Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán alkotmánya és Hitler koncentrációs táborai

2011.06.23. 02:22 | Brendel Mátyás | 154 komment

Címkék: orbán alkotmány hitler értékek koncentrációs tábor dachau nemzeti hitvallás

És büntetésképpen Orbán Viktort is el kéne vinni Dachauba, hogy lássa, hova vezet, ha egy egész népet állami erőszakkal akar átnevelni, különösen álszent módon, olyan erényekre, melynek maga nagyon is híján van (igazság).

 

***

Nemrég Dachauban jártam, az első, és talán legnagyobb német koncentrációs táborban. Bár ebben a táborban szisztematikusan nem vittek véghez népirtást, de nagyon sok embert kínoztak, sokan meghaltak mindenféle okokból, és megdöbbenésemre, bizony volt egy gázkamra is, melyet sajnos néhányszor még használták is. Arra nincs bizonyíték, hogy sorozatban. Elég volt mégis látni, és szörnyű volt a krematórium, és a kiállítás a fényképekkel, a tárgyakkal.

Ma Magyarországon a Holokauszt-tagadás törvénytelen, ami a szólás és vélemény szabadsága ellenére azért nem egészen védhetetlen Én azt javasolnám, hogy ha már így van, büntetésképpen vigyék el ezeket az embereket egy ilyen koncentrációs táborba, had lássák a saját szemükkel a történtek nyomait, a sok-sok fényképet. Aki azután is tagadni meri, az nem egyszerűen zavarodott, hanem őrült kell, hogy legyen. Vagy embertelenül gonosz, aki a tagadást csak ürügyként használja: valójában nem tagad, hanem helyesel.

Egy másik megdöbbentő, érdekes dolog az a koncentrációs tábor közepén, a bejárati kapu, a híres "Arbeit macht frei" felirat után, az első épület oldalán fogadott. Nem ez volt a legmegdöbbentőbb, de bizonyos szempontból nagyon is érdekes.

A dachaui tábor épületeinek tetejére ugyanis valamiért óriási betűkkel egy feliratot festettek, amely így szólt:

"Egy út van a szabadsághoz. A kilométerkövei pedig ezek: szófogadás, őszinteség, tisztaság, józanság, szorgalom, rend, önfeláldozás, igazság és hazaszeretet."

Hát nem ismerősek ezek a mondatok, ezek a szavak? Emlékezzünk csak, mi van a Nemzeti Kínvallásban?

"Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet.

Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye.

Valljuk, hogy a polgárnak és az államnak közös célja a békesség, a biztonság, a rend, az igazság, a szabadság kiteljesítése."

Az orbáni hit és vallás sem hiányzik Hitlernél, lám, ott a nagy kereszt a koncentrációs tábor közepén.

Kicsit körülményesebben, de nem nagyjából ugyanazok az értékek szerepelnek mindkettőben? Vajon mi vezethet két diktátort is arra, hogy ezeket az értékeket hajtogassa, erőltesse, hogy öles betűkkel hirdesse az alattvalóknak?

Orbán Viktor legfőbb programja többek között talán nem az, hogy rendet tesz az országban két hét alatt? (Mondjuk az egy dolog, hogy csúfos kudarcot vallott), hogy tisztaságra neveli az embereket, ha addig élnek is? Dehogyisnem.

Mit akarok ezzel mondani? Talán, hogy Orbán Hitlertől másolta a Nemzeti Kínvallást? Talán azt, hogy ezek az értékek mind rosszak? Hogy az az ember, ország, amelyik ezeket vallja, mind rossz? Talán náci és fasiszta? Nem szükségképpen. Nyilván nem mindenki náci, aki ezeket vallja, de érdekes, hogy a nácik szóban szintén ezeket is hajtogatták. És érdekes, hogy Orbánban hasonló reflexek működnek.

Arról természetesen szó sincs, hogy a diktatúrák lennének az, amely ezeket az értékeket vallja, és a demokrácia az, amely nem. Valójában a felsorolt értékekből a valóban társadalmilag hasznos értékeket a demokráciában sokkal inkább vallják. A diktatúrában viszont csak a táborokba írják ki, és például az alkotmányba. A diktatúrában jellemzően inkább hangoztatják ezeket az értékeket, a demokráciában pedig jellemzően inkább élnek.

Bár van ezen értékek között pár olyan, melyről nyugodtan mondhatom, nem vallom, pár másikról pedig mondhatom, hogy sokszor nem abszolút értékek, illetve nem abszolút rossz ember, aki nem mindig vallja őket. Röviden, az erkölcsi relativizmust tekintve is kritizálható mindez, anélkül, hogy konkrétan azt mondanám, hogy a hazugság vagy a piszok, vagy a rendetlenség számomra is jó dolog. Az őszinteséget pedig például igazán vallom.

De van még valami, amit mondani szeretnék. Dachau példájának van ugyanis még legalább két tanulsága. Az első az, hogy attól, hogy egy diktátor ilyen értékeket hajtogat, közben simán mehet az ellenkező irányba. Dachauban bizonyára volt némi rend és tisztaság, különösen, amíg el nem fajultak a dolgok. De hogy ez a szabadság útja lett volna, az erősen cinikus állítás volt.

Az orbáni Magyarországon ehelyett rendnek, tisztaságnak, becsületes munkának semmi nyoma sincs, legalábbis nem több, mint korábban, és szabadságról beszélni is hasonlóan cinizmus, mint Hitlernél. Persze, szerencsére még Dachaunál nem tartunk, de egy mini-Hitlerről beszélni nem túlzás. És persze ezeket az értékeket álszent módon hajtogatni, és nem csinálni semmit, majdnem olyan hiba, mint drasztikus erőszakkal erőltetni. Akár szükséges, akár nem.

Mert a legtanulságosabb konklúzió az, hogy ezen értékek közül azok, amelyeket tényleg közös társadalmi érdeknek mondhatunk, például a szorgalom, őszinteség, és hasonlók vagy "belülről jönnek", vagy eleve jellemzők egy népre, vagy pedig állami erőltetéssel sem lehet rájuk erőltetni. Mert attól például nem lesz nagyobb rend, értve például a közbiztonságot, hogy Orbán a Tákolmányba erőltet ilyen álszent baromságokat.

A felsorolt értékek közül van olyan, amely állami kérdés, és van olyan, amelyik nem. Nagyobb szorgalom, őszinteség egy országban nem attól lesz, hogy bizonyos az állam erőlteti, hanem attól, hogy bizonyos emberek példát mutatnak. Hogy vannak, akik egész népüket akarják, de nem alkotmányos fokon taní-tani. Attól, hogy a nép fiai és lányai maguktól rájönnek, hogy miért jók és fontosak ezek, maguktól igénylik ezt jobban, mint korábban. Az olyan értékeknél pedig, amely már állami feladat, például rend, közbiztonság attól lesz, hogy hatékony, működő törvényeket és intézkedéseket tesznek, nem pedig üres frázisokat pufogtatnak a tákolmányban.

És ezt persze nem onnan tudjuk, hogy Dachauban a zsidók rendetlenek lettek volna, és sehogy sem lehetett őket rávenni a rendre, mert biztos rendesek voltak, amennyire lehetett, és persze biztos kényszerítették is őket. Nem, ezt onnan tudjuk, hogy egy országból nem lehet koncentrációs tábort csinálni, illetve mindez szörnyű következményekhez vezet.

És büntetésképpen Orbán Viktort is el kéne vinni Dachauba, hogy lássa, hova vezet, ha egy egész népet állami erőszakkal akar átnevelni, különösen álszent módon, olyan erényekre, melynek maga nagyon is híján van (igazság).

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr923007569

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A tibetiek álnoksága 2011.06.25. 20:47:04

A Fidesz frakciójának emberi jogi munkacsoportja megdöbbenését fejezi ki a Kínában történtek miatt, s fölszólítja a magyar kormányt, hogy befolyását latba vetve lépjen föl az Európai Unió megfelelő fórumain annak érdekében, hogy Kínában megszűnjön az e...

Trackback: Kósa Lajos megvádolta a kormányt 2011.06.24. 19:05:29

Mert nézzük csak mit mondott Kósa Forintbedöntő Lajos:Az esztergomi önkormányzat helyzetéről Kósa Lajos azt mondta: „Ott, bár nagy az adósság, az önkormányzatot a jelenlegi vezetés vitte csődbe abban az értelemben, hogy bár helyt tudtak volna áll...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csetepaté márki 2011.06.23. 22:05:03

@juditka*: Azt legalább már tudom, hogy nincs szükséged versikére. Egyébként a válasz lereagálhatósági szintje rendkívül alacsony, és mivel stílusában és hangvételében az enyémnél valamivel "komolyabb", csak más hangnemben lehetne erre válaszolni, amiben sajnos nem vagyok annyira jó.

juditka* 2011.06.23. 22:05:04

Nincs abban semmi különös, hogy leírja a "szerző" Dachauban járt.
De még abban sem, ahogy felidézi a látottakat a borzalmakat.

Egy percig sem gondolom, hogy Orbán Viktort azonosítaná Hitlerrel.
Talán inkább arra szerette volna rávezetni az olvasót a t . kommentelőket, hogy a kormány mit igért, mit teljesített, egyáltalán a többségi kormány politikájára.
Nagyon, nagyon utálom, a komcsizást, nácizást, zsódózást, fasisztázást, cigányozást........

Csetepaté márki 2011.06.23. 22:09:09

@Brendel Mátyás: Hát gáz lenne, ha jönnének itt nekem mindenféle hűséggel szeretettel meg békességgel! Fúj!
Valóban, jó lesz résen lenni! A helyzet fokozódik!

anonymand 2011.06.23. 22:11:17

@subrik:

Tisztelt subrik!

Ha mán ennyire erőlteted, had ugassak bele!
" Én ezt nem értem. Szóval a keresztény külsőségek Hitlernél sem hiányoztak. Hát ez nagyszerű!" - jól látod a kérdést. a kereszt Hitlernek éppen olyan kellék volt (díszlet), mint Bonsai Ducenak a hit. Emlékszem még: "Csuhások térdre", úgy tudom nem katolikus, semmi keresnivalója pápánál (de így lehet több szavazatot szerezni), stb.
Igen, nagy a hasonlóság az "Arbeit macht frei!" és aközött, hogy közmunkába kívánnak terelni százezreket. Ne is törődj azzal az aprósággal, hogy az érte kapott "bér" elegendő-e: a létfenntartásra, a gyermeknevelésre, az adósságok törlesztésére és nem utolsó sorban a nyugdíjas évekre takarékoskodni.
"Ész töltődött fejembe!" - van ott még hely, úgy látom.

" Csak most jöttem rá, miért is volt Orbán a pápánál!" - dehogy jöttél rá, de megírtam.
..."a virágot helyben fogyasztom!" - pedig egészségesebb a zöldben legelni.

Tisztelettel:
anonymand

juditka* 2011.06.23. 22:12:43

@anonymand:

Tisztelt anonymand úr!

Olvastam már más blogon, poszton az Ön kommentjét. Hm. mit mondjak, lehet hogy Ön is küzd némi szövegértési, szövegértelmezési problémával.
Igen! Tudok róla hogyan vivja a csatákat a többségi kormány az államadóssággal, hogyan nyerte meg a csatát Brüsszelben ??? ..... és sorolhatnám. Nem kérem az Ön kioktatását.
Elhiszi ugye???

Te meg élvezd!"
Ne vicceljen már velem. Ön meg élvezze, ha elküldöm Önt a fenébe.
hm. jó lesz?????

juditka* 2011.06.23. 22:19:14

@anonymand:

Jóval kezd! ha Velem! Mert a tiszteletlenséget nagyon nem szeretem.
Amennyit én nyújtok a kommentelőknek, annyit várok vissza.!
Úgy, hogy szíveskedjen ehhez tartani magát.

Egyébként meg lehet cáfolni amiket írogatok, nincs belőle különösebb probléma, azért van a poszt, és talán attól érdekes.
Csak az a probléma, hogy van nálam egy mérce.!!!

Üdvözlöm. Önt én is.

anonymand 2011.06.23. 22:22:27

@juditka*:

Tisztelt juditka*!

Te legalább megértetted a szöveget és nem értelmezed félre. Nem kétséges, hogy az autokrata rendszerek sok-sok jellemzője azonos, vagy nagyon hasonló. Hogy a mi kis 2/3-nyi országvezetőnk erősen diktatúrára hajazó intézkedésekkel és törvényekkel a demokráciát aknázta alá, nem kétséges.
Ha azt a szintet, mint anno Németországban Hitler produkált még nem is értük el, de jó tempóban közelítjük.
Hozhatnánk persze más példát is, hisz a történelemben volt már néhány igazán antidemokratikus rendszer. De, ha teszem azt a posztoló Duvalier nevét hozta volna fel, mondana-e Neked valamit?

Tisztelettel:
anonymand

juditka* 2011.06.23. 22:25:52

@subrik:
Várom a választ.
Hm. Nem tudom a kommentemben mi a sértő.
Elemezd ha kérhetlek.
Köszönöm.

anonymand 2011.06.23. 22:31:08

@juditka*:

Tisztelt juditka*!

Én már csak maradok a tegezésnél, mert itt többnyire így szokás.
Bocsánat, hogy tévedtem, Te sem érted, amit írtam.
Nem Veled kezdtem, nem. Csak megpróbáltam ironikusan felfogni a dolgot. Nem ment át.
Sebaj.
Cáfolni nincs mit, mert nagyjából egyetértünk, annak ellenére, hogy átmentél sünibe, gondolván, hogy bántó szándékkal írtam Neked.
Ez sem olyan nagy baj.

Ha valakinek már nagyon nem akarok tiszteletet adni, azt elég érthetően és világosan fogalmazva megírom. Lásd egyéb bejegyzések.

Tisztelettel:
anonymand

Csetepaté márki 2011.06.23. 22:38:32

@anonymand: Úgy van, úgy van! Az "Út a munkába" program is egy nagy átvágás volt! Csak a fidesz ügynökei indították sunyiban, a betyárok!
Méghogy közmunka! Lám, mi lett a vége a németeknél is! Úgy van, nem szabad hagyni! A lavina is egy hópihéből lesz, meg lám, a lekvároskenyér is milyen ártatlanul néz ki, aztán amikor utána elkapja az embert a szapora kint a puszta közepén közmunka közben, hát attól Isten őrizz....nagyon csúnya vége is lehet ám! Én már hallottam olyanról, akinek az ismerősének a rokona is majdnem így járt...

Csetepaté márki 2011.06.23. 22:50:07

@juditka*: Én nem írtam, hogy sértő. Egyszerüen olyan, amire nem igazán tudok reagálni. Mint a kisgyerek karácsonykor, aki a nagy dobozokat kinyitja, de a kicsit félrerakja, mert a nagyban érdekesebb dolgok vannak. Vannak kis dobozok, meg nagy dobozok.

anonymand 2011.06.23. 22:55:00

@subrik:

Tisztelt subrik!

Nem a közmunka ellen vagyok, sőt!
Csak a feltételek, körülmények, az apró részletek határozzák meg, hogy elfogadhatónak tartom, vagy sem.
A napi négy óra például, az érte kapott "bér" összegével, már megbocsáss, de nem nyerte el a tetszésemet. Lehet, hogy bennem van a hiba, túl igényes vagyok.
Olyanról, amit Te írsz még nem hallottam, viszont az orvosi váróban hallottam egyet és mást. Mondjuk a kétségbeesés hangját, hogy most akkor mi lesz velünk? Mert az önkormányzat csak napi négy órában hajlandó foglalkoztatni. És nem attól hallottam, aki látta azt az embert, aki látta Lenint! Nem. Az panaszkodott, aki másfél, vagy két éve közmunkásként tartotta el... (a részleteket nem tudom)
Végtére is mindegy. Az biztos, hogy lekvár nem lesz a kenyéren.

Tisztelettel:
anonymand

juditka* 2011.06.23. 22:56:54

@subrik:
Nem kértem, még azt sem, hogy elolvasd a kommentemet.
Igy aztán nem is kellene reagálni.

juditka* 2011.06.23. 23:03:54

@anonymand:

Nem ment át." Na. Ezt a kommentet nem értem. Pedig elolvastam már legalább tízszer.
Sajnálom. Ha "világosabban" kifejtetted volna a mondani valódat, talán érteném.
Nincs semmi probléma. Megszoktam már?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.23. 23:07:41

@subrik: nem fogod fel a cikket, hiába magyarázom,

Csetepaté márki 2011.06.23. 23:11:08

@anonymand: Nyilván nem hagyom irónia nélkül azt, amikor a közmunkáról már úgy beszélnek, mintha kivégezni vinnék az embereket. Nem tudom megállni.
De ez nem a közmunka kritikája volt, mivel még el se kezdődött, nincs is mit kritizálnom. Csak a kritikát, olyan dologról, ami még nincs is. Szerintem az vicces.
A közmunka bérét meg erősen behatárolja a pénzügyi keret, nem kívánságműsor. Nyilván jobb lenne, ha mindenki dolgozna, és adót fizetne. Na ez nem megy. De muszáj valamit kezdeni az emberekkel, mert akkor teljes morális és szociális leepülés lesz a vége, nagy tömegekben. Utána meg már ha lehetne, se nagyon menne el dolgozni. Erről szól a dolog. Nyilván burkolt segélyezés, mint a közmunkaprogramok általában, de a klasszikus segélyezést nagyon sürgősen el kell felejteni. Csak a segélyezett réteg növekedéséhez vezet.

Csetepaté márki 2011.06.23. 23:18:47

@Brendel Mátyás: Az, hogy kritizálom a cikket, nem azt jelenti, hogy nem fogom fel. Maximum más nem fogja fel, hogy nekem más a véleményem.

anonymand 2011.06.23. 23:26:27

@juditka*:

Tisztelt juditka!

Volt egy kérdésed:..."talán front van?" - s én természetesen a front háborús jelentésére asszociáltam, hiszen Bonsai Duce kijelentette, hogy háborúban állunk. Ez idáig OK?
Természetesen beleértettem a háborúkba azt is, amit látok, tapasztalok: a demokrácia ellen is folyik, nem is akármilyen háború. Még mindig OK?
Namármost, ezekhez a háborúkhoz képest a posztoló csatája, hogy ne értelmezzék félre szavait, és ne magyarázzanak bele olyat, amit ő nem írt, csak apróság - de a csata és a háború összetartozó fogalmak. Össze is fűztem derekasan. Gondolom, ez is OK.
Mivel engem igen szórakoztat, hogy mások mennyire nem értik az olvasottakat, sőt sokszor azt sem amit maguk írnak, gondoltam, hogy felhívom figyelmed: élvezd egy kicsit te is.
Nos, mindez Neked (személyed elleni) támadásnak tűnt, amit sajnálok.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: csak egy példa amire a posztoló is felhívta a figyelmet: egy szó kihagyása ("ebben") milyen mértékben változtatja meg a mondat értelmét....

juditka* 2011.06.23. 23:27:37

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint a kormány hónapok óta romeltakarító munkát végez, így a Fidesz saját ideáinak, társadalmi eszményének megvalósítására még nagyon kevés idő, lehetőség és mozgástér volt."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/lazar_a_vitat_vallalni_kell.487497.html

A több párbeszédet, egyeztetést szorgalmazó felvetésekre úgy reagált: ha a kabinet valóban mindenki kormánya akar lenni, akkor meg kell hallgatni az ellenvéleményeket is, és helyt kell állni a vitában."

Na! Ez az! Csak az a baj, hogy az ellenvélemények meghallgatása eddig hiányzott, de nagyon. Előbb a betonozás, aztán a meghallgatás????
:)
..........................................................................
Bajnai Gordon szerint a válságnak csak az vethet véget, aki képes leszámolni az önámítással."

" Tanulság az a régi igazság is - folytatta -, hogy "növeli, ki elfedi a bajt", s ha a pártok éveken át hamis világot vetítenek a választók elé, idővel azzal szembesülnek, hogy illúziókat kérnek rajtuk számon.

Igy van ez.
:)

juditka* 2011.06.23. 23:42:26

@anonymand:

Hm. Köszönöm.
Van ilyen.
:)

anonymand 2011.06.23. 23:42:52

@subrik:

Tisztelt subrik!

Te nem ironizálsz. Te csúsztatsz és félremagyarázol.
Nem olvastál eleget arról, hogy ezentúl nem napi 8, hanem csak 4 órás lesz a közmunka?
Arról sem olvastál, hogy ezért félpénz jár?
Arról se hallottál, hogy kinek mit kell elfogadnia közmunka gyanánt és milyen feltételekkel?
Ez már nem is irónia, ez vicc!

Ja! Hogy pénzügyi keret. Na, igen! Amit a költségvetésben igazgattak úgy a felére. Értem. Vagy ez is irónia akar lenni?

Ami még nincs: éhséglázadás, a gazdaság motorjának felpörgése. Ezek nincsenek.
De van elfogadott költségvetés (visszavett közmunkára fordítható összeggel), Pintér-féle felügyelettel.
Azt már csak halkan merem megkérdezni, mert valahogy ide tartozik: ha a Belügyminisztérium amúgy is szűkös költségvetésében zároltak egy nem jelentéktelen összeget (véglegesen), miből fogják a visszaterelt felügyelők bérét fizetni?

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2011.06.23. 23:46:07

@juditka*:

Tisztelt juditka*!

Nincs mit! :)

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: most muszáj mennem (fiatal házas vagyok), vár a munka...

juditka* 2011.06.23. 23:57:19

"Hitler a német és a világtörténelem egyik leghírhedtebb és legismertebb személye. Németországban az általa megalapított
Harmadik Birodalom (1933–1945) nemzetiszocialista diktatúrája alatt valamennyi ellenzéki pártot betiltották, azok tagjait üldözték vagy meggyilkolták.
Politikai ellenfeleit, valamint a zsidókat, cigányokat, homoszexuálisokat koncentrációs táborokba záratták.
Fajelméleti, szociáldarwinista fejtegetései a mai napig hatással vannak egyes szélsőséges ideológiákra. Kísérlete egy Nagy-Németország létrehozására, először Ausztria annexiójával (Anschluss, 1938), majd Csehszlovákia (1938) és Lengyelország 1939-es lerohanásával a második világháború kitörésének fő oka volt Európában.

Birodalmának csúcspontján hadserege ellenőrzése alatt tartotta a kontinens nagy részét. Kormánya hajtotta végre a holokausztot, melynek során több millióan – főként zsidó, illetve szláv, cigány és más nemzetiségűek – vesztették életüket.

Szándéka – egy ezer éven át fennálló birodalom létrehozása – kudarcot vallott, majd a szovjet Vörös Hadsereg által körbevett berlini föld alatti bunkerében öngyilkos lett"
................................
Bocsánat, hogy idehoztam a cikket!
A teljesség "kedvéért" tettem.
A kommentelő, az olvasó, igy egyben látja az egészet.
Mielőtt még újabb "zavarokat" okozna a poszt témája.

Továbbra is azt állitom , - a kormány politikája ismeretében - hogy hiba lenne teljesen összemosni a miniszterelnök személyét, ezzel az emberével.
De mint korábban irtam, ez senkinek nem is volt célja, a poszt irójának sem.
Úgy gondolom, és azt hiszem, hogy jól.
hm?
:)

juditka* 2011.06.24. 00:01:39

@anonymand:

Tévedés! Én egy szóval sem kértem, hogy maradj.!!! De még azt sem, hogy irjál.
Csak úgy muszáj-ból vésd a fejedbe.!!!

:)

Sine ira et studio... 2011.06.24. 00:05:01

@Brendel Mátyás: A hatalmat a választások előtt szerezte meg. A választásokat már hatalomból tarthatta, és nyerhette meg, többek között az SA segítségével. Gondolom, arról még te is hallottál. Megdöbbentő, hogy lehet valaki egyszerre ennyire ostoba, és magabiztos, mint te, de ez a fanatizmus valahol tiszteletet ébreszt bennem. De komolyan.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 00:06:54

@Brendel Mátyás: Batista visszatért Castro után? Na, mesélj, mikor :)

juditka* 2011.06.24. 00:09:35

@anonymand:

Jaj! De buta vagy! Talán félreértettél valamit?!
Ilyen bejelentést tenni??!!!
Engem egyáltalán nem is érdekel!!!! Nevetséges vagy!!!
Bocsánat! pedig az avatarod alapján eléggé vénember kinézeted van.
:-)))))

Sine ira et studio... 2011.06.24. 00:09:54

@Brendel Mátyás: Amúgy Hitler 38-ban is nyert választásokat, 99%-os arányban. Tehát a választási győzelem nem ekvivalens a hatalomra jutással. Ezt talán még a te pici agyad is beveszi.
De kár veled erőlködnöm. Az egy dolog, hogy nekem ellentmondasz, bármi áron, de hogy a történelmi tényekkel vitatkozz, az azért már egy fokkal keményebb. De látom, nem adod olcsón :)
Szerencsétlen.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 00:14:10

Azt hiszem, befejezem ezt a vitát, mert nem látom értelmét, kedves Mátyás. Ha olyan tényekben sem tudunk megegyezni, amelyeket egyszerű ÉRTŐ OLVASÁS során megtalálhatnál (és rájönnél, hogy igazam van), akkor felesleges véleményeket ütköztetni. A többi kommentelőtársnak meg hasonló türelmet kívánok az ostoba fafejedhez.
Az arroganciáddal egyenes arányos butaságod viszont újra és újra megdöbbent.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 00:33:22

@Sine ira et studio...: "A hatalmat a választások előtt szerezte meg."

szerezte a fenét, hülyeségeket karatrtyolsz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 00:34:52

@Sine ira et studio...: Batista távozott a hatalomból, és visszament később a hatalomba. tudatlan, hülye, okoskodó, makacs, fidesznyik.

bazdmeg mi a fenének égeted magad, hogy semmit nem tudsz történelemből, de cserébe olyan tulok vagy, mint az egész Hortobágy?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 00:36:40

@Sine ira et studio...: "Hitler 38-ban is nyert választásokat"
senki nem kérdezte.

"a választási győzelem nem ekvivalens a hatalomra jutással."

senki nem állította, hogy az.

szellemekkel vitázol, te furkó.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 00:40:34

@Sine ira et studio...:

"befejezem ezt a vitát"

már vagy huszonháromszor befejezted, te kis mazochista véglény.

de huszonháromszor visszajössz, hogy benyögjél valami újabb hazugságot a történelemről, ami ráadásul totál irreleváns is.

tudod, náladnál hülyébb embert ritkán lát az ember. olyan kérdésekben égeted magad, amelyek totál haszontalanok, mert nem cáfolnak semmit a cikkből.

a cikkben egy kukkot nem szóltam Hitler hatalomra jutásáról, te meg itt fél napja azon szenvedsz, hogy ebben az irreleváns kérdésben, meg más diktátoroklól szóló irreleváns kérdésekben totál hülyeségeket írogatsz, utánanézés nélkül, sorozatba írod a tévedéseket.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 00:42:06

1) azt állítottad, hogy Hitler NEM szavazással jutott hatalomra. a valóság az, hogy igen

2) azt állítottad, hogy soha diktátor még nem került ki a hatalomból, és jött vissza, adtam rá két példát.

minden ember nyolcvanas IQ felett a helyedben szétverve, meghunyászkodva mentené a bőrét, de nálad a hülyeség makacssággal párosult. méltő vagy Führeredhez, ő is ilyen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 00:45:12

@Sine ira et studio...:

elmehetnél Orbán szóvivőjének. a Szijjártó az olyan, hogy szemrebbenés nélkül behazudná, hogy Hitler nem szavazással került hatalomba egy egész országnak.

Pasztorella 2011.06.24. 01:10:59

@anonymand:

fiatal házas vagyok)".
És? Ilyenkor itt firkálsz!?
Szégyeld magad!
:)

álomszép 2011.06.24. 01:13:46

@juditka*:

Nagyon igazad van.
Egyetértek veled.
:)

álomszép 2011.06.24. 01:15:33

@Brendel Mátyás:
Én "nem vitatkozom".

szép álmokat!
jó éjt.

:)

anonymand 2011.06.24. 05:10:59

@Pasztorella:

Tisztelt Pasztorella!

Nem firkáltam, mert nem találtam a cerkám. Pötyögtettem.
Vettem az adást, szégyenkezés folyamatban.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: Schnitt Palikánk titkárnőjét tisztelhetem Benned? Mert ha nem, akkor Te szégyelld(!) ....

anonymand 2011.06.24. 05:25:34

@juditka*:

Tisztelt juditka*!

"Jaj!" - ne ijedezz, talász nálam butábbakat is, sajnos.
" De buta vagy!" - Nem kéne kikiabálni, hogy rájöttél. Maradjon ez kettőnk édes titka.
"Engem egyáltalán nem is érdekel!!!!" - Sajnos eljutottam abba a korba, hogy már engem is alig.
" Nevetséges vagy!!!" - nem olyan nagy baj, a nevetés szépít.
"Bocsánat! pedig az avatarod alapján eléggé vénember kinézeted van.
:-)))))" - nincs miért bocsánatot kérj. A kinézetem önös elhatározásból olyan, amilyen. Nem a látszat a fontos.
Gondold csak el: látszatra demokrácia van.
És?
@Sine ira et studio...:
Válasz erre

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2011.06.24. 06:40:45

@anonymand:

Nem tudom, hogyan követtem el a fenti bejegyzést.
Mindenkitől elnézést kérek, még nem ébredtem fel.
Vagy, nem ittam eleget...

anonymand

Pasztorella 2011.06.24. 07:48:33

@anonymand:

nem találtam a cerkám." Hm. Hát az baj.
Ha Te kéred?! " szégyellllem" . Jó lesz? ha így írom?
Igen?
:))))))))

Sine ira et studio... 2011.06.24. 10:11:30

@Brendel Mátyás:
"1932. szeptember 12-én feloszlatták a Reichstagot, és ismét új választásokat írtak ki, féléven belül immár a másodikat. Az előjelek kedvezőtlenek voltak a náci párt számára. A november 6-án lezajlott új parlamenti választásokon az NSDAP kétmillió szavazatot veszített (az előző 37,3% helyett 33,1%-ot ért el). 230 képviselő helyett 196-ot szerzett.

Logikusan úgy látszott, Hitler és pártja rendkívül távol került a hatalomtól. Téves tehát az a felszínes (és hamis) egyszerűsítés, hogy Hitler választások útján került volna hatalomra. Papen és Schleicher tábornok féktelen hatalmi küzdelme azonban más útra vezette a német (és a világ)történelmet.

Mivel Papen nem tudott többséget szerezni, Hindenburg Schleicher tábornokot nevezte ki, aki azt ígérte, hogy többséget szerez a szociáldemokratákkal, és a disszidens náci frakcióval, akiket Strasser vezetett.

Papen meg akarta győzni Hindenburgot, hogy nevezze ki Hitlert kancellárrá, akit majd ő kézben tart. Amikor Schleicher koalíciós kísérlete megbukott, a parlament újabb menesztését kérte, de Hindenburg megbuktatta, és Hitlert kancellárnak, Papent pedig alkancellárnak nevezte ki. A kabinetnek 4 náci tagja volt, Hitler, Göring, Goebbels és Frick. 1933-ban Hitlert hivatalosan kancellárrá nevezték ki.

Forrás: wikipedia.hu Könyvekben ennél részletesebben is leírják ezt. Olvasd el, és kérj bocsánatot, tahókám. Legalább annyiszor, ahányszor lehülyéztél :)
Amúgy nem tudom, Orbán szóvivőjének mi köze van Hitler hatalomra jutásához, de a te kis bolond világodban biztos erre is OV a magyarázat. Mint mindenre.
Nem vitázni jöttem vissza veled, de nem tűröm, ha sértegetnek. Főleg, ha jogtalanul. Viszlát.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 10:17:31

@Sine ira et studio...: Mondom, az egy dolog, hogy velem vitatkozol, de ha a történelmi tényekkel is, az már veszélyes. Vizsgáltasd ki.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 10:19:25

@juditka*: A poszt írójának annyira nem volt célja Hitlert Orbánnal összehasonlítani, hogy a cím és a fenti fénykép bizonyára véletlen egybeesés.

adflexum 2011.06.24. 10:30:37

@Sine ira et studio...:
"Hitler nem választásokkal került hatalomra"
Hitler pártja, az NSDAP szerezte meg a legtöbb szavazatot mindkét választáson.
1932 július:37.4% 13 170 000 szavazat.
1932 november:33.1% 11 700 000 szavazat.
Tehát a nácik még mindig relatív többséggel bírtak, és ennek eredményeként nevezte ki Hindenburg ( a Harzburgi Front nyomására) Hitlert kancellárrá.
Szerintem ez a lényeg, tehát Hitler választásokkal került hatalomra.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 10:45:17

@adflexum: Kérem, olvassa el, amire válaszolt. Engem cáfolni ebben egy dolog, Székely Gábor professzort picit húzósabb.
Az elnöki kabineteknek éppen az volt a lényege, hogy se Hitler, se a szocialisták ne kerüljenek hatalomra. Attól, hogy Hitler pártja kapta a választásokon a legtöbb szavazatot, még nem volt abban a helyzetben, hogy feltétlenül ő legyen a kancellár, és a politika konzervatív irányítói is igyekeztek ezt elkerülni. Ahogy 1932-ben nem is lett, hiszen Schleicher jött, és a 32-es választás után két hónappal, Hindenburg kinevezésével kapta meg a hatalmat. Annak semmi köze nem volt sem a választásokhoz, sem a népakarathoz, mely a válság végi félévben szemlátomást elfordult a náciktól. Mint a számokból is kiderül.
Mondom még egyszer: Hitlert nem a választók, hanem az őt félreismerő konzervatív politikusok juttatták hatalomra, ami nagy különbség. Sült bolondnak tartották, nem jött be.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 10:57:05

@Sine ira et studio...: Frankón nyomod a terelő rizsát, de ettől még igaz marad, hogy Hitler választásokat nyert, nem is egyet, és így került hatalomra.

"Amúgy nem tudom, Orbán szóvivőjének mi köze van Hitler hatalomra jutásához"

Jó kérdés. az egész témát te hoztad fel, te baromarcú, most rájöttél, hogy mellébeszélés? Gratulálok!

Sine ira et studio... 2011.06.24. 10:58:25

@adflexum: Hindenburg előtt két lehetőség állt: vagy kiír egy újabb választásokat Schleicher számára, vagy új kancellárt nevez ki, akivel talán többséget alakíthat a szocdemekkel szemben. Hindenburg és az őt körülvevő politikusok döntése volt az, hogy a köztársasági elnök végülis a második lehetőséget választotta, nem a választóké. Ezért téves az, hogy Hitler a választók akaratából került hatalomra, még akkor is, ha pártja valóban a legerősebbek közé tartozott. De érdemes figyelembe venni a tendenciát is.
Másrészt pedig itt többször elhangzott, hogy "választásokkal került hatalomra", ami még inkább valótlanság, hiszen 1933 januárjában nem voltak választások.
Lehet, hogy ez látszólag egy jelentéktelen kérdés, de Hitler személyéből és diktatúrájából eredően egyáltalán nem az.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 10:58:41

@Sine ira et studio...: A cikk írója Hitlert és Orbánt egy bizonyos területen hasonlítota össze. A cikk írója sok hülyegyereknek kifejezetten odaírta, hogy a párhuzam részleges.

Neked hiába írta oda, mert te hülye vagy, nem érted, amit olvasol. Az ilyen hülyéken, mint rajtad, nem lehet segíteni.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 11:00:58

@Brendel Mátyás: A kettő külön-külön igaz, de nincs köztük szerves kapcsolat... látom, a fafejed nem veszi be, hogy a Reichstag ugyan a választási eredmények alapján állt fel, de a kormányt az elnök szuverén módon nevezte ki. Lehet, hogy ez neked terelő rizsa, én kérek bocsánatot, de akkor szerintem írd meg a saját történelemkönyvedet, ami sokkal egyszerűbb, gördülékenyebb, és nincs benne ennyi zavaró apróság.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 11:04:12

@Brendel Mátyás: Értem én, hogy a párhuzam részleges, de olyan párhuzamokat állítasz fel, melyek - a saját beteg agyad szüleményein túl - sántítanak, csúsztatás, vagy hazugság alapján léteznek. Ami persze neked nem baj, de én, aki történelemmel foglalkozom, kicsit háklis vagyok rá. Még véletlenül sem érted, vagy miattad, hanem sok gyanútlan ember miatt, aki elolvassa a baromságaidat, és azokat a toposzokat jegyzi meg tényként, melyeket a tudomány már több évtizede megcáfolt, nálunk azonban a marxizmus "áldásainak" köszönhetően mindmáig fennmaradtak.
Például, hogy Hitler választásokkal került hatalomra.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:04:34

@Sine ira et studio...:

"a 32-es választás után két hónappal, Hindenburg kinevezésével kapta meg a hatalmat. Annak semmi köze nem volt sem a választásokhoz"

tódítja a hülyeséget ez emberünk. két hónappal a választások megnyerése után az elnök a győztes pártot bízza meg kormányalakítással. de ennek nincs köze a választási eredményekhez.

mondd, hülyegyerek, akkor Hindenburg miért nem a Müncheni Bélyeggyűjtő Szakkör elnökét bízta meg?

vigyázz, nehogy az MSZP kezébe kerülj, mert kiállítanak!:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:06:37

@Sine ira et studio...:

"hazugság alapján léteznek."

én a dachaui koncentrációs táborról írtam. tudod-e cáfolni, hogy az volt a tetőkre írva, vagy nem?

amivel te vitázol, arról egy kukk nincs a cikkben írva.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:08:22

@Sine ira et studio...:

"Például, hogy Hitler választásokkal került hatalomra"

ezt például nem írtam a cikkben, ezt a témát te hoztad fel külön, a saját kis agyacskádból. az más kérdés, hogy ebben sincs igazad, de hogy erről szó nincs a cikkben, az biztos.

szellemekkel viaskodol ember! fordulj orvoshoz!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:09:39

@Sine ira et studio...: "nincs köztük szerves kapcsolat... látom, a fafejed nem veszi be, hogy a Reichstag ugyan a választási eredmények alapján állt fel, de a kormányt az elnök szuverén módon nevezte ki. "

akkor miért nem a Müncheni Bélyeggyűjtés Egyesület elnökét nevezte ki, ha nincs szerves kapcsolat?

adflexum 2011.06.24. 11:09:57

@Sine ira et studio...: Ha egy választáson, a legtöbb szavazatot kapott párt vezetőjét az államfő kinevezi kormányfővé, akkor az illető választásokkal került hatalomra.
Még egyelőre az iskolában is így tanítják, hogy Hitler, demokratikus módon választások útján került hatalomra, az összes politikai háttéralku ebből a szempontból mellékes.
"Hitler nem választásokkal került hatalomra"
Nem hiszem, hogy Székely tanár úr leírná ezt a mondatot a könyvében.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 11:12:14

@Brendel Mátyás: Mátyás, ha tudnál olvasni, akkor elolvasnád amit idéztem a wikipédiáról, vagy felmennél arra az oldalra, és választ kapnál a kérdéseidre. Amúgy meg csúsztatsz, olyat állítasz rólam, amit sosem mondtam.
Most már alább adtad addig, hogy "köze volt a választási eredményekhez" Hitler megválasztásának. Ami valóban igaz. De eddig azt mondtad, választások útján került hatalomra. A kettő között azért nagyon jelentős különbség van, de ezt az adflexumnak adott válaszomban már leírtam, a kedvedért nem fogom megismételni (ti. hogy Hindenburg döntött így, nem a nép). Szóval ismerd be, hogy hülyeséget mondtál, és ne engem sározz, rendben?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:12:56

@adflexum: "Ha egy választáson, a legtöbb szavazatot kapott párt vezetőjét az államfő kinevezi kormányfővé, akkor az illető választásokkal került hatalomra. "

bizony. de fidesznyikéknél már megszokott az, hogy a legegyszerűbb igazságoknak is az ellentétét nyomják pofátlanul. Szíjjártóval egy szinten van ez az ürge.

ahogy például azt mondták, hogy a nyugdíjpánztárak eltőzsdézték a nyereséget, közben az átlag reálhozam még világválságostul is nyolcvanezer forint,

ahogy belehazudták a nép pofájába, hogy az egykulcsos adóval senki nem jár rosszul.

ehhez képest Sine pofátlan hazudozása mintába illik.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:14:23

@Sine ira et studio...:

""köze volt a választási eredményekhez" Hitler megválasztásának. Ami valóban igaz."

te írtad fentebb pár perccel ezelőtt:

"Hindenburg kinevezésével kapta meg a hatalmat. Annak semmi köze nem volt sem a választásokhoz"

skizofrén hülyegyerek vagy.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 11:15:14

@adflexum: Én pedig nem hit alapján tájékozódom, hanem olvastam számos könyvét, mi több, előadáson, a szájából hallottam ezt a mondatot: "Nem igaz, hogy Hitler választásokkal került hatalomra."
Amúgy még egy dolog, amit Mátyás és te is elfelejtesz! Hitler kancellár lett, de nem ő alakított kormányt... különben alig hiszem, hogy abban csak - Hitlerrel együtt - 4 náci tag lett volna.

Spiritmonger 2011.06.24. 11:15:39

@Brendel Mátyás: a Reichstagot egy kommunista, a bolgár Dimitrov gyújtotta fel...

Sine ira et studio... 2011.06.24. 11:17:56

@Brendel Mátyás: mit írtam fenn? választások eredményéhez. Mit írtam lenn? választásokhoz. Mint eseményhez. Érted, ugye?

Spiritmonger 2011.06.24. 11:18:12

@Brendel Mátyás: hülye vagy fiam! a verseknek igenis van jogi ereje, nézd csak meg Budaházy György esetét, aki egy versben közölt gondolatáért úl már két éve előzetesben...érdekes módon a komcsik csukták be...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:18:34

@Sine ira et studio...:

arra még mindig nem válaszoltál, hogy minek vered itt a buta fejed a falba olyan hülyeségekkel, amiknek nincs köze a cikkhez, mivel a cikkben nem írtam olyat, ami ellen itt hadakozol?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:21:18

@Spiritmonger:

"a verseknek igenis van jogi ereje, nézd csak meg Budaházy György esetét, aki egy versben közölt gondolatáért úl már két éve előzetesben."

az nem jogi erő, hanem jogi következmény. ha jogi erejük volna, akkor Budaházy nem a börtönben ülne, hanem miniszterelnök vagy kancellár vagy Führer lenne.

pont azért ül börtönben, mert nincs jogi erejük, hanem jogba ütköznek.

pont fordítva van, te szellemi rokkant!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:22:07

@Spiritmonger: hogy jön ez ide? azon kívül, hogy nem biztos, hogy igaz.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 11:22:51

@adflexum: Kedves adflexum, az iskolákban mai napig azt tanítják, hogy Drakón arkhón volt, hogy Dugovics Titusz lerántotta magával a törököt Nándorfehérvár ostrománál, hogy Nero őrült zsarnok volt, aki vérfertőző viszonyban élt az anyjával (és felgyújtotta Romát). De a történelemkönyvek azt is írják, hogy Széchenyi odaadta az MTA alapítására egyévi jövedelmét. Vagy hogy Horthy diktátori hatalommal bírt, és király akart lenni.
A történelemkönyvek mind a mai napig tele vannak toposzokkal, melyek, főleg a modern kor esetében, aminek többnyire marxista politikai-ideológiai vonzata van.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 11:24:39

@Brendel Mátyás: Válaszoltam már. Azért, hogy aki idetéved, a történelem tárgykörében ne a te hülye fikcióidat és véleményes "igazságaidat" olvassa. Mellesleg közben élvezem, hogy egy ennyire absztrakt, és lényegtelen vitán mennyire fel tudod húzni magad. Pulykakakas :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:25:44

@Sine ira et studio...: "Hindenburg döntött így, nem a nép"

Magyarországon is a köztársasági elnök kéri fel az egyik párt vezetőjét kormány alakítására.

akkor szerinted Orbán nem választásokkal jutott hatalomra?

mert akkor te egy furcsa terminológiát használsz, de Hitler és Orbán a te terminológiádban is hasonló, meg az enyémben is hasonló.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:32:23

@Sine ira et studio...:

1998 Magyarország. a választásokat az MSZP nyeri. a Fidesz a második. Göncz Árpád Orbán Viktort kéri fel kormányalakításra, mert a kisgazda párttal koalícióban neki van többsége.

az én terminológiámban Orbán Viktor választásokkal került hatalomba.

a te terminológiádban meg nem. a te terminológiádban büdös diktátor, Hitlernél is rosszabb, hiszen még csak meg se nyerte azt a kibaszott választást.

Hitler legalább megnyert két választást, mielőtt hatalomba került.

szerintem egyébként semmi gond nincs Orbán 1998-as hatalomba kerülésével demokratikus szempontból, meg a 2011-es is jogos, de ha szerinted nem választásokkal került hatalomba, akkor legyen neked úgy!

Sine ira et studio... 2011.06.24. 11:33:16

@Brendel Mátyás: Hülye vagy. Ha szerinted Hitler alakított kormányt, a saját pártjából miért csak 3 minisztert vett be maga mellé? Miért von Papen, egy konzervatív politikus lett a helyettese? Ha teljes felhatalmazást kapott, akkor miért mondta von Papen, hogy kézben tartja majd Hitlert? Na, mesélj! Érdeklődve várom a válaszod.
Hitlert KINEVEZTÉK egy félig-meddig már korábban is meglévő kormány élére, melynek sok tagja már a korábbi elnöki kabinetekben is részt vett. Hogy mást ne mondjak, mindjárt itt van von Papen példának.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:33:50

@Sine ira et studio...:

"ki idetéved, a történelem tárgykörében ne a te hülye fikcióidat és véleményes "igazságaidat" olvassa."

NEM VOLT A CIKKBEN, NEM OLVASHATTA, te baromarcú hazug disznó!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:35:19

@Sine ira et studio...:

"Ha szerinted Hitler alakított kormányt, a saját pártjából miért csak 3 minisztert vett be maga mellé?"

ezt a dolgot koalíciós kormánynak nevezik.

" miért mondta von Papen, hogy kézben tartja majd Hitlert? Na, mesélj! Érdeklődve várom a válaszod."

mert ezt gondolta, hogy a koalíciós kormányban kézben tudja tartani.

de ledarálták, mint Orbán Torgyánt.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 11:36:05

@Brendel Mátyás: Olyanokat adsz a számba megint, amit nem is mondtam. Arról nem is beszélve, hogy az 1998-as magyar és az 1933-as viszonyok gyökeresen eltérnek egymástól. Egy próbálkozásnak azért jó volt.

Sine ira et studio... 2011.06.24. 11:36:49

@Brendel Mátyás: Olyanokat adsz a számba megint, amit nem is mondtam. Arról nem is beszélve, hogy az 1998-as magyar és az 1933-as német viszonyok gyökeresen eltérnek egymástól. Egy próbálkozásnak azért jó volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:38:54

@Sine ira et studio...:

"Sine ira et studio... 2011.06.23. 17:04:27
Kedves Mátyás!

Néhány gondolat ehhez:
1. Hitler nem választásokkal került hatalomra. Orbán igen."

itt hoztad fel a témát, te nem az olvasód véded attól, hogy mit olvas tőlem a cikkemben, hanem teljesen a levegőből, saját hülye kis szakálladra hoztad fel a hülye tézisedet, és azóta is vered a buta kis fejedet a falba miatta.

adflexum 2011.06.24. 11:41:32

@Sine ira et studio...: Tehát, a tankönyvekbe marxista hatásra került bele, hogy Hitler választások útján került hatalomra? Erre nem gondoltam volna.
Egyébkét Horthy szerette volna keresztülvinni, hogy örökölhető legyen a kormányzói cím,(azt már sikerült elérnie, hogy maga nevezhesse ki utódját) valamint a nemesítés helyett találta ki a vitézi rendet, tehát, hogy király akart volna lenni, nem tartom akkora képtelenségnek. Gyakorlatilag ugyanis ezzel a két jogkörrel, már minden meg lett volna hozzá.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:43:47

@Sine ira et studio...:

te mondtad, hogy Hitler szerinted azért nem választásokkal került hatalomba, mert ugyan megnyerte a választást, de az elnök kérte fel kormány alakításra. ez Magyarországon jelenleg a rendszer.

1998-ban Orbán még csak meg sem nyerte a választást.

választással hatalomba kerülni azt jelenti, hogy valaki választáson olyan eredményt ér el, hogy miután az elnök felkéri, képes egypárti, vagy koalíciós kormányt alakítani. ad abszurdum még kisebbségi kormány is belefér.

szóval csak az számít, hogy volt választás, hatalomba került. hogy miféle kacifántos módon, az nem. az elnöknek meg nagyon sok országban ez a szerepe, ez a normális.

Németország 1933-ban és Magyarország 1998-ban vagy 2011-ben sokmindenben eltért, és én sokmindenről nem írtam, amiben eltért, például Németországban nem volt mobiltelefon, és hasonlók.

de amit írtam, abban igazam van, pluszban még abban is, amit nem írtam, de belekötöttél, hogy Hitler választásokkal került hatalomba.

egy csomó másban Hitler és Orbán eltér, ezekről meg nem írtam. pl Hitlernek nem volt felesége, és nem voltak gyerekei szerencsére. Orbánnak meg vannak. remélhetően jobbak, mint az apjuk.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:48:21

@adflexum:

"a tankönyvekbe marxista hatásra került bele, hogy Hitler választások útján került hatalomra?"

ja, Sztálin ideszólt, hogy "nem szép dolog, hogy ezt a Hitlert ilyen diktátornak tartják, legyen már valamiféle demokratikus mozzanat is a hatalomba kerülésében, hazudjuk már azt, hogy választásokkal került hatalomba, mert annyira szeretjük a fasisztákat!"

plauzibilis hipotézis, mit ne mondjak:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.24. 11:49:39

@Brendel Mátyás:

ja és azért nem írtam arról, hogy Hitlernek nem volt felesége, mert nem akartam, semmi köze nem volt ahhoz, amit írtam, ahogy még sok minden másnak sem, amibe belekötöttél.

juditka* 2011.06.24. 12:21:22

@Sine ira et studio...:

Ezt irtam: Továbbra is azt állitom , - a kormány politikája ismeretében - hogy hiba lenne teljesen összemosni a miniszterelnök személyét, ezzel az emberével.
De mint korábban irtam, ez senkinek nem is volt célja, a poszt irójának sem"

Megismétlem. Nagy hiba lenne. összemosni.......

Bocsánat, de részemről ez a téma azt hiszem, hogy le van zárva.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.25. 08:09:19

@Sine ira et studio...:

Öszzefoglalva:

1) A cikkben egy kukkot nem írtam arról, hogy Hitler hogy került hatalomba, és nem is releváns a cikk szempontjából.

2) Hitler a választások megnyerését tekintve, ebben a mozzanatban egészen demokratikus módon került hatalomba. A német nép hülyesége volt az első döntő probléma. Ennél csak a magyar nép hülyébb, az a 2,7 millió szavazó, aki még kétharmadot is adott Orbánnak.

3) Emellett Hitlerrel az elnök igazából egészen mostohán bánt, és próbálta megakadályozni Hitler hatalomra jutását.

4) Hitler emellett persze sok durva dolgot tett, és ezután még inkább, ami messze nem demokratikus. Például az SA, ami hasonlít a gárda ügyére, és ezért nem szabad gárdáknak lenniük Magyarországon. De ez nem tartozik a cikkhez, mert nem erről szól.

5) Te valamiért azt hiszed, hogy én nem ismerem Hitler hatalomra jutásának történetét. Nyugi, sokkal részletesebben tudom, mint egy átlag ember vagy átlag történész, mert egyszer utána néztem elég részletesen. Te azért hiszed, hogy nem tudom, mert azt hiszed, hogy a tényekkel ellentétes dolgokat írtam. De az eleve a rögeszméd, hogy írtam Hitler hatalomra jutásáról a cikkben. Mindenesetre nem tudom, miért gondolod feladatodnak, hogy olyan dolgokat ömlesszél ide, melyeket tudok.

Az egész nem tartozik a cikkhez, mert nem erről szól. Az egészet te ráncigáltad elő.

tomtyi 2011.06.25. 19:30:48

Szerintem nem kell Dachauig menni. Recsk alig van 113 km-re Budapesttől. Az elvtársaid csinálták, hogy az egész nép átnevelése idején nem belesimuló egyedeket egyengessék. Vagy ha ez nem tetszik, menj a volt Jugoszláviába, ott is volt néhány tábor, ahol a magyarokat nyírták, komcsik. Esetleg a volt Szu-ba is ellátogathatsz, a Gulágra. Ez utóbbi mond valamit, ugye?
Esetleg kicsit messzebbre, Dél-Afrikába, ahol a britek a búr ellenállás megtörésére a 20. század elején létesítettek koncentrációs táborokat, ahova a öregeket, nőket, gyerekeket gyűjtötték. És nem azért, hogy a háború poklából menekítsék őket.

A krematóriummal meg önmagában nincs baj. Ilyen helyeken, ahol tömeges halál várható (akár a fertőzések -kolera, hastífusz - miatt is, ahogy a hadifogolytáborokban, vagy a málenykij robot táboraiban), ott a leghigiénikusabb a hamvasztás.

Amúgy a Nemzeti Hitvallás és az általad fordított dachaui feliratok ilyetén összevetése mérhetetlen butaságra vall. Ezek pozitív értéket jelző kifejezések. Hogy Dachauban miért vannak, egy dolog, hogy az NH-ban miért, egy más.

"Ennél csak a magyar nép hülyébb">Ezzel egyet értek. Főleg azért, mert GyF volt az első az módszerváltás után, akivel második turnust kapott a maszop-szadesz bejegyzett együttélése.

A cikkben írhattál volna arról a kékcédulás választásról, amelyen a MKP "nyert", némi csalással, mérsékelt demokratikus színezettel. Akár 2006-ban.

Ráadásul ilyen pocsék helyesírást, és ilyen rengeteg hibát. Ha már ilyen sok helyre felraktad, legalább egy normális szövegszerkesztőben (mondjuk LibreOffice) vagy böngészőben (mondjuk Firefox magyar helyesírás-ellenőrzővel) ellenőrizted volna.

"És büntetésképpen Orbán Viktort is el kéne vinni Dachauba, hogy lássa, hova vezet, ha egy egész népet állami erőszakkal akar átnevelni, különösen álszent módon, olyan erényekre, melynek maga nagyon is híján van">Figyu, az elvtársaid ezt tették 42 évig. Általad leginkább istenített igazmondó Gyurcsány Ferenc pedig a KISZ egyik fő vezéreként ellenőrizte a fiatalok butítását. Érdekes módon KISZből DEMISZ lett, Fletó meg kisztitkárból '89-es demokrata milliárdos szocialista pártvezér.

adflexum 2011.06.25. 22:55:16

@tomtyi: Köztudott, hogy Orbán szintén KISZ- titkár volt, közte és Gyurcsány között annyi a különbség, hogy míg Fletó vállalkozóként gazdagodott meg, addig szeretett vezérünk a politikából lett milliárdos.
Ja, és KISZ-titkárból,( párttitkár apukával, pártirodán dolgozó anyukával),jobboldali, keresztény, konzervatív pártvezér.

adflexum 2011.06.25. 23:26:37

@tomtyi: "A krematóriummal meg önmagában nincs baj. Ilyen helyeken, ahol tömeges halál várható (akár a fertőzések -kolera, hastífusz - miatt is, ahogy a hadifogolytáborokban, vagy a málenykij robot táboraiban), ott a leghigiénikusabb a hamvasztás."
Ezt gondolom viccnek szántad. Birkenauban, pl. négy krematóriumot építettek ( 2 kicsit, 2 nagyot), kapacitásuk kb 1500 fő/nap volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.26. 09:53:27

@tomtyi:

"A krematóriummal meg önmagában nincs baj. Ilyen helyeken, ahol tömeges halál várható (akár a fertőzések -kolera, hastífusz - miatt is, ahogy a hadifogolytáborokban, vagy a málenykij robot táboraiban), ott a leghigiénikusabb a hamvasztás."

Embertelen egy hülyegyerek lehetsz, hogy arról megfeledkezel, hogy Dachauban nagyon sokan haltak meg, akik totál ártatlanok voltak, abszolút semmi kényszer nem volt arra, hogy oda vigyék őket, csakis a Hitleri diktatúra embertelen elnyomása miatt kerültek oda. Még csak nem is a Hitleri diktatúra által kirobbantott háború miatt, hanem ettől teljesen függetlenül, mert zsidók, cigányok, máshogy gondolkodók voltak.

Szóval nem csak úgy adott volt egy helyzet, aztán építettek krematóriumokat, hanem csináltak valami embertelent, aminek a krematórium a ma is jól látható szimbóluma.

És ezek közül nem csak éhínségek és betegségek miatt haltak ott meg emberek, hanem kínzások, orvosi kísérletek miatt is.

Amikor krematóriumról írok, akkor minden értelmes ember érti, hogy az elhurcolásokról, éhínségekről, időnkénti lelövésekről, orvosi kísérletekről is beszélek közvetve. Ha neked ezt ki kell fejteni, mert nem érted, akkor sajnállak. Én nem akartam kifejteni, mert írtak erről sokan eleget, én csak céloztam rá, és egy kapcsolódó gondolatot akartam megfogalmazni.

Az ilyen hülyegyerekek meg, mint te, megérdemelnék, hogy benn ragadjanak a krematóriumba egy órára.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.26. 09:55:13

@tomtyi:

1) Nem elvtársaim azok, akikkel megrágalmazol. Sem a szovjet komcsik, sem a jugoszláv komcsik, sem a britek.
2) Emiatt nem is írtam róluk, És nem is tartozik ide.
3) A cikk helyesírása ellenőrizve van, mégpedig Firefox-szal.

Egy kötözködős, szöveget értelmezni nem tudó hülyegyerek vagy.

tomtyi 2011.06.26. 11:26:36

@Brendel Mátyás:
Te vagy a hülyegyerek, aki a fejében kavargó vörös-lila gőzön keresztül csak azokat az egyszerű, és egyoldalú értelmezéseket látja, amit a prekoncepciói alapján a szűk kis agya fel tud fogni.

"3) A cikk helyesírása ellenőrizve van, mégpedig Firefox-szal.">Akkor idézek NEKED TŐLED:
"had lássák"
De a másikban a "Lengyel", ugye.
Más fajat (igazából értelmetlen mondat):
"hogy bizonyos az állam erőlteti"
Ezen túl számtalan vesszőhiba.

De a "A Nemzeti Hitvallás nemzetközi összehasonlításban" posztodban egyet elfelejtettél leírni az USA-val kapcsolatban. Az államnak a jelmondata:
"In God We Trust."
Ez mond neked valamit?
Ezen kívül néhány tagállam mottója:
Arizona Ditat Deus
Colorado Nil sine numine
Florida In God We Trust
Kentucky Deo gratiam habeamus
Ohio With God, all things are possible
Puerto Rico Joannes Est Nomen Ejus
Rhode Island Hope

Ezen mottók közül van az USA alkotmányánál régebbi.
Arról se feledkezz meg, mikor a Bibliára tett kézzel esküsznek állami alkalmazottak.

De olvasmány:
www.e-referencedesk.com/resources/state-motto/south-dakota.html
"1) Nem elvtársaim azok, akikkel megrágalmazol.
2) Emiatt nem is írtam róluk,">Hát, tudod. Egy dolog, mit állítasz magadról, egy másik pedig, ami az írásaidból süt.

Az erkölcsi relativizmusodhoz
Előzetesen: szánalmas, hogy egy, a történelmi tényeket még véletlenül sem felmutató rockopera alapján kritizálsz egy Alkotmányt.
De a részletek.
"Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.">Te lehet, nem vagy büszke, de ha tetszik, ha nem, bizony így történt. A korabeli ny-európai irányultságú feudalizmusban ezt kellett tenni. Egyébként lettünk volna Bizánc és előbb-utóbb az oroszok alattvalói.
"Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét.">Az előző miatt szerintem egyértelmű. 1000-tól akármeddig.

5)" "Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmány jogfolytonosságát"

Rendben, ne ismerjük el az 1949-es alkotmányt, de ne is tagadjuk meg az 1989-es alkotmányt, amely egy gyökeresen átírt, javított kiadás! Végül tagadjuk meg a 2011-es alkotmányt, amely ugyanúgy egy egypártrendszeri, diktatórikus alkotmány, mint az 1949-es!">Relativizmusod elvakított. Nem vetted észre, hogy tavaly a libsi-komcsi haverjaid ámokfutásától megcsömörlött ország zavarta el a hazug kreténeket a picsába (Horn Gábor speciális kijelentésének általánossá tételével), míg '49-ben az elvtársai egy két évvel korábbi, klasszikus komcsi módon elcsalt választáson kerültek hatalomra, a komcsi Szu katonai erejével a hátuk mögött.

"Egy koré, amelyben az ország népének nagy részét elnyomták, nem volt szavazati joga, nem volt szabadsága, röghöz volt kötve, és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül adókat kellett fizetnie, hogy a királyi családot, az arisztokratákat és a papokat eltartsák. Egy olyan kornak, amelyben nemhogy alkotmány nem volt, hanem az emberek nagy részének jogai sem voltak, csak sanyarú kötelességei.">Az elvtársaid ezekből a jogokból mennyit adtak meg?

Az entellektüelségedről ennyi elég is.

Az általad (GyF és a libsi komcsik mellett) leginkább istenített ideológia az a liberalizmus, mely ideológia leginkább a "nekem mindent szabad, amivel sunyi módon eltaposhatok bárkit, aki az utamba áll" gondolati és cselekedeti nyomvonalat követi, mind gazdasági, mind eszmei téren. Relativizálnak minden értéket, ezzel bomlasztva a klasszikus közösségeket, így könnyítve az utat a gazdasági rabszolgasorba döntésükhöz.
Felhívnám a figyelmedet, hogy az általad piedesztálra emelt liberalizmus már legalább kétszer okozott gazdasági világválságot. Az első vezetett közvetlen úton a hitleri nácizmushoz, és a II. világháborúhoz. Persze, nem lehet figyelmen kívül hagyni a hős I. vh-ban nyertes nemzetek szerepét a világválság és a világháború létrejöttében, kialakulásában. Érdekes módon a gazdasági liberalizmust leginkább támogató államok a legnagyobb gyarmattartók (GB, Fr) és az USA voltak. És érdekes módon a '29-'33-as világválság kirobbantói az USA liberális gazdaságpolitikájával visszaélő bankok voltak. Azzal együtt persze, hogy a válságot ténylegesen okozó túltermelés alaptulajdonsága a rendszernek, főleg a teljesen liberális gazdaságpolitika mellett, amikor semmilyen szabályozás nincs. A válság eredményeként meg szaladnak az államhoz, és az eltapsolt milliárdok pótlására állambácsitól kérnek foltozást.

Sunyi relativizmusod egyik jele, hogy nem kijelentesz dolgokat, hanem mintegy könnyedén felvetve, enyhe kérdő formában teszed meg az állításodat. Még a véleményedet sem mered rendesen vállalni. Tipikus libsi-komcsi hozzáállás. Nem vagy te véletlenül bss a virtusról?

Ha meg Hitler és OV között a kereszténység tekintetében párhuzamot próbálsz vonni, igen nagy hazug szándékot mutat, mert azt nem hiszem, hogy ne lennél tisztában azzal a ténnyel, miszerint a náci Németországban a legfőbb üldözött ideológiák közé tartozott a kereszténység, azzal együtt persze, hogy különböző okokból az egyházak, mint szervezetek igencsak benyaltak Hitlernek. De ez inkább a komcsi időkkel mutat párhuzamot, mint OV-val. Mivel a komcsi időkben is ellenőrizték és befolyásolták az egyházakat.

Ha érdekel:
megmondoka.freeblog.hu/archives/2011/02/03/Hitler_es_a_keresztenyek/

Visszatérve a kezdésre:
"Egy kötözködős, szöveget értelmezni nem tudó hülyegyerek vagy.">Well! Én nem értelmezem, amit írsz, hanem értem. A sunyi, idióta, hazug hátterét is. Te ezt állítod be félreértésnek, rosszul értelmezésnek, pusztán amiatt, mert a te gondolatvilágodba csak a kis szűk agyadon beférő eszmevilág által megszűrt gondolatok férnek be, ami ezzel nem azonos, te azt állítod be félreértelmezésnek. Te bajod.

@adflexum
Nem szántam viccnek. De rád is igaz, hogy nem értelmezni kell, hanem érteni - jelen esetben azt, amit írtam..

tomtyi 2011.06.26. 12:18:06

"1) Nem elvtársaim azok, akikkel megrágalmazol.">Akkor el vagy tévedve, vagy skizofrén vagy. A piroslapok ugyanis kőkomcsi oldal. Baloldali oldalakon, baloldali lapokban publikálsz. Asszem, Teng Hsziao-pingnek volt a mondata:
"Ha egy madár úgy néz ki mint a kacsa, úgy jár mint a kacsa, úgy viselkedik mint a kacsa, és olyan hangja van mint a kacsának, az kacsa."

De hozzál nekem egyetlen egy írásodból idézetet, melyben csak a legkisebb mértékben is kritizálod azt a Gyurcsányt, aki magáról állította:
"Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? "
Érted?

Ugyanakkor írsz ilyeneket:
"Gyurcsány esetében sokkal kisebb a baj. Az ő "kényszere" nem diktatórikus, az ő emberképe elterjedt. Bizonyos nyugati, skandináv országok adják a mintát. És mégis utópisztikus volt az elképzelés. A magyar társadalom ugyanis paradox: csodálja a "skandináv embert", de ellent áll, ha rá akarják kényszeríteni e mintát. Gyurcsány ezzel az irracionalizmussal nem számolt.">Érted itt is, amit írtál. A magyarok nem a skandináv modell ellen tiltakoznak, hanem a kényszerítés ellen, különösen Gyurcsány esetében. De ebbe a magyarokba itt beleértheted nyugodtan a balosokat is, azok is szarnak GyF kényszerére.

És hoppá! Az általad istenített Che Guevara:
"Abban minden komolyan vehető forrás megegyezik, hogy Che Guevara a La Cabana erődben több száz, ha nem ezer embert végeztetett és végzett ki."
Csak mert akkor a kivégzés legális volt Kubában. De az NDK-ban is legális volt az illegális határátlépők lelövése, sőt, Magyarországon is legális volt a vasfüggöny az aknazárral.

"Háborúban pedig az ellenség megölése legális.">Ez a véleményed mindent visz. "Lószart", hogy Istenedet idézzem. Hallottál-e már a háborús bűnökről? Persze, mindig a nyertesek állapítják meg utólag, mim minősül annak. De vannak objektív dolgok. Pl. Srebrenica.

"Che Guevara bűnei közé tartozik a munkatáborok bevezetése is. Ezekben többek között homoszexuálisokat helyeztek el."
Az idealista kommunista demióokrata liberális entellektüel művelt értelmiségi. Nesze, baszd meg!

Őszintén szólva leszarom a védekezésed, hogy győzelem előtt, meg után. Az ember volt szar, egy az egyben. Ahogy GyF is, az Istened.

sinus67 2011.06.26. 21:40:09

1933. március 5. [szerkesztés]
Választásra jogosultak száma 44 685 764 fő
Részvételi arány 88,77%
párt neve szavazatszám (db) képviselő (fő) százalékos eredmény
Nemzetiszocialisták 17 277 180 288 43,9%
Szociáldemokraták 7 181 629 120 18,3%
Német Centrumpárt 5 498 457 92 14%
Kommunisták 4 848 058 81 12,3%
Német Nemzeti Néppárt 3 136 760 52 8%
Egyéb 634 693 7 1,6%
Német Néppárt 432 312 2 1,1%
Német Demokratikus Párt 334 242 5 0,8

sinus67 2011.06.26. 21:44:24

Gondolom érdekes lett volna, amennyiben Hindenburg a Német Néppárt vezetőjét kéri fel kancellárnak.

Olyan, mintha tavaly az LMP elnökét kérte volna fel Sólyom László kormány alakításra.

sinus67 2011.06.26. 21:52:37

Nem gondolom, hogy a blog bejegyzésnek az lenne az értelme, hogy Orbán = Hitler.
Az enyhén szólva is túlzás és rosszindulatú feltételezés.
Az viszont számomra is lejön, amit @juditka* is értelmezett.

Azt azért lehet tudni, hogy akkor, Hitler hatalmának kezdetén sem hitték el sokan a "károgóknak", hogy mi lesz ebből.

Remélem nálunk nem kerül sor arra, hogy a 2/3 későn döbben rá, hogy átverték.
Bár a mondás szerint jobb félni, mint megijedni.
Ha mégis diktatúra felé szaladnak el a dolgok, akkor is lesznek Orbánnak pártolói, drukkerei, hiszen minden diktátornak (Hitlernek, Sztálinnak, Rákosinak és Kádárnak is) voltak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.26. 21:56:12

@tomtyi:

""had lássák"
De a másikban a "Lengyel", ugye."

ezeket ugye a helyesírás.ellenőrző nem veszi észre, és nem is veheti észre.

"Az államnak a jelmondata:"

az nem törvény.

"Arról se feledkezz meg, mikor a Bibliára tett kézzel esküsznek állami alkalmazottak."

Sajnos Magyarországon ia képviselők szintén esküdhetnek istenre,

"Hát, tudod. Egy dolog, mit állítasz magadról, egy másik pedig, ami az írásaidból süt."

Hazudsz. Semelyik írásomból sem süt sem kommunizmus.

"Te lehet, nem vagy büszke, de ha tetszik, ha nem, bizony így történt."

A büszkeség történt? Vagy mi a fene? Magadnál vagy?

"lettünk volna Bizánc és előbb-utóbb az oroszok alattvalói."
Így meg a Habsburgoké.

"Nem vetted észre, hogy tavaly a libsi-komcsi haverjaid ámokfutásától megcsömörlött ország zavarta el a hazug kreténeket a picsába"

nem vetted észre, hogy azóta megcsömörlöttek már a hazug kretén Fidesztől is.

"Az elvtársaid ezekből a jogokból mennyit adtak meg?"

Mindet. Nem a kommunisták az elvtársaim.

"Az általad (GyF és a libsi komcsik mellett)"

most úgy konkrétan, Orbán most csak úgy miniszterelnök, hogy a nép szavazhatott. tehát az MSZP kormány megadta ezt a jogot. és még ők sem elvtársaim.

"leginkább istenített ideológia az a liberalizmus, mely ideológia leginkább a "nekem mindent szabad, amivel sunyi módon eltaposhatok bárkit, aki az utamba áll" gondolati és cselekedeti nyomvonalat követi, mind gazdasági, mind eszmei téren. Relativizálnak minden értéket, ezzel bomlasztva a klasszikus közösségeket, így könnyítve az utat a gazdasági rabszolgasorba döntésükhöz."

ez nem érvelés, hanem egy részeg révedezés.

"Felhívnám a figyelmedet, hogy az általad piedesztálra emelt liberalizmus már legalább kétszer okozott gazdasági világválságot."

amivel együtt jobb, minden másnál. ezt jelzi azt, hogy a gazdasági emigrálás iránya nagyrészt liberális demokráciába, kapitalista országokba megy.

"Nem vagy te véletlenül bss a virtusról?"

nem vagy te véletlen paranoiás?

"Ha meg Hitler és OV között a kereszténység tekintetében párhuzamot próbálsz vonni, igen nagy hazug szándékot mutat, mert azt nem hiszem, hogy ne lennél tisztában azzal a ténnyel, miszerint a náci Németországban a legfőbb üldözött ideológiák közé tartozott a kereszténység"

nem. a Náci Németországban a legfőbb üldözött ideológia az ellenzék. a keresztény, a kommunista, a szociáldemokrata, a liberális, és minden más ellenzék is. mivel a kereszténység csak kis részben volt ellenzék, csak kis részben volt üldözött.

nobeliefs.com/nazis.htm

tanulj tinó!

" azzal együtt persze, hogy különböző okokból az egyházak, mint szervezetek igencsak benyaltak Hitlernek. De ez inkább a komcsi időkkel mutat párhuzamot, mint OV-val."

tudod mit? mindkettővel. OV ebből a szempontból a komcsikkal és a nácikkal is rokon, a keresztény egyház meg a komcsikhoz és a nácikhoz hasonlóan neki is benyal. ugyanaz a bornírtság mindkét oldalról, amely már számtalanszor megesett a történelemben. ezek sosem tanulnak. te sem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.26. 22:04:10

@tomtyi:

"A piroslapok ugyanis kőkomcsi oldal."

el vagy tévedve, nem az.

" Baloldali oldalakon, baloldali lapokban publikálsz."

baloldal=komcsi?

neked ilyen, egyneuronos agyad van?

"Ha egy madár úgy néz ki mint a kacsa, úgy jár mint a kacsa, úgy viselkedik mint a kacsa, és olyan hangja van mint a kacsának, az kacsa."

de ha mindez nems timmel, és csak te mondod kacsának, az kacsa.

"De hozzál nekem egyetlen egy írásodból idézetet, melyben csak a legkisebb mértékben is kritizálod azt a Gyurcsányt"

1) Gyurcsány sem komcsi
2) Gyurcsány sem elvtársam
3)

piroslapok.blog.hu/2011/06/20/hetvegi_osszefoglalo_miert_kedvelem_gyurcsany_ferencet_es_miert_nem

"Gyurcsány a hétvégén azt is megmutatta, miért nem szeretem: még mindig az MSZP-vel kínlódik. "

Szerintem ez az egy mondat egyszerre igazolja, hogy kritizálom Gyurcsányt, és nem vagyok MSZP-s,, nemhogy komcsi. a komcsi tudod a munkáspárt.

"Csak mert akkor a kivégzés legális volt Kubában."

1) az USÁ-ban ma is az. ők is komcsik?
2) Sehol nem írtam, hogy egyetértek a kivégzésekkel. Sőt, kivégzés-ellenes vagyok.

"Hallottál-e már a háborús bűnökről?"

Igen. Ők nem az ellenség katonáit ölik meg.

"Pl. Srebrenica."

Ott sem az ellenség katonáit ölték meg.

sötét vagy, mint a verem. hülyeséget hülyeségre halmozol.

adflexum 2011.06.26. 22:41:11

@sinus67: Az 1933 márciusi választás, amit írtál, már Hitler hatalomra jutása után történt, ugyanis Hindenburg 1933 január 30.-án nevezte ki kancellárrá.Ezt csupán a hatalmát legitimálandó, tartották meg, de a terrorisztikus légkörben, még mindig 56% szavazott a nácik ellen, úgyhogy a vezér többet nem is próbálkozott hasonlóval.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.26. 23:03:38

@adflexum:

1932 november

Party Vote percentage (change) Seats (change)
National Socialist German Workers Party (NSDAP) 33.1% -4.2% 196 -34
Social Democratic Party of Germany (SPD) 20.4% -1.2% 121 -12
Communist Party of Germany (KPD) 16.9% +2.6% 100 +11
Centre Party (Z) 11.9% -0.5% 70 -5
German National People's Party (DNVP) 8.5% +2.6% 52 +15
Bavarian People's Party (BVP) 3.1% -0.1% 20 -2
German People's Party (DVP) 1.9% -0.1% 11 +4
Christian Social People's Service 1.1% +0.1% 5 +2
German Farmers' Party (DBP) 0.4% +/-0 3 +1
German Democratic Party (DDP) 1.0% +/-0 2 -2
Agricultural League 0.3% +/-0 2 +/-0
Reich Party of the German Middle Class (WP) 0.3% -0.1% 1 -1
German-Hanoverian Party (DHP) 0.2% +0.1% 1 +1
Other 0.9% +0.3% 0 -2
Totals 100.0%

a nácik győztek, Hindenburg Hitlert bízta meg kormányzással. ez normális, és a nácik szavazással kerültek hatalomba. 3 választást nyertek meg. kettőt előtte, egyet utána. amit utána nyertek meg, az már nem volt igazán szabad.

dekol84 2011.06.27. 08:01:53

@tomtyi: "mert a te gondolatvilágodba csak a kis szűk agyadon beférő eszmevilág által megszűrt gondolatok férnek be"
Gyönyörű mondat, kár hogy semmi értelme! Ez is csak egy az agymosott fityiszes szócsavarások közül!
Persze a te agyad az tág, ott aztán bőségesen folyik be a zorbáni idiotizmus, a hülyeség és a hazudozás! Az is fincsi, amikor a kedves vezetőd a pofádba szarik naponta, ugye?! (index.hu/belfold/2011/06/25/fideszkina/)
Te szerencsétlen szánalmas zorbánseggnyaló hülye fasz!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.27. 08:30:41

@tomtyi:

"...A Kínai Népköztársaság és Magyaroszág szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket."

Orbán Viktor, 2011. június 25.

a Kínai NÉPKÖZTÁRSASÁG vazze! Orbán képén akkora bőr van, hogy ki tudta mondani, hogy: NÉPKÖZTÁRSASÁG SZÖVETSÉGES.

Ekkora faszt még nem láttam a politikai életben.
süti beállítások módosítása