Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Éljen Magyarország Operaház-ügyi kormánybiztosa!

2011.08.23. 12:01 | balközép | 1 komment

Címkék: hírtv fidesz duna operaház ókovács kormánybiztos

De én gátőr vagyok, kiált fel sokadjára is a Tanúban Virág elvtárs. Operaházi kormánybiztos… ha, a Hírcsárdán jelent volna meg a hír még röhögnék is egy hatalmasat, de a helyzet rosszabb: az Index írta meg. Tehát valóság az, hogy az ex-HírTV-s, majd a Duna TV élére egy hónapja kinevezett Ókovács Szilveszter operaházi kormánybiztos lesz. Nos, hazánk egyik legfontosabb problémája az operaházak helyzete, ami a szektorban kialakult az mára már tarthatatlan. Végre lépett a kormány és megoldja a problémát, még mielőtt tüntetések és utcai zavargások törnek ki a jobb operaházakért!

Azt hiszem, egy öt percre elvonulok és csendes feladás közepette a fejem a falba veregetem, hogy neeee, ilyen nincs.

Visszatértem. Szóval Ókovács kereken egy hónapot volt Duna TV vezér. Az előző vezért igen furcsa körülmények között sikerült eltávolítani a televízió éléről. Olyan laza Fideszes módszerekkel kopogtatott a nyomozóhatóság és tudjátok, ha mi keresünk valamit, ott találunk is valamit elv alapján egy-két ügyben meg is gyanúsították. Persze, majd 5-6 év múlva kiderül, hogy ártatlan volt-e vagy sem. De az még soká van… addig meg jöhet a csodafegyver, a mi Ókovács Szilveszterünk.

Talán a HírTV sok mélypontja közül az egyik az volt, amikor Ókovács Szilvesztert az egyik riporternő Silvio Berlusconihoz hasonlítgatta, hogy van egy másik híres Szilveszter is, tudjátok ki az? És megnevezte a maffia kapcsolattokkal vádolt olasz jobboldali miniszterelnök médiamágnást. Bár tény, hogy az opera olyan olaszos, keresztapás műfaj egy laikus keresztapa filmeken felnőtt számára, mint én. De Ókovács legalább operaénekes. Mondjuk az is igaz, hogy más énekes nem is lehetne az ember, mert csak ilyen OKJ-s vizsgát kell tenni, így nekem is van három operaénekes ismerősöm alsó hangon… mondjuk egy biztos: szerintem ők ennek ellenére sem lesznek operaházi kormánybiztosok.

Annak ellenére, hogy az operaénekes Duna TV vezérigazgató csak egy hónapig volt az intézmény élén, sikerült maradandót alkotnia. Talán még emlékeztek arra, hogy a nyár azzal indult, hogy a kabinet szépen, okosba lemészárolta a közmédiát és soha nem látott méretű kirúgási hullám indult meg. Azt nem tudom, hogy Ókovács volt-e akkor épp a vezér, de biztos, hogy a hatalmas média krátert az ő személye töltötte fel… ki gondolta volna, hogy ilyen rövid időre?

A kérdés jogos: Ókovács most akkor megbukott a Duna TV élén? Mondjuk, egy hónap alatt megbukni az művészi teljesítmény. Ááá nem is hiszem, szerintem inkább az lehet a háttérben, hogy jó operaházi kormánybiztost nehezebb találni, mint Duna TV vezért.

Tény, hogy az Operaháznak egy ideje nem sikerült igazgatót találni. Mondjuk, nálunk szerencsésebb történelmi múlttal rendelkező országokban, ilyen esetekben, kiírnak az intézmény élére igazgatói pályázatot és nem operaházi kormánybiztost neveznek ki.

Bár, a megoldás roppant mosolyfakasztó, de a maga nemében szörnyű is, hisz ezután gyakorlatilag bárminek az élére ki lehet nevezni egy kormánybiztost. Cipőbolt-ügyi kormánybiztos, nyilvános illemhely-ügyi kormánybiztos vagy épp blog ügyi kormánybiztos…, vagy akár egy frank ár ügyi kormánybiztos, mondjuk az lehet kellene is.

Szóval, a Piroslap sok sikert kíván a munkájához a Magyar Köztársaság Operaház-ügyi Kormánybiztosának!
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr813173289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slotákia 2011.08.23. 14:24:31

Nem egy hónap, hanem kilenc. Részletkérdés.
süti beállítások módosítása