidobva?

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr323196621

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Élő közvetítés a kormányülésről 2011.09.02. 20:20:49

Kedves nézőink! Sajnos valami hiba történt a közvetítő vonalban ezért a helyszínről sem kép sem hang nem érkezik, de hogy ne maradjanak le semmiről, itt a képernyőn olvashatják a tudósítónk beszámolóját. Kedves nézőink! Mindenkit üdvözlök innen a Parla...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.09.02. 13:27:59

Hmm. Nem semmi.

A videón a szöveget nem hallottam. Ilyen cizellált, dagályos szófűzérekben tolja az angol nyelvet legfőbb közszolgánk OECD-ben, mint pl.: "1 havi nyugdíj kidobva". Nekem kissé egyszerűnek tűnik, de meglehet angolban ez egyszerűség a szokás.

Nem a javunkat, hanem a javainkat akarja címmel volt visszhangja: nepszava.com/2011/05/magyarorszag/orban-viktor-azt-uzeni-mindnyajunktol-el-kell-venni.html

Amúgy echotv is lehozta a hírt, némiképp másként csomagolva, de tényszerűen sacc ua. www.echotv.hu/gazdasag/a_munkaalapu_gazdasag_megteremtese_a_cel.html

menőmano 2011.09.02. 21:18:22

ezeket a magyar parasztokat itt, ezeket át kell baszni a palánkon, mert ezek ezt szokták meg, ezt szeretik"

Azok lettek át**-va, akik várták a csodát. a fülkeforradalmárok. Csak az a probléma, hogy akik mást gondoltak, azokat is sújtja a kormány politikája.

A kormányfő "őszintén beszélne a megszoritásokról")
Az nagyon nehéz lenne, márt csak azért is , mert a kommunikáció látványos hiánya fedezhető fel a kormány politikájában.

:)

menőmano 2011.09.02. 21:23:06

Őszinte beszéd helyett, néphülyités, parasztvakitás.
bezony.

menőmano 2011.09.02. 21:26:30

Mit csinál újabban a Brendel, hogy be sem néz soha) a posztra????!

:)))))))))))))

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.09.02. 23:04:39

orbán az OECD -nek angolul beszélt, itthon a híveknek magyarul.

pilincka 2011.09.02. 23:07:56

Ha már ki lenne dobva - legalább a 9. emeletről - is túl késő lenne. Ennyit a tatárjárás sem ártott ennek az országnak mint ez az alapjában véve únintelligens, parannoiás pojáca.
Ami pedig a helyismeretet illeti, végre meg kellene tanulni, hogy Öszöd, mármint Balatonöszöd RÖVID Ö-betükkel irandó!!!!!!!!!!!!

menőmano 2011.09.04. 14:33:54

hm. Érdekes?!?
Én nem szoktam látni) a Brendelt. (Ó! bocsánat: a nick nevét) :)
Biztosan nem figyeltem eléggé. Totálisan elvonja a figyelmemet ez a politikai zűrzavar?

:))))))))))))

maydayray 2011.09.08. 11:32:43

"mint ahogy Gyurcsány bevállalta" itt abba is hagytam, lehetetlen így bármit is komolyan venni.
süti beállítások módosítása