Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Nem szabad visszamenőleges törvényeket alkotni

2011.08.04. 11:27 | Brendel Mátyás | 6 komment

Címkék: demokrácia jogállam

Egyrészt

Ki mondta: Szíjjártó Péter

Mit mondott:  Értem persze, hogy ezek a döntések a múltban történtek (...); tehát visszaható hatállyal nem lehet jogszabályt alkotni.

Hol mondta: MTV Ma Reggel

Mikor mondta: 2011.08.01.

Hol található meg: hirado.hu

Ezzel szemben

 

Mi történt: Elfogadta az Országgyűlés a végkielégítéseket sújtó, 98 százalékos különadó új szabályait. A hétfő reggel benyújtott és még aznap este megszavazott fideszes javaslat értelmében a különadó a 2010. január 1-je után szerzett jövedelmeket sújtja.

A Lázár János, Szijjártó Péter és Ágh Péter jegyezte törvénymódosítási indítványra 276 képviselő szavazott igennel, míg 36 nemmel.


Az Alkotmánybíróság május 6-i határozatában semmisítette meg a hatálybalépésére visszaható hatállyal a 98 százalékos különadóról szóló tör¬vénynek azt a szabályát, amely szerint a különadót a 2005. január 1-jét követően megszerzett jövedelmekre kell alkalmazni.

Mikor: 2011. 05. 10.

Hol található meg: mfor

Tehát egy durván visszamenőleges törvényt harmadszorra egy enyhébben, de még mindig visszamenőleges törvényre váltottak. És a törvényt Szíjjártó Péter maga terjesztette be társaival.

Szélviktor a Facebookon

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr233124905

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szijjártó kontra Szijjártó: szélkakas sebességi rekord  2011.08.04. 21:58:43

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a minap az MTV Ma reggel éberebb nézőit kápráztatte el az alábbi kacifántos okfejtéssel: "Értem persze, hogy ezek a döntések a múltban történtek (...); tehát visszaható hatállyal nem lehet jogs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menőmano 2011.08.06. 22:56:22

Olvastam hallottam, a Szijjártó P. saját mondandójába "bonyolódott" bele.
Össze-vissza beszélés. a visszamenőleges törevényekről.
Már a végén totálisan nem tudta, mit is akar mondani.
Igen
:)))))))))))))

márta)) 2011.08.06. 23:03:26

98 százalékos különadó"

Persze az emberek szeretik hallani, hogy a "nagykutyákat" bünteti a kormány.
" Nincs nálunk a bölcsek köve. Akinek van jobb ötlete álljon vele elő." (Lázár J.)

Csak az a nagy probléma, hogy a "kicsi embereket" meg sokkal jobban bünteti.
A kivetett különadó, bankadó a fejekre hullik vissza. Az egykulcsos adó szintén, a társadalom ezen csoportját sújtja. és még sorolhatnám......

márta)) 2011.08.06. 23:16:08

"Sosem könnyű pontosan meghúzni a demokrácia és a diktatúra közötti határt. Az azonban biztos, hogy érdemes különválasztani azt, ami nem tetszik, meg azt, ami egyértelműen antidemokratikus"

"Kard által vész mind, ki kardot ragad. Aki ma okosan kigondolja, mi lesz az érdeke négy, nyolc vagy akármennyi év múlva, az meglehet, pont a saját kardjába fog beledőlni.
Hatványozottan igaz ez 1989-90-re és a későbbi alkotmánymódosításokra is. Én nem aggódnék a leendő győztesek helyében: ilyen körülmények között is lehet kormányozni.

Nevetséges önfelmentés lenne már most a kétharmados törvényekre fogni az esetleges kudarcot. Egyébként nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy ellenzékbe kerülve számos kormányzati döntését meg fogja bánni a Fidesz."
(törökakadémia) :))

Ebben minden benne van.
:)))

hegyilány 2011.08.06. 23:41:22

Szabadságon van a Brendel, hogy nem ir semmit??
Be sem néz a posztra???
hm?
:))

baranowicze 2011.08.11. 20:48:29

Teljesen jogos ezen idézetek és események egymásnak feszítése (bár kérdéses, hogy pl. Kovács Zoltán elmondott dolgaiért miért felelős Orbán is ugyanazt mondani két évvel később), nem értem, hogy kedves posztíró merrefelé leledzett 2002-ben, a hírhedt "Lassan mondom, hogy mindenki megértse! Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse! Nem lesz gázáremelés!" idején? Örülnék egy ilyen összehasonlító kis "cikknek" is.

Szabad Gábor 2012.01.02. 15:24:14

Akkor tessék:
A "nem lesz gázáremelés" arra volt egy egyébként rossz válasz (utólag), hogy a választások után azonnal, 30%-os emelés lesz 2002.06.01.-től. Ezt állította mindenhol a Fidesz. Ilyen nem lett. Azóta pedig az érveikből kifogyott Orbán funk-ok, mindig ezt hozzák elő. Többre nem telik? Mondjuk a 2006-os kampányban még 300 Ft-os benzint, 300 Ft-os Euróval paráztatta Viktor a népét. Most 400 fölött meg ráemel a jövedéki adóra. Azért ez sztem erősebb...
süti beállítások módosítása