Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

30 ezer forintot fizet annak az LMP, aki megveri az MSZP-t

2011.08.24. 13:31 | balközép | 2 komment

Címkék: mszp fidesz pénz lmp ii.kerület

Gyakorlatilag hirdetés útján keres kampánykoordinátort az LMP a II. kerületi időközi országgyűlési választásokhoz, ami még önmagában rendben is volna. Ha nincs a tagságban olyan szürkeállomány, ami képes volna egy időközi választást koordinálni, akkor meg kell venni a tudást, hiszen ettől lesz más a politika, nemde?

Ami igazán furcsa legalább is számomra, az a teljesítmény és kritérium elvárás. A legkisebb ellenzéki párt 30 ezer forintot fizetne annak, aki képes az LMP-nek olyan kampányt csinálni, amivel le tudják győzni a Jobbikot és további 30 ezret is hajlandó kifizetni ha az MSZP-t is lenyomják. A Fidesz legyőzése azonban nem szerepel a kitűzendő célok között, így azért nem is fizetne az anyagi gondokkal küszködő párt. Mondjuk azért azon elgondolkoztam, hogy ezeket a pénzeket milyen címszóval könyvelnék el.

Na de térjünk vissza, tehát az atv.hu kiszámolta, hogy a kampánygurunak összesen 120 ezer forintot „siker díj” ütheti a markát, az induló célprémium 20 ezer forint. További 40 ezer forint ütheti a kampánykoordinátor zsebét, ha számos médiamegjelentést biztosít, illetve aktivistái sok-sok kopogtatócédulát hoznak. A maradék 60 ezer pedig az MSZP és a Jobbik legyőzés kapcsán kerülne borítékba. A Fidesz legyőzését nem tűzi ki célul az LMP.

Pontosan nem tudom, hogy Karácsonyi Gergely erre gondolt-e a nyáron, amikor nagy port kavaró nyilatkozatot tett, hogy össze kell fogni az MSZP-vel és a Jobbikkal is annak érdekében, hogy a Fidesz választási rendszerét megakadályozzák. Az akkori LMP-s elképzelés az volt, hogy egy technikai koalíció szükséges. Hm… de ezek szerint az LMP csak a szavak szintjén jófej és a szándékai meg a tettei teljesen másról tanúskodnak.

Sajnos nekem ebből az esetből az jön le, hogy az LMP pont tesz magasról arra, hogy a Fidesz milyen gusztustalanságokat művel, akár a gazdaság, akár a demokrácia vagy a munka világa kapcsán. Az első adandó alkalommal, amikor valóban össze lehetne fogni és lehetne közösen cselekedni az MSZP és a Jobbik ellen igyekszik kampányt felépíteni. Ez pedig azt jelenti számomra, hogy az LMP egyetlen mozgató rugója, hogy ő legyen az a párt amelyik képes egyedüliként leváltani majdan a Fideszt és az sem számít, hogy erre semmi reális esélye.

Minden esetre csalódás megint nekem az LMP, hiszen őket csak a hatalom kizárólagos birtoklásának esélye venné rá összefogásra még most sem hajlandóak, holott a napnál is világosabb, hogy az MSZP és az LMP együtt képes volna legyőzni a Fideszt. Ezt mutatták a zuglói időközi választás eredményei is.

A II. kerületben azt követően kerül sor időközi választásokra, hogy Balsai Istvánt, a kerület jelenlegi parlamenti képviselőjét, szeptember elsejei hatállyal megválasztották alkotmánybírónak. A két poszt viszont összeférhetetlen, így Balsai előbb-utóbb kénytelen lesz lemondani képviselőségéről, helyére pedig - miután nem listáról jutott be - új választásokat kell kiírni. 2010-es országgyűlési választásokon több mint 12 százalékot produkáló LMP mintegy 5 százalékkal verte a Jobbikot. Igaz, az MSZP-vel szemben mintegy 10 százalékkal maradt alul, a Fidesz pedig legalább 40 százalékot vert rá.
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr753175965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.24. 16:15:43

Miért nem a részvétel arányában osztják a sikerdíjat?

Manapság egy időközin 20% körüli a részvételi arány. Ami siralmas.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.08.25. 10:38:48

Miből gondoljátok, hogy a Balsai lemond a képviselőségéről? Majd hoznak egy lex Balsait, hogy akinek a neve B-vel kezdődik és alsaival végződik, az egyszerre lehet alkotmánybíró és parlamenti képviselő. Ezt a forradalmi kormány spórolási célzattal fogja meghozni, mert akkor nem kell választásokat kiírni, és egy csomó pénzt erre kiadni.
süti beállítások módosítása