Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az (olasz) jobboldal megbuktatható!

2011.06.22. 11:14 | ZöldMarci | 53 komment

Címkék: olaszország jobboldal baloldal vereség berlusconi

Másfél hete Silvio Berlusconi a harmadik választási vereségét szenvedte el egy hónapon belül: a választók 57%-a ment el szavazni, és 96%-os arányban mondott nemet három komoly kérdésben a kormány politikájára. Egyfelől a vízművek privatizációjára (a rendszer tökéletesen működik, az adósságcsökkentés miatt szeretné a kormány kiárusítani a köztulajdonú cégeket, de amely településeken az elmúlt években magánkézbe kerültek ezek a vállalatok, ott háromszorosára drágult az ivóvíz). Másfelől új atomerőművek építésére (többek között Róma, Milánó és más nagyvárosok mellé, ahol egy Fukusima méretű katasztrófa több millió ember kitelepítését vonná maga után). Végül a kormányfőt védő szupermentelmi törvényre, amely a bíróság számára lehetetlenné teszi a büntetőeljárásokat a miniszterekkel és a miniszterelnökkel szemben.


Orbán olasz barátját, most durván elküldték a választók

Míg az ország gazdasága válságban van, a kormány az elmúlt két évben még csak kísérletet sem tett a gazdaság fellendítésére, mivel lekötötte a kormányfő ellen folyó 12 büntetőeljárás megakadályozása (adócsalás, korrupció, vesztegetés, egyéb gazdasági bűncselekmények, hivatali visszaélés, hamis tanúzás stb), amihez tavaly ősszel még újabbak jöttek: prostitúció, kiskorú ellen elkövetett nemi erőszak, hivatali visszaélés. A munkanélküliség az egekben, a fiatalok körében 29 százalék. Közben csak 1%-os gazdasági növekedés várható, az államadósság a GDP 120%-át teszi ki, és a kormánytöbbség csak a közkiadások lefaragásáig jutott – ám nem azért, hogy a deficitet csökkentse, hanem hogy a megtakarított pénzt a privát szektornak és a saját 'vállalkozóinak' ajándékozza. Pár nappal ezelőtt a nagy hitelminősítők rontottak is az ország besorolásán (habár az osztályzaton nem változtattak, de fontolóra vették a leminősítést).

Az elmúlt ősszel kezdődtek a diák- és tanártüntetések, amelyeken rendre 3 millió diák (alsósok, felsősök, gimnazisták és egyetemisták) s több százezer tanár, egyetemi oktató vett részt. Következtek a nők demonstrációi, valamint az alkotmány tiszteletéért rendezett felvonulások. Végül a május 6-i általános sztrájkon keresztül jutottunk el odáig, hogy a május 15-16-i önkormányzati választásokon a jobboldal katasztrofális vereséget szenvedett.

A jobboldal ezután szó szerint mindent bevetett, hogy május 29-30-án, az önkormányzati választások újabb fordulójában fordítson az eredményen (ha az első fordulóban nem kap egy jelölt sem 50%-ot, akkor jön a második forduló, illetve itt nem egyszerre vannak a választások, hanem minden évben más településeken). Milánóban, a jobboldal (volt) fővarosában, az első fordulóban az egységes baloldal megverte a regnáló polgármestert 48-42% arányban, ami után soha eddig soha nem látott lejárató kampány kezdődött a baloldali jelölt, Pisapia ellen. Autólopási ügybe keverték, azt terjesztették, hogy a cigányokat letelepíti a városban, és minden kerületben hatalmas mecseteket fog építeni stb; ami bumerángként visszaütött: a neten nevetségessé tették, így megszégyenítve a jobboldalt. Ennek eredményeképp a jobboldali szavazók jó része is váltott: míg öt éve a jobboldali jelölt 320 ezer szavazattal nyert, idén 290 ezret kapott, míg kihívója 370 ezret gyűjtött.

Ezek után a kormánykoalíció hallgatásba burkolódzott, majd kitört a belháború. A december 14-i bizalmi szavazás során nyílt korrupcióval feltornázott kormánytöbbség (Berlusconi egyenként 1 millió eurót fizetett az átálló képviselőknek, akik a „felelősségtudatos” nevű parlamenti frakciót alakították meg, így lettek a 630 fős alsóházban 316-an) megszűnt, miután négy „felelősségtudó” rögtön otthagyta. Majd a Forza del Sud, a déli régiók nagyobb autonómiájáért küzdő párt 8 képviselője is a távozás mellett döntött, ami igencsak rosszul jött a csőd elkerülése ellen hozott fájó gazdasági intézkedések meghozatala előtt. Az Északi Liga (Lega Nord a legkeményebb nyugat-európai széljobb párt, ami az északi fejlett régiók elszakadásáért küzd, és Berlusconi utolsó szövetségese a Parlamentben) egyes minisztériumok északra telepítését kérte támogatása fejében. Erre válaszul Róma jobboldali főpolgármestere meglepő módon kibékült párton belüli ellenségével, a Rómát magában foglaló Lazio régió elnökével, és a baloldallal összefogva indított ellentámadást. A kisebbik koalíciós párt, az Északi Liga úgy tűnik, elfelejtette, hogy kormányon van, mert az elmúlt hetekben, s különösen az éves nagy összejövetelükön Pontidában hevesen támadta a kormányt. Ám saját pártja sem kíméli Berlusconit: még az MSZP mostani belharcait is megszégyenítő módon, 15 frontos háború kezdődött, mert az összes miniszter is egymásnak ugrott. A teljes káosz közepette érkezett el másfél hete a népszavazás.

A kormány mindenáron megpróbálta megakadályozni, hogy a szupermentelmi törvény elbukjon, megpróbálta egy ún. omnibusz-törvénnyel elhasaltatni a többi népszavazási kérdést, hogy csak ez az egy kérdés maradjon. De a Legfelsőbb Bíróság zöld utat adott. Ezután a kormány - alkotmányellenes módon - a köztelevízióból kitiltotta a népszavazási felhívásokat, illetve az utcákon lévő plakátok leszedetésébe kezdett, és megpróbálta átpolitizálni, aktuálpolitikai kérdéssé tenni a referendumot. Nem számolt azonban azzal, hogy a kampány - az önkormányzati választásokhoz hasonlóan - jórészt a világhálón keresztül folyik, elsősorban facebookon. Illetve, hogy a baloldal, bár odatette a logóját a plakátokra, nem politizálta át a kérdéseket, és hogy a katolikus egyház is beleszól a dolgok alakulásába. Mivel erősen katolikus országról van szó, így a politikára nagy befolyással bír a Szentszék. A pápa és a bíborosok miséken keresztül üzenték meg a világnak, hogy elég az atomenergiából, a törvény előtt legyen mindenki egyenlő, és az ivóvíz maradjon közjószag.

Ezeknek hatására nemcsak a baloldali szavazók, hanem a jobboldal jelentős része is nemet mondott a saját kormányfőjére, ritka módon, 96%-kal buktatva meg ezeket a törvényeket. Berlusconi szerint persze semmilyen kihatással nem lesz a kormányra a népszavazás kimenetele, holott éppen ő maga kért bizalmi szavazást a néptől, amit, úgy tűnik, elvesztett.

Az elmúlt egy hónapban lezajlott 3 választás tanulságos a baloldal számára is: ha félreteszik a személyi ellentéteket (mivel 7-8 nagyobb baloldali párt van), és összefognak, akkor az omladozó jobboldal nem képes megakadályozni a győzelmüket.

Ha ezen felül reális alternatívát nyújtanak, a jobboldal arra csak gyűlölettel és megfélemlítéssel tud válaszolni. Pedig a baloldal itt nem ígér fűt-fát, hanem előremutató jövőkép szerint ígér: környezettudatosságot, nagyobb demokráciát, elfogadóbb társadalmat, összefogó nemzetet, a hátrányos helyzetűek segítését. És az emberek elkezdtek hinni. Elkezdődtek már a puha tapogatózások is, hogy milyen közös programot tudnának felmutatni országos szinten ezek a pártok. Ez előszele lehet egy baloldali tömegpart létrejöttének, amire 20 éve a nagy múltú Olasz Kommunista Párt összeomlása óta nem volt példa (nem kell megijedni, nem szovjet vagy kínai típusú kommunista, hanem eurokomunista párt volt. Legnagyobb vezetőjét, a 27 éve elhunyt Enrico Berlinguert még a jobboldal is tisztelte.)

Valami van a levegőben, amin nem tud úrra lenni a kormány: valószínűleg a berlusconizmus végéhez érkeztünk, amikor az embereket már nem lehet eléggé a (Berlusconi tulajdonolta) televíziókkal befolyásolni, mivel ott az internet, és amikor a gyűlöletre mar nem tud építeni a jobboldal, mert a baloldal iróniával visszacsap. Az álmegszorításokkal minden társadalmi réteget maga ellen hangolt a parlamenti többség, és az egy évvel ezelőtt elkezdett sztrájksorozat május 6-ra odáig jutott, hogy a munkavállalók 59%-a nem vette fel a munkát - annak ellenére, hogy a 4 országos szakszervezet közül 3 nem sztrájkolt! A környezettudatosságra - a német Zöldek helyzetéhez hasonlóan - nem tud mit válaszolni a kormány.

A Lega Nord katasztrofális vereséget szenvedett, a párt bázisa alapjaiban kérdőjelezi meg a vezetőséget, a párt programját, és a választások során a baloldalra szavazott, mert a reményt ott látja. Idén 80.000 fő vett reszt az éves összejövetelükön, és a tv valamint az újságírók által megkérdezett személyek mindegyike a nagyobbik koalíciós párt ellen beszélt, és a párt prominensei se kímélték Berusconit.

A jobboldalnak, a demokráciát letámadó, a médiát megragadó korrupt uralma, tehát szerencsére nemcsak populista ígéretekkel győzhető le. Megdönthető valódi alternatíva kínálatával és intenzív internetes kampánnyal is. És ez nemcsak Olaszországnak jó hír!

 

Végezetül pedig a közismert „Bella Ciao” dal átirata, amiben Milánó új, baloldali polgármesterét, Pisapiát biztatják, aki korábban ügyészként lépett fel Berlusconi ellen:

"Oh Pisapia, vidd el őt innen,
O Berlu ciao, Berlu ciao, Berlu ciao ciao ciao,
Oh Pisapia, vidd el őt innen,
A szabadságért tedd meg!"

Vendégszerzőnk, fundi írása.

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr943005497

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Berlusconi péntek 13-ája 2011.06.22. 15:51:34

Orbán nagy olasz barátjának, a Hajrá Magy Olaszország szlogen kiötlőjének nincs túl jó időszaka. Különféle, részben fiatalkorú "hölgyek" részvételével tartott orgi együttléteitől hangos hónapok óta az olasz sajtó.Persze az élet mindig tud sze...

Trackback: Berlusconi péntek 13-ája 2011.06.22. 15:51:07

Orbán nagy olasz barátjának, a Hajrá Magy Olaszország szlogen kiötlőjének nincs túl jó időszaka. Különféle, részben fiatalkorú "hölgyek" részvételével tartott orgi együttléteitől hangos hónapok óta az olasz sajtó.Persze az élet mindig tud sze...

Trackback: Cukortörvény nekünk, értünk 2011.06.22. 14:28:51

Pártunk és Kormányunk figyel az egészségünkre! És ez jól is van így. Most éppen törvénybe akarja iktatni, hogy ezentúl nem lehet büntetlenül mérgezni a magyart. Aki a nemzettestet finomított cukorral, sóval vagy koffeinnel akarja sorvasztani, az fizess...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fülesboci 2011.06.22. 14:08:35

Örüjjj neki, oszt csóváld a farkat. a vörösök pedig megint el lesznek kergetve, 1 év után.
dilettánsok, mint mindig

insert random 2011.06.22. 14:09:48

ezt az első képet már láttam valahol... www.drflash.hu/images/orbusconi2.jpg

bocs, de muszáj volt :)

maxwell murder 2011.06.22. 14:13:27

és az Északi Liga vagy egy szélsőjobbos koalíció nem győzhet Olaszországban?

FSchleck 2011.06.22. 14:18:50

A pápánál és bíborosoknál nincs is kompetensebb testület, hogy eldöntse hogy jó-e az atomenergia vagy nem...
Csak azt sajnálom, hogy nem csak a baloldal fog beledögleni a hőerőművek szmogjába.

ged 2011.06.22. 14:21:44

Az atomenergia a legtisztább energia forma jelenleg.
Tényleg szüntessük meg, ugyan katasztrófa az még véletlen sem lesz, hiszen ájrópába' kicsit kevesebb természeti katasztrófa van, mint Japánban.

Majd veszünk helyette jó drága gázt. Meg építünk sok szenes erőművet, ja nem, mert arra nincs pénz, majd veszünk kűfődrő' drágán áramot, azt majd a fogyasztó fizeti.

Amikor már minden kib.drága lesz és az energiahiány is mindennapos lesz, akkor a homlokunkra csapunk, hogy bezzeg atomerőművel milyen jó lenne, ez a rohadt baloldal megint jól elkúrta, pedig mégsem jött a Godzilla.

ca2 2011.06.22. 14:24:44

Á, de érdekes!!!
Nálunk meg pont a vízművek privatizálása volt progresszív baloldali gondolat, aki meg ezt ellenezni merte az fasinya szélsőséges...
Mi azt hallgattuk évekig, hogy a piacosítás majd letöri az árakat, aztán kiderül itt, hogy közbe meg nem is...?!
Most akkor akik nekünk ezt mondták azok hülyék voltak vagy át akartak minket b...ni?!
Amúgy én is úgy szeretném, ha több baloldali kormány lenne végre az EU-ban mint a jelenlegi 4, ez valóban olyan jó hír lenne!!!
Olyan jól mennek mindenhol a dolgok, ahol a balos kormány irányított az elmúlt években: Görögország, Spanyolország, Szlovénia...

baranowicze 2011.06.22. 14:28:13

"és amikor a gyűlöletre mar nem tud építeni a jobboldal, mert iróniával a baloldal visszacsap, megszégyenítve azt"

na ezen beszartam, a kedves posztíró szerintem keveri a bal- és a jobbkezét is...

csi szi 2011.06.22. 14:35:25

Ennek a blognak már a címéről is az IGEN feliratú piros négyzetek jutnak eszembe 2006-ból:)

Alf (törölt) 2011.06.22. 14:35:34

én nem oldalalkat kergetnék, csak az országomat szeretném rendbe rakni.

kyncza 2011.06.22. 14:37:36

@ged: ott a pont!

De arra már, amikor nem lesz olaj, meg szén, a baloldal majd feltalálja az olyan atom-hulladékot, ami belélegezve erősíti az immunrendszert! Akkor már nem lesz káros! Teljesen más elven fog működni a maghasadás! Tökmind1, hogy urán vagy plutónium, maghasadás után oxigén és víz lesz, legalábbis az 5éves terv alapján! :))

il_ 2011.06.22. 14:37:49

ez az oldal még mindig nem több egy komolytalan viccnél

bőrmók 2011.06.22. 14:38:55

Orbán stílusán felismerhetők a berluszkós jegyek. Ahogy mindketten felvonják a vállukat, ahogy kihúzzák magukat, ahogy megigazítják az öltönyt, ahogy a zavarodottságukat leplezik... és a gátlástalanság, az álszenteskedés, a hazudozás, a média birtokba vétele, az igazságszolgáltatás birtokba vétele.
Úgy látszik, még mindig ugyanaz a kampánystáb, de sebaj, ha ott elbukott, itt is el fog.

H Stahl 2011.06.22. 14:40:13

"A jobboldalnak, a demokráciát letámadó, a médiát megragadó korrupt uralma, tehát szerencsére nemcsak populista ígéretekkel győzhető le."

Az tetszik legjobban, hogy az európai baloldali pártok már nem tudnak mibe kapaszkodni, ezért magát a demokráciát vindikálják sajátjuknak. Én is kritikus vagyok a szabadságjogok ok nélküli vagy despotikus célok érdekében való megnyirbálásának, tiltakozom is ellene. De amikor a baloldali pártok azt próbálják sugallni, hogy egyedül ők képviselik a demokráciát, mindenki más meg fasiszta, soviniszta, rasszista, királyság- vagy diktatúrapárti, akkor erősen nyílik a bicska a zsebemben!

Milyen demokrácia lenne az, ahol csak egy ideológiai irány az elfogadható? Miből lehetne választani? Hm?

ca2 2011.06.22. 14:42:41

@H Stahl: Milyen, milyen...?! Hát szocialista demokrácia! Nem ismered?

H Stahl 2011.06.22. 14:46:01

@ca2:

Sose hallottam róla! XD

H Stahl 2011.06.22. 14:47:20

@ca2: Regös Bendegúz szavaival élve: "Azt se tudom, milyen színe lehet!"

bőrmók 2011.06.22. 14:51:36

@H Stahl: szerintem ez a mondat csak arról szól, hogy a (jobboldali) olasz kormány maga alatt vágja a fát

max val birca man · http://maxval.co.nr 2011.06.22. 14:57:54

Az atomenergitikai problémák megoldása: TÖBB atomerőmű.

bgp 2011.06.22. 15:01:31

Az atomra kár verni a nyálad. A mecseki szénben tuti több rádióaktív anyag volt, mint amennyi Paksról szökött meg. Berlusconinak talán az atom volt a leghaladóbb gondolata, de a Japánok miatt kitört atomhiszti ellene fordult.

H Stahl 2011.06.22. 15:02:07

@Takony_fősámán:
"a (jobboldali) olasz kormány maga alatt vágja a fát "

Tökéletesen igaz, de valahogy a Fidesz kormánnyal szemben felhozott (amúgy alapos, de nem kicsit populista formában megfogalmazott) vádakat (kész sémát) sikerült az olasz kormányra ráhúzni. Az olaszok egész biztosan nem ezt és nem így fogalmaznák meg. Ebből egyértelműen leszűrhető, hogy a posztírónak ez a megállapítás nem az agyából, hanem az epéjéből jön. Én viszont az indulati alapú véleményformálást minden téren ellenzem.

vomita 2011.06.22. 15:08:18

Irigyek vagytok, mivel az agg Berlusconinak feláll nektek meg már most sem.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.22. 15:09:28

A simlis, aljas orbáni fideszes politika eredményeként megállíthatatlanul fogy a magyar!!

Ezt értétek el szarjankók!

Az adatok szerint 2011 első négy hónapjában felgyorsult a születésszám csökkenése: összesen 27 560 gyermek született, 11,1 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 45 515 volt, ami 3,1 százalékos emelkedést jelent a 2010 január-áprilisi időszakához képest - derül ki a KSH szerdai jelentéséből. Ennek következtében tovább gyorsult a népesség természetes fogyása, a becsült népességszám április végén 9 millió 972 ezer fő volt.

ob.szerver 2011.06.22. 15:09:48

A képen látható két gátlástalan, sötét gazember közül a hátsónak legalább annyi írható a javára, hogy üzletemberként gazdagodott meg, míg az elülső viszont politikusként.

bőrmók 2011.06.22. 15:11:18

@ob.szerver: viszont mindkettő remek focista

H Stahl 2011.06.22. 15:17:36

@Orbán takarodj!!:

Bűnbak kikiáltásánál sokkal kínosabb dolog bevallani, hogy ezek a számok nem a Fidesz mutatói, hanem a magyar nemzetéi.

Együtt értük el, mi szarjankók!

wip 2011.06.22. 15:23:31

Tessék mondani, nálunk mikor lesz egy igazi baloldali összefogás, a magyar kapitalista párt/MSZP/ nélkül?
Fintorognak a fidesznyikek, pedig ezeket a kérdéseket nálunk is fel lehet tenni,
miszerint nem kell az atomenergia,a víz, gáz, áram, szennyvíz vállaltok állami kézben legyenek!
Csak a vízre visszatérve, itt Salgótarjánban és környékén miért 650.-ft egy köbméter víz, amikor Nyugat-Dunántúlon és az Alföldön 350.-ft?
Már régen feszegetem ezt a kérdést, de a Naccságos/sic!/ Fogyasztóvédelem annyira védi a monopolhelyzetben lévő vállalatokat, hogy nem tudok hozzájuk férni
Itt és most is megkérdezem a fidessnek és a maszopnak nyaló Fogyasztóvédelmi HATÓSÁGTÓL, mikor tesznek végre már valamit a fogyasztók, a kisemberek érdekében?
Egyszerűbb a kisvállalkozókat b...-ni, mint igazi vizsgálattal kideríteni, hogy Magyarországon semmi szükség 330 nagy vízfejjel rendelkező Vízműre???

Zb74 2011.06.22. 15:30:23

"amely településeken az elmúlt években magánkézbe kerültek ezek a vállalatok, ott háromszorosára drágult az ivóvíz"

Ez, mondjuk, itthonról is ismerős, csak nálunk valahogy pont nem a jobboldal kormányzása alatt kerültek magánkézbe a közműcégek. Ahogy @ca2: mondja.

-JzK- 2011.06.22. 15:42:09

Ezek szerint a vörösök 2014-ben egy Paks elleni hisztivel és az LMP-vel való összeborulással akarják restaurálni a fasizmustólaggódó rendszerüket?

-JzK- 2011.06.22. 15:49:35

Egy érdekes gondolat ötlött fel bennem a cikk kapcsán: írta, hogy a baloldal sikeres azzal a szöveggel, hogy most majd vmi nemzeti összefogás lesz a "gyűlölködés" helyett. Ez kb. a 2002-es Medgyess-modell: a ballib propaganda már az első OV-kormány alatt is végig a demokráciáért aggódot, és OV már akkor is egy kishitlernek volt beállítva, aki "agresszívkodik", és báncsa a nyugdíjasokat. Erre jött Megyó: óóóh, nem kell ez a keménykedés, "gyűlölködés", szeressük egymást gyerekek, nemzeti közép. A baloldal ezt sikeresen el tudja adni, hogy na most már béke lesz, betemetjük az árkokat, csak félre kell állítani ezt az erőszakoskodó huligánt.

A mecsetek kérdése lesz itt érdekes: időnként rátörthet a népre tömegesen az az eufória, hogy minek a sok a harc, béküljünk ki. Berlusconi sikeresen kezelte a bevándorlók okozta rendészeti problémát, így talán az olaszok elfelejtették, hogy milyen az, amikor rájuk engedik az integrálásra váró polgárokat. Mert a baloldal ezt teszi: nem rögtön a kormányra kerülése után, de tudjuk, hogy hogyan lett a Megyó-féle "nemzeti közép" vizícióból a gyurcsányi agresszív "antifasizmus", a hagyományos értékek teli torokból való ócsárlása, lábbal tiprása, mucsaizás, stb.

Olaszba' is jön majd az, hogy a muszlimoknak/négereknek mittomén ki kell nyalni a seggét, meg kell őket érteni, nem tehetnek róla, stb. - az a kurzus, ami itt úgy 2007-2008 táján tetőzött, az volt az utolsó kétségbeesett roham a doktríner ballib ideológusok és bértollnokok közt a sajtóban, de akkor már az ún. "nácik" éppen azzal az iróniával leszerelték őket, amit itt dicsőíteni tetszik. Akkor majd elmúlik ez az pillanatnyi eufória, ha megjelennek ennek a hatásai...

asghh 2011.06.22. 16:01:48

"és amikor a gyűlöletre mar nem tud építeni a jobboldal, mert iróniával a baloldal visszacsap, megszégyenítve azt"

Balos gyűlölködés esetében ez még izgalmasabb, mert ha szó nélkül hagyjuk őket tombolni, akkor képesek olyan szinten behergelni magukat, hogy önmaguk paródiájába mennek át, azaz nem kell szellemi energiát fektetni a gyűlölködők elleni ironikus viszontválaszokba, csak időt kell nekik hagyni, és a kardjukba dőlnek maguktól.
Lásd: "Orbán takarodj" hozzászólásait (már maga a naponta aktualizált nic is önmagáért beszél)
Vagy az év eddigi legjobb poénja: Karsai elvtárs nem bírja a zorbándiktatúrát és öngyilkosságra készül, de orvosi utasításra (!) eláll tőle.

balbaj 2011.06.22. 16:09:50

@-JzK-: Szánalmas ez az örömködés, ami a posztban olvasható. Ez az arc tényleg elhiszi, hogy az olaszországi történések importálhatóak Magyarországra is. Rossz hírem van pubi: Készülj fel rá, hogy a következő évtizedben jobboldali kormányzás lesz kis hazánkban, és neked, meg a hozzád hasonlóknak hétről hétre le kell majd nyelni a békát. Sok minden vár még rátok ;)! Lehet még habzó szájjal blogot írni.A magyar baloldal egyébként már csak egy politikai hulla, akárcsak az olasz (hány évet is voltak hatalmon az utóbbi 15 évben ?)

asghh 2011.06.22. 16:11:28

@-JzK-:

"Ez kb. a 2002-es Medgyess-modell: a ballib propaganda már az első OV-kormány alatt is végig a demokráciáért aggódot, és OV már akkor is egy kishitlernek volt beállítva, aki "agresszívkodik", és báncsa a nyugdíjasokat. Erre jött Megyó: óóóh, nem kell ez a keménykedés, "gyűlölködés", szeressük egymást gyerekek, nemzeti közép. A baloldal ezt sikeresen el tudja adni, hogy na most már béke lesz, betemetjük az árkokat, csak félre kell állítani ezt az erőszakoskodó huligánt."

Ez most nem fog bejönni, mert Gyurcsány alatt a balliberális média minden maradék hitelességét elvesztette. Ez az önmaguk ajnározásával elfoglalt blogközösségekből nem látszik, de a társadalom többsége egyáltalán nem találkozik a balos uszítással olyan dózisban, mint anno 98-2002 között, vagy ha találkozik is, Gyurcsány alatt erős immunitást fejlesztett ki ellene.
Ezért fordulhat elő, hogy míg a balos bloggerek erőszakhullámba átcsapó nemzeti ellenállást vizionáltak a rendészeti dolgozók korengedélyes nyugdíjrendszerének megváltoztatásakor, a társadalom többsége (még a balos szavazók többsége is), egyetért a rendszer felülvizsgálatával.
Szal ez a "még a falusi ebtartást szabályzó rendeletmódosításra is reflexből diktatúrázó-nácizó", konstans hecckampány csak néhány vérgőzös acsargó lelkivilágát kavarja fel, a többség vagy röhög rajtuk, vagy szimplán ignorálja őket.

driopios 2011.06.22. 16:14:14

Nagyon jó ez a kép. Végre valaki, aki Viktornál is alacsonyabb!!!

regress 2011.06.22. 16:15:29

ha valaki bűnöző az semleges a pártszinektől.az a köcsög olasz ,egy maffiózó.viktor meg követi a példáját,remélem ő is úgy végzi.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.22. 16:18:02

Nem értelek Matyi.

Jössz itt kárörvendően olyan témákkal hogy vízműprivatizáció meg diák tüntetés ?

Csak emlékeztetőül közölném, hogy kis hazánkban a vízműveket az MSZP privatizálta (sok minden mással egyetemben), ahogyan a tandíjat is ők vezették be.

- Rendi - 2011.06.22. 16:19:20

@wip: "Csak a vízre visszatérve, itt Salgótarjánban és környékén miért 650.-ft egy köbméter víz, amikor Nyugat-Dunántúlon és az Alföldön 350.-ft?"

Arra esetleg nem gondoltál, hogy eltérőek a földrajzi adottságok?

Rebuild 2011.06.22. 17:04:14

Berluszkóni egy majom.
A szélsőjobb egy mégnagyobb majom.

Üdv.

Tedat 2011.06.22. 17:18:38

"A vízművek privatizációjára (a rendszer tökéletesen működik, az adósságcsökkentés miatt szeretné a kormány kiárusítani a köztulajdonú cégeket, de amely településeken az elmúlt években magánkézbe kerültek ezek a vállalatok, ott háromszorosára drágult az ivóvíz)."

Érdekes, hogy nálunk az IMF-Gyurcsány és a Demszky-Budapest akarta és tette meg a vízművek privatizálását.

A Budapesti vízműnél meg is van az eredménye:
A fejlesztésre hitelt vesz fel a cég, ahelyett, hogy a profitból fejlesztene.
1 milliárd Forintot kivesznek a Franciák, és 1,5 milliárd hitelt felvesznek... amit majd az árakban érvényesítenek...

brlv24 2011.06.22. 17:30:30

@Orbán takarodj!!: "A simlis, aljas orbáni fideszes politika eredményeként megállíthatatlanul fogy a magyar!!"

Látszik, hogy milyen primitiv egy lelek vagy. Erettsegid meg van-e?:)

Tudod-e hany honapig terhes egy no? Nem? Megsugom kb. 9.
2011. januar 1 minusz 9 honap = 2011. április 1.

Orban kormany eskuje: 2011. majus 29.

Legjobb esetben is fele-fele aranyban osztoznak az elozo kabinettel.
Persze egy felelosen gondolkodo ember tudja, hogy ez a 2009-2010-es valsag hatasa. ;)

pstone 2011.06.22. 17:40:13

Nekem is az az érzésem, hogy ez a fordulat nálunk már megtörtént, vagyis hogy a törvénnyel gátlástalanul visszaélő, korrupt, hazát kiárusító politikusainkat elzavartuk.

31/48 2011.06.22. 17:48:20

A vízművek privatizálásának felemlegetése hatalmas öngól, de mit is lehet várni ettől a blogtól. Szeretem ezt az oldalt, mert nagyon jó paródiák vannak itt, és attól, hogy komolyan veszik csak még viccesebb.

fundi 2011.06.22. 18:44:10

@ged
Olaszorszagban a megujulo energiaforrasok tornek elore - szo sincs hoeromuvekrol

@ca2
az energiszektorban letorte az arakat, viszont a vizmuvek eseteben (tulajdonsagaibol adodoan) monopolium alakulna ki, hiszen egy varosban tobb vizmu nem nagyon lehetne, tehat itt a nyertes mindent visz.
Gorogorszag? Dehogyis, a baloldal epp most rakja rendbe, amit a jobboldal elrontott, hisz 4 even keresztul csaltak akoltsegvetesi hiannyal. Egyebkent a gazdasagi valsag okozoja epp a jobboldal volt (Bush-fele neokonzervatizmus tarsulva az europaival)

@H Sathl
gyere ki Olaszorszagba, es meg latod, hogy mit jelent ez a mondat! Ahol a jobboldali kormanyfo kezeben van 4 orszagos televizio a 7-bol, olyan osszeferhetetlenseget produkalva, ami sehol mashol a vilagon nincs demokratikus orszagban. Es a kulonfele birosagok elleni nyilatkozatai, meg most 100.000 bunozo (maffiozok, gyilkosok, tomegkatasztrofat okozok es egyeb sulyos bunoket elkovetek) szabadon engedezese csak azert, hogy o ne keruljon bortonbe...
(ezt a mondatot, amit kritizalsz, egyebkent nem en irtam)

@vomita
mivel ismerem az orvosanak egyik ismeroset, biztosan tudom mondani, hogy nem all fel neki...

@Zb74
last a valaszt ca2-nek

@-JzK-
nem kezelte sikeresen, tobb tizezer bevandorlo jon, es a kormany csak hisztizik az EU-nal de semmi egyebet nem tesz

@balbaj
7 evet:
1996-2001 es 2006-2008

@regress
Berlusconi azert lett miniszterelnok, mert folytak ellene a korrucios, adocsalos eljarasok, es miniszterelnokke valva, ad personam torvenyeket hozva mindig elkerulte a bortont

@Trompf
bizonyos szintu hozzajarulas (vizitdij, tandij) elvarhato az emberektol...erdekes modon Nyugaton mindenhol mukodik, egyedul Magyarorszagon volt cirkusz ebbol. Nem veletlenul a 2. legjobb az olasz egeszsegugyi rendszer a vilagon!

fundi 2011.06.22. 18:58:50

@brlv24:
es neked erettsegid van-e?
ha eloszor 5 m-rel balra lovok a facantol, aztan 5 m-re jobra, az meg nem jelenti azt, hogy eltalaltam, mert atlagra kijon!
Meg kell nezni a statisztikakat: lehet, az elso 5 honapban duplaannyi gyerek szuletett, aztan a maradek 7-ben meg szinte nulla...

brlv24 2011.06.22. 19:20:53

@fundi: Igy van. Ezert irtam, hogy nincs igaza a csakonak:)
Egyebkent meg szovegertes. A kozlemeny 4 honapot emlit....
Ezert is irtam, hogy a "legjobb esetben".

brlv24 2011.06.22. 19:28:40

@fundi: " egyedul Magyarorszagon volt cirkusz ebbol"

Nem neztel TV-t, amikor Londonban vertek szet a teret a Tottenham Court kornyeken a felhaborodott diakok?:)

Ha jol emlekszem tavaly pont Olaszorszagba is volt valami balhe az egyetemi tandij miatt:)

fundi 2011.06.22. 19:29:15

@brlv24:
na ja, mivel mar nem elek Magyarorszagon, eleg gyakran szembesulok azzal, hogy nem ertem meg elsore a szovegeket, olaszul meg angolul (mivel ezeket a nyelveket hasznalom) mar jobban olvasok...
ugyhogy egyszeri olvasas utan leszurtam azt, ami atjott, tehat hogy egesz evre vonatkozott es nemcsak arra a 4 honapra ;)
de a lenyegen nem valtoztat: a statisztikat melyen meg kell nezni, mert becsapja az embert!

fundi 2011.06.22. 19:37:10

@brlv24:
tevedsz: nem azt mondtam, hogy a teljes osszeget kell a diaknak fizetni, hiszen abba belerokkanna...Londonban eppen ezzel probalkozik a kormany, tobb ezer fonttal megemelve a kotelezoen fizetendo reszt.

Olaszorszagban nem a tandij miatt megy a balhe, a dolog sokkal osszetettebb: Berlusconiek 9 Mrd euroval csokkentettek az egyetemek es iskolak tamogatasat, hianycsokkento intezkedes cimen, am ezt az osszeget odaadtak a privat egyetemeknek es iskolaknak (es ezen intezmenyek nagyresze kormanyhu emberek tulajdonaban van). Ezen felul az oktatasi reformmal egy ordogi korbe hajszoljak az iskolakat: teljesitmeny alalpu lesz a tamogatas, de ha 9 Mrd-dal csokkentik a kiadast, akkor romlik a teljesitmeny, ergo kevesebbet fognak kapni, ergo megint romlik, es igy tovabb... Ezen felul minden oktatasra koltott euro masfelszeresen terul vissza az adott evben, igy nem eppen ezen a szektoron kene elverni a balhet. Sok helyen annyira rossz a helyzet, hogy a diakok szuksegalapjabol fizetik a professzorokat, mert mar tobb mint feleve nem kapnak fizetest!
Es ez csak a reform egyik resze, mert 27 jelentosebb valtoztatast hoz, es mindegyiket a diakok/tanarok karara.
Raadasul a vegrehajto kormanyrendeletek a torveny elfogadasa utan fel evvel meg mindig hianyoznak, igy totalkaosz alakult ki az oktatasban, igy a tegnap kezdodo erettsegi alatt is!

2012.03.28. 11:04:39

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

2012.03.29. 16:35:38

Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után 25, illetve 50 dollárt kereshetsz. Ezen felül havonta rendszeresen megkapod a jutalékokat is. Ha sikeres vagy akár több ezer dollárt is kereshetsz vele. A legjobb az egészben, hogy ezt rendszeresen , mint passzív jövedelmet megkapod. A honlap egyéb szolgáltatásai is hasznosak lehetnek. Részletek, illetve belépés a következő honlapon:

FM0204.iwowwe.com
süti beállítások módosítása