Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Jobbik frakcióvezető-helyettes: „egy kis faszszopó buzi vagy!”

2011.08.21. 16:37 | balközép | 5 komment

Címkék: képviselő jobbik veszprém megye

A Facebook sok beépített modult kínál. Egyre több blogon lehet látni, hogy a kommentelési funkciót is a Facebook egyik megoldásával működtetik. Előnye az, hogy a sokszor tényleg bicskanyitogatóan primitív kommenteket szűri, mivel arccal és névvel vállat kommenteknél az ember igyekszik szofisztikáltabban fogalmazni… ha már végül is nem egy suttyó névtelen bunkó, akinek mindent szabad elven.

Az Egyenlítő Blog is alkalmazza ezt a megoldást, igaz mellette meghagyta az anonimitás lehetőségét is, így aki tirpák akar lenni, tud arctalanul is valami undormányt kibüfögni a szájából. De, ahogy a mondás tartja: stílus maga az ember, főként, ha valaki képviselő és közvetít valami értékrendet a személye. És azt, hogy milyen értékrendet is közvetít felénk legjobban a megnyilvánulásaiból tudjuk leszűrni.

Orbán Imre a Jobbik Veszprém megyei közgyűlési frakciójának vezető helyettese és a párt pápai elnöke, még arccal sem igyekezett szofisztikáltan megfogalmazni nemtetszését, egy egyetemista által írt kommentre, melyben Duró Dóra jobbikos parlamenti képviselőt nevezte „megélhetésinácinak”. A „durva sértésre” a Jobbikos politikus arccal és névvel így reagált: „Te meg egy faszszopó kis buzi vagy!” Végül is meg kell rendszabályozni a lázadó egyetemi ifjúságot...

Azt pontosan nem tudjuk, hogy a blogszférában alkalmazott szókészletet és értékrendet a Jobbikos képviselő a megyei közgyűlésbe is bevitte és alkalmazza-e, de az kiderült, hogy a képviselő úr véleményén többen is felháborodtak és kulturált párbeszéd alkalmazására kérték. Ez idáig ezen felszólítások válasz nélkül maradtak a jobbikos vezető politikus részéről.

Így, jobb híján elolvastuk a mocskos szájú jobbikos képviselő Veszprém megyei közgyűlés honlapján található önéletrajzát és ars poeticaját. Ebben, egy mondatban kitér az erkölcsöség fontosságáról is: "A gazdasági, erkölcsi, demográfiai katasztrófát a vidék megtartó ereje, munkája és erkölcsi tartása tudja csillapítani. " Reméljük a képviselő úr munkássága meg fogja akadályozni a ránk váró erkölcsi katasztrófát....

Nem ez az első eset, amikor Jobbikos képviselő feledkezik meg arról, hogy ő közhivatalt visel és járatja le a képviselői intézményt. Tavaly a parlamentben Zagyva György Gyula intézett kirohanást egy Fideszes képviselőhöz, mely a nem túl parlamentáris: majd a folyóson megbeszéljük fenyegetéssel zárult.
 

A ma éjfélkor véget érő Goldenblog versenyen a Piroslap az Egyenlítő blogot támogatja, hogy sok év után végre baloldali blog nyerje meg a versenyt. Ide kattintva tudtok szavazni. A szabályok szerint mobilon az m.goldenblog.hu-n plusz egy szavazatot is le lehet adni.  

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr553168949

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A TEK esete Jézussal 2011.08.23. 10:09:54

Tudom, hogy az augusztus 20-i szentmise nem állami rendezvény volt, tudom, hogy a rendezők nagy része önkéntes volt.  Ennek ellenére azért felmerül a kérdés, hogy az egyháznak a sok-sok milliárdból, amit az államtól kap nem telik egy ilyen nagy re...

Trackback: Jobbik frakcióvezető-helyettes: „egy kis fa×××pó buzi vagy!” 2011.08.22. 15:40:33

A Facebook sok beépített modult kínál. Egyre több blogon lehet látni, hogy a kommentelési funkciót is a Facebook egyik megoldásával működtetik.

Trackback: Az osztályharc fokozódik 2011.08.22. 10:09:29

A Kedves Vezető szófordulatával élve, a mozaikkockákból lassan összeáll a kép, mit is művel a kormány. Bár néhány fontos részlet még hiányzik a kirakóból – ezek majd az ősszel átverendő több tucatnyi sarkalatos törvényből derülnek ki –, számomra nem ké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2011.08.21. 22:30:10

Az idézet előtti mondat is nagyon érdekes:

"Ezen az áldatlan állapoton sürgősen változtatni kell, mert a gyökereit, múltját és az emberi léthez való jogát veszített ember manipulálható tömeggé válik, elveszíti egyéniségét."

Orbán Imre úr koránál fogva nem lehetett ott Veszprémben, amikor 1944. június 25-én Te Deumot celebráltak a ferences templomban annak örömére, hogy az utolsó zsidó is elhagyta a várost (vagonban, Auschwitz irányába). De él még egy-két túlélő Veszprém megyében, talán kérdezze meg őket, hogyan élték meg, amikor _valóban_ elvették a léthez való jogukat (az egyéb jogaik és az anyagi javaik elvétele után).

márta)) 2011.08.21. 23:44:51

mivel arccal és névvel vállat kommenteknél az ember igyekszik szofisztikáltabban fogalmazni…"

Az, hogy valaki nick" névvel írja a kommentet még nem jelenti azt, hogy ízléstelenül kell fogalmazni.
Valljuk be a többség nem is ilyen) nem használ nyomdafestéket nem igazán tűrő szavakat, mondatokat.

Egyébként (a jóizlés határán belül maradva) véleményt akarok alkotni valakiről, vagy valamiről, megteszem, eredeti névvel , arccal, és nick névvel is.

ingyom-bingyom 2011.08.22. 09:31:48

Értem én, hogy nem illenek ezek a szavak, ez a stílus ahhoz, aki erkölcsi magaslatokra képzeli magát. Értem én, hogy a stílus maga az ember. Ebben mind van igazság. De azért hol van ez a pitiáner vihar a biliben ahhoz a pusztításhoz képest, amit az elmúlt 20 évben vittek véghez szeretett vezetőink (az összes!), és amiről ezen a blogon nem igazán lehet olvasni? A fricska minden esetre jogos.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.22. 14:03:49

Mit mondjak?

Feleslegesnek tartom a megyei közgyűléseket, mert ezen kívül alig hallok róluk.

Alensha 2011.08.23. 03:32:11

egy klasszikust idézve: „Ki a fasz az az Orbán Imre?” :D

amúgy azon filózok, mi alapján lehet, hogy az egyik trackback a „faszszopó” szót kiikszelte, a „buzi”-t meg nem. érdekes megfigyeni, hol van az elfogadottság határa a trágárság egyes szintjei közt :D
süti beállítások módosítása