Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Buli Stop-ot vezettek be Ráckevén

2011.07.10. 17:31 | balközép | 22 komment

Címkék: fidesz ráckeve

A Pest megyei kisvárosban komoly felzúdulást váltott ki egy helyi rendelet, amely a vendéglátó ipari egységeket hétköznap éjfélkor, hétvégén pedig éjjel 1 órakor bezárásra ítéli. A helyzet ennél persze komplikáltabb… Ráckeve a kis Esztergom. De ne rohanjunk előre!

A helyiek által csak „Hajó”-ként emlegettet állóhajón lévő szórakozóhely már 20 éve működik. Megnyitásakor kutyát nem zavart, de időközben Ráckeve is kiépült. Sokan költöztek oda és az új lakókat már zavarja az ott lévő szórakozó hajó.- mondja a rendelet ellen tiltakozó Facebook csoportban valaki.

Mert, hogy Ráckevére sokan járnak kikapcsolódni. A kisváros idegenforgalmi célpont, hiszen a Duna partja zegzugos, hangulatos utcái remek vendéglátóipari egységei kiváló lehetőséget biztosítanak, főként a fiatalabb 20-as, 30-as korosztálynak a pihenésre. Így, érthetően nem csak a helyi fiatalok csatlakoztak ahhoz a tiltakozó Facebook csoporthoz, amit azért hoztak létre, hogy a képviselő-testület vonja vissza a „Buli-Stop” rendeletet.

A tiltakozás nem csak online térben zajlik, aki részt vesz a mozgalomban és tud, csak gyűjti az aláírásokat kocsmákban, diszkóban vagy épp az utcán. Sőt terveznek egy demonstrációt is a helyiek, amely rendhagyónak ígérkezik. A tiltakozó csoportban igazi demokrácia uralkodik, hiszen a tiltakozás módjáról a csoporttagok szavazhatnak is. Torony magasan a "tiltakozó buli a városháza előtt"-i opció vezet…

Természetes azt hiszem, hogy a vendéglátósok aggódnak, hisz nekik konkrétan a megélhetésükről van szó, de a városban élők közül sokan tudják, hogy a turizmusból van a városnak bevétele és részben ebből fejlődött a település eddig. Attól tartanak, hogy ez a rendelet megtörheti a város fejlődését is.

És, hogy mi állhat az egész mögött pontosan? No, és miért neveztem Ráckevét kis Esztergomnak?

A 2010-es önkormányzati választásokon itt is pont az az eredmény született, mint Esztergomban. Az addig regnáló fideszes polgármestert, Dr. Dávid Lászlót egy független civil polgármester-jelölt Szadai József váltotta. Úgy, mint Tétényi Évánál, Ráckevén is bőven fideszes többségű testület alakult ki. A Fecebookon sokan úgy vélik, hogy bulit korlátozó rendelettel isten igazából Szadait kívánják ellehetetleníteni. Hiszen, ezt a rendeletet egy fideszes képviselő, Dávid Tibor jegyzi és a fideszes képviselő-testületi többség szavazta meg.

Mindenesetre, aki nem ért egyet a „Buli-Stop” rendelettel az itt csatlakozhat, vagy Ráckevén több helyen is aláírhatja a petíciót július 11.-én estig!

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr513055281

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy nyugdíjas levele 2011.07.12. 20:31:23

 Kaptam egy levelet, amit minden kommentár nélkül megosztok. (Ha valaki szintén megkapta már attól elnézést az ismétlésért, bár ezt szerintem nem árt ismételgetni.)Tisztelt „politizáló elit”!Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx  K...

Trackback: Két legyet egy csapásra 2011.07.11. 19:44:01

 Első légy: Adva van nagyjából 80 ezer szolgálati (korkedvezményes) nyugdíjas rendőr, katona, tűzoltó, börtönőr, akiket a kormány visszarendel munkavégzésre, mivel a Kedves Vezető szerint: "nem tudunk fizetni segélyeket, csak közmunkabért tud...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attan 2011.07.10. 23:07:28

A két Dávid nem rokona egymásnak egész véletlenül?

Tachko 2011.07.11. 09:30:15

"Szadait kívánják ellehetetleníteni."
Ez azért nem stimmel, mert a - bárki által letölthető - rendelet végén Szadai József polgármester, és Mesterné Veszeli Mária jegyző neve látható. Lehet itt a Dávid Tibort szidni, de ebbe a rendeletbe mindenki belement...

fidesz = házmesterek pártja 2011.07.11. 10:03:28

És aki egyetért vele, az hol csatlakozzon? Bár nem vagyok ráckevei, de hogy hajnali egyes záróra ellen tiltakozzanak... Szánalmas.

Vicuska013 2011.07.11. 13:00:18

Itt üzenem a cikk írójának, hogy nézzen utána a dolgoknak, mert hatalmas tárgyi tévedések vannak a cikkben, és mondjuk nem kéne lejárató cikket írni tudatlanul, a tények és a személyek ismerete nélkül!

"Hiszen, ezt a rendeletet egy fideszes képviselő, Dávid Tibor jegyzi és a fideszes képviselő-testületi többség szavazta meg."

A képviselő úr neve DEÁK Tibor!

2. mivel fideszes többségű városvezetés lett megszavazva, ezért csak "a fideszes képviselő-testületi többség szavazta meg." , más nem is tudta volna megszavazni!

Lehet, hogy az előtörténeteknek sem ártana utána nézni, utána olvasni, és a jogszabályt, illetve a rendeletet PONTOSAN elolvasni, olyannak, aki ért is hozzá!

Vicuska013 2011.07.11. 13:03:53

Mellesleg jegyezni egy rendeletet, ahogy a cikk írója említi maximum a város jegyzője, és a polgármester ellenjegyezheti, egy képviselő NEM!!!!

gyilkos fűegér 2011.07.11. 16:46:40

Megválasztjuk őket, álljuk a fizujukat, a kocsijukat, aztán még petíciókban könyörögjünk, hogy legyenek szívesek ne a szánkba szarni... Annak meg a kurva anyját, aki kocsma mellé költözik, aztán akciózni kezd, hogy majd a kocsma zárjon be, mert ő zajérzékeny.

berklac 2011.07.11. 16:49:24

Hát,hogy micsoda kurva nagy gondotok van ott Ráckevén ?

Vicuska013 2011.07.11. 16:52:10

@gyilkos fűegér: Azért kis városban nem így megy ám ez, hogy kocsit fizetnek egy képviselőnek...

Senki nem kérte, hogy zárjon be, de a Duna baromira viszi a hangot, és tényleg nem lehet élni mellette. Hidd el, aki a Duna partjára költözik 10-15 km-re a szókarozóhelytől, az nem tudja, hogy ott "kocsma" van, csak mikor már tapasztalja, és hallja.

Ahová én költöztem ott bontott üveg alkoholt nem vihetsz az utcán a kezedben, mert megállítanak, és meg is büntetnek érte! Lehet ezt még fokozni, hidd el!

Egyébként nem teljesen jól érti a cikk írója a rendeletet, maradjunk annyiban...

"Doki" 2011.07.11. 17:26:37

@Vicuska013: Igazad van. Nem rendeletileg kell megszüntetni valamit, ld. szesztilalom Amerikában, vagy Gorbacsov, van más mód is . A duhajkodókat ki lehet szűrni, a zenekarnak szabályozott működési engedélye van és minden szórakozóhely felel a vendégekért.
17 évig volt Ráckevén nyaralóm, igaz nem is voltam ilyen nyugalomra vágyó nyugdíjas. A víz tényleg viszi nagyon a hangokat, de ma már kitűnő hangfogókat
lehet látni, kapni.
Vagy ebből is politikát akartok csinálni? Akkor bocs, nem mondtam semmit..."D"

gyilkos fűegér 2011.07.11. 18:25:43

@Vicuska013:

Jó, csak ez az állandó pótcselekvés... Van egy probléma, mi a megoldás: erőszak. Mint az éjszakai piavásárlás betiltása a belvárosban. Baszogatás, értelme nulla, ha hajnali egy órakor eszembe jut, hogy innék egy Unicumot meg egy sört, kurvára fogok is szerezni, esetleg drágábban, vagy messzebbről. Elértek valamit? El: felbaszták az agyamat.

Vicuska013 2011.07.11. 19:15:13

@"Doki": Én tartom annyira körültekintőnek a testületet, hogy biztos próbáltak valami kompromisszumos megoldást találni, de ha a másik fél nem nyitott rá, akkor muszály erősebb dolgokhoz folyamodni. Sajnos egyik helynek sem fut annyira jól a szekér, hogy egy ilyen nagy beruházásba fogjon, én úgy gondolom.

Sajnos nem lehet mindenki szájának jó ízűt szarni, mert az egyik fél biztos, hogy fog valaki kivetnivalót találni a dologban, jelen esetben a bulizó társadalom!

A másik fele, hogy az egész post a ráckevei képviselőtestület lejáratására megy ki, mert a rendeletből egy fél mondat van kiemelve, a többi része pedig sehol, sehol egy utalás rá. Aki egy picit is járatosabb a jogszabályok, rendeletek világában tudhatja, hogy egy-egy vessző, vagy "a" betű helye sem mindegy, mert rögtön más jelent a mondat. Talán nem kéne ész nélkül mindenféle baromságot leírni, vagy akkor legalább egy vonatkozó linket beszúrni, hogy "ti hülyék itt tudjátok elolvasni a rendeletet" Jah, hogy akkor kiderülne, hogy nem is teljesen úgy van, ahogy a tisztelt felhábororó sokadág gondolja????

Mellesleg én sem szeretném minden péntek és szombaton a "düm-düm" zenét, és a sikoltozást hallgatni, és jegyzem meg, hogy nem vagyok valami vén banya, hanem 25 éves vagyok, de mondjuk az egész heti 12 órás munka után péntek szombat éjjel szeretnék pihenni, ahogy sokan mások is, pl. Ráckevén.

Vicuska013 2011.07.11. 19:22:04

@gyilkos fűegér: Ez nem erőszak! De tudod, erre szokták azt mondani, hogyha nem nem megy szép szóval, akkor erővel veszik el. Valahol meg kell fogni a sok utcán részegen kódorgó 13-14-15 éves fiatalságot IS, mert nekik éjfélkor, meg hajnali 2-3 órakor semmi keresnivalójuk az utcán. Egy 13 éves "kislány" még gyerek, hiába okos, és kitűnő tanuló és néz ki úgy, mint egy 17-18 éves, ahhoz még buta, hogy esetleg részeg, alkohol mámoros fejjel ne tegyen esetleg hülyeséget, esetleg elmenjen idegennel, utána már csak egy lépés minden más. Aztán már késő bánat, hiába megy anyuka verni az asztalt a testülethez, hogy nincs közbiztonság. Talán a 13 éves kicsi lánykáját nem kéne kódorogni hagyni éjszaka.

Egyébként nem emiatt van az egész, hanem mondjuk tényleg van, aki hétvégén pihenne. El lehet olvasni Ráckeve honlapján a rendeletet. ÉS nekem a bicskát az nyitogatja a zsebemben, hogy a post írója egy tájékozatlan idióta, mert ha valakiről még pocskondiázó cikket is írok, mert ez a "politikában" benne rejlik, mégha kis város is, legalább a nevét megnézem, és nem ész nélkül írok le baromságokat!!!

okivili 2011.07.11. 22:26:11

@Vicuska013: egy dolog biztos.Te ha 1km-el laknál a szóban forgó hajótól MÁR nem hallanál semmit.sokkszor vannak szabadtéri bulik ráckevén és azokat igen lehet hallani de Te természetesen egyből hajóra gondolsz
sokmindenben igazad van csak a lényegről nincs fogalmad és ebből látszik hogy ugyan olyan 'izomból mindent"párt szimpatizáns vagy.nincs ezzel baj de ha csak egyszer a józan észre hallgatnátok...
tisztelettel,ráckevéért mindent!!!

Vicuska013 2011.07.12. 09:48:00

@okivili: Hidd el, ahol én lakom, hiába lakok 3-4 km-re a Duna partjától a Duna parti bulikat hallom én is! Hidd el a víz nagyon viszi a hangot. Ha csak leülsz a Duna partjára és picit csöndben vagy a simán hallani lehet akár a túlparton beszélgető horgászok duruzsolását is!

Hidd le jobban tisztában vagyok a d lényeggel,mint azt Te gondolnád, lévén vannak eléggé bennfentes kapcsolataim, akikkel beszélgettem a témáról... Akinek nem sok fogalma van a dolgokról az a post írója, mert csak közhelyeket említ egy darab konkrétumot sem, az egésznek ilyen "innen onnan hallottam valamit" íze van!

Egyébiránt a cikkben csak a hajót említik!

Légyszíves mondd már el melyik lényeget nem értem, mit nem értek benne, mert ez engem is érdekel, ha Te ennyire felvilágosult vagy és mindent tudsz!

menőmano 2011.07.12. 11:52:59

Nekem az a véleményem, hogy akinek nem tetszik, hogy mások szórakoznak költözzön ki tanyára ott majd csend lesz.

Mert, hogy Ráckevére sokan járnak kikapcsolódni. A kisváros idegenforgalmi célpont,"

Aki ilyen "helyre" költözik tisztában kell vele lennie, hogy van pezsgés, no és néha zaj.
Itt is lemérhető egyébként, hogy ma már az emberek mennyire nem tudnak alkalmazkodni (tisztelet a kivételnek).
Egyeseknek úgy tetszett, hogy odaköltözik, úgy van vele a vendéglátós meg esetleg menjen tönkre, vesszen oda egy élete munkája.

Nyári melegben este kezdődik a pezsgés ,az" élet", nem pedig délben.

menőmano 2011.07.12. 11:55:06

Van egy másik javaslatom. Lehet használni füldugót is.
Azt a néhány órát igazán ki lehet birni.

:)))))

okivili 2011.07.12. 14:40:09

@menőmano: mindenben egyet értek veled

okivili 2011.07.12. 14:50:29

@Vicuska013: "Hidd el, aki a Duna partjára költözik 10-15 km-re a szókarozóhelytől, az nem tudja, hogy ott "kocsma" van, csak mikor már tapasztalja, és hallja."Ez volt a te hozzászólásod.Remélem érted hogy ez lehetetlen.sokkszor vannak bejelentett szabadtéri bulik és azok igen hangosak de te egybél hajózól:)Dunaparti lakó vagyok,pontosan tudom hogy a víz mennyire viszi a hangot.Tudnod kell hogy van egy laguna nevezetű disco és az nem megy.tulajdonosa,egy köz nem kedvelt személy,minden áron bezáratna ezt a fiatalok által kozkedvelt hajót.több mint 20 éve ott van már.mindenki ismeri az üzemeltetőt és tudjuk hogy a zene ott nem hangos.

Vicuska013 2011.07.12. 15:11:00

@okivili: A Lagunára is vonatkozik a rendelet, nem képez kivételt, ahogy a Kaptár, a Zeusz, vagy más vendéglátó egység sem. Megismétlem magam a post írója csak a hajót említi.

A szabadtéri bulik nem MINDEN hétvégén (péntek-szombaton) és nem egész éjjel (hajnal 5-ig) vannak, tudom meddig van a hajó, mert én is oda jártam bulizni, elég sokat. Messze a környék legjobb szórakozó helye.

Viszont meg kell érteni a környékben lakókat is, hogy hetente 2 nap ott duhajkodnak elég sokan én sem szeretném!

pliiz 2011.07.12. 17:27:52

@Vicuska013: ha már annyira odafigyelsz a betűk, és szavak jelentőségére, akkor szeretném figyelmedet felhívni arra, hogy a MUSZÁJ az pontos jével írandó!

Én is szoktam hallani, hogy valahol buli van, de ellentétben azokkal akik most fröcsögnek, hogy kuss legyen, tudomásul veszem, hogy olyan környéken lakom, ahol előfordul éjszakába nyúló zenés buli.
Régen is voltak ilyen és még a mostaniaknál is hangosabb rendezvények mikor még üzemelt többek között a Kacsa is. Senki nem hisztizett, hogy hangos a zene. Régen is pecáztak emberek a Dunában, és akkor is lehetett hallani őket. Mégsem volt jellemző az olyan hozzáállás mint most. Valóban nem megy jól a Lagunának, de erről talán a tulaj tehet. Mikor még ott is voltak hajnalig tartó bulik, soha nem foglalkozott a környéken lakók igényeivel, sőt! Ezzel szemben most teljes mellbedobással azon van, hogy a másik életét megnehezítse. Tudod ez olyan "dögöljön meg a szomszéd tehene" hozzáállás.
Írod, hogy mennyi idős vagy. Tudod, ennyi idősen még vígan mulatoznod kéne, és nem a kis sámlit a hónod alá szorítva leülnöd a Duna partjára, és azt hallgatni, hogy ki, hol, mit beszélget. Következő lépésetek már a tücskök és madarak kiirtása lesz, mert azoktól sem lehet aludni?
Inkább örülni kéne annak, hogy a mai helyzetben vannak még emberek akik nem savanyodnak be, és mernek nevetni!

sinus67 2011.07.13. 13:13:05

Ez a mai politikai "elit" most rendet akar tenni. Szerintem fordítva csinálják, vagy felemásan.
Azt gondolom, hogy amikor valamit adok, annak fejébe elvárhatok egyet s mást.
Az országos és helyi politika feladata az, hogy az állampolgárok befizetett forintjaiból finanszírozva megpróbáljon a tudásához mérten, a lehető - a többség számára - legjobb döntéseket, intézkedéseket meghozni. Figyelembe véve az emberi jogokat is. Amennyiben ezen intézkedések, szabályok csak egy szűk csoportnak az érdekeit szolgálják, és a hatalmon lévő politikai elit ebből rendszert csinál, úgy teljességgel alkalmatlan a vezetésre. Azt is fontos vizsgálni, hogy van-e olyan terület, amit sokkal fontosabb rendezni, mert az a jellemző, hogy az igazán lényeges, a létbiztonságot jelentősen meghatározó területek nem élveznek elsőbbséget. Ezek a piti, csakazértis szabályozások futószalagon "termelődnek".
Először létbiztonságot a népnek, aztán meg lehet próbálni betiltani a szórakozást, az este 8 utáni horgászást, és a szokásos nyári programokat, mert azok is hangosak ám, ráadásul nem csak a Duna másik partjáig hallatszanak.
Az a baj, hogy sok minden áthallatszik, de a lényeg az senkit nem érdekel.
süti beállítások módosítása